• Anonim
  27.08.2020
  Am auzit prima data de Sfantul Nectarie cautand pe internet acatistul Sfintilor Parinti Ioachim și Ana pentru ajutor in a avea un prunc.

  Marturiile persoanelor care au fost ajutate in problemele lor, femei care nu puteau avea prunci, mamici cu probleme de sanatate ale copiilor, m-au facut si pe mine sa-mi doresc sa-l cunosc mai bine pe Sfant si sa-mi pun nadejdea in ajutorul lui.

  Am aflat de moastele Sfantului care se gasesc la Manastirea Radu Voda si imediat cu sotul meu am dorit sa ajungem acolo sa ne rugam, mi-am procurat acatistul Sfantului. In scurt timp am aflat ca biserica de langa noul meu loc de munca are hramul Sfantului Nectarie si indata m-am atasat de aceea biserica si de preot care mi-a devenit duhovnic.

  Pot sa sun ca am simtit chemarea Sfantului Nectarie spre Biserica, spre rugaciune, spre a participa la slujbe, spre a face fapte bune si nu in ultimul rand nu imi pierdeam deloc speranta, eram foarte increzatoare in ajutorul Sfantului.

  Am citit acatistul 40 de zile si oricand aveam posibilitatea, m-am uns pe pantec cu mir de la candela care vegheaza la racla cu Sfintele moaste si imi faceam semnul Crucii. Asa a trecut un an, in decembrie m-am hotarat sa rostec si acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana timp de 40 de zile.

  In acest timp gasisem si un doctor la care mergeam pentru consultații si tratament. Iar in Ianuarie pe 29 am aflat ca minunea se intamplase, acum ma bucur de o fetita minunata.

  Multumesc Sfinte Nectarie, Maicii Domnului si Sfintilor care se roaga pt noi pacatosii si care ne intaresc si ne ajuta sa nu ne pierdem credinta.
  Vasile
  27.08.2020
  Vreau in primul rând sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul acordat in cele doua operații de colon suferite in 3 ani de zile. L-am simțit pe Sfantul fiind lângă mine și ajutându-ma. Vreau sa rog pe toți care au necazuri sa se roage Sfântului pentru ca este făcător de minuni și vindecător . Sfinte Părinte Nectarie, roaga-te pentru noi păcătoșii și ne ajuta in continuare.
  Nicoleta
  27.08.2020
  În primăvara anului 2019, soțul meu în vârstă de 44 de ani la acea dată, a fost diagnosticat în urma mai multor investigații medicale inițial începute în București, iar apoi continuate in Cluj cu un cancer colorectal, pe care medicii din Cluj l-au evaluat ca fiind stadiul III. Era vorba de două tumori una care se întindea pe o lungime de 100 mm, cu grosimea de 15 mm, care începea de la aprox. 5o mm de orificiul anal iar cealaltă era o extensie a tumorii de 10 cm , care avea lungimea la randul ei de 55 cm.
  Atât la București cât și la Cluj ne-au spus că procedura de tratament va fi următoarea: chimio, radio și apoi intervenție chirurgicală pentru a se extirpa nu doar porțiunea afectată ci tot colonul pentru că în urma investigațiilor se concluzionase și faptul că avea o polipoză familială adică sute de polipi pe colon care fiecare în parte putea constitui o sursă ulterioară de tumoră malignă.
  Pentru un bărbat care până atunci fusese sănătos tun, cadru militar de profesie, care în 20 de ani de profesie a trecut prin situații dificile, unele fiind cumpănă între viață și moarte, verdictul medical a căzut ca un traznet, dar am hotărât că vom lupta. În luna iunie, Dumnezeu ne-a trimis și la un preot minunat din localitatea Baru, Hunedoara care ne-a îndrumat cum să ținem post și mai ales să citim acatistul Sfantul Nectarie timp de 40 de zile eu, soțul meu și soacra mea.
  În acest timp soțul meu a făcut 3 sedințe de chimio (câte una la 3 saptămâni), apoi în urma CT-ului făcut în august pentru că rezultatele erau încurajatoare nu a mai fost nevoie de cea de a patra ședință și a început la Cluj radio terapia până la jumătatea lunii noiembrie.
  La începutul lunii decembrie în urma RMN-ului s-a constatat că tumora de 50 mm extensie din tumoare cea mare A DISPĂRUT, iar din tumoarea de 10 cm a mai rămas doar o bucățică de 3,5 cm , cu grosimea de 15 mm. Au dispărut și sutele de polipi ca și cum nu ar mai fi avut niciodată acea polipoză. Am continut să citim în continuare acatistul Sfîntului (noi l-am citit pe cel de al doilea cînd am cumpărat cărticica nu știam că sunt două acatiste), am ținut în ontinuare postul Crăciunului , acum cel al Paștelui, iar acum în perioada postului Paștelui repetând încă un RMN am constata că se diminuează în continuare grosimea tumorii de 3, 5 cm ajungînd la maximul 11 mm, iar fascia mezenterică s-a refăcut fiind intactă.
  O doctoriță ne-a spus ca asta este minune dumnezeiască. Din acese notive soțul meu a prins curaj și a hotărât că nu se va mai opera , că știe că va fi ajutat de Sfantul Nectarie să scape și de restul de boală. Știu că toate acestea se datorează Sfantul Nectarie că el este ,,chirurgul" care l-a operat, iar din acest motiv am scris peste tot și am făcut cunoscută experiența noastră ca oamenii care trec prin situatii de sănătate dificile să nu își piardă speranța, să ceară ajutorul Sfîntului că nu vor fi lăsați. Și acum citesc în fiecare zi de regulă dimineața acatistul Sfântului Nectarie nu doar pentru că avem nevoie în continuare de ajutorul său ci și din respect pentru el.
  Suntem conștientă că la cât de păcătoasă sunt, rugăciunile mele nu ar fi ajuns nici la Domnul nostru Iisus Hristos și nici la Maica Domnului dacă nu ar fi mijlocit pentru mine și familia mea Sfantul Nectarie. Am lăsat la urmă și cealaltă minune facută de Sfântul pentru mine. De parcă nu era de ajuns boala soțului meu, tot anul trecut mama mea în vârstă de 73 de ani a fost diagnosticată cu noduli tiroidieni maligni. Mama s-a operat în iunie, în martie anul acesta a făcut terapie cu iod radioactiv , iar la nici două săptămâni de la ieșirea din institutul oncologic, se simte excelent muncește ca la 40 de ani , ține gospodărie cu păsări animale și grădină și este foarte bine. În fiecare zi îi cer Sfîntului să aibă grijă de ea, nimic mai mult pentru că știu că în expresia să aibă grijă de ea , Sfîntul face exact ce trebuie: o ține sănătoasă, îi dă putere, are grijă de ea , de casa ei de gospodăria ei.
  Iulie
  27.08.2020
  De când l-am cunoscut pe Sfântul Ierarh Nectarie, in urma cu aproximativ 5-6 ani, de fiecare data când i-am cerut ajutorul, mi-a răspuns grabnic la ruga mea, deși nu sunt vrednica de mila și ajutorul lui. Aseară l-am rugat din toată inima, sa o tămăduiască pe mama mea de o durere groaznica de glezna, așa cum a mai ajutat-o și cu alte probleme medicale. Am citit acatistul Sfantului și i-am promis ca dacă îi va lua durerea mamei, voi mărturisi grabnicul său ajutor și ca îi voi citi și azi impreuna cu mama, sfântul acatist.

  Ajutorul Sfantului nu a întârziat sa apăra nici de aceasta data și in dimineața asta, durere mamei, s-a diminuat foarte mult, aproape ca nu o mai simțea. Nu am cuvinte de mulțumire către acest sfânt drag sufletului meu bun și iubitor de oameni, ca încă îmi raspunde mie păcătoasei care nu merit atâtea binecuvântări cerești. In rugăciunea mea de aseară am cerut ajutorul și Sfântului Ioan Rusul, Sfantului meu iubit Efrem cel nou și Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Mulțumesc din tot sufletul, sfinte Ierarhe Nectarie și tuturor puterilor cerești pentru ajutorul dăruit mamei mele!
  Florentina
  27.08.2020
  As dori sa împărtășesc și eu minunea săvârșită de Sfântul inimii mele care spre rușinea mea o fac cam târziu. Acum aproximativ 4 ani mi-a fost descoperit un nodul atipic la tiroida și simțind ca ceva nu este bine am căzut intr-o stare de deznădejde. Fratele meu văzând starea mea mi-a dăruit o carte “Vindecări Minunate “ care conține minunile săvârșite de Sfântul Nectarie și Acatistul Sfântului și am aflat de Sfântul Meu.

  După analize am aflat ca va trebui sa ma operez pentru ca de fapt aveam cancer de tiroida. M-am rugat la Sfântul Nectarie sa facă și pentru mine o minune așa cum a făcut cu alții și cu promisiunea ca dacă îmi voi permite financiar și el va binevoit sa ajung la Mormântul lui de pe Insula Eghina și sa ii aduc mulțumirile mele și sa ajung sa scriu și eu ca și alti despre minunea făcută cu mine.

  A urmat operația peste care am trecut cu bine, apoi am făcut și o terapie cu iod radioactiv peste care la fel am trecut cu bine iar la controlul din primăvara 2018 am fost declarată vindecata .

  Între timp timp eu tot ma rugam Sfântului sa oranduiasca sa ajungem la el și ii spuneam Duhovnicului meu ca nu reușim , de câte ori spuneam ca săptămâna următoare plecam nu se mai înfăptuia planul. Și anul trecut, la un an după ce am fost declarată vindecata și după operație ușor, ușor schimbându-se și situația financiară , soțul văzând ca ne chin sa ajungem de 2 ani și nu reușim a spus ca mergem la Meteora dar planul lui a fost sa ma ducă la Eghina sa ma tin de promisiunea făcută Sfântului Nectarie.

  Si așa in Săptămâna Mare a Pastelui , respectiv in Miercurea Mare treceam de la Pireu la Eghina și reușind cu ajutorul soțului și copilului sa ma tin de promisiunea făcută .

  A fost un moment extrem de emoționant când am intrat la Mormântul Sfântului și parca mi se părea ca visez și nu îmi venea sa cred ca se întâmpla cu adevărat.
  Atât de emoționant a fost ca nu știam cumva reactionez .
  Totuși am plecat de acolo cu senzația ca nu i-am mulțumit suficient , ca am lăsat ceva neterminat și ca trebuie sa ma reîntorc acolo. Îmi doresc foarte tare sa ma reîntorc și sper ca Sfântul sa oranduiasca sa se întâmple acest lucru din nou.
  De fiecare dacă când am o problema ma rog Sfântului și el nu întârzie sa își facă simțită prezenta . Am uitat sa specific faptul ca înainte de operație am mers la Mănăstirea Radu Vodă din București unde m-am rugat și am luat ulei de la candela pe care îl folosesc zilnic de atunci . Mulțumesc Sfantului Nectarie pentru tot de face pentru noi păcătoși !
  C.
  27.08.2020
  Am promis să le mulțumesc Sfintilor dragi care și astăzi ne-au ajutat. O ecografie făcută de soțul meu a ieșit bine in ciuda temerilor noastre. Mulțumim Sfântului Nectarie, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Luca al Crimeei, Sfântului Nichifor, Sfântului Antipa. Rugați-vă cu incredere, nu ne abandonează niciodată! Ne ajută chiar și atunci când credința noastră e șubredă și nu ne lăsăm în voia Domnului. Și atunci, intervin ei, sfinți minunați și duc rugile noastre până la Domnul! Slavă Domnului, Măicuței Domnului și Domnului nostru Iisus Hristos!
  O.
  27.08.2020
  As dori sa va povestesc și eu minunea pe care Sfantul Nectarie a săvârșit în viata mea, de Sfantul Nectarie am auzit de la fina mea, și am început sa citesc despre minunile Lui, și atunci am hotărât și încep și eu sa citesc acatistul timp de 40 de zile, am hotărât asta, pentru ca ne mai doream încă un copil, avem o fetita de 6 ani dar ne mai doream încă unul care întârzia sa apară, dar rugându-mă din tot sufletul Sfantului Nectarie acesta mi-a ascultat rugăciunea și minunea sa întâmplat, acum sunt insarcinata în 10 săptămâni și ii mulțumesc Sfantului Nectarie, Maicuței Domnului și scumpului nostru Iisus Hristos pentru minunea săvârșită în viata noastră. Sper ca cât mai multa lume sa se roage la Sfantului Nectarie căci el ajuta cu adevărat!
  Mihaela
  27.08.2020
  Am inceput sa citesc acatistul Sfantului Ioan Rusul. Fara sa stiu minunile savarsite de Sfantul dupa cateva seri mi-a aparut in vis: se misca in Sfanta Icoan. Atunci am incepul sa strig, sa dai de veste ca Sfantul este viu. Atunci m-a binecuvantat cu semnul Sfintei Cruci, s-a intors si s-a asezat singur in Sfanta Racla, pentru mine este o mare minune. Slava Bunului Dumnezeu pentru Sfinti care au crescut in biserica noastra ortodoxa.
  Liana
  27.08.2020
  Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie pentru inca o minune pe care a facut-o cu fetita mea, în vârstă de 8 ani. In urma cu cateva zile, fetița mea a fost înțepata de o capusa, care s-a localizat in zona capului, nefiind vizibilă si rămânând acolo cateva zile. Deși o spalasem pe fetita mea pe cap, nu am observat capusa. Si nici cand am piepanat-o nu am vazut-o. Dar Sfântul Nectarie ne-a ajutat să o descoperim. Seara, am citit acatistul Sfantului si dupa ce l-am terminat m-am dus direct la fetita mea si am inceput sa o mângâi pe cap. Asa am simtit ca este ceva pe capul ei si uitandu-ma am văzut capusa. Am ajuns la spital, unde doamna doctor chiar m-a întrebat cum de am reusit sa o vedem. Totul a decurs bine, capusa a fost scoasă intreaga, iar fetita mea este bine. Multumesc din suflet Sfantului Nectarie pentru purtarea lui de grija si pentru toate minunile din viata mea! Multumesc Maicii Domnului și tuturor Sfinților pentru toata grija pe care o au fata de noi! Multumesc Domnului pentru tot! Slava tie, Doamne!
  Ionela
  27.08.2020
  Hristos a inviat! Încă o minune a prietenului nostru Sfântul Nectarie și a Fecioarei Maria. Am promis Sfântului ca voi citi Acatistul de 7 ori (7 e numărul care îl întâlnesc adesea in viața mea) și ca îl voi mai citi și după .Atat de puțin ,infim pe lângă ajutorul vostru. După 5 ani și jumătate, astazi a ieșit testul pozitiv, voi deveni mamica! Cu toată nevrednicia și nepriceperea! Trebuie doar sa credem! Mulțumim Fecioara Sfânta! Mulțumim Sfinte Nectarie!
  Andreia
  27.08.2020
  Sfantul Ierarh Nectarie ne-a salvat viața tuturor din familia mea. La începutul lunii Aprilie am început sa ma simt foarte rău și in cele din urma am fost diagnosticata cu covid19, dar nu doar eu ci și mama mea și unul dintre cei 3 copii și mei. Eu am avut sintomele cele mai grave și a trebuit sa merg in spital. Intr-e timp soțul meu a luat legătura cu preotul nostru paroh și cu alți preoți prieteni de familie pe care ii ruga sa ne pomenească la rugăciune.

  Unul dintre preoți i-a dat soțului o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie și i-a spus ca trebuie sa o ținem in fata candele aprinse și cu icoana Sfantului Nectarie sa facem in fiecare zi acatistul și sa ne rugam pentru însănătoșirea noastră. Va povestesc cu groaza ca multe dintre colegele mele asistente ca și mine intr-un spital din Londra au murit cu aceleași sintome pe care le prezentam și eu.

  Ma gândeam la copii și ma rugam la Sfântul Nectarie eu in spital, soțul cu mâma și copii sa ma fac bine. Sfantul Nectarie s-a îndurat de noi și eu in aproximativ 12 ore fără nici o explicație am început sa ma simt bine. Tratamentul in spital își făcea efectul așa dintrat-o data. Mama și fetița care au fost testete pozitiv si s-a vindecat fără tratament deși su avut sintome. Acum suntem cu toții foarte bine. Slava Sfântului Nectarie pentru tămăduirea noastră a tuturor.
  J.
  27.08.2020
  Slava tie Doamne cu sfintii tai, ieri am botezat sufletelu nostru Nectarie si multumim Sfantului Nectarie si bunului nostru Dumnezeu. Cand este greu sa ne rugam Sfintilor, va sunt mereu pregatiti sa ne vina in ajutor. Doamne miluieste-ne.
  Oana
  27.08.2020
  Buna ziua, as dori sa relatez una din minunile intamplate chiar astazi cu mijlocirea Sfantului Efrem si a Sfantului Nectarie in gasirea unei locuinte (cu chirie). Sunt nevoita sa ma mut in perioada urmatoare si asa ca am inceput sa imi caut o locuinta. Imi doream foarte mult sa ma mut intr-o zona anume si sa gasesc o locuinta care sa imi ofere siguranta si liniste. In acest timp am citit alternativ Acatistul Sfantului Efrem si cel al Sfantului Nectarie si rugaciunea pt gasirea unei locuinte a Sfantului Efrem, in care se spune foarte frumos: “ Tu știi mai bine ca mine și care îmi sunt posibilitățile, și ceea ce îmi este de folos, dar și pe toate cele pe care mi le va rândui Dumnezeu în răstimpul viețuirii pământești. De aceea, voiesc ca dorința mea să ți-o încredinșez deplin și însăși aceasta să-mi fie piatra de temelie a casei. Însuți plinește și săvârșește toate cele de trebuință, iconomisind, așa cum numai tu știi, împrejurările și oamenii prin care lucrurile vor veni în faptă. Iar mie dă-mi înțelepciune, cutezanță și luare-aminte spre a pricepe toate cele care sunt de folos spre bună făptuire.

  Si minunea a avut loc: am gasit o locuinta exact asa cum mi-am dorit, la banii pe care eram disponibila sa ii ofer si in zona dorita. Am citit rugaciunea cu mare credinta, din inima si am simtit ca Sfantul Efrem ma va ajuta. Rugati-va! Sfantul Efrem ne aude si ne ajuta! Doamne ajuta la toata lumea!
  Georgiana
  27.08.2020
  Ma numesc Georgiana Iuga, am 29 ani si pe mine m-a ajutat Sfantul Ioan Rusul, acum 2 ani cand am trecut prin mai multe operatii. Auzisem de dansul, i-am mai cerut ajutorul cand eram mai mică, dar acum am simtit ca dansul ma poate ajuta! Am stat 1 luna jumate la terapie intensive, in fiecare seara cand imi era bine ma ridicam si ieseam pe hol sa pot citi acatistul dansului! Medicii nu-mi dadeau nicio speranta, deoarece aveam complicatii multe de la o boala autoimuna Boala Crohn! Acum sunt bine, urmez un tratament toata viata, dar nu voi uita niciodată binele oferit de dansul ca traiesc si ma bucur de viata! Imi doresc acum sa am si un copilas.. Doamne ajuta! Sfantul Ioan Rusul e cel mai bun prieten al meu!
  Floretina
  27.08.2020
  Acum 2 ani, sotul meu a fost in Eghina la Sfantul Nectarie si in Evvia la Sfantul Ioan Rusul, in pelerinaj, eu am stat cu copiii acasa si l-am insotit doar cu rugaciunea citind acatistele si vietile sfintilor. La putin timp dupa un prieten de al nostru a avut un grav accident de motocicleta, lovindu-se tare la cap, a ajuns la spitalul Universitar din Craiova la neurochirurgie cu 1 la suta sanse de supravietuire la nici 30 de ani.

  Am plans de mila lui si m-am rugat la bunul Dumnezeu sa il ajute asa cum m-a ajutat si pe mine de atatea ori. M-am rugat la toti sfintii, in special la Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul despre care citisem de curand, dar si la Sfantul Irodion de la Lainici, ocrotitorul Olteniei, noi fiind din Targu Jiu. Acest accident a avut loc pe 6 mai 2018, iar pe 3 mai se sarbatoreste Sfantul Irodion.

  Deci ma rugam pentru altcineva, nu pentru mine de data aceasta, citind acatistul Sfantul Nectarie, intr-o noapte am visat trei eprubete cu sangele ca marmelada de gros, imi faceam niste ganduri ca ceva nu e bine cu fetita mea mica de 8 anisori, ii facusem si niste analize, nimic. Ea era mai agitata si avea o sete exagerata, foame la fel si mergea des la toaleta. Dimineata cand m-am trezit dupa acel vis mi-a venit in gand sa mergem sa ii facem si glicemia, avea 280 pe nemancate, sangele se ingrosa.

  Am ajuns la spitalul universitar din Craiova cu diagnosticul diabet tip 1. In acelasi spital cu prietenul nostru. Majoritatea copiilor ajung la spital lesinati cu glicemii de 500-700, cand sangele nu mai circula prin vene, am primit tratament, suntem bine acum.

  Prietenul nostru s-a facut si el bine, dupa o operatie la cap, una la maxilar si una la o mana, si mai multe luni grele de spitalizare, nu are sechele mari: nu mai vede cu un ochi, nu mai misca 2 degete la o mana.

  Noi facem insulina si avem un sistem de monitorizare a glicemiei cu ajutorul tehnologiei astfel incat suntem la adapost de hipoglicemii severe si de hiperglicemii indelungate. L-am vizitat in spital pe prietenul nostru si el m-a recunoscut. In salon am stat si cu o fetita de la el din sat care ne-a povestit cum s-au strans multi la biserica la 12 noaptea la rugaciune pentru el.

  As avea mult mai multe sa va povestesc, deocamdata atat.

  Doamne Iisuse Hristoase iti multumesc pentru tot, asa cum am promis dau marturie despre tine si sfintii Tai.
  Anonim
  27.08.2020
  Bună ziua, prin mila lui Dumnezeu și prin rugăciunile Sfântului Ioan Rusul am fost vindecată de cancer stadiul 3 (mielom multiplu). Am avut 33 de kg. (la 1,68 cm), nu mai puteam merge deloc din cauza tumorilor, mânca și trebuia sa fiu schimbată/spălată în pat. Aveam 33 de ani iar medicii i au transmis soțului meu ca pronosticul este rezervat (adică să se pregătească că ... ).

  Am inceput citirea paraclisului împreună cu familia și în paralel soțul mă ungea cu ulei de la Sfântul Ioan Rusul. Prima minune a fost ca tumora de la nivelul sternului s a micșorat fără niciun tratament. Eram încă în investigații atunci, iar faptul ca oasele presate din interior de tumoare se dezumfla destul de mult a constituit un dar divin.

  Ulterior am urmat tot protocolul medical 42 de chimioterapiei și 2 autotransplanturi medulare și minunile au fost mereu prezente: am inceput sa pot mânca, suportarea chimioterapiei doar cu câteva mici probleme, recuperarea 100% a picioarelor, accesul la transplant, faptul ca deși făcusem 38 de ședințe de chimioterapie corpul a putut produce celule pentru autotransplant, ajutorul imens primit pentru recuperare și altele care se întind pana astăzi.

  Acum la 10 ani de la acele suferințe va scriu prin intermediul acestui site sa mărturisesc și mulțumesc din toată inima Sfintei Treimi și sfântului Ioan Rusul pentru tot.
  Teodora
  27.08.2020
  Acum vreo 3-4 ani am cumpărat prima carte despre viața Sfântului Ioan Rusul, care conținea și câteva rugăciuni, de la Mănăstirea Mraconia, de la Cazanele Dunării. Când am luat-o de pe raft, a început sa miroase a mir. M-am uitat în jur, dar nu era mir nicăieri, pe aproape de mine, încât sa îl pot simți atât de puternic. Mi-am dat seama că începuse sa miroase cartea respectivă. Am ieșit afară, unde mă aștepta soțul meu, care mi-a confirmat ca intr-adevăr mirosea cărticica și mi s-a părut că mireasma venea in special de la coperta din spate, care avea o poză a moaștelor Sfântului. Sunt o persoana destul de logică și am încercat să explic fenomenul intr-un mod “pământesc”, dar nu am reușit. Sper ca Sfântul Ioan Rusul să nu se supere de îndrăzneala mea și să se roage pentru noi, păcătoșii.
  Cornelia
  27.08.2020
  Am avut cancer in faza 3c cu metastaze, am fost operata in 2015 si am facut tratament cu citostatice. Dupa tratament am fost internata pentru ca imi scazusera toate valorile, am stat vreo 10 zile la izolat. Am fost la control la fiecare 3 luni si m-am rugat la sfintele moaste ale Sfantului Nectarie pentru a ma vindeca, au trecut 5 ani si nu am avut nici o recadere si pot spune ca Dumnezeu prin Sfantul Nectarie s-a indurat de mine si m-a ajutat sa-mi revin. Rugaciuni si acatiste la Sfantul Nectarie m-au ajutat sa-mi revin.
  Ioana
  27.08.2020
  Sfantul Ioan Rusu a fost pentru mine cel care m-a făcut sa-l descopăr pe Dumnezeu si sa cred cu adevarat in ajutorul sfinților. Maica Domnului Podromita alaturi de Sfanta Xenia si Sfantul Nectarie au fost alaturi de mine în cea mai grea încercare pe care am primit o de la Dumnezeu pentru a-mi schimbă viata si mai ales sufletul.

  Citind viata Sfantului Ioan Rusu am simtit o bucurie de nedescris si lacrimile imi curgeau fara sa-mi dau seama simțind cu adevarat ca rugăciunea este ascultată de Dumnezeu oricât de mult am fi gresit. Sfantul Ioan Rusul mi-a dat o trăire duhovnicească care ma face sa ma bucur de fiecare clipa trăită în fiecare zi cu Gandul si rugandu-ma Dumnezeu, apoi simțindui ajutoru. Sfantul Ioan Rusul sa trezească in inimile tuturor bucurie duhovniceasca.
  Anca
  27.08.2020
  Suntem in constructia unei case, lucrarile merg un pic mai greu - nu prea avem cine sa ne ajute iar cumnatii mei parca nu-si doresc sa-l ajute pe fratele lui. Sotul meu munceste din greu si astazi m-am rugat din tot sufletul Sfantului Ioan Rusu sa trimita pe cineva sa reusim sa terminam casa de construit, am citit acatistul lui. Si in seara aceasta vine sotul meu si imi zice ca s-a intalnit cu niste prieteni, rude mai indepartate si i-au zis ca vor veni intr-o zi sa-l ajute, fara sa-i plateasca, la ce mai este de construit. Cand am auzit am dat slava lui Dumnezeu si Sfantului Ioan Rusu si ii mulțumesc pentru ajutorul oferit. Dumnezeu lucreaza prin oameni.
  Gabi
  27.08.2020
  Eu am trait o minune cu ajutorul Sfantului Nectarie. Acum mai multi ani, sesizand ca sunt insarcinata am mers la doctor pentru a confirma sarcina. Mi-am facut mai multe teste de sarcina si s-a confirmat senzatia mea.
  M-am dus seara la medicul ginecolog care urma sa imi confirme sarcina. Mi-a confirmat ca exista sarcina, dar ca este extrauterina. Adica - sacii gemelari (apoi am aflat ca erau doi) erau pe una din trompele uterine. Am vazut si eu ecranul ecografului unde aparea uterul care nu avea in el sacii gemelari. Pe vremuri era o emisiune la televiziunea B1 ”Trenul Vietii”, cred. Acolo am aflat despre minunile Sfantului Nectarie. Dupa ce am aflat despre sarcina mea extrauterina am plecat acasa si am citit cu sufletul, zic eu, Acatistul Sfantului Nectarie. In timpul in care il citeam am simtit cum sacii au ajuns in uter.

  A doua zi de dimineata am plecat la doctor, la un alt doctor care avea si ecograf mai putin performant decat cel la care fusesem seara in seara din ziua anterioara. L-a ecografie s-au vazut perfect cei doi saci gemelari. Deci am scapat de o operatie care se finaliza poate cu indepartarea trompei uterine. Sunt recunoscatoare in fiecare moment Bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie.
  Veronica
  27.08.2020
  In 2013, copilul cel mic a fost diagnosticat cu Limfom Burkit. Am început să citesc acatistul Sfantul Nectarie. Mario a făcut septicemie, am ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu cu tensiunea 6, cu transfer de la spitalul Fundeni unde era pe chimio.

  Toti medicii spuneau că trebuie sa ma resemnez, în situația lui doar o minune il poate salva. Nu am renuntat sa sper, sa ma rog.
  Cand a fost operat era a 39 zi de cand citeam acatistul Sfântului Nectarie. M-am rugat. Doamne, te rog din suflet, mai tine-l in viata o zi.

  Am crezut ca daca vor trece cele 40 zile de citit acatistul, v-a fi salvat. Drept dovadă, din 2015 nu am mai facut tratament, doar Sfânta Împărtășanie foarte des și medicamente naturale.

  Am reusit sa ajungem in Grecia la Sfantul Nectarie unde chiar am simtit un sprijin, începând de la faptul că nu am plătit feribotul, nu am plătit cazare, mancare, ba chiar a primit la mănăstire chiar ce mâncare ii plăcea lui cel mai mult. A stat chiar pe patul Sfântului Nectarie.

  Am fost in acest pelerinaj și la Sfantul Ioan Rusu, Sfantul Efrem, la Katoxenia, in foarte multe locuri pline de încărcătură divină și le multumesc celor implicați.
  Cristina
  27.08.2020
  Am fost si noi cu familia in pelerinaj in Grecia, la Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul, nu am cuvinte sa spun cat de minunat este, ce sentimente ne-au incercat, am simtit o pace divina. Sotul meu avea o durere mare de mână, abia reusea sa conduca, in momentul in care am ajuns la racla Sfantului Ioan Rusul, l-am rugat cu lacrimi sa-l ajute si pe sotul meu, intorcandu-ne de pe insula Evvia catre hotelul unde eram cazati, sotul a realizat ca nu mai are niciun fel de durere. Ii multumim Sfantului din inima pentru bunatate dar si pentru rapiditatea cu care ne-a raspuns rugaciunilor, noua, pacatosilor. Lauda Tie, Sfinte Ioan Rusul!
  Marilena
  27.08.2020
  Trebuie neaparat sa marturisesc ajutorul primit de la sfintii Efrem cel Nou si Ioan Rusul. Tatal meu, Marian, a fost diagnosticat cu leucemie, iar diagnosticul a fost confirmat si reconfirmat. In ciuda faptului ca pe 30 aprilie 2020 i-au fost facute analize suplimentare pentru a se vedea cum suporta un eventual tratament, la controlul efectuat pe 5 mai (sfantul Efrem cel Nou), starea lui generala a fost apreciata ca fiind buna si i s-a recomandat doar un tratament cu doze mari de Vitamina C. Intre timp, diagnosticul i-a fost reconfirmat in urma unor analize suplimentare, iar astazi, 27 mai 2020 (Sfantul Ioan Rusul), fiind reprogramat la control, a primit din nou doar tratament cu Vitamina C si recomandarea de a reveni peste doua luni la control. Nu va pot descrie usurarea pe care o simtim noi toti cei care il iubim. Slava tie, Doamne, si multumesc din suflet pentru minunatii tai sfinti Ioan Rusul si Efrem cel Nou! Cu multa recunostinta.
  Mariana
  27.08.2020
  Slavă lui Dumnezeu pentru toate. Sfântul Ioan Rusul care niciodată nu a încetat să mă ajute. Ieri am făcut cozonac. Si când am frămantat aluatul la masina de frămantat, s-a stricat maşina. Probabil eu am fost de vină pentru ca dădusem masina la o viteză mai mare si am forțat-o. Aşa de suparată eram, pentru ca momentan nu am posibilitate sa îmi iau alta. Astazi sotul meu a desfăcut-o dar nu reusea, eu mă rugam Sfântului să-l ajute să-si dea seama cum să o desfacă si să o poată repara. În mare vă spun că minunea nu a întârziat să apară.

  Multumesc foarte mult Sfântului ca m-a ajutat si mi-a reparat masina.Tot azi inca o minune, pot spune că e un cadou din partea sfântului , imi cumparasem o planşă de inox pentru a putea lucra pe masa mai bine, eu facand torturi si multe altele. Si sincer a trebuit sa astept pana sa imi trimita comanda firma respectiva, asa ca Sfântul a vrut ca eu sa nu mai astept si am primit mesaj precum ca comanda mea a fost trimisa si trebuie sa o primesc.

  Înca o minune azi si ajutor din partea Sfântului, sotul meu a rezolvat si o problema la bancă. MULTUMESC SFINTE IOANE RUSUL CA NICIODATA NU MA LASI, ESTI GRABNIC AJUTATOR IMPREUNA CU TOTI SFINTII.
  Diana
  27.08.2020
  Buna seara, ma numesc Diana si va scriu din nou despre bucuria pe care Sfintii mei mi-au dat-o azi. Azi, chiar de Sfantul Ioan Rusul! Locuiesc in afara si m-am angajat anul acesta. In mod normal, in primul an de munca nu prea beneficiezi de concediu sau cel putin, nu il ceri. Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem cel Nou m-au ajutat de foarte multe ori mai ales in starile mele de anxietate sau cu privire la copiii.

  II cunosc de ceva timp si mereu au fost langa mine. Dorind sa fiu alaturi de mama mea bolnava, mi-am luat bilete de avion din noiembrie anul trecut spre Romania, cu mult inainte sa stim ce va fi cu noul virus.
  Avand acum un loc de munca, insa si cu biletele cumparate si cu imposibilitatea de a imi fi returnati banii pentru ca compania aeriana va efectua zboruri pe data cand mi-am luat biletele, in acelasi timp cu dorinta mare de a merge acasa sa imi incarc bateriile( si doar cei de afara stim ce important e sa ne incarcam bateriile in tara noastra) mi-am luat inima in dinti si am intrebat o pe sefa mea daca pot merge in tara dar in acelasi timp si sa vin inapoi la servici.

  Mentionez ca sunt angajata din ianuarie. Aveam emotii insa vroiam sa stiu cum stau, ce planuri pot sa imi fac. Si spre surprinderea mea, sefa mea mi-a zis ca pot sa merg in vacanta acasa si ca ma pot reintoarce la munca dupa concediu. Ceea ce mi se parea imposibil. Sunt asa de recunoscatoare ca sfintii ne asculta si ne ajuta pe fiecare dupa dorinte. Slava tie Doamne, Slava Tie!
  Anonim
  27.08.2020
  Hristos S-a Inaltat! Doresc sa marturisesc cu mare bucurie ca m-am rugat la Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie inainte de examenul auto dupa a 2-a incercare la traseu si am reusit. M-am rugat din toata inima sa-mi pice un examinator bland si rabdator si sa nu am emotii puternice in ziua examenului ca masina sa fie coordonata cu usurinta de mine. Cand a numarat punctele de penalizare si mi-a iesit exact la limita, nu dadeam crezare. Doar Dumnezeu a asezat asa sa se intample. Mergeti cu incredere in directia dorintelor voastre avand speranta ca sunteti mereu ocrotiti . Slava Domnului Ceresc !
  Ana
  27.08.2020
  Sfinte Nectarie sa ma ierți ca am mărturisit greu minunea Ta. Minunea ce mi - ai trimis-o poarta numele Tău sfânt. E sănătos și vesel! Cu medalionul la gat și cu numeleTau cel Sfânt în gand am intrat pe 10 ianuarie în sala de nașteri. Doar Tu Sfinte știi cu ce teama am intrat și m-am rugat neîncetat sa nu ma lași singura, sa fie bebe sănătos. Abia după 7 zile de la naștere mi-a spus medicul la scos firele ca a durat mai mult operația ca nu puteau sa mi oprească hemoragia. Acum suntem bine amândoi slava Ție! Nectarie face acușica 5 lunite! Va indemn pe toți care aveți evlavie la Sfântul sa credeți și sa va rugați Lui căci nu va întârzia sa va răspundă!
  Cristina
  27.08.2020
  Povestea mea a început din anul 2008, când l-am "cunoscut" pe Sfantul Nectarie întâmplator. De atunci am început sa fiu mai atentă la nevoile sufletești, dar marea minune ce a făcut -o Sfântul cu noi s-a întâmplat în 2012, cand, în luna februarie am început sa citesc acatistul Sfântului Nectarie 40 de zile, pentru gasirea unui loc de muncă soțului meu, timp în care mă gândeam că, dacă ar fi sa mai avem un copil i-aş pune numele Sfântului (noi având o fetiță cu dizabilități, soțul meu nu mai dorea sa facem încă un copil ,de teamă sa nu fie la fel de bolnav ca fetița ) după cele 40 de zile ,la o săptămână începe soțul serviciu (aceasta-i prima minune a Sfântului ), iar la încă 2-3 luni distanță, am rămas însărcinată (soțul a acceptat mai greu, cu rugăciuni la Sfântul şi la Maica Domnului, s-a liniştit, teama s-a risipit ), iar în februarie 2013 am născut o minune de fată, pe nume Nectaria-Mihaela (marea minunea Sfântului, dăruită nouă nevrednicilor), minune de care ne bucurăm în fiecare zi a vieții noastre, ea e nectarul nostra ,iar fiica cea mare, Roberta -Ionela e calea noastră spre Rai. Slăvit e Domnul Dumnezeu întru sfinții Săi.Hristos S-a înălțat!
  Viorela
  27.08.2020
  As vrea sa marturisesc si eu una din minunile Sfantului Nectarie, pentru intarirea tuturor in credinta. Familia mea are evlavie la Sfant dupa ce ne-am convins ca El e vesnic viu si ca prezenta Lui in viata noastra e de netagaduit.
  Am apelat cu speranta ca ne va ajuta si raspunde rugaciunilor intr-un moment de mare cumpana pentru noi. Tatal meu sufera si inca se lupta cu un cancer incapatanat la ficat insa una din lupte a fost castigata cu ajutorul Sfantului Nectarie din Eghina.

  Dupa 20 de ani de la o transfuzie cu sange infectat, tatal meu avea in corp 2 tipuri de hepatita, virusul B si D. Medicii i-au spus ca sansele sa scape de hepatita sunt minime, dar tata a urmat tratament medical si s-a rugat impreuna cu noi. In urma rugaciunilor si a Acatistului pentru sprijinul din partea Sfantului Nectarie, ambele tipuri de hepatita i-au disparut la analizele de viremie, unde scrie negru pe alb ca virusii sunt nedetectabili. Inca ne rugam la Sfantul Nectarie sa il vindece total pe tata si sa intre in remisie, spre marea slava a numelui lui Dumnezeu si ii suntem recunoscatori pentru ajutorul primit pana acum. Exista speranta in cele mai negre clipe, si pentru asta ii multumim lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintilorcare sunt mereu cu noi! Doamne ajuta, multa credinta si sanatate tuturor! Multumim, dragul nostru Sfant Nectarie!
  Catalina
  28.08.2020
  Am citit Acatistul Sfântului Ioan Rusul și L-am rugat să-i rezolve intr-un fel sau altul, soțului meu, problemele legate de serviciu. După luni de așteptări, a doua zi după ce m-am rugat, a primit primele vești de speranță și au continuat zi de zi semnale pozitive. Îi mulțumesc din suflet și-L rog să-i călăuzească și mai departe pașii și să-l ajute să-și recapete încrederea și să ia cele mai bune hotărâri! Le mulțumesc și Sfinților Nectarie, Efrem cel Nou, Luca al Crimeei, Măicuței Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos!
  Catalina
  27.08.2020
  Îi mulțumesc Sfântul drag Nectarie, azi dimineață ne-a binecuvântat cu ajutorul lui de cum l-am rugat! Așa ca început de săptămână, a fost minunat! Îți mulțumim din suflet pentru că ne porți mereu de grijă!
  Mariana
  27.08.2020
  Nu am cuvinte sa pot multumi Sfantului meu drag, Sfantul Nectarie de cand a aparut in viata mea multe lucruri sau schimbat, fara ajutorul Lui nu as fi putut trece prin toate uncercarile vieti. Citind acatistul si rugandu-ma Sfantului Nectarie viata mea sa schimbat foarte mult. Rugati-va si chemati-l cand aveti vreo problema nu lasa pe nimeni nemangaiat.
  Maria
  27.08.2020
  Dupa o lupta de 20 de ani cu cancerul care a incercat sa ma ingenunchieze de doua ori sunt inca in picioare si chiar daca am ramas cu sechele fizice si psihice am reusit in toti acesti ani sa imbin binele medicinei cu credinta. N-am incetat nici o clipa sa-l rog pe bunul Dumnezeu sa-mi ajute sa-mi vad copiii la casele lor si nepotii crescand si m-a ascultat scotandu-mi in cale doi sfinti care prin minunile lor mi-au dat forta si puterea de a merge inainte.

  Vreau prin aceste randuri sa le multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou pentru tot ce-mi daruiesc zi de zi si sa va fac cunoscuta inca o minune de care am avut parte si asta pentru ca n-am incetat sa-i rog si sa cred in ei.

  Cum spuneam ca am ramas cu sechele in urma tumorilor operate a chimioterapiei radioterapiei si a multor medicamente aveam ceva probleme cu dantura si urechile. Intr-o dimineata acum cateva zile cand m-am ridicat din pat nu-mi auzeam pasii nu auzeam apa la baie ticaitul ceasului televizorul, nimic .

  Pierdusem auzul total. Rugam copiii sa vorbeasca mai tare si le citeam pe buze. Asta a durat vreo trei zile timp in care am incercat sa ma comport normal dar in tot acest timp m-am rugat clipa de clipa si am citit in fiecare seara acatistele bunilor mei sfinti asa cum fac de ani buni decand i-am cunoscut si mi-au devenit ocrotitori si ingeri pazitori.

  Si in a patra zi dupa un simplu sughit am inceput sa aud la inceput cu vuiet si dureri la zgomotele mai puternice apoi zi cu zi mai bine. Poate vi se pare o nimica dar eu sunt convinsa ca am trait o adevarata minune pentru care si pentru toate celelalte mi-ar mai trebui inca o viata sa le multumesc.

  Primiti pe Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou in viata voastra si veti avea parte sa cunoasteti adevaratele minuni. Daca macar un singur om isi va deschide sufletul spre credinta curata inseamna ca am reusit sa le multumesc bunilor mei sfinti.
  Cristina
  27.08.2020
  Vreau sa va spun minunea pe care a facut-o Sfantul Nectarie pentru mine si soțul meu. De mai bine de 3 ani incercam sa avem un copilas si minunea s-a intamplat abia dupa ce m-am rugat Sfantului Nectarie. Ajutorul si binecuvantarea lui a venit cand nu mai aveam asa multe sperante. Cereti ajutorul lui, credeti cu adevarat!
  M.
  27.08.2020
  Nu am îndrăznit până acum sa scriu despre ajutorul primit de la Sfinții mei ocrotitori: Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou și Maica Sfânta si tuturor Sfinților! Având probleme cu sănătatea destul de grave din care am scăpat datorită minunilor Sfințiilor, atunci nu am realizat ajutorul primit și a trecut mult timp. Azi îndrăznesc să povestesc cum reușesc mai bine, chiar dacă nu am talent la scris. Bunicutul Nectarie mi-a apărut în vis și mi-a zis " stai linistita , e bening " într-un final totul a fost bine!

  Recunosc și îmi cer iertare ca odată ce am scăpat de problemele de sănătate am uitat să mă mai rog. Iartă-mă Doamne pentru tot și pentru toate! Cât de bogați si binecuvântați suntem cu Sfinții Noștri și Maica Domnului, câtă iubire are Dumnezeu pentru noi oamenii. Iti mulțumesc Doamne pentru tot și pentru toate! Facă-se voia ta!
  Letitia
  01.09.2020
  Slava lui Dumnezeu pentru toate! Slava lui Dumnezeu pentru multimea sfintilor pe care i-a scos in calea noastra si care nu ne-au lasat la greu. Le multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Anton, Sfantului Nicolae, Sfantului Stelian, Sfantului Mina, Sfantului Stelian, Sfintei Parascheva, Sfintei Xenia, Sfintei Teodora de la Sihla, Sfintii Parinti Ioachim si Ana si nu in ultimul rand Maicutei Sfinte. Au fost alaturi de mine si de familia mea in clipe tare grele cand sotul meu a fost diagnosticat cu o boala foarte grava.

  Pomelicele trimise in Grecia si in Romania la diferite manastiri unde se afla moaste ale sfintilor au ajutat ca sotul meu sa nu mai aiba nicio mansifestare a bolii, desi previziunile doctorilor nu erau deloc imbucuratoare. Sunt convinsa ca sfintii cei dragi l-au vindecat. Le multumesc si pentru protectia ce o ofera copiilor si pentru luminarea mintii acestora sa mearga pe caile bineplacute lui Dumnezeu.

  Le multumesc pentru ca nu m-au lasat la greu in clipe de mari incercari sau deznadejde. Acum ne rugam ca D-zeu si sfintii sa ne asculte rugaciune si sa ne dea inca o data bucuria de a fi parinti. Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sfintii sa ne protejeze!
  M.
  01.09.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru cel de al doilea bebelus care acum creste in burtica. Desi doctorii ne spuneau ca nu o sa avem copii niciodata Sfantul Nectarie s-a milostivit de noi pacatosii si ne- a daruit o fetita care poarta numele de botez al Sfantului si pe bebe din burtica!Sfantul Nectarie ne ocroteste si ne ajuta la fiecare pas.
  Elena
  01.09.2020
  Dau mărturisire de ajutorul minunat al Sfântului Ierarh Nectarie, al Sfântului Efrem și al Sfântului Ioan Rusul care au mijlocit necontenit pentru mine și familia mea fiind protectorii și apărătorii casei noastre.

  Pe Sfântul Nectarie îl cunosc din anul 2013 și de atunci m-a protejat și ajutat de câte ori mi-am îndreptat rugăciunile către el la examene, la momente de cumpană, atunci când am pierdut pe cineva drag și parcă mi-a fost zdruncinată toata credința, m-a întărit și m-a ajutat să le duc pe toate la capat mereu chiar și atunci când nu vedeam cale de ieșire și nici acum dacă stau să analizez anumite greutăți prin care am trecut nu îmi pot explica cum am reușit, decât prin ajutorul minunat al Sfântului, al Maicii Sfinte și al bunui nostru Domn Iisus Hristos.

  Am fost de doua ori la Biserica Radu Vodă din București de unde am luat ulei de la candela Sfântului și de asemenea am primit de la o doamnă care face colete și trimite credincioșilor, pe această cale țin să îi mulțumesc din suflet! Cu uleiul de la candela Sfântului îmi fac sfânta cruce pe frunte de câte ori ies din casă, iar sfântul mă protejază de tot ce e rău, la fel și pe soțul meu în fiecare dimineață îl ung cu uleiul sfințit și a fost apărat și protejat, mai ales în această perioadă de pandemie cânt a fost permanent în contact cu multă lume.

  În această dimineață m-am trezit cu dureri crunte în partea dreaptă a abdomenului, m-am speriat cumplit mai ales fiindu-mi teamă să ajung în spital în această perioadă, m-am uns cu ulei sfintit, am citit acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, al Sfântului Efrem și al Sfântului Ioan Rusul stănd în pat căci aveam dureri mari, in timpul ultimului acatist un somn adânc m-a cuprins și m-am trezit dupa 3 ore ca și cum toata durerea a fost un vis. Un vis este si dragostea sfintilor pentru noi si bunavointa si mijlocirea lor catre Dumnezeu!

  Mare este puterea sfintilor nostri să le dăm slavă , închinăciune si multumire!
  Delia
  01.09.2020
  Ar trebui ca omul să-și pună întreaga sa nădejde și tot reazemul în Dumnezeu, ca să nu simtă nevoia de a cerși pe nicăieri amarul mângâierilor omenești...” Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica

  Ce frumos ne răspunde Dumnezeu dar și Sfinții Săi!

  Astă seară plângeam cu fetița mea lângă mine în pat , de tristețe de supărare de frică și de singurătate. Îmi doream să fie cineva alături de noi , cineva să mă ajute să o cresc cum trebuie să mă îndrume și mai mult cineva să mă aline, să prind curaj pentru că mă simțeam la pământ. Am zis asta din toată inima cu voce tare uitandu-mă la icoana Sfântului meu de suflet , Sfântul Nectarie.

  Ce credeți? Bebelușa m-a privit nedumerită cu ochișorii ei ca desenați și cu mânuțele ei micuțe cu care abia acum apuca bine de lucruri, mi-a sters lacrimile și mi-a mângâiat fața! Eu cred că mi-a răspuns Sfântul. Așa am simțit în sufletul meu ! Acea alinare care eu ceream mi-a fost dată deja! Ar trebui să mă veselesc nu să plâng, să dejnădăzduiesc sau să îmi fie frică. Acel cineva care să îmi mângâie sufletul stătea la o suflare distanță de inima mea.

  În fiecare seară înainte de culcare ne dam cu ulei de la Sfântul Nectarie și prin această postare ii mulțumim din suflet că este mereu aproape de noi. Mereu prezent. Mereu acolo.
  Mulțumim Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru tot ajutorul acordat în orice situație!

  Domnul Nostru Iisus Hristos să fie cu noi ! În numele Tatălui și al fiului și al Sfântului Duh!
  Praznic binecuvântat!
  Maria
  01.09.2020
  Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou si Maicii Domnului pentru ajutorul si minunea pe care au infaptuit-o in familia noastra. Sotul meu a fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu un tip de cancer foarte rar, mielom multiplu. A facut multe sedinte de chimio, a suferit un transplant de celule stem si a avut parte de tot felul de tratamente. M-am rugat Sfintilor sa ne ajute sa trecem cu bine peste aceasta boala, l-am uns pe sotul meu cu ulei sfintit de la Sfantul Nectarie din Grecia adus de o prietena, am trimis si acatiste in Grecia cu ajutorul medicilor deosebiti dar mai ales cu ajutorul bunului Dumnezeu, al Sfantului Nectarie si al Sfantului Efrem cel Nou si al Maicii Domnului, au trecut 2 ani de atunci si toate controalele de pana acum au fost pozitive, boala este nedetectabila! Slava lor si ne rugam ca boala sa nu mai revina si sa ne putem creste copilasul impreuna!
  Loredana
  01.09.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul acordat tot timpul! Mereu ma rog dânsului, mai ales cand am o problema! De curand si pe mine si pe sotul meu ne-a ajutat si ne-am facut bine , eu am suferit de o dereglare digestiva grava , iar el de o otita severa! Multumim lui si tuturor sfintilor care ne asculta si ne ajuta! Speram din suflet sa ne ajute si sa ne indeplinim un mare vis, acela de a a vea un copilas si nu ne vom pierde speranta ca ne va ajuta atunci si cand Bunul Dumnezeu va considera ca meritam acest Dar ! Multa credinta si sanatate va doresc tuturor! Multumim tuturor Sfintilor!
  Cristina
  01.09.2020
  Mulțumesc Sfinte Nectarie pentru minunea cea mai mare pe care ai făcut-o pentru noi. Sfantul Nectarie a ajuns în viața noastră acum aproape 6 ani când suferit o mare pierdere, fiind însărcinată, Doamne Doamne a hotărât să ia bebelina noastră la El. Sfântul Nectarie a fost langa noi, nu ne-a lăsat și ne-a ajutat, după 4 ani de consolare și acceptare a acestui necaz am prins curaj și am hotărât să mai încerc odată să aducem un pui de om pe lume sa cunoaștem și noi ce înseamnă fericirea.

  Drumul a fost greu, am urmat tratament aproape 2 ani, Sfântul Nectarie langa noi, până când, într-o lună, soțul avea probleme cu serviciul am zis: hai sa citesc acatistul Sfântului 40 de zile să mă rog pentru rezolvare la serviciul soțului și ceream și dacă este cu putință să rămân însărcinată.

  Dupa 30 de zile de când citeam acatistul am rămas însărcinată și la ceva timp soțul a rezolvat ce avea la serviciu. Sfantul Nectarie ne-a ajutat pe amândoi iar pe timpul sarcinii a fost langa mine mereu. Mulțumesc Sfinte Nectarie pentru minunile pe care le-ai făcut pentru noi,ajuta-ne in continuare ,acum și pururea și în vecii vecilor, amin.
  Raluca
  01.09.2020
  Incep prin ai multumim Sfantului Nectarie, pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat si pe care mi-la da de fiecare data cand ii pomenesc numele. Datorita Lui am o minune de fetita. Pe Sfantul Nectarie, l-am cunoscut dupa dupa doua pierderi de sarcina. Il rog pe Sfant sa fie alaturi de mine si familia mea in continuare .

  Multumesc Sfinte Nectarie si Sfinte Parinte Arsenie Boca pentru tot ajutorul dat.
  Alina
  01.09.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat tatalui meu. M-am rugat sa pogoare harul sau tamaduitor si ajutorul tatalui meu, bolnav de ciroza, printre altele. L-am uns pe tata cu ulei sfintit din Eghina, si dupa 3 saptamani valorile analizelor de ficat erau jumatate decat cele anterioare. Sunt mari fata de limitele normale, dar scaderea brusca a valorilor nu poate fi pusa pe seama tratamentului, pe care il ia demult, ci doar pe seama ajutorului ceresc.
  M.
  01.09.2020
  O minune a facut si Sfantul Nectarie cu noi. A intrat in viata noastra exact atunci cand aveam cea mai mare nevoie de El. Totul a inceput in aprilie 2019 cand tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de esofag. A cazut ca o bomba asupra noastra. Dintr-un om care muncea zilnic a ajuns sa stea mai mult la pat. Dupa aflarea cumplitului diagnostic si dupa analize mai multe am fost indrumati de catre medicul din Brasov sa ne cautam un chirurg. Am plecat la Cluj pentru ca am auzit ca acolo ar fi cei mai buni doctori, iar dupa ce s-au uitat peste rezultatele de la Brasov ni s-a dat speranta operatiei dar trebuia prima oara sa facem o tura de chimiotaerapie si radioterapie.

  Ne-am intors la Brasov, am urmat indrumarea doctorului de la Cluj urmanad ca in Septembrie sa ne intoarcem la Cluj pentru operatie. A fost internat, dar dupa 3 zile am fost sunati ca inca nu se poate opera, il va externa si sa mai facem inaca o tura de chimioterapie ca sa se adune mai mult celulele. Am revenit din nou la Brasov, am mai facut o tura de chimioterapie , un CT urmand ca in data de 03.02.2020 sa ne intoarcem la Cluj pentru internare si operatie. Surpriza mare ne-a fost ca in acel moment sa ne spuna pur si simplu ca nu se poate opera si punct.

  Nu ne-a dat mai multe detalii. Din acest moment a intervenit Sfantul Nectarie din Eghina in viata noastra. Am inceput sa ma rog si sa citesc acatistul. Primisem cartea Noi Minuni la Manastirea Radu Voda din Bucuresti de la cumnata mea. Nu stiam nimic despre acest sfant pana in acel moment. Dupa ce am citit cartea am fost si la Manastira Radu Voda din Bucuresti de unde am luat mir din candela care arde langa Sfintele moaste si langa icoana Sfantului, dupa care am fost si la Manastirea Sinca Veche de langa Brasov de unde am luat aghiasma si am pus si un acatist.

  La un momendat mama mi-a spus ca a citit pe Facebook ca la Brasov la spitalul Sfantul Constantin opereaza si pe esofag. Am cauta pe net, am facut o programare la domnul doctor Moldovan si spre uimirea noastra foarte sigur pe el ne-a confirmat ca se poate opera dar vrea sa vada un pic si pacientul. A doua zi m-am prezentat cu tatal meu la cabinet i-a facut toate analizele necesare dupa care l-a programat la operatie. Intre analize si operatie am avut la dispozitie o saptamana unde ne-am gandit noi impreuna cu sora mea sa mai cerem totusi o parere si de la Targu Mures. Am fost la un consult, am stat de vorba cu doctorul respectiv care si el a spus ca se poate opera dar din pacate nu ne poate ajuta deoarece spitalul din Targu Mures era in carantina pentru eventualii pacienti cu COVIT 19.

  Neavand ce face , clar nu puteam sa ne uitam la el cum se chinuie si sa asteptam sa moara ne-am hotarat impreuna cu familia sa il internam si sa il operam la Sfantul Constantin din Brasov. L-am internat cu 3 zile inainte de operatie, perioada de timp in care ne-am rugat si am citit si acatistul, iar dupa trei zile a venit momentul mult asteptat. A fost operat, Sfantul Nectarie a vegheat asupra lui si a decurs operatia cum trebuia, a doua zi de dimineata ne-a sunat el sa ne anunte ca este bine si ca nu se astepta sa se simta atat de ok. Dupa operatie a facut o complicatie la plamani, dar cu rugaciuni Sfantul Nectarie ne-a ajutat sa trecem cu bine peste. Acum el este acasa, este conectat la un aparat cu oxigen , se simte mai bine si ne rugam in continuare sa se refaca complet. Doamne, Sfanta Fecioara Maria si Sfinte Nectarie veghiati asupra tatalui meu si va rog din suflet sa il ajutati in continuare. Doamne ajuta!
  Claudia
  01.09.2020
  Le multumesc sfintilor mei dragi, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou, m-au ajutat sa solutionez niste demersuri care erau in foarte mare intarziere datorita contextului actual. Am reusit sa obtin programari si solutii mult mai rapid decat m-as fi asteptat. Mai sunt recunoscatoare si pt ca aflandu-ne intr-o situatie financiara nu tocmai buna, ei ne ajuta si ne trimit toate cele de folos, doar sa cerem!
  Larisa
  01.09.2020
  De mai mult timp tot imi fac curaj sa va scriu minunile care le-a facut Sfantul părinte Nectarie si Sfantul părinte Ioan Rusu cu familia mea. În anul 2017 , când sotul meu avea 44 de ani a început să se simtă rau, am ajuns la spital si dupa cateva analize i s-a pus diagnosticul de leucemie.

  A căzut aceasta veste peste noi,ca si cum totul se prăbușire. Avem 3 copiii minunați care in fiecare zi se rugau pentru sănătatea tatălui. Toti ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa faca o minune însă, medicii erau foarte rezervati. Ne atrăgeau mereu atenția că poate sa moara oricand. Afandu-ne internați în spital, într-o zi primesc un telefon de la o rudă si imi spune sa citesc neapărat cartea cu Sfântul Ioan Rusu. Pana atunci nu stiam de acest mare si ocrotitor sfânt. Am cumparat cartea in aceași zi cu viata, paraclisul si acatistul Sfântului.
  Cand am citit o prima dată am plâns încontinuu. Nu ma puteam opri din plâns. Am găsit si cateva din minunile făcute de Sfântul Ioan scrise, care m-au încurajat enorm de mult.

  Imi amintesc ca ii citeam si la sotul minunile pe care le făcuse Sfântul si ii spuneam ca si pe noi ne va ajuta. După prima luna de rugăciune sotul a terminat prima cură de chimioterapie si rezultatele au început să apară. Se simțea bine, analizele bune.A continuat tratamentul 6 luni. Toate bune. Am început să socializez prin spital cu câteva doamne si m-au trimis la Mănăstirea Radu Vodă, la București.

  Mi-au spus de moaștele Sfantului Nectarie.Nici de Sfântul nu stiam nimic până acolo. Intr-o zi când sotul se simțea tare rau am luat un taxi si de la Fundeni am dat o fuga la Manastirea Radu Vodă sa aduc un pic de mir de la Sfantul Nectarie. Încă nu am ajuns in salon înapoi și sotul ma sunat sa imi spuna ca deja se simte mai bine si ca febra a început să scadă. Ne-am pus toată nadejdea in acesti doi mari Sfinți.

  6 luni mai târziu, boala sotul revenise si trebuia operat urgent de metastaze cerebrale. Ne-am rugat Sfinților si ne-au trimis la cel mai bun profesor, profesor Florian de la Cluj. După nici 5 luni ca prin minune s-a găsit donator de celule stem si a facut transplant medular. Toate acestea doar datorita Sfantului Ioan Rusu si Sfantului Nectarie care s-au rugata Măicuță Sfântă si la Bunul Dumnezeu sa fie sotul bine. Astăzi, după mai bine de 3 ani ne bucurăm de familia noastră frumoasa. Rugati-va neîncetat
  Manuela
  01.09.2020
  Nu știu de ce mi-a luat atât de mult timp să încep să scriu ce înseamnă Sfântul Nectarie în viața mea, chiar mă simțeam vinovată că nu o fac. Dar știu că toate vin la timpul lor si dupa voia Domnului. În urma cu niște ani am aflat că tata are cancer. Îl iubesc nespus, tata a fost stâlpul meu în viață. A fost un mare șoc când am aflat diagnosticul pentru că tata era perfect sănatos în rest, mama fusese mai bolnavicioasă toată viața.

  Deși a acceptat toate tratamentele recomandate de medici, nu a vrut să se opereze inițial, marcat fiind probabil și de faptul că prietenul lui bun murise de curând la puține zile după operația pentru același tip de cancer.

  Am căutat unde să mă rog, vroiam să plec într-un pelerinaj pe la mănăstiri, dar era o iarnă destul de grea și eu aveam o entersă, o glezna foarte umflată, abia călcam și mergeam foarte greu. Nu știu cum am aflat de Sfantul Nectarie și de Mânăstirea Radu Vodă. M-am urcat imediat în tramvai, iar acolo am simțit, pentru prima dată în acele zile de deznădejde, calm, lumină și încurajare.

  Am stat mult, nu știu cât, rugandu-mă pentru sănătatea tatălui meu iar la intoarcere acasă, când am coborat din tramvai, am alunecat încă o dată pe gheață și mi-am pus piciorul la loc. De la stația de tramvai până acasă mi s-a dezumflat glezna, nu mai aveam nimic. Știa Sfântul că voi avea mult de alergat în iarna aceea să-i fac rost lui tata de programări la investigații, de tratamente.

  De atunci în casa mea a ars candela la icoana Sfântului. Tatăl meu a intrat într-un tratament experimental și tumora a dat puțin înapoi.
  Vroiam să mă duc în toamna urmatoare la Eghina, singură, pe cont propriu, neștiind că sunt și pelerinaje organizate, pe atunci destul de rare. Tot calculam rute cu avionul prin Athena, feribot, hotel și nu-mi ieseau deloc banii țin minte ca ar fi trebuit minim 12 milioane vechi, iar eu nu aveam decat vreo 8.
  Într-o seară tocmai mă mai uitam încă o dată pe zboruri cu fiica mea și am hotarat să-mi rezerv totuși o camera în Eghina și să vedem apoi dacă fac rost de bani pentru bilet de avion sau renunț și mă sună o prietenă cu care nu mai vorbisem de ani buni.

  Mă întreaba dacă am auzit de Sfântul Nectarie și daca nu aș vrea să merg la Eghina, pentru că amica cu care și rezervase loc într-un pelerinaj nu mai poate merge și costă 8 milioane. Uau! M-a ajutat Sfântul să ajung la el. A fost incredibil tot ce am simțit acolo, lângă mormantul Sfântului, lângă raclă, în toată mânăstirea, pe întregul traseu în Grecia. Incredibil. Il simțeam cu noi peste tot. La plecare am văzut o cruce mare din nori pe cer.
  M-am dus și în anul urmator, an în care am auzit pașii sfantului la mormânt.

  Tata a mai trait 12 ani. Până la urma a facut și operatii, de voie de nevoie. La fiecare operație lua icoana Sfantului la spital și mir și a vrut Sfantul să ne mai dea niste ani, să stăm aproape și să am grijă de el. Dupa ce a murit, cu o zi înainte de înmormantare am fost cu fiica mea să verific mormântul și ceea ce făcuseră acolo groparii și lângă groapă am gasit o mică icoaniță a Sfântului, părea adusa de vânt. L-a insoțit mereu.

  În ultima vreme Sfântul este în viața mea mereu, citesc acatistul aproape zilnic, mirul e mereu lângă mine, aprind lumănări la icoana sa.
  Mariana
  01.09.2020
  I-am promis Sfantului Nectarie ca am sa scriu despre El, despre cat de bine este ca il am in sufletul meu. Pe buzele mele cele rele si pacatoase nu vor fi niciodată laude vrednice de mulțumire însă stiu ca datorita Sfantului Nectarie am reusit sa ma inscriu la un doctor de familie (mentionez ca locuiesc în Austria ) a fost si este alături de mine pentru ca simt asta. Multumesc Sfinte Nectarie si tie Dumnezeul pentru toate binefacerile primite.
  Olivia
  01.09.2020
  Băiețelul nostru Nectarie joi e programat să facă o operație la inimă. Pomeniti-l daca se poate in rugaciuni ca Bunul Dumnezeu , Sfântul Nectarie,Sfântul Efrem cel Nou,Sfântul Ioan Rusul impreuna cu Maica Domnului să îl ajute să treacă cu bine şi să îl aducem sănătos acasă. Doamne miluieşte-ne pe noi păcătoşii!
  Cristina
  01.09.2020
  Multumesc Sfantul Nectarie pentru ajutorul dat de fiecare data. M-a ajutat si a mijlocit pentru mine pacatoasa de fiecare data cand l-am rugat. Multumesc Sfantul Nectarie pentru ajutorul care i l -a dat mamei mele si rezultatul analizelore i-au iesit ca nu are nimic grav. Multumesc Domnului nostru Iisus Hristos, Maicutei Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Arsenie Boca, Sfintei Parascheva si tuturor Sfintilor care mijlocesc pentru noi pacatosii.
  Andreea
  01.09.2020
  La vârsta de 17 ani după moartea bunicului meu care m-a crescut, am început Să-L cunosc pe Dumnezeu. După un an, venind la Biserica Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva din Vaslui, într-o duminică o bătrânică evlavioasă și dragă mie mi-a dat cartea cu Sfântul Nectarie să o citesc, zicându-mi că ajută foarte mult copiii. În seara respectivă am și început să o citesc, dar noaptea am visat ca eram în biserica Sfintei Parascheva,si văd o raclă cu un bătrân în ea așezată în mijlocul bisericii și paraclisierul la întrebarea mea că cine este, îmi zice șoptit: " Șșt...că este SFÂNT."

  După câteva zile am terminat cartea și după cum știți la finalul cărții este o fotografie cu Sfântul în raclă. Ce să va zic, am ramas cu gura căscată la propriu și am scăpat cartea din mână...era EXACT aceeasi personă pe care am vazut-o în vis în biserică și de atunci am început să mă rog Sfântului cu mare evlavie.

  După încă un an am intrat la facultate și gazda mea era chiar lângă Biserica Sfantului Nectarie din Iași. De când am aflat că acolo sunt Moaștele Sfântului acolo am mers mereu, rugându-mă Sfântului și primind mare ajutor și binecuvatări , eu , păcătoasa.

  Aici am vrut să ajung, caci, după căsătorie am avut o pierdere spontană a sarcinii, dar după jumătate de an am rămas însărcinată după rugăciuni cu lacrimi la Maica Domnului și la Sfinți.

  Imediat, am început să am sângerări puternice, aflând că am trombofilie ereditara de gradul IV , un grad foarte sever, la 2 luni jumătate de sarcină am decis să ma duc la Sfântul Maslu de la Biserica Sfântului, cu toate că amețeam foarte tare fiindcă doctorița îmi intrezisese să fac orice fel de efort , căci daca și tuseam aveam sângerări foarte puternice, și trebuia să stau DOAR în pat, ma ducea soțul (pe atunci diacon) la baie, el mă punea în cadă pe scaun și ma spăla dar atunci am decis să plec încet încet la biserică, îmi era dor tare.

  Am mers ca melcul, ajungând la biserică, am mai prins un pic din slujbă. Apoi plecând cu părintele meu acasă, pe drum a început sângerarea cu cheaguri mari am sunat la taxi și direct la spital. Doctorița când m-a urcat pe masa sa ma consulte s-a facut verde la față(la propriu). Eu, disperată o întreb: Dna. doctor, mai trăiește? Iar dumneaei a răspuns: ...Nu știu, am umplut 2 tavi din acelea de spital cu sânge, atât de puternică era sângerarea, părintele, soțul meu se uita la mine, la fel și el alb ca varul la față de ceea ce vedea.

  Totuși aveam prea mare încredere în Bunul Dumnezeu, Maica Domnului și în Sfântul meu drag și scump, Nectarie, și am cerut ecograf. În timp ce doamna doctor m-a consulta , așa cu toată durerea și dorința de a avea un copil și cu îndrăzneală , i-am zis Sfântului în gândul meu, așa usor supărată: Sfinte, nu mă lăsa, că doar la biserica ta am fost, nu am fost în altă parte. salvează Sfinte copilul și va purta numele tău. Și...o, minune...doamna uimită zice: Doamne...ia uită-te la el, noi murim aici de îngrijorare și el dă din mâini și din picioare...copilul este foarte bine...

  Așa mi-a salvat mie Sfântul Nectarie primul copil: NECTARIA. Nectaria, la vârsta de 2 ani , a cazut de pe pat și a făcut o entorsă la mana dreaptă...eu, disperată de mila ei, am luat-o în brațe, m-am dus în fața Icoanei Sfântului am ridicat-o un pic înaintea icoanei, zicand cu lacrimi: Maica Domnului, Sfinte Nectarie, a ta este, ajut-o. Am dat-o cu ulei din candela Maicii Domnului și ne-am dus în cameră, după 5 minute, Nectaria mea de 2 anișori, îmi zice cu uimire : mami...nu mă mai doare mâna, continuând să se joace în continuare, si până atunci plângea daca voiam să o ating. Îl iubim foarte foarte mult pe Sfântul Nectarie, și nu am cuvinte să-i multumesc cum se cuvine, eu păcătoasa.

  "Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie
  M.
  01.09.2020
  Slava lui Dumnezeu pentru Sfintii minunati pe care ni-a trimis: Sf. Efrem cel Nou si Sf. Nectarie. Tin sa le multumesc sfintilor mei dragi, ca mi-au asculat rugaciunile si au fost alaturi de tatal meu cand s-a operat, medicii au fost sceptici cu sansele lui de supravietuire. Spre mirarea doctorilor tatal meu este bine. Sa avem credinta in Dumnezue, in El sa ne punem nadejdea si dragostea si El ne v-a trimite doctori si prieteni adevarati ca Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie.
  Corina
  01.09.2020
  Fata mea și a schimbat locul de munca in timpul carantinei, m-am rugat Sfinților Nectarie și Ioan Rusul, și a fost acceptata, după a dat proba practica, a luat. Multumesc, pentru tot și pentru ca Sfinții sunt alături de mine când mie rau, fac atacuri de panica!
  Elena
  01.09.2020
  Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila și bunătatea de a ne fi trimis pe pamant, sprijin și mângâiere pe nesfârșit de Buna Sa Maică și pe Sfinții Săi care nu încetează să se roage pentru noi. Vreau să îi mulțumesc Sfântului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ierarh Nectarie și Sfinților români de la Aiud care fără să se uite la nevrednicia și nimicnicia mea m-au ajutat in chip grabnic și minunat.

  Sufăr de coxartroză de aproape 20 de ani. Mereu ma rog lor să nu lase boala să avanseze, să nu fiu obligată să ajung la proteză de șold, cu atât mai mult cu cât nu se cunoaște încă niciun tratament pentru boală.

  Sigur, boala nu este letală, dar este invalidantă. In urmă cu câteva săptămâni aveam dureri-nu insuportabile dar destul de mari, indiferent ce faceam, indiferent dacă mă mișcam sau eram în repaus. Uneori durerea mă trezea noaptea din somn. Și atunci, pentru că de la oameni nu aveam ce să aștept, am făcut singurul lucru care îmi rămăsese. M-am rugat Maicii Domnului , Sfântului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ierarh Nectarie, și Sfinților români de la Aiud și m-am dat cu ulei de la candelele care ard la raclele care adăpostesc moaștele lor făcătoare de minuni. Și odată în plus, Dumnezeu le-a ascultat rugăciunile și s-a milostivit spre mine.

  De atunci nu am mai avut dureri. Am reînceput sa fac sport, și deși este destul de solicitant pentru articulatii (folosesc uneori și greutăți) durerile nu au mai reaparut. Vreau să mai precizez că potrivit doctorilor lumești, ar fi trebuit sa fiu de mult timp operată. Dar Maica Domnului și sfinții continuă să mă ajute și să țină boala în frâu. Și vreau să mai dau mărturie despre puterea tămăduitoare a Sfântului Maslu. Mă străduiesc, pe cât pot, să merg în fiecare vineri la Maslu la Nicula. Și am convingerea că și asta este unul din motivele pentru care Dumnezeu face milă cu mine. Rugați-vă deci cu stăruință, cu credință și cu nădejde.
  Alina Maria
  01.09.2020
  Incepand cu anii 2015-2016 chiar si in prezent am simtit in permanenta ajutorul Sfantului Ierarh Nectarie. Prima data a fost in anul in care mi-am pierdut locul de munca. Mergand la Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie si rugandu-ma asa cu nepriciperea mea, dar cu credinta ca ma va ajuta, am beneficiat de ajutorul Sfantului, gasindu-mi in anul 2016 un nou loc de munca. Vreau sa mentionez ca pe langa rugaciunile facute atat la racla cu sfintele moaste ale Sfantului Nectarie m-am rugat si la Sfantul Mare Mucenic Mina.

  Anul 2019 a fost un an in care emotiile examenelor au fost la cote maxime. Nepotul meu trecand prin primul examen adevarat din viata lui. A fost o perioada de rugaciuni, rugaciuni pe care Sfintii le-au ascultat.

  In aceasta perioada rugaciunea a devenit iar persistenta in domeniul sportiv, fiind sustinatoare patimasa a echipei Universitatea Craiova. Aceasta echipa se afla acum pe un trend ascendent si de fiecare data la meciurile importante am revenit la rugaciune pentru a completa slabiciunile acestei echipe. Dorinta mea si a iubitorilor acestei echipe este de a castiga campionatul.

  Menzionez ca de fiecare data ajutorul a venit, rugaciunea fiind ascultata de fiecare data.

  Am scris despre aceste minuni pentru a arata inca odata puterea rugaciunii si a multumii Sfantului Nectarie pentru ajutorul acordat prin mijlocirea sa.

  Ii multumesc Bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos si Maicii Domnului pentru Sfintii alesi care sunt ca o punte intre aceasta viata si cea de dincolo.
  A.S.
  01.09.2020
  Vreau sa aduc multumire Domnului si Sfantului Nectarie, care m-a ajutat in indeplinirea a doua dorinte. Rugati-va si aveti credinta in Dumnezeu si Sfintii vor mijlocii pentru noi. Sunt nevrednica, insa Domnul are grija de noi toti. In toata perioada aceasta cu virusul am baut aproape in fiecare dimineata aghiazma, sa ne fereasca Domnul de boli !
  Ionela
  01.09.2020
  Vreau sa aduc din nou multumire Sfintilor mei dragi: Sfantul Ierarh Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou, care impreuna cu Sfanta Fecioara Maria si cu Sfantul Mare Mucenic Mina au dus rugaciunile mele la Bunul Dumnezeu si a infaptuit minunea.Am citit Acatistul Sfantului Mina si paraclisele Sfintilor Nectarie si Efrem si a Sfintei Fecioare Maria si au ajutat ca cineva din familia mea sa nu ajunga la spital dupa o muscatura de caine l. Mare este Dumnezeu si mare este Puterea Sfintilor! Rugati-va si veti primi ajutor!
  C.M.
  01.09.2020
  Dau slava lui Dumnezeu, care lucreaza prin sfintii bineplacuti Lui. Am trecut printr-o stare foarte tensionata alaturi de o buna prietena, si am promis ca voi da marturie pt ajutorul ce l-a primit. Am cerut mijlocirea Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfanta Xenia pentru finalizarea unor demersuri, iar ultimul act ce mai lipsea, in contextul actual -desi era emis- pur si simplu nu se putea obtine, decat prin Posta, in cateva zile. Fiind in foarte mare intarziere, era suficienta si o copie, dar solicitarile au fost refuzate, deoarece se spunea ca "asa e procedura, se poate trimite doar prin posta". Dupa cateva solicitari esuate, prietena mea a fost directionata catre o persoana care a inteles urgenta situatie in care se afla, si a trimis acel act. Poate parea o situatie banala, dar sa simti ca te afli efectiv intr-o stare de neputinta, si doar rugaciunea sfintilor a facut diferenta de aceasta data, eu o numesc un ajutor divin.
  Elena
  01.09.2020
  Talanții dăruiți de Dumnezeu sunt spre a fi înmulțiți în folosul nostru, al tuturor. Cui are i se va mai da iar de la cel ce nu are se va lua totul.
  Cu ardoare ne rugăm când ne dorim ceva, pentru un lucru care la oameni pare imposibil dar pe care Dumnezeu îl poate face posibil. Ne bucurăm când ne vedem dorințele îndeplinite. Îl slăvim pe Cel care a făcut posibile idealurile noastre. În timp însă, ajungem să ni le însușim ca pe niște lucruri firești și ușor de realizat și să nu mai avem nevoie de Cel ce cu dragoste ni le-a dăruit. Ne vedem cu ,,sacii în car”, cum e vorba românului și restul îl știți.
  Nu e cazul să spun, cred, că toate cele menționate i s-au întâmplat subsemnatei după numeroase binecuvântări primite. Examenele dificile au fost promovate datorită ,,învățării temeinice”, casa s-a construit prin eforturi proprii și ,,puțin ajutor de la Cel de Sus”. Soțul și-a găsit un loc de muncă mult mai bun ,,la noroc”. Doar copilul, care într-adevăr a venit cu ajutorul rugăciunilor la Sfântul Nectarie, îl recunoșteam a fi dar de la Dumnezeu și al cărui nume m-a trimis într-un final la ocrotitorul său, dar nu neapărat de bunăvoie, ci în urma unor atenționări și ,,urecheli”.
  Un accident de mașină minor dar cu repercusiuni de lungă durată( aproximativ jumătate de an) a fost menit să mă trezească din amorțeală și să-mi deschidă ochii. Alte probleme sufletești apăsătoare nu îmi dădeau pace deși le spovedeam adesea și pe măsură ce trecea timpul, au ajuns să sa transforme în deznădejde și împietrire a inimii, lucru care mă speria. Certurile din familie erau la ordinea zilei, iscate din motive banale. Toate erau probabil consecințele sau greutatea ,,sacilor din car” și semne ale conștiinței care, deși dormea, nu murise încă. Știam că nu e bine ce se întâmplă dar nu știam cum sa ies din problema pe care singură mi-o creasem.
  După cum am scris mai sus, mi-am adus aminte de Sfântul Nectarie, care îi este ocrotitor băiețelului meu Teodor Nectarie și am pus mâna pe cartea cu minunile sale, sperând să îmi schimbe starea cumva. Primele relatări, dintre care una asemănătoare cu ce experimentasem la naștere, în timpul operației de cezariană( în urma căreia riscam sa pierd tot), au fost suficiente pentru a-mi zdruncina sufletul. Au început din senin să țâșnească lacrimi din ochi și un tremur de emoție pusese stăpânire pe întregul corp. Am continuat să o citesc până la final iar după ultima pagină am alergat la părintele duhovnic rugându-l să mă primească la spovedit. Simțeam că ce făcusem până atunci era o joacă și o batjocorire, întrucât nu puteam realiza nimic cu propriile puteri. Am ieșit de la scaunul Sfintei Spovedanii mai luminată și mai bucuroasă ca oricând. Știam că fusese mâna Sfântului Nectarie care trimite pe cei păcătoși la spovedit și îi cearta pe cei ce buna știință tăinuiesc păcatele. Canonul și răbdarea părintelui au întors un suflet rătăcit pe calea cea bună.
  Urmează un nou examen în viața mea, dar vreau să cred că examenul sincerității l-am promovat. Ce va urma va fi cum crede Dumnezeu de cuviință. Din dorința de a economisi timp și din neștiință, mă apucasem de învățat pentru examen duminică dimineață. Dar spune Mântuitorul că ,,Cine nu adună cu Mine risipește” iar Sfânta Liturghie este slujba în timpul căreia se pregătește și se aduce jertfa Sfintei Împărtășanii. Gândind superficial, am considerat că nu făceam mare abatere-nu coseam, nu tăiam-deși în sinea mea nu eram prea convinsă ori împăcată cu ideea. Dar dacă tot rămăsesem acasă de ce să nu profit?

  În timp ce căutam un răspuns pentru neliniștea ce mă frământa, am auzit un țipăt afară venind de la copilul meu care era în grija bunicii. S-a auzit doar ,,Mașina!” și plânsetul copilului. Inima mi se făcuse cât un purice până am aflat ce se întâmplase. Jucându-se cu un alt copil, a sărit în fața unei mașini și doar o minune a făcut să nu se întâmple nimic. Țipătul fusese, din fericire, cauzat doar de spaima trasă.
  Atunci când un organ intern se îmbolnăvește, este tratat de mâna pricepută a unui doctor sau operat, scos și restul corpului se vindecă. Dar când sufletul este afectat, Singurul care îl poate tămădui este Doctorul sufletelor și al trupurilor, la ajutorul Căruia alergăm pentru orice durere. După ce primim un dar să nu uităm să mulțumim, indiferent prin cine vine!!! Doar Dumnezeu poate ceea ce noi nu putem-să ne smerească atunci când uitam de El! Slava lui Dumnezeu intru sfinții Săi!
  M.M.
  01.09.2020
  Vreau să dau mărturie despre o minune care a facut-o Sfantului Nectarie cu mine de recent. La un control de rutină la ginecolog mi s-a spus ca aş fi suspectă de cancer. Mi-a luat 2 probe biopsii şi in acele zile cât am aşteptat rezultatul m-am rugat Sfântului meu drag Nectarie Născatoarei de Dumnezeu Domnului Iisus Hristos si celorlalți sfinți dragi mie care m-au ajutat in multe probleme. Ei mi-au fost alături intotdeauna şi au fost şi azi 16 Iulie 2020 când am primit rezultatul biopsiei care a ieşit bun. Am promis Sfântului Nectarie ca dau mărturie despre aceasta minune care a facut cu mine eu o păcătoasă. Rugați-vă cu credință la Sfântul Nectarie şi la ceilalți Sfinți ca nu o să vă dezamăgească.Vă mulțumesc sfinților mei dragi fiți alături de mine şi de acum înainte!
  Ioana
  01.09.2020
  Minunile din viata noastra facute de Sfantul Nectarie au fost prea multe. Fetita mea Ioana a fost diagnosticata la 6 luni cu retinoblastom bilateral cancer la ochi. Cand am aflat am fost dărâmați, dar de indata Sfantul Nectarie ne-a ridicat si ne-a purtat pe brate de parca povestea nu era despre noi si copilul nostru.

  Urma sa o operam la București pentru ca nimeni nu ne dadea timp sa plecam din tara. Sfantul Nectarie a facut in asa fel de copilul cand sa primeasca avizul pediatric pentru anestezie a facut febra, asa ca urma sa se amâne totul o saptamana. In acea saptamana minunile s-au ținut lant si am ajuns sa avem o programare la o clinica in Germania. Tot Sfantul Nectarie ne-a ajutat sa strângem in 3 zile 20 000 de euro. Tot Sfantul Nectarie ne-a ajutat ca un medic de renume sa greseaca diagnosticul in tara la RMN si cei din Germania sa se poată lega de asta si sa obținem formular S2 prin care ne a fost decontat tot tratamentul.

  A trecut prin chimioterapie cu bucurie si desi poate suna ca fiind o perioada grea, a fost cea mai implinitoare perioada din viata noastra si ne am bucurat de orice clipa. Nimeni de la casa de sănătate de la noi din județ nu a obținut formular. Noi cu ajutorul Sfantul Nectarie si a Sfantul Luca al Crimeei am reusit sa ne vindecam copilul. Asadar Ioana are o sora, o Nectarie venita in lume ca slava Sfantului Nectarie.
  G.M.
  01.09.2020
  Am fost oaia ratacita! Mi-am comandat viata cum am vrut. La 21 de ani m-am casatorit si am vrut sa ma mai "distrez", sa mai zabovesc.
  Au trecut cativa ani iar gandul mi se ducea la copii, la intemeierea unei familii complete insa Dumnezeu nu a fost deacord cu mine.

  Am avut in decurs de 2 ani 3 sarcini extrauterine, neoperabile(cu tratament) apoi inca vreo 2 care s-au oprit din evolutie. Eram pustie, ganduri de toate culorile, tristete, neimplinire. In tot acest timp mi se ducea si gandul la Dumnezeu,de ce,cat,etc.

  La moartea bunicului meu ceva s-a intamplat: statusem alaturi de el pana si-a dat sufletul si m-a zduncinat rau (chiar daca eu pierdusem ambii parinti la 6 ani si pe mama adoptiva la 18). Intrasem intr-o stare de depresie, anxietate si atacuri de panica care a tinut un an si ceva. Nu dormeam, nu ma puteam linisti, nu puteam lucra, nu mai simtea fericirea de a trai pentru mine a fost IADUL.

  Insa, a fost un lucru bun toata treaba asta. Am cautat ajutor la psiholog dar degeaba pana am ajuns la parintele de la biserica noastra. A avut atata rabdare cu mine de asta il iubesc. Tratamentul era: post, rugaciune, Sfantul Maslul si Sfantul Impartasanie..aa..si cate o catisma in fiecare seara.

  Timpul a trecut, boala se vindeca iar eu l-am descoperit pe Dumnezeu. M-am lasat in voia Lui, s-a intamplat (de Sus) sa imi faca sotul cadou un pelerinaj la Ierusalim. Citeam acatistul Sfantului Nectarie si al Sfantului Eferm si ii rugam sa mijloceasca pentru noi sa ne trimita si noua Dumnezeu macar un prunc, chiar daa nu meritam.

  Dupa 3 luni am ramas insarcinata cu primul copil, peste inca un an jumate cu cel de-al 2-lea. Nascut natural (in ciuda faptului ca medicii imi spuneau ca trebuie sa fac tratamente constant de mentinere), alaptati si IMPARTASITI inca din pantece.

  In prezent au aprox.6 ani reapectiv 4. Acum sunt insarcinata din nou, ne-am lasat in voia Lui cu totu iar la ecografie ne-a zis ca 80% e extrauterina. Insa mai asteptam inca 3 zile sa vedem. Daca asta e voia celui de Sus nu ne impotrivim. Dumnezeu sa ne ajute pe toti si multumiri Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem pentru mijlocire!
  Liliana
  01.09.2020
  M-a învrednicit și pe mine bunul Dumnezeu să ajung acasă la Sfinții Nectarie și Ioan Rusul. Acum vrei 10 ani. Acum un an jumate, la RMN mi-a ieșit un chist la ovare malign. Medicul care mă trimisese la RMN, tot așa mi-a spus: nu îmi place cum arata, chistul este alimentat de o artera, mergeți la investigații. Din păcate, temerile medicului s-au adeverit și rezultatul a fost chist malign. M-am rugat Sfântului Nectarie, zilnic i-am citit acatistul, i-am făcut multe promisiune. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală de extirpare a chistului și de prelevare de țesut pentru biopsie. Interventia a avut loc in data de 5 noiembrie dupa prânz. Era puțin probabil să fiu externată înainte de cel puțin 7 zile. I-am spus Sfântului: da a mi-ai auzit Sfânt drag, rugăciunile, fa sa fiu externată de ziua ta. Și așa a fost! Biopsia a ieșit bine. Ii mulțumesc și suflet Sfântului Nectarie că a mijlocit la Dumnezeu să îmi mai dea zile pentru Afi alaturi de copiii mei și timp de pacainta.
  Dan
  01.09.2020
  Numele meu este Dan. Aș vrea să vă spun o altă minune petrecută cu mine, deși sunt, fără nici o exagerare, complet nevrednic de ea.

  Am făcut o aplicație importantă de studii (nu vreau să spun mai multe detalii), pentru care am de învățat, și ca urmare am nevoie de tot confortul și de o atmosferă prielnică, inclusiv pace în familie.

  În ciuda acestui fapt, am avut (din vina mea) o ceartă destul de tensionată cu mama mea, și în urma acestei cerți eram foarte îngrijorat de multe lucruri, inclusiv de cum va decurge învățatul meu, pe care nu îl pot amâna, într-o asemenea atmosferă tensionată.

  Aș fi vrut sa nu mă certe mama mea, ci chiar i-am cerut să mă binecuvânteze.

  Am citit Paraclisul Maicii Domnului și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou. M-am rugat de asemenea sfinților zilei – Sfinții Mucenici Voievodul Constantin Brâncoveanu, fii săi Constantin, Ștefan, Radu și Matei și sfetnicul Ianache și tuturor sfinților pomeniți și nepomeniți ai zile de astăzi. (Asta pentru că citisem, mai demult, că sfinții fac daruri de ziua lor – deci, dacă am înțeles corect, este bine să ceri ceva Sfinților din ziua in care ceri.)

  M-am rugat și Sfântului Gherasim din Kefalonia, pomenit tot în ziua în care mă rugasem. Dimineață mă rugasem și Domnului Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Apostol Andrei, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Sfinților Mari Împărați celor Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, Sfântului Mare Apostol Pavel, Sfântului Proroc si Rege David, Fericitului Augustin, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, îngerului meu păzitor, tuturor Sfinților și tuturor Sfintelor Puteri Cerești (tuturor îngerilor).

  Eram hotărât să nu deschid facebook-ul. L-am deschis totuși, pentru că în ciuda cerții nu voiam ca mama mea să se simtă singură și de asemenea ca să verific dacă totuși lucrurile nu se schimbaseră măcar puțin în bine. Deși, pe de altă parte, mă temeam ca cearta să nu continue prin facebook. Ei bine, mama mea nu numai că nu m-a certat, ci chiar mi-a dat binecuvântarea pe care i-o cerusem, iar mesajele ei au fost foarte frumoase.

  Și asta s-a întâmplat extrem de repede, poate că mama mea îmi scrisese acele mesaje chiar în timp ce citeam Paraclisul Maicii Domnului și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou. Nu a mai fost nevoie de nici o discuție în contradictoriu pentru rezolvarea diferențelor dintre noi.

  Poate că unora le pare puțin, dar ajutorul pe care l-am primit este extrem de important, mai ales atunci când trebuie să înveți pentru a da o probă (examinare) importantă de care depinde viitorul studiilor tale.

  Îi mulțumesc Domnului Nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Efrem celui Nou, Sfinților Mucenici de astăzi – Sfinții Mucenici Voievodul Constantin Brâncoveanu, fii săi Constantin, Ștefan, Radu și Matei și sfetnicul Ianache, tuturor sfinților pomeniți și nepomeniți ai zile de astăzi, și de asemenea tuturor Sfinților și tuturor cetelor cerești celor fără de trup (adică tuturor îngerilor) pentru ajutorul extrem de important pe care l-am primit! Și încă l-am primit extrem, extrem de repede!

  Fie ca toți oamenii să găsească ajutor (și, de va fi voia Domnului, chiar ajutor foarte grabnic) în problemele lor de la Dumnezeu, de la Maica Domnului, de la Sfântul Efrem cel Nou și de la toți Sfinții și sfinții îngeri!
  Dana
  01.09.2020
  Scriu azi aici, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ca sa povestesc prin ce mod Sfantul Nectarie m-a ajutat sa ma vindec. Azi suntem in 17 august 2020, si nu sunt nici 2 luni de cand facand baie intr-o zi mi-am descoperit un nodul la sanul stang, mare cat un ou de gaina. Nu stiu cum de nu-l simtisem pana atunci , fiindca ulterior am aflat ca acesti noduli nu de fac de ieri pana azi. Dupa descoperirea nodulului, m-am alarmat si am inceput sa studiez pe internet tot ce scria despre aceasta boala. Cand am terminat de citit eram inca si mai speriata. Acolo scria despre operatii care te mutileaza , tratamente pentru cancer si alte asemenea.

  Intr-un final am hotarat sa tin un post de 42 de zile pentru purificare si dezintoxicarea organismului , am fost si la o doctorita naturista care mi-a recomandat o cura cu ceai de marul-lupului. De toate am facut , ca un om care doreste sa se vindece.Insa cu toate eforturile mele noduluL nu dadea semne sa se micsoreze. intr-o zi din luna iulie , nu stiu cum , mi-a venit in gand , fara voia mea , numele SFANTULUI NECTARIE.

  Precizez ca sunt o persoana credincioasa , dar nu merg totusi prea des la biserica. Numele Sfantului parca nu-mi dadea pace , tot la El ma gandeam , si tot asa intr-o zi stand la calculator, pe internet m-am trezit citind despre EL si chiar am comandat mai multe carti despre minunile savarsite de EL. In zilele urmatoare am renuntat la toate tratamentele pe care le faceam si am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si o serie de Psalmi si anume Psalmii 22,33,50,90,102 si 142 . Azi cand scriu marturia mea cred ca este cam 1 luna de cand spun aceste rugaciuni sfinte si puternice zi de zi. Cred ca am avut o zi sau doua cand nu am spus rugaciunile , nu pentru ca am uitat dar asa au fost imprejurarile , ca nu am putut sa ma rog.

  Dar Sfantul Nectarie si-a intors privirea spre mine , si azi 17 august din nodulul meu a mai ramas doar un bob tare cam cat o migdala . Stiu ca staruinta mea in rugaciune si credinta in vindecare vor face ca si acest mic nodul sa dispara . Deci , iata cum Sfantul a facut pentru mine pacatoasa si netrebnica , ceea ce nici un tratament din lume nu ar fi putut face. Nu am cuvinte destul de puternice pentru a-i multumi Sfantului Nectarie pentru vindecarea mea , decat atat pot spune: cat timp voi trai pe acest pamant ma voi ruga LUI si lui Hristos Dumnezeul nostru si voi citi Acatistul Sfantului Nectarie si Psalmii vindecatori, fiindca vreau sa ii ajut si pe cei din jurul meu care sufera si nu stiu pe ce cale sa o apuce. Sunt sigura ca Dumnezeu ne iubeste si daca ne incearca este doar pentru a ne intari credinta si a ne curata sufletul de pacatele savarsite de-a lungul vietii noastre. Dar tot bunul si milostivul Dumnezeu ne trimite si scaparea , noi trebuie doar sa auzim glasul lui . Stiu acum ca Bunul Dumnezeu mi-a spus sa ma rog Sfantului Nectarie , si nu voi inceta cate zile voi avea sa ma rog si sa ii multumesc pentru milostenia SA.
  Andreea
  01.09.2020
  Bună seară, vă scriu si eu experienta ce mi-a schimbat viata, anul acesta in data de 4 iunie înainte de Rusalii am primit si eu un semn Dumnezeiesc. Acum va scriu povestea. Anul trecut la sfârșitul lunii august mezinul familiei mele a fost diagnosticat cu cancer tiroidian, la nici 5 zile de la confirmarea diagnosticului a avut prima intervenție chirurgicala înlăturând partea dreapta cu tumoare, la nici 1 luna urmează a-2-a intervenție in complectare la prima tireoctomie totala, iar după 3 luni ajunge la Cluj pentru iodoterapie, unde ii reprogramat pentru a 3 intervenție cancerul ii afectase si loja tiroidiana si 2 ganglioni, dupa operatie este programat să mearga la 2 săptămâni dupa a 3 a operație la iodoterapie, dar intre timp sectia este închisă din cauza virusului Covid si este reprogramat in luna iulie adica in data de 16.07.

  Recuperarea este lentă, dureroasă si cu vesti nu prea îmbucurătoare, la controlul endocrinologic doctorița îl anunță că is inflamați 2 ganglioni si urmează o perioadă foarte urâtă si stresata pentru el. Promitandu-si ca el nu se va mai opera a 4 a oară, refuza și era foarte frustrat. Dar credinta si Bunul Dumnezeu îl ocrotește și îi schimbă viața. Acum sa revin la miracolul ce mi s-a întâmplat mie in data de 04.06.2020, fiind tristă stateam si ma uitam pe Facebook si la un moment dat îmi apare o postare a lui părintele Istrate, unde povestește despre uleiul de la Maslu de la Eghina si despre Acatistul Sfântullui Nectarie. La comentarii toată lumea ii mulțumea Sfântului pt minunile săvârșite. Atunci am scris si eu in comentarii ca vreau si eu ulei de la Taina Sfântului Maslu. La nici 5 minute o femeie îmi scrie in privat că Bunul Dumnezeu o sa ma ajute si o sa primesc si eu ulei, pe doamna accea o cheamă Cristina tot ea îmi trimite in privat o postare facuta de altă doamna care va merge a 2 a zi la Mânăstirea Radu Vodă si va trimite in țară ulei de la Taina Sfântului Maslu pentru cei ce au nevoie.

  Am intrat in privat si i-am scris doamnei Tanța că vreau si eu penttu fratele meu, iar doamna mi-a răspuns ca imi va trimite daca găsește la pangar. A 2 a zi numai aveam rabdare abia așteptam să fiu anunțată, iar minunea s-a produs. La orele amiezi in scrie Tanța ca a cumpărat ulei si imi trimite a 2 zi sambata, pachetul prin prioriti Poștă pachetul si l-am primit a 2a zi de Rusali pachetul. L-am deschis si spre surpriza mea Tanța trimise 2 pachete cu ulei, aghiazma și acastistul Sfântului Nectarie. M-am si apucat de citit acastistul, iar dupa 2 săptămâni il citeam la ora 00:00, cu capul acoperit la lumina lumânări, in cea de-a 35a zi fratele meu este la Cluj pentru testarea Covid si a doua zi sa facă iodoterapie, dar Bunul Dumnezeu așa de bine a lucrat caci dupa testare, i-a si dat pastila de Iod, am uitat sa specific ca noi suntem din Mureș, iar a2a zi dupa iodoterapie, minunea s-a produs, este bine sănătos cu analizele medicale bune si va mai merge la control după 6 luni.

  Nu am cuvinte sa ii mulțumesc Bunului Dumnezeu si Sfântului Nectarie pt rugăciunile făcute și duse in fata Domnului. Slava Dumnezeului nostru, in vecii vecilor, Amin!!!Iar după ce terminam de citit Acatistul Sfântului Nectarie, ma rugam si Sfântului Efrem cel nou si Sfântului Luca de la Crimeea.
  Alina
  12.01.2021
  Vă scriu pentru a mărturisi minunile săvârștite de Sfântul Nectarie și de Sfântul Ioan Rusul în familia mea: tatăl meu, în vârstă de 81 ani, suferă de vasculită, boală autoimună care i-a atacat rinichii si plămânii. Este internat în spital din data de 14 august 2019, iar medicii au fost foarte rezervați până acum câteva zile când i-au spus că va pleca pe picioarele lui din spital. Face dializă, este dependent de oxigen, dar cu ajutorul Domnului va fi externat saptamâna viitoare. M-am rugat permanent Maicii Domnului, Sfântului Nicolae, Sfântului Nectarie, Sfântulului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Spiridon, Sfântului Mina. I-am promis Sfântului Nectarie că, dacă tata se va recupera, voi mărturisi minunea și voi merge în Eghina.

  O altă minune săvârșită de Sfântul Nectarie este vindecarea mea: am mai avut probleme digestive, dar în luna iulie a.c. dezechilibrele au fost mai grave decât în trecut, am fost la medic, chiar am chemat salvarea. După aceasta am rămas cu o teamă, iar o lună am mâncat în cea mai mare parte doar orez fiert, carne fiartă și grisine, însă problemele, deși nu erau violente, nu se rezolvau…am început să mă dau de 3 ori pe zi cu ulei din Grecia, de la candela Sfântului Nectarie și a Sfântului Efrem cel Nou, iar curând starea de disconfort a trecut și acum mănânc normal.

  Băiatul meu a avut niște probleme dentare, cu o interventie chirurgicală în luna ianuarie a acestui an, iar la radiografia de control (după 6 luni), făcută în luna iulie, cu ajutorul Domnului, totul a ieșit bine, iar dintele se recuperează.

  Mulțumesc Maicii Domnului, Sfântului Nicolae, Sfântului Nectarie, Sfântulului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Spiridon, Sfântului Mina, Sfântului Pantelimon, Sfintei Paraschiva, Sfintei Filofteia, Sfântului Antonie cel Mare, Sfântului Fanurie.

  Doamne ajută tuturor! Amin!
  Anonim
  12.01.2021
  Multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem pentru ajutorul oferit. Ieri noapte, fetita mea a inceput sa tuseasca aproape incontinuu. I6am dat siropuri, pastilute pentru gat si tot tusea. Nu se putea odihni si eram in toiul noptii. Am uns-o cu ulei de la Sfantul Nectarie, si in cateva minute s-a linistit si s-a putut odihni pana dimineata. Multumesc Sfintii mei dragi! Va rog sa-l ajutati si pe sotul meu sa obtina locul de munca dorit. Multumesc! Sanatate si credinta tuturor!
  Mihaela
  12.01.2021
  Sfântul Nectarie m-a ajutat de fiecare data sa depășesc starea de rău pe care am avut-o, nu era ceva grav, dar nu mă mai simțeam om, nici la rugăciune nu mă mai puteam concentra, după acatistul Sfântului Nectarie, mă simțeam mai ușoară, eram altcineva, chiar am simțit acea eliberare din boala apăsătoare.
  Maria
  12.01.2021
  Era 14 august si a doua zi urma sa plecam la munte, noi si famila in total 7 persoane. Pe la ora 17 ne anunta de la pensiunea unde facusem rezervare ca ni s-a anulat, ca s-a creat o confuzie si nu ne mai pot primi. Am sunat atunci la toate pensiunile din Moldova si peste tot am fost refuzati caci fiind inainte de Sfanta Maria, peste tot era ocupat. M-am rugat Sfantului Nectarie sa ne ajute si pe la ora 20 ne suna cei de la pensiune ca ne-au gasit alta cazare unde sa stam in apropiere de locul unde am vrut initial. Am avut un sejur minunat si multumim Sfantului Nectarie pentru ajutor!
  Maria
  12.01.2021
  Vreau si eu sa marturisesc ca bolnava fiind am fost ajutata de Sfantul Nectarie, Maica Domnului, Sfantul Ioan Rusu. Am auzit si am citit multe minuni savarsite de catre ei pentru oamenii bolnavi si neputinciosi. Ca e adevarat ca cei ce se roaga din inima si cu credinta Sfintii Parinti vin degraba in ajutor. Slava lui Dumbezeu pentru toate. Am citit acatistele si m-am rugat sa ma ajute si sa fiu sanatoasa daca asta e voia lui Dumnezeu si intr-adevar am fost ajutata. Multumesc frumos si va scriu sa credeti cu adevarat .Minunile nu intirzie sa apara.
  Cristina
  12.01.2021
  Doresc sa va aduc si eu Cristina pacatoasa marturia mea dar nu în ultimul rând un simplu si sincer multumesc Maicutei Domnului, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Mare mucenic Efrem cel nou, Sfintei Xenia, Sfantului Mare Mucenic Mina, ca mult ajutor sufletesc si trupesc am primit!

  Stim cu totii ce vremuri grele traim, dar cu ajutorul puterilor ceresti reusim sa depasim multe si diferite greutati. Am fost ajutata într-o problema serioasa de sanatate unde tocmai astazi am avut un raspuns pozitiv si un diagnostic într-o situatie cu care ma confruntam de un an jumate, Slava Tie Doamne!

  Ungandu-ma cu mir si rugându-ma la Sfantul Nectarie mi-a trecut un disconfort fizic care îl aveam lunar, aproape mereu. Doar prin mila bunului Dumnezeu si ajutorul Sfintilor nostri dragi l-am cunoscut pe viitorul meu sot, credeti ca se poate cu staruinta în rugaciune si mai ales sa nu lipsim de la Sfanta Liturghie, sa ne spovedim ori de câte ori putem sau simtim nevoia.

  Dragilor prin mila si mijlocirea Sfintilor nostri dragi, Bunul Dumnezeu ne ajuta! Sa ne rugam doar sa ne dea forta si putere în a starui în rugaciune, caci stim foarte bine, de cele mai multe ori intampinam diferite piedici sau nu avem forta sau vointa necesara în a spune sau a citi o rugaciune, acatist, etc.

  Citesc cu drag marturiile de pe acest minunat site, îmi dau putere, speranta, credinta. Stiu, nu am relatat în detalii starile sufletesti prin care am trecut si sincer au fost momente de disperare, neputinta. Nu am relatat în detalii situatiile prin care am trecut, locul de munca, singuratatea si altele dar doar cu ajutorul Maicutei Domnului si Sfantului Nostri dragi am trecut peste si nu am fost lasata fara ajutor.

  Bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii nostri dragi sa va ajute si sa va binecuvânteze pe voi pe toti, pe toti cei care ii cheama ii striga în rugaciune si pe mine mare pacatoasa Cristina. Slava lui Dumnezeu pentru toate.
  Raluca
  12.01.2021
  Imi cer scuze Sfinților mei ocrotitori: Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie, Maicutei Domnului, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul l Părinte Arsenie Boca pentru ca am întârziat cu mărturisirea minunilor care s-au petrecut în viața , datorită Sfinților mei ocrotitori: imi doream mult o icoană a Sfantului Efrem cel Nou, anul trecut cand am fost in Grecia la Nea Makri am ajuns in jurul prânzului si era inchis , n-am avut de unde sa cumpăr, dar anul acesta am primit-o cadou de la fina mea care a ajuns la Nea Makri, fără ca ea sa stie ca mi-o doresc.

  Cu Sfantul Nectarie, cu Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Parinte Arsenie Boca am icoane, m-a ajutat la toate examenele, printre care și unul foarte greu la o doamnă profesoara foarte exigenta, la care au picat multi si am luat o notă buna Am luat tema de licenta la doamna profesoară la care am vrut, tot cu ajutorul Sf Efrem cel Nou.

  Alta data, intr-o seara soțul meu s-a simțit foarte rau, am ajuns la urgente, dar a fost foarte greu pentru soțul meu până am ajuns si i s-au administrat calmante, i-am rugat pe toti Sfinții mei ocrotitori sa-l mai calmeze si intr-adevar s-a mai liniștit, apoi nu știau ce are si ne-a tot plimbat prin mai multe cabinete, dar tot cu ajutorul Sfinților mei ocrotitori am ajuns la medicul care trebuia si i-a stabilit diagnosticul si i-a prescris tratamentul corespunzător, iar acum Slava Domnului ca este bine.

  La fel si cu fetele m-au ajutat Sfinții mei ocrotitori, cand făceau febra mare si ceda foarte greu, am fost plecați în concediu in afara tarii si uneia dintre fete i-a fost rau, am ajuns la urgente acolo, am avut asigurare medicală, dar tot datorita Sfinților mei ocrotitori am intalnit un medic bun si in general tot personalul medical de acolo , i-au administrat calmante si o perfuzie si astfel s-a simțit mai bine si ne-am continuat concediul.

  Multumesc inca o data Sfinților mei ocrotitori pentru ca imi sunt alături mereu si ma ajuta în toate problemele pe care le întâmpin. Rugați-va neîncetat Maicii Domnului si Sfinților care mijlocesc pentru noi la Bunul Dumnezeu si ajutorul va veni negreșit, chiar dacă noi suntem nevrednici si păcătoși! Slava Tie, Doamne! Doamne ajuta!
  Anonim
  12.01.2021
  Azi noapte fetitei mele i s-a facut rau, cu stari de voma. M-am speriat pentru ca nu mai facuse niciodata in 4 ani asa. M-am rugat Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie sa o ajute si sa-l aline durerile de burtica. I-am dat medicamete, apa, nimic nu putea sa tina saracuta in stomac. Am uns-o cu ulei si dupa o perioada s-a linistit. Multumesc Sfintii mei dragi. Azi a fost mai bine. Sper sa si revina complet. Credeti si rugati-va din inima si minunile se intampla. Doamne ajuta tuturor!
  Oana
  12.01.2021
  Bună ziua! Vreau să mărturisesc minunile pe care Sfântul Nectarie le-a făcut în viața noastră, sunt căsătorită și multi ani nu am putut avea copii, doctori multe tratamente nimic nu a dat rezultate, până într-o zi când cineva mi-a spus de Sfântul Nectarie și am început să citesc acatistul și să mă rog pentru a avea copii, am și promis Sfântului că va purta numele lui, am citit acatistul iar minunea nu sa lăsat așteptată La scurt timp am aflat că sunt însărcinată, acum am 2 copii (cel mare Nectarie și cel mic Ioan) pentru care mulțumim Domnului și Sfântului Nectarie! Mulțumim Maicii Domnului, Sfântului Nectarie și Sfântului Ioan pentru tot! Dumnezeu sa vă ajute!
  Elena
  12.01.2021
  Sotul meu are diabet si s-a lovit la ureche avand o rana care nu se mai inchidea. L-am dat cu fel de fel de alifii dar degeaba. Intr-o zi mi-am propus sa citesc 40 zile Acatistul Sfantului Nectarie. Va rog sa ma credeti ca inca din a doua zi am primit raspuns la rugaciunea mea! Slava Sfantului Nectarie!
  Petronela
  12.01.2021
  Am început sa citesc acatistul Sfântului Nectarie si înainte să ajung la 20 de zile, Sfantul mi-a dăruit cea ce am cerut, un loc de munca, sanatate mie si familiei mele. M-a ajutat ori de cate ori i-am cerut. Rugati-va Sfantului, fiindcă e grabnic ajutator. Mulțumesc Sfinte Nectarie, Sfinte Nicolae, Sfinte Efrem cel nou, Măicuță Domnului, Iisuse Hristoase.
  Valentina
  12.01.2021
  De curand am avut o interventie chirurgicala si un rezultat al biopsiei nu tocmai placut, am fost cu moralul la pamant. Nu mai aveam chef de viata, nu ma puteam descurca singura din cauza taieturii foarte mari, ma vedeam neputincioasa si asta ma enerva teribil. Am mers la duhovnicul care mi-a fost profesor in liceu, mi-a citit ceva pentru liniste, cateva rugaciuni si am stat de vorba cu el despre tot ce ma apasa.

  La toata convorbirea noastra, mi-a aratat parintele la un moment dat ca a fost martor Sf Nectarie, icoana lui fiind pusa intre mine si parinte in momentul in care am stat de vorba (pur si simplu asa s-a nimerit..sa sta alaturi de ea). Dupa ce mi-a ascultat povestea, parintele a hotarat sa-mi faca cadou icoana, o primise si el intr-un moment in care nu statea foarte bine cu sanatatea, am luat o acasa si m-am rugat la ea. Intr-o saptamana m-am putut descurca singura si mi-am revenit complet.
  Anonim
  12.01.2021
  Ii mulțumesc Maicii Domnului și Sf Nectarie pentru liniștea sufleteasca și pentru faptul ca m-au ajutat sa îmi pun gândurile în ordine. După ce am ajuns la Mănăstirea Radu Vodă din București, am reușit sa iau decizia corecta legata de casnicia mea și altfel mi-am recăpătat liniștea în casa și în suflet.
  Andreea
  12.01.2021
  Nu stiu cum sa incep, rugati-va la Sfantul Nectarie si El o sa va ajute mereu. De luni citesc acatistul Sfântului Nectarie, si azi sotul meu a trecut cu bine peste o operatie de hernie de disc. Trebuie sa credem mereu ca primim ajutor daca ne rugam. La anul imi doresc sa ajungem la biserica din Eghina (Grecia), la Mormantul Sfantului , si sper ca o sa ma ajute in continuare pentru a gasi un job. Sa ne rugam mereu.
  Gina
  12.01.2021
  Ma numesc Gina și pot spune am trecut peste o depresie cu ajutorul Sfantului Nectarie Mulțumesc lui și tuturor Sfintilor prentru ajutorul dat, nu uitați, rugați-vă și credeți ca minunile exista. Băiatul meu s-a vindecat de hepatita B cu ajutorul lui Dumnezeu.
  Simona
  12.01.2021
  Mărturisesc cu ceva intârziere ajutorul și sprijinul oferit in permanenta de Maica Domnului cea grabnic ascultătoare și ajutătoare, a folosului duhovnicesc primit dupa citirea Paraclisului Maicii Domnului si Acatistului Maicii Domnului Vindecătoarea (Pantanassa-Împărăteasa a toate, vindecătoarea cancerului), preoților care au mijlocit cu rugăciunile lor si sfinții cerului si ai pământului la care m-am rugat in momente grele- Sfântul Nectarie cu ale sale sfinte moaște făcătoare de minuni si cu uleiul sfințit de la a sa icoană, Sfântul Efrem cel Nou, Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, Sfintilor Mărturisitori Ilie Lăcătușu, Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu, Sfantul Mare Mucenic Mina, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Nicolae, Sfantul Ciprian, Sfintii Doctori fără de arginți Pantelimon, Epictet si Astion.

  Toți acești sfinți și-au desăvârșit lucrarea și harul dumnezeiesc în familia mea! Mama avand un nodul pulmonar cu imagini limfoganglionare situate langa, apăreau active la rezultatul PET CT, doctorii crezând că sunt metastaze pulmonare. Dupa operatie, probele extirpate nefiind defapt metastaze, nodulul fiind destul de izolat, nu apucase sa se extinda fiind totusi de natura maligna, dar plecand de la primul diagnostic de cancer colo-rectal în urma cu 2 ani (cu rezultat foarte bun după operatie, fără celule tumorale adică tot o MINUNE), iar acum dupa spusele doctorilor, având șanse foarte ridicate de prelungire a vieții continuând pentru orice siguranta cu 6 sedinte de chimioterapie.

  In timpul ambelor operatii nu aș fi rezistat psihic dacă nu aș fi alergat în brațele Domnului, a Maicii Sale și ale sfinților, citind acatistele și mergând la Mănăstirea Radu Vodă, unde se află moaștele Sfantului Nectarie și Sfantului Efrem cel Nou, la a doua operație nimerind chiar în timp ce se citea Acatistul Sfantului Nectarie.

  Nădăjduiesc in continuare la Bunul Dumnezeu, Măicuța Sa, Sfintele Taine ale Bisericii și toți sfinții să o ajute în același chip minunat să treacă cu bine și peste această încercare!
  Olga
  12.01.2021
  Ma numesc Olga și vreau sa dau mărturie ajutorului Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților fără de arginți printre care este și Sfantul Nectarie. Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut în anul 2 de facultate (2006). Am fost student la Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Și cum toamna orașul Iași se îmbracă în haine de sărbătoare, hramul orașului, Sărbătoarea Sfintei Paraschiva (una din Sfintele care o simt mereu în viață mea prin ajutorul ei), stand în coada imensa care se formează de credincioși ca să se închine la moaștele Sfintei am cunoscut o domnișoară care stătea în fața mea și îmi dăruiește un acatist: Acatistul Sfantul Nectarie. Eu bineînțeles pana la moment nu am știut de Sfânt.

  Ea mi-a spus ca este Sfântul ajutător și tămăduitor de cancer, la momentul respectiv nici nu prea știam multe nici despre boală. Tot ea îmi spune ca anul acesta sunt aduse și părticele din Moaștele Sfântului Nectarie și putem sa ne închinăm. Vreau sa menționez ca în fiecare an de Sărbătoarea Sfintei Paraschiva de la Iași când sunt scoase moaștele afara spre închinare se obișnuiește sa se aducă și moaște spre închinare ale altor sfinți tămăduitor și ajutători. Am primit carticica cu Acatist bucuroasă și curioasa sa aflu mai multe. De atunci pe lângă alte Acatiste pe care le aveam în colțișorul cu icoane aveam și acatistul sfântului Nectarie.

  După terminarea facultății am mers în București și ne-am angajat( eu și sora și alte prietene). În București am aflat ca este chiar o bisericuță cu moaștele Sfântului. Între timp mi-am întărit și îmbogățit cunoștințele despre viata și minunile Sfântului Nectarie. Sfântul Nectarie face parte din viata mea și a familie mele. Ele ne-a fost și este mereu alături și la bine și la greu.

  În 2016 tata a avut Accident Vascular Cerebral cu paralizie pe partea stânga a corpului. Rugăciunile intense la Bunul Sfânt și Măicuţa Domnului mijlocitorii noștri la Bunul Dumnezeu l-au pus pe picioare. În 5-6 săptămâni el mergea singur. În 2017 mama este diagnosticata cu Cancer la san. Bunul Dumnezeu, Maică Domnului și Sfantul Nectarie nu ne-au lăsat nici acum. A urmat chimioterapie, operație și radioterapie, toate cu rugăciune și credința în ajutorul cerului și Sfântului Nectarie. Azi mama se simte bine, este mereu sub observația medicilor, cu analize și controale periodice.

  Și nu în ultimul rand o minune a Sfântului Nectarie pe care trăit-o eu. Fiind însărcinată cu a doua fetiță ca și cu prima in timpul sarcinii m-am străduit mereu sa citesc Paraclisul Maicii Domnului, rugăciuni și Acatiste ale Sfintilor. Citeam care îmi nimereu la mâină. Recunosc nu am citit foarte des acatistul Sfântului. Sora îmi spunea citește mereu acatistul Sfântului Nectarie,eu când citeam când mai uitam. Cu ajutorul Domnului s-a apropiat și termenul nașterii. Inițial la ultimul control copilul era poziționat cu capul în sus nu cu capul în jos cum trebuie sa fie poziționat bebe ca să se nască, ceea ce presupunea operație cezariana.

  Cu o zi înainte de terenul de operație de cezariana, când am făcut controlul, fetița era în poziția bună ca să se nască singura. Bineînțeles medicii m-au felicitat și trimis acasă ca să așteptăm nașterea naturala când o sa fie bebe pregătit. (Menționez ca am născut în Viena, Austria unde locuim cu familia. Aici au prioritate nașterea naturală se intervine cu operație doar când decide doctorul ca este necasar nu dacă vrea mama ). M-am rugat mereu la Domnul și la Sfânt ca să nasc natural deoarece ma temeam mult de operație. După vreo 2 săptămâni fetita nu dădea semne ca ar vrea sa se nască. Deja o săptămână după termen, eu am început sa îmi fac griji deja, îmi era și greu. Și în seara de 16 spre 17 aprilie îngenunchez și citesc și paraclisul Maicii Domnului și acatistul Sfântului Nectarie știind ca el este ajutator femeilor însărcinate și al durerilor de naștere.

  Ei vreau sa va zic căci a doua zi a venit pe lume a doua minunea a noastă pe nume Maria, o fetita sănătoasă și frumoasă. Am avut o naștere foarte ușoară. În 20 minute fetita s-a născut. Totul a decurs foarte ușor și repede. Doctorul fără de arginiti Sfantul Nectarie m-a ajutat. A fost destul doar sa îl rog și el nu întârziat sa vina în ajutor. Sfântul Nectarie ne este alături și ne asculta rugăciunea mereu și o duce mai departe la Domnul în fiecare zi din viata noastră și varsă minuni din belșug. Bucură-te Sfinte Nectarie, mare făcător de minuni. Slăvit fie Domnul și Sfinții lui.
  Dan
  01.10.2020
  Am fost depistat cu melanom malign in spate, care la extirpare s-a constatat indicele Braslow 1,2. Am fost chemat la rezectia ganglionilor santinela, unde la scintigrafia radioactiva s-au constatat doi inghinali dreapta si doi inghinali stanga . Dupa efectuarea rezectiei din zona operatiei si implicit la ganglioni santinela s-a procedat la biopsia acestora . Bineinteles ca m-am rugat la Ocrotitorul meu Sfantul Nectarie, care cu vointa lui Dumnezeu a facut ca nici unul din ganglionii santinela sa nu fie metastazati.Trebuie sa mai adaug aici chiar cu riscul de a fi considerat nebun de unii ca acest minunat Sfant , in perioada celui de intai control aflandu-ma intr-o stare dintre somn si atipire Sfantul Nectarie a aparut in fata mea spunand cu voce blajina : CREDINTA TE VA VINDECA ! repetand aceasta de trei ori . Nu in ultimul rand la cel de al doilea control cand a aparut din nou teama l-am visat pe Sfantul Nectarie cum statea pe patul din cabinetul unde eram controlat anual si ma mustra de ce ma tem in timp ce doctorita imi spunea ca totul este bine. Uimirea si infiorarea care imi dainuie in suflet au facut ca tot ce am vazut si auzit in vis , incepand de la cuvintele doamnei doctor, continuind cu pozitia si asezarea dumneaei cu pozitia si asezarea mea m-au cutremurat si bineinteles ca in secunda imediat urmatoare am privit spre patul de consultatie, pentru ca singurul lucru diferit de vis era ca Sfantul Nectarie nu era asezat pe pat in pozitia sezut, cu fata spre mine. Aceste lucruri mi-au demonstrat puterea tamaduitoare si grabnic ajutatoare a Sfantului Nectarie pentru cei cu credinta in Dumnezeu.

  Multumesc Sfinte NECTARIE si sa-l cinstim cei credinciosi ca pe un dumnezeiesc slujitor al lui HRISTOS, ca izvoraste bogate tamaduiri celor ce striga cu evlavie : Slava lui Hristos Celui ce te-aslavit ! Slava Celui cde minunat te-a aratat ! Slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.
  Ina
  12.01.2021
  Vreau sa-i mulțumesc Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou si Sfântului Nectarie ca mi-au venit in ajutor azi, cind mi s-a stricat laptopul, stiu ca pare o prostie, dar cu el imi fac meseria. Desi l-am resetat de citeva ori, nu imi recunostea tastatura, care se desprinde si m-am intristat foarte mult. Cind am venit acasa, am pus icoana Sfântului Efrem cel Nou pe el si pandativul Sfântului Nectarie, si i-am rugat din tot sufletul meu, sa faca cumva, sa mearga laptopul cind il deschid. Va spun, cand am deschis laptopul hibrid, mi-a recunoscut tastatura! Nu-mi vine sa cred! Va mulțumesc Sfintii mei de suflet, ingerii mei! Iti mulțumesc Sfinte Nectarie si Efrem cel Nou pentru grabnicul ajutator! Rugati va neincetat!
  Catalina
  12.01.2021
  Marturisesc o alta minune si mare ajutor a Sfintilor Nectarie si Efrem. Primesc o veste neimbucuratoare in legatura cu un document important pentru mama. Astept aproape sigura ca vor fi probleme. In timpul in care persoana care mi-a dat vestea trebuia sa vina acasa pentru a discuta ma rog neincetat Sfintilor sa nu fie complicat si Bunului Dumnezeu sa ma ajute sa gasesc o solutie daca vor fi probleme. Sanatatea mamei tine de acel document. Soseste persoana cu pricina, mi-aduce toate hartiile in regula, e totul rezolvat, si dintr-o data totul pare atat de simplu. Le multumesc Sfintilor care continua sa ne binecuvanteze existenta prin prezenta lor. Fie laudat Numele Domnului!
  Delia
  12.01.2021
  Vreau să aduc mulțumire Sfântului meu de suflet, Sfântului Nectarie, Preacuratei Născătoare de dumnezeu , Împărăteasa Cerului al Pământului și inimilor noastre si bunului Dumnezeu pentru toate binecuvantarile, binefacerile si izbavirile din diferite necazuri. Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut in Eghina, copil fiind si de atunci ma rog lui oti de cate ori simt nevoia. M-a scos din multe incurcaturi si situatii delicate. M-a ajutat de fiecare data fie in gasirea unui loc de munca fie in rezolvarea problemelor. Ba chiar mi s-a aratat in vis cand aveam cea mai mare nevoie si eram chinuita de diverse intrebari. Acm recent am nascut o fetita. La nastere m-am rugat sa ma ajute sa trec cu bine pests si sa o ajute si pe fetita mea . Si ce credeti ? cand m-am dus sa o vad in salonul bebelusilor icoana sfântului stătea discret pe un perete. Mi s-a umplut de bucurie inima pentru ca stiam ca nu e coincidență ci chiar Sfântul era acolo si avea grija de ea .
  Florentina
  12.01.2021
  As vrea sa fac si eu o marturisire, despre ajutorul dat de Mântuitorul nostru, Maica Domnului si a Sfantului Nectarie. În luna Februarie am fost în Ierusalim, la Mormântul Sfant , iar mai apoi minunile au început sa apara în viata mea! Am gasit un serviciu de care sunt foarte multumita. Rugati-va neîncetat si nu va îndoiti de puterea Lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului! Iti multumesc Doamne pentru tot!
  Maria
  12.01.2021
  As vrea sa va spun ca Sfantul Ierarh Nectarie m-a ajutat sa trec un exam de care ma temeam ca nu il voi trece deoarece fiind panicata, am uitat totul. Chiar si faptul ca trebuia sa ma schimb de uniform pe care o aveam in timpul examenului, am uitat sa o schimb dupa, fiind prea emotionata dupa examen.

  Iar cand am iesit afara din examen, doua doamne care erau parte din examen, erau afara fumau. Iar uniform era o crierie prin cate puteai fi respins la acest examen. Dar dupa cateva luni am aflat cu mare surprindere, ca am trecut de acest examen. I-a fost grabnic ajutator tatalui bolnav de cancer. Totul datorita Sfantului Nectarie.Multumesc Sfinte Ierah Nectarie pentru minuni le din viata noastra. Slava Domnului!
  Corina
  12.01.2021
  Doresc sa relatez ajutorul Sfântului Nectarie. Acum sase luni în urma investigațiilor medicale mi s-a depistat un macronodul la tiroida. Am fost programata pentru operatie. M-am rugat cu toată ființă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Mantuitorului Iisus Hristos, Sfantului Nectarie, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ioan Rusul și Părintelui Arsenie Boca. După sase luni am fost operata, m-am simțit bine din a doua zi. Cea mai grea parte a fost așteptarea rezultatului biopsiei. După trei săptămâni de la operație am primit rezultatul cu lacrimi în ochi, nodulul nu era malign. Multumesc Sfintului Nectarie pentru ajutor.
  Georgiana
  12.01.2021
  Buna seara, doresc sa mai marturisesc o minune pe care a facut-o Sfantul Nectarie, Preacurata Maica Domnului si Sfantul Efrem pentru mine si familia mea. Bunica mea a fost internata in spital dupa ce a suferit un accident vascular cerebral si nu raspundea la nici un tratament sa dea semne ca isi va reveni, medicii fiind rezervati in privinta ei iar noi am inceput sa ne gandim la tot ce e mai rau. Am inceput sa ma rog intr-o seara Sfantului Nectarie, sa citesc Acatistul punandu-mi toata increderea in el. In seara respectiva l-am visat ca statea pe pat langa bunica mea dar nu stiam cum sa interpretez acest vis. A doua zi am primit vestea ca bunica era deja mult mai bine. M-am bucurat! Minunile exista daca ne rugam!! Doamne Ajuta si sa nu incetam sa ne rugam si sa multumim pentru toate!
  Andrei
  12.01.2021
  una ziua, ma numesc Remus Stefan din Brasov nevazator de gradul 1. Doresc sa ii multumesc Sfantului Ierarh Nectarie, pentru implinirea dorintei de a avea ulei din candela care arde langa racla cu sfintele sale moaste! Acesta dorinta mi-a fos implinita la cateva zile de cand am inceput sa fac paraclisul si acatistul Sfantul Nectariei! Doar gandindu-ma in timpul unei discuti telefonice cu un preot slujitor a unei biserici din Bucuresti mi-a venit in gand sa il rog daca poate sa ma ajute cumparandu-mi o sticluta cu mir de la manastirea Radu Voda, dar findu-mi rusine nu i-am mai spus dorinta mea. Dar acum o saptamana povestind unei prietene despre minunile Sfantului Nectarie intrand si aceasta pe pagina pentru a se convinge si ea la randul ei de minunile de Sfantului Nectarie! Accesand pagina sa vazut postarea prin care eram anuntati cei care doresc ulei din candela care ardea langa racla postelor Sfantului Nectarie! Multumesc Sfantului Nectarie pentru implinirea dorintei si ascultarea rugaciunilor!Iti multumesc Sfinte Nectarie! Pentru gandul bun trimis bunei mele prietene Monica care mi-a facut cunoscute minunile tale! Multa sanatate tuturor rugati-va Sfantului Ierarh Nectarie si acesta va veni intr-un ajutor!
  Eugenia
  12.01.2021
  Vreau sa marturisesc pentru ca am primit ajutor de la Sfanta Maria, Iisus si de la Sfintii la care ma rog Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rusul. M-am rugat sa ajung in Grecia si am ajuns la ei sa ma inchin. Ma ajuta in diferite situatii de boala, etc .Ma rog in continuare pentru rezolvarea unei situatii familiale. Am sa o cinstesc pe Maica Domnului, pe IISUS si pe sfintii cat voi trai ei sunt sprijin pentru noi si nu in ultimul rand pe parintele nostru Arsenie Boca.
  Florentina
  12.01.2021
  Sfantul Nectarie este unul din sfintii pe care ii tin langa inima mea, am fost nevoita sa fac o operatie la coloana vertebrala, l-am chemat pe Sfantul Nectarie sa vina cu mine in sala de operatie si sa imi ajute sa scap de durerile insuportabile Acum, la trei luni de la operatie ma simt minunat, m-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul indiferent de problema care am avut-o, a fost mereu langa mine. Iarta-ma Sfante Nectarie si toti ceilalti sfinti pe care va chem ca mijlocitori ca nu ma rog cat ar trebui si ca uneori cad in deznadejde dar sunt om si sunt slab.
  Oana
  12.01.2021
  Imi cer iertare Sfântul Nectarie și Maicii Domnului pentru nesăbuință și vreau să mărturisesc încă o minune de-a Sfântului Nectarie pentru noi! Băiețelul meu avea o tuse foarte urâtă și tusea într-una și ne mai știind ce sa fac, m-am rugat Sfântului Nectarie să îl ajute și să îl ocrotească, după câteva minute tusea sâcâitoare sa oprit că prin minune! Mulțumesc Sfântul Nectarie și Maicii Domnului! Doamne ajută și zi binecuvântată!
  Cristina
  12.01.2021
  Pe Sfântul Nectarie îl știu de vreo 5 ani, atunci am avut un necaz mare și el m-a ajutat sa merg mai departe, de atunci a tot făcut minuni pentru mine și familia mea, însă anul acesta am citit acatistul Sfântului Nectarie 40 de zile și m-am rugat Sfântului pentru un job soțului și dacă era cu putință și pentru un bebeluș, noi de doi ani tot încercam să avem un bebe dar cred că nu era momentul, revenind la acatist, când mai aveam de citit o săptămână cred, soțul meu a obținut jobul pe perioada nedeterminata și la 2 săptămâni după vestea buna din partea soțului aflu și că sunt însărcinată . Mulțumesc Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni !
  Maria
  12.01.2021
  Incep prin ai multumi Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul dat de cand l-am cunoscut. A fost de fiecare data alaturi de mine si cei pentru care m-am rugat. Bunul Sfant mi-a ascultat durerile si m-a sprijinit intotdeauna. Cele mai recente rugaciuni au fost indreptate catre Sfantul Nectarie acum un an de zile cand m-am rugat sfantului sa ne daruiasca un alt copilas noua dar si cumnatei mele.

  Minunea s-a intamplat simultan, ambele ramanand insarcinate la o mica distanta de timp. Anul asta in aprilie si cumnata in luna iunie am adus pe lume 2 baitei sanatosi.

  De asemenea, bunul Sfant ne-a ajutat si in perioada cand bebelusului nostru i-a aparut pe corp si eczema, din cauza careia a fost foarte nelinistit. Dupa ce am citit acatistul si l-am uns cu mir de la Sfantul Nectarie adus de o buna prietena de la Manastirea Radu Voda, eczema i-a disparut. Desi mai are perioade cand apare, copilul nu este atat de nelinistit si doarme mai bine.

  Nu sunt cuvinte de multumire indeajuns pentru tot ajutorul acordat de-a lungul timpului noua pacatosilor. In tot ceea ce facem, Sfinte Nectarie, ajuta-ne si fii alaturi de noi!
  A.
  12.01.2021
  Vin și eu cu o minune (pot spune eu) , după lungi așteptări, o sarcină pierdută, mii de speranțe spulberate, mi am găsit liniștea în Sfântul Nectarie. Am început să citesc acatistul Sfântului dar minunea întârzia să apară, recunosc că mi-am pierdut nădejdea , dar mai rămăsese o speranță în inima mea , și o voce care îmi spunea că o să fie totul bine , așa a și fost. Când nu te aștepți minunile apar. Iar minunea mea o port în pântec. Nu vă pierdeți speranța. Dumnezeu are grijă de tot . Citesc în continuare acatistul Sfântului, pentru că simt o liniște sufletească. Slavă Sfântului și Lui DUMNEZEU pentru toate.
  Tatiana
  12.01.2021
  Eu tot am fost ajutată de Sfantul Nectarie. Cu toate că aveam acasă și acatistul Sfantului și iconiță cu chipul lui și viața o citisem nu mă ajungea timpul să mă rog lui. Intr-o zi după mai multe luni de dureri acute de spate, medicii spuneau că este hernie discală, mi-a trecut prin minte ca un fulger ca să citesc acatistul Sfantului Nectarie.

  Am citit acatistul 40 de zile și m-am uns cu ulei sfințit de la candela lui. Mi-au trecut toate durerile care cu medicamente nu se calmau. La o lună după această minune am rămas din nou însărcinată. Să nu mă ajutat Sfantul Nectarie cu acele dureri insuportabile, cu copil mic și însărcinată nu o scoteam îi capăt. Îi mulțumesc Sfantului Nectarie nu numai pentru că ma lecuit de hernie dar și pentru ajutorul și grija lui, sunt sigura că mă ajută și fără să-l rog și sa-l chem. Slavă ție Doamne și mulțumesc pentru sfinții tăi.
  Mihaela
  12.01.2021
  Îi mulțumesc Sfântului Nectarie pentru că a stat aproape de fiica mea, elevă in clasele I-IV, in niste încercări foarte grele si foarte multe prin care a trecut de aproape doi ani de zile cu o colegă de clasă. Fetițele aveau conflicte copilărești, pe care eu am preferat să nu le iau foarte in serios, însă mamica celeilalte fetițe le dădea foarte multă importanță.

  Fetița mea era foarte mult acuzată că face lucruri pe care nu le făcea, pentru că cealalta fetiță mințea foarte mult acasă inventând diverse scenarii din care fiica mea iesea cu obrăjorul pătat. Chiar dacă sunt micuțe amândouă, a fost foarte greu pentru fiica mea si pentru mine să trecem prin toate situatiile acelea care au creat enorm de multa tensiune in casa noastră si in clasa de elevi.

  Doamna învățătoare intervenea uneori in conflictele lor, însă nu intotdeauna iesea adevărul la iveală, asa ca fiica mea si-a incasat timp de aproape doi ani, multe mustrări care nu i se cuveneau si cu care a trebuit sa învețe sa trăiască cumva... (si eu la fel...).

  De abia miercuri s-au clarificat lucrurile când mai multe mămici au confirmat că cealaltă fetiță face presiune psihică si pe alti copii, nu doar pe a mea. Am avut rabdare doi ani... si de abia joi am stat față in față cu familia celeilalte fetițe. A fost foarte greu pentru ca fetita cealaltă mintea chiar si in prezenta parintilor ei.

  Era însoțită de mama si tatal ei, pe când eu o cresc singură pe fiica mea, tăticul ei fiind mult timp plecat departe. Cand am plecat de acasa spre întâlnire, l-am rugat pe Bunul Dumnezeu, prin icoana Sfantului Nectarie, să ne însoțească si să îi tină loc de tătic copilului meu ca să nu simtă lipsa si sa reușim să plecăm de acolo cu problemele rezolvate.

  Sfantul Nectarie a fost cu copilul meu, pentru ca a vorbit singură in fața familiei celeilalte, foarte clar, foarte coerent, s-a "aparat" cu cuvintele ei mici fără sa fie nevoie sa intervin eu prea mult. In urma discutiei, fetitele s-au mai linistit, chiar daca celeilalte ii era rusine sa isi recunoască vina de față cu noi.

  Tensiunea s-a mai domolit, cealaltă mamica si-a dat seama ca de fapt mititica dumneaei o mintea mereu si fiica mea a respirat ușurată ca a iesit adevarul la iveală. Doi ani de tensiune, multe certuri, reproșuri si indoieli s-au sfarsit atunci cand Bunul Dumnezeu s-a îndurat de noi sa lase adevărul sa iasa la lumină. Doi ani in are Sfantul Nectarie a vegheat zilnic fetitele si a avut grijă de sufletelul mult incercat al fetiței mele, pentru că Sfântul stie bine cum s-a simțit fetița mea căci si El a răbdat atatea asupriri pe nedrept.

  Ii multumesc in gând si ii multumesc si aici, si pentru ca știu ca ii place, dar si pentru a vă aminti să nu deznadajduiti NICIODATĂ si, ori de câte ori treceți printr-o situatie mai complicată, să ii cereți Lui Dumnezeu si Sfintilor să vă însoțească in toate. Sunt cei mai buni "tătici "... vă puteti baza pe Ei cu răbdare si fără nicio îndoială! Si cel mai important, să nu lăsați greutățile să vă innegrească sufletul. Rugați-va sincer, cu sufletul curat, sa le lumineze Dumnezeu mintea celor care vor să vă facă rău. Cea mai sigură "armă " este adevarul si rabdarea.

  "Pe nedrept ai fost prigonit în Alexandria din pricina urzelilor diavolești, iar Tu ai purtat fără să te tulburi crucea răbdării, învățându-i pe cei prigoniți să se roage pentru prigonitorii lor și Domnului să-I cante Aliluia!
  Paula
  12.01.2021
  Si eu vreau sa marturisesc marele ajutor a Sfantului Nectarie si a Maici Domnului! Inainte de nasterea primului copil eram destul de speriata ,mai ales ca voiam sa nasc natural si am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie,am vizitat si Manastirea Rameti unde se afla particele din Sfintele Moaste si m.am rugat si Maicii Domnului sa ma ajute sa nasc usor si asa s-a si intamplat! Am avut durerile normale ale nasterii dar travaliul activ a durat putin bebe a venit pe lume repede si e voinica si sanatoasa, pentru care multumesc din suflet Bunului Dumnezeu ca ne ajuta atat de mult prin Sfinti. Si nu in ultimul rand multumesc si Sfantului Paisie Aghioritul ca mi-a venit in ajutor de atatea ori cu blandete si iubire. Multumesc Bunului Dumnezeu ca suntem sanatoase si eu si fetita si multumesc Maicii Domnului si tuturor Sfintilor ca ne ajuta atat de mult.
  Alina
  12.01.2021
  Multumesc Domnului si Maicutei Noastre ca ne-a binecuvantat cu asa Sfinti buni si ajutatori ca Sfantul Efrem cel Nou si Sfantul Nectarie. Cand ajungi sa-i cunosti, simti deja protectia lor. Am trecut prin multe cu copiii , parintii sau auzind de alti oameni in suferinta si doar gandindu-ma la Sfintii nostri dragi si ajutorul sau vindecarea a venit. Va multumesc Sfintii mei ca numai cu o rugaciune scurta ,,Ajuta-ma Doamne'' voi ne alinati durerea, ne dati nadejde, intariti, ne binecuvantati familia si ne faceti rabdatori. Rugati-va pentru copii credinciosi si sanatosi, care sa duca o viata curata si sfanta.
  Paula
  12.01.2021
  Si eu vreau sa marturisesc marele ajutor a Sfantului Nectarie si a Maici Domnului! Inainte de nasterea primului copil eram destul de speriata, mai ales ca voiam sa nasc natural si am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie, am vizitat si Manastirea Rameti unde se afla particele din Sfintele Moaste si m-am rugat si Maicii Domnului sa ma ajute sa nasc usor si asa s-a si intamplat! Am avut durerile normale ale nasterii dar travaliul activ a durat putin bebe a venit pe lume repede si e voinica si sanatoasa, pentru care multumesc din suflet Bunului Dumnezeu ca ne ajuta atat de mult prin Sfinti. Si nu in ultimul rand multumesc si Sfantului Paisie Aghioritul ca mi-a venit in ajutor de atatea ori cu blandete si iubire. Multumesc Bunului Dumnezeu ca suntem sanatoase si eu si fetita si multumesc Maicii Domnului si tuturor Sfintilor ca ne ajuta atat de mult!
  Rodica
  12.01.2021
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ca i-a dat baiatului meu servici.
  Geanina
  12.01.2021
  Slava lui Dumnezeu! Slava Maicii Domnului! Slava Tuturor Sfintilor!

  Doresc sa impartasesc cu voi toti o mare bucurie si realizare: am reusit la un examen la care imi doream din 2006 ( un examen greu, timp in care Dumnezeu a avut grija sa-mi dea toate experientele necesare pentru a ajunge aici).

  M-am rugat la Maica Domnului, Sfantului Efrem, Sfantilui Nectarie, Sfintei Paraschiva, Sfantului Mucenic Mina, Sfantului Dumitru, Sfantului Gheorghe si alti Sfinti dragi care de fiecare data cand am avut nevoie, m-au ajutat!

  Pe Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie i-am cunoscut de anul trecut si de atunci, de fiecare data cand le cer ajutorul, vin degraba si ma ajuta (sunt foarte multe exemple, unele pot parea mici si banale, dar de care avem nevoie).
  Tin sa precizez ca era foarte probabil sa nu ajung la acest examen azi, dar Sfantul Efrem m-a ajutat si in termen limita a asezat totul si am putut sustine examenul si am luat nota cea mai mare dintre toti candidatii (desi am avut indoiala ca nu voi promova).

  Rugati-va neincetat! Mari minuni fac Sfintii si Maica Domnului mijloceste cu usurinta ceea ce noi cerem! Aduceti Slava si multumire, fiti recunoscatori! Multumesc Doamne, Multumesc Maica Domnului, Multumesc Tuturor Sfintilor!
  Maria
  12.01.2021
  Anul trecut 2018 m-am rugat pentru o prietena-colega sa rămână însărcinată și nici după 40 zile a descoperit ca este însărcinată cu un băiețel : Nectarie. Și acum anul acesta merg iarăși să-i mulțumesc și să-i cer ajutor și pentru fata mea. Sfintul Nectarie marea îți este puterea Ta.
  Cornelia
  12.01.2021
  În urmă cu 11 ani am suferit de depresie atunci am citit in revista formula AS despre Sfantul Nectarie din Eghina, mare facator de minuni. Am cumparat Acatistul și l-am citit 40 de zile. De atunci îl citesc zilnic și îi mulțumesc nencetat pentru ocrotirea Sa. Acatistul Sfantului Nectarie din Eghina îl port cu mine. Mă ascultă și mă ajută tot timpul indiferent de situatie. De cîte ori am o problema, un necaz mă rog LUI iar EL mă ajută. Multumesc Sfinte NECTARIE pentru toata ocrotirea Ta.
  Ela
  12.01.2021
  Aș vrea să aduc sincere mulțumiri Sfântului nostru drag, Sfântului Părinte Nectarie, Sfântului Mucenic Efrem cel Nou și Sfintei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, precum și celorlalți Sfinți care mijlocesc pentru noi Bunului Dumnezeu.

  Sfântul Ierarh Nectarie are un loc aparte în inima mea, l-am cunoscut acum vreo 2-3 ani, cînd eram foarte deznădăjduită, în dorința de a avea un copilaș.

  A urmat o perioadă destul de dificilă pentru noi, soțul fiind nevoit să plece în străinătate, eu rămînînd în țară cu probleme de sănătate.

  După care au urmat 2 intervenții chirurgicale la doar 2 luni diferența între ele, dar care cu ajutorul sfinților mei dragi: Sfântului Nectarie și Sfântului Efrem cel nou au fost cu succes. În tot acest timp , citind acatistele Sfinților am simțit ajutorul și prezența lor, nelăsîndu-mă să cad în deznădejde.

  Însă, bunătatea și ajutorul Sfinților nu s-au oprit aici, după 6 luni de la ultima operație, s-a întîmplat marea minune în viața noastră: Am rămas însărcinată!

  Sarcina decurge bine, cu toate că au existat unele riscuri pentru bebe ( am hotărît să mergem la mănăstirea Radu-Vodă din București, să ne rugăm Sfântului Nectarie pentru pruncul nostru, luînd de acolo ulei sfințit și am continuat să citesc în fiece zi acatistul Sfântului și să mă ung cu ulei sfințit pe burtă).

  La următorul USG, medicul îmi spune că nu știe cum s-a întîmplat, însă nu mai există nici un risc pentru bebele nostru. Sunt sigură că acesta a fost ajutorul și răspunsul la rugăciunile noastre.

  Pentru aceasta doresc să le mulțumesc Sfinților noștri ocrotitori pentru toate cîte fac pentru mine și familia mea, le sunt profund recunoscătoare și cred cu tărie că și la nașterea, ce urmează în cîteva săptămîni îmi vor fi alături.

  Îmi doresc nespus de mult să ajung la mănăstirea Sfântului din Eghina, sper ca în viitor să pot realiza această dorință și să ajungem acolo împreună cu familia.

  Slavă ție, Sfinte Ierarhe Nectarie pentru toate cîte faci pentru noi!
  Simona
  12.01.2021
  Poate nu voi fi crezuta dar trebuie să mărturisesc sunt mama a trei copii însă al treilea copil are niste probleme de sănătate. Diana pentru mine este o minune de copil care de cand s-a nascut am vazut că are ceva special, privea icoanele de pe perete și gangurea la ele in timp le-a cerut si toată ziua vorbea cu ele.

  Am zis in sufletul meu că e un semn de la Dumnezeu să nu iau problemele ei de sănătate ca pe o palmă ci ca pe un beneficiu asa m-am apropiat mai mult de Dumnezeu si Sfinții Săi asa l-am descoperit pe Sfântul Nectarie la care mă rog in fiecare clipa a vietii mele să îmi vindece fetița, am tinut post 40 de zile iar în a 40 noapte l-am visat pe Sfântul Nectarie că eram la El cu fetița in brate iar fetița mea a spus Doamne Dumnezeul meu in acel vis Sfântul Nectarie mi-a spus sa merg la El să-l caut.

  Minuni au fost multe căci sincer vă spun că ori de câte ori fetița mea e bolnavă o ung cu ulei de la candela de la Sfantul Nectarie și puiutul meu iși revine .

  Fetița îi spune Bunicu la Sfantul Nectarie este autista si nonverbala dar acest cuvant il zice cu mare drag. Sper din suflet ca intr-o buna ZI să mergem in Eghina la Sfântul Nectarie
  Iuliana
  12.01.2021
  Minunile din viața părințiilor mei, Stoica și Elena, făcute de Sfântul Nectarie.

  De ceva vreme am început să-l îndrăgim pe acest minunat Sfânt care apare din ce în ce mai des pe buzele tuturor cunoscuților noștri, pentru minunile făcute și prin implicarea lui în viața multora aflați la mare dificultate.

  Așa se face că în septembrie 2014 urma să mergem într- un pelerinaj în Grecia, la Sfântul Nectarie, pentru a-i prezența mulțumirile noastre pentru micile minuni pe care le-a făcut în viața noastră, fără să știm că vor mai urma alte minuni și mai mari decât până atunci.
  În acel an încă locuiam în Italia, iar părinții mei au decis să vină în vizită înainte de pelerinajul pe care urma să îl facem.

  La sfârșitul lunii august 2014, la invitația unor prieteni, am fost împreună cu aceștia la munte pentru a ne relaxa și a face un grătar.
  Momente frumoase de altfel, doar că după această plimbare tatăl meu a început să se simtă rău: frisoane, oboseală, stare în general rea. Am pus totul pe seama grătarului, că probabil nu a digerat bine mâncarea, dar nici pe departe nu ne gândeam că tatăl meu ar fi putut muri dintr-o clipă în alta, având o gravă problemă cu inima.

  Ca fost militar a avut pe toată durata carierei parte de activități fizice intense, cerute de meserie și deci nu ne-am fi putut imagina că inima lui suferise „în tăcere” deja de un infarct și că își crease canale de irigare proprii, doar cât să poată funcționa bine.

  Tatăl meu obișnuiește să facă zilnic Acatistul Sfântului Nectarie deja cu mult timp dinaintea acestor evenimente. Abia după cinci zile de stare de rău am decis în cele din urmă să mergem la urgență, pentru a vedea despre ce este vorba. Ajunși acolo, spre surprinderea noastră, doctorița care era de gardă s-a arătat foarte agitată și fiind foarte grăbită – noi încă neînțelegând de ce – printre rânduri mi-a spus că tatăl meu stă să facă un infarct.

  Din acest motiv am fost trimiși imediat cu ambulanța la un alt spital, de specialitate, unde urma să fie supus unei intervenții non-invazive: angioplastie coronariană. Ajunși acolo, am crezut și sperat că această intervenție îi va fi de ajutor și că va rezolva mică problemă pe care noi credeam că o are.

  Din păcate, doctorii au refuzat să meargă înainte cu această intervenție, deoarece riscau să îl piardă pe loc datorită canalelor adiacente realizare între timp de inimă. Așa se face că așteptarea a părut foarte lungă, dar speranța și încrederea în Sfântul Nectarie ne-a dat putere să sperăm că totul va fi bine...și așa a fost.

  Într-un târziu a urmat o operație pe inimă realizată cu foarte mare succes, în care i-au fost implantate tatălui meu patru by-pass-uri. Recuperarea a fost la fel de bună, totul a mers conform așteptărilor medicilor.

  Datorită celor întâmplate am fost nevoiți să amânăm pelerinajul pe care ni-l propusesem, fără să știm de fapt că va urmă o altă mare încercare și o altă minune prin care urma să trecem, de data aceasta cu mama.

  Au trecut mai bine de doi ani, în care din păcate nu am reușit să ajungem să-i mulțumim sfântului Nectarie la el acasă, în Grecia, ci doar vizitându-i sfintele moaște la Catedrala Patriarhală din București și la Mănăstirea Radu-Vodă, tot din București.

  La sfârșitul anului 2015, mai exact pe 9 noiembrie, de ziua Sfântului Nectarie, mama m-a anunțat că și-a descoperit un nodul la sânul stâng și că urmează să facă toate investigațiile necesare, pentru a vedea despre ce este vorba, ea având presentimentul că ceva nu e bine.

  Ulterior sosirii rezultatelor acestor investigații, care nu erau deloc optimiste, mama a făcut și o biopsie, pentru a ști cu siguranță, dacă acele rezultate se vor confirma în acest fel. Din păcate, rezultatul confirmat a fost un nodul malign.

  La o asemenea veste am reușit să ne păstrăm cumpătul și să înțelegem repede ce era de făcut. Au urmat apoi multe sesiuni de chemioterapie și radioterapie, însoțite de clipe de speranță, dar și de deznădejde, clipe de bucurie, dar și de frustrare.

  Timpul a trecut destul de repede, iar acum rezultatele sunt pe măsură: nu mai există urmă de celulă canceroasă și totul a reintrat în normal.

  Cu ajutorul Sfântului Nectarie, părinții mei au reușit să depășească aceste clipe de mare încercare și să ii dea slavă și mulțumire pentru toate câte a făcut pentru familia noastră.

  Slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, sfântului Nectarie și tuturor sfinților pentru toate!
  Laura
  12.01.2021
  Sfantul Nectarie, mare, bun și grabnic ajutător m-a vindecat și pe mine, spre bucuria mea de mamă care îmi cresc cu sănătate copiii.
  Am cit acatistul Sfântului, era acum aproape 5 ani și m-am rugat din inimă să am sănătate si să-mi văd copiii mari, la casele lor. Eram rău deznăzduită și Sfântul m-a ajutat, totul decurgând spre vindecarea mea. Ii mulțmesc din suflet și Il rog fierbinte să rămănă ocrotitorul familiei mele și a mea. Rugați-vă cu credință și Sfântul Nectarie vă va ajuta!
  Anonim
  12.01.2021
  Slava Sfantului Nectarie! Azi noapte fetita mea a inceput sa tuseasca foarte tare si fara intrerupere. Era noaptea tarziu si nu mai putea sa adoarma. Am uns-o cu ulei de la Sfantul nostru drag si s-a linistit, a dormit pana dimineata fara intrerupere. Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem au grija de familia mea, fapt pentru care le sunt recunoscatoare. Dumnezeu sa ne ajute si sa fim sanatosi. Ma rog in continuare pentru ajutor la un examen foarte important pentru mine si mai ales pentru sanatatea fetitei mele si a familiei mele.
  Cristina
  12.01.2021
  Minunea pe care eu am trăit o a fost cu 11 ani in urma cand ma luptăm cu două boli grave: endometrioza si adenom hipofizar. Nimeni nu-mi găsea un tratament care sa ma ajute. Am mers la cei mai renumiți medici dar fără rezultat. Tratamentele bolilor pe care le aveam se anulau unul pe altul. Era o nebunie !

  Disperată, după ce am auzit de minunile Sfântului Nectarie mi-am luat băiatul cu mine,, avea 10 ani atunci și am mers la mănăstirea Radu Vodă. Eram foarte emoționată iar cand am ajuns in fata raclei am izbucnit în plâns și m-am rugat din tot sufletul sa mijloceasca pentru mine, sa faca cum stie ca este mai bine bine.

  Am omis sa spun ca nu mai puteam avea copii din cauza problemelor pe care le aveam. Toti medicii spuneau că este imposibil! Băiatul meu s-a rugat la Sfânt sa-i dea o ,,fratioara''. După o luna am rămas însărcinată cu cel de al doilea copil si bolile de care suferisem dispăruseră. Nici urmă de endometrioza iar adenomul hipofizar dispăruseră. Am trăit aceste minuni și le-am simtit cu toată ființa mea.

  După 5 luni adică în luna 5 am plecat cu masina era o zi ploioasă de noiembrie. Lucrasem în ziua aceea fără ca sa stiu ca este sărbătoare. La ieșirea pe drumul principal masina mea a fost lovita de o alta și ca prin minune deși masina mea era praf eu si copilul nenăscut am fost foarte bine.

  Cand am ajuns acasa dupa drumul facut la spital pentru controlul sarcinii si la poliție m-am uitat în calendar sa vad ce zi a fost. Da, era 9 noiembrie ziua Sfantului Nectarie de care uitasem. Lucrasem fără să mă gândesc macar o clipă la minunea pe care Sfântul o trimisese în viața mea. Sa ma ierte Sfântul Nectarie pentru putina mea credința și să ne ajute să trecem prin aceasta viata cu gândul permanent la Bunul Dumnezeu!
  MIhaela
  12.01.2021
  Acum 7 ani, la 33 de ani, medicii au descoperit că am cancer mamar. Operatie, chimioterapie, tratament pentru un cancer triplu pozitiv, cu grad înalt de recidiva. Inainte de a afla că am cancer mă rugam Sfântului Nectarie sa-mi dea un copilas, neștiind că e grabnic ajutător și bolnavilor de cancer. Si, daca azi sunt vie și sănătoasă, e pentru că el a lucrat pentru vindecarea mea. E Sfântul care mă ocrotește și la care mă rog mereu atunci când vin vremuri mai tulburi in viața mea. Spre fericirea mea, am ajuns și în Eghina. Am simțit că și cum ar fi raiul pe pământ. Rugati-va lui, este grabnic ajutător. Doamne ajuta la toată lumea!
  Elena
  12.01.2021
  Bucura-te sfinte Ierarhe Nectarie, mare facator de minuni! Chiar astăzi, 9 noiembrie, de ziua Sfântului Nectarie, copilul meu cel mare de 4 ani, a trecut printr o mare încercare. Am mutat o oala cu apa clocotita de pe un ochi pe altul al aragazului si nu stiu cum de s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe piciorul copilului care era pe un scaun lângă aragaz. Nu pot descrie in cuvinte ce durere a avut, arsura de grad 2 pe tot piciorusul, durere manifestata cu urlete de fiară ce eu ca mama nu o puteam stinge cu nimic.

  Am sunat ambulanță, au venit si au constatat că e de mers la spital. A plecat impreuna cu soțul iar eu in disperare am luat fetita mică si am plecat la Radu Vodă. Acolo l-am implorat din toata inima mea sfîșiată de durere pentru copilul ei sa ii ia durerea micuțului, sa il mângâie si sa-mi o dea mie, doar sa nu mai sufere el. Spre seară, dupa rugăciuni din inima, m-a sunat soțul sa imi spuna ca e bine băiețelul, ca vin acasa si trebuie doar sa meargă zilele viitoare zilnic la schimbat bandajul.

  Nu va spun, din ce se preconiza a fi, Sfantul Nectarie mi-a ascultat inima îndurerată de mama si a luat cu mâna durere copilului care a cerut singur sa meargă si el la Sfântul Nectarie sa-i mulțumească ca l-a ajutat si nu il mai dor rănile.

  Pana acum, deși e bandajat si usor imobil, pare ca nu s-a intamplat nimic, nu il doare nimic, deși toți știm ce înseamnă o arsura cat de mica, dapai una de gradul 2 pe tot piciorul.

  Multumesc din inima, sfinte drag. Doamne, minunat esti TU intru sfinții tai! Am uitat sa mentionez ca si fetita mică era pe jos, în spatele scaunului pe care stătea băiețelul dar cu toate ca a cazut apa clocotita si pe jos, ea nu a fost atinsă. Milostiv fii mie păcătoasă, Doamne!
  Roxana
  12.01.2021
  Ma numesc Roxana si sunt din judetul Botosani.Traiesc o minune pe care Sfatul Nectarie a facut-o cu mine pacatoasa si nevrednica. Pe 28 iulie 2020, in urma unui pap test mi s-a descoperit o displazie severa a colului uterin cu recomandarea sa fac biopsie urgenta. Aceasta dispalzie este data de HPV, sursa cancerului de col uterin. La aflarea rezultatului, toata viata mi-a fost data peste cap, mi-a fugit pamantul de sub picioare, nu mancam, doar plangeam si ma gandeam ca am 2 copilasi de crescut. Atunci in acele zile de agonie l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie, mare facator de minuni si grabnic ajutator.

  Am mers la o biserica in Suceava unde sunt sfintele sale moaste, unde in fiecare miercuri si vineri se face Sfantul Maslu. Am inceput sa citesc acatistul Sfantului, m-am uns cu ulei de la candela Sfantului, ulei adus din Egina si l-am rugat cu lacrimi sa ma ajute, sa roage pe Dumnezeu sa se milostiveasca de copilasii mei, sa se roage pentru vindecarea mea. Credeam in puterea Sfantului dar ma gandeam ca eu am atatea pacate grele (credeti-ma ca chiar am pacate deosebit de grele) incat pe buna dreptate nu sunt vrednica de mila lui Dumnezeu si a sfintilor sai.In acest timp am postit si-am mers si m-am spovedit curat de absolut toate pacatele care le aveam pe suflet pentru ca am constientizat ca trupul se imbolnaveste atunci cand sufletu e bolnav.

  Dupa o luna de zile, timp in care am luat niste pastile si ovule impotriva HPV, am mers din nou la medic, am repetat pap testul si am facut tipajul HPV iar astazi, mai devreme am primit rezultatul pe mail. Tremuram de frica, va dati seama cred ca e ca atunci cand astepti sentinta sa vezi daca te condamna la moarte; m-am inchinat apoi am citit rezultatul. Sfantul imi ascultase rugaciunile, pap testul mi-a iesit negativ pentru leziune, adica nu mai exista nicio leziune pe colul uterin, mi-a iesit doar imflamatie.Tipajul HPV a iesit si el perfect, nu am HPV in corpul meu. Intr-un timp atat de scurt, Sfantul s-a rugat pentru mine iar Dumnezeu a eliminat din corpul meu tot raul, toata boala, daruindu-mi vindecarea pentru rugaciunile Maicii Domnului, ale Sfantului Nectarie, ale Sfantului Ioan Rusul si ale Sfantului Efrem cel Nou.

  Daca ati sti ce e in sufletul meu, cate pace si liniste sufleteasca, mi s-a dat o nou sansa si n-am cuvinte sa-i multumesc lui Dumnezeu. Rugaciunea este cu adevarat importanta, trebuie sa ne rugam din tot sufletul, sincer, cu cuvinte simple si cu toata increderea ca sfintii ne aud si ne vor ajuta si rezultatele nu vor intarzia. Daca Dumnezeu a facut aceasta minune cu o pacatoasa ca mine, va spun ca oricine poate fi ajutat. Dumnezeu sta mereu cu bratele deschise, doar sa vrem sa ne indreptam spre el. In aceste 46 de zile am citit acatistul Sfantului, m-am rugat, am plans, am implorat, am vorbit cu Sfantul ca cu un prieten, i-am spus tot ce avea pe suflet. Inca din primele zile, am simtit o liniste sufleteasca si am simtit ca Sfantul ma asculta, ma aude, ca nu sunt singura si ca am un ajutor. Citirea zilnica a acatistului ma linistea. Am mers la Sfantul Maslu la biserica din Suceava unde sunt moastele Sfantului de 8 ori si o data am chemat preotii si mi-au facut Sfantul Maslu acasa. Acest tratament spiritual, sufletesc, m-a salvat, mi-a redat sanatatea.I-am fagaduit Sfantului ca voi povesti aceasta minune si ca voi merge in Eghina sa ma inchin la mormatul sau.

  Cred ca voi ajunge atunci cand va ingadui el.Nu exista cuvinte prin care as putea sa-i multumesc.Simt ca il cunosc pe Sfantu din totdeauna desi in cunosc doar de 46 de zile. Este Sfatul cel mai drag al sufletului meu, nadejdea mea si speranta mea si-l rog sa ma ocroteasca toata viata pe mine si familia mea. Sfinte, te iubesc si-ti multumesc din toata inima mea ca pentru rugaciunile tale Dumnezeu m-a lasat in continuare alaturi de copilasii mei si sunt sanatoasa.Toata boala a disparul printr-o minune dumnezeiasca.Dumnezeu face minuni prin sfintii sai.

  Multumesc Maicuta Sfanta! Multumesc Sfinte Ioan Rusul! Multumesc Sfinte Efrem cel Nou!
  Multumesc Sfinte Nectarie!
  Slava lui Hristos celui ce te-a proslavit!
  Slava celui ce minunat te-a aratat!
  Slava celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri!
  Slava tie Sfinte Ierarhe Nectarie!
  Sper ca in urmatoarea carte cu minuni a Sfantului sa apara si aceasta minune care a facut-o cu mine nevrednica.
  Doamne, iti multumesc! Miluieste-ma pe mine pacatoasa!
  Lorena
  13.01.2021
  Am întâmpinat dificultăți în realizarea lucrării de licenta, dar am citit acatistul Sfântului Nectarie si acesta m a ajutat degrabă. Am primit ajutor și la examenul de titularizare. De fiecare data când am probleme , si nu numai, în fiecare seara ma rog Sfântului si degrabă ma ajuta. Iubirea pe care i-o port este de neegalat, este mereu în gândul si sufletul meu.Doamne ajuta!
  Ancuta
  13.01.2021
  Povestea mea incepe in urma cu aproximativ 5 ani cand l-am cunoscut la indemnul unui Parinte drag sufletului meu pe Sfantul Nectarie.
  Am citit acatistul Sfantului am mers in insula Eghina si m-am rugat. Dupa multi ani de așteptări Sfantul mi-a auzit dorința si minunea s-a întâmplat. Am doi ingerasi Nectaria si Petru pe care ii iubesc enorm. Multumesc Sfantului meu drag si doar atat pot spune ca atunci cand iti doresti ceva daca crezi si ai credința Sfântul Nectarie face minuni. Mulțumesc Sfinte Nectarie. Doamne ajută tuturor!
  Alexandrina
  13.01.2021
  Minunea mea sau ale mele minuni. O bună si minunata prietena, mi-a dăruit într-o carte cu viață Sfantului Ioan Rusul. Trebuie să recunosc ca era un Sfânt despre care nu aveam știință până atunci.

  Într-o zii fiind foarte tristă, pentru ca mi-aș fi dorit să pot pleca câteva zile în concediu și nu puteam, am luat cartea si am inceput sa o citesc.

  Citind am aflat ca sfintele moaște se află în Grecia, ba chiar și pe o insulă, ma gândeam eu, ce minunat trebuie să fie sa poti ajunge la ele dar cum să ajungi tocmai acolo.

  Chiar mi se părea un lucru imposibil de realizat.
  În timp ce mă gândeam eu asa, ma suna draga mea prietenă si imi spune ca ea si cu alte colege de ale ei sau înscris într-un pelerinaj, care urma să fie cam peste două luni. Ma intrebat daca nu doresc să merg si eu.

  Cu toate că nu am plecat in 25 de ani niciodata fara sotul meu nicaieri, am spus ca voi merge.
  M-am gândit că nu stiu cum sa fac, de unde o sa scot atatia bani, pelerinajul era de 15 zile, dar ca vreau sa merg. Într-un final a sosit si ziua de plecare, am reusit sa rezolv toate celelalte probleme, si am urcat in autocar.

  În momentul plecarii, ghidul ne-a dat programul excursiei. Surpriza mea a fost uriașă, când am citit ca pe lângă multe si minunate locuri sfinte, vom merge si la sfintele moaște ale lui Ioan Rusul.

  Deci Sfântul a auzit dorință mea si a îndeplinit o, chiar dacă eu nu m-am mai gândit la ea.
  Am mai ajuns de multe ori in insula Evita, si ma rog la bunul Dumnezeu și la Sfoan Rusul, sa putem călătorii din nou, în siguranță, sa mai apuc a mă inchina la sfânta lui racla. În această excursie am ajuns si la moaștele Sfantului Nectarie ,care atunci când mi-am pus urechea pe mormântul lui, mi-a dat un semn, ca o bătaie de inima. Se spune ca Sfântul, are toiagul cu el si din cand in cand bate cu toiagul in mormânt. Astea au fost minunile care mi s-au întâmplat mie, de multe ori, la încercării foarte grele ale vieții, m-am rugat si am primit ajutor. Le mulțumesc!
  V.
  13.01.2021
  In anul 2015 fiind însărcinată în 4 luni am mers la 4 D pentru o ecografie asa cum este procedura. În urma ecografiei mi s-a spus ca fetita mea ce urma sa o am va avea agenezie de corp calos (nu va putea manca, nu se va ridica de la pat etc.) Mi s-a recomandat sa merg la alt ecograf din București foarte performant pentru o a doua opinie. Acolo mi-au dat același diagnostic, m-au trimis sa fac un RMN fetal. Rezultatul același, ba mai mult diagnosticul era agenezie corp calos total.(lipsa corpului calos pe ambele părți). Am suferit foarte tare, dar am decis sa păstrez sarcina. Am început sa merg la Sfantul Nectarie și sa fac acatistul. Într-o zi citindu-i cartea cu minuni am zis:"Sfinte Nectarie ajuta-mi copilul sa fie sănătos și ii voi pune numele tău". Asa a fost, ti-am pus numele Nectaria și am născut o fetita superba, perfect sănătoasă. Nectaria are în prezent 4 ani și este un copil minunat, sănătoasă tun. Slava Domnului, Maicii Domnului și Sfântului Nectarie care m-a ajutat pe parcursul vieții pe mine și pe Nectaria mea minunata. Slava ție Doamne pentru toate!
  Ana Maria
  13.01.2021
  L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie in 2012, dupa ce o prietena virtuala de pe site-ul Crestin Ortodox mi-a zis: "Uite ce am auzit ca este un acatist tare folositor cauta-l si tu: "Acatistul Sfântului Nectarie ". Nu am stat pe gânduri mi l-am scos la imprimanta la muncă în ziua următoare si mi-am pus toată încrederea în El. De atunci l-am ales sa fie protector al casei mele si vreau sa va spun cu mana pe inima ca ii simpt ajutorul. Nu am cuvinte sa va spun din câte ma scos, cate minuni a facut pentru mine. Este mereu prezent în viața mea. Săptămână trecuta am fost la medic cu băiatul care are probleme cu o unghie la picior si cand a zis medicul "Îl operăm pe 9 noiembrie " gândul meu sa dus la Sfântul, am știut că a fost el si ca va avea grija de copilu meu. Asa ca azi pe 9 noiembrie la 17.30 este programat la operatie sa i se scoată unghia. Stiu ca Sfântul va avea grijă. Cuvintele de mulțumire sunt prea puține în comparație cu ajutorul primit, toată viața mea voi vorbi despre Sfântul si ii voi mulțimii. Sper ca nu ma va părăsi niciodată Sfântul meu drag!
  Irina
  13.01.2021
  Multumesc Sfantului Nectarie care m-a vindecat de cancer stadiul 3 neoperabil, m-a ajutat sa imi gasesc locul de munca preferat pe care mi-l doream .Tin sa-i multumesc ca de cate ori m-am rugat Sfantul Nectarie nu a încetat să îmi raspunda rugaciunilor mele. Ieri 8 11 2020 am mers la Mănăstirea din satul Fenes, comuna Armenis, judetul Caras Severin sa-i multumesc si sa-i duc daruri asa cum am facut-o de cite ori am simtit nevoia, iar făcînd o poza in interiorul Mînăstirii Sfintul era acolo. Credeti cu tărie că minunile se intimpla.
  B.
  13.01.2021
  In septembrie 2020 am fost anuntata ca firma la care lucram se va inchide fiind in incapacitate de plata. Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie de la 1 octombrie- data nasterii sale si in data de 21.10.2020 m-am angajat la un nou loc de munca. Am continuat sa citesc acatistul Sfantului Nectarie pana pe 9 noiembrie (ziua Sfantului -40 de zile). Acatistul Sfantului Nectarie si al Sfantului Efrem cel Nou citite cu evlavie si cu credinta fac minuni , cu adevarat. M-am inchinat moastelor aflate la Manastirea Radu Voda si i-am simtit aproape pe acesti doi Sfinti.
  M.
  13.01.2021
  O minune a Sfântului Nectarie pe care a făcut-o cu mine păcătoasa si pentru care mulțumesc din suflet. În urma cu ceva timp mi s-au descoperit 3 noduli la sân și eram tare panicată. Am inceput să citesc acatistul Sfântului Nectarie timp de 40 de zile și m-am uns cu ulei din candela ce arde la moaștele sfantului la Manastirea Radu Vodă. La urmatoarea ecografie am mers la alt medic si mi-a spus ca e totul bine și că nu am nici un nodul. Rugăciunea și credința ne ajută în cele mai grele momente. Slavă tuturor sfinților lui Dumnezeu!
  Ramona
  13.01.2021
  Povestea este lunga si dureroasa. Am citit acatistul Sfantului Nectarie timp de 40 de zile si nu am cerut decat liniste sufleteasca. M-am mutat intr-o casa noua si mi-am gasit un serviciu pe sufletul meu. Acum sunt bine si in fiecare zi multumesc pentru asta. Ascult in continuare acatistul si ma rog sa se aseze si pe llan personal lucrurile.
  Carmen
  13.01.2021
  Astăzi vreau să-i mulțumesc "bunicuțului" meu drag, Sfântul Nectarie, pentru tot ajutorul dat mie, copiilor mei și prietenelor mele cărora le-am vorbit de Sfânt și le-am îndrumat sa se roage lui pentru rezolvarea diferitelor probleme.
  Vreau să-mi cer și iertare de la Sfânt pentru ca uneori uit sa-i mulțumesc și ii spun acum: "Sfântul meu iubit, nu uita de mine, cum eu uit de tine!" La ceas aniversar, te rugam în gânduri:"Alina-ne durerea și dă-ne puterea, voința și răbdarea ta!"Mereu te iubim, te slăvim și pentru toate-ți mulțumim! La multi ani, Nectarie! La mulți ani, Nectaria!
  O.
  13.01.2021
  Cu circa 18 ani in urma un monah s-a urcat in masina noastra care stationa, baietelului meu fiindu-i rau. Am primit o carte rosie cu viata Sfantului Nectarie. Am deschis-o si copilasul meu de 2 ani a adormit. S-a trezit numai la destinatie. De atunci nu ia mai fost rau in masina, iar eu nu m-am despartit de carticica! Si acum dorm cu ea la capul patului. Nu am putut apoi sa o nasc pe fetita mea, iar cand l-am chemat pe Sfantul Nectarie imediat am nascut!

  Fetita mea ii poarta numele de botez Sfantului. Am fost operata de cancer de col uterin, iar ca surpriza am avut un buletin histo de adenocarcinom! Ca si talharul pe cruce am avut o secunda de...l-am chemat pe Sfantul Nectarie! La cateva zile a venit alt rezultat: adenomioza glandulara chistica! Traiesc!

  La examene, la greu, la bine m-a insotit! Mi-a dat un duhovnic potrivit, mi-a salvat colega de metastaze din cauza unui melanom asa cum m-a rugat, i-a dat si ei duhovnic! M-a trimis in pelerinaje, mi-a ajutat copiii la examene, m-a ajutat in viata conjugala, mi-a ajutat parintii, ma ajuta pe calea mantuirii, ma spovedesc, ma impartasesc, postest, merg la biserica de cand l-am cunoscut pe bunul meu prieten Sfantul Ierarh Nectarie, Mare facator de minuni! Multumesc! Prin Sfantul Ierarh Nectarie am ajuns la Maicuta Sfanta, am constientizat Marea iubire fata de Sfanta Treime! Multumesc Prietene Divin ! Multumesc lui DUMNEZEU pentru Tot!
  Arabela
  13.01.2021
  Ieri, 9 noiembrie 2020, chiar de ziua praznuirii sale, Sfantul Nectarie mi-a confirmat printr-o fotografie pe care am descoperit-o intr-o postare pe Facebook, ca in urma cu aproximativ 40 de zile, cel care mi-a aparut in vis a fost chiar sfintia sa! De atunci am inceput sa citesc Acatistul aproape zilnic, impreuna cu Paraclisul Maicii Domnului. S-au savarsit mari minuni in familia mea in toata aceasta perioada, situatii cutremuratoare, care pareau fara iesire! Multumesc din toata inima, Maicii Domnului si Sfintilor Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Luca al Crimeei si Sfintei Parascheva de la Iasi. Simt deja ca am castigat prieteni pe viata si sper pe vesnicie! Avem nevoie ca de aer de asemenea binecuvantari, pe care le consider a fi intaritoare in credinta mai mult ca oricand, avand in vedere toata tulburarea care ne-a cuprins! Sus sa avem inimile si sa nu lasam sa ne lupte deznadejdea mai mult decat nadejdea si rugaciunea! Doamne ajuta-ne sa ne revenim in firea cea sadita de Tine dintru inceput!
  Cristina
  13.01.2021
  Acum cand se implinesc 100 de ani de la trecerea in neființă a Sfântului Nectarie, vreau sa-i multumesc din inima pentru tot ajutorul dat, pentru miracolele săvârsite mie păcătoasei. Am fost ajutată cu rezolvarea unor probleme cu actele, am ramas insarcinată iar cel de-al doilea fiu al meu poartă numele de Nectarie, m-a ajutat la nastere unde am nascut intr-o ora (se stie deja ca Sfantul Nectarie ajuta femeile sa nasca intr-un timp foarte scurt) si cea mai mare minune care m-a emotionat pana la lacrimi recent a fost ajutorul sau minunat pentru rezolvarea unei probleme cu concediul maternal . Se facuse o greseala in tratarea dosarului si mi se spusese ca nu am drept la concediu maternal, am sunat de n ori, am trimis documente, nimic .

  Am inceput sa ma rog Sfântului Nectarie si sa fac acatistul si am primit mesaj ca s-a rezolvat si ca voi primii bănuții in cel mai scurt timp- ba chiar suma mi-a fost confirmata ieri, pe data de 8 noiembrie, exact când Sfântul s-a născut in Cer. Nu am cuvinte sa-ti multumesc, Sfinte Nectarie, îndemn pe toata lumea să se roage cu credință si vor fi ajutați!
  Daniela
  13.01.2021
  1) In 2015 dupa o noaptea de 9 noiembrie cand am asistat la acatistul Sfantului Nectarie pana la 2 noaptea la biserică spre dimineata la ora 6 Sfantul m-a ajutat sa-mi internez tatal si sa-l salvez .

  2) In 2018 dupa rugaciuni la biserica Petru Voda o ruda de a mea cu care locuim a putut trece de comisia de pensionare din Bucuresti pe caz de boala, comisie care la vremea respectiva taia pensiile de boala la multa lume ,chiar si la bolnavi cu forme severe de boala cronica.

  3) Pe 30 august 2017 in ultima clipa posibila in urma rugaciunilor intense la Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Botezatrul, Dumnezeu mi-a salvat serviciul.

  4) In saptamana mare a postului Pastelui al anului 2012 am facut un pelerinaj la Eghina la Sfantul Nectarie!
  Iuliana
  13.01.2021
  Astăzi vreau să-i mulțumesc și eu la rândul meu Sfântului Nectarie pentru ajutorul oferit în perioada mea de studentă. M-a ajutat la mai multe examene și, cel mai mult, am simțit ajutorul său în obținerea licenței luată cu nota 9. Simțind frica de a eșua, am citit acatistul său doar câteva zile înainte iar Sfântul Nectarie împreună cu Sfântul Ioan Rusul m-au ajutat la obținerea tirului de master. Acum, mă rog lui pentru un loc de muncă și îmi permit să vă cer și vouă, celor ce citiți aceste rânduri să vă rugați pentru mine.

  Slavă vouă sfinților pentru ajutorul acordat și mijlocirea voastră înaintea Domnului Nostru Iisus Hristos!
  V.
  13.01.2021
  După o decepție din dragoste m-am ales cu cumplite dureri de nervi, și incordari la nivelul capului. Aceste incordari le simțeam la mâini și picioare iar multe stări de anxietate și insomnii. Dupa multe lumi de suferințe am luat calea rugăciunii. M-am rugat la Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfanta Parascheva, Sfantul Spiridon, Măicuța Domnului. În vinerea mare, mare înainte de Florii găsesc o biserica deschisa în drumul meu și am întrat cu ea cu o asa "sete" sa ma închin sa mi spun durerile mele sufletești și trupești la Vesmantul Sfintei Parascheva și Sfantului Andrei Saguna. Sa ne înțelegem sa bisericile erau închise
  din cauza stării de urgenta. În drum spre casa așteptând în stația de ratb, dupa o ora, simt cum o căldură îmi cuprinde zona capului și totul începe sa se relaxeze, mâini, picioare.. Inviasem efectiv. SLAVA ȚIE DOAMNE, SLAVA ȚIE! Mulțumesc tuturor sfintilor pentru ajutor! Mereu când veți avea o problema, rugați va pt ca eu am fost ajutata. O păcătoasă care nu mergea la biserica decât foarte rar. Doamne ajuta la toată lumea.
  Diana
  13.01.2021
  Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reusit acum o luna sa merg in pelerinaj in Grecia. Dupa 11 ani am ajuns din nou in Eghina pentru a-i multumi dragului meu Sfantului Nectarie, pentru ajutorul dat in toate problemele vietii. Fiind ultimul Sfant pe care l-am vizitat am avut foarte putin timp la dipozitie. Am ramas printre ultimele la pangar si nu am reusit sa ajung la timp in parcare la autocar. Autocarul tocmai plecase in viteza pentru ajunge la ferrybot. Am fost disperata dar Sfantul Nectarie a avut grija de mine printr-un localnic din Eghina care m-a linistit si m-a dus cu motocicleta la feryboat. Dar Sfantul Nectarie nu a dorit sa plecam asa repede de la el si ne-a intors inapoi la biserica (am pierdut feryboatul). A fost un semn de la Sfantul Nectarie ca este mereu langa noi si ne ajuta Ii multumesc din suflet si acelui localnic pentru sufletul lui de om bun si saritor.
  Catalina
  13.01.2021
  În momente de deznădejde și de teamă, Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem, Sfantul Luca, Măicuța Domnului mi-au fost iarăși alături și mi-au ajutat băiatul! Le mulțumesc din tot sufletul și-i rog să ne apere și să ne sprijine pe toți în aceste timpuri întunecate și nesigure!
  Camelia
  13.01.2021
  Când eram însărcinată cu primul copil, Nectarie, primul control, prima ecografie, am fost la doctora și nu-i bătea inimioara, embrionul se dezlipise de placentă și începusem să am hemoragie, deznădăjduită, cu o mare durere, in suflet dar și de burta, mama mea mă dus pentru prima oara la Manastirea Radu Vodă exact după ce am ieșit de la ecografie, atunci l-am găsit pe Sfânt acolo racla cu moaștele Sfântului, m-a fascinat, apoi am început să mă rog și să i cer Sfântului sa îmi salveze pruncul din pântece făgăduind că i voi pune numele lui.

  " Sfinte Nectarie, te rog, salveaza-mi pruncul ce îl port în pântece este tot ce mai mi-a rămas după 3 ani de căsnicie, tatăl lui mă părăsise când a aflat că sunt însărcinată nu și-a dorit copilul, ma pus sa aleg ori el ori copilul, eu am ales copilul. Te rog Sfinte Nectarie, salvează-mi pruncul și indiferent ce va fi băiețel sau fetița promit că va purta numele tau (așa m-am rugat).

  M-am întors acasă, sângerările au început și mai tare și acum îmi răsunau in minte cuvintele doctoriței că dacă peste o săptămână nu i se va auzi inimioara înseamnă că se va fi oprit din evoluție și atunci trebuie chiuretaj. După și cu durerea mea cu tatăl copilului, m-am uns cu ulei sfințit având o rază de Speranță in Sfântul că va mijloci la bunul Dumnezeu și pentru mine. Am început să citesc acatistul Sfântului și al Maicii Domnului, am ajuns la control spre uimirea mea și a doctoriței inima pruncului bătea, bătea tare.

  Mama mea era cu mine înăuntru a plâns, apoi de acolo ne-am dus din nou la Sfânt să mulțumim și o altă minune soțul meu cel care atunci fugise, mă părăsise și astăzi avem împreună 5 copii, m-a sunat când eram langa racla Sfântului, căci minunat lucrează Dumnezeu prin Sfinți lui, s-a născut Nectarie prematur la 35 de săptamani mă ajutat și la naștere și acum și este cel mai bun prieten al copilului îl adoră pur și simplu și iată că băiețelul Nectarie face pe 2 Decembrie 10ani.
  Maria
  13.01.2021
  Mă numesc Andreescu Maria iar împreună cu soțul meu ne doream enorm de mult sa ne binecuvinteze și pe noi Bunul Dumnezeu cu copii sănătoși și credincioși. Așa mă rugam un fiecare seara Maicii Domnului și nu vroiam să îmi pierd nădejdea. Anii treceau și în viața noastră nu apărea nici un copil care sa ne bucure și să ne implineasca in mod deplin. Și uite așa au trecut 4 ani fara nici o bucurie.

  Începusem să fiu din ce in ce mai deznădăjduită, lacrimile îmi siruiau pe obraz că mărgelele fara oprire, însă nu vroiam să renunț la încrederea în Maica Domnului și în Sfântul meu drag. Ajunsesem să mă târguiesc cu aceștia și să îi rog cu ardoare sa nu mă lepede de la fata lor.

  Îmi spuneam: Maica Domnului tu ai ajutat atâtea mame și știi suferinta din sufletul unei mame, nu mă părăsi pe mine netrebnică roaba ta. Sfinte Părinte Nectarie, tu care ai ajutat atâtea mame să dobândească prunci sănătoși, nu mă lăsa. Iti primit că primul născut va purta numele tău cel minunat. Sfântul vroia să vadă răbdarea și stăruința mea, căci orice lucru se câștigă prin sacrificiu și multă rugăciune .
  Mila Sfântului a făcut că părintele duhovnic să organizeze o excursie in Grecia, Eghina la Sfântul meu cel dorit. Atat sotul cât și eu nu am stat pe gânduri deloc și ne-am înscris pe lista celor doritori.

  Nu va pot descrie bucuria pe care am simtit-o văzând cum sfântul nu ne lasă. Ajunsi in insula Eghina la Sfântul Nectarie l-am rugat inca o dată cu multa stăruința să mă binecuvinteze și pe mine ticăloasă cu un prunc pe care să îl numesc așa cum am făgăduit. Ajunși în țară (Romania) la scurt timp am avut un control ginecologic și minune - eram însărcinată în 6 săptămâni.

  Nu va pot descrie bucuria, emoțiile pe care le-am simțit atunci. Toți prietenii mă întrebau cum se că numi pruncul, iar eu le răspundeam clar și scurt- Nectarie sau Nectaria. Era un nume neobișnuit pentru ei, însă pentru mine era o făgăduința și eu trebuia să o duc la implinire.

  S-au născut prunca noastră Nectaria după 4 ani de lacrimi amare, de rugăciune , de stăruința la Maica Domnului și la Sfântul meu drag. Noi i-am povestit Nectaruri cum s-au născut ea, cine este prietenul și protectorul ei.Acum la cei 3 anișori ai ei atunci când este întrebată cum o cheamă, spune cu mândrie că i se numește Nectaria , de la Sfântul Nectarie, iar mama ei a așteptat 4 ani să dobândească un prunc.

  Așadar, dragii mei , fiți încrezători în ajutorul sfinților căci aceștia mijlocesc pentru noi in. fata Bunului Dumnezeu și a Maicii Domnului.
Comments are closed.