• laura
  16.08.2016
  As dori sa menționez că totul este real. Si sunt sigură că mulți oameni l-au cunoscut pe băiețelul nevăzător de zece ani, stătea langă Sfântul Nectarie. Il iubea enorm, cum doar un copil cu suflet curat îl poate iubi. Valentin nu a fost orb dintotdeauna, pînă la doi ani a văzut perfect, cind i s-a descoperit o tumoră cerebrală si tumori pe nervii optici. L-am operat la 3 ani cînd i s-au tăiat nervii optici si tăiat puțin din tumoră cerebral, deoarece fiind poziționată rău nu putea fi extirpată toată

  Am făcut chimioterapie si pînă la șapte ani nu au mai fost orb. La vîrstă de șapte ani au început dureri puternice de cap, slabise foarte tare. Era ziua de 9 noiembrie, o zi ca toate zilele, nu eram foarte apropiată de Sfinti, nu știam cine este Sfântul Nectarie. In ziua aceea friguroasă am venit cu Valentin de la o mănăstire din Ploiești. Era foarte obosit si slabit. I-am spus să se întindă să doarmă. Inițial s-a întins cu greu să adoarmă, îl durea capul foarte tare.

  Si deodată se ridică și imi spune sunt istovit de oboseală, vreau să dorm dar nu pot pentru că este un bărbat lîngă mine care m-a luat de mina si îmi spune «mă cheamă Nectarie ,te aștept să vii la mine.»

  Am crezut că începe să aiureze dar el insistă , m-am dus si am căutat la calculator Nectarie. Mi-a apărut pe calculator Sfântul Nectarie de la Eghina vindecător de cancer, hram 9 noiembrie . Am înțeles că băiatul intradevar vede ceva cu ochii puri ai sufletului. I-am spus intradevar Valentin există un sfint Nectarie, si astăzi este hram la El,dar vom merge la El după ce te odihnești.

  Valentin mi-a spus, sunt istovit de oboseală dar Sfântul plînge si-mi spune te aștept acum, vino la mine. L-am imbracat cu geaca , l-am pus în căruțul cu rotile am chemat un taxi si i-am spus să mă ducă la Mănăstirea Radu Vodă. Cind am ajuns la poalele Manastirii, Valentin care nu știa cata lume este la rînd îmi spune: «uite ce-mi spune Sfântul Nectarie, cita lume este aici la mine , jumătate va merge în iad. Ιmi spunea ce culori are hainele pe el, pe Sfântul Nectarie. Valentin nu mai vedea decit întuneric, avind ochii tăiați.

  Avea o mare iubire pentru Sfinti, de atunci nu a mai avut nici o durere de cap, el care lua cu pumnul pastile de durere. Il întrebam dacă îi e foame, îmi spunea nu, vezi că Sfântul îmi dă să mănânc, nu vezi că-mi da să beau?

  Stătea ore întregi în căruțul si asculta slujbele fericit. Timp de doi ani nu a mai avut nici o durere de cap, la zece ani i s-a blocat drenul , Valentin a intrat în comă. Am fugit cu el la Bagdazar, i-au pus o perfuzie si s-a trezit spunind: « Ηai Sfinte Nectarie, intra in capul meu,c e frumos e Dumnezeu și alb. Intr -o lună jumatate a făcut 6 operații pe creier. In mod normal orice adult dar un copil ar fi urlat de dureri, non stop, avea capul făcut ferfenita

  Dar el nu spunea nimic, stringea cu minutele patul de fier si își stringea buzele dar nu scotea un sunet. Hai Sfinte Nectarie stai în capul meu. Pe 5 martie l-am pierdut pe Valentin, s-a dus la Domnul , cu o seninatate pe fata, în timp ce ii cintam Troparul Sfântului Nectarie. In sicriul alb ca fata lui valentin, îmi zâmbea un copil liniștit care plecase suferind în tăcere și iubind nemurirea . Pe fata lui Valentin era un mare zimbet, in timp ce lacrimi îi curgeau pe fata sa-mi arate ca exista viața dincolo de moarte!
  Florentina
  17.08.2016
  Doamne ajuta tuturor. Ma numesc Florentina, incep prin a povesti despre Sfantul Nectarie care din intamplare am aflat de pe internet, i-am citit minunile si am ramas cu lacrimi in ochi findca nu stiam ca exista asemenea minuni adevarate. Sfintul Nectarie m-a ajutat de multe ori cerindu-i ajutorul sa pot vinde 5 catei bichon, numa ce ii promisesem ca ii voi citi acatistul la biserica Sfanta Paraschiva din TM, unde se afla o mica parte din moaste, iar seara am vindut toti cateii si mi-am tinut promisiunea facuta.

  L-am visat acum un an. Ma visam ca ma rugam si cind am ridicat capul aveam sa-l vad pe Sfint linga mine, mi-a pus mina pe umar fara sa-mi vorbeasca era in haine preotesti intre timp simteam ca ma trezesc dar inainte sa ma trezesc ma trecea un fel de curent in partea stinga a corpului unde el tinea mina pe umar.

  Cind m-am trezit desigur mai simteam acel curent, deoarece am probleme de sanatate si am fost operata. Intre timp aveam sa ma gaseasca si Sfantul Efrem, ma rugam si am vazut o maicuta ca vindea obiecte bisericesti, m-am apropiat si am vazut ca avea ceva deosebit un Sfint intr-o poza, am intrebat cine este, dansa a zis Sfantul Efrem.

  Am cumparat aceea poza, am cautat pe internet si am ramas muta de cata suferinta se gasea in viata Sfintului. Am zis atunci sa fie si Sfantul Efrem ocrotitorul nostru. Am visat de doua ori pe Sfantul Efrem, odata l-am visat ca imi plingea de mila mea intr-o icoana si a doua oara mi-a vorbit, eram cu sotul meu si i-a adresat cateva cuvinte, sa nu mai injure ca Dumnezeu ne va ajuta. Pot spune ca m-i sa schimbat viata de cand am cunosc acesti Sfinti minunati.

  Am hotarit sa ma casatoresc cu acte si in biserica, am fost ajutata sa cumpar verighetele, am fost ajutata cu acte sa rezolv, si multe altele. Multumesc Sfintilor Efrem si Nectarie ca s-au indurat si de mine pacatoasa, cuvintele sunt sarace in fata sfintilor. Slava voua sfintii mei Efrem si Nectarie.
  Lili
  18.08.2016
  Acum cateva zile am fost la Manastirea Radu Voda din Bucuresti , o manastire in care simti credinta simti ca esti aproape de cele sfinte , simti o mare bucurie, acolo unde sunt icoana si moastele Sfantului Nectarie si a Sfantului Eferem cel Nou si nu in ultimul rand icoana Maicii Domnului si a Domnului Isus Hristos. Nu pot sa nu spun la cei ce cred in sfanti si in minunile lor si nu numai lor la toti care vor sa auda va indemn sa mergeti la aceasta manastire , va indemn sa mergeti la sfintele icoane sa va rugati , sa va spuneti necazul pentru ca sfintii sunt vii si va asculta. Mergeti macar odata si o sa doriti sa va reintoarceti cu siguranta. E un colt de rai din care pleci atat de usurat parca ti-ai lasat povara inauntru . In suflet mi-a ramas acele icoane vii , Sfintul Nectarie care nu poti sa-l privesti in ochi sa-i spui ce ai pe suflet. Simti ca este langa tine. Suntem prea pacatosi si prea comozi. Cerem mult dar dam prea putin. Rugaciune putina pentru ca nu avem timp, nu avem chef sau suntem prea obositi. Din pacate neglijam lucrul cel mai important si nu realizam decat atunci cand dam de necaz. Mi-e tare draga aceasta manastire si am vrut sa indemn si pe altii sa mearga acolo pentru e mult necaz si boala si suparare in lume iar acolo cineva va asteapta cu drag. Doamne ajuta pe toata lumea!
  Roxana
  18.08.2016
  Eram foarte bolnava , racisem la plamani și nu mă vindecam, eram din ce în ce mai rau. Am mers inpreuna cu sotu meu la Sfantul Nectarie din Eghina la Bucuresti, la mănăstirea Radu Vodă . M-am rugat la sfintele moaste și am stat puțin la slujba fiindca îmi era rau. Am luat icoana Sfântului acasă. In 2 zile m-am vindecat de boala și suferință in care zăceam. Multumesc Sfântului pentru minunea facuta. Amin
  Nectarie
  19.08.2016
  Buna ,vreau vreau sa va spun ce minune a facut Sfantul Nectarie cu sora mea. Sora mea se numeste Elena, acum doi ani a nascut un băietel. Pe tot parcursul sarcini a avut foarte mari probleme în ceea ce privea copilul. Cu ajutorul Domnului se împlinise 9 luni si urma sa nasca. Ajunsese la spital au urmat cateva ore îngrozitoare, nu putea naste, durerile erau insuportabile.
  M-a sunat , mi-a spus despre starea ei. Atunci mi-am adus aminte de Sfantul Nectarie si cat de grabnic ajutator este. Atunci i -am zis : sa ne rugam împreuna la Sfantul dar sa-i promiti Sfantului ca daca te va ajuta îi vei pune numele copilului Nectarie. A promis ca asa va face daca Sfantul o va ajuta.
  Am închis telefonul, era ceasul 19:45, am început sa citesc acatistul Sfantului cu nădejdea ca Sfantul o va ajuta pe sora mea. La ora 20:30 am primit un telefon de la cumnatul meu. Mi-a dat vestea cea buna, sora mea nascuse un baiat sanatos la ora 19:58. Urmatoarea zi sora mi-a spus ca a simtit putetea Sfantului si cât de mult a ajutat-o. A zis ca deodata s-a simtit linistita si durerea îi disparuse, a nascut fara probleme si mai usor de cat se astepta.
  Numelele copilului este Nectarie, un copil minunat si bun.Toata familia este bucuroasa ca Sfantul este ocrotitorul baieţelului si ca datorita Lui acest copil este în viata si sa nascut sanatos. Sfinte Ierarhe Nectarie ocroteste-ne si roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.
  Constantin
  22.08.2016
  Doamne ajuta! Multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Sfantului Gherasim din Kefalonia, Sfantului Mina si Maicii Domnului pentru ajutorul primit. Multumesc acestor Sfinti ca ma ajuta de cate ori am nevoie.Recent, baietelul meu avea febra si frisoane care nu a scazut dupa ce i-am dat medicatia necesara. Prin rugaciunile la acesti mari Sfinti febra a scazut iar el si a revenit. Rugati-va neincetat, Sfintii ne ajuta si ne indreapta duhovniceste!
  Raluca
  23.08.2016
  Slava Sfintei Treimi! Multumesc Maicutei Sfinte, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfintei Rita, Sfantului Iuda Tadeu si Sfantului Simon Zilotul pentru ca mi-au ascultat rugaciunile si m-au ajutat sa obtin un post bun, pe care mi l-am dorit foarte mult. Acesti Sfinti minunati sunt cu adevarat grabnici ajutatori. M-au ajutat ori de cate ori i-am chemat in rugaciune: probleme de familie, probleme de sanatate ale celor apropiati, examene. Rugati-va cu nadejde bunului Dumnezeu si acestor mari Sfinti si veti vedea minunea! Doamne ajuta!
  Maria
  24.08.2016
  Vreau sa multumesc Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie pentru faptul ca m-am vindecat si nu mai am nicio durere. Am avut dureri foarte mari, nici nu puteam sa stau asezata . M-am dat cu ulei de la Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie si ca prin minune a doua zi durerea a scazut iar acum dupa o saptamana nu mai am nico durere . Le multumesc din suflet pentru ca mereu sunt alaturi de mine .Doamne Ajuta !
  Iuliana
  25.08.2016
  Am decis sa va scriu, deoarece citind post-urile din facebook, al tuturor care au fost ajutati de Sfântul Nectarie - stiu ca dau sperante la foarte multi oameni, asa precum de fiecare data imi dadeau si mie. Am fost ajutati de Sfântul Nectarie de foarte multe ori, de fiecare data cind m-am rugat Lui. Sunt medic dupe specialitate, dupa toate tratamentele (incredibil de multe) a prietenului meu, pentru dureri de spate (foarte puternice, cu crampe musculare, pina la convulsii locale) - doar cind am inceput sa citesc Acatistul Sfintului - el s-a vindecat.
  S-a vindecat - nu mai are dureri, dupe 25 de ani de crize de dureri de spate (si lombare, si cervicale). Copilul meu - de fiecare data cind are febra, sau orice alta problema de sanatate - doar cu rugaciunea catre Sfintul Nectarie - se trateaza. Nu mai folosim antibiotice de foarte mult timp. Si eu (care sunt foarte, foarte pacatoasa) - m-am vindecat de infectie cronica la rinichi (confirmata prin analize de laborator) - doar cu ulei de la Sfintul Nectarie.
  Chiar si acum cind va scriu - simt ca scriu despre un prieten apropiat, un medic al sufletului si corpului - care trateaza 100% din pacienti din toti 100% care vin la El .
  Slava Domnului pentru toate, si pentru Sfintii Lui! Seara buna
  Alina
  26.08.2016
  Buna seara. Vreau sa multumesc din nou Sfantului Nectarie ca este alaturi de mine si fetita mea de 1 an si 5 luni. Inainte de orice analiza am sa-i fac, si am avut destule decand s-a nascut, m-am rugat Sfantului si totul a fost in regula. Este alaturi de noi si simt asta de fiecare data cand am nevoie. Numai bine tuturor!
  Carmen
  27.08.2016
  Bună seara am promis ca o sa revin din nou cu alta minune. Slavă lui Dumnezeu și Sfinților lui. Vreau sa spun ca am cerut în rugăciune vindecare, am probleme de sănătate care sunt pe jumătate vindecate ceea ce nu credeam ca se va mai întâmpla. Din fericire am primit ulei sfințit și m-am uns nu chiar în fiecare seara dar rezultatul nu a întârziat sa apară. Azi am fost la control și am primit rezultate bune la cât de rău a fost în luna mai acum e pe jumătate videcat.
  Doctorita a spus ca sunt în proces de vindecare. Mulțumesc Sfântului Nectarie din tot sufletul meu ca a mijlocit pentru mine în fata lui Dumnezeu. Îmi mai doresc un copilaș în continuare și sper din tot sufletul ca Sfântul sa mă ajute. Negreșit, dacă voi avea un copil îi va purta numele. Rugati-va din tot sufletul și Sfântul nostru drag va răspunde foarte repede.
  Carmen
  28.08.2016
  Bună ziua. Revin cu alta minune făcută de Sfântul Nectarie. Am primi rezultate bune datorita Sfântului meu drag și anume am crezut că e mai rău dar din fericire este îmbucurător. Trebuie sa tin doar regim și totul o sa fie bine am mai spus ca am probleme de sănătate dar cu ajutor de la Sfântul Nectarie primesc doar rezultate bune.
  Am probleme cu ficatul, doctorul a spus ca e cam gras dar cu un regim adecvat o sa fie totul bine. Rugati-va neincetat Sfântului și el va răspunde grabnic. Mulțumesc încă odata sfinte și iubite Sfânt Nectarie.
  Mihaela
  28.08.2016
  Buna ziua! Cu umilinta si cu putina credinta pe care o am marturisesc ca am fost ajutata de Sfantul Nectarie de cate ori l-am chemat. Am avut probleme de sanatate de multe ori si de fiecare data cand citesc Acatistul Sfantului ajutorul nu intarzie sa apara. Recent, am avut probleme destul de mari cu gastrita si cu toate ca am urmat 3 feluri de tratamente nu reuseam sa ma insanatosesc.
  I-am cerut ajutorul Sfantului Nectarie, Maicii Sfinte, Sfantului Nicolae si Parintelui Arsenie iar a doua zi toate simptomele mi-au disparut ca printr-o minune.
  Incercam de mult timp sa avem copii si nu am reusit dar sunt convinsa ca prin rugaciunile Sfantului Nectarie si a tuturor Sfintilor, Bunul Dumnezeu o sa se milostiveasca de noi. Multumim Bunului Dumnezeu ca primeste rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri si se milostiveste de noi, nevrednicii robii Sai. Credeti si nu va pierdeti nadejdea, Sfintii Parinti nu uita de noi. Doamne ajuta!
  Mirela
  28.08.2016
  In anul 2013 am fost depistata cu cancer la san, un cancer invaziv triplu negativ care se dezvolta cu o repeziciune foarte mare, medicii nu m-au operat in prima faza pentru ca nu-mi dadeau sanse prea mari. M-au sfatuit sa fac chimioterapie pentru eventuala stagnare a bolii, am inceput chimioterapia care a fost groaznica, intr-una din zilele in care zaceam in pat cu dureri groaznice pentru ca organismul rezista cu greu chimioterapiei a venit mama mea cu icoana Sfantului Nectarie si cu cartea despre viata lui si acatistul!
  Am citit cartea si acatistul. A doua zi dimineata cand m-am trezit si m-am ridicat din pat s-a intamplat un lucru extraordinar, in fata mea a aparut Sfantul Nectarie m-a privit blajin dupa care a disparut, am ramas fara cuvinte, nu am fost capabila sa fac o miscare, din momentul acela am simtit ca bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie ma vor vindeca, nu pot spune in cuvinte ceea ce simt si acum cand scriu aceste cuvinte, imi dau lacrimile, dupa ce m-am vindecat am trimis icoana mai departe unei alte femei care nu mai avea sperante de viata, astazi acea femeie este bine langa familia ei. Dragi cititori sa credeti in minuni ale Sfintilor , ale lui Dumnezeu si ale Maici Domnului, acea icoana va merge mai departe la alte persoane care au nevoie, ea este adusa direct de la manastirea Eghina. Va doresc tuturor sanatate si Doamne ajuta!
  Maria
  28.08.2016
  Buna ziua! As dori sa povestesc ajutorul primit de la Sfantul Nectarie , din clipa in care am auzit de el si am inceput sa ma rog. Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer bronho pulmonar metstazat local si in celalalt plaman, in Romania. Am reusit sa-l aduc in Franta unde locuim si am unceput tratamentul chimioterampic. Aici, Sfantul Necarie , Maica Domnului Grabnic ajutatoare si Sfantul
  Efrem , Sfantul Ioan Rusul, mi-au deschis toate usile peste tot pe unde mergeam. Am citit acatistul Sfantului Nectarie in fiecare seara oricat de obosita as fi fost. Sfantul Nectarie mi-a dat putere sa rezist si sa fac fata intre programari pentru analize, tratament si servici si familie. Sfantul Nectarie m-a incurajeaza sa fim uniti in familie si sa-l ajutam pe tata cu rugaciune si multa iubire. Medicii sint uimiti cum are analize bune in ciuda chimioterapiei si cum de nu are metastaze in alte organe. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ca-mi asculti rugaciunile si mi-l tii pe
  tata in viata. Iti multumesc pentru tot.Doamne-ajuta!
  Andrei
  29.08.2016
  Anul asta la începutul lunii ianuarie, am cumpărat o mașină, un Opel Zafira, după 2 săptămâni am mers la cumnatul meu s-ai restructurez apartamentul. După 2 săptămânii mă suna părintele de la Draxeni județul Vaslui unde este și sfintele moaște Sfântul Efrem cel nou și Sfantului Nectarie. Părintele era în construcție cu interiorul bisericii și mai avea nevoie de scule, bormașini etc.
  M-am hotărât, împreuna cu cumnatul meu sa mergem sa dam o mana de ajutor, ne-am pornit iar la intrare în sat s-a intamplat sa facem accident. Am faramat toată mașină , n-am mai avut ce face cu ea și drept va spun, doar partea mea era rupta, îndoită și parbrizul aveam o gaura mare precum ar fi trecut ceva pe lângă capul meu. Va spun cu toată credință mea, n-am avut nimic și eram 4 persoane în mașină și nimeni nu a pățit nimic și încă ceva ce am uitat sa specific în bordu mașini aveam 2 iconițe cu Sfântul Efrem și cu Sfântul Nectarie. Ne-au salvat pe toți și ne-au binecuvântat cu cei mai bun. Și în ziua de azi mergem acolo la biserică și ne închinăm și-i mulțumim ca n-ea dat o a doua șansă. Va mulțumesc.
  Alina
  31.08.2016
  Buna ziua! As vrea sa multumesc si eu prin intermediul dumnevoastra Sfantului meu drag Nectarie care a fost alaturi de mine si de cei dragi in momentele cele mai dificile din viata noastra. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si ai Sfintilor care nu ne parasesc niciodata (Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Efrem, Sfanta Parascvheva) am reusit de fiecare data sa trecem peste obstacole si sa simtim prezenta acestora in viata noastra.
  Alina
  01.09.2016
  Multumesc bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintilor ce ne mijlocesc cererile si rugaciunile la tronul Dumnezeiesc. Doresc sa va impartasesc si eu cateva intamplari minunate in care am primit mult ajutor de la Sfintii nostri dragi: Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nicolae, Sfantul Anton, Sfantul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt, Sfanta Parascheva, Sfanta Xenia:

  - cu mutarea am primit sprijin si ajutor si au fost oameni deosebiti cei care ne-au ajutat sa ne mutam cu mobila si tot dintr-un oras in alt oras. Ne-am rugat mult sa gasim oameni cumsecade si de ajutor, sa faca treaba buna si sa fie cu respect. Si intocmai asa s-a intamplat si cu mult peste asteptari. Rugaciunile sfintilor ne-au calauzit si mijlocit cererile la bunul Dumnezeu. Multumim din suflet!

  - cu instalarea internetului am intampinat probleme, instalatorul nu gasea firele si nici ce avea nevoie in anumite panouri electrice. Mai bine de 30 de minute cautase, verificase etc. si nu reusea si cand am inceput sa ma rog apoi a inceput iar aceleasi testari si cautari si pana la urma a reusit sa gaseasca firele ce avea nevoie in urmatoarea jumatate de ora. In acele momente m-am rugat la Domnul Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem cel Nou. Mai aparuse si o alta problema de care imi spusese sotul: sa stii ca tot nu va putea instala internetul pentru ca nu a venit modemul si alt kit de instalare. Si eu m-am rugat: Doamne, sa nu plece instalatorul pana nu reusim sa avem internet. Chia dupa ce se rezolvase problema cu firele a aparut un al doilea instalator la usa cu pachetul cu modemul si alte instrumente de instalare tv si internet. Si uite asa in mai putin de o ora aveam si internet si tv instalat.

  Multumim din suflet Sfintei Treimi, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Efem cel Nou. Ajutorul lor se face in orice clipa prezent in viata noastra si ne ajuta sa rezolvam totul cu usurinta. Daca nu s-ar fi rezolvat cu internetul acum ar fi fost de durata pentru noi, alte programari, alti montori/instalatori, alte cautari in cladire noua etc. Doamne ajuta si Slava bunului Dumnezeu si Sfintilor sai! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii.
  Anonim
  02.09.2016
  Vreau sa va povestesc o minuni pe care Sfantul Nectarie a facut-o cu fiica mea, Anastasia. In a 7-a luna de sarcina nu se simtea bine, avea o umflatura si o durere la stomac. Problema a devenit mai mare, a inceput sa se umfle tot corpul. Pe 22 august, dimineata s-a sculat cu o durere cumplita si a vomat. A vorbit cu medicul si i-a programat o intalnire. Avea tensiunea mare si a fost trimisa de urgenta la spitalul Papagheorghiu din Salonic.

  Imediat ce mi-a spus problema am sunat la Manastirea Sfantului Nectarie si m-au informat ca totul va fi bine.

  M-am rugat din adancul inimii a Sfantul Nectarie sa fie totul bine cu fiica mea si cu copilasul ei. In Salonic, la urmatorea intalnire, a trebuit sa nasca prin cezariana. Fiica mea era la terapie intensiva iar copilasul in incubator. O mare tristete a cuprins familia. Am promis Sfantului Nectarie ca daca copilul va fi bine ii vom da numele lui: Nectarie sau Nectaria. Asa a si fost. Dupa cateva luni am botezat copilul cu numele lui la Biserica Sfantului din Trikala, Grecia.

  Am uitat sa va spun, cand copilul era in incubator, am venit in Grecia sa il vedem. Am mrs la Biserica Sfantului din Trikala si am cerut Sfantului si Maicii Domnului sa ne dea un semn ca ne aude ruga. Atunci lacrimile au inceput sa curga fara sa pot sa le opresc. Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutor.
  Irina
  03.09.2016
  Vreau si eu sa va împărtășesc cu mare bucurie cât de mult am fost ajutați de Sfantul nostru drag Nectarie.

  Sfantul a apărut in viata noastă ca o minune si de atunci ne ajuta mereu.
  Probleme cu locuința - ne-am rugat si Sfantul imediat ne-a ajutat.
  Probleme in familie - ne-am rugat si Sfântul imediat ne-a ajutat.
  Probleme cu lucru - ne-am rugat si Sfântul imediat ne-a ajutat.
  Copil bolnav s-au cei din familie bolnavi - ne-am rugat si Sfântul imediat ne-a ajutat.
  Va indemn pe toți să-l chemați pe Sfântul Nectarie in viața voastră, e grabnic ajutător si sprijin minunat, ne iartă căderile si ne ajută sa ne ridicam si sa sporim in viață duhovniceasca.

  Va scriu din Eghina, acasă la Sfântul Nectarie, am venit să-i mulțumim ca a aparut in viata noastă si ne ajută mereu cand ii cerem ajutorul. Doamne, e minunat aici, peste tot simți prezenta vie a Sfantului si va confirm ca e exact asa cum se spune in Acatistul Sfantului Nectarie, codacul al 9-lea: " Pline de har Sfânt si de miros de buna mireasmă duhovnicească sunt Sfintele tale Moaște. Mirul ce izvorăște din ele bine inmiresmeaza, nu doar Sfânta ta Mănăstire, ci si întreagă insulă a Eghinei"

  Cu mult drag si cu multă iubire ce i-o port Sfântului Nectarie, va zic Rugați-vă Sfantului si negreșit o sa primiți ajutor minunat.
  Simona
  04.09.2016
  Bună ziua! Citesc mereu minuni care s-au întâmplat cu ajutorul Sfinților! Am avut o sarcina cu puține probleme iar nașterea a fost înainte de termen, cezariana de urgenta, suferință fetala. Inainte de a intra în sala de operație, panicata fiind de operație m-am rugat Sfântului Nectarie sa ne ajute. Am avut complicații, atac de panica pe masa de operație, simțeam ca ma sufoc, m-au adormit complet, dar m-am trezit imediat după naștere si totul a decurs bine. Atat eu cat și fetita. Multumesc Sfântului pentru ajutor, Sfantului Mina,Sfantului Nicolae, Maicii Domnului și tuturor Sfinților. Doamne ajuta pe toată lumea!
  Adrian
  04.09.2016
  Marturisesc o minune deplina si desavarsita a Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina, petrecuta in decursul a unei saptamani, in care i-am simtit prezenta si ajutorul clipa de clipa. Nu pot adauga decat: slavit sa fie Sfantul Ierarh Nectarie, pe ale carui rugaciuni Mantuitorul nostru Iisus Hristos nu le-a trecut cu vederea si ne binecuvinteaza neintrerupt!
  Mirela
  04.09.2016
  Imi doream sa raman insarcinata cu al doilea copil, dar simteam o usturime in gat (fumam) si am zis sa imi fac niste controale! Am mers la control la orl si aveam in gat un papilom (pe care trebuia sa il operez si sa dau biopsie). Am intrat in depresie, credeam ca o sa mor! Plangeam, imi era frica sa stau singura in casa, pana intr-o zi cand am vazut la televizor ca la Manastirea Radu Voda din Bucuresti este moaste si mir de la Sfantul Nectarie! Am mers acolo, m-am rugat de cate ori am simtit, parca ma chema! M-am rugat pentru sanatate si pentru un copil! A iesit biopsia, analize bine mi-am revenit, a trecut un an si a venit si bebe! Sfantul Nectarie m-a ajutat mult! Sfantul Nectarie este cu noi si astazi si de-a pururi,nimic nu putem face fara Dumnezeu!
  Bogdan
  04.09.2016
  Acum 4 ani, aveam un camion si nu aveam bani de combustibil si cheltuieli sa pot incepe sa lucrez. Mama mi-a dat acatistul Sfantului Ierarh Nectarie, iar seara am inceput sa-l citesc. A doua zi dimineata, m-a sunat un prieten, care este preot si nu stia de problema mea, Sa imi dea 400 litri de motorina, care o avea in plus si o cursa lunga cu banii cash, cu care de altfel m-am pus pe picioare. Foarte mult ajutor am primit de la Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Dimitrie si Sfantul Mina, de multe ori, dar fiind delasator nu am scris. Va multumesc!
  Oana
  04.09.2016
  Multumesc din suflet Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou si Sfantului Ioan Rusul pentru ca m-au ajutat sa ma vindec de sindromul ovarelor polichistice, cistita si de asemenea cand am ramas intr-un impas financiar, am gasit niste pe bani de care uitasem intr o geanta! Doamne miluieste- ne pe noi pacatosii! Amin
  Ilinca
  04.09.2016
  Nu ajung cuvinte sa descriu ce simt prin minunile săvârșite de Sfântul Nectarie. Este grabnic ajutător si vindecător. Eram intr-o situație dificila. Soțul a rămas fără lucru. Aveam datorii de care credeam ca nu mai scap. Si am auzit de la o prietena de Sfântul Nectarie, am căutat cu ardoare icoana si acatistul lui, si le-am găsit. Prietena mea mi-a zis sa citesc acatistul 40 de zile, dar eu minunea am văzut-o chiar după a treia zi. Soțul meu a găsit de lucru, si datoriile am achitat. Toate sau aranjat la locul lor. Prin sfântul Nectarie il Slăvesc pe Dumnezeu. Ma bucur nespus de mult ca il am ca ocrotitor in familia si viața mea. Sper sa ajung la Eghina la sfintele moaște cu ajutorul lui si a Măicuței Domnului, si a lui Dumnezeu. Rugati-va neîncetat, ca Sfântul Nectarie vine in ajutor. Doamne ajuta.
  Ligia
  05.09.2016
  M-am rugat la Sfantul Nectarie sa reusesc sa ma las de fumat si mi-a ajutat. Fumam de multi ani si incercasem de nenumarate ori sa ma las si nu reusisem nicidefel, dupa ce m-am rugat intr-o seara mult, disperata fiind, am reusit. Cred cu ardoare ca daca te rogi din tot sufletul, sfiintii te ajuta.
  Alina
  05.09.2016
  Astazi am citit asa cum am putut cu mai multa neatentie si ganduri desarte acatistele Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie, pentru a-mi trimite un om bun sa cumpere mere si la cateva minute dupa ce am terminat mi-a trimis pe parintele staret de la Sfanta Manastire Cernica! Am vandut merele la un pret bunicel si sunt foarte multumita! Multumesc Sfintilor, Maicii Domnului si bunului Dumnezeu pentru ajutorul acordat!
  Andrei
  06.09.2016
  In urma rugaciunilor catre Sfantul Nectarie(am citit Acatistul Sfantul Nectarie), in data de data de 9 Noiembrie 2014 am gasit un loc de munca avantajos si un apartament de inchiriat foarte mare si avantajos la pret,iar sotia mea a obtinut un loc de munca la bucataria unui Hotel. Multumim mult Sfantului Nectarie!
  Claudia
  06.09.2016
  Acum 3 ani, respectiv in anul 2013, in luna martie, mama mea se simte rău. A cheamat salvarea si ajunge la spital. Medicul constata o ocluzie intestinală, a operat-o, gresindu-i operația, iar de aici in 3 luni mama a suportat încă 3 intervenții chirurgicale, rămânând fără fiere, fără o parte din ficat, fără intestinul întreg si cu punga.

  Imaginați-va o femeie in vârsta de 63 de ani, plină de viața, de 90-95 kg care in jur de 3 luni a pierdut cel putin o jumătate din greutate, nemaiavând puterea nici sa mai deschidă gura. Traia doar ținuta intubata si cu ajutorul acelor aparate. Nu mai vorbea, nu mai dădea nici un semn si nici o speranța de viața. Medicul continua sa ne spună ca nu mai are nici o șansa pentru ca, din punctului lui de vedere, mama avea un cancer fulminant, pancreatita ,etc..

  Intr-o zi de duminica, când de fapt am înțeles ca intr-adevăr mama mea nu ar mai fi putut rezista, cuprinsă de o disperare de nedescris, fug la biserica plângând. Doamna de la lumânări când m-a văzut in ce hal arătam, m-a oprit si am început sa-i povestesc durerea pe care o aveam. Ea m-a ascultat si a încercat sa ma liniștească, apoi mi-a dat o cărticica cu Acatistul Sfantului Nectarie si mi-a zis sa merg acasa si sa ma rog.

  Așa am făcut, toată duminica am citit acatistul si m-am rugat atât de mult Sfântului Nectarie ca rugăciunile sale sa ajungă la Domnul Nostru Iisus Hristos si la Maica Domnului, încât m-a ascultat iar a doua zi, pe la 6 dimineața, îmi suna telefonul si credeți, era mama mea.

  Mama a avut puterea sa ma sune ca sa ma liniștească . Iar minunea a continuat . Dupa saptamâni de rugăminte la acel Domn'doctor sa mi-o externeze sau sa-mi dea posibilitatea de a o transfera la un alt spital mai competent ,a venit si ziua când am reușit sa-l conving. După lungi si grele insistente, a externat-o doar pentru 2-3 zile, iar eu, cu ajutorul rugăciunii, am reușit sa duc pe mâinile unui produselor care a salvat-o .
  Alexandra
  07.09.2016
  Doamne ajuta! Pe Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie l-am descoperit recent dar cu toata increderea in minunile facute de ei m-am rugat sa ma ajute la un examen extraordinar de greu unde concurenta este de aproape 3000 de persoane pe cateva locuri si Sfintii mei iubiti mi-au auzit rugaciunile si m-au ajutat. Am facut mai mult decat minimul necesar ca sa trec peste prima etapa. Urmeaza urmatoarele 2 etape si sunt convinsa ca daca e un lucru bun pentru sufletul meu, Sfintii mei iubiti si Maica Domnului vor mijloci pentru mine si ma vor ajuta sa trec cu bine. Slava Domnului pentru toate. Dumnezeu sa fie laudat si preaslavit.
  Daniela
  07.09.2016
  Doamne ajuta! Va scriu cu multa emotie ceea ce mi-a fost dat sa vad in urma cu putin timp, spre folosul meu duhovnicesc si mai ales spre linistea mea interioara. Fiind mama a 3 copii, ma framanta mereu gandul ca jucandu-se se pot lovi, pot pati ceva rau pe afara, incepand gradinita vor face naveta iar pericolele pandesc la tot pasul. Asadar, multe ganduri ma tot framantau si mereu ma rog Sfintilor lor ocrotitori sa-i pazeasca si sa aiba ei grija de ei cum stiu Ei mai bine.

  Apropiindu-se si praznuirea Sfantului Nectarie, ca in fiecare an pana pe data de 9 Noiembrie ii citesc Acatistul in fiecare zi, insa noaptea trecuta am avut acest vis: se facea ca eram langa o apa mare si tulbure, iar in fata mea era un pod ce traversa acea apa, iar o fetita mica ce o cunosc si poarta numele Sfântului Nectarie dadea sa treaca singura acel pod, cand dintr-o data cade de pe pod in apa, insa cand sa atinga apa, pur si simplu Cineva (desi parea ca nu e nimeni, nu vedeai pe nimeni, era invizibil sa ma exprim asa) a ridicat-o si a pus-o in siguranta pe un colac, iar fetita nici macar nu apucase sa planga.

  Era o minune ca nu patise absolut nimic. Cand dintr-o data, de la mal, toti 3 copiii mei (copii mici de la 5 ani in jos) au sarit in apa sa inoate iar eu atunci inlemnisem de ingrijorare (am si fobie de ape stătătoare) si atunci, vazandu-mi copiii in asemenea primejdie, am auzit din spatele meu un glas ce mi-a zis exact asa: "De ce te temi!? Nu vezi cum Sfantul Nectarie salveaza copiii? De ce te mai temi daca ii ocroteste?"

  Si atunci m-am trezit, imi amintesc absolut tot si nu e prima data cand Sfantul ma linisteste, am adormit apoi zicand troparul Sfantului. E tot ce-si poate dori o mama: sa-si stie copiii ocrotiti si de cine altcineva decat de Maica Domnului si de Sfintii nostri dragi, ajutoarele noastre de nadejde. Prin multe primejdii au trecut copiii mei, dar de fiecare data scapau nevatamati. Iti multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie ca te uiti la rugaciunile celei mai mare pacatoase, iti multumesc ca nu ma lasi si ma alini mereu! Cu nadejde oameni buni.Doamne ajuta!
  Antoaneta
  07.09.2016
  Sfântul Ierarh Nectarie m- a ajutat în probleme de sănătate, dar și în probleme mărunte, cotidiene, cerându- i ajutorul prin cuvinte simple, dar adresate din tot sufletul. Desigur e bine să- i citim și acatistul, atunci când avem posibilitatea căci este foarte frumos. Dumnezeu să ne ajute!
  Adry
  07.09.2016
  Am avut o perioada de dificultate si suparari, incepusem o afacere in luna ianuarie care nu a mers deloc bine, am intrat in datorii si greutati, nu a fost suficient asta ca in iulie sa imbolnavit si mama care aproape era de moarte.A facut o complicatie grava aproape de septicemie. Eu aram departe de ea si nu puteam face nimica.

  Disperata si plangand ma rugam la Sfantul Nectarie si la Maica Sfanta, rugam si pe Parintele Arsenie Boca, Sfantul Nicolae, Sfantul Spiridon, Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Dimitrie, Sfantul Anton, Marele Mucenic Mina, Sfanta Rita, Sfanta Marta, Sfanta Prascheva sa imi ajute sa se faca mama mea bine si sa mearga cat de cat ce incepusem sa pot sa imi platesc din datorii. Disperata am trimis un mail si la Biserica Sfantul Ciprian din Bucuresti , care au raspuns cu multa caldura si au spus ca vor face rugaciuni pentru noi.

  Minunile nu au incetat sa apara, mama mergea din ce in ce mai bine, reusisem sa inchid un contract si sa mearga si afacerea mea sa pot sa mai platesc din ce aveam, Doamne parca totul incepuse sa aiva un decurs mai linistit si sa pot sa mai zambesc ca eram la pamant.

  Pe mine m-au ajutat foarte mult Sfintii mei dragi si m-au scos de multe ori chiar si de la moarte caci am avut tare multe necazuri in viata , dar cu rugaciune si credinta bunul Dumnezeu a lucrat prin Sfaintii Sai si prin Maicuta Sfanta si am iesit mereu din necazuri.

  Nu sunt vrednica sa multumesc pentru tot ajutrul pe care Sfintii si Maica Sfanta mi l-au dat prin harul lui bunul Dumnezeu.

  Sa ne rugam cu credinza si sa cerem ajutor nu de la oameni, ci de la bunul Dumnezeu si sa avem rabdare caci nu ne va lasa sa cadem. Doamne ajutane Bunul nostru Dumnezeu , prin Sfintul Nectarie , Maicuta Sfanta si toti Sfaintii din ceruri. Amin
  Ana Maria
  07.09.2016
  Nu am cuvinte sa va povestesc ce símpt acuma în momentul în care am simțit ajutorul Sfântului Nectarie și a celorlalți Sfinți dragi sufletului meu. In urma cu o luna și ceva va spuneam ca m-a ajutat sa mai scap din datoriile care mă macinau zi de zi și noapte de noapte, ei bine azi aproape ca am scăpat de toate. A lucrat Sfântul în așa fel ca nu-mi imaginam ca se poate și am reușit după multe luni în care m-am terminat pe mine cu gândurile. Azi de dimineață am aflat 2 vesti bune care mi-au schimbat viața. Mulțumesc Sfinților și Sfântului Nectarie care nu mă lăsat la greu și sper sa mă pot tine de promisiunile pe care i le-am făcut. Credeți și rugați va ca nimic nu e imposibil . DOAMNE AJUTA la toată lumea
  Anonim
  08.09.2016
  Deși suntem nevrednici, Dumnezeu ne trimite tot timpul dovezi ale dragostei sale față de noi. Astăzi Sfinții mei dragi, Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou, Cuvioasa Paraschiva, alături de Măicuța Domnului în care mi- am pus toată nădejdea, mi- au sărit în ajutor numaidecât. Viața mamei mele era în pericol, dar cu ajutorul sfinților și a Maicii Domnului a depășit momentul critic si nădăjduim să fie bine de- acum încolo. În ceea ce mă privește, mi- a fost infirmat un diagnostic de care mă temeam, deci totul este bine. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Rugați - vă, rugați - vă, rugați- vă! Dumnezeu nu ne lasă singuri.
  Maria
  09.09.2016
  Am fost la Sfantul Nectarie 3 vineri la rand si m-am rugat pentru sanatatea familiei si in ultima saptamana (vineri) m-am rugat sa imi dea un copil pierdusem o sarcina si eram foarte dezamagita si suparata si m-am rugat din tot sufletul ca Sfantul Nectarie sa ma ajute si, dupa 9 luni am nascut cea mai minunata fetita din lume. Mi-a oferit cel mai mare si frumos dar din viata mea.
  Ana Maria
  09.09.2016
  La sfârșitul lunii Noiembrie am aflat ca sunt însărcinată! Mergând la doctor mi s-a spus ca am 2 polipi pe col si încă unul destul de mare (3 cm) in uter si din cauza cel din uter mai mult ca sigur nu pot tine sarcina, fiind destul de greu ca aceasta sa se dezvolte in uter, spațiul fiind ocupat de polip, urma sa se dea bătălia pentru spațiu, sarcina vs polip. Polipul, cum am mai spus, era de 3 cm iar sarcina nici măcar nu se vedea la ecograf!
  Imediat am mers la Mănăstirea Radu Vodă pentru a ma ruga la Sfantul Nectarie!

  A urmat o perioada in care sarcina s-a dezvoltat si s-a mărit dar aveam sângerări, timp de 3 saptamâni, iar doctorița mi-a spus ca pana la 3 luni nu este nimic sigur, mai ales ca polipii crează infertilitate. Pentru ea si ceilalți medici eram un caz aparte, o femeie ce a reușit sa rămână însărcinată cu un polip imens in uter!

  La 3 luni la prima ecografie de morfologie, medicul ce mi-a facut ecografia mi-a spus ca de fapt am un fibrom de 9 cm in uter si nu polip! Deja eram panicata! Am mai mers la Sfantul Nectarie si m-am rugat pt copilașul meu! Cand sarcina a început sa crească nu au mai putut sa-mi spună ce se întâmpla cu acest polip/fibrom, urmând ca la naștere sa vadă ce si cum!
  La naștere prin cezariana mi-au descoperit un uter fibromatos, atipic si am avut o hemoragie puternica in timpul operației.

  Dupa operație medicii ce au m-au operat mi-au spus ca niciodata nu au vazut asa ceva, si ca la acest tip de uter este imposibil sa poti tine o sarcina! Eu am putut, cu ajutorul Sfantul Nectarie, a rugăciunilor duhovnicului meu si a lui Dumnezeu, acum am un băiat sănătos si voinic de 7 saptamâni! Doamne ajuta!
  Jovana Bozicnik
  10.09.2016
  Acum sunt insarcinata si astept un baietel. In urma cu 3 ani, eu si sotul meu nu puteam avea copii si medicii mi-au spus ca niciodata nu putem sa avem. Am mers in Eghina, maicile de acolo s-au rugat pentru noi, iar dupa 1 luna am ramas insarcinata. Multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie pentru ajutor
  Ana Maria
  11.09.2016
  Ma numesc Andreea si am fost binecuvantata de bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii parinti! Sunt casatorita de 3 ani si ne am dorit foarte mult copii, dupa un an de incercari am inceput sa merg la doctor si dupa nenumarate investigatii, operatii, analize care ieseau prost, doctorul ne-a spus ca natural nu putem avea copii, am facut o inseminare artificiala care nu a avut rezultatul mult asteptat si primisem indemnul sa facem fertilizare in vitro ca si ultima sansa de a ne vedea visul implinit!

  Un an de zile nu an mai fost deloc la medic,am inceput sa merg din nou la biserica,sa ma rog, sa citesc Acatistele Sfintilor Nectarie, Sfantului Efrem,Sfantului Ioan Rusu, Buneivestiri, Parinti Ioachim si Ana, Paraclisul Maicii Domnului, Sfantului Spiridon,Sfantului Stelian, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, Sfanta Xenia, Sfanta Parascheva si al Mantuitorului ,am tinut post, m-am spovedit in cele 4 posturi de peste an si am crezut ca bunul Dumnezeu se va milostovii si de noi...si asa a si fost!" Andreea

  Am aflat ca sunt insarcinata, voi avea o fetita!Nimic nu este cu neputinta la Dumnezeu oameni buni,credeti si puneti-va nadejdea in El! Multumesc bunului Dumnezeu,Fecioarei Maria si Sfintilor Parinti care mijlocesc pentru noi la Domnul! Slava lui Dumnezeu pentru toate!Doamne ajuta!
  Mihaela
  12.09.2016
  Ma numesc Mihaela si am 54 ani. Acum 12 ani, intr-o dimineata , ma suna o prietena cu rugamintea de a o insoti la medicul ginecolog la spitalul Giulesti. Fara tragere de inima , am fost de acord sa o insotesc , iar daca tot facusem drumul pana acolo , m-am gandit ca nu ar fi rau sa-mi fac si eu un test Papanicolau. Trei saptamani pana la aflarea rezultatului am avut inima stransa si-mi revenea obsesiv in minte vocea doctorului care-mi spusese ca e utat ce vede.

  Asa ca , cu tema m-am dus sa-mi iau rezultatul. Am intrat in cabinet , iar dl.doctor imi spune fara menajamente : "d na , aveti cancer". Va dati seama ce-am simtit atunci. Am crezut ca ma prabusec , asistenta ma tot intreba cum ma numesc iar eu nu mai stiam. Nu stiu cum am ajuns acasa , am plans , m-am tanguit , m am intrebat de ce mie mi se intampla asta si m-am uitat in jur sa vad de ce ma pot agata sa ma scoata din necazul in care intrasem . Imi repetam si ma intrebam cat voi mai avea de trait si ce se va intampla cu mine dupa. Am vrut sa fac o rugaciune si mi-am dat seama ca nu stiu sa spun decat Doamne ajuta-ma !

  Nu aveam in casa nici macar o icoana , ce sa mai spun de o carte de rugaciuni. Asa am inceput sa fac tratament cu cobaltoterapie , iar intr-o zi , pe cand veneam spre casa , m-am intalnit cu o doamna care aflase despre problema mea si care mi-a intins o carte cu "Viata Sfantului Nectarie ", spunandu-mi ca e facator de minuni si vindecator de cancer. La inceput nu am vrut sa o iau , mai ales ca nici nu auzisem de acest Sfant caruia nici numele nu puteam sa il retin. Intr un final , de rusine am luat cartea , iar cand am ajuns acasa si am inceput sa o citesc , nu m-am putut opri pana la sfarsit.

  Si am inceput sa ma interesez unde este se afla moastele Sfantului Nectarie , iar in prima duminica eram cu doamna care mi-a dat cartea la manastirea Radu Voda cu niste sentimente cum nu mai avusesem pana atunci. Am sarutat moastele Sfantului si m-am asezat in genunchi langa racla , unde am plans tot timpul slujbei si cu toata atmosfera de acolo , cu ajutorul lui Dumnezeu Maicii Domnului , Sfantului Nectarie , am avut impresia ca ma aflu in Rai. De atunci , ani de zile , nu am lipsit de la nici o slujba duminica. Eu , care nu stiam nimic despre biserica si cele sfinte , parca de abia acum ma nascusem si ma minunam in fiecare zi de bucuriile pe care le descopeream , exact ca un copil .

  In plus , Sfantul Nectarie m-a ajutat si am mers in Grecia , la Egina. Pana atunci , fumam cam doua pachete de tigari pe zi , si numai cu ajutorul Sfantului am reusit si m-am lasat. Dupa tratament , Dumnezeu mi-a ajutat si totul a mers struna cu operatia , cu cel mai bun medic de la spitalul Fundeni . Pana la urma am inteles palma pe care mi-a dat o Dumnezeu cu aceasta boala si ii multumesc pentru ca daca nu s ar fi intamplat asa , as fi trait si acum in ignoranta si nu l-as fi cunoscut . In toti acesti ani , pot sa spun ca , cu ajutorul lui Dumnezeu , Maicii Domnului Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor , am avut parte de sanatate si multe bucurii duhovnicesti. Mi-au iesit in cale oameni si parinti ( preoti ) deosebiti , cum ar fi parintele staret Nectarie de la manastirea Radu Voda , care mi-a bucurat sufletul cu slujbele frumoase pe care le tine . Era atat de tanar in prima zi in care am intrat in biserica manastirii ... dar si acum , cu trecerea anilor , totul in aceasta manastire ramane special. Multumesc si parintelui meu duhovnic Iustin , de la biserica Sfanta Vineri din Dr. Taberei , care are rabdare, intelepciune si putere sa ne asculte si sa ne sfatuiasca pe fiecare in parte.
  Gabriela
  12.09.2016
  Sfantul Nectarie mi-a indeplinit visul de a ajunge in Eghina si ii multumesc foarte mult. Nu aveam bani deloc, varul sotului meu, care nu era un credincios avand si el o problema de sanatate m-a luat cu ei, am avut multe piedici, noi fiind in Italia, greva feroviara,g reva la aeroport dar Sfantul ne-a ajutat. Foarte frumos, un vis devenit realitate. Multe minuni a facut Sfantul cu mine, mici, mari. Va doresc sanatate si il rog pe Sfantul Nectarie sa ne ocroteasca si sa se roage pentru noi. Doamne ajuta!
  Madalina
  13.09.2016
  În anul 2011 eu si sotul meu ne-am căsătorit după 10 ani de relatie, cu gând să facem un copil. Planul nostru nu s-a potrivit cu cel al Domnului. Timpul trecea si bebe nu vroia să apară.Am început să ne investigam, dar toate analizele ieseau bine. Au trecut astfel 3 ani si jumătate. Aproape ne pierdusem speranța, si frustrările începuseră să apară. În luna Octombrie 2015 am aflat ca o cunoștință a născut un băiețel pe care l-a numit Nectarie. Am început să caut pe internet informații despre Sfântul si chiar din acea zi am început să citesc acatistul si sa ma rog pentru un bebeluș. Am fost la mănăstirea Radu Vodă, m-am uns cu ulei de la candela si pe 16 decembrie am făcut primul test de sarcina pozitiv din viața mea. Acum țin în brațe o minunatie de băiețel de o lună de zile și nu este zi in care să nu îi mulțumesc lui Dumnezeu și Sfântului pentru aceasta minune.
  Adriana
  13.09.2016
  In iunie 2015 am fost diagnosticata cu cancer ovarian. Am crezut ca totul a luat sfarsit in acel moment. Nu-mi venea sa cred ca si eu trec prin asa ceva . Eu si sotul meu spuneam ca totusi este nedrept ceea ce ni se intampla. Ne credeam oameni buni, nu facusem rau nimanui, dar se pare ca aceasta boala pana la urma s-a dovedit a fi buna pentru noi, deoarece ne-a readus cu picioarele pe pamant. Viata noastra mergea intr-o directie gresita si probabil acesta a fost semnul de trezire.

  Ne-am indeparta de biserica, nu ne mai rugam, aveam o viata tumultuoasa, parca nu ne mai ajungea timpul , eram vesnic nemultumiti de ceea ce aveam, ne doream intotdeauna mai mult. In aceste momente grele, cand am primit cumplita veste, mi-a aparut in cale un indicator spre Schitul Sfantului Nectarie din localitatea Nandru, judetul Hunedoara. Pana in acel moment habar nu aveam cine este acest Sfant , spre rusinea mea.

  Am cautat pe internet , am citit despre viata Sfantului si am decis ca a doua zi sa merg sa ma rog la acel schit. Dupa aceea am ajuns si la mormantul Sfantului Parinte Arsenie Boca. Dupa ce am inceput sa ma apropiu din nou de Dumnezeu , dupa ce am citit acatiste, dupa ce am facut spovedania generala, am participat la foarte multe masluri, in acest moment viata mea este total schimbata. Am fost operata in ianuarie 2016, iar la controlul din august 2016 nu mai existau urme de metastaze sau recidiva, markerii sunt in limite normale iar analizele sunt si ele bune.
  Multumesc si pe aceasta cale Sfintilor Parinti Nectarie si Arsenie Boca carora ma rog zi de zi si doresc sa spun tuturor sa aiba credinta ca doar aceasta ne poate vindeca.

  Rugati-va mult, cititi acatise, mergeti la Sfanta Liturghie, luati parte la maslu-ri , faceti-va spovedania generala si incercati sa va schimbati viata si atunci veti primi semne ca Dumnezeu chiar este alaturi de noi !
  Alina
  13.09.2016
  Mulțumesc Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Maicutei Domnului ca imi sunt tot timpul alaturi. Sfantul Nectarie m-a ajutat acu cateva saptamani cand masina de spalat nu mai vroia sa functioneze, iar dupa ce am facut semnul crucii pe ea cu ulei sfintit si am pus deasupra iconita sfantului a porni in mod normal. O alta minune a fost acum doua saptamani cand fiica mea si ginerele meu vroia sa mearga in Germania sa achizitioneze o masina. Eu m-am rugat sfintilor sa le dea gandul cel bun, temandu-ma de drumul pe care urmau sa il faca de acolo cu o masina straina si minune, a doua zi m-au anuntat ca nu mai merg.

  O alta minune s-a intamplat azi cand mi-am recuperat contul de facebook, dupa ce in prealabil am fost anuntata ca va fi inchis pana maine...m-am rugat Sfantul Nectarie pentru o minune si dupa ce imi pierdusem orice speranta, am fost anuntata ca trebuie sa instalez un program care sa stearga virusul pe care il primisem si care se distribuia la toti prietenii din lista....si minune...mi-am recuperat contul azi...nu maine cum fusesem anuntata....precizez ca m-am rugat Sfantului Nectarie pentru minunea aceasta. Multumesc Sfintilor mei drai si Maicutei Domnului. Doamne ajuta la toata lumea!
  Cristina
  13.09.2016
  Doresc sa ma adresez Laurei care a impartasit aici povestea micutului Valentin (baietelul nevazator) care vorbea si-l vedea pe Sfantul Nectarie . Atat de mult m-a impresionat povestea ta ca lacrimile mi-au siroit zeci de minute fara sa le pot oprii ,iar cuvintele Sfantului " jumatate din persoanele acestea vor merge in Iad" m-au cutremurat . Iti multumesc din inima pentru marturie si vreau sa-ti spun ca-ti admir puterea . Domnul Dumnezeu sa te ocroteasca !
  Cristina
  13.09.2016
  Laudat fie Domnul intru sfintii Sai ! L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie acum un an cand o prietena mi-a scris pe internet de el , nu auzisem pana atunci sau daca auzisem nu bagasem de seama . I-am citit acatistul si prin el ,l-am cunoscut si pe Sfantul Efrem cel Nou care m-a ajutat in nenumarate randuri ,fiul meu purtandu-i numele . M-am rugat Sfantului Nectarie pentru dobandirea unui servici ,i-am citit 40 de zile acatistul si in aceasta perioada cred ca m-au chemat la 3 interviuri, nu s-a concretizat nimic si sunt convinsa ca a fost spre bine ,caci copilasul meu avea numai 3 luni si asa am mai stat cu el acasa .

  La fel m-am rugat pentru servici pentru sotul meu si el si-a gasit un job foarte bun ,la o companie de renume si chiar si in momentul asta lucreaza insa numai ca interimar . Ma rog din suflet bunului Sfant sa-l ajute sa-i faca contract indeterminat si eu sa gasesc si eu un job la inaltimea studiilor mele .

  Mi-a fost grabnic ajutor si cand aveam probleme cu actele inainte casatoriei si am promis ca daca ma ajuta, o sa-l alegem ca si sfant protector al casniciei noastre si in multe alte dati cand ma rugam pentru sanatate ,pentru intelegere in casa, pentru impacare , pentru bebele nostru .

  Rugati-va din tot sufletul ,caci sfintii ne mijlocesc la Bunul Dumnezeu . Slava tie ,Doamne,slava tie ! Multumesc Sfinte Nectarie,multumesc Sfinte Efrem !!
  Daniela
  13.09.2016
  Sfântul Nectarie a făcut o minune și am ajuns în insula Eghina la Sfintele Moaște. Multumesc, Sfinte Ierarhe Nectarie!
  Vasilica
  13.09.2016
  Voi incepe prin a-mi cere iertare pentru ca am nelijat a face cunoscuta imediat minunea ce Sfantul Nectarie impreuna cu Maicuta Sfanta Nascatoare de Dumnezeu au facut cu fetita mea. Am adus pe lume o fetita in luna Martie 2016, Maicuta Sfanta a ingaduit si am nascut cu bine fara nici o problema si fetita sanatoasa. Inca de pé timpul cand era in pantecele meu am primit de lá o prietena o icoana cu Sfantul Nectarie si tot in aceiasi zi am primit si ulei de la candela Sfantului Nectarie , mi-am dorit foarte mult o Icoana a Sfantului Nectarie ca din clipa aceia am simtit o caldura ce ma inconjura. Am simtit o bucurie permanenta ce nu mai simtisem pana atunci. Am luat iconita si uleiul si le-am pus in patutul fetitei (care inca nu se nascuse). Dupa cum spus si mai sus am nascut in luna Martie pe 10 o fetita sanatoasa tun.

  A venit si ziua mare de a o increstina prin Tainá Botezului. Cu o zi inainte de botez (neavand cu cine lasa fata si lá fel lá cine apela) am luat copila care nu avea decat 36 de zile si am plecat sa fac cateva cumparaturi pentru ziua urmatoare. Dupa ce am terminat cumparaturile am iesit in graba din market sa pun bagajul in masina in ideea de a ma intoarce repede acasa. In acel moment baiatul cel mare in varsta de 10 anisori care era impreuna l-am rugat sa se uite un picut lá fata care era pusa in scaunelul ei si care dormea linistita in acel moment. In umatoarele secunde am deschis portbagajul lá masina dupa care urma sa pun bagajele dar inainte de bagaje trebuia sa-mi pun copila care o lasasem in scaunelul special de bebelusi care era deasupra caruciorului de facut cumparaturi in grija fratiorului ei pentru cateva secunde.

  Cand m-am intors sa-mi iau copila ,de fapt inainte ca eu sa ma-ntorc s-ó iau am auzit un planset si uitandu-ma lá picioarele mele mi-am zarit copila care nu-mi pot explica nici acum cum a putut ajunge acolo (direct pe pamant impietrit) cazuse din scaunelul ei, doar ea a cazut de lá o distanta de un metru inaltime. Practic am simtit ca ma pabusesc dar tot odata cu iutime de nedescris mi-am adunat copila de pé jos si primul lucru care l-am facut am alaptat-o ca tare plangea mititica..In timp ce o alaptam am sunat lá o clínica plangand ,tipand ca am nevoie de ajutor ca am scapat copila pe jos si s-a lovit puternic lá cap si deja facuse cucui.

  Nu stiu cum dar am ajuns de urgenta lá acea clínica care practic mi-au spus ca nu pot face nimic si ca imi vor da trimitere lá un spital special care se vá deschide abia peste 4 ore. Era ora 13:00 dupa amiaza. A trebuit sa ma -ntorc odata acasa cu fata si cum dormea ea in toate acele 4 ore pentru mine au fost tare lungi si grele de durerea ce imi apasa sufletul. In timp ce stateam si plangeam pe marginea patului mi-am amintit de uleiul de lá candela Sfantului Nectarie pe care il primesem de lá prietena mea.

  Am luat uleiul si am uns copila tot caputul dar mai ales in zona unde se lovise (se umflase). Fetita dormea atat de adanc si Imi transmitea o liniste sufleteasca ce ma cuprinsese in totalitate. Au trecut cele 4 ore si iarasi lá spital unde fusese-m trimise. In urma radiografiei rezulta ca fetita are craniul crapat pe din doua si un cheag de sange un locul lovituri. Din nou va spun din tot sufletul ca nu stiu cum am rezistat sa-mi auda urechile o asa tristete, durere. Ceva ce nu pot descrie prin cuvinte..De lá acel spital ni sa recomandat supraveghere totala si am fost trimisi lá un alt spital mare (spitalul unde se nascuse ) pentru internare.

  Asta sa-ntamplat intr-o zi de vineri. Ne-am internat si imediat cu perfuzi..dupa care urma radiografie, tomografie si multe alte analize care aí urmat. Sfasietor de dureros a fost pentru mine rezultatele analizelor. Craniu spart cu cheag de sange pe partea dreapta a capului. Am stat sub supravegherea medicilor o saptamana. In acea saptamana lacrimi fierbinti zi de zi imi crapau obrazul in timp ce mi se scurge-au din ochi care nu mai dormisera cateva nopti bune. Chiar si asa plansa si nedormita nu am incetat sa ma rog Maicutei Sfinte si Sfantului Nectarie sa nu ma lase in acele clipe grele.

  Avand si baiatul cel mare singur printre prieteni am cazut de comun acord cu médica care imi supraveghease fetita ca dupa o saptamana sa pot pleca acasa .La fel mi-ai iesit analizele cu acel chegulet de sange si inca craniul crapat . M-au externat cu promisiunea ca dupa doua saptamani sa revin iarasi pentru analize si radiografie lá cap. In aceste doua saptamani nu au existat ceas minut secunda sa nu ma rog Bunului Dumnezeu sa faca o minune cu fetita mea, si tot lá fel am unso cu ulei de lá candela Sfantului Nectarie. Si dupa doua saptamani am fost lá control ca sa -mi auda urechile ca spartatura se prinsese iar acel chegulet de sange se subtiase, aproape ca nu se mai vedea. In acel moment am izbucnit in plans in cabinetul medici ramanand fara cuvinte de multumite, de fapt nu-mi gaseam cuvintele potrivite si am izbucnit in plans.Bineintele ca si doctorita a ramas uimita. Cat firicelul de ata mai se observa acel chegulet de sange dupa care m-au programat peste trei luni iarasi lá radiografie si analize.

  Am revenit dupa trei luni unde Bunul Dumnezeu, Maicuta Sfanta impreuna cu Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem si Toti ceilalti Sfinti mi-au dat vestea in urma radiografiei ca fetita nu mai avea nici urma de chegulet de sange si lá fel si crapatura craniului se prinsese atat de bine incat doctorita care sa ingrijit de fetita mea a ramas uimita total fara cuvinte. In acel moment nu m-am putut abtine de a nu-i vorbi despre puterille dumnezeu esti doctoritei care era inca socata de recuperarea intrun timp atat de scurt ,O ADEVARATA MINUNE.

  Din suflet va spun ca Dumnezeu exista si Sfinti lucreaza impreuna. Nu incetat ia va ruga. Iti multumesc Maicuta Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Iti multumesc Sfinte Parinte Nectarie, Te rog nu ma lasa nici de acum in colo fa-ma vrednica prin Sfintele Tale rugaciuni Catre Mantuitorul Iisus Hristos. Doamne Ajuta tuturor! Sa sporim cu toti in credinta!
  Alexandra
  13.09.2016
  Doamne ajuta! Dimineata i-am promis Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie ca voi da marturie despre grabnicul lor ajutor. Am avut un examen foarte greu din 5 materii. Din cauza timpului meu extrem de limitat nu am apucat sa invat decat 4 iar fara sa rezolv corect macar jumate din subiectele aferente celei de-a cincea materii era imposibil sa treci examenul ( asa zice regulamentul -minim 50% din fiecare).

  M-am prezentat la examen doar cu speranta ca se va intampla un miracol si le voi sti rezolva. Dupa cum va puteti inchipui, minunea nu a intarziat sa apara. Sfintii mei iubiti pur si simplu mi-au ajutat sa rezolv mai bine de 50% din fiecare materie si astfel sa trec examenul. Va spun cu toata sinceritatea ca nu imi explic cum s-a intamplat asta avand in vedere ca la cea de-a 5-a materie nu invatasem mai deloc. In timpul examenului le-am cerut ajutorul stiind ca Ei nu lasa le nimeni neajutorat dintre cei care aleargă cu credinta la Ei.

  Momentan nici nu stiu cum sa le multumesc pentru tot ajutorul si grija pe care mi-o poarta. Imi pare rau ca nu de putine ori, se intampla sa deznadajduiesc, ca viata mea va intra pe un fagas normal, in ciuda faptului ca nici macar o data Dumnezeu si Maica Domnului nu m-au lasat singura. Le multumesc din adâncul sufletului si dau marturie pentru minunea care mi s-a intamplat chiar azi. Slava Domnului, Maicii Domnului si tuturor sfintilor.

  Pe langa Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Luca al Crimeii si Părintele Arsenie Boca sunt si ei cei in mainile carora imi pun viata cu tot ce implica ea. Doamne ajuta. Dumnezeu si toti Sfintii sa ne pazeasca.
  Marinela
  13.09.2016
  Sfantul Nectarie ne-a ajutat din nou! Am trecut printr-o nastere aducand pe lume o fetita sanatoasa (acasa aveam doi baieti mari de 14 si 9 ani). Imi era frica de nastere si de faptul ca in sarcina luasem un tratament, dar m-am rugat zilnic Sfantului Nectarie citind acatistul si iata ca totul a decurs bine! Fetita poarta bineinteles numele sfantului nostru drag care nu de putine ori ne-a ajutat atunci cand ne-am rugat cu credinta!
  Mirela
  15.09.2016
  Bucură-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni! Mă numesc Mirela, am 33 de ani şi cu mine Sfantul Nectarie şi ceilalţi sfinţi ai ortodoxiei noastre printre care Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Nicolae, Sfanta Paraschiva, Sfintii Inchisorilor comuniste şi mulţi alţii au săvarşit minuni mari. În urmă cu aproximativ 9 ani am fost diagnosticată cu un cancer limfatic, LMNH, boală ce in prezent se află in remisie totală, datorită ajutorului lui Dumnezeu şi al sfinţilor Săi. Pe langă faptul că m-a ridicat din boală, sfinţii m-au ajutat să obţin şi un serviciu bun, să mă pot bucura de bucuriile vieţii ca un om normal.

  În semn de recunoştinţă şi preţuire pentru aceste minuni revărsate asupra mea, am promis Sfantului Nectarie că an de an voi merge in pelerinaj in Grecia pentru a mulţumi sfinţilor pentru ajutorul primit. Minunat este Dumnezeu intru sfinţii săi! Cu bucurie intru Domnul
  Edina
  16.09.2016
  Doamne ajuta. Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie de foarte multe ori. Ultimele minuni petrecute cu mine pacatoasa este ca fetita mea Nectaria sa obisnuit la gradinita si ii place, e si mai cuminte ca inainte de a merge la gradinita. A doua minune este ca in loc sa-mi gasesc un loc de munca in Austria m-a ajutat sa-mi continui studiile aici in Austria. Si bineinteles am alte sanse de viitor. Iti multumesc Sfinte pentru rugaciunile tale pentru noi. Doamne ajuta.
  Niculina
  19.09.2016
  Cu ani in urma am cumparat multe carti despre Sfantul Nectarie din Egina. Atunci nu stiam ca de fapt Sfantul Nectarie ma va ajuta mai tirziu. Dar aveam multa evlavie catre Sfntul Nectarie mi-am cumparat si o icoana cu Sfantul acesta minunat. Dupa citva timp m-am imbolnavit si am fost diagnosticata cu meningita. Am ajuns la spital si au inceput urgent sa mi se faca investigatii. Sora mea cu o prietena au citit acatistul Sfantului Nectarie.

  Eu nu ma puteam ruga avind niste dureri de cap groznice. Am fost dusa cu patul la tomograf si am auzit o voce care spunea ca va fi bine. Dupa ce am fost la tomograf m-au adus in salon tot cu patul dar am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine. Dupa fel de fel de investigatii nu au gasit nimic.Asta a fost minunea Sfantului Nectarie.
  In urma cu citiva ani am facut o depresie puternica pe fond de stres oboseala si multe probleme. Am fost la reabilitare 6 saptamini sigur ca citeam acatistul Sfintului ma steam putin mai bine dar nu vindecata cu stari depresive, atacuri de panica.

  Plingeam tot timpul. Am mers apoi in pelerinaj in Grecia mergind chiar de ziua Sfintului Nectarie pe 9 noiembrie. Acolo la Egina este o slujba foarte frumoasa si se face procesiune. Eram foarte emotionata,era lume foarte multa asa incit nu credeam ca voi ajunge sa sarut capul Sfintului si sa ma rog. Dar a rinduit Dumnezeu si Sfintul si ajuns am sarutat capul sfintului si m-am rugat. Nu se poate descrie in cuvinte ce am simtit. Dar cind am iesit din biserica cu totul schimbata asta mi-au spus si alte persoane.Inca odata o mare minune. De atunci nu mai am probleme. In afara de asta m-am rugat pentru o nepoata care dorea copil si nu putea ramine insarcinata. Inca o minune a Sfantului Nectarie dupa ce m-am intors din pelerinaj am aflat cu bucurie nesüusa ca nepoata mea a ramas insarcinata. DOAMNE AJUTA II MULTUMESC SFINTULUI NECTARIE.
  Oxana
  19.09.2016
  Bunicutul meu Sfint care m-a vindecat de o tumoare renală. L-am descoperit anume cind am aflat diagnoza, carcinom renal. Rugați-va la Bunul Dumnezeu, Maica Domnului, Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusu și toți sfinții cu credință și nădejde și ve-ti fi auziți neapărat. Doamne ajută.
  Camelia
  20.09.2016
  Acum 6 ani, in 2010, am ramas fara serviciu si timp de 6 luni am cautat intr-una ceva de lucru, ori gasind joburi foarte prost platite, ori cu neclaritati in contractul de munca. Am fost la Manastirea Radu Voda aproape zilnic si ma rugam la Sfantul Nectarie sa ma ajute cum stie el ca e mai bine pentru mine. In acea perioada a venit o buna prietena de la Timisoara in Bucuresti si iesind cu ea la un ceai m-am intalnit cu o fosta colega de liceu al carei sot lucreaza la o companie multinationala renumita. Ea s-a dus acasa si i-a povestit lui ca nu am de lucru de 6 luni, iar a doua zi m-am trezit ca ma suna si ma intreaba daca nu as fi interesata de un job la alt department decat cel in care lucra el. M-am dus la interviuri si in mod miraculous am luat jobul care era in domeniul tehnic, domeniu care mie imi este strain, dar pentru care primeam un salariu nesperat de mare la acea vreme. Si astazi lucrez acolo si ii multumesc Sfantului ca m-a ajutat intr-un moment critic.
  Monica
  20.09.2016
  Am avut o mancarime de vreo 10 zile dar nu mi-a iesit nimic pe corp, doctorul mi-a dat pastile pentru ansie pentru stari de nervozitate dar nu a facut efectul, nu dormeam noaptea din cauza mancarimii eram disperata,. Fetita mea doarme cu icona Sfantului Nectarie la cap si nu ma induram sa o iau de la ea, intanplarea face ca fetita mea si a dorit intr o seara sa doarma in patul meu straniu pentru mine si eu in al ei atunci am luat icoana in brate la piept si l-am rugat sa ma ajute sa dorm in noaptea aia pentru ca nu mai aveam puteri.

  Toata noaptea am dormit nemiscata farà mancarime de piele piele icoana era calda iar Sfantul il simteam aproape de mine. A doua zi mi-a esit o eruptie pe piele iar mancarimea a disparut! Vreau sa spun ca asta e doar una din minunile povestite acum dar mai sunt si altele in viata mea mult mai mari si mai frumoase infaptuite de Sfantul meu drag. Trebuie sa l chemam neincetat EL va veni imediat! Slava tie Doamne pentru rugaciunile Sfintilor tai si a Maicii DOMNULUI. AMIN
  Monica
  26.09.2016
  Asa cum am mai scris despre ajutorul si protectia Sfantului Nectarie, a Maicii Domnului si a Sfintilor Sai, va relatez si acum cum mi-a ajutat fetita , pe Nectaria : de la o vreme i se inroseau ochisorii, un fel de conjunctivita, dl. dr. pediatru ne-a prescris picaturi, pentru moment trecea, pe urma iarasi se inroseau, doamna doctor oftalmolog la fel ne-a prescris picaturi si un antiinflamator , dar trecea o vreme si pe urma iarasi se inroseau, asa ca am uns-o cu mir trimis de maicutele de la manastirea Sfantului Nectarie din Grecia si m-am rugat Sfantului Nectarie s-o vindece, in cateva zile s-a tras roseata si nu mai are nimic.

  Acum mai avem o problema , ea se constipa , neavand decat 8 luni , iese mereu cu supozitor cu glicerina , am incercat si cu un gel din fibre naturale ,cu prune, dar degeaba ca tot nu are efect,asa ca o sa-i fac masaj pe burtica tot cu mir, iar nadejdea si ajutorul tot de la Sfantul Nectarie cred ca o sa vina, ma rog in continuare si revin si cu aceasta confirmare. Multumesc mult Sfantului Nectarie, Maicii Domnului si Sfintilor Sai pentru ajutor. Slava Tie Doamne.
  Gabriel
  27.09.2016
  Sunt tatal unei fetițe de 7 ani care anul trecut in luna aprilie a fost diagnosticata cu neuroblastom grad 3 ( cancer abdominal). A urmat o perioada de tratamente foarte agresive pe câte a reușit sa le facă față cu ajutorul Domnului. Luna aceasta am primit cea mai minunata veste, după îndelungi rugăciuni la Maica Domnului, la Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul , Sfantul Pantelimon, Sfantul Luca al Crimeii , Sfantul Gherasim Kefalonitul si Sfantul Onufrie de la Sihastria Voronei si nu in ultimul rând Sfantului Efrem cel Nou, la ultimul examen medical sa constatat ca tumoarea dispărut. Bineînțeles mai avem de făcut tratamente dar credința noastră ca Dumnezeu ne-a vindecat fetița cu rugăciunile acestor sfinți este nestrămutată. Slava Ție Doamne, Mult Milostive!
  T.C.
  01.10.2016
  Am uitat oala cu mancare pe foc aproape 4 ore, a avut capacul pus. Eu si cu fetita mea ne-am bagat la somn si am uitat de oala, am avut si usa inchisa la dormitor. Cand m-am trezit si am deschis usa, toata casa era plina de fum, am stins aragazul. Pentru mine clar este o minune ca nu am luat foc. Slava Tie Doamne! Multumesc Maicuta Domnului si Sfantului Nectarie!

  Inainte de a adormi am citit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, iar pe al Sfantul Nectarie il citesc aproape zilnic.
  Daniela
  02.10.2016
  Ma numesc Daniela si l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie in 2010 cand am mers prima data la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, am luat mir si iconita cu Sfantul nostru drag si din prima clipa am fost atrasa de acel loc sfant si de chipul bland al Sfantului Nectarie. A doua zi am avut un semn care ne-a lasat muti in camera pe covor a aparut un curcubeu desi nu plouase nu intra lumina de afara exact ca pe cer dupa ploaie si de atunci am stiut ca e lucrarea Sfantului si am inceput sa mergem cat puteam de des la el la manastire si de sarbatori si blandul nostru sfant si-a aratat bunatatea fiind ocrotitorul casei noastre.

  Multe minuni a facut Sfantul Nectarie de atunci am reusit sa facem casa (lucru greu de crezut la acea vreme pentru ca stiam ca o sa mai dureze) am vazut adevarata fata a unor asa zisi prieteni in care aveam mare incredere , dar el dragul nostru sfintisor stia cu ce ganduri vin si ia indepartat, am trecut prin niste operatii destul de dificile la mana pe nerv si cu ajutorul lui am putut folosi mana foarte repede , sotul operat de hernie s-a refacut repede iar anul acesta in urma unui control a fost descoperit un fibrom destul de marisor care a trebuit operat , operatie cu risc de scoatere a uterului . Am luat de la Sfantul Nectarie ulei de la candela la Radu Voda m-am dat cu el si Sfantul meu drag a stat langa mine in timpul operatiei cu Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Efrem si cu Maica Domnului si totul a fost bine iar refacerea neasteptat de rapida nici nu zic ca sunt operata .

  Tot anul acesta dupa multe rugaciuni ne-a ajutat sa mergem la el acasa in Eghina sa atingem sfintele moaste si sa ii multumim pentru tot . Multe alte minuni a facut Sfantul Nectarie cu noi si in viata de zi cu zi orice rugaciune asculta si vine in ajutor iar azi fiind o zi speciala ziua cand s-a nascut Sfantul am hotarat sa ii multumesc asa marturisind minunile lui .

  O alta minune a facut cu sotul meu care a avut niste probleme in urma carora a trebuit sa faca o biopsie si eram foarte ingrijorati sa nu fie cancer de prostata si dupa 21 de zile de astepat si rugaciune la Sfantul Nectarie, Maica Domnului, Sfantul Efrem totul a fost bine analiza a fost buna .

  Si cea mai mare minune a fost in ziua de Bunavestire cand Sfantul Nectarie mi s-a aratat in vis si m-a binecuvantat , m-am trezit plangand nu imi venea sa cred ca l-am vazut si l-am auzit zicand : "esti binecuvantata, fata mea" .Multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului ca am ajuns la Eghina si in alte locuri sfinte pentru tot ajutorul divin e un sfant grabnic ajutator.Amin
  M.E.A
  03.10.2016
  Sfantul nostru drag, a infaptuit din nou o MINUNE cu noi. Fetita noastra, Nectaria avea rau de masina, inca de micuta ( de la 6 luni) oriunde mergeam cu ea, cu masina, fie drumul si mai scurt, dintr-odata i se facea rau si varsa, devenea palida, ne speriam, panicam si ne puneam fel si fel de intrebari. Am fost la numerosi doctori, arata ca e clinic sanatoasa dar acest rau de masina...ne intrista...

  Nu am renuntat sa mergem la Manastire la Radu Voda, cu ea, chiar daca asta inseamna sa ne oprim de fiecare data, de 3-4 ori pe drum,sau sa o schimbam intotdeauna de haine sau sa stam mereu cu grija, pentru ca nu este deloc placut,sa vezi un copil asa mic ,cum se face alb ca varul si cu stare de rau.

  Mergand des la Sfantul Nectarie, rugandu-ne mereu, intr-o zi mi-am pus in minte sa o impartasesc si acolo ( eu o impartasesc mereu la biserica de care apartin, care este aproape de noi) Si MINUNE...au urmat dati in care am batut drumuri lungi si NECTARIA NU mai varsa si iata ca acum avem 1 AN si nu a mai varsat delo.
  Mariana
  03.10.2016
  Si pe mama mea a vindecat-o. Am mers o bucata de drum cu ea in masina, fiindu-i rau tare, am ajuns la catedrala din Urziceni, unde se afla particele din cinstitele moaste ale sfantului Nectarie, s-a inchinat si cand am plecat de acolo, restul drumului a fost perfect, perfect. A fost clar si incontestabil minunea Sfantului. Si multe alte minuni a savarsit cu noi, speram sa mijloceasca pentru cei in nevoi si pe mai departe, pana la Dreapta Judecata! Slava lui Dumnezeu intru sfintii Sai!
  Lavinia
  03.10.2016
  In noembrie 2009 fetitei mele i s-a strambat gurita pentru 5-7 minute. De aici a inceput calvarul.O prietene mi-a dat carti si acatistul lui Sfantul Nectarie. L-am rugat zi si noapte, am facut tot ce mi-a trecut prin cap. Intr-o noapte l-am visat, a venit la mine, eu m-am speriat ca ma cearta si cautam sa-i spun ca m-am rugat, am fost la manastiri, dar el cu calm mi-a spus STIU s-a uitat un pic si dupa a plecat m-am trezit. Era un batranel imbracat in alb cu barba alba si fata lui imi dadea multa liniste sufleteasca. Dupa multe, multe probleme in 2015 a venit vindecarea. Mergem la control in fiecare an si ne rugam la Sfantul Nectarie sa fie cu noi. Multumim Domnului nostru Dumnezeu pentru tot.
  L.
  03.10.2016
  Sfantul Nectarie a facut o mare minune in familia noastra. Am ajuns ieri acasa in jurul orei 17:30 si mi-am gasit baietelul intr-o stare foarte proasta, zacea si avea febra 39 cu 3. Nu mai stiam ce sa ii fac avand aceasta problema cu febra de ceva timp in coace. Cu increderea deja pierduta ca medicii l-ar putea ajuta (fiind inainte internata de doua ori) am pus nadejdea toata la Dumnezeu si la Sfantul Nectarie. Asa am inceput sa fac acatistul Sfantului Nectarie langa baietelul meu. Si Sfantul a raspuns de graba ca nici nu am apucat sa citesc cateva pagini bine, ca s-a ridicat puiul meu si a inceput sa rada si sa se joace, febra disparuse, starea de zacut la fel, s-a ridicat si a mancat ceea ce se intamplase mai greu in ultimele zile! Deci am fost martori la minunea Sfantului Nectarie in casa noastra! De ieri nu mai are nimic, a dormit toata noaptea, azi dimineață a mancat...si este vesel cum nu a mai fost de mult... Minunat ești Doamne intru Sintii Tai!
  Adina
  04.10.2016
  Doresc sa marturisesc o minune pe care a facut-o Sfantul Nectarie pentru mine. Mi-am dorit sa ajung la Sfantul Nectarie si am plecat individual, cu un buget mic. Am stat cateva zile in Grecia iar banii se terminau repede, astfel ca imi faceam calculele si totul trebuie sa fie fix in buget ca sa ma incadrez in bani. Am citit pe net inainte sa plec ca sunt autobuze care duc la manastire si ca se poate inpota acolo. Am ajuns pe insula si am constatat ca nu mai aveam autobuz, era deja aproape 6 seara si nu stiam cum sa ajung, nu stiam nici directia. Am luat un taxi, stiid ca nu mi-l permit dar vroiam sa ajung la manastire. M-am bucurat cand am ajuns si dupa rugaciune si citirea acatistului, am cautat sa intreb de cazare, convinsa fiind ca pot sa ma cazez acolo. Lucrurile nu s-au intamplat cu planificasem si a trebuit sa plec sa caut cazare. Deja se inoptase si recunosc ca incepusem sa intru in panica ce fac si unde ma duc.

  Am oprit o femeie care cobora de la manastire cu masina si am rugat-o sa ma ia si pe mine. M-a dus intr-un sat unde intr-un final am gasit o camera cu 25 euro, iar de acolo nu gaseam taxiuri pentru a doua zi sa urc, trebuia sa astept un autobuz care ma ducea in portul Aegina Marina. M-am necajit ca vroiam sa merg la liturghie si nu aveam cu ce sa urc la 6 dimineata la manastire si deja picasem in capcana renuntarii si ma gandeam sa plec spre port dimineata si sa ma intorc in Atena de unde plecam spre casa. Dimineata gazda m-a intrebat daca nu merg la Sfantul Nectarie si mi-a recomandat un taxi. Am refuza politicos si si-a dat seama ca nu-mi permiteam. Am intrebat daca pot ajunge pe picioare, eu fiind ingrijorata ca nu-mi ajung banii sa ma intorc. mai avem un buget de rezerva pe card si deja imi faceam calculele ca trebuie sa mai scot 50 euro, bani care de altfel erau pentru alte plati. Am pornit pe picioare spre Sfantul Nectarie, unde cred ca aprox. 3 km i-am mers si altii 3 m-au luat oameni cu masina si m-au condus pe drum.

  Am ajus la Sfantul bucuroasa ca mi-a ingaduit sa-mi iau la revedere si am si uitat de grijile mele cu banii. Acolo am gasit printre altii o familie de romani cu care m-am salutat si am vorbit putin cu domnul despre imprejurimi, despre satul in care fusesera cazati, si eu fiind cazata in aceelasi sat. Au fost suprinsi sa afle ca eram singura si nu imi era teama. Ne-am despartit respectuosi urandu-ne toate cele bune si fiecare si-a vazut de treaba. Intre timp am cunoscut o doamna din Australia care mi-a povestit de maicile din Romania care erau la manastire si pe care mi-am dorit sa le cunosc. Stand la discutii cu doamna din Australia, am simtit ca e cineva langa mine. M-am intors si era domnul din Romania cu care mai vorbisem. S-a scuzat ca ma deranjeaza si m-a intrebat bland cum stau cu banii. I-am raspuns ca ma descurc si ii multumesc pentru intrebare.

  A insistat ca si-ar dori sa imi acorde un mic ajutor. Am refuzat politicos, spunandu-i ca nu este cazul. Asta pentru ca nu sunt un om sarac, aveam totusi o rezerva de bani si nici nu aratam ca un om sarac. Ce-i drept trec printr-o perioada mai grea, am datorii si muncesc sa le platesc, traiesc intr-un buget restrans, dar ii multumesc lui Dumnezeu ca totusi nu pot sa ma vait. Domnul tot nu s-a oprit si a insistat si a treia oara ca si-ar dori sa imi dea un mic ajutor si m-a rugat sa il primesc. Am glumit si i-am spus ca in cazut asta accept un imprumut si i-l dau in Bucuresti. Mi-a pus in mana 50 de euro si mi-a aruncat un zambet bland, spunandu-mi: lasa ca mi-i dai tu si zambind si a si plecat. Timpul s-a oprit in loc, m-a invaluit o cadura, ceva ce nu pot descrie si am ramas muta cu cei 50 euro in mana iar lacrimile au inceput sa-mi curga. Am realizat ca Sfantul Nectarie mi-a trimis cei 50 de euro de care imi muncisem gandurile toata dimineata. In urechi si in mintea mea sunau cuvintele mantutorului :"Cautati mai intai imparatia cerurilor si toate celelalte vi se vor adauga voua." Am plans si m-am simtit vinovata pentru ca ma ingrijorasem de bani cand stiam ca Dumnezeu nu ne lasa. Nu m-am linistit pana nu am marturisit minunea si am ramas toata ziua intr-o stare de uimire, in minte avand incontinuu cunvintele mantutorului: "Cautati mai intai imparatia cerurilor si toate celelalte vi se vor adauga voua"

  A fost si o lectie pentru mine, am inteles cum uit mereu sa ma gandesc mai intai la cele sfinte si sa ma nevoiesc in ele, pentru ca restul vin si se aseaza dupa cum avem nevoie. Poate pentru unii nu pare o minune, dar pentru mine este o minune mare. Ii multumesc Sfantul Nectarie din tot sufletul, si Mantuitorului nostru Iisus Hristos pentru ajutor si invatamintele pe care mi le-au dat prin pilda aceasta. Si multumesc si binefacatorului meu prin care a lucrat Sfantul si ma rog pentru binecuvantarea lui si a familiei. Sfantul Nectarie sa va ajute, si sa va binecuvanteze cu rugaciunile sale!
  Gabi
  04.10.2016
  Ma alatur si eu celor care marturisesc despre minunile Sfantul Nectarie grabnic ajutator. Am citit multe marturii, am cumparat carticele cu Acatistul Sau. Ce pot sa spun este ca din start nu m-am indoit niciodata de adevarul celor citite. In luna septembrie 2014 venind de la servici sotul meu mi-a zis ca nu se simte prea bine de aceea l-am sfatuit sa mearga la doctorul de familie. Acolo cand a ajuns l-a intrebat ce il doare si cum i-a explicat doctorul l-a trimis de urgenta la spitalul mare. Acolo cand am ajuns au inceput să-i faca toate analizele, dupa ore de asteptari pe holul spitalului, cu lacrimi si rugaciuni la Maica Domnului , Domnului Iisus si Sfantului Nectarie asteptam cu nerabdare rezultatele. Intram in cabinet , domnul doctor ne priveste ca si cum ne-ar fi dat deja raspunsul.

  Cu lacrimi in ochi l-am intrebat ”Cum sunt, domnul doctor?” la care dansul fara sa evite ”Ne pare rau sa va spunem toate acestea dar sotul dumneavoastra are cancer rectal” Am ramas fara cuvinte mă intrebam in sinea mea ”De ce noi Doamne?” Ajunsa acasa l-am sunat pe duhovnicul meu in Romania si i-am povestit tot, iar parintele mi-a spus sa fac acatistul si paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi. Si asa neavand acatistul Sfantului Nectarie l-am cautat pe internet si l-am scris pe foi citindu-l in fiecare zi alaturi de Paraclisul Maicii Domnului. Rugaciuni si lacrimi, fara a ma mai intreba ” De ce noi Doamne?” Am luat totul ca pe o binecuvantare. Dupa toate analizele facute a urmat 28 de sedinte de chimioterapie si radioterapie dupa care o pauza de 6 saptamani. In luna decembrie ne-am prins de nasi si daca s-a intamplat acest necaz ne gandeam oare cum sa facem si cum sa le spunem ca nu putem boteza.

  Cu rugaciuni si cu credinta mare l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ne ajute si daca acest copilas v-a fi să-l botezam nimic nu ne v-a impiedica. Minune mare pentru ca am mers la doctor si ni-au spus ca putem merge de sarbatori acasa si ca nu este nici un risc. Asa ca am mers in Romania am botezat copilasul in Biserica cu hramul Sfantului Nectarie unde se afla si Sfintele Sale Moaste. Gandul nostru era sa ajungem si la Manastirea Radu Voda si tot Sfantul nostru drag ne-a ajutat sa ajungem acolo. Bucurie mare, am luat undelemn de la candela Sfantului ne-am inchinat la Sfintele Sale Moaste dupa care am mers la aeroport. Ajunsi acasa aici in strainatate am primit un plic de la spital in care ne spunea sa mergem pentru a reface analizele, dupa toate acestea doctorul ne-a spus ca tratamentul a functionat si ca tumoarea nu s-a extins, dupa care ne-a spus sa ne pregatim pentru operatie. Mă rugam Sfantului sa nu ne paraseasca sa ne fie alaturi si sa puna in mainile doctorilor vindecare grabnica. Luni dimineata pe data de 25 ianuarie la ora 9 sotul meu intra in operatie si a durat 7 ore, in toata perioada aceasta am citit in continuu acatistul Sfantului Nectarie.

  Pe la ora 17:00 a venit domnul doctor (ingerul blond asa cum imi place mie să-i spun) care l-a operat spunandu-mi ca totul a decurs bine, bucuroasa eram in stare sa-i sarut mana, i-am multumit din toata inima iar in gandul meu am zis ” Sfinte Nectare daruieste-i tot ce stii ca are nevoie si-i este spre folos.” Pe la ora 19:00 am mers să-l vad la reanimare, cand am intrat mi-a zambit si mi-a spus ca este bine. Doctorii fiind foarte multumiti de el la ora 21:00 l-au dus in salon. Am venit acasa dupa o zi in care Dumnezeu cu Maica Domnului, Fiul sau si Sfantul Nectarie ne-au binecuvantat bucurandu-ne inimile. Dimineata m-am reintors la spital iar cand am ajuns minune l-am gasit luand micul dejun, atunci am iesit pe hol plangand fara sa ma vada sotul , multumimdu-i Sfantului pentru aceasta minune, si minunile nu s-au oprit aici. Am intrat din nou in salon am luat undelemnul de la candela sfantului si l-am uns. Seara pe la 8 s-a ridicat din pat si a inceput sa mearga. Doamne, Slavă Tie! In fiecare zi se vedeau progrese iar doctorii dupa 5 zile de internare i-au dat voie sa mearga acasa. Acum sotul meu este acasa si este foarte bine. In aceasta perioada am primit un plic de la spital in care scria ca pe data de 16 februarie sa mergem la control. Sambata 14 februarie am avut acest vis: ”Parca am mers la biserica sa ma spovedesc iar acolo era un parinte batran cu o barba alba si foarte frumos, cand m-a vazut m-a intrebat ce s-a intmplat cu mine si de ce plang. I-am povestit totul dupa care mi-a zis ”Ia acatistul Sfantului Nectarie si mergi pe hol si il citeste pana te linistesti. ” Am iesit din biserica iar dupa ce am citit acatistul am vrut sa intru înapoi dar parca nu mai eram acolo. Biserica nu mai era iar eu parca mergeam pe o alee unde erau brazi si pe o parte si pe cealaltă, iar cand am facut la dreapta de pe acea alee in capat era mormantul parintelui Cleopa, dupa care am mai mers un pic si am ajuns intr-o incapere unde ma astepta o asistenta cu o foaie in mana spunandu-mi ca a trimis-o parintele să-mi zica sa citesc pana luni inca de 5 ori acatistul sfantului.

  Am intrebat-o ce scrie pe foaie dar nu mi-a raspuns de aceea am zis mai bine trag o privire eu si asa de la departare am citit IZBAVIREA NECAZURILOR. Daca vreti sa ma credeti m-am trezit plangand si asa i-am povestit sotului tot visul toata ziua m-am tot gandit oare ce este cu acest vis iar intamplarea a fost sa ma uit pe calendar socotind cate zile sunt de cand am inceput sa fac rugacinea celor 40 de slujbe asa cum m-a invatat duhovnicul meu.
  Ce credeti MINUNE LUNI CU ACELE 5 ACATISTE PE CARE PARINTELE DIN VIS MI LE-A ZIS SA LE CITESC AM FACUT 40 DE RUGACIUNI SI BUCURIA REZULTATELOR” Ajunsi la spital pe 16 februarie 2015 doctorul foarte bucuros ne-au spus ca au venit rezultatele si ca toate sunt bune. L-a control operatia era foarte buna iar multumirile noastre erau încontinuu. De aceea vă spun dumneavoastra tuturor celor care sunteti in necaz si nu numai rugati-va Sfantului, niciodata nu vă lasa la greu. Îi multumim Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul si pentru minunea infãptuitã. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni! Multumim din suflet ca nu ne lasi si i-ai salvat viata sotului meu! Nu avem cuvinte sa-ti multumim pentru tot ajutorul dat! Imediat cum se va simti in stare vom veni sa-ti multumim si sa ne inchinam sfintelor tale moaste. Multumim ca esti protectorul nostru si ne ajuti in fiecare zi! Slava tie Dumnezeul nostru! Multumim Maicutei Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos. Multumim duhovnicului nostru pentru toate rugaciunile facute. Doamne ajută tuturor! Rugati-vă neâncetat!
  Catalina
  05.10.2016
  Multumesc din suflet Sfantului Nectarie, Sfintei Mina, Sfintei Cuvioase Parascheva. In urma cu cateva saptamani eram programata pentru un interviu, fuseseram la perioada de proba urmand sa incep lucrul. Dar din pacate nu mai puteam inainta deoarece nu aveam cu cine lasa copilul. Fata care statea cu copilul ma anuntasera ca nu mai poate sta. Am inceput a citi acatistele Sfintilor pentru a vedea o solutie. Doua zile mai tarziu am mers la Azil de Batrani si am vorbit cu Directoarea expicandu-i situatia in care ma aflu si mi-a spus sa vin indata ce gasesec pe cineva sa stea cu copilul. Multumesc din suflet sfintilor facatori de minuni, pentru ajutor.
  Olga
  09.10.2016
  Acum o saptamana ne-am intors din concediu. Am fost plecati in afara tarii. Am un baietel foarte sensibil si tot timpul mi-a fost frica ca o sa se inbolnaveasca. La cateva zile dupa ce am ajuns a inceput sa imi spuna ca il doare gatul,ca are secretii care ii curg in gat, ce mai, raceala in toata regula, asta dupa ce cu o saptamana inainte facuse un episod de puroi in gat. M-a luat disperarea si deja ma si vedeam pe la spitale si medici pe acolo. Dar Dumnezeu ne-a ajutat. Slavit sa fie numee Lui! M-am rugat Sfantului Mucenic Efrem, am facut acatistul Sfantului Ierarh Nectarie si l-am uns cu ulei de la candela sfantului. Nu am cuvinte sa va spun cat de grabnic ajutatori sunt, impreuna cu Maica Domnului. Datorita sfintelor lor rugaciuni copilului meu i-a trecut durerea de gat si in doua zile nu mai avea nimic. Nu ecprima data cand primim ajutorul Sfintilor; le multumesc din tot sufletul ca sunt alaturi de noi si ne ajuta! Nu ezitati sa le cereti ajutorul si sa va rugati lor!
  Monica
  10.10.2016
  Asa cum am spus revin cu inca o minune savarsita de Sfantul Nectarie cu fetita mea Nectaria de 8 luni, ea se constipa si am zis sa o ung in fiecare dimineata cu mir de la Sfantul Nectarie din Grecia cu Semnul Sfintei Cruci, apoi ii faceam masaj si in cateva zile a inceput sa iasa singura.

  Si inca o minune pe care a facut-o cu nepoata mea, il rugam in fiecare seara cand imi faceam rugaciunea si ii citeam Acatistul sa-i lumineze mintea sa vina acasa, ea are 16 ani si a fugit la un baiat , nu s-a mai dus nici la scoala, cumnata mea s-a rugat la Sfanta Filofteia ale carei moaste sunt la Curtea de Arges si a inceput sa citeasca si Acatistul Sfantul Nectarie si iata ca s-a intors copila acasa si zice ca nu se mai duce la el. Mare e puterea lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai cand ne rugam cu credinta. Multumesc mult Sfinte Nectarie, Maicii Domnului si Sfintilor Sai pentru ajutor.Slava Tie Doamne.
  Catalina
  11.10.2016
  Mare este puterea lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai. Revin cu alt ajutor primit din partea Sfantului Nectarie si a Sfantului Efrem cel Nou si a Maicii Domnului care ne-au ajutat sa gasim o casa de inchiriat exact de 1 octombrie (ziua de nastere a Sfantului Nectarie) la un pret acceptabil cand toata lumea ne refuza fiind in strainatate si avand contract de munca doar sotul meu si nu mai aveam nicio speranta . O alta minune este ca eu fiind insarcinata, la una dintre ecografii doctorita ne spune ca fetita are o dilatatie la un rinichi, si le-am promis sfintilor Nectarie si Efrem cel Nou ca daca ma ajuta si fetita se va naste sanatoasa voi marturisi ajutorul lor si minune am nascut de cateva zile o fetita sanatoasa, fara nicio problema de sanatate.Multumim Tie Doamne, si Sfintilor Tai!
  Ilinca
  11.10.2016
  Nici cuvinte nu îmi ajung sa descriu toate câte mi se întâmpla. Atât de mult lucrează Dumnezeu prin Sfinții săi, si atâtea minuni săvârșește, dar noi niciodată nu mulțumim la timp pentru toate. Nu e mult timp de când am început si eu sa citesc acatistul Sfântului Nectarie, dar atit de mult lucrează in viața mea, in familia, prin copiii mei, ca uneori ma întreb cum sa întâmplat asa minune, este inexplicabil cum lucrează Dumnezeu prin Sfinții Săi. Il iubesc atât de mult pe Sfântul Nectarie ca il simt pretutindeni, si, datorită lui am ajuns mai aproape de Domnul. Rugati-va neîncetat, nu numai când aveti necazuri, dar si bucurii. Dați-i Slava Domnului pentru a mosteni viața veșnica si a fi mântuiți. Slăvit sa fie Domnul.
  Irina
  11.10.2016
  Multumesc Sfantului Nectarie si Sfantul Efrem si Sfantului Ioan Rusul si tuturor sfintilor, pentru ca ma binecuvantat de fiecare data,c and cadeam in deznadejde si credeam ca nu am rezolvare la probleme noastre. Dar rugandu-ma eu pacatoasa si nevrednica am avut mangaiere de la sfintisori mei! Rugati-va cu nadejde si dragoste neinfinita fata de Dumnezeu si tuturor sfintilor.
  Bianca
  12.10.2016
  Multumesc lui Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria, Sfantului Efrem cel nou, Sfantului Nectarie si Sfantului Siluan Athonitul pentru ajutorul primit la examenul de licenta. Le multumesc pentru neasteptata stare de liniste si putere de concentrare dinaintea examenului si pentru faptul ca, desi a fost foarte mult de citit si nu am reusit sa parcurg materia 100%, nota a fost cu mult peste asteptari, dincolo de toate limitele indulgentei. Sa aveti incredere in sfintii lui Dumnezeu!
  Daniela
  13.10.2016
  Astazi Bunul Dumnezeu a facut o minune prin rugaciunile Sfintilor Parinti respectiv a Sfantului Nectarie , Sfantul Parinte Arsenie Boca , prin rugaciunile Sfintei Fecioare Maica A Lui Hristos .Multumesc tuturor Sfintilor care se roaga pentru noi si ii multumesc Lui Dumnezeu ca a vindecat-o pe mama de cancer .Laudat fie numele Lui! Multumesc Doamne ca ne-ai mai dat o sansa la o viata in credinta si iubire, Iarta-ma Doamne pt tot ceea ce am gresit si multumim pt Sfintii Tai minunati care ne readuc la Tine prin Rugaciuni! DOAMNE MI-AI ARATAT CA EXISTI SI-TI MULTUMIM ! Pacat ca a trebuit sa platim cu boala pentru necredinta insa bine ca Tu esti iubitor si ne-ai iertat! Multumeec Doamne pentru cel mai frumos cadou de ziua mea, mi-ai vindecat mama! Multumesc Parinte ,iubitorule de oameni! Doamne ajuta tuturor ! Amin!
  Ioana
  15.10.2016
  Am ajuns la Sfantul Nectarie intr-o stare critica de sanatate. M-am rugat, a doua zi m-am internat in spital si am fost salvata dupa ce mi sau facut doua transfuzi de sange. De aproape doi ani nu mai am probleme cu hemoglobina. Anul acesta am fost in concediu, asteptam pe sotul meu sa vina la masina am vazut un magazin cu carti bisericesti, am intrat si mi-a atras atentia o icoana cu Maica Domnului si cartea Sfantului Efrem cel Nou. De atunci cartea nu lipseste de pe masa mea de la servici si ma ajuta in orice ai cer. Am fost depistata cu un hemangion hepatic destul de mare, cand mau trimis sa refac o ecografie mi s-a spus ca a mai scazut in dimensiune. Ficei mele i-au iesit analizele foarte prost timp de trei luni a luat un tratament dar in acelasi timp m-am rugat Sfantului Efrem cel Nou si analizele au iesit foarte bine , in conditiile care medicul a zis ca dureaza cam un an de zile sa o aduca la normal. Rugati-va tuturor Sfiintilor si aveti incredere in Dumnezeu .Multumesc tuturor Sfintilor si bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul dat. Doamne ajuta tuturor si tot neamului meu.
  Raluca
  16.10.2016
  Slava Bunului Dumnezeu si Sfintilor Sai! Revin cu o alta marturie privind ajutorul primit de la Maicuta Domnului si Sfintii mei dragi, Nectarie si Sfantul Efrem cel Nou. In urma cu o saptamana, tatalui meu i-au parut pe gat niste umflaturi ca un fel de noduli, iar in partea stanga zona cervicala se umflase, scalpul se intarise si facuse ca un fel de crusta.
  M-am speriat foarte tare si in acea disperare am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie, pe cel al Sfantului Efrem si paraclisul Maicii Domnului. In timp ce citeam, m-am linistit foarte mult si parca aveam sentimentul ca totul va fi bine si ca nu va fi nimic grav. Si intr-adevar cu ajutorul Sfintilor asa a fost. A doua zi, tatal meu s-a dus la medicul de familie sa-si ia trimitere la neurologie pt a face un tomograf, insa medicul l-a trimis la dermatologie si dupa spusele medicului nu e nimic grav. Acum urmeaza tratamentul si deja se vad mari imbunatatiri. Slava bunului Dumnezeu si Sfintilor Sai grabnici ajutatori!
  Cristina
  18.10.2016
  Buna seara , as vrea sa fac din nou o marturisire despre ajutorul primit de la Sfantul meu de suflet – Sfantul Efrem dar si al Sfantului Nectarie - ocrotitorul casniciei mele - doi mari sfinti pe care Bunul Dumnezeu ni i-a daruit pentru a ne intarii credinta. Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie m-au ajutat sa rezolv o problema importante cu documentele inainte de casatoria civila, inca nu facusem cererea pentru casatorie iar buletinul sotului expirase. Nunta era programata peste cateva zile - pare o situatie imposibila , insa cu ajutorul sfintilor mei dragi nimic nu este imposibil , asa ca ne-am casatorit asa cum stabilisem , rezolvand totul cu viteza luminii.

  O alta ocazie in care mi-au venit grabnic in ajutor a fost cand l-am dus pe sot la munca dimineata avand si copilul cu noi in masina, l-am lasat pe sot, apoi intorcandu-ma acasa am realizat ca am uitat cheile inauntru in casa Nu aveam mobil la mine, nici laptele copilului, ar fi fost un dezastru sa asteptam ora 16 cand termina sotul munca. M-am intors la locul de munca al sotului sperand ca inca il gasesc acolo, rugandu-ma in tot acest timp Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie , sa il gasesc acolo desi el imediat de la birou pleca pe teren .

  Ajungand la birou, nu cunosteam pe nimeni si prima persoana care mi se adreseaza a fost chiar managerul firmei care nu stia ce fac acolo. I-am raspuns ca-l caut pe sot si i-am explicat situatia, el mi-a raspuns ca a plecat deja , dar ca are numarului de tel si ca o sa-mi dea si adresa de unde se afla pe teren (Managerul era singurul care avea numarul lui de telefon, sotul fiind nou in firma!).
  Asa am putut ajunge sa-mi recuperez cheile si am putut intra in casa. Inca o ocazie in care ne-a ajutat Bunul meu Sfant Efrem a fost cand sotul nemaiavand de munca , a ramas acasa, eu nu lucrez, avem si un copil mic, era o situatie disperata si citind acatistul Sfantului, in cateva zile l-au chemat iarasi la munca.
  I-am promis Sfantului ca voi marturisii ajutorul acordat mereu la nevoie pentru care ii multumesc din adancul inimii. Multumesc Sfinte Efrem , multumesc Sfinte Nectarie Laudat sa fie Bunul Dumnezeu !
  Alberto
  18.10.2016
  Buna ziua. Citisem o marturie cu o intamplare minunata traiata de o doamna ajutata de Sfantul Ioan Rusul. Am inceput sa ma rog si eu Sfantului. Peste puţin timp am aflat si ca o matusa de a mea avea mir de la Sfantul Ioan Rusul. Imi doream o icoana cu sfantul dar ma gandeam ca poate n-o sa gasesc,dar tot peste putin timp cand am mers la o sfanta biserica, acolo,aveau iconite cu Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Efrem cel Nou pentru a fi oferite credincioșilor.

  Si minunat mai este ca pe o troita de la intrarea intr-o comuna pe langa care trec in drumul spre biserica de care va spuneam mai sus, unde e duhovnicul meu, este zugravita pe aceea troita si icoana Sfantului. Prin intamplarile cum sunt acestea putem vedea ca Dumnezeu, Maica Domului, Sfintii si Puterile Cerești ne ajuta la tot pasul.
  Alina
  21.10.2016
  Dragi crestini, este a treia oara cand scriu si va spun cu mana pe inima ca aceasta este cea mai importanta dintre marturisiri. Am o fetita de un an si sapte luni acum. Am avut probleme cu ea in sensul ca este mai bolnavicioasa. Am trecut prin multe: analize, doctori, multe cheltuieli. De la o vreme, nu stiu cum se face, ca in fiecare luna ramanem fara bani. Abia daca ne ajung de paine
  Ne ajuta parintii, fiecare cu cat poate dar necazurile nu se opresc. Ce este drept, o perioada incetasem sa ma rog Sfantului Nectarie. Parca imi pierdusem speranta. Am inceput sa ma rog din nou, ca stiti cum e omul, la nevoie isi aduce aminte. Fiind nevoita sa incep munca, datorita problemelor financiare, am inceput sa-mi caut. Am fost la cateva interviuri si azi, in sfarsit, am gasit ceva nesperat de bun! Ma rog in continuare Sfantului sa ma ajute sa se concretizeze ceea ce am gasit, sa fac fata. Multumesc Sfinte Nectarie si iarta.ma pe mine pacatoasa! Sanatate tuturor si numai bine.
  Emanuela
  21.10.2016
  Buna, Numele meu este Emanuela si vreau sa multumesc din suflet Sfantului Efrem cel Nou pentru tot ajutorul dat mie si familiei mele. Azi dimineata am aflat ca bunica mea, care suferise un AVC anul trecut, se simte rau si trebuie dusa de urgenta la spital. Dupa ce am aflat am inceput sa citesc acatistul Sfantului Efrem, m-am rugat acestuia, Maicii Domunului, Sfantului Nectarie si pe toti Sintii sa se roage Bunului Dumnezeu pentru bunica mea. Dupa efectuarea investigatiilor bunica mea este bine, nu s-a repetat atacul cerebral, fiind vorba doar de o cadere de glicemie. Multumesc din suflet Sfantului Efrem pentru grabnicul ajutor acordat, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si tuturor Sintilor si Bunului Dumnezeu pentru grabnicul ajutor acordat. De asemeanea, vreau sa marturisesc ca Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie m-au ajutat de cand i-am cunoscut si am inceput sa ma rog acestora, citindu-le acatistul aproape zilnic in toate problemele pe care le-am avut in familie(certuri, imbolnavirea fetitei, ajutor la locul de munca). Rugati-va Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Maicii Parascheva, Maicii Domunului si tuturor Sfiintilor in orice problema veti avea, cu credinta si cu dragoste rugandu-l pe Bunul Dumnezeu sa va ajute in toate problemele.. Doamne ajuta!
  Marius si Andra
  22.10.2016
  Pentru a doua oara revin cu marturie despre minunile pe care Sfantul Ierarh Nectarie le face pentru mine pacatosul. Prin Sfantul Nectarie (sfantul meu drag) m-am reapropiat de Dumnezeu si ii multumesc pentru toate binefacerile. In primul rand vreau sa-i multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a ajutat anul acesta sa facem pasul cel mare din viata noastra si anume nunta, la inceputul lunii lui octombrie, chiar la biserica ce poarta hramul Sfantului Ierarh Nectarie din Iasi.

  Ne-am rugat mult Sfantului Nectarie, sa ajungem la el acasa, si nu numai ca dorinta ne-a fost indeplinita, dar luna de miere am petrecut-o in Eghina. Trairile si emotiile avute la Sfantul Nectarie nu le putem descrie in cuvinte, manastirea e locul unde gasesti toata linistea de care ai nevoie, e locul de unde nu ai vrea sa mai pleci, dar am promis Sfantului Nectarie ca vom mai reveni. O alta promisiune avem fata de Sfantul nostru drag, ca primul copil, pe care ni-l dorim foarte curand, va purta numele lui in semn de recunostinta !

  Mai am o promisiune facuta unei doamne care ajuta la intretinerea manastirii si care roaga pe cei care vor citi aceste randuri si vor ajunge in Eghina la Sfantul Nectarie, in pelerinaj, sa nu lase bani de lumanari, pomelnice, etc la icoane sau prin alte locuri, la intamplare ci doar in cutiuta special amenajata. Tin sa precizez ca fiecare lasa dupa posibilitati si cat il lasa inima, atat pentru ulei, lumanari si pomelnice. Multumim Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Ierarh Nectarie si tuturor Sfintilor pentru toate.
  Marinela
  22.10.2016
  Vreau sa va povestesc minunea facuta de SFANTUL NECTARIE. Acuma 5 ani in incercarea de a face un bebe nu reuseam sa raman insarcinata ,am suferit foarte mult din aceasta cauza, dar nu mi-am pierdut credinta si am stiu ca SFANTUL NECTARIE o sa ma ajute. M-am rugat lui si am mers la mormantul lui din Eghina in Grecia si i-am promis ca daca ma ajuta sa raman insarcinata am sa ii pun numele Nectarie daca e baiat si Nectaria daca e fetita, a urmat o operatie la trompe pentru ca aici era problema si dupa o luna dupa operatie am ramas insarcinata, dar minunea este ca intrebat doctorul de cum a decurs operatia doctorul raspunde: "asa cum a nascut-o mama ei fara nici o problema asa este si acuma curata ca lacrima". Imediat dupa operatie am mers la Sfantul Nectarie pe Eghina sa ii multumesc de minune. Am fost foarte bucuroasa cand am aflat ca am ramas insarcinat si azi am un baiatel de 5 ani care il cheama Nectarie, Multumesc SFANTULUI NECTARIE DE ACEASTA MINUNE
  Alexandra
  23.10.2016
  Doamne ajuta! As vrea sa va spun si povestea mea. Încep prin a spune ca nu am știut sa pierd niciodata. Lucrurile mereu îmi ieșeau așa cum îmi doream. Am terminat scoala generala cu media 9, 97, liceul l-am terminat fiind șefa de promoție iar facultatea am finalizat-o cu media 9, 21 fiind a treia. Chiar după ce am terminat facultatea, am dat examen de intrare in profesie dar am picat. A fost primul meu eșec de o însemnătate așa mare. Am intrat in depresie deși eram o persoana care mergea la biserica si se ruga dar in acea perioada pur si simplu simțeam ca nu mai vorbesc cu Dumnezeu. Era ca si cum vorbeam si mă rugam pentru ca trebuia si nu pentru ca simțeam sa o fac. Pe deasupra, pe baza stresului mi s-a dezvoltat o boala autoimuna care îmi afecta vederea.

  Foarte greu medicii au reușit sa depisteze despre ce e vorba. Eu îmi simțeam ochii tot mai rău dar nici un doctor nu își dădea seama ce e cu mine. Aparent eram sănătoasă tun. Intr-un târziu, după multe rugăciuni, 3 oftalmologi mi-au zis ca daca nu mă calmez exista șanse mari sa îmi pierd vederea. Nu m-am liniștit, din contra era mai rau. Nu ma controlam. Am început sa am tot felul de gânduri. Familia mea era foarte speriata pt ca era prima data când mă vedeau așa si țin sa va spun ca eram eu însumi speriata de mine. Îmi era frica pur si simplu sa nu îmi fac ceva înainte sa îmi dau seama ce fac.

  Eram supărata pe Dumnezeu sau așa mă simțeam. Am început sa merg la psiholog, m-am dus si m-am spovedit iar cu ajutorul lui Dumnezeu am început sa îmi revin doar ca fondul problemei subzista. Trebuia sa iau examenul pentru a intra in profesie, examen unde sunt 3000 de candidați pe câteva locuri. Toata familia mea se ruga pentru mine si eu îl simțeam pe Dumnezeu pe zi ce trece mai mult. După un timp am aflat de Sfântul Efrem si de Sfântul Nectarie care sunt mari făcători de minuni si am început sa citesc acatistele si sa ii rog din inima sa mă ajute si pe mine sa îmi împlinesc visul. Țin sa va spun ca am dat examenul, încă nu s-au afișat rezultatele dar sunt convinsa ca daca acolo îmi e locul, o sa intru. Un an de zile cat a durat pregătirea mea pentru acest examen, am fost intr-un stres continuu, nu prea dormeam, plângeam aproape in fiecare zi, simțeam ca nu mai rezist, nu ieșeam din casa, etc. cu alte cuvinte, am făcut exact invers de cum mi se recomandase de către medici.

  În ciuda acestui fapt, Dumnezeu, Maica Domnului, Sfântul Efrem, Sfântul Nectarie, Sfântul Ioan Botezatorul, Sfântul Nicolae, Sfântul Luca al Crimeii, Sf. Cuv. Parascheva, Părintele Arsenie Boca si toți sfinții, nu m-au lăsat sa orbesc sau sa pățesc altceva. Am terminat acea perioada întreaga la minte cu 2 ochi care încă vad. Nici nu știu cum sa le mulțumesc Sfinților mei iubiți. Au avut atâta grija de mine încât nu știu cum as putea sa le mulțumesc. M-au ajutat si am terminat masterul, am luat unul dintre examenele foarte importante si acum aștept rezultatul de la celălalt, am rămas sănătoasă si am rezistat regimului alimentar dur pe care l-am avut. Slava lui Dumnezeu. Efectiv i-am simtit pe Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie cum imi poarta de grija. Le multumesc Tuturor Sfintilor. Dumnezeu ne iubește mai mult decât ne iubim noi pe noi înșine. Cred cu toată forța mea acest lucru. Trebuie doar sa ne rugam si sa încercam sa fim mai buni. Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfinților pentru ajutorul lor cel sfânt. Cu mine au făcut foarte multe minuni si ar fi foarte multe de spus doar ca am încercat sa nu mă lungesc foarte tare. Doamne ajuta-ne pe toti!
  Claudia
  24.10.2016
  Multumesc Sfinte Nectarie si Sfinte Efrem cel nou ca imi asculta rugaciunile si ca ne trimit cele de trebuinta. Sunt multe imprejurarile cand am simtit mijlocirea lor, si e de ajuns o rugaciune scurta din inima, si ei nu ne lasa la greu.
  Ana Maria
  28.10.2016
  Vreau sa multumesc Sfântului Nectarie ca ma invrednicit sa primesc cateva lucruri de la Mănăstirea Radu Vodă, lucruri pe care mi le-am dorit mult si in urma cu ceva timp am scris aici daca ar putea cineva sa-mi trimita in Spania ceva orice de la Sfântul Nectarie. Uite ca s-au gasit doua doamne minunate (la care nu stiu cum sa le multumesc), care mi-au trimit colete cu lucruri minunate. Am simtit o bucurie vie, ceva ce nu am simtit niciodată si tare m-am bucurat.

  Bineinteles ca le-am dat si surorilor mele cate ceva ca doar dar din dar se face rai si nu puteam sa mă bucur numai eu .Nu ma asteptam la atatea, m-au surprins sa vad ca exista lume buna si atat de generoasa. Sfântul Nectarie sa le răsplătească inzecit si va multumesc inca o data si aici . De dimineata cand am.primit am spus ca voi scrie aici,bineinteles ca m-am luat cu treburi si am uitat, de vreo 2 ore ma luat o durere de mana dreapta de nu mai puteam si ma gândeam ce sa fac. Imi vine in minte ulei de la candela si ca nu am scris. M-am uns cu ulei si am inceput sa scriu si durerea mi-a dispărut . Sfântul m-a atenționat ca am uitat ceva, asa ca m-am tinut de promisiune. Mulțumesc inca o data si Doamne ajuta la toata lumea!
  Ramona
  28.10.2016
  Sfantul Nectarie m a ajutat din nou, a ascultat rugaciunile mele.
  Eu sunt aici ca sa ii multumesc pentru toata grija care ne o poarta, pentru rugaciunile care le-a ascultat si pentru ajutorul primit.
  El este ocrotitorul casei noastre, el ne a trimiso- pe Nectaria ca finuta a noastra, el l-a ajutat pe sotul meu la examenele grele.
  Vreau sa ii multumesc Sfintui Nectarie, Sfantei Parascheva, Sfantului Dimitrie, Sfantului Nicolae, bunului Dumnezeu si Maicii Domnului ca ne sunt alaturi si ne iubesc atat de mult!
  Elena
  28.10.2016
  Buna ziua si doamne ajuta la toată lumea. Anul acesta am întimpinat multe probleme si stiu de ce, nu am avut răbdare, răbdare si iar răbdare, cuvintele iubitului nostru Părintele Cleopa Ilie. Cu rugăciune am trecut o parte din probleme, dar am avut si multe împliniri si bucurii. M-am rugat Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Arhangheli Mihail si Gavril , Părintelui Cleopa, Părintelui Arsenie Boca, Sfantului Serafim de Sarov si nu in ultimul rînd la Maica Domnului si Sfintei Treime. Fiica mea a rămas însărcinată, cea mai mare împlinire pentru mine, am găsit un loc de munca potrivit pentru mine, am închiriat o casa , cautind de 2 ani, buna la preț si cu garaj plătind doar 2 finanțe la agenție si nu 3 cum e normal ,soțul meu a lucrat si el greu vara asta dar într-o fabrică buna si ne-am schimbat si mașină , toate aceste realizări nu le meritam , noi știm si nu stiu cum sa mulțumim mai bine.Mulțumim Doamne, pentru ca ne porți de grija si iartă ne nerăbdarea. Doamne ajuta .
  Andreea
  28.10.2016
  Doamne ajuta , vreau sa multumesc Sfantului meu drag Sfantului Nectarie pentru ajutorul primit in aceasta perioada. Pentru orice problema ma rog Sfantului si ajutorul lui vine mereu, cum in aceasta perioada am avut dureri groaznice de masea, calmantele nu isi mai faceau efectul, ajunsesem in momentul in care nu mai suportam o secunda durerea, simteam ca organismul meu cedeaza, m-am uns cu ulei de la candela Sfantului de la Manastirea Radu Voda si cu mir, si facand acatistul, am primit icoana la care ma rog mereu si am cerut ajutorul .

  Sfantul in acel moment mi-a ascultat rugaciunea, deoarece am simtit o amorteala ca la anestezie, iar intensitatea durerii era cu mult mai mica.Tin sa mentionez ca maseaua se umfla mai rau de la o zi la alta cu tot cu tratament iar durerea era insuportabila.

  Ieri mergand la moastele Sfantului Dimitrie si rugandu-ma celor doi sfinti, au avut mila de mine. Ce nu s-a vindecat in 3 zile cu tratament, s-a vindecat in cateva ore cu rugaciune .Slava Tie Doamne si Multumesc pentru minunata bucurie pe care o am rugandu-ma Sfintilor Tai minunati.
  Ioana
  28.10.2016
  Sfântul Nectarie m-a ajutat înainte să aflu cine este! Cu câțiva ani în urmă am avut o suferință sufletească foarte grea (de care nu eram conștientă) care începuse să se manifeste fizic. Medicii, inclusiv psihologii nu găseau soluții, eu nu puteam ieși din casă, mă simțeam rău, nu puteam să dorm, făceam atacuri de panică de 2 ori pe zi, mi se încleșta tot corpul și făceam analize la două luni . Asta timp de 3 ani, ZI DE ZI! Imaginați-vă 3 ani în care să nu fiți în stare nici măcar să duceți gunoiul. Ca o ultimă soluție am găsit spovedania care s-a dovedit a fi cel mai bun medicament. Am ajuns încleștată în fața duhovnicului. Medicamentul și-a făcut efectul în 30 de minute și definitiv. Din ziua aceea nu m-am mai încleștat. Pe parcursul mai multor Spovedanii și Împărtășanii dar și în urma vizitei la Prislop și la moaștele Sfântului Nectarie de la mănăstirea Radu Vodă din București m-am vindecat și de atacurile de panică.

  Acum 3 ani, prin luna august am avut drum prin capitală și simțeam că trebuia să ajung la mănăstirea Radu Vodă, cum simți dorul de cineva drag, deși auzisem despre acest Sfânt cu doar...o zi în urmă. Când am ajuns în fața raclei, am îngenuncheat și am rămas fără gânduri, deși doream să îi spun o mulțime de ofuri. După ce mi-au revenit gândurile l-am rugat o mulțime de lucruri și la final i-am adresat o întrebare fără a spera la un răspuns. Nu i-am sărutat moaștele pentru că îmi era frică de moaște și nu credeam. Am ieșit din biserică și mă aștepta o măicuță afară să îmi dea să citesc ceva. Nu știam cine este, nici acum nu știu. Mirosea atât de frumos și avea niște ochi atât de albaștri cum nu am văzut în viața mea! Am citit EXACT răspunsul la întrebarea mea. Am rămas fără cuvinte, am început să tremur și mi s-a dat totul peste cap. Ea a plecat zâmbind, nu înainte de a-mi spune pe cel mai blând ton cu care a vorbit cineva cu mine vreodată '' Ai văzut?". Cât despre atacurile de panica...a fost momentul în care am scăpat de ele. După această întâmplare totul s-a schimbat radical. S-au petrecut atât de multe încât aș putea scrie o carte. Vă voi povesti, totuși, pe scurt și despre alte ''întâmplări''.

  După ce m-am întors de la București, starea mea psihica și cea sufletească erau foarte bune, cu toate astea mă simțeam cam fără vlagă și nu puteam nicicum să mă îngraș. În perioada de suferință slăbisem mult, aveam cu 7 kg sub greutatea normală. Am început să citesc Acatistul Sfântului Nectarie, cel din cartea roșie și într-o dimineață m-am trezit brusc cu gândul de a merge la nutriționist. Am găsit un număr pe net și m-am programat. Ajunsă acolo, în fața scaunului meu era așezată icoana...Sfântului Nectarie. După ce mi-a văzut analizele și mi-a adresat mai multe întrebări, nutriționista m-a pus să țin post, să merg la Liturghie în fiecare Duminică și mi-a dăruit ulei sfințit pe care îl luase din Eghina de la Sfântul Nectarie cu o săptămână în urmă. Nu ținusem post de ani de zile și nu credeam că voi reuși să mă pun pe picioare în post. Ei bine, am reușit. Apoi, duminica la Liturghie, am observat icoana mare cu Sfântul Nectarie undeva în stânga, nu o observasem până atunci.

  Am avut o aluniță cu probleme. Nu știam dacă să o scot sau nu. După rugăciuni a venit și răspunsul: a sângerat (cred că am lovit-o) și se făcuse atât de urâtă încât nu mai aveam alte opțiuni. Am ajuns la chirurgie pe mâinile celui mai bun chirurg din oraș, dar până să intru în operație aveam de așteptat câteva ore bune - așa e la stat. Îmi era atât de frică. M-am rugat Sfâtului drag să mă liniștească. La 2 minute, a intrat o fată în vorbă cu mine și m-a întrebat dacă am emoții....apoi a încercat să mă liniștească spunându-mi că și-a scos 2 alunițe de pe față la același medic iar tătălui ei i-a reconstruit mâna. M-am liniștit cât de cât dar apoi am simțit nevoia de aer. Am ieșit afară și am intrat în bisericuța spitalului. În dreapta, mare, am observat icoana Sfântului drag și i-am spus că mi-e frică și că vreau să fug de operație. M-a împiedicat, pentru că în momentul acela m-a chemat soțul. Cei 40 de oameni de la coadă pur și simplu au plecat, care încotro, sau aveau nevoie de alți medici, deci era rândul meu. Rezultatele au ieșit bune dar domnul doctor mi-a spus că am făcut cea mai bună alegere că am scos-o. Să fim serioși, nu a fost alegerea mea :)

  Anul trecut, în 8 noiembrie (cu o zi înainte de sărbătoarea Sfântului Nectarie) am intrat până la Catedrala din Timișoara să văd programul pentru a doua zi, căci știam că aduc moaștele Sfântului. Nu știam, însă, de unde. A intrat o doamnă în vorbă cu mine, cu niște ochi albaștri foarte frumoși (coincidență?) și din vorbă în vorbă m-a întrebat dacă știu unde este biserica Sfanta Parascheva. I-am spus că nu. S-a mirat, a zâmbit și a plecat, lăsându-mă așa nedumerită. Ajunsă acasă, am căutat informații pe internet despre această biserică. Ce credeți că am aflat? Au moaștele Sfântului Nectarie! Culmea este că eu am și intrat o dată acolo, când mă durea tare un picior și am ieșit fără durere. Si mai culmea este că nimeni nu mi-a spus, deși am cunoștințe care știau cât îmi e de drag sfântul și știau că avem moaște în Timișoara. Mă bucur că nu au făcut-o, căci a fost cel mai frumos mod de a afla. O prietenă s-a vindecat de cancer după ce am citit împreună Acatistul Sfântului. Mi-am găsit jobul ideal și m-a ajutat enorm în orice clipă grea sau frumoasă. Nu am fapte și cuvinte suficiente de mulțumire. Mă opresc aici, altfel scriu o carte. Doamne ajută!
  Mihaela
  28.10.2016
  Imi doresc si eu sa ma alatur celor care marturisesc despre minunile savarsite de Sfantul Nectarie. Vreau sa mentionez,ca cu ajutorul lui Dumnezeu,am reusit si eu sa ajung la Manastirea Radu Voda din Bucuresti,in vara anului trecut.Un colt de rai,desprins parca din alta lume,unde am avut sansa sa ma inchin la moastele Sfantului.

  Prima minune pe care Sfantul Nectarie a facut-o in viata noastra,este legata de sora mea,care a fost depistata cu un inceput de cancer de colon.Cand am aflat vestea,am inceput sa citim acatistul Sfantului,ceradu-i ajutorul.Dupa un an de zile de la interventia la care a fost supusa,am primit minunata veste ca nu mai exista nici urma de boala.O alta minune a facut-o pentru fratele meu care nu avea servici si dupa cateva zile in care ne-am rugat Sfantului Nectarie,l-a ajutat sa isi gaseasca un loc de munca.

  Pe mine personal,Sfantu Nectarie m-a ajutat in cele mai grele momente,cand simteam ca nu mai am nici o cale de iesire in probleme financiare.A fost mereu langa mine si mi-a deschis usi pe care le credeam inchise definitiv.Ii multumesc din suflet Sfantului meu drag,care imi asculta intotdeauna rugile!Multumesc tuturor sfintilor si Maicii Prea Curate ,pentru rugaciunile pe care l-e duc Domnului nostru Iisus Hristos si pentru mijlocirea lor.SLAVA LUI DUMNEZEU!
  Alecsandra
  29.10.2016
  Cuvintele marelui scriitor rus, Feodor M. Dostoievski: "Omul este nefericit pentru că nu ştie că este fericit. Numai din acest motiv. Aceasta e totul, totul! Cel care constată aceasta, acela va fi fericit imediat, în aceeaşi clipă." ne îndeamnă la a căuta, recunoaște și mulțumi pentru cele mai mărunte bucurii. Astfel, putem spune ca avem datoria morală să vedem lucrarea lui Dumnezeu în tot ceea ce ne înconjoară. Din acest motiv am ales să îmi exprim recunoștința față de Sfântul Nectarie.

  Cu câteva săptămâni în urmă s-au încheiat 40 de zile în care am citit zilnic acatistul Sfântului Nectarie. De fiecare dată când citeam cuvintele: "Bucură-te că îi ajuți pe oamenii fără slujbă să își găsească de lucru" îl pomeneam pe tatăl viitorului meu soț, acesta rămânând fără loc de muncă în urmă cu câteva luni. Trebuie să vă mai spun că peste două luni voi începe serviciul și mă voi muta în casa socrilor, urmând să facem și nunta. De obicei dedic foarte mult timp studiului și temerea că nu o să am un spațiu cu liniște și condiții, a pus stăpânire asupra mea, hotărând astfel, ca din primele salarii să fac numaidecât o cameră pentru studiu.

  A trecut o perioada de când eu nu am mai citit acatistul iar aseară, când am făcut rugăciunea, am ales să citesc acatistul Sfântului. Trecând de cuvintele unde eu spuneam numele viitorului socru, am avut tresărirea de a mă întoarce să le recitesc...și le-am înțeles în alt mod decât luate cuvânt cu cuvânt. Mi-am dat seama ca acel "să își găsească de lucru" a avut răsfrângere asupra mea în mod direct.

  Cam de trei săptămâni, viitorul soț și cu tatăl lui au început să construiască atașat la casă, o cameră în care eu voi studia. Am simțit că Sfântul Nectarie "i-a găsit de lucru", în clipa când m-am reîntors asupra acelor cuvinte din acatist. Semnificația celor petrecute este mare pentru mine și îmi doresc, sincer, ca fiecare dintre noi să vadă în lucrurile mărunte ale vieții lucrarea lui Dumnezeu. În perioada imediat următoare voi susține concursul în urma căruia voi putea să aleg locul de muncă și îl rog pe Sfântul Nectarie să le rânduiască toate spre folos. Slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumiri Sfântului Nectarie!
  Alina
  29.10.2016
  Citesc tot timpul minunile Sfântului Nectarie si de aceea, am hotarat sa va spun si eu cateva din ele. In anul 2015, sora mea avea cancer la plămâni si era in ultima faza,metastaza. Am crezut ca o pierd dar intr-o zi cand se afla la mine la Bucuresti pentru ca ea locuia in provincie ii era foarte rau abia mai putea sa respire si mie mi-a trecut prin cap sa ii pun acatistul Sfântului Nectarie sub cap si sa o ung pe frunte cu ulei de la Sfântul din Eghina

  A adormit si dimineata cand s-a trezit a zis ca de mult nu a mai dormit asa de bine. De atunci, eu si ea am inceput sa citim acatistul Sfântului, asta se intampla inainte de Crăciun. Dupa sărbători, in luna ianuarie sora mea trebuia sa se interneze in spital(un alt Spital nu cel care se tratase) .

  S-a internat, i-au facut toate analizele ia spus doctorului diagnosticul, i-a dus toate analizele vechi si doctorul a rămas mut. I-a zis ca nu are cancer, ca are numai niste semne pe plămâni ca niste cicatrice dar sa nu isi daca probleme ca nu mai are nimic . Bineinteles sora mea punea si cateva picături de ulei de la candela pe pâine si le manca. Asta a fost una din minunile care le-a înfăptuit Sfântul.

  Un sfat cititi minunile Sfântului si acatistul si el va duce pe calea cea bună.
  Intr-o zi cand citeam acatistul Sfântului Nectarie mi-a venit in gand ca ar fi bine sa am si eu ulei de la Eghina dar stiam ca nu pot ajunge ,dupa 2 zile a venit o cunostinta si mi-a zis că a fost plecată la Sfântul si ca nu a adus nimic la nimeni dar mie mi-a luat o sticluță de ulei de la candela ,atunci am inceput sa plâng in hohote ca doar cu doua zile inainte ma gândisem si Sfântul Nectarie cu puterea lui mare ma auzit si mi-a trimis. Am foarte multe de povestit despre Sfântul dar asta ar insemna sa scriu o carte .Va multumesc ca cu prilejul acestui sărit am putut sa împărtăsesc câte ceva doamne ajuta la toata lumea.
  Claudia
  01.11.2016
  Ii multumesc Sfαntului Nectarie ca mi-a daruit-o pe Maria Nectaria, ca m-a ajutat sa am o nastere usoara, sa trec peste greutatile cu alaptatul si problemele cu sanii din cauza laptelui. In primele 6 luni simteam psihic ca nu mai pot continua, eram tentata sa renunt la alaptat, dar, cu multa stradanie si rugaciune, am depasit momentul, fetita mea are acum 1 an si o luna, este in continuare alaptata la san, iar aceasta apropiere dintre noi doua simt ca imi da putere sa trec peste orice.
  ilinca
  01.11.2016
  Îți mulțumesc din suflet Sfinte Nectarie, ca prin tine am ajuns la Dumnezeu. Îți mulțumesc ca te rogi pentru noi si esti mereu αproape . Te iubesc din tot sufletul meu.
  Ion
  04.11.2016
  Buna ziua, I-am promis Sfantului Nectarie ca voi face cunoscuta si acesta minune pe care a facut-o Sfantul cu mine. Aveam probleme cu stomacul , incepusem sa fiu constipata, dar rugandu-ma la sfantul, m-a ajutat si acesta mare problema pentru mine a disparut. Este putin rusinoasa problema, dar extrem de neplacuta. Cu ajutorul Sfnatului Nectarie, inca o data, s-a rezolvat.
  Iti multumesc Sfantul nostru drag, si te rog sa te rogi impreuna cu Maicuta Noastra Sfanta si cu toate puterile ceresti pentru noi pacatosii, cei vii si cei adormiti, sa ne mantuiasca sufletele Tatal Nostru Ceresc. Doamne ajuta!
  Cristina
  06.11.2016
  Pe Sfântul Efrem cel Nou l-am descoperit în urma cu câțiva ani când mă rugam la Sfântul Nectarie sa-mi dea un semn dacă sa mai încerc sau nu sa avem un copil (făcusem deja 4 fertilizării in vitro) iar încrederea noastră scăzuse. Intr o noapte am visat ca eram în cabinetul doctori mele dar mă consultau 2 bărbați, cel care mă consulta era Sfântul Nectarie iar cel care scria mai târziu aveam sa mi dau seama ca era Sfântul Efrem pe care nu îl cunoșteam încă.

  Sfântul Nectarie îmi spunea în vis ca o sa am un băiat. După acest vis am plecat în Eghina iar aici și eu și soțul meu ne-am rugat Sfantului Nectarie sa ne dea un semn iar ca urmare a rugăciunilor noastre în ultima noapte am visat 2 coroane și o lumânare de botez, mai târziu aveam sa înțeleg ce înseamnă acele doua coroane, încă o sarcina pierduta și un FIV nereușit. Acum sunt însărcinată și mă rog la Sfântul Efrem Sfântul Nectarie și Maica Domnului sa se nască sănătos!

  Pe Sfântul Efrem l-am cunoscut destul de târziu, la un an diferența de la primul vis. Auzisem de el de la prietena mea pe al cărui băiat îl cheamă Efrem știam ca moaștele sunt în Nea Makri dar niciodată nu treceam. Anul trecut ne-am propus sa ajungem la Sfantul Nectarie, ăsta însemna să plecam de acasa în jur de ora 3 dimineata. E o distanta de 1100 km, iar ca niciodată nu ne-am trezit și nu am prins ferryboat ul.

  Trebuia sa dormim undeva și cel mai bine am mers în Nea Makri la Sfântul Efrem acasă unde ne întoarcem de fiecare data cu același drag! Avand încredere și rugându-ne Sfinții ne ajuta pana la urma dar înainte trebuie sa trecem prin multe încercări și sa nu ne pierdem credință. DOAMNE AJUTA!
  Florentina
  06.11.2016
  As dori sa povestesc minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut cu mine. Prima minune a facut-o cu fica mea, a avut un chist la ficat si medici i-au spus ca o sa-i taie din ficat,o sa-i puna un tratament in coloana ca recuperarea o sa fie mai grea.

  Inaite de operatie i-am dat cu mir de la Sfantul Nectarie si operatia a iesit foarte bine, nu i-a mai taiat din ficat, nu i-a mai pus tratament in coloana si dupa trei zile i-a dat drumul din spital.

  A doua minune este ca am gasit de munca dupa ce am facut acatistul Sfantului Nectarie.

  A treia minune, fratele meu si sotia au ramas fara munca, am facut acatistul Sfantulu Nectarie si i-au chemat din nou la munca. Multumim Sfinte Nectarie pentru tot bine ce ni-l faci.
  Aurelia
  07.11.2016
  V-am mai trimes minunea care a facut-o Sfantul meu iubit, Sfantul Nectarie. Sunt vreo cinci ani de atunci. Eram un biet crestin care credeam ca, daca cred in Dumnezeu este suficient. Chiar incepusem sa mai merg si la biserica, dar calcam si strâmb, chiar foarte. Dupa ce iubitul m-a parasit, in urma unor idei ca despartirea noastra ar fi fost cauzata de cineva care ne-ar fi facut farmece, am apelat la o descantatoare prin telefon.

  Bimenteles bani, pachete , telefoane si nimic. Iubitul nu revenea, doar reaparea sporadic. Inainte citesem viata si minunile Sfantului si ma impresionase ! Intr-o seara, am inghenunchiat langa pat si mustrata de constiinta am plans si m-am rugat sa-mi spuna Sfantul daca este bine ce fac. Ce credeti, in vis ( sau poate aievea) a aparut Sfantul la capatul patului meu intr-o icoana mare, c-am de un metru si eu m-am vazut in pat.

  Era camera mea, patul meu, spatarul meu de fier forjat si Sfantul la capul meu in aceea imensa icoana. I-am auzit glasul bland : "Întoarcete la Dumnezeu. " Atat...dar am stiut ce trebuie sa fac. De atunci ma tot lupt si rog pe bunul Dumnezeu sa ma ajute si sa asculte rugăciunile Maicii Domnului si ale tuturor Sfintilor, prietenii nostri.
  Rodica
  08.11.2016
  L-am descoperit pe Sfantul Nectarie de mai multi ani si de atunci in fiece an merg sa ma inchin moastelor lui.Anul trecut prin luna noiembrie am inceput sa am niste dureri in calcaiul drept ,apoi si in cel stang incat dimineata cand ma dadeam jos din pat era un chin pana imi reveneam din intepaturile pe care le aveam.Am inceput sa ma dau cu ulei de la candela sfantului Nectarie si cu ulei de la candela Sfantului Parinte Arsenie Boca si cert este ca:durerile au incetat dupa un timp (nu-mi dau seama de cand)si nu au mai revenit nici pana in ziua de astazi.Tin sa multumesc in mod egal pe aceasta cale Sfantului Nectarie si Sfantului Parinte Arsenie Boca pentru ajutorul dat si ma rog neincetat sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu pentru noi toti.Doamne ajuta la toata lumea.
  Anonim
  11.11.2016
  Imi cer iertare fata de Sfantul Nectarie fiindca nu m-am tinut de cuvant in ceea ce priveste marturisirea ajutorului primit. Vara aceasta 2016, am simtit ajutor deplin de la Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, am luat nota maxima la licenta, mi-am gasit un loc de munca, pana si aproape de casa, colegii de munca sunt asa cum mi-am dorit, prietenul meu si-a gasit si el serviciu mult dorit, iar fratele meu a fost promovat pe o functie mai buna din punct de vedere financiar. Am avut si momente cand credeam ca Sfantul nu se va indupleca spre a-mi asculta ruga, eram pur si simplu nerabdatoare sa am acel lucru, mi-a demonstrat ca doar prin rabdare pot avea ceea ce-mi doresc , sa ajung unde imi doresc. Precizez ca intotdeauna i-am simtit ajutorul de la prima rugaciune, acatist, cu toate ca nu citesc acatistul permanent. Fie ca Bunul Dumnezeu sa se induplece spre ale noastre rugaciuni si sa ne intelepteasca, sa alegem in viata calea cea buna, iar sfintii dragi sa ne mijloceasca.Doamne ajuta!
  Mariana
  11.11.2016
  Ma numesc Vrancianu Mariana-Gentiana si sunt din localitatea Costesti, Judetul Vaslui. Pot sa spun ca sunt si eu una din fericitele persoane care se bucura de ajutorul primit de la Sfantul Nectarie. Va scriu aceste randuri dupa indelungi amanari, promitandu-i Sfantului Nectarie ca o sa spun minunea mea la toata lumea. I-am promis ca voi spune si nu am spus. Imi sta pe suflet ca o stanca mare care apasa din ce in ce mai tare pe zi ce trece.

  Totul a inceput in anul 2013 in luna iunie, cand am dat un ultim examen-restanta la facultate si ca drept multumire ca l-am luat cu o nota destul de incurajatoare, eu si cumnatul meu, Laurentiu, care este dascal la biserica din sat si care m-a insotit in acea zi la examen, am trecut pe la Biserica “Sfantul Nectarie” din Iasi. Am intrat in biserica fara sa stiu prea multe despre acest sfant. Nu-l cunosteam deloc. Cu toate ca treceam foarte des pe langa acea biserica, deoarece stateam in gazda prin apropiere, dar niciodata nu am avut intentia sa intru ca sa ma inchin la icoane.

  In luna iulie, imediat dupa ce am sustinut si lucrarea de licenta, am plecat in Italia la sotul meu. Ca drept multumire lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa iau acest examen, am inceput sa ma rog in fiecare dimineata si seara, ceea ce nu faceam pana atunci. Prin luna august am inceput sa caut pe internet despre Sfantul Nectarie si sa aflu mai multe. Am citit viata lui si cateva minuni pe care le-a facut oamenilor cu diferite probleme. Urmatoarea luna, in septembrie, imi doream foarte mult sa merg la o biserica ortodoxa de aici din Italia ca sa-mi iau o icoana cu Sfantul Nectarie, deoarece nu o aveam in casa. Aceasta dorinta era foarte mare.

  In dimineata zilei de 14 septembrie, ziua Sfintei Cruci, ne-am hotarat cu greu sa mergem la biserica, cu toate ca afara era o vreme ploioasa si urata. Aveam o presimtire nu prea buna, presimteam ca o sa avem un accident cu masina. In drum spre biserica, pe o straduta cu sens unic, pavata cu piatra cubica, ne-a depasit o masina mica care se izbise de zidul de pe marginea drumului drept in fata noastra. Soferul nu a patit nimic, iar masina s-a intors invers sensului de mers. M-am speriat foarte tare si am inteles ca presimtirea mea se adeverise intr-un fel. Dar eram bucuroasa ca nu eram noi cei implicati. Ajunsi la biserica, am intrebat la magazinul de obiecte religioase daca au icoana Sfantului Nectarie. Baiatul care vindea mi-a zis ca nu are aceasta icoana, dupa ce s-a uitat prin multimea de icoane. In sinea mea am zis ca nu se poate sa nu fie aceasta icoana cu acest mare sfant. Am ascultat slujba, iar la sfarsitul slujbei m-am dus din nou sa intreb. De aceasta data era un alt baiat, care s-a uitat mai atent si mi-a dat icoana mult dorita.
  In urmatoarele zile am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie.

  Intr-o seara, spre miezul noptii, stateam in mijlocul camerei, cu icoana in brate il rugam pe Sfantul Nectarie sa-mi dea un semn ca exista. Am fost nerabdatoare la inceput cum suntem toti dealtfel. Numai cand primim semne, atunci credem cu adevarat. Inainte de a adormi am simtit miros de mir in camera si atunci m-am cutremurat. Am realizat ca Sfantul Nectarie exista si ma auzise. In urmatoarea seara am inceput din nou sa ma rog si cu lacrimi fierbinti am cerut sa-mi dea un copil; in acelasi timp ii promiteam sfantului ca daca imi va da un copil, o sa-i pun numele lui si o sa spun minunea mea la toata lumea. Dar mai vroiam o minune: ca testul de sarcina sa fie pozitiv de ziua lui, pe 9 noiembrie. Vreau sa precizez ca mai facusem 2 teste inainte si erau negative. M-a dus gandul la mama mea care ea dupa ce a facut tratament, a putut sa aiba copii, cam 7 ani au trecut pana a ramas insarcinata.
  In acea noapte mi s-a aratat in vis un copil imbracat in alb si o voce mi-a spus: “va fi fetita…Nectaria”. Sfantul Nectarie mi-a auzit dorinta. Dimineata urmatoarei zile i-am povestit visul sotului meu care se pregatea sa plece la munca. Nu am inteles visul atunci, nu i-am dat importanta prea mare. Toate aceste lucruri se intamplau inainte sa raman insarcinata cu Nectaria.

  Pe 8 noiembrie a venit sora mea, Elena. Eram foarte bucuroasa, pentru ca nu o mai vazusem din luna iunie. Fiecare dintre voi care aveti surori sau frati, cred ca intelegeti sentimentul pe care l-am simtit eu atunci cand a venit sora mea ca sa mai petrecem cateva zile impreuna, pana incepea si ea munca tot aici in Italia, dar in alta zona, la vreo 600 de km distanta. Urmatoarea zi era ziua Sfantului Nectarie, si asa cum am zis ca o sa fac testul de sarcina atunci, am amanat momentul. L-am facut dupa 10 zile, pe 19 noiembrie si spre surprinderea mea, era pozitiv. Atunci mi-am dat seama ca Sfantul Nectarie mi-a ascultat ruga. Mi-am adus aminte de vis si in momentul acela am stiut ca voi avea o fetita. Nimeni din cei apropiati nu m-au crezut, sperand ca va fi baiat.

  La sfarsitul lunii februarie 2014, am facut ecografie pentru a afla sexul copilului, cu toate ca eu stiam deja numai ca vroiam sa-mi confirme cineva ca e adevarat. Ardeam de nerabdare, iar doctorita mi-a zis ca o sa fie fetita. Atunci am realizat ca visul e adevarat. Toata perioada sarcinii a fost o binecuvantare pentru mine, in sensul ca nu m-am simtit rau. Totul a decurs normal.

  In dimineata zilei de 7 iulie 2014, m-a insotit la spital sotul meu, Vasile si sora mea, Elena. La ora 16:00 am intrat in sala de nastere si ma rugam lui Dumnezeu, Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie sa ma ajute sa nasc usor. In momentul acela, a inceput sa ploua cu galeata. Vreau sa precizez ca si atunci cand am luat icoana de la biserica afara ploua. Dupa aproape 2 ore, la ora 18:15, avea sa se nasca minunea noastra, Maria-Nectaria, o fetita perfect sanatoasa. Avem un ingeras de fetita cu parul blond si ochii albastri.

  Acum are 2 ani si 4 luni si in fiecare zi ma gandesc cum Dumnezeu si Sfantul Nectarie si-au facut mila de mine si m-au binecuvantat cu acest minunat copil, pe care mi l-am dorit foarte mult. In fiecare zi ma emotionez cand o vad dimineata trezindu-se si imi curg lacrimi de fericire. Acum pot sa spun ca am simtit adevarata fericire.

  Multumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie ca ne-au daruit un copil minunat pe care il crestem cu multa dragoste si in fiecare zi ne umple sufletul de fericire.
  Rugati-va cu credinta lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor si nu va ramane neascultata ruga voastra.
  Minunat este Dumnezeu întru Sfinţii Săi!
  Bucura-te, Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni. Cu multa dragoste
  Alina
  11.11.2016
  Aveam dureri in partea dreapta in zona ficatului timp de cateva luni m-a furturi aceea zona si imi făceam tot felul de gânduri .O persoana necunoscuta din Bucuresti mi-a trimis ulei de la Manastirea Radu Voda m-am uns de cateva ori si l-am rugat pe sfânt sa ma ajute si nu dupa mult timp minunea a apărut nu ma mai supăra nimic . Multumesc Sfinte Nectarie mare făcător de minuni . Chemați-l in ajutor el nu întârzie sa vina.
  Irina
  11.11.2016
  Minunea mea este ca am ajuns in Eghina la Sfantul Nectarie! Un loc minunat! Mi-am dorit tare mult sa ajung si intr-o zi Sfantul a hotarat ca e timpul..dupa sapte ani de asteptari sa merg! Totul a fost foarte rapid. Pana sa ajung la manastirea din Eghina toate lucrurile au fost aranjate perfect fara sa fac vreun efort. Sfantul Nectarie a avut grija de toate! Iti multumesc Sfinte Nectarie! II multumesc Maicii Domnului si Bunului Dumnezeu, Sfantului Ioan Rusul si Sfantului Efrem pentru minunea de a ajunge in Grecia! Abia astept sa revin! Amin.
  Florentina
  11.11.2016
  Bună ziua, ma numesc Frunză Florentina si vreau să vă povestesc despre minunile pe care Sfântul Nectarie le-a făcut pentru fetițele mele. În dată de 9 martie 2012 să întâmplat să nasc prematur la 6 luni și 3 săptămâni iar medicii mi-au spus să plec acasă deoarece nu au nici 5% șanse să trăiască având câteva diagnostice grave: hemoragie cerebrală, 2 găuri la inima între venele principale plus plămânii nedezvoltati cu toate acestea nu am vrut să plec acasă și să le las acolo am zis ca trebui să lupt pentru el.

  După 3 zile am deci să le botez în spital cu gândul să le pot da cu mir de la Sfântul Nectarie si așa am facut după botez a doua zi fetițele au căpătat o culoare normală ele având o culoare vinetie si pe zi ce trecea si le dădeam cu mir ele își reveneau iar părinții mei mergeau zilnic la mănăstirii Radu Vodă unde se afla moaște ale Sfântului Nectarie nici medicilor nu le venea să creadă ca au scăpat de cei mai rău și dp 3 luni de stat în spital am plecat acasă în sfârșit dar cu ele sănătoasă.

  După ce am sta o săptămână acasă avem un control la ochii având retinopatie de prematuritate gradul 3+ adică spre orbire si a trebuit să îi facă operație de urgență ca să nu își piardă de tot vederea dandune șanse să vadă decât cu un ochi si acela nu 100%.

  Am mers cu o zi înainte operației cu ele la biserica eu neavand voie să le scot din casa am spus că mergem la în casă Domnului si la Sfântul care le-a salvat si nu ai ce sa pățească,am mers le-am si împărtășit si am simțit o liniște sufletească care nu pot descrie si am ajuns si la spital pt operație.

  Operația trebuia să dureze 30 de minunte dar a durat o oră și jumătate deoarece a fost resuscitata de 2 ori făcând stop cardio respirator si internarea să prelungit de o zi la o săptămână. După vestea asta rea doamna doctor mi-a spus că a reușit să-i salveze amândoi ochii având să vadă în jur de 85% ca un copil normal acum are 4 ani si jumătate și poarta ochelari de vedere de la 9 luni având MIOPIE -5 DAR EU CÂND AM FOST LA BISERICA LA SFÂNTUL NECTARIE m-am rugat măcar să vadă cu ochelarii numai să vadă cu ambii ochi si Sfântul așa ne-a dat.
  Am mult mai mult de povestit despre minunilele care le-am primit de la SFÂNTUL NECTARIE si de atunci îi mulțumim zi si noapte pt cea făcut pt noi si povestesc despre asta la toată lumea.
  Monica
  11.11.2016
  Buna ziua, Vreau sa va impartasesc o alta minune pe care Sfantul nostru ocrotitor si drag Sfantul Nectarie a facut-o cu mine. Am un bebelus care doarme foarte putin si eu toate le fac pe fuga, am mers sa dau de mancare la gaini, graul fiind intr-o cutie de tabla si m-am urcat pe ceva sa ajung sa iau grau, am alunecat si am venit cu burta de marginea cutiei, m-am lovit si la coaste, ma dureau foarte tare,de abia respiram,apoi cu greu o luam pe cea mica in brate si paseam cu ea prin casa. M-am uns cu mir de la Sfantul Nectarie, am facut usor masaj cu mir cat am suportat si am citit Acatistul Sfantului Nectarie, pe care il citesc aproape in fiecare seara, iar a doua zi m-a mai lasat durerea,puteam sa ma misc mai bine, iar a treia zi pot sa spun ca nu mai simteam decat o usoara jena acolo,desi eram vanata. Multumesc mult Sfinte Nectarie. Rugati-va neincetat si credeti in Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii Sai ca toate sunt cu putinta. Doamne ajuta.
  Claudia
  11.11.2016
  Doresc sa va scriu si eu despre doua minuni care s-au intamplat in viata mea si a sotului meu dupa ce am vizitat Manastirea Sfantului Nectarie din judetul Caras Severin, satul Fenes, unde se afla si particele din moastele Sfantului Ierarh Nectarie.

  Anul trecut (2015) in luna noiembrie, inainte de praznicul Sfantului Nectarie, bunica mea se afla internata in spital dupa o grava intoxicatie cu medicamente. A fost chemata salvarea acasa si cand au ajuns cu ea la spital orasenesc doctorii de acolo le-au spus parintilor mei ca are pulsul asa de mic incat daca nu va fi transportata de urgenta la spitalul judetean va muri, pentru ca ei nu au cum sa o ajute acolo. Dupa cateva zile si-a mai revenit, dar intr-o seara a intrat brusc intr-o stare semicomatoasa, din care cand s-a trezit avea pierderi de memorie, halucinatii, nu manca, nu se putea misca, era foarte slabita, o umbra de om. Fiica ei, matusa mea, era zi si noapte langa ea la spital ingrijind-o si incercand din rasputeri sa o faca sa manance ca sa isi mai revina.

  Intre timp sotul meu, un om bland si cu frica de Dumnezeu, a primit o veste care l-a tulburat foarte mult. Desi nevinovat, fusese pus pe o lista de martori dintr-un dosar de coruptie asa cum din pacate sunt multe la noi in tara si fusese chemat de mai multe ori sa faca declaratii. El prezentand-se de fiecare data si spunand numai adevarul, pentru ca asa trebuie sa faca un bun crestin a aflat ca era in continuare pe lista de martori din dosar si era chemat din nou la politie. S-a tulburat foarte mult, ii era frica pentru libertatea sa, deoarece vazuse atunci cand mai daduse declaratii cat de corupti erau cei acuzati din dosar si cate neadevaruri savarsisera.

  Fiind amandoi cu sufletele intristate, ne-am amintit ca de cateva ori cand am ajuns in jud. Caras Severin am vazut pe o placuta pe marginea drumului care arata spre Manastirea Sfantului Nectarie, si am hotarat sa mergem intr-o duminica sa ne rugam acolo pentru ca asa cum spune rugaciunea catre Maica Domnului "ajutorului omenesc nu ne incredinta pe noi", am nadajduit ca ne va ajuta Sfantul Nectarie sa trecem si noi si familiile noastre peste toate incercarile.

  Marturisesc ca Sfantul Nectarie ne-a auzit si a venit de graba in ajutorul nostru. In urmatoarea saptamana bunica mea si-a revenit, inca mai pastrez pozele pe care mi le-a trimis din spital matusa mea pentru ca schimbarea ei a fost intr-adevar o minune. Chiar si doctorul ei cand a externat-o le-a zis parintilor mei ca este un miracol felul in care si-a revenit, nu a ramas cu niciun fel sechele, are 80 de ani si anul acesta mi-a dat Dumnezeu sa imi fie alaturi la nunta sa ma vada mireasa. In cazul sotului meu, la fel, a facut o minune Sf. Nectarie. Cred ca dupa o saptamana aproximativ, l-a sunat cineva din familie care stia despre ce e vorba si l-a anuntat ca a verificat lista de martori din nou si el a fost scos definitiv de pe lista.

  Noi suntem oameni pacatosi, nu ducem o viata dreapta, nu ne facem timp pentru rugaciune atat cat am putea si Dumnezeu stie nevrednicia noastra. Dar sa stiti ca Sfintii lui Dumnezeu sunt cu adevarat prietenii nostri de nadejde, atat in necazuri cat si in bucurii, pe ei ii avem alaturi si ne putem sprijini pe ajutorul lor!

  De asemenea vreau sa va vorbesc putin despre aceasta Manastire a Sfantului Nectarie care nu cred ca e asa de cunoscuta. Din ce vad si citesc cele mai cunoscute locuri din Romania unde se afla moastele Sfantului sunt Manastirea Radu Voda din Bucuresti si Biserica "Sfantului Ierarh Nectarie" din Iasi. Frati crestini, avem si in Banat un colt de Rai unde se afla parte din moastele Sfantului Nectarie si sunt cu adevarat facatoare de minuni si Sfantul ne asteapta pe fiecare sa ne asculte durerile si sa ne odihneasca sufletele ingreunate de poverile vietii.

  Manastirea are doi vietuitori, dar in putine locuri am auzit predici atat de frumoase si de folositoare ca acolo si de cand intri in curte simti un Duh de Pace si Bucurie. Pe mine m-a ajutat Dumnezeu sa ajung in Eghina acum multi ani cand auzisem foarte putin de Sfantul Nectarie si sa ma inchin acolo la sfintele sale moaste si sa ii vizitez casa. Dar pentru cei care il iubesc pe Sfantul Nectarie dar inca nu pot sa ajunga in Eghina sa stiti ca exista in Banat un coltisor unde Sfantul ne asteapta cu bratele deschise!

  Pentru rugaciunile Sf. Ierarh Nectarie, Doamne miluieste-ne si ne mantuieste pe noi!
  Mariana
  12.11.2016
  Cred si stiu ca Sfantul Nectarie m-a ajutat. Acum 3 ani mi-a aparut o umflatura la sanul drept deasupra, va dati seama ce m-am speriat si cat am plans. Aveam 48 de ani, am sunat la o clinica sa fac mamografie, mi-au facut programare, dupa 2 sau 3 saptamani timp in care am citit acatistul Sfantului Nectarie si o prietena mi-a adus ulei din candela de la Biserica Radu Voda din Bucuresti cu acest ulei ma ungeam pe umflatura in forma crucii. Dupa 3 sau 4 zile nu mai aveam nimic. Am facut totusi mamografia care a iesit buna neavand nimic. Stiu si cred cu tarie ca Sfantul Nectarie m-a ajutat si stiu ca este grabnic ajutator pentru orice problema pe care o am. Multumesc Sfinte Nectarie! Doamne ajuta tuturor!
  Ioana
  13.11.2016
  Va scriu si eu mărturisirea mea, cea in care Sfântul Nectarie m-a ajutat. Am rămas însărcinată, necăsătorita fiind. Cand i-am spus tatalui copilului mi-a spus ca pentru el nu este alta solutie decât să fac avort. Imi era frică, indiferent de ce as fi ales. Numai ce terminasem facultatea, ma gândeam cum voi crește copilul asta.
  Întâmplarea era ca am fost la control la Bucuresti, tatal copilului locuind acolo.
  După ce am plecat de la primul control in care doctorul si el mi-a programat intreruperea de sarcina asa m-a luminat Dumnezeu încât din cate biserici mi-au ieșit în cale doar la Radu Vodă m-am oprit la racla cu moaștele Sfântului Nectarie.

  Părintele de acolo mi-a simțit disperarea, i-am explicat situatia si a zis sa ma rog Maicii Domnului si Sfântului Nectarie ca voi primi ajutor. Si asa a fost, am avut o sarcina usoara, am nascut un copil sănătos și frumos. Si numai atâta dar si acuma are Sfântul Nectarie grijă de Nectaria. Numele de botez l-am ales a Sfântului Nectarie ca multumire si sa-l aiba in viata ca ocrotitor. Tind să cred că Sfântul Nectarie m-a chemat la el ca sa salvez un înger sa vina pe lume. Rugați-va Sfântului Nectarie! Eu nu sunt vrednică sa-i mulțumesc!
  Laura
  13.11.2016
  Va marturisesc si eu, minunea pe care ne-a invrednicit sa o primim Sfantul Nectarie.Mama mea este suferinda de ulcer varicos de foarte multi ani, fara sa se inchida si cu dureri mari. O doamna binecuvandata de la noi din localitate ii aduce acatistul Sfantului Nectarie. Iar maica-mea femeie cu credinta in Dumneze, a inceput sa-l citeasca. Tot atunci eu am cautat un nou leac pentru vindecare, vorbind si cu medicul nostru, aflu ca se gasesc pansamente cu ioni de argint, in farmaciile din oras, fara a intelege la care anume(asa a vrut Sfantul Nectarie).

  Am cautat pansamentul intreband in mai multe farnacii, in final am gasit un pansament, nu ma interesa pretul, l-am cumparat si l-am adus acasa. Cum a pus pansamentul a inceput sa-si dea seama ca ii este foarte bun.

  Pana aici nu am realizat nici eu nici mama mea de ajutorul Sfantului Nectarie.
  M-am dus la medicul de familie si i-am spus ca mama mea se simte bine de la pansament si o sa merg sa mai cumpar, indicandu-i farmacia de unde cumparasem, la care medicul imi indica o alta farmacie unde pansamentul era cu mult mai ieftin.

  M-am dus la farmacia indicata de medic si cu adevarat tot pansament cu ioni de argint dar mult mai ieftin, prin urma, l-am achizitonat, ducandu-il mamei mele.
  In momentul cand il aplica pe rana, are dureri groasnice, nu il suporta deloc.
  Atunci am realizat amandoua de sprijinul Sfantului Nectarie, care m-a caluzit spre leacul spre vindecare a ulcerului mamei mele.

  Mama mea a continuat sa se roage Sfantului Nectarie si deatunci nu a mai suferit din pricina ulcerului. Nu avem putere sa strigam multumirea noastra, de acea acuma il rugam pentru usurarea suferintei tatalui meu, cu nadejdea ca el stie cel mai bine cum trebuie sa fie. Multumin SFINTE NECTARIE, pe tine te laudam si ne rugam, mijloceste rugaciunele noastre DOMNULUI IISUS spre izbavirea noastră! Amin!
  Elena
  13.11.2016
  Am avut o răceală puternică, luam multe medicamente, dar nu aveau efect. M-am rugat Sfântului Nectarie să mă ajute pentru a mă însănătoși. Pe 9 noiembrie urma să fie ziua Sfântului și mă gândeam că nu pot ajunge la priveghere, pentru a-i fi alături. Pe 1 noiembrie am început să i citesc acatistul iar peste câteva zile mi-am revenit. Am reușit să ajung la slujbă, a fost minunat! Acum citesc în continuare acatistul, 40 de zile pentru a-i mulțumi Sfântului meu drag pentru ajutorul primit. Sfantul mă ocrotește la orice pas. Multumesc, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcător de minuni!
  Cristina
  14.11.2016
  Sfantul Nectarie pentru mine este ca si un tata, mi-a aparut in vis si mi-a zis ca fetita mea se va face sanatoasa. Doar ca trebuie sa am rabdare. Peste cativa ani am ajuns si in Grecia cu ajutorului lui Dumnezeu si a Sfantului Nectarie. Cand ne-am urcat in autocar pornind spre plecare, un fluturas alb zbura pe langa fetita si ea dadea sa-l prinda, fluturasul la un moment dat s-a pus pe umarul fetitei mele exact unde avea chistul. Am ramas foarte surprinsa. De atuci a trecut 3 ani fetitei mele nu i s-a mai inaintat boala.Ne-am intors plini de incredere si cu mult curaj ca fetita noastra se va face bine. Ne dorim din tot sufletul ca intr-o zi ne vom intoare in Eghina pentru multimire.
  Irina
  14.11.2016
  Aveam nevoie de munca, la amiaza am citit acatistul, seara m-a sunat cineva sa ma duc in locul ei, pentru mine a contat si atat. Multumesc Sfinte Nectarie.
  Monica
  16.11.2016
  Intradevar dragii mei, Sfantul Necatrie ne-a venit in ajutor si noua, dupa atata timp in care nu credeam ca o sa mai muncesc, iata ca Sfantul m-a ajutat. Am avut un contract de 2 luni jumate in Germania si cind m-am intors, dupa 2 saptamani am plecat in Eghina la Sfantul Nectarie in perelinaj chiar de hram pe 9 noiembrie, o data ajunsa acolo am ramas impresionata de tot cea ce am vazut. Intradevar un loc sfant, ii multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Efrem Cel Nou, Sfantul Dimitrie Izvoratoru de mir, Sfantul Efrem Sirul, Sfantul Spiridon pentru tot ajutorul sa ajung la iei acasa Va multumesc Sfintiilor .Amin!
  Liliana
  17.11.2016
  Ma numesc Liliana. Vreau si eu sa marturisesc ajutorul dat de Sfantul sufletului meu, Sfantul Nectarie! I-am promis ca voi marturisi tuturor ajutorul dat, daca ma va tamadui si pe mine. Acum doua saptamani ma trezisem cu niste pete rosii pe tot corpul, foarte deranjante. Fusesem la urgente, deoarece incepuse sa mi se umfle fata si mainile , acolo mi-a pus o perfuzie si mi s-a spus ca este o alergie. Fiind in alt oras cu facultatea, am fost nevoita sa ma intorc acasa sa stau o saptamana pentru a se remedia situatia. Si in acea saptamana m-am rugat seara cu lacrimi Sfantului, cerandu-i sa se milostiveasca fata de mine si sa ma vindece, si asa a si fost. Eu ma simteam din ce in ce mai bine, pana intr-o zi cand am vazut ca nu mai am nimic, nicio pata. Am fost fericita si am constatat ca minunile exista. Nu am cuvinte pentru a-i multumi Lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie, sunt atat de buni cu noi , pacatosii. Mare este Iubirea lui Dumnezeu fata de noi si cuvintele mele/noastre nu au atatea laude pentru a-i multumi! De cand am aflat de Sfantul Nectarie sunt cel mai binecuvantat om de pe pamant, il iubesc din tot sufletul! Rugati-va ,dragi oameni Lui. Nu-i medicament mai bun ca rugaciunea. Doamne ajuta, tuturor!
  Alina
  18.11.2016
  Multumesc Sfinte drag, pentru ca esti protectorul familiei mele, in special a fetitei mele! De curand ne-a ajutat din nou si am promis ca-i multumesc. Fi alaturi de noi si nu ne parasi! Doamne ajuta!
  Claudia
  19.11.2016
  Va multumesc din suflet sfinte Nectarie si sfinte Efrem si tuturor sfintilor, "prietenilor" nostri care vegheaza asupra noastra! mi s-a luat o piatra de pe inima cu o problema cu o autorizatie ce ma macina de ceva vreme. Nu cred ca e relevant sa detaliez situatia, insa pot spune ca nu am gasit nicio solutie de iesire din situatia in care ne aflam, iar modul cum a aranjat Dumnezeu lucrurile nu poate fi decat raspunsul la mijlocirile sfintilor. Sunt multe lucruri de invatat din greselile pe care le facem, cecedei drept, de cele mai multe ori, noi ne complicam existenta cateodata, fara voie, INSA, e important sa constientizam ca daca fiecare dintre noi ne-am face datoria si am lucra ca si pentru Dumnezeu, si in folosul aproapelui, viata noastra ar fi raiul pe pamant. Simt ca sfintii mei iubiti asta au facut, au lucrat in inimile oamenilor potriviti, la momentul potrivit, printr-o minunata "potrivire" de situatii. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Mirela
  19.11.2016
  Multumita Sfintilor Nectarie si tuturor sfintilor pentru ajutorul ce l-am avut in sarcina soara mea, am lucrat pana la a 39 saptamana , parea complicata nasterea apoi o minune si fetita sa nascut natural fara cezariana si alte complicatii le-au pus cateva ore oxigen, acum fetita are 2 ani ani e sanatoasa .Doamne Iisuse Hristoase , miluieste-ne pe noi pacatosii. Doamne ajuta sa putem creste copiii in numele Domnului sanatosi . Doamne ajuta . Multumim Lui Dumnezeu ,Sfintei Fecioare Maria Maica Fiului Lui Dumnezeu al nostru Iisus Hristos impreuna cu toti sfintii si toti mucenicii .
  Catalina
  20.11.2016
  Buna ziua, Numele meu este Catalina-Narcisa si doresc pe aceasta cale sa fac cunoscut celor care vor citi aceste randuri, doar cateva din minunile savarsite de catre Sfantul Ierarh Nectarie - Mare facator de Minuni. Pe Sfantul Nectarie l-am 'cunoscut' prin intermediul mamei mele, medic de profesie, care , intr-o buna zi , s-a decis sa ma duca la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. In ceea ce ma priveste , la Sfantul Nectarie am ajuns sa ma rog pentru ca trecusem printr-un divort si in acea perioada din viata mea, a trebuit sa o iau de la capat cu absolut , totul!
  Doresc sa va impartasesc urmatorul lucru si, anume ca : NICI O RUGACIUNE DE TREBUINTA NU TRECE NEOBSERVATA SAU , MAI BINE ZIS, FARA RASPUNS DE LA SFANTUL NECTARIE !!!
  Rugandu-ma la Sfantul Nectarie , am reusit sa imi gasesc un servici la care nici nu visam , mai apoi , in cadrul departamentului unde functionam , am reusit sa imi iau un apartament in zona in care mi-am dorit si fara avans !!! Ba mai mult, doresc sa va spun ca , tocmai in momentul in care ma rugam la Icoana Maicii Domnului din incinta Manastirii si mai apoi la Icoana facatoare de minuni a Sfantului Nectarie, am primit un telefon, chiar in timpul slujbei, prin care mi se confirma aprobarea creditului pentru casa !!!!
  Sfantul Nectarie , chiar in data de 9 noiembrie ,' mi-a raspuns' cu pivire la serviciul in care urma sa ma angajez! Sfantul mi-a aparat copilul si m-a aparat implicit si pe mine de multe necazuri si neplaceri ! In casa pe care El, a inlesnit sa o am, Icoanele Sfantului Nectarie sunt la loc de cinste si asa vor ramane !
  De fiecare data , atunci cand timpul imi permite, alerg la Sfantul acesta minunat , pentru a-i multumi si totodata cu rugamintile fierbinti de a-i tine pe toti cei cunoscuti, prieteni sau dusmani, sanatosi si fericiti !!! Rugati-va Sfantului Nectarie Mare Facator de Minuni, pentru ca toate rugaciunile voastre va vor fi ascultate !!!
  Sfintii Parinti care slujesc in Sfanta Manastire Radu Voda sunt aproape, la fel de buni si milostivi ca si Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem - ocrotitorii acestei Manastiri ! O Duminica Binecuvantata,
  Doamne Ajuta!
  Luminita
  20.11.2016
  Ne doream foarte mult al doilea copil si mă rugam mereu pînă cînd am aflat de minunile Sfantului Nectarie. Am citit acatistul si cartea cu minunile sale am mers la Manastirea Radu Vodă unde se afla moastele Sfantului Nectarie, nu după foarte mult timp am aflat ca sunt însărcinată cu un băiețel pe care l-am botezat cu numele Sfantului pentru ca asa am promis in rugăciunile mele. Multumim din suflet Sfantului Nectarie pentru ca mi-a ascultat si-mi asculta rugăciunile. Rugați-va cu încredere si din suflet si sigur va va ajuta. Slavă lui Dumnezeu pentru Sfinții care ni-i a dat!
  Mariana
  29.11.2016
  Buna ziua. As vrea sa-i multumesc Sfantului Ioan Rusul ca m-a iertat. Sa va povestesc de ce credeam ca l-am suparat. In 2015 pe 26 mai am nascut al treilea copil, o fetita pe numele Ecaterina. Nasterea a decurs foarte bine facand cezariana. Nici nu ziceam ca am nascut asa de bine ce ma simteam. A doua si era ziua Sfantului Ioan Rusul, pe mine acest sfant m-a ajutat tot timpul si ca sa revin mama mea mi-a zis sa-i citesc acatistul pentru ca azi e ziua lui.
  Am raspuns pe un ton mai inalt, nervoasa fiind ca nu am timp sa-i citesc ca am altele de citit. Pot sa va spun ca dupa vorbele astea am inceput sa ma simt rau. Noaptea mi s-a deschis un punct la operatie si sangeram de parca era toata operatia deschisa. A treia zi trebuia sa-mi dea drumul acasa dar tot sangeram. Eu ma rugam dar nu-mi dadeam seama de ce nu-mi reveneam. A venit o doctorita, m-a pansat bine si mi-a zis ca nu e nimic grav, ca o sa se prinda e doar o mica zgarietura dar eu aveam mare frica.
  Am plecat acasa, incepeam sa-mi revin si m-a luminat tot Sfantul Ioan Rusul prin mama mea aducandu-mi aminte vorbele care le-am spus. L-am suparat pe Sfant dupa ce ca el ma ajuta mereu. Atunci am promis ca-i voi citi in fiecare zi acatistul pana la botezul lui Ecaterina. Si asa am facut doar ca nu simteam va ma iertase asa ca anul trecut prin decembrie am trimis un pomelnic in insula Evvia Grecia acasa la sfintele moaste a Sfantului Ioan Rusul sa ma ierte pentru ca l-am suparat.
  Si azi dupa un an de zile sunt foarte bucuroasa. Am primit raspuns de la bunul meu Sfant Ioan Rusul. M-A IERTAT.
  Mariana
  30.11.2016
  Buna ziua. As vrea sa-i multumesc Sfantului Ioan Rusul ca m-a iertat. Sa va povestesc de ce credeam ca l-am suparat. In 2015 pe 26 mai am nascut al treilea copil, o fetita pe numele Ecaterina. Nasterea a decurs foarte bine facand cezariana. Nici nu ziceam ca am nascut asa de bine ce ma simteam. A doua si era ziua Sfantului Ioan Rusul, pe mine acest sfant m-a ajutat tot timpul si ca sa revin mama mea mi-a zis sa-i citesc acatistul pentru ca azi e ziua lui.
  Am raspuns pe un ton mai inalt, nervoasa fiind ca nu am timp sa-i citesc ca am altele de citit. Pot sa va spun ca dupa vorbele astea am inceput sa ma simt rau. Noaptea mi s-a deschis un punct la operatie si sangeram de parca era toata operatia deschisa. A treia zi trebuia sa-mi dea drumul acasa dar tot sangeram. Eu ma rugam dar nu-mi dadeam seama de ce nu-mi reveneam. A venit o doctorita, m-a pansat bine si mi-a zis ca nu e nimic grav, ca o sa se prinda e doar o mica zgarietura dar eu aveam mare frica.
  Am plecat acasa, incepeam sa-mi revin si m-a luminat tot Sfantul Ioan Rusul prin mama mea aducandu-mi aminte vorbele care le-am spus. L-am suparat pe Sfant dupa ce ca el ma ajuta mereu. Atunci am promis ca-i voi citi in fiecare zi acatistul pana la botezul lui Ecaterina. Si asa am facut doar ca nu simteam va ma iertase asa ca anul trecut prin decembrie am trimis un pomelnic in insula Evvia Grecia acasa la sfintele moaste a Sfantului Ioan Rusul sa ma ierte pentru ca l-am suparat.
  Si azi dupa un an de zile sunt foarte bucuroasa. Am primit raspuns de la bunul meu Sfant Ioan Rusul. M-A IERTAT.
  Elena
  04.12.2016
  Bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie m-a ajutat de 2 ori sa ajung la manastirea Sfantului in Eghina. Este un loc minunat in care simti multa liniste si multa apropiere de sfant si unde iti gasesti cuvintele sa-i spui toats neputinta ta. Pe mine ma ajuta Sfantul Nectarie foarte mult.Am fost diagnosticata pe baza analizelor cu o forma de poliartrita reumatoida sau lupus. Aveam dureri la articulatiile mainii si labelor picioarelor cu umflaturi.
  Dimineata era un chin sa pasesc.Am urmat un tratament chimic care mi-a ameliorat durerea, dar m-a determinat sa ma simt foarte rau psihic, mai ales ca aceasta boala nu are vindecare, fiind autoimuna. De un an nu mai iau nici un tratament decat ocazional un antiimflamator. M-am rugat Sfantul Nectarie sa ma ajute si sa-mi dea rabdare in suferinta mea, pentru ca de la pacate avem boli trupesti si sufletesti. In prezent nu am decat 2 incheieturi usor imflamate si cu o mica durere. Sfantul Nectarie m-a ajutat foarte mult.
  Andreea
  08.12.2016
  Stiu ca e greu sa credeti atunci cand nimic bun nu vi se intampla sau cand durerea "fara vina sau motiv " umbreste ochii si inima, ratiunea si stiinta au dovezi palpabile si toti numesc Biserica o afacere... dar va rog sa credeti cautand adanc adanc in inima si in firul vietii voastre si o sa ma intelegeti!
  Am promis si vreau sa ii multumesc Sfantului drag Nectarie pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat de cand am inceput sa ma rog din suflet la el si pentru minunile prin care am inteles ca rugaciunile ne sunt auzite si dupa merit si timp, implinite. Am ajuns sa aflu despre Sfant dintr-o pura intamplare dar exact in momentul in care aveam cea mai mare nevoie de ajutor, fiind la limita de a ma pierde pe mine atat sufleteste cat si psihic, la limita puterilor dupa 9 ani de " plata "continua pentru pacatul meu. Sa ii promiti lui Dumnezeu ca vei face un lucru in schimbul ajutorului Sau si sa nu iti respecti promisiunea este un mare pacat, asa cum am inteles in ultimele zile, rugandu-ma si intreband-ul pe Sfantul Nectarie de ce atata nefericire si lacrimi si durere pentru mine in acesti ani. Ca sa-mi inteleg greseala si pacatul, eu considerandu-ma un om bun, stiind ca nu am gresit nimanui, nu am facut rau nimanui, era nevoie ca Sfantul sa ma faca sa cred mai intai in el si in existenta Domnului cu adevarat si prin minunile lui presarate exact atunci cand trebuia, sa capat putere si incredere ca Ei sunt langa noi daca ii rugam, ne ghideaza pasii si ne ajuta, fiind nevoie doar sa ne rugam sincer. Astfel am inteles ca rugaciunea mea catre Dumnezeu fusese auzita si implinita, iar eu, din slabiciune nu am reusit sa imi respect promisiunea catre El.
  Prima minune a fost ca desi de 2 ani de cand ma mutasem in Bucuresti ma trezeam cu o durere foarte mare de spate, atat de mare incat trebuia neaparat sa ma dau jos din pat, la cateva zile de cand incepusem sa citesc Acatistul Sfantului, in drum spre munca am realizat ca nu imi aminteam cand a fost ultima data cand ma trezisem cu acea durere. Am asteptat dimineata urmatoare cu mare nerabdare pentru a vedea daca durerea exista si eu doar uitasem de ea, facand parte din mine dupa atata timp... dar nu, nu a existat nici in dimineata urmatoare si nici in a doua si tot asa... astazi fiind a 28 zi de cand citesc Acatistul Sfanului Nectarie si spatele nu ma mai doare.
  O a doua minune a fost ca dupa o seara in care m-am rugat din suflet Sfantului Nectarie sa imi dea sansa sa devin si eu mama la un moment dat, varsta mea fiind deja de 34 ani, divortata si fara un iubit care sa ramana mai mult de cateva luni langa mine pentru ca niciunul nu reuseste sa ma iubeasca oricat ar incerca, dimineata ajungand la munca am gasit pe birou o jucarie din plus pentru copii, un ursulet cu o inima rosie pe piept, uitata de un copil acolo cu o seara inainte de inchiderea magazinului unde lucrez. Intamplarea si mai mare face ca acel ursulet sa aiba insemnele barbatului pe care l-am iubit din tot sufletul si de care m-am despartit in aceste ultime luni de toamna, el fiind mare parte a motivului deznadajduirii si depresiei in care ma afundam...
  In timp si rugandu-ma am inteles ca nu trebuie sa ii mai cer Domnului sa imi dea ceea ce vreau eu si cred eu ca imi este bun, ci sa faca asa cum crede El de cuvinta, sa imi dea ce stie si cand stie ca este timpul, doar sa nu ma mai lase sa sufar si sa ma doara ca pana acum... A treia minune a fost ghidarea fara sa stiu de ce, doar am condus pe un alt drum spre casa decat cel obisnuit, spre un loc unde urma sa ma intalnesc cu persoana care prin ceea ce urma sa imi spuna mi-a adus pace si intelegerea multor zbuciumuri din ultimele luni... prin aceasta intelegere a faptelor sale si a adevaratelor sale intentii am putut sa dau voie sufletului meu sa se vindece si sa nu mai sufere invinovatindu-se si intrebandu-se de ce. A patra minune a fost intr-o seara cand fiind in biserica Radu Voda din Bucuresti, unde de cand citesc Acastistul Sfantului Nectarie merg zi de zi sa ma rog la moastele sale, sa ii multumesc pentru ca este langa mine si sa aprind lumanari pentru cei dragi, vii si morti, neavand decat 1 leu la mine nu am putut sa iau cele 4 lumanari pe care obisnuiam mereu sa le aprind. Mi-am intrebat si prietena care era cu mine, nu avea nici ea nimic schimbat. Am aprins doar cele doua lumanari pe care am avut bani sa le cumpar, sperand in sufletul meu ca sufletele nu se vor supara pe mine si spunandu-mi ca in ziua urmatoare voi aprinde cu 2 mai multe si m-am indreptat catre masina. Desi in biserica nu am stat mai mult de 10-15 min., ajungand fix in dreptul usii si voind sa ma urc si sa plec, pe jos am gasit o hartie de 1 leu, exact suma pe care o cautasem si nu o gasisem pentru lumanari. Nu eu pierdusem banii aceia, portofelul meu era in geanta, masina parcata in stanga mea era aceeasi ca atunci cand ajunsesem la biserica...
  Ultima minune de care m-am inspaimantat si m-am bucurat cel mai mult s-a petrecut in urma cu 5 zile, intr-o vineri, fix la 23 zile de cand citeam Acatistul si fix la ora 3:30 in timpul zilei. Cu 4 nopti inainte de acea vineri ceva in mintea mea mi-a spus ca la 23 voi intelege sau afla ceva... nestiind ce este acel numar 23 care pur si simplu mi-a trecut prin cap, am cautat pe Google semnificatia...am gasit ceva dar nimic care sa ma faca sa inteleg ceva concret. Apoi am numarat cand se implinesc 23 de zile de la inceputul citirii Acatistului si mi-a rezulta Vineri. Asteptam ziua de Vineri cu atata nerabdare fiind convinsa in sufletul meu ca ceva trebuie sa se intample atunci. Joi seara m-am pus sa dorm si probabil am adormit dar m-am trezit la scurt timp cu 3:30 in minte repetandu-mi continuu ca nu trebuie sa uit aceste cifre...ora sau ce insemnau ele...
  Vineri m-am trezit destul de tarziu fiind 2 Decembrie si fiind libera, mi-am facut ordine in casa si la ora 3:15 mi-am adus aminte de "visul" din acea noapte. Eram la televizor uitandu-ma la un film. Asteptam ceva, un semn, un apel telefonic, un mesaj... nici eu nu stiam ce astept ...dar se apropia ora 3:30. Tot asteptand si intrebandu-ma si uitandu-ma la ceas cu un ochi si cu altul la film m-am speriat si bucurat enorm auzind replica unuia dintre personaje: Don't lose your Faith! "NU ITI PIERDE CREDINTA!" fix la ora 3:30. Trebuia sa povestesc, trebuia sa fac cunoscut ca exista cu adevarat Dumnezeu si Ingeri si Sfinti si Maica Domnului, care daca le cerem sincer ajutorul si din inima, Ei sunt acolo pentru noi. Mai trebuie doar sa oferim si noi ceva, la schimb si ca multumire: incredere, bunatate, rabdare, iubire si sa ne respectam promisiunile, cu atat mai mult cu cat le facem Domnului de Sus.
  Iti multumesc Sfinte Nectarie mare facatorule de minuni si Maicii Domnului pe care nu am stiut niciodata sa o pretuiesc asa cum merita si ma rog sa il induplece pe Dumnezeu sa ma ierte pentru greseala mea, pe care acum incerc si vreau din tot sufletul sa o repar. Am crescut stiind ca exista Dumnezeu, stiind Tatal nostru si rugandu-ma pana la varsta de 16-17 ani...dupa care doar cand sufletul ma durea prea rau, ii ceream lui Dumnezeu socoteala pentru ca m-a uitat si pentru ca ma "loveste " fara motiv, asa cum credeam eu... A fost nevoie de o foarte mare dezamagire, dupa o alta dezamagire si o alta dezamagire si un divort pentru a ajunge sa vad ca exista ceva mai presus de noi care ne modeleaza si ne intareste si ne invata si ne pedepseste dar totusi ne iubeste mai mult decat ne iubim noi insine.
  Victoria
  12.12.2016
  Nimic nu este intamplator in aceasta viata, iar toate cele petrecute cu mine si familia mea, pot spune cu certitudine , ca au venit doar din marea mila a lui Dumnezeu, cu ajutorul Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, a Sfantului Nectarie si a tuturor sfintilor. De aceea nu pot tacea si vreau sa dau marturie despre ajutorul primit. Pe Sfantul Nectarie l-am cunoscut aflandu-ma in America, dupa ce am vizitat manastirea Sfantului Ioan Botezatorul din Kenosha, Wisconsin, atunci am cumparat o iconita mica si o cruciulita de lemn pe care le-am atins de sfintele sale moaste, pe care le pastrez cu mare drag.
  Din cauza problemelor de sanatate am revenit acasa, in Basarabia. Aveam dureri insuportabile de spate (trei hernii si spasme musculare in regiunea lombara) si imi doream din toata inima sa ajung in Eghina la Sfantul Nectarie, ma gandeam ca daca e voia lui Dumnezeu, ma voi vindeca. In august 2014 am ajuns in Grecia, intr-un pelerinaj minunat de aproape 2 saptamani. Dumnezeu m-a invrednicit sa ajung la multi sfinti pe care ii cunosteam si sa ii cunosc pe altii care la fel de mult ne iubesc si se roaga pentru noi. La Sfantul Nectarie am participat la privegherea de noapte in cinstea praznuirii sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, iar o minune pe care multi au auzit-o a fost ca in timpul slujbei cat timp citea preotul era liniste, iar cand incepeau a canta maicile, odata cu ele incepeau sa cante greierii, acei greierasi zgomotosi, cine a fost in Grecia, cu siguranta i-a auzit. Spatele nu mi-a trecut, insa revenind de la Sfant, am invatat ca trebuie sa am mai multa rabdare, ca Dumnezeu ma iubeste!
  Dupa despartirea de logodnicul meu am cazut intr-o stare de deznadejde, timp de jumatate de an am stat doar in casa, ma rugam citind acatistele mai multor sfinti in nadejdea ca ne vom impaca, dar totodata il rugam pe Dumnezeu sa nu faca voia mea, ci voia Sa, iar daca va face sa intalnesc pe cineva, imi doream sa fie un baiat credincios. Faptul ca voi intalni pe cineva era exclus, ieseam din casa doar pana la biserica si inapoi, insa pe 26 noiembrie 2015 am intrat pe un site de socializare, pana atunci mai multe personae mi-au propus sa comunicam, insa ignoram orice discutie, in acea zi insa am acceptat sa discut cu cel care astazi deja imi este sot.
  Fiind din orase diferite am stabilit sa ne vedem la Chisinau, in biserica Sfantul Teodor Tiron, Ciuflea. La biserica am ajuns pe rand si am aflat abia apoi, unul de la celalat, ca ambii ne-am rugat in fata icoanei Sfantului Nectarie (cu o particica din sfintele moaste) sa ne ajute sa ne gasim perechea, apoi am dat cu ochii unul de celalat si am dat mana, facand cunostinta si in realitate. In ziua savarsirii Tainei sfintei Cununii a unor prieteni, exact la 3 luni dupa ce facusem cunostinta, in biserica, in dreptul icoanei Sfantului Nectarie am fost ceruta in casatorie, iar binecuvantarea lui Dumnezeu a fost atat de mare, incat tocmai atunci in biserica fusesera aduse spre inchinare pentru cateva zile moastele Sfantului Nectarie si o particica din lemnul Sfintei Cruci, din nou Sfantul era langa noi. Iar dupa inca 3 luni am primit si noi Taina Sfintei Cununii.
  In postul de dinaintea sarbatorii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel am avut un vis. Se facea ca eram intr-un hol, era un rand de oameni spre o usa, in usa statea o egumena care impartea cruciulite, insa erau femei care se intorceau triste ca nu au primit nimic. Eu am primit in palma o cruciulita mica, albastra cu marginuta aurie, foarte frumoasa, iar odata cu aceasta primeai voie sa intri intr-o odaie, unde era asezata o masa cu bucate, iar in capul mesei era Sfantul Nectarie. Bineinteles ca in nevrednicia mea nu i-am vazut chipul, stateam cu capul plecat, iar el m-a indemnat sa maninc mancare de dulce, cu toate ca constientizam cu gandul ca este post. Mereu ma gandeam ce ar fi insemnat acel vis, chiar daca nu cred in vise, acum ca sunt insarcinata si e post, mai mananc si de dulce, ma gandesc ca Sfantul nu se supara :)
  Dorinta de a deveni parinti era una mare, insa toate vin la timpul lor, i-am promis Sfantului ca daca vom avea un copil il vom numi in cinstea lui, sau Nectarie sau Anastasia (dupa numele sau de mirean). Astfel se facea intr-o amiaza, la sfarsitul lunii august ca am atipit, insa m-am trezit de la auzul repetat al unui nume: “Anastasia, Anastasia….”
  La inceputul lunii octombrie am vrut sa inmultesc uleiul Sfantului Necatrie pe care l-am adus din Eghina, pentru ca il folosesc de fiecare data si deja era putin. Nu stiam ca partea de sus a recipientului din plastic in care se afla uleiul se scoate, insa el din cauza presiunii a cazut in cana pe care o aveam pregatita cu ulei revarsandu-se si putin pe masa. Atunci mi-a venit un gand ca sa iau uleiul de pe masa cu mana si sa imi ung burta. Am inceput sa il rog pe Sfantul Nectarie sa ne ajute sa devenim parinti, iar ajutorul Sfantului nu s-a lasat mult asteptat. In Basarabia sarbatorim pe stil vechi, pe 22 noiembrie era ziua Sfantului si ma gandeam sa fac un test in acea zi, ceva imi spunea ca va fi pozitiv, dupa jumatate de an de incercari nereusite, insa am reusit sa il fac abia peste 2 zile si mare ne-a fost bucuria sa aflam ca Dumnezeu ne binecuvinteaza cu prunci, iar pe data de 26 noiembrie am implinit un an de cand am facut cunostinta cu sotul. Fericirea si multumirea noastra fata de Sfant nu are margini!
  Odata cu sarcina au reaparut durerile insuportabile de spate care ma tin mai mult la pat, in noaptea de 11 decembrie 2016 simtind dureri puternice inercam sa ma tot intorc de pe o parte pe alta , scotand gemete de durere, sa gasesc o pozitie potrivita pentru a adormi. Sotul era obosit dupa serviciu, auzindu-ma cum ma foiesc, a trimis parca un gand Sfantului Nectarie: “- Sfinte Ierarhe Nectarie, ajut-o pe dansa, uite cum se chinuie!” , iar inapoi tot parca in gand i s-a raspuns : “-Acesta este ajutorul meu!”. Dimineata mi-a povestit acestea si mi-a zis ca nu a visat, ci acestea s-au petrecut in gand, fiind parca intre somn si veghe.
  Eu stiu ca Sfantul cu multi face minuni, noi nu incetam sa ii multumim si lui Dumnezeu pentru toate, suntem nevrednici, avem putina credinta, insa Dumnezeu ne trimite Sfinti ajutatori pentru a inmulti in noi credinta si a mijloci pentru mantuirea noastra. Undeva am citit niste cuvinte ce mi-au placut mult: “Nu stim noi a cere cate poate Dumnezeu a da.” Dumnezeu ne va da, doar trebuie sa ne schimbam un pic viata, iar Sfantul Necatrie este grabnic ajutator, nu ezitati sa il chemati in rugaciunile voastre, el mereu este in preajma noastra. Doamne ajuta!
  Daniela
  13.12.2016
  Multumesc Sfinte Nectarie, Sfinte Ioan Rusul, Sfinte Efrem si Maicii Domnului pentru iubirea lor fata de noi pacatosii ca ne asculta rugaciunile si au facut minune si au ajutat sa iasa analizele sotului bine cand nu ne asteptam era la un pas de biopsie (a doua) si prin lucrarea lor au facut ca tratamentul (ultima varianta)sa isi faca efectul si valorile au crescut ceea ce inseamna ca nu este cancer si nu au lasat rugaciunile noastre fara raspuns si ii rog sa ne fie alaturi si si la urmatorul control sa fie bune analizele mai ales ca acum nu mai are tratament decat rugaciune la sfintii nostri dragi, la Maica Domnului si Bunul Dumnezeu; si nu doar atunci si in toate zilele sa ne ocrotesca pentru ca Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem si Sfantul Ioan Rusul au facut multe minuni si in viata de zi cu zi chiar si lucruri marunte pentru noi sunt tot minuni; ei sunt grabnici ajutatori si le simtim prezenta in viata noastra. Rugati-va cu toata inima si cu incredere in acelasi timp ca sunteti auziti si rugaciunile vor fi ascultate. Amin
  Andreea
  13.12.2016
  Buna ziua! Eram angajata de 4 ani la spitalul din Medgidia, nu imi placea deloc sa stau ore in sir in fata computerului. Fiind absolventa a facultatii de Teologie, visul meu era sa fiu profesor de Religie Ortodoxa.I ntr-o zi mergand la Manastirea Bunavestire, imi povestea cum l-a cunoscut ea pe Sfantul Nectarie. Am crezut-o si am inceput sa ma rog si eu Sfantului. In fiecare dimineata, cum mergram spre serviciu ma rugam asa: Sfinte Nectarie, te rog , ajuta-ma sa intru in invatamant si sa vin la acest sericiu doar in vizita. La o saptamana , mi se iveste ocazia sa ajung la Biserica Sfantul Ioan Iacob din Kogalniceanu unde se aflau particele din Moastele Sfantului Nectarie. L-am rugat pe Parinte sa ma lase sa tin si eu racla cu Sfintele Moaste la piept sa ma rog,p arintele mi-a raspuns: Da, daca esti curata cu drag.
  Ma rugam din toata inima asa: "Sfinte Nectarie, cred si nadajduiesc ca ma poti ajuta sa imi implinesc visul de a invata copiii cuvantul Lui Dumnezei, si iti promit ca in fiecare an de ziua Ta, voi povesti elevilor minunile si viata Ta. Va spun cu mana pe inima ca dupa 5 zile,am primit telefon de la scoala din Mircea Voda, ca au nevoie de profesor de Religie. Mi-am dat demisia de la spital si in acel am am sustinut si primul examena de titularizare , tot cu ajutorul Sfantului Nectarie am luat nota 7,78 si am ramas in invatamant. Sfantul Nectarie este Sfantul sufletului meu si l-am ales ca ocrotitor al casei si al familiei la taina Sfintei Cununii
  Elena
  16.12.2016
  Slava lui Dumnezeu, intru Sfintii Sai! Multumesc Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Nectarie, fantului Nicolae, Cuvioasei Parascheva pentru toate binefacerile si ajutorul dat familiei mele! Mi-au salvat sotul, mi-au salvat casnicia! Din suflet va multumesc ca V-ati milostivit asupra mea, nevrednica si mai mult decat toti pacatoasa! Aveti nadejde si credinta,Dumnezeu lucreaza prin Sfintii Sai!
  Daniel
  21.12.2016
  Slava lui Dumnezeu, intru Sfintii Sai! Multumesc Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Nectarie, fantului Nicolae, Cuvioasei Parascheva pentru toate binefacerile si ajutorul dat familiei mele! Mi-au salvat sotul, mi-au salvat casnicia! Din suflet va multumesc ca V-ati milostivit asupra mea, nevrednica si mai mult decat toti pacatoasa! Aveti nadejde si credinta,Dumnezeu lucreaza prin Sfintii Sai!
  Maria
  22.12.2016
  Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti. Preasfinte Nectarie si Preasfinte Ioan Rusu, va multumesc pentru tot ce faceti pentru noi. Sunt minunati Sfinti nostri si va spun sa va rugati pentru ca nu esiste ca ei sa nu ne ajute. Multumesc Maici Domnului, si va urez la toti un Craciun Fericit. Doamne Ajuta.
  Mihaela
  22.12.2016
  In urma cu 5 ani am fost diagnosticata cu neoplasm mamar. Parintele calugar Serghie de la manastirea Lainici mi-a zis sa citesc acatistul Sfantului Ioan Rusul, sa ma rog si sa ma ung cu ulei de la candela icoanei Maicii Domnului din manastire. Intr-o noapte m-am visat in biserica ca ma rugam din suflet sa ma vindec. A aparut o voce barbateasca in vis care imi spunea "vezi sfintii aia doi straini de pe perete? Aia or sa te vindece pe tine". La indemnurile si sprijinul unui prieten de suflet am inceput sa merg in fiecare zi de luni pana vineri la slujbe de maslu. Lunea mergeam la o biserica unde erau moastele Sfantul Mercurie, martea la o biserica din apropierea casei, miercurea la manastirea Radu Voda unde sunt moastele Sfantului Nectarie, joia la biserica de la spitalul Polizu unde sunt moastele Sfantul Ioan Rus.
  Vinerea mergeam la Catedrala Patriarhala Sfantul Spiridon. Am facut acest lucru timp de un an de zile. Am mers in pelerinaje prin tara. La un an de zile pe 9 noiembrie am juns la o biserica din Iasi unde era hramul Sfantul Nectarie. Cand am intrat in biserica am fost uimita de ce vedeam. Doua icoane una mai mare cu Sfantul Nectarie si una mai mica cu Sfantul Ioan Rusul, puse una peste alta. Visul meu s-a transpus in realitate. Atunci am inteles mesajul din vis - sfintii straini care or sa te vindece pe tine. Sunt vindecata, sunt sanatoasa. Este minune. Credinta m-a vindecat.
  Mariana
  22.12.2016
  Buna ziua, am primit ajutorul Sfantului Nectarie intr-un mod mitraculos. Nici macar nu il cunosteam inainte de a ma intalni cu icoana lui. Eram la servici si lucram la calculator, dar in paralel aveam si un link deschis al unui site ortodox pe care mai citeam cate un articol. Linkul era lasat in bara de meniu al calculatorului.
  La momentul in care s-a produs minunea, eram focusata pe ce aveam de muncit, pe ecran fiind deschise fisiere de lucru. Pentru cateva secunde ma intorc la un dulap din spatele meu, sa iau cateva hartii , si cand revin la calculator , pe ecranul calculatorului meu se afla , mare cat tot ecranul, icoana unui sfant.
  Primul gand a fost : Cine o mai fi si acesta ? ( marturisesc ca, nu il cunosteam dupa fizionomie, nici numele nu i-l stiam, si nici pe site-ul ortodox nu il accesasem macar intamplator)
  Al doilea gand, a fost : Daca tot a venit la mine, hai sa vad cine este si sa ii citesc acatistul ? Am cautat pe net si citind acatistul m-a infiorat gandul intelegerii ce o aveam.
  In urma cu ceva timp o doctorita in urma unor analize daduse un diagnostic urat.
  Intelegand acatistul aveam un dublu sentiment. Atat bucuria ca a venit la mine si nadejdea sanatatii mele, cat si infiorarea, gandului , chiar e reala boala ?
  Eram intr-o perioada foarte grea in viata mea, iar vestea care o daduse doctorita era venita intr-un prea plin de probleme si asta parca nu mai intra. Nu mai avea unde.
  De aceea citind acatistul, aveam acel dublu sentiment.
  La doua trei zile, dupa aceasta in care m-a aparut Sfantul Nectarie pe calculator, ma suna o colega de servici din Bucuresti, si ma anunta ca m-a inscris in pelerinajul de Sfanta Cuvioasa Parascheva. ( obisnuiam sa merg impreuna cu colegele mele in pelerinaj la sfanta)
  Stiam deci, ca pe langa Moastele Sfintei Parascheva mai sunt aduse si alte sfinte moaste, asa ca o intreb : Stii cumva, ce sfinte moaste mai sunt aduse anul acesta ?
  raspuns : Daaaa, ale Sfantului Nectarie !
  E lesne de inteles, ce stare de emotie, bucurie, frica m-a cuprins. Imi era foarte clar, nu a fost o intamplare ! Sfantul Nectarie venise la mine, fara sa il chem !
  Pot sa mai declar cu toata convingerea, cand m-am aplecat sa sarut sfintele moaste ale Sfantului Nectarie, am avut o alta surpriza care m-a socat.
  Nu stiu sa declar nici astazi, daca din racla cu sfinte moaste o putere a intrat in mine, in zona zona plexului, a inimii, sau ceva a iesit din mine, absorbit de sfintele moaste....insta stiu clar ca un transfer s-a produs, pentru ca eu insumi am fost uimita de acea traire foarte evidenta.
  Stiam din acel moment ca Sfantul Nectarie m-a vindecat...de multe trupesti si sufletesti !
  Sunt sanatoasa. Sufleteste, e o lucrare continuua. Cu ajutorul lui Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii care ne ocrotesc , nadajduim in vesnicie !
  a...si acum mi-am amintit, anterior acestui moment, cu un an in urma , tot in pelerinaj la Sfanta cuvioasa paraschiva, preotul care insotea grupul avea cateva acatiste de daruit. Pentru ca autocarul era cu 40 de locuri ( sau cred ca, mai multe, dublu, pentru ca era supraetajat) si nu avea atatea acatiste, a rugat un copil sa spuna cate un numar si persoana care avea acel numar la scaun, prime un acatist, pe care tot copilasul il extragea dintr-o cutie.
  Printe cei care au primit un acatist, am fost si eu. Am primit Acatistul Maicii Domnului de la Boian !
  Se stie si despre acest acatist, ca este pentru tamaduire !
  Mii de multumiri si recunostinta Sfintei Treimi, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, dar si altor sfinti care m-au ajutat : Sfantul Mina, Sfantul Spiridon, Sfanul Nicolae, Sfanta Parascheva, Sfanta Teodora de la Sihla, Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rusu, Parintele Arsenie Boca, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Alexandru de Svir, Sfantul Vasile de la Poiana Marului, Sfantul Patapie.
  Nu puteam sa tac, fara a ii pomeni.
  Razvan Munteanu
  22.12.2016
  As dori sa marturisesc ajutorul grabnic pe care Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie ni-l daruieste atunci cand ma rog pentru copii mei cand sunt bolnavi. Recent , cel mic al meu, Nectarie, a fost racit , a luat tratament, dar dupa o saptamana a dat semne ca ii revine iar raceala si durerea. A facut o forma mai usoara de otita combinata cu o gripa, care la varsta lui , 8 luni, nu e putin. Ne-am speriat, iar eu am citit acatistul Sfantului Efrem cel Nou, vindecator de boli incurabile, in timp ce micutul dormea. Cand s-a trezit, a fost ca nou. Nu mai dadea semnele revenirii durerii la urechiusa, avea tonusul sau specific si buna dispozitia pe care o are cand e sanatos. Marturisesc ca intotdeauna in clipele de incercare Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem, alaturi de Sfantul Luca al Crimeei au fost grabnic ascultatori si izbavitori din toate nevoile. Le multumesc din suflet pe aceasta cale si ii rog din inima sa fie cu noi pana la sfarsit si in veci. Si ii sfatuiesc pe toti parintii, mai ales, sa nu ezite sa ceara ajutorul Sfintilor, pentru ca ei niciodata nu ne lasa.
  Adrian
  23.12.2016
  In anul 2013, m-am despartit de prietena mea pe care o iubeam foarte mult. Am cazut intr-o despresie, vroiam sa imi iau zilele si mie si ei, dar matusa mea care este foarte credincioasa mi-a dat o carte cu Sfantul Ioan Rusul. Am inceput sa ma rog plangand si l-am rugat sa ma ajute sa ma impac cu ea. Nu dupa mult timp, ne-am impacat. In anul 2015 am fost cu ea la Sfanta Biserica si la Moastele Sfantul Ioan si i-am multumit. In 2015 am ajuns la inchisoare . Am stat un an de zile, ea venea la mine si plangea. In decembrie 2016 am fost eliberat si cand am ajuns acasa m-a parasi, si acum ma rog la Sfantul Ioan sa ma ajute sa vina inapoi
  Stiu ca el face minuni cand e voia cea sfanta a Bunului Dumnezeu, sper din toata inima sa se intoarca, o iubesc foarte mult Doamne Ajuta-ma .Sfantul Ioan Rusul ocrotitorul meu Amin
  Mihaela
  23.12.2016
  Dupa ce am primit canon de la duhovnicul meu sa citesc acatistul Sfantului Nectarie facatorul de minuni pentru a ma ajuta in gasirea linisti sufletesti, gasirea unei locuinte si a unui loc de munca am simtit cum Sfantul Nectarie este langa mine. In sufletul meu este o liniste lina, lucrurile au inceput sa se aseze dupa voia bunului Dumnezeu desi nu au trecut decat 2 saptamani de cand citesc acatistul Sfantului Nectarie. Iti multumesc Sfinte Nectarie mare facator de minuni pentru ajutorul pe care il daruiesti.
  Oana
  25.12.2016
  Buna ziua, Ma numesc Oana si vreau sa va spun ca si eu am fost ajutata de Sfantul Nectarie. Am aflat de Sfant acum vreo 5 ani. Atunci sotul meu a cazut de pe o scara si si-a fracturat calcaiul in 7 bucati. Medicii de la spital au spus ca nu se mai poate repara si ca va ramane infirm pe viata. M-am rugat Sfantului meu drag si cu ajutorul Lui, sotul meu poate sa mearga normal.
  Sfantul Nectarie impreuna cu Sfantul Efrem m-au ajutat sa am o sarcina usoara, sa nasc cu bine un băiat sănătos desi pe perioada sarcinii am fumat . Acum 2 luni l-am rugat pe Sfântul meu bun sa-l ajute pe soțul meu sa si găsească ceva de lucru si in cateva zile a primit un telefon de la o firma unde isi depuse CV .
  Eram disperată dar Sfântul nu m-a lăsat la greu. Le multumesc din suflet ! Rugați-va lor si nu veti fi dezamăgiți. Dumnezeu sa va ajute ! Amin!
  Anonim
  28.12.2016
  Buna seara, o altă minune pe care am trait-o a fost intr-o noapte, cand ciudat, fara nici o explicatie m-am trezit cu o durere imensa in partea dreapta . A fost asa de tare si ascutita incat deabia putem sa respir! Puneam mana acolo si indiferent cat apasam, tot asa ma durea... Ce e foarte ciudat este ca pana atunci nu m-a mai durut niciodată si nici nu ma stiu sa am vre-o afectiune legata de zona durerii.
  Eram singur acasă si singurul ajutor la acea ora era doar Dumnezeu. Mi-a venit ideea sa imi frectionez locul cu durerea cu mir pe care l-am lust de la mănăstirea Radu Voda din Bucuresti cand am fost acolo să ma rog la Sfantul Efrem si la Sfântul Nectarie. Ce pot sa va spun: incredibil, in 3 minute durerea a inceput sa ma lase progresiv. Peste 10 minute m-am culcat la loc si am dormit bine pana dimineata.
  Ulterior durerea nu a mai aparut niciodată. Slava tie Doamne!
  Oana
  28.12.2016
  Acum 10 ani Matei, un bebelus, lupta pentru viata intr-un spital din Austria. Trecuse deja de prima interventie pe cord deschis dar situatia nu era buna deloc. Era tinut in viata de aparate. Doctorii incercau orice tratament, unele netestate inca pe copii dar nimic nu parea sa functioneze. Intr-o zi ne-au spus ca o posibila solutie ar putea fi o noua interventie pe cord deschis. Dupa 2 luni jumatate de la prima interventie, dupa zile si nopti grele, dupa ce inclusiv doctorii ne-au spus ca ei au facut tot ce era omeneste posibil si ca doar Dumnezeu va decide ceva fi, inimioara lui Matei a trecut si prin a doua operatie.
  De ziua Sfintei Cuvioasei Parascheva Matei a inceput sa respire singur, fara ajutorul aparatelor. In totate aceste luni am citit Acatistul Sfantului Nectarie si ne-am rugat neincetat Lui. M. a fost botezat in biserica din Iasi unde se afla Moastele Sfantului chiar inainte de plecarea la operatie. Sfantul a decis sa mearga cu noi in aceasta calatorie pentr a-l salva pe M. Ii multumim din tot sufletul Sfantului Nectarie pentru tot ce a facut pentru noi. Este un sentiment ce nu poate fi descris in cuvinte. Ce poti simti pentru Sfantul care ti-a salvat copilul? Recunostinta, dragoste, smerenie si lista tot nu e completa.

  Intre timp a mai urmat o operatie peste care tot Sfantul ne-a ajutat sa trecem cu bine.
  M. este un copil de 10 ani, vessel si fericit care de curand si-a cunoscut surioara pe care si-a dorit-o foarte mult. Multumim Sfantului Nectarie, Cuvioasei Paraschevasi, Sfantului Stelian pentru cei doi copii minunati.

  Cu ajutorul Sfantului, ne rugam sa avem copii sanatosi si sa multumim in fiecarezi pentru minunile pe care le face.
  Ii cer iertare Sfantului ca nu am dat marturie pana acum despre ajutorul dat. Mereu m-am gandit ca nu voi gasi cuvintele potrivite, ca nu voi sti sa redau nici pe jumatate din ce inseamna Sfantul in viata noastra. Sper ca aceste randuri sa dea speranta si incredere si altor personae ce sunt in cautarea ajutorului divin. Sa fie o dovada in plus ca dincolo de medici este Dumnezeu si ca Voia Domnului este mai presus de orice.
  Inuca
  02.01.2017
  Sfintul Nectarie , Sfantul sufletului meu m-a ajutat din 2011 de cind l-am descoperit: Eram foarte bolnava si trebuia sa mă operez cand am descoperit acatistul Sfintului, l-am citit doua luni înainte sa mă operez, am trecut cu bine, am rămas gravidă, m-a ajutat sa trec cu bine peste cezariana, sotul si-a pierdut serviciul, am facut iar acatistul si din februarie pana in august era angajat. In prezent ii citesc acatistul pentru sanatate! Nu m-a lăsat niciodată!
  Nu o sa uit niciodată noaptea de dupa cezariana cind m-am rugat sa ies cu bine in dimineata! Mi-a ajutat fetita care a avut probleme dupa nastere! Cat m-am rugat! Si nu m-a lăsat! M-a ajutat! Am fost foarte zdrobita din toate punctele de vedere si m-a alinat! Este Sfantul sufletului meu! Îl iubim foarte mult ca ne scos din necazuri mari, cumplite! Iti multumim, Sfinte Nectarie, mare făcător de minuni si taumaturg!
  Daniela
  02.01.2017
  Am început să citesc 40 de zile Acatistul Sfântului Nectarie. A 38-a zi am primit vestea că soțul meu va deveni Diacon. Sfântul Nectarie ne ocrotește la fiecare pas! Mulțumim, Sfinte Ierarhe Nectarie pentru binefacerile primite! Slavă Domnului pentru toate!
  Florica
  09.01.2017
  Mă numesc Stănescu Florica, Slobozia – Ialomița – România, aș dori să împărtășesc și altor persoane o minune trăită de mine. Minune pe care Sfântul Nectarie a săvârșit-o. Eram în biserică, în vara anului 2011 în ziua de 10 iulie, mă împartașisem și am rămas în continuare la slujbă. Eram în tratament cu citostatice după un cancer de colon operat în data de 24 martie 2011. Atunci existau și în biserica noastră din cartier părticele din Sfintele moaște a trei sfinți, unul dintre ei fiind și Sfântul Nectarie. Nu știam nimic despre minunile făcute de acest mare sfânt.
  Mi-a venit în minte să caut acatistul Sfantului.Nectarie, mi l-a găsit d-na de la pangar, iar acasă am aprins o candela și am citit acatistul Sfantului Nectarie, apoi am adormit. Nu am văzut pe nimeni, nu am auzit nici o voce, dar mental mi s-a transmis:
  “Ești vindecată”. M-am trezit, nu știam ce să cred dar,am gândit că numai sufletește dacă sunt vindecată, eu sunt mulțumită. În luna septembrie când am refăcut tomografia și toate analizele, au ieșit foarte bune. Nu am mai făcut nici un alt tratament. Țin un regim nu foarte strict, dar încerc să mențin sistemul imunitar în formă bună.
  Acum după cinci ani și jumătate, de asemeni am analize foarte bune și markerii tumorali foarte mici. Eu care simt că nu am nici un merit, doar credința în bunătatea lui Dumnezeu.
  Am mers la Mânăstirea Radu Vodă, din București, unde sunt moște ale Sfântului Nectarie, cu un buchet de crizanteme albe, special să-i mulțumesc Sfântului Nectarie pentru ajutor. În noaptea din-nainte de a merge la mânăstire, am visat că undeva la aproximativ doi metri de mine, un preot sau călugăr, cu mâinile împreunate, spunea rugaciunea Tatăl Nostru. Nu am îndrăznit să-i privesc fața, considerând că nu sunt vrednică de asta dar, am văzut haina neagră lungă, mâinile împreunate pentru rugăciune și barba lunga și cam căruntă. Mai sus nu am îndrăznit să privesc. Aș mai adăuga numai că am dorința, ca măcar odată pe an să ajung la Mânastirea Radu Vodă, unde există Sfintele moaște ale Sfântului Nectarie, pentru a-i mulțumi Sfântului Nectarie pentru ajutorul ce mi-a dat,rugându-se pentru mine. Între timp au ajuns și la Slobozia moaște ale Sfântului Nectarie și am reușit să merg să-I mulțumesc sfântului pentru ajutorul său. Mă rog zilnic și-i mulțumesc Bunului Dumnezeu, că mi-a mai lăsat un timp pentru a putea îndrepta măcar o parte din greșelile acumulate de-a lungul a 68 ani. Niciodată nu mi s-a întâmpat să mă rog și să nu simt ajutorul pentru ceea ce am cerut. Am simțit asta încă din copilărie, deși nu am avut o educație religioasă în adevăratul sens al cuvântului dar, am avut credință. Bun este Dumnezeu.
  Petrana
  09.01.2017
  Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie. Dupa un pelerinaj in Grecia si dupa m-am inchinat la moastele ma multor sfintii de acolo: Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Patapie , Sfantul Haralambie si Sfantul Dimitrie am ajuns si in Eghina la Sfantul Nectarie chiar in ziua hramului. M-am rugat si eu ca or ce crestina la Sfant. Nu stiam ca sunt bolnava. La cateva lunii dupa acest pelerinaj am aflat ca am cancer la colon. Am fost operata, am facut citostatice. Vreau sa va spun ca am crezut cu toata fiinta mea ca Sfantul Nectarie ma va ajuta sa ma fac bine. Dimineata in aghiazma puneam ulei de la Sfantul Nectarie si spuneam "Sfinte numai tu ma faci bine". Vreau sa va spun ca inainte de operatie si de fiecare cura de citostatice de la gara luam metroul si ma duceam la Manastirea Radu Voda, citeam acatistul Sfantului. Bineinteles marturisita si impartasita. Si asa am suportat totul si multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie sunt bine dupa 3 ani si jumatate de la operatie.
  Gianina
  10.01.2017
  Doamne ajuta! I-am promis si eu Sfantului Nectarie ca voi face cunoscut ajutorul sau. Am ajuns in vara anului trecut la Manastirea Radu Voda in Bucuresti, unde sunt moastele sale si l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa mijloceasca pentru ca prietena mea sa reuseasca sa ia un examen care-i permitea apoi schimbarea locului de munca. Marturisesc ca avusese un loc de munca foarte solicitant si voia sa se reprofileze. Dumnezeu a randuit ca rugamintea sa se implineasca, prietena mea a luat acel examen cu brio si a reusit sa se angajeze unde a dorit. Multumim Sfinte Nectarie!
  Raluca
  13.01.2017
  Multumesc Maicutei Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem care mereu imi asculta rugaciunile si imi vin in ajutor. De cateva zile ma durea mana dreapta, o simteam asa amortita si ma durea cand ridicam ceva. M-am rugat acestor minunati Sfinti si a doua zi durerea a disparut. Rugati-va cu nadejde Maicutei Sfinte, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem si veti primi degraba ajutor! Pe mine nu m-au lasat niciodata indiferent de problemele mai mici sau mai mari pe care le-am avut. Slava bunului Dumnezeu si Sfintilor Sai atat de grabnici ajutatori! Doamne ajuta!
  Maria
  16.01.2017
  Bună seara! Sunt Maria din Targu Mureș, România. Am terminat, de citit, în această seară cartea-mărturie despre vindecarea lui Ioan-Casian un copilaș din Tg.Mureș, pe care Sfantul Nectarie, "l-a operat". Rugăciunea lui, marturisita în carte: "Sfinte Nectarie, dacă trebuie să mă operez, să mă operezi tu. Și, dacă nu mai trebuie, să mă vindeci tu." Și Sfântul Nectarie, i-a vorbit: Te-am operat!
  SLAVĂ LUI DUMNEZEU! Mulțumiri pentru ajutor, Sfântului Nectarie!
  Il rog din inima mea pe Sfantul Nectarie sa îl vindece pe David-Adrian, nepotul meu, de 7 ani, care in urma unei crize in somn a fost diagnosticat cu Epilepsie. RUGATI-VA, va rog, cu mine pentru vindecarea lui. Amin!
  Maria
  16.01.2017
  Ma numesc Maria Cristina si pe la varsta de 30 ani am inceput sa nu respir bine pe nas si sa fac hemoragi care se opreau doar la spital. A urmat operati la nas, chimioterapie, radioterapie urmate de alte operati in timpul in care faceam chimio si radioterapie la CLUJ , stand in spital aflasem ca este o biserica in care o data pe saptamana se face Sfantul Maslu asa ca am inceput sa ma duc si eu. Am inceput sa cunosc foarte multe persoana care mai de care, mi-au dat carti si mi-au dat sfaturi bune, mi-au ridicat moralul .
  Am citit viata si minunile Sfantului Parinte Nectarie iar intr-o seara, pe cand ma intorceam de la Sfantul Maslu, am intrat intr-un salon in care ma astepta o batrana, de care ma atasasem foarte mult. De odata, am simtit ca cineva a trecut pe langa mine si de la nivelul sinusulu am simtit o usurate, in care de atunci nu am mai avut hemoragii nazale. Pentru mine Sfantul Nectarie este cel mai bun prieten, parinte.
  Alexandra
  16.01.2017
  Sfantul Nectarie m-a ajutat in mari probleme pe care trebuia sa le rezolv in ani de zile dar totul s-a rezolvat in vreo doua ore. Nu am cuvinte sai multumesc.
  Carmen
  19.01.2017
  Bună seara omeni dragi. Vreau sa mulțumesc din suflet Sfântului Nectarie pentru ajutorul grabnic primit. Multumesc Sfinte Nectarie, slava Tie ca ești un Sfânt grabnic ajutator. Deocamdată vreau sa spun doar mulțumesc o sa revin cu minunea după vindecare promit. Asta seara vreau dor s-ai mulțumesc pentru ca mi-a răspuns așa de repede, am primit raspuns pozitiv după aproximativ 3 ore. Mulțumesc inca odată Sfinte ca mi-ai primit rugăciunea și ai mijlocit pentu mine în fata lui Dumnezeu Tatăl Ceresc și care este pretutindeni oricând. Doamne ajuta.
  Ligia
  20.01.2017
  Buna ziua, vreau sa multumesc pentru ajutorul primit de la Maicuta Domnului, bunul Dumnezeu, Ingeri, Arhangheli si bunii Sfinti Doctori Fara de Arginti pe care ni ia lasat Dumnezeu sa-i cunoastem. Totul a inceput in anul 2013 cand am primit de la nasa mea, o icoana si acatistul Sfantul Ioan Rusul, de la care ea a primit mult ajutor. La acest bun Sfant m-am rugat in diverse situatii, pentru mine si apropiatii mei si am primit ajutorul Sfantului.
  In anul 2014 am fost la Manastirea Sfantul Mina din Rosiori-Suceava unde l-am cunoscut pe Sfantul Mina, intr-un anumit fel. Din multimea de icoane care erau la vanzare, am atins din gresala o icoana si ca sa nu cada am prins-o in mana si atunci am simtit ca Sfantul Mina vrea sa vina la mine acasa.Tot cu ajutorul bunilor sfinti si parintelui Arsenie Boca sotul meu a gasit un servici mai bine platit si in felul acesta am trecut cu bine lipsurile financiare. Dintr-o carte cu rugaciuni, am citit despre viata si minunile savarsite de bunii sfinti doctori fara de arginti Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Luca, Sfantul Fanurie, Sfantul Pantilimon.
  In luna martie 2016 m-am rugat Sfantului Fanurie sa ne ajute si imediat dupa ce am citit acatistul am primit un telefon cu raspunsul la rugaciunea facuta. Anul trecut sotul meu a avut un accident, dar cu multe rugaciuni la bunii sfanti si la Maicuta Domnului a scapat cu bine.
  MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL MAICUTEI DOMNULUI, BUNULUI DUMNEZEU, INGERILOR PAZITORI, ARHANGHELILOR SI TUTUROR BUNILOR SFINTI,PENTRU GRIJA CARE O ARE PENTRU FAMILIA MEA. DOAMNE AJUTA TUTUROR.
  Marinescu
  22.01.2017
  L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie in 2012, când am descoperit că sunt suspecta de cancer. M-am rugat, am trimis o scrisoare cu acatist și câțiva lei, la mănăstirea din Eghina. Sfantul Nectarie m-a ajutat și măicuță mi-a trimis ulei și tămâie. Mi-am găsit serviciu și tratament și am scăpat. Acum 2 ani și jumătate am depistat o arterita, am fost programata pentru bypass,dar, am scăpat deocamdată de operatie, tratamentul a mers foarte bine. I-am promis Sfântului că voi ajunge la Eghina sa-i mulțumesc pentru ajutorul dat și măicuțelor. Multumesc Sfinte Nectarie.
  Carmen
  24.01.2017
  Ma numesc Carmen, am 37 de ani și vreau să-i mulțumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul primit. Tot auzisem de Sfântul de la diverse cunoștințe, când într-o zi , necăjita și îngândurata din pricina problemelor de serviciu,. am gândit ca numai Dumnezeu și Sfinții Sai pot fi scăparea mea.
  Tot ce îmi doream era sa îmi pot găsi un alt serviciu liniștit, unde sa îmi pot face datoria cu drag(mărturisesc ca lucrez în farmacie),fără a sta cu teama ca atât eu, cat și colegele mele suntem supravegheate și primim reproșuri pentru toate nimicurile.
  În luna iunie am inceput sa citesc, timp de 40 de zile, acatistul Sfantul Nectarie, rugându-L sa imi fie sprijin pentru aflarea unui alt loc de munca liniștit.
  După cele 40 de zile nu am încetat cu rugăciunea personala, având mare încredere .
  Cererea mea nu a rămas fără răspuns, am știut ca bunul Dumnezeu va asculta pe Sfintii Sai ,astfel ca ieri, la jumătate de an de la începerea citirii Acatistului, am început prima zi de lucru într-un loc unde cu siguranță, voi avea liniștea mult așteptată, am un salariu mai mare și un colectiv de oameni minunați.
  Mulțumesc din suflet milostivului Dumnezeu și Sfântului Nectarie, pentru ajutorul primit; nu deznădăjduiți niciodată, dragii mei, rugați-vă neincetat cu încredere ca rugăciunea nu va rămâne neascultata și ajutorul va veni când nici nu va așteptați!
  Raluca
  26.01.2017
  Sunt din Brasov, in data de 13 Septembrie am fost operata de colecist la spitalul judetean Brasov, m-am simtit rau, in data de 4 Noiembrie am fost operata din nou facusem peritonita se adunase de la prima operatie lichid in interior, in luna Decembrie o colega de munca mi-a dat acatistul Sfantului Nectarie nu auzisem de el pana atunci. Ma simteam foarte rau, am schimbat medicul, diagnosticul era de fistula biliara, (un canal de la ficat taiat care curgea bila) daca nu se inchidea singur canalu trebuia a 3 operatie foarte complicata cu taiere de intestin care se cosea de ficat facande-se o punte ca bila ce se scurgea sa ajunga in intestine.
  Pe 24 Decembrie am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie in noaptea de 6 spre 7 ianuarie am visat-o pe Maicuta Domnului cu 2 Sfinti langa mine, se rugau pentru sanatatea mea, a fost un vis cutremurator , dimineata am vorbit cu duhovnicul meu, a spus ca sunt 2 Sfinti, unul e Sfantul Nectarie iar al doilea ese Sfantul Ioan Rusul, de atunci citesc si BRAUL MAICI DOMNULUI si RUGACIUNEA SFANTULUI IOAN RUSUL AJUTATOARE DE BOALA, m-am simtit din nou rau cu febra mare dar rugandu-ma in fiecare zi medicul m-a internat sa ma bage in operatie.
  Noaptea am visat un Sfant, nu pot spune cine era dar ma certa sa nu dorm pe o parte ca nu ma fac bine m-am trezit si de atunci dorm numai pe spate, in ziua respectiva a venit o matusa la mine si a spus ca merge acasa sa faca un suc de sfecla rosie, am spus ca vreau si eu am baut si de atunci ma simt bine operatie nu am facut ficatul sa regenerat ,numai bunul Dumnezeu cu ajutorul Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusul, impreuna cu Maica Domnului m-au ajutat sa ma fac bine. LE MUTUMESCSI MA ROG CA PUTEREA LOR E MARE, DOAMNE AJUTA LA TOTI BOLNAVI DIN LUMEA ASTA!
  Tatiana
  26.01.2017
  Buna seara, ma numesc Tatiana vreau sa va povestesc cum m-a ajutat Sfantul Nectarie. Am fost in Eghina, ne-am inchinat la moastele si m-am rugat sa ajungem si la Ioan Rusul din Evvia pentru ca nu stiam drumul. Am intrebat o maicuta cu sa ajungem la Sfantul Ioan Rusul,dar Maicuta ne-a zis ca ii putin complicat, trebuie de schimbat 2 autobuze, eram trista si m-am rugat la Sfantul Nectarie si m-a auzit. Am intrat in magazin sa imi cumpar o iconita cu Sfantul Nectarie, acolo in magazin era 2 fete si am intrebat pe ele cum sa ajungem la Sfantul Ioan Rusul si mi-au zis ca merg dimineata la Sfant. Am inteles ca Sfintii lucreaza prin oameni. Am fost inpreuna si ne-am rugat. Slava tie Doamne de toate.
  Ana Maria
  04.02.2017
  Buna seara! Numele meu este Ana Maria si doresc sa revin cu marturii referitoare la ajutorul pe care l-am primit de la Bunul Dumnezeu, prin mijlocirea Sfintei Fecioarei Maria, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem si Sfantul Spiridon! Prin puterea Lor Sfanta, m-au ajutat intr-un chip nemaipomenit. De mic copil, mi-am dorit sa am Mir Sfant de la Ierusalim. Dumnezeu a aranjat atat de frumos lucrurile, incat, in ziua de Sfantul Dimitrie, mama mea, asteptand sa ajunga la moaste, a intalnit o doamna, pe nume Angelica, care urma sa plece in Ierusalim si s-a oferit sa-mi aduca de acolo Mir, auzind discutia dintre mama mea si matusa mea. Nu numai ca mi-a adus Mir Sfant, dar mi-a adus si o cruciulita, o bratara si iconite foarte frumoase, dar nu in ultimul rand, ULEI SFANT, pe care l-am folosit pentru niste rani pe care le aveam.
  Am incercat toate cremele de pe piata si nu am obtinut niciun rezultat Insa, in noaptea de Ajun a Craciunului, mi-am facut rugaciunile si mi-am uns ranile cu ULEIUL SFANT La scurt timp, rezultatele au inceput sa apara, ranile au inceput sa dispara, incetul cu incetul. O alta minune s-a intamplat cu bunica mea. Fiind foarte batrana, de la tensiunea foarte mare a lesinat in curte, stand foarte mult timp inconstienta,in curent si frig, pana a fost gasita de vecini. Saraca, a ramas cu probleme mari, a inceput sa-I curga puroi din ochi. Prin puterea rugaciunilor Sfinte a Sfintilor nostrii dragi, Dumnezeu a ingaduit ca bunica mea sa se faca bine.
  O alta imensa minune facuta de Bunul Dumnezeu cu mine a fost gasirea unui loc de munca care sa-mi placa. Eu, in trecut, nu mai calatorisem niciodata in strainatate, dar cu acest loc de munca, am avut aceasta oportunitate, si chiar acum, intre doua calatorii, m-am gandit sa dau marturie pentru toate Binefacerile pe care le-am primit.
  Rugati-va dragi crestini, si ajutorul nu va intarzia sa apara, intr-un fel sau altul. DUMNEZEU lucreaza prin oameni!
  Multumesc Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sfintilor mei dragi
  Cati
  05.02.2017
  Buna ziua! Numele meu este Cati, iar in urmatoarele momente vreau sa va relatez cateva din minunile pe care le-a infaptuit Sfantul Nectarie cu mine si familia mea. Bunul Sfant Nectarie a intrat in viata noastra in urma cu apoximativ 5 ani cand am aflat ca mama avea o tumora in creier .Atunci nu stiam absult nimic despre Sfantul, iar o buna prietena afland despre cumplita boala a mamei i-a povestit despre minunile pe acesta le infaptuieste celor care se roaga Lui. Sora mea a fost cea care a aflat prima despre bunul nostru Sfant si cu prima ocazie ocazie cand a ajuns in Bucuresti a mers la Manastirea Radu Voda si s-a rugat Sfantului pentru mama noastra, iar ajutorul nu a intraziat sa apara. Au inceput sa ni se deschida caile pentru a o ajuta pe mama( afland de medici, tratamente si proceduri care au ajutat-o). Tot in acel drum la manastire a cumparat si primele carti despre minunile si viata Sfantului Nectarie cat si Acatistul.
  Cand mi le-a daruit am inceput sa citesc cartea Sfantul Nectarie minuni in Romania si in timp ce citeam lacrimile imi curgeau instantaneu pe obraji cu toate ca eram in mijloacele de transport in comun aproape de fiecare data cand citeam. La un moment dat era o relatare in care o doamna spunea cat de repede i-a oferit Sfantul ajutorul atunci cand i l-a cerut si atunci mai mult fara sa-mi dau seama am gandit si eu (am realizat dupa aceea ca aproape ca l-am pus pe Sfant la incercare) ca daca tot este grabnic ajutator si infaptuieste atatea minuni sa-mi ia si mie durerile de cap (tin sa precizez ca aveam aproape zinic dureri insuportabile de cap ce aveau o vechime de 14-15 ani). Nu am tinut cont atunci la ceea ce am zis fiind atat de nevrednica si nesperand la un ajutor dat mie pacatoasei, ziua decurgand normal, dar a 2-a zi dimineata in timp ce vorbeam la telefon cu sora mea si ea intrebandu-ma ca in fiecare zi ,,ce-mi face capul" daca ma mai doare am realzat ca nu aveam nici-un fel de durere si tot atunci mi-am adus aminte ca am visat noaptea ceva.
  Eram intinsa pe o masa, acoperita cu un cearceaf alb, iar deasupra era un bloc mare de lumini (am realizat ca era o sala de operatie) iar de jur imprejurul mesei erau numai batranei cu barba imbrati si ei tot in alb. Speriata am incercat sa ma ridic si sa fug dar unul din batranei cu barba mai lunga decat a celorlalti si cu o fata blajina a pus mana pe umarul meu si mi-a zis sa stau nemiscata. Speriata am intrebat ce se intampla si unde sunt, iar batranelul cel blajin mi-a raspuns....NU MI-AI CERUT SA-TI IAU DUREREA DE CAP? ASTA FAC...Atunci am realizat ca acel batranel avea mana bagata in capul meu. Si de atunci va pot spune ca nu mai am dureri de cap.
  Mai sunt intr-adevar, nu pot afirna ca nu mai stiu ce e aia durere, dar nu cum erau inainte, zilnice si insuportabile. Acum sunt doar rare si cu o pastila imi trec (ceea ce inainte nu-mi mai trecea cu absolut ninic din ceea ce gaseam in farmacii). Asta a fost prima minune ci mi s-a intamplat mie personal. Cu mama a fost si este inca ceva foarte diferit. Am tinut post negru 7 saptamani la rand, in fiecare saptamana cate o zi diferita incepand cu ziua de luni in prima saptamana si terminand cu duminica in cea de-a 7a saptamana. Mama in momentul de fata are mult mai multe boli (diabet, Alzheimer, Parkinson, tumori cerebrale) dar multumita Sfantului Nectarie, Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului este inca alaturi de noi (doctorii i-au dat un termen de 6-8 luni) chiar daca de la descoperirea primei tumori au trecut aproape 5 ani. Si de atunci de cate ori am cerut ajutorul Sfantului l-am primit neintarziat. Imi doream foarte mult sa ajung la Moastele Sfantului de la Manastirea Radu Voda dar nu am avut niciodata ocazia (lucrand si locuind in Italia). Mereu spuneam ca la anul in vara cand ma duc in concediu acasa, dar nu am reusit niciodata in decursul acestor ani spre rusinea mea, dar an luna octombrie 2016 intorcandu-ma de la servici fiind in autobuz si rasfoind pagina de FB am gasit un clip despre viata si noile minuni ale Bunului meu Sfant.
  Am deschis link-ul respectiv si am intrat automat in lumea aceea mirifica plina de liniste. Ascultam si priveam in acelasi timp si parca eram si eu acolo. La un momentan dat o doamna povestea cat de mult a ajutat-o Sfantulul si ca drept recunostinta a avut privilegiul de a ajunge in casa Sfantului la Eghina, iar cand a ajuns in biserica si s-a asezat lana racla cu sfintele moaste a simtit ca este invaluita de un parfum frumos nepamantesc. In acelasi moment am realizat ca acalasi miros placut il simteam si eu, dar fiind in autobuz prima data am zis ca poate a urcat cineva care era dat cu deodorant cu toate ca nici-un deodorant dim lume nu are acel miros. Am continuat sa ascult si sa citesc in continuare relatarile acelei doamne care spunea ca aproape de sfarsitul rugaciunii a simtit din nou acelasi dulce parfum...si...din nou am simtit si eu acelasi miros extraordinar. Atunci am ridicat ochii din telefon, m-am uitat de jur-imprejurul meu sa vad de unde vine acel placut parfum,dar stupoare...in jurul meu erau doar barbati care veneau de la servici ca si mine(majoritatea romani sau alte nationalitati) deci nu aveau cine sa aiba un asemenea parfum dupa 9-10 ore de munca. Atunci mi-am inaltat ochii spre cer (privind pe fereastra autobuzului) si I-am multumit Domnului Isus Hristos si Sfantului Nectarie pentru darul pe care mi l-au oferit. Dupa ce am terminat de vizionat clipul respectiv am intrat pe pagina companiilor aeriene si am zis ca daca gasesc un bilet acceptabil la pret in preajma zilei de 9 Noiembrie (atunci cand il sarbatorim pe Sfantul Nectarie) cu siguranta o sa mi-l cumpar. Am vazut ca erau preturi bune, nu foarte ridicate si atunci am sunat-o pe nepoata mea sa-mi cumpere biletul dar abia dupa ce voi vorbi eu cu seful meu.
  Eram sigura ca nu ma va intelege (nu reusesc sa-mi iau libere) dar si aici am avut ajutor de la Sfantul. M-am rugat Sfantului sa ma ajute sa ajung la El si aceasta mi-a netezit toate drumurile. Seful mi-a zis imediat ca nu este nici-o problema, biletul l-am gasit la un pret si mai mic decat il vazusesm prima data, in ziua aceea a fost si ultima tigara pe care am fumat-o (fiind fumatoare de mai bine de 20 de ani) promitand ca daca voi reusi sa ajung la Sfintele Moaste nu ma voi mai apropia de tigari. Si mai sunt si multe alte minuni pe care Sfantul le infaptuieste cu mine si familia mea, dar as incarca tot spatiul si sunt sigura ca sunt multe alte persoane care vor dori sa faca auzite minunile Sfantului.Dragilor haideti sa marturisim tot binele pe care Sfantul nostri drag il infaputuieste si sa nu tinem lumina sub obroc. Doamne ajuta!
  Diana
  05.02.2017
  Buna seara, ma numesc Diana si ma pregatesc sa scriu aceasta marturie de 8 ani. Mereu ma impiedica ceva, mereu era ceva insa de data aceasta m am hotarat sa va scriu. L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie intr-un moment greu in viata mea cand tatal meu s-a imbolnavit de cancer. Eu sunt nascuta in Satu Mare, pe acel timp, trebuie sa recunosc ca mergeam la biserica doar ca sa merg, manastiri nu tare aveam prin jur, eram tanara si credeam ca nimic rau nu ni se poate intampla. Cand am auzit de boala tatalui meu, am simtit ca trebuie sa merg in Moldova la manastiri sa ma rog. Am mers si am stat o saptamana la Sihastria timp in care l-am cunoscut pe Sfantul mare facator de minuni Nectarie. M-am rugat la el neincetat, si eu si mama, rugandu-l sa il ajute pe tatal meu. (tatal meu era ateu convins, nu credea in nimic, am incercat sa il rugam sa se roage si el, insa refuza mereu). Ne-am rugat in fiecare zi si Maicii Domnului si intr -un final, tatal meu, simtindu-si cred sfarsitul aproape, mi a cerut sa ii aduc acatistul Sfantului Nectarie si a Sfantului Anton -el fiind si anton dupa nume.
  A murit linistit, in somn, cu noi in jurul lui, fara sa stie. Dupa moartea lui, eu m-am stabilit in New York unde locuiesc in prezent. Am continuat si eu si mama mea sa ne rugam la Sfantul Nectarie, am doi copii, am trecut prin multe aici (insingurare, nu stiam limba, nu aveam prieteni, aveam discutii cu sotul, mai ales dupa nasterea copiilor.) Mereu cand eram la pamant ma rugam Maicii domnului si Sfantului Nectarie si nu ma lasau. I-am promis Sfantului pe cand tatal meu era bolnav ca pe primul meu copil am sa il botez ori Nectarie ori Nectaria, si m-am tinut de cuvant. Pe fetita o cheama si Nectaria. am trecut prin greutati cand eram insarcinata cu baietelul , spunandu-mi ca are sindrom down, insa cu rugaciuni si credinta, pana la urma s-a nascut perfect sanatos. Mama mea vine la mine periodic si mereu are in buzunar acatistul Sfantului. Anul acesta de exemplu, pe aeroport, cand a sosit ea, au fost controale foarte amanuntite la bagaje, efectiv mi a zis mama ca deschideau valizele si aruncau tot ce nu era declarat.
  Eu i-am cerut mamei sa imi aduca de acasa anumite lucruri de care imi era dor, niste medicamente, care in mod normal nu era voie sa fie in bagaj daca nu erau declarate si prin urmare, urmau sa fie aruncate. Mama mea tot timpul s-a rugat Sfantului si strangea in buzunar acatistul si chiar cand urma sa ii vina randul ei la bagaj sa o verifice, o mana i-a facut semn sa plece. Mi-a zis mama ca nu va uita niciodata acel :GO! cand acea persoana care urma sa ii deschida valiza, i a facut semn sa plece sa nu mai stea la verificat.
  Spunandu-i mamei ca am promis Sfantului ca dau marturie pentru minunile sale, mi-a zis sa amintesc si o minune pe care ea a vazut o cu ochii ei: un cuplu din Satu Mare, care nu putea avea copii, erau disperati, au incercat absolut tot ce se putea, erau mahniti si disperati sa aibe un copil. Mama, afland de povestea lor, le-a dat acatistul Sfantului si i-a indemnat sa se roage lui (ei fiind catolici). Intr-o zi , au sunat-o pe mama sa ii spuna ca doamna a ramas insarcinata. Acum au un copil sanatos, au fost si la doctor care ii spusese inainte ca nu poate avea copiii si au ramas fara cuvinte. Am incercat sa fac cunoscute minunile Sfantului, am reusit sa ajung si la Bucuresti la manastirea Radu Voda, impart marturii cu minunile Sfantului asa cum cred eu ca i-ar place sa vada.
  Acum, eu din cauza supraoboselii psihice si fizice ( fiind studenta cu norma intreaga aici, cu 2 copii, fara ajutor peste zi) am avut o cadere in luna decembrie, pur si simplu creierul meu fiind foarte obosit nu mai putea se se relaxeze, mi-a fost greu, mi-a fost frica si m-am rugat cat am putut si ma mai rog Sfantului si Maicii Domnului, domnului nostru Iisus Hristos, m-am apropiat mai mult de Dumnezeusi mi-am data seama ca nu suntem nimic fara credinta. Toate acestea m-au ajutat, m-au indreptat pe un alt drum, m-au schimbat, m-au facut un alt om, incerc sa fiu mai buna, incerc sa ma schimb si sa fiu mai aproape de Dumnezeu. Acum sunt mai bine, in fiecare zi multumesc Maicii domnului si Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Ioan Maximovici, Sfantului Nectarie ca m au ajutat si nu m-au lasat sa cad, ca ma intaresc in fiecare zi sa fiu puternica pentru copii mei care au doar 4 si 7 ani. Am promis si daca ma ajuta bunul Dumnezeu , merg in iulie la Eghina sa cad in genunchi si sa dau slava de multumire Sfantului Nectarie, si daca Sfantul ma lasa, am sa reusesc sa merg. Am gasit si aici in statul New york o manastire care are moastele Sfantului, am fost si la hram in noiembrie si intentionez sa merg din nou cat de repede la el cu copii si mama, sa multumesc pentru toate minunile care le face pentru noi. In fiecare zi ii simt prezenta si stiu ca nu ma lasa, mama mea de asemenea, mereu il are in gand si se roaga la el si Maicii Domnului. Va multumesc mult ca mi-ati permis sa public marturia mea, de mult trebuia s a o fac si cer iertare Sfantului ca am promis si nu m am tinut de cuvant pana acum.Doamne ajuta!
  Maria
  05.02.2017
  Am sa povestesc cateva din multele minuni pe care le-a savarsit Sfantul Nectarie cu mine. In primul rand de acest Sfant Tamaduitor si grabnic ajutator am auzit demult, insa vroiam cu tot deadinsul sa ajung la Sfintele lui Moaste. Era februarie 2015 cand am fost la Bucuresti sa scoatem diploma sotului de licenta, si ne-a rezolvat cineva cazare la o manastire. Cand am ajuns la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, mi-am dat seama ca dorinta mi-a fost suzita si indeplinita: ma aflam pentru 3 zile in Manastirea cu Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie, si m-am rugat mult la Dansul sa nu ma paraseasca in necazuri ori decate ori voi avea nevoie. Eram plecati din tara, si cum fiecare inceput este foarte greu, neavand ceva multumitor de lucru, am inceput sa citesc Acatistul Sfantului, si nici dupa o saptamana am primit un telefon pentru un post la hotel foarte bun.
  M--am bucurat nespus, am spus minunea mai departe si prietena mea a facut acelasi lucru si ea a fost ajutata la scurt timp. Multumesc din suflet Sfantului ca are grija de mine, si nu ezitati sa ii cereti ajutorul in orice fel de necaz, nu o sa ramaneti dezamagiti. Doamne ajuta!
  Anonim
  07.02.2017
  Astăzi, 7 februarie 2017, am avut parte de o minune a Sfântului Nectarie. Vineri seara la ora 23:00, Nectaria, fetița mea, si-a băgat ceva in nas. Ea mi-a spus că și-au băgat hârtie. A început să plângă pentru că o durea. L-am trezit pe soțul meu care dormea și ne-am uitat in nasul ei, dar nu se vedea nimic. Am căutat aspiratorul nazal dar fără efect. I-am pus imediat iconiță Sfântului Nectarie pe care o țineam la burtica și am pus-o pe năsucul ei. Noi așa facem, când ne lovim, punem repede iconiță cu Sfântul Nectarie. Astăzi, am văzut că îi curgeau niste mucisori lichizi din nara dreapta. A suflat nasul și a ieșit ceva destul de mare. Mare mi-a fost mirarea când am văzut o bucată de scoci. De fapt ea bagase scoci, nu hârtie. A stat cu acel scoci in nas timp de 4 zile fara sa o deranjeze. Eram pur și simplu șocată de ceea ce am văzut. Sfântul a avut grija de acel scoci din nas să iasă fără să o rănească. Acum e bine că și cum nu s-a întâmplat nimic. Mare e puterea Domnului. Mulțumim Sfinte Nectarie că ai avut grija de Nectaria. Slava lui Dumnezeu că nu a pățit nimic grav.
  P.Nistor
  07.02.2017
  Sotul meu a avut dureri groaznice la mijloc, cadea in genunchi de dureri. Acasa am candela Sfantului Nectarie care am cumparat-o de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. I-am facut masaj cu ulei din candela Sfintului Nectarie, cel mai bun medicament. Ia luat durerile, eu nu folosesc nici o crema pentru dureri . Medicamentul cel mai bun, ulei din candela Sfintului meu drag. Seara la culcare copii ii miluiesc cu ulei din Candela Sfintului meu drag. Sfantul Nectarie sa ne ocroteasca.
  M.M.
  08.02.2017
  Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie. Necesitam operatie de leziune de menisc in urma unei cazaturi cu patinele. In piata, m-am intalnit cu un parinte ce slujise la o capela intr-un spital T.F.. Vazandu-ma schiopatand, m-a intrebat ce am si i-am spus cu vocea tremurand. Parintele vazand ca sunt speriata de operatie, mi-a sugerat sa ma rog la Sfantul Nectarie iar eu l-am ascultat. Dupa cateva acatiste, minunea s-a produs: durerea disparuse si am scapat de operatie. Au trecut vreo 6-7 ani si nu am nicio durere. Multumesc Sfinte Nectarie si parintelui T.F.
  Ana Maria
  12.02.2017
  Vreau doar sa cer iertare Sfântului Nectarie si Măicuței Domunului si sa multumesc pentru ca de fiecare care data cand am cerut ajutorul ei nu mau lasat. Un ultima perioada am avut multe incercari si multe momente cand imi era frica sa nu cad in deznădejde, când ma rugam Sfântului sa nu ma pareseasca si nu ma parasit, am inceput sa citesc acatistul urmand sa citesc 40 de zile si facand o promisiune Sfântului .In Ziua 17 de când citeam mi s-a aratat prima minune dupa mult timp in care credeam ca Sfântul m-a uitat .Si din acea zi incet , incet Sfântul ma ajuta sa ma.ridic iar si iar ca de fiecare data , desi de multe ori nu ma comport cum ar trebui. Dar de fiecare data incerc sa spun la oricine pot despre ajutorul lui ,impart acatiste la cine are nevoie si fac tot ce mi sta in putiinta ca sa multumesc pentru toate ce mi le da. Il rog doar sa ma ajute sa mi țin promisiunea si sa nu ma părăsească. Rugati va si credeți ca nimic nu e imposibil la Dumnezeu ,Doamne ajută la toata lumea.
  Inuca
  12.02.2017
  Nici nustiu cum sa va spun, nu vreau sa cad nici în mândrie nici în necredința sau nerecunostinta, dar de luni bune ma confrunt cu dureri articulare îngrozitoare, abia mai pot tine în mina un ibric de cafea, am 37 de ani. După câteva zile de dureri la umeri, nici nu mai puteam sa ma piepten, trecând 50 de zile de când citesc acatistul Sfântul Nectarie, acum 3 seri, nu am mai reușit la durerile ca de masele, pe nerv, și am luat icoana Sfântul și mi-am pus o pe umerii, în timp ce citeam acatistul la miezul nopții. Am citi primul și al doilea acatist și simțeam o căldură în umeri care persista când lipeam icoana. Când am terminat acatiste le, nu știu dacă ma credeți, nici eu nu sunt dezmeticita, dar Sfântul mi-a luat durerea cu mina. Am simțit ușurare și pur și simplu nu ma mai durea. In viata mea nu am primit tămăduire trupeasca, nu credeam ca e posibila pentru mine. Au trecut trei zile, fără nici o durere, ma simt bine, mai am un 5% disconfort. Menționez ca mi-au trecut și genunchii, abia ma puteam ridica din pat. Nu avea cum sa-mi dispară brusc de la sine, ma confrunt de aproximativ un an cu ele. Acum, asa am căzut în păcatul mândriei și al căutării de semne și minuni, sa ma ierte bunul Dumnezeu, dacă nu, ii mulțumesc prea bunului Sfânt Nectarie ca mi a ușurat suferința fizica. Mulțumesc și te iubesc, Sfinte!
  Vrancianu Mariana
  13.02.2017
  Sfântul Nectarie mi-a indeplinit un mare vis: acela de a deveni mama din nou. Am o fetiță care îi poartă numele, Nectaria. Îmi doream din nou să devin mama, imi doream al doilea copil. Numai că soțul meu nu vroia acum. Mă întristăm când vedeam că el nu vroia să-mi îndeplinească această dorință a mea. Intr-o zi m-am rugat la Sfântul Nectarie să-mi mai dea un copil. Era o dorința foarte mare. Mă uitam la icoana și o mângâiam, spunandu-i Sfântului Nectarie să mă binecuvinteze cu inca un copil. Nu vedeam această dorință că fiind realizabilă datorita faptului că soțul meu avea alte planuri cu noi, nu aceea de a avea încă un copil. Mă hotărâsem să țin postul Craciunului.
  Asta se întâmplă în noiembrie 2016. În decembrie aflu că tata avea probleme de sănătate, internandu-se la Iași pentru operatie. Eu mă aflam în Italia neputând ajunge de Crăciun în țară. Cu o săptămână înainte să se termine postul tata era internat. Începuse să pună stăpânire pe mine cel mai mare stres. Nu reușeam decât să mă calmez rugandu-ma pentru el. Mai fusese operat acum 11 ani de aceeași problema. Boala recidivase intr-un fel. Pe zi ce trecea mă simțeam mai rău. Aveam stări de leșin, amețeli, grețuri. Am întrerupt postul, soțul spunandu-mi să mănânc că să nu ma îmbolnăvesc. El punea toate aceste stări din cauza postului, că nu m-am alimentat cum trebuie. Nu reușeam să fac nimic, eram epuizată și foarte obosita. Îmi venea să dorm toată ziua. Intr-o seara iau o iconiță a Sfântului Nectarie și mi-o pun pe piept că să-mi mai ia din acele stări. Nu eram în stare să mă mai joc cu Nectaria. Nu puteam sa stau in picioare. Mă rugam Sfântului Nectarie să-mi dea putere. Puneam toate aceste stări pe baza stresului cu tata care urma să fie operat. Sfântul m-a auzit și mi-a dat putere. Am simțit o ameliorare. M-am hotărât să țin iconiță la burta. Zi și noapte. Mă simțeam mai bine. Simțeam că prind putere, că cineva îmi dă forța să pot face fata tuturor problemelor zilnice.
  Pe 22 decembrie tata este operat cu succes. Incercam sa mă mai eliberez de stres, gandindu-ma că tata este bine. Dar acele stări continuau. Soțul credea că sunt bolnava. Nu înțelegea ce se întâmplă cu mine. Pe 27 decembrie, fiind ziua de naștere a soțului, nasa mă întrebă dacă i-am făcut tort soțului. I-am spus că nu, deoarece nu mă simțeam in stare. Povestindu-i stările mele de rău, nasa îmi spune să-mi fac un test de sarcina. Eu nu vroiam sa cred așa ceva. Nu avea cum. A doua zi am cumpărat testul și l-am făcut pe 29 decembrie dimineața. Spre surprinderea noastră era pozitiv. Soțul era șocat, stupefiat. Nu înțelegea când și cum. Eu eram fericita. Acum înțelegeam de ce aveam acele stări de rău. La Nectaria sarcina a fost diferită. Nu am simțit nici câtuși de puțin aceste stari de rău pe care le aveam acum. Pe 27 ianuarie am făcut primul ecograf. Atunci i-am auzit și inimioara bătând. M-am emoționat foarte tare. În aceeași zi, înainte să plecăm la control, Nectaria cade de pe pat, lovindu-se foarte tare la cap. I-am pus iconiță Sfântului Nectarie pe care o aveam la burtica. Și pe deasupra i-am pus o punga cu gheata. Se umflase destul de tare zona și mă rugam Sfântului Nectarie sa nu aibă nimic rău. După câteva minute adoarme liniștită. După ce am venit de la control se trezește și încă mai acuză dureri de cap. I-am pus din nou iconiță și gheață după care am dat-o cu mir pe zona umflata. După câteva minute îmi spune că nu o mai doare capul. Zona de dezumflase că și cum nu pățise nimic. Mulțumim Sfinte Nectarie pentru ajutor și pentru grija pe care o porți Nectariei. Este cel mai mare doctor. Mi-am pus nădejdea în minunile sale și în puterea sa. Rugati-va Sfântului Nectarie pentru orice problema pe care o aveti și nu veți rămâne neajutati. Așa cum nici eu nu vedeam cum îmi va fi îndeplinită dorință a vrut grijă că Sfântul sa o îndeplinească. Mare este puterea lui Dumnezeu prin Sfinții Săi.
  Anonim
  20.02.2017
  Sunt în ultimul an la facultate și am avut de susținut un examen oral, extrem de greu pentru mine. Deoarece sunt o fire foarte emotivă și cu greu îmi pot stăpâni emoțiile, nu am reușit să il trec, deși am învățat din greu. Era primul meu examen pe care nu-l promovasem. Din sala de examen am iesit plângand și nu știam ce să fac, simțeam de parcă mi-am dezamăgit părinții, care muncesc din greu să îmi ofere ajutorul material de a reuși să termin facultatea.
  După câteva zile, începusem să îmi revin, gândindu-mă că așa a fost voia Domnului. Mă apucasem din nou să parcurg toată materia, deoarece mai aveam încă o șasă să dau acel examen. De această dată, nu mă puteam concentra, nu mai întelegeam nimic din cea ce citeam , eram într-o mare confuzie. Nu aveam capacitatea să mai rețin aproape nici o informație. Începusem să mă necăjesc și parcă vedeam cum voi ieși din nou din sala de examen cu ochii plin de lacrimi.
  În starea în care mă aflasem, mi-am îndreptat privirea spre icoana Sfantului Ioan Rusul, apoi dintr-o dată am simțit o liniște deosebită în suflet, parcă dintr-o dată norii grei ai neliniștii și a deznădejdii dispărură și își făcuse loc un soare al nădejdii. Începusem să mă liniștesc, apoi seara înainte de examen citisem acatistul și paraclisul Sfantului. Dimineața, plecasem cu o nădejde și cu o mare bucurie în suflet.
  Înainte de examen, începusem să mai repet în gând, însă cu greu am reușit să îmi stăpânesc emoțiile, deoarece aveam impresia că nu mai știu nimic. O colegă, care promovase examenul de la bun început se aflase din întamplare pe acolo, cum m-a văzut a venit la mine, fără să îi spun nimic și mi-a zis că va fi bine, și mi-a zis să întru în sală. (în fața mea fiind mai multe persoane).
  Am intrat, am extras biletul și m-am prezentat în fața profesorului să răspund, nu îmi mai amintesc ce am spus, ce m-a întrebat ci doar că s-a oprit dintr-o dată și mi-a spus 9. Am iesit din sala și primul lucru pe care l-am facut a fost să îmbrățisez colega care mi-a oferit încredere că va fi bine. Sunt convină că Sfântul a trimis-o deoarce eram colege, dar niciodată nu discutasem cu ea.
  Pentru mine a fost cu adevărat o minune, pentru că am șimțit că fără ajutorul Sfântului nu aș fi reușit să trec. Binecuvântat să fie Dumnezeu pentru mulțimea de Sfinți.
  Alina
  22.02.2017
  Doamne ajuta! Revin cu o noua marturie si dau slava Sfântului Nectarie pentru ajutorul primit! Am citit Acastistul Sfantului meu drag, Sfantul Nectarie timp de 40 zile, dar de data aceasta am citit pentru ceva special si zic eu special deoarece,m-am lasat pe mine si am citit pentru doua persoane dragi mie. Pentru prietena mea, sa ramana insarcinata si pentru un alt prieten sa cunoasca o fata si ma rog ca pe viitor sa intemeieze o familie.
  Zis si facut, incep sa citesc acatistul, cu aceste doua dorinte ale mele, Sfantul Nectarie ma intarea zi de zi sa nu las acatistul, sa citesc mai cu ravna, sa fie jertfa mea pentru acesti doi, m-am rugat cu credinta, ca pentru mine, m-am rugat cu incredere, pentru ca stiam ca Sfantul este atat de bun, incat nu ne va lasa nici de aceasta data. Baiatul deja cunoscuse o fata si iata ca la terminarea celor 40 zile, tot impreuna sunt si ma rog Sfantului sa ii binecuvînteze pe mai departe iar prietena mea in ziua a 37 a a acatistului, facand testul de sarcina, rezultatul: Insarcinata! Slava Tie,Sfinte Nectarie,MARE facatorule de MINUNI .
  Sunt marturii reale, marturii ce vreau sa va intareasca mai mult in credinta, in Domnul, Maicuta si Sfintii Sai. Fiecare avem un Sfant Drag, fiecare se roaga atat cat poate si fiecare crede in ceva sau cineva. Rugati-va Sfantului Nectarie in orice problema. El da rezolvare! 40 zile Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Mantuitorului, Acatistul (primul sau al doilea)al Sfântului Nectarie sau al oricarui sfant, timp de 40 zile, impletit cu post, milostenii si fapte bune! Asa sa ne ajute Dumnezeu !
  Camelia
  23.02.2017
  Bună ziua, vreau sa va povestesc o minune care mi s-a întâmplat azi noapte. L-am visat pe Sfântul Nectarie, se făcea ca era doctor și vreau sa va spun ca eu chiar asta am cerut în rugăciune: vindecare. I-am cerut ajutorul și a venit degrabă sa-mi raspunda în vis. Când m-am trezit azi dimineață nu știam cine este, stăteam și mă gândeam cine este acel doctor care nu-l cunoșteam și mă gândeam la o alta poza care o cunoșteam eu. Imi aminteam o poza cu Sfantul Nectarie bătrânel dar tot gandindu-ma mi s-a înfățișat în fata o poza cu Sfantul în care l-am recunoscut.
  Mulțumesc din suflet, Sfinte drag ca mi-ai răspuns așa de repede. L-am mai visat inca o data și era același pe care l-am văzut în vis azi noapte dar atunci nu am băgat de seama. Este un răspuns faptul ca mi s-a arătat în vis, asta înseamnă ca mă va ajuta. Mulțumesc slava lui dumnezeu și sfinților lor lui.
  Veta
  23.02.2017
  M-am trezit cu durere mare in miezul noptii in partea dreapta a abdomenului si persista durerea si atunci singurul lucru care mi-a venit in gand,a fost sa ma rog Sfantului Nectarie. I-am promis Sfantului ca daca ma v-a vindeca ii voi citi Acatistul ca drept multumire, 40 de zile, dragilor dupa maxim 10 minute de rugaciune au incetat durerile si m-am simtit atat de linistita ca am adormit ca un copil. Atunci am inteles ca rugacinea mi-a fost ascultata si multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a trimis aceste Sfinte Daruri,acesti Sfinti minunati care sunt ca o mangaiere pentru noi!! Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie,Mare facatorule de Minuni!
  Ligia
  24.02.2017
  Vreau sa spun tuturor si sa multumesc pentru ajutorul primit in gasirea cartii de munca, bunului Sfant Mina, care inpreuna cu Maica Domnului, bunii Ingeri,Arhangheli si Sfinti doctori fara de arginti, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Pantilimon, Sfantul Fanurie,Sfantul Luca s-au rugat bunului Dumnezeu sa ne ajute. Sunt convinsa ca fiecare rugaciune este ascultata de bunul Dumnezeu si la vremea cuvenita primim raspuns. Multumesc din tot sufletul, bunului Sfantul Mina ca a aratat oamenilor ca puterea bunului Dumnezeu este mare. Doamne ajuta tuturor celor in necazuri si nevoi.
  Anonim
  24.02.2017
  Buna ziua. Vreau sa-mi cer iertare Sfantului Nectarie si Sfantulii Mina pentru ca m-am rugat pentru diverse probleme ( de sanatate si financiare), am primt ajutor si nu l-am marturisit. Va rog, faceti si de aceasta data o minune si faceti-o sanatoasa din nou, pe fiica mea, Sonia Elena. Doamne ajuta, dragi crestini!
  Ramona
  24.02.2017
  O fosta colega de serviciu , avea atunci 20 de ani , cred, a avut un urat accident . In seara aceea era sa moara de 3 ori si m-am gandit "ia sa ma rog eu la Sfantul Nectarie" (a carui poza o primisem in ziua aceea de la o prietena si pe care nu il cunosteam , desigur). Si plangeam si ma rugam sa o ajute ca stiam ca e grav si era o prietena cu ea acolo . Si dupa ce am terminat rugaciunea , tocmai atunci m-a sunat prietena aceea si mi-a zis: "Mihaela si-a revenit!". Asa ca va dati seama cine m-a ajutat si a mijlocit la Dumnezeu si la Maica Domnului pentru ea.
  Cristina
  24.02.2017
  Sfântul Nectarie m-a ajutat foarte mult, a facut nenumărate minuni cu mine. In primul rand am un copil datorită Sfântului care a mijlocit pentru noi in fata Bunului Dumnezeu, i-am pus numele Nectarie Iosif, la 12 săptămâni de sarcina mi s-a spus ca e posibil ca bebe sa aibe Sindrom Down si ca ar trebui sa mai facem ceva analize ADN. Nu am facut nimic medical, m-am uns zilnic pe burta cu untdelemn de la candela Sfântului Nectarie si am citit acatistul, copilul are 1 an si 9 luni si e perfect sănătos iar acum sunt însărcinată cu cel de al doilea copil. Acum cativa ani ungandu-ma cu acelasi untdelemn am fost vindecata de un nodul la tiroida fara alt tratament medical. Mulțumesc Sfinte Nectarie ca esti cu noi. Doamne ajuta.
  Vasilica
  25.02.2017
  Doamne Ajuta tuturor! Vreau sa marturisesc si eu minunile si bunatatea ce-mi arata Sfantul Nectarie mie si copilasilor mei. Am o nastere recenta in urma caruia am ramas cu dureri in tot corpul. Dupa mai multe investigati lá diferiti medici cu diagnostic diferit , ar fi trebuit sa intrerup alaptarea pentru a nu mi se agrava sanatatea. Dar chiar si asa am renuntat sã dau ascultare medicilor si am alaptat in continuare. Tot in aceiasi perioada imi doream foarte mult sã fac o schimbare de locuinta undeva departe de oras central si multa lume. Am simtit aceasta nevoie de schimbare de locuinta pentru linistea sufleteasca si nu in ultimul rand pentru a face o schimbare baiatelului meu in varsta de 11 anisori care apucase pe o cale nu prea buna cu alti copilasi mai mari decat el.
  Sincer va spun ca eram intr-o situatie critica cu baiatul care nu imi dadea ascultare de nici un fel si foarte, foarte obosita sufleteste de foarte multe griji zilnice pe care lê avem cu siguranta fiecare dintre noi. Imi piedusem increderea in mine cá mama,f emeie si nu in ultimul rand Crestin Orthodox. Dintr-o data mi-am spus singura ca nu ma pot pierde chiar in halul asta si am inceput sã citesc Acatistul Sfantului Nectarie care de foarte multe ori am incercat sa-l citesc dar niciodata nu l-am putut citi 40 de zile, din motive mici si neglijenta maaaare. Dar de data aceasta cu ajutorul Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si a Sfantului Nectarie am reusit si am citi 40 de zile.
  La numai cateva zile, foarte repede mi-au disparut durerile ce le simteam in corp, am simtit o liniste interioara ce nu o voi putea explica niciodata in cuvinte. In a 36 zi de la citirea Acatistului am primit un plic mare in care aveam sa aflu ca ma voi putea muta in casuta noua impreuna cu copilasi mei intr-o zona undeva la tara inconjurat de parcuri, muulta verdeata, foarte frumoasa zona. Tot in acest timp baietelul cel mare sa mai linistit si chiar am reusit sa mergem impreuna la biserica ceea ce in ultima perioada refuza practic sã auda de biserica cautand fel si fel de pretexte. In prezent sunt putin prinsa cu schimbare de locuinta , crestetea copiilor si nu in ultimul rand cu gandul si sufletul la rugaciune catre Mantuitorul Iisus Hristos care ne trimite mantuire prin Sfinti Sai cum ar Sfantul Nectarie caruia vreau sa-i multumesc din tot sufletul pentru tot ajutorul primit pana acum,pentru linistea sufleteasca ce mi-a redat-o, pentru increderea in sine ce ma facut só recapat. Slava Tie Parinte Nectarie Mare facator de minuni!
  Emilia
  27.02.2017
  Dragi mei, ce frumos lucreaza Sfantul Nectarie cu noi, sunt insarcinata in 6 luni si aseara m-a luat o durere de burta, m-am uns cu ulei de la Sfantul Nectarie, am citit acatistul apoi am simtit o caldura. Sfantul lucra in burtica mea si cu spatele meu. Simteam cum lucra in burtica, lucra cu fetita. Ii multumesc din suflet ca are grija de noi.
  Carmen
  01.03.2017
  Slăvit fie Dumnezeu. Acum 6 luni am fost la un control .Vreau sa precizez ca o cunoșteam pe aceasta doamna Doctor de foarte multi ani. In urma unui control mi-a zis în fata fără nici o ezitare ca am un chist ovarian cu risc de a face cancer și trebuie sa ma operez de urgenta dar întâi sa-mi fac un tomograf. În acel moment am simțit ca ma prăbușesc. Nu am avut niciodată o boala cronica și nu-mi venea sa cred ce mi se întâmplă. Nu-mi venea sa cred cum un doctor fără nici un pic de blândețe te poate distruge psihic. Am plecat din cabinet spre casa cu sufletul făcut bucăți și psihic eram dărâmate. Doua săptămâni nu am putut sa vorbesc coerent nu puteam sa dorm și sa mănânc. Din cea seara am început sa citesc acatistul Domnului.
  După doua săptămâni am plecat la București pentru a-mi face tomografia . Eram un om terminat psihic. Am ajuns la clinică dimineață dar ceva în inima mea ma indemna sa plec de acolo. In acea zi era sărbătoare mare Sfantul Dimitrie. Am hotărât pe loc sa merg la biserica Sfantul Vodă la moastele Sfantului Dimitrie. Cand am ajuns era atâta lume și ma gândeam ca nu pot sa ajung la moaste pentru ca trebuia sa ma întorc acasă. Am urcat cu atâta greutate acel deal pana la biserica și m-am rugat de la depărtare la moastele Sfantului Dumitru cu regretul ca nu pot ajunge sa le ating fizic deși cu sufletul am simțit ca le-am atins.
  Apoi am văzut biserica și m-am decis sa intru. În Biserica mai erau alte moaste dar nu știam ale cui. In momentul când am pășit în Biserica și m-am rugat la icoana Domnului am simțit ca m-am vindecat atât fizic cat și psihic. Când am ajuns la icoana Sfântului Nectarie am simțit din nou ca m-am vindecat de toată durerea care o aveam în suflet. Am cumpărat acatistul Sfântului și am aflat ca este vindecător și de cancer. Am plecat de acolo cu inima ușoară și cu multa încredere în Dumnezeu și Sfantul Nectarie. La câteva zile am mers la un alt doctor și în urma consultului mi-a zis ca nu am nici un chist . Am plecat plângând și mulțumind Domnului și Sfantului Nectarie pentru minunea care a făcut-o pentru mine. De atunci în fiecare seara citesc acatistul Sfântului. Drept mulțumire m-am întors după câteva luni la București la Biserica Sfantului Nectarie pentru a mulțumi Sfântului. Minuni s-au întâmplat multe după aceea . Azi pot spune cu tot sufletul ca cei care se roagă cu credință Sfântului va ajuta cu siguranță. Slava lui Dumnezeu pentru ca ne-a trimis un asa Sfânt vindecător.
  Anonim
  01.03.2017
  Sunt mai multe minuni pe care le au facut Sfintii cu mine, o parte dintre ele le-am mai povestit. Doresc sa va impartasesc ultimele minuni. Din toamna am fost tot racita vreo 3 luni, ma raceam foarte des de la copilul meu cel mare care mergea la camin. Dupa ce mi-a trecut raceala mi a aparut un ganglion sub ureche si era si foarte umflata. Am inceput sa merg pe la medici orl neurolog am facut si masaj pentru a mi se desumfla si nimic. Toti imi spuneam ca sunt bine, dar eu ma simteam foarte rau. Am facut si analize care mi-au iesit bune, dar eu ma sinteam rau si ganglionul nu disparea. Am inceput sa ma dau cu mir in fiecare seara de la Sfantul Nectarie din Grecia, mir de la Sfanta Parascheva si de la Sfintii de la Aiud. Am citit si acatistul Sfantul Nectarie dar nu zilnic. Dupa cateva zile am inceput sa imi curga din nas foarte mult puroi urat si gros, semn ca statea de mult timp acolo. Am inceput sa mi se desumfle fata sa ma simt mai bine si ganglionul sa se retraga. Le multumesc tuturor Sfintilor la care m-am rugat ca mi-a ascultat rugaciunea si au fost alaturi de mine, Sfantului Nicolae, Sfantului Spiridon, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Nectarie si Maicii Domnului. In alta zi fetita mea s-a inecat cu un sirop pe care i l-am mai dat si nu a avut probleme. Dupa ce i l-am administrat a inceput sa nu m-ai respire cateva secunde, m-am speriat foarte tare fiind singura acasa an strigat la Maica Domnului sa o salveze sa nu mi-o ea. Nu vreau sa treaca nimeni prin asa ceva. Am tot batut o peste spate si na rugam plangand Maicii Domnului sa o salveze si a inceput incetul sa-si revina. Nu sunt vrednica sa ii multumesc la Maica Domnului si Sfintilor si pe care nu i-am pomenit pentru ajutorul daruit. Slava lui Dumnezeu pentru toate.
  Daniela
  04.03.2017
  Buna ziua , ma numesc Daniela.Tin de foarte mult timp sa marturisesc minunea pe care a facut-o SFANTUL NECTARIE pentru familia mea. In anul 2005 sotul meu se alege cu un dosar penal ,dupa multi ani de judecata in 2011 cu ajutorul unui martor mincinos sotul meu este condamnat la 2 ani cu executare(noi locuiam si locuim si acum in Italia ). In acest timp am primit de la o maicuta cartea cu acatistul si minunile Sfantului alaturi de o frumoasa icoana tot a Sfantului Nectarie. Dupa ce am citit acea carte am hotarat sa cer si eu ajutor Sfantului prin a face timp de 40 de zile acatistul Sfantului.
  Vreau sa va marturisesc ca la 20 de zile de rugaciune m-am pomenit cu politia la usa , sotul era la munca in acel moment. Povestea este putin mai lunga dar eu vreu sa va zic ca in acel moment pamantul mi-a fugit de sub picioare , fiica noastra avea doi ani in acel (moment 2013), ma vedeam cum raman sa-mi cresc singura fetita pana el (sotul) ar fi executat cei doi ani. Cu toata tulburarea asta nu am incetat sa ma rog in fiecare seara faceam rugaciunea.La sfarsitul celor 40 de zile sotul meu era liber si mergea la munca.Ii multumesc Sfantului de cate ori am ocazia si vreau ca povestea mea sa fie o alta marturie pentru binele care il aduce Sfantul Nectarie celor ce cred si ii cer ajutorul .Va multumesc si DOAMNE AJUTA TUTUROR
  Raluca
  06.03.2017
  Nu am cuvinte pentru a multumi indeajuns bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem pentru dragostea si bunatatea lor. Azi am primit din nou ajutorul lor si vreau sa le multumesc din tot sufletul ca nu m-au lasat nici de aceadta data. De dimineata, in timp ce eram la serviciu m-a sunat mama sa imi spuna ca a chemat salvarea, deoarece tatal meu nu se simtea bine. I s-a pus un junghi la plamani care ricosa spre inima, urla efectiv de durere, nu putea sa respire bine, plus ca l-au gasit cu tensiunea 19. Cand am aflat toate astea m-au lasat pur si simplu picioarele. Fiind la serviciu, intr-o alta localitate decat orasul in care stau, ma simteam neputincioasa, caci nu putea sa fiu alaturi de tatal meu, ca nu puteam sa fac nimic pentru el. Si atunci singurul lucru pe care il puteam face pt el in acel moment era sa ma rog acestor MINUNATI SFINTI si buni ocrotitori care degraba mi-au venit in ajutor. Cand am ajuns de la serviciu, tatal meu era deja acasa. Dupa spusele medicilor nu e nimic grav, i-au dat ceva tratament si deja se simte mai bine. Multumesc bunului Dumnezeu si Sfintilor Sai. Rugati-va mereu, caci nu veti ramane niciodata fara raspuns.
  Ana Maria
  07.03.2017
  Vreau sa multumesc Sfântului Nectarie ca a fost lângă mine si ieri (ca de fiecare data),când am trecut printr o operație de chisturi la ovare. Operație pe care am asteptat-o din octombrie si de fiecare data aparea ceva sa se amână. In ultima săptămână cand am știut data dupa ce am asteptat zile întregi sa ma sune, am răcit si nu era voie sa fiu deloc răcita, m-am rugat Sfântului sa aiba grija de mine in 2 zile mi-a trecut raceala, apoi am facut un abces dentar care si asta mi-a trecut numa cu ibuprofen fara sa iau antibiotic si in final m-au putut opera.
  Sincer va spun ca nu mi-a fost frica deloc stiam ca Sfântul ma va ajuta, operația a durat 2 ore cu anestezie generală. Acuma sunt acasa fara complicatii doar cu durerile referente unei operați. Multumesc din nou si ii cer doar sa ma ajute sa-mi țin promisiunea sa pot revenii sa povestesc minunile Sfinților noștri dragi si ai Maicutei Domnului .Credeți si va rugati ca nimic nu este imposibil.Doamne ajuta la toata lumea!
  Anonim
  07.03.2017
  Buna ziua, doresc sa spun si eu cateva din minunile pe care Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem si Maicuta Domnului le-au facut pentru mine si familia mea. Acum cateva luni baietelul meu a avut probleme cu un rinichi, m-am rugat Sfintilor, Maicutei Domnului si Domnului Iisus Hristos si analizele au iesit bine si i-a trecut durerea, acum ceva timp am descoperit un nodul la san si la fel m-am rugat Sfantului Nectarie , Sfantului Efrem si la Preabuna Maicuta Domnului sa nu fie acea boala crunta ,am mers la analize si a iesit ca am un fibroadenom (care nu prezinta risc) ,saptamana trecuta pe baietel la apucat o durere de ureche care la tinut o noapte si o zi, am citit acatistul Maici Domnului , Acatistul Sfantului Nectarie si Acatistul Sfantului Efrem in doar o jumatate de ora durerea a trecut nu la mai durut deloc de atunci , duminica dimineata fetita mea s-a trezit cu o durere de burtica si la fel m-am rugat Sfintilor mei si Maicuti Domnului si i-a trecut durerea. Miercurea trecuta am facut ceva analize si la fel m-am rugat Sfintilor si la Maicuta Domnului si analizele au iesit bune . Multumesc mult Doamne, Sfinte Nectarie, Sfinte Efrem ,Maicuta Domnului multumesc mult ca ma ajutati mereu cand va cer ajutorul.
  Raluca
  08.03.2017
  M-am rugat Sfantului Nectarie sa o ocroteasca pe fetita mea de a contacta gripa de care sufeream eu si, cu marea lui bunatate, mi-a ascultat rugaciunea. Slava lui Dumnezeu si Sfintilor Lui rugatori!
  Iuliana
  09.03.2017
  Buna seara,dragi cititori! Vreau sa va marturisesc si eu cateva minuni pe care Sfantul Nectarie le-a facut pentru mine ,i-am promis Sfantului ca voi marurisi ajutorul pe care mi l-a oferit, de fiecare data cand i l-am cerut. Acum cateva luni de zile, m-am confruntat cu niste dureri groaznice de oase ,aveam niste sageti in tot corpul, si la maini si la picioare si la cap incepusem sa am, si la gat, eram ingrozitor de speriata. Am citit acatistul Sfantului si m-am uns cu MIR de la candela unde se afla SFINTELE MOASTE in Suceava. Va marturisesc cu toata sinceritatea ca in scurt timp dupa ce m-am rugat, durerile s-au ameliorat foarte mult. Foarte rar mai am dureri si nu mai sunt atat de intense cum erau inainte.
  Dupa sarbatorile de iarna, m-am trezit peste noapte cu o boala de piele ,un pitiriazis rozet, care era destul de suparator, si iar l-am rugat pe SFANT,s a ma ajute. Desi medicul dermatolog mi-a zis ca boala, sa nu ma sperii, i-mi v-a trece in 6-8 saptamani, eu iar va marturisesc, cu frica de DUMNEZEU, ca mi-a trecut in vreo 2-3 saptamani! Nu-mi venea sa cred, nici nu stiam cum sa-i multumesc Sfantul Nectarie pentru minunea aceasta. Asa se face ca i-am promis ca voi marturisi ajutorul primit de la el,in urma rugaciunilor facute. Si astea sunt doar 2 din minunile facute pentru mine pacatoasa, dar ele sunt mai multe, i-am cerut ajutorul in nenumarate randuri, atunci cand aveam o suparare, un necaz si intotdeauna mi-a raspuns rugaciunilor. Tare mult ii multumesc si ma bucur enorm ca l-am cunoscut! Sper din tot sufletul ca marturisirile noastre,vor incuraja si alti crestini sa se increada si sa se roage Sfantul Nectarie ca sa mijloceasca pentru ei la DUMNEZEU,atunci cand se afla in necaz,boala si deznadejde.
  Elena
  09.03.2017
  Prietena mea Mihaela are diabet de foarte multi ani si cu greu reuseste sa-l tina sub control dar in ultimele saptamini il avea foarte ridicat si aveà teama , si cum noi avem o prietena comuna care i-a povestit despre acatistul Sfintului Nectarie si i-a adus o carte care are acatistul. I-a zis sa se roage Sfintului Nectarie si sa citeasca acatistul, asa a si facut si din acel moment àre valori normale la diabet si petru ea si pentru noi este o minune.
  Adina
  10.03.2017
  Sfantul Efrem si Sfanta Cuvioasa Parascheva, impreuna cu Sfantul Ierarh Nectarie, Sfanta Xenia de Perterburg, Sfantul Ioan de Kronstadt, Sfantul Spiridon, Sfantul Mina, Maica Domnului si Sfanta Treime au facut lumina. Aseara avusesem un conflict cu o doamna si eram destul de stresata, era despre un subiect care m-a stresat ceva vreme in urma cu vreo doi ani si m-a si suparat si mi era teama si m-am rugat si Ingerului meu Pazitor...si am inceput sa ma rog cu adevarat ca o cam lasasem balta. Si m-am rugat si Dumnezeu milostivul m-a auzit pentru ca Dumnezeu si Maica Sfanta au luminat-o si a revenit mai senina si dispusa sa ma asculte si atat ea cat si eu ne-am linistit. Slava Tie Doamne pentru acest dar, Slava Tie pentru toate darurile tare minunate. Iarta-ma pe mine pacatoasa. Nu ne lasa Dumnezeu la anaghie, nu ne lasa, fratii mei.
  Elena
  14.03.2017
  Buna dimineața si Doamne ajuta tuturor. In urma cu 5 săptămâni, m-am rugat Sfantului Efrem cel nou, Sfantului Nectarie, Sfantul Spiridon, Maica Domnului, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, Părintelui Cleopa si Părintelui Arsenie Boca sa împrumut de undeva bani sa mergem in Romania sa ne vedeme mamele si frații. Un vis greu de împlinit cînd soțul lucrează 2, 3 luni pe an iar eu lucrez sa pot tine casa. Dar lucrurile nu au fost așa. Am găsit bani de împrumut cu rata mica, am făcut calcule, traseu la Mănăstirile din drumul nostru, concediu pentru 2 saptamani, si am plecat.Totul a fost cum am plănuit. Am îmbrățișat pe cei dragi, ne-am bucurat împreună, am vizitat locurile dragi, si ne-am pornit înapoi către străinătate. La întoarce, mașină ne făcea probleme. Am dat cu mir de la Biserica Boroaia de la Părintele Argatu si mir de la Mănăstirea Sihăstria de la Părintele Cleopa. Am ajuns cu bine, cu emoții, dar cu bine. Cînd am intrat in Spania am plîns de bucurie ca nu am rămas undeva pe drumuri cu mașină stricata.Tot drumul am ascultat Acatistul Sfantului Spiridon si Paraclisul Maici Domnului. Va mulțumim Sfinților pentru frumosul dar ,nu ca noi am fi meritat sau am fi buni ci pentru ca Bunul Dumnezeu si Sfintiine iubesc pe noi toți. Doamne ajuta si post usor.
  Anonim
  14.03.2017
  Cu ajutorul Sfantului Nectarie am ajuns si noi in Eghina , eu si sotul meu, la moastele Sfantului Nectarie. Sfantul a ingaduit sa mergem chiar dupa a 2-a pierdere de sarcina, sa primim ajutor si sa ne intareasca. Putem spune ca Sfantul ne-a ajutat si ne-a fost alaturi tot timpul am avut o calatorie foarte usoara si foarte frumoasa. Am sa va spun ca eu am avut parte si de o minune a Sfantului Nectarie, mergand in chilia lui, vazand lucrurile lui personale dupa care am vazut patul lui, am simtit ca ceva imi spune sa ma apropii de patul lui si am intrebat pe doamna care ne-a deschis acolo, daca pot sa ma asez si ea ne-a invatat sa ne inchinam si m-am rugat Sfantului Nectarie sa-mi vindece bolile sufletesti si trupesti si am stat cu capul atins de pat in timpul acesta si am simtit o caldura dupa care simteam ca-mi ard foatre puternic ambele urechi, de parca imi ieseau flacari.
  Cu siguranta Sfantul Nectarie m-a vindecat de niste boli pe care eu nu le stiam, stiu faptul ca dureri si ameteli de cap erau si inainte.
  Tin sa spun faptul ca noi nu am stiut ca trebuie sa sunam la manastire pentru cazare si cand am ajuns la manastire pe 8 martie 2017, portile erau inchise si nimeni o mai deschide pana a doua zi de dimineata la ora 6, si a trebuit sa ne intoarcem in port pentru a dormi la hotel.
  A doua zi am mers la manastire cu taxi si am vorbit cu Maica Anastasia si i-am spus de cele doua pierderi de sarcina si mi-a dat sa port Braul Maicii Domnului si ulei din candela Sfantului Nectarie sa ma ung pe burta, si ne-a zis ca ei nu cazeaza dar este singura manastire care cazeaza cu ingaduinta o noapte, dupa care am fost si noi cazati pentru o noapte.
  Vrem ca sa fim si noi de ajutor celor care merg la Manastirea Sfantului Nectarie sa scriu numarul de telefon care puteti suna pentru cazare: 2297053821.
  Ionela
  15.03.2017
  Buna ziua! Ma numesc Ionela si le multumesc Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou, pentru minunea ce au facut-o in viata mamei mele. Mama a fost diagnosticata cu carcinom la fata si dupa operatie, eram toti din familie foarte ingrijorati pentru starea ei de sanatate. Mama, inainte de a se opera la rana care i-a iesit pe fata, a venit la Bucuresti si am fost impreuna la manastirea Radu Voda, unde am participat la Sfanta Liturghie si mama s-a rugat la moastele Sfantului Nectarie si ale Sfantului Efrem cel Nou. Pe langa asta, un parinte cuvios, i-a citit o rugaciune de vindecare. Mai apoi, dupa operatie, a venit rezultatul histopatologic, care a anuntat ca mama are cancer. Am fost distrusi o perioada, dar Dumnezeu nu ne-a lasat. Noi cei din familie, am facut rugaciuni la Maicuta Domnului si mama a facut si ea, nenumarate rugaciuni. Doctorul ne-a recomandat mai apoi, sa se mai faca niste analize histopatologice mai amanuntite, pentru a vedea ce tip de cancer este. Cand a venit rezultatul, Dumnezeu si-a aratat bunatatea si Sfantul Nectarie nu ne-a uitat, caci rezultatul de cancer a iesit negativ! Rugaciunile noastre au fost ascultate si Dumnezeu si-a intors fata spre noi! I-am promis Sfantului Nectarie si Macutii Domnului, ca voi face cunoscuta minunea din viata noastra, spre slava lui Dumnezeu, care ne incearca , dar ne si vindeca, si de aceea le multumesc acestor sfinti, din suflet!
  Dragos
  18.03.2017
  Sfantul Ioan Rusul m-a vindecat de vitiligo acum 7 ani! Este o minune adevarata! Am 35 de ani , si la 28 de ani am fost diagnosticat cu aceasta boala autoimuna necrutatoare care mutileaza! L-am descoperit pe Sfantul Ioan Rusul, am fost in Evia, ne-am rugat, am postit si am primit mila lui Dumnezeu prin ajutorul lui (Sfantul Ioan Rusul).
  Sfantul Ioan a mai vindecat un copil acum 6 ani de cancer la cap neoperabil! Copilul este bine! I-am dus hainutele la Sfantul Ioan in Evia, si l-am rugat pe Sfant sa se indure de el! A fost vindecat si azi este bine! Multumim lui Dumnezeu pentru Sfintii pe care i-a lasat sa mijloceasca pentru noi, multumim Sfantului Ioan Rusul!
  Ca multumire am promis ca in fiecare an pana la moarte sa il vizitam pe 27 mai in Evia! Anul asta o sa fim acolo si cu copilasul nostru de 3 ani sa il cunoasca! Rugati-va cu toata increderea la Sfantul Ioan Rusul si el vba va ajuta garantat! Doamne Ajuta!
  Cristina Maria
  19.03.2017
  Simt o emotie deosebita si simt ca implinesc o datorie morala fata de Sfantul meu drag si al familiei mele, Sfantul Nectarie a fost si este un sprijin deosebit pentru mine nevrednica si pentru familia mea. Ii multumesc acum pentru ajutorul dat cand fiul meu Tudor Mihai a avut probleme de sanatate, ne-a ajutat si acum in afara unor mici raceli nu sunt probleme, Tudor s-a nascut hiperkinetic si datorita stresului si problemelor din timpul sarcinii pe care mi le-a cauzat tatăl sau care ne-a parasit inca din timpul sarcinii.
  In prezent, cu ajutorul Maicii Domnului, a Sfantului Nectarie si a minunatului Sfantului Efrem cel nou, dau slava bunului Dumnezeu ca fiul meu este vizitat de catre tatăl sau, avem o relatie amicala si buna pentru copil, consider ca este o minune, am incercat sa-mi refac viata alaturi de un alt om dar după 2 ani s-a dovedit ca nu isi poate asuma o familie. Sfantul m-a ajutat sa-mi dau seama de acest lucru, avand chiar un vis in care la momentul respectiv nu am realizat ca este un avertisment, se facea ca intrasem intr-o biserica si participam la înmormântarea Sfantului Efrem, credeam in vis alaturi de fostul meu prieten, cand in multimea aceea ne intampina un batran calugar care m-a intampinat zambind si m-a dus la catafalcul Sfantului Efrem unde multimea arunca monede si flori. Luandu-ma de langa prietenul meu la acea vreme, cand m-am trezit, am fost destul de derutata si de tulburata de acel vis, dar cu trecerea timpului am avut sentimentul ca cei doi sfinti dragi ai sufletului meu au fost si ca ne ocrotesc. Simt mereu ajutorul si prezenta lor in viata mea nevrednica, incerc sa citesc acatistele si rugaciuni adresate lor cat de des pot si astfel simt o mare protectie, sunt fericita ca pot sa le multumesc din suflet, eu pacatoasa si nevrednica. Minunat este Dumnezeu intru Sfintii lui!
  Am uitat sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ca s-a milostivit de mine pacatoasa si cu ajutorul rugaciunilor lui, bunul Dumnezeu a facut o minune cu mine, vindecandu-ma de un nodul la san pe care il aveam la sanul stang si pe care inca il aveam dupa ce am nascut pe baietelul meu, Tudor Mihai. Dupa 4 ani, anul trecut o prietena a insistat sa-mi fac un control la un cunoscut specialist la Fundeni, sa vad in ce stadiu se mai afla modulul. Doctorul m-a privit cu condescendenta si mi-a zis ca el nu mai vede nimic desi a vazut clar toate ecografiile si mamografia facute in timp, am plecat de acolo plutind cu emotie am intrat in bisericuta din curtea spitalului si am multumit cu lacrimi in ochi, lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru minunea care au facut-o cu mine, slava lui Dumnezeu si Sfintilor sai!
  Bianca
  19.03.2017
  Vreau sa mulțumesc bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul și pentru toate darurile pe care mi-I Le-a dat datorita rugăciunilor Sfintilor Părinți și Măicuței noastre,Slava Ție Dumnezeule ! Pe 9 martie anul acesta fetita surorii mele a înghițit un banut de 10 bani,a obținut greu o ambulanta pentru a fii transportata la spital în Cluj ,ajunsa la spital fiind și noastea pe la 10 i-au spus medicul de urgenta ca trebuie sa aștepte pana dimineata când va venii un medic specialist.
  Noi toți eram speriați sa nu se întoarcă banu si sa-i închidă respirația, toată noaptea am fost cu gândul la Maria sa fie bine. M-am rugat Maicutei Sfinte sa aibă mila de Maria și sa treacă cu bine peste aceasta nefericita intamplare ,și asa a fost a avut grija de ea pe tot parcursul nopții dar și intervenției. Dar în tot acest timp parca din conștient simțeam ca va fii bine ,asa ii încurajăm pe sora și cumnatul spunandu-le ca Dumnezeu are grija de Maria !M-am gândit in acel moment ca dacă va fii bine Maria o sa scriu cele intamplate! Slava Tatălui și Fiului și Sfantului Duh ! Amin
  Andreea
  20.03.2017
  Numele meu este Andreea, povestea mea incepe in 2013 cand, cu 2 luni inainte de a ma casatori am aflat ca mama are cancer! Dupa multe nopti nedormite, drumuri multe in diverse orase din tara, pe la numerosi medici si numeroase spitale, am ajuns la Bucuresti la Institutul de Oncologie. Medicii de acolo nici nu au vrut sa o opereze spunand ca e prea tarziu! Recunosc cred in Dumnezeu dar nu sunt o persoana extrem de credincioasa! O prietena afland prin ce necaz trec mi-a adus cartea "Minunile Sfantului Nectarie" ... pana atunci , spre rusinea mea , nu stiam cine e Sfantul Nectarie!
  Dupa ce am citit cartea , am ramas uimita de cate miracole sau putut intampla si asta datorita Sfantul Nectarie. Am mers la biserica si am cumparat Acatistul Sfantul Nectarie! In ziua cand doctorul ne-a trimis sa facem analize spunandu-mi ca doar o minune o poate salva iar daca cumva i-a fost atinsa si vezica nu are rost sa se mai intervina chirurgical! In tot acest timp cat mama era in cabinet facandu-si analizele, eu eram pe hol plangand si citind Acatistul Sfantului Nectarie!
  Exact in momentul cand am terminat de citit acatistul doctorul a iesit din cabinet spunand-mi ca mama este norocoasa ca poate incepe procedurile de tratament dupa care interventia chirurgicala. In tot acest timp de cand am aflat de boala mamei m-am izbit de nenumarate probleme ( stim cu totii cum sunt spitalele si unii medici de la noi din tara) si cu toate astea seara de seara citeam Acatistul Sfantul Nectarie iar acesta de fiecare data imi dadea semne ca exista. Dupa un tratament indelungat cu citostatice, radioterapie si intr-un final operatia datorita Sfantului Nectarie mama este in viata si azi. Multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ce ai facut pentru mine si familia mea! Iar voua oameni cu greutati nu incetati sa va rugati din suflet Sfantul Nectarie si veti vedea cate miracole se pot intampla.
  Emilia
  22.03.2017
  Vreau sa mulțumesc Sfântului Nectarie că are grija de noi de familia mea, sunt însărcinată în luna 7. Mă rog Sfantului să mă ajute sa pot duce sarcina până la termen și să fim sănătoși sa trec cu bine de cezariana (am probleme cu ochii). Sfântul Nectarie m-a ajutat sa scap de dureri grele de cap nu știam ce să fac așa dureri aveam până am pus acatistul Sfantului sub pernă și dorm cu capul pe el de atunci nu mă mai doare. Sfantul m-a scăpat de frica de a sta singura seara, sotul lucrează până seara si îmi era frică să stau singura eram neliniștită. Sfantul m-a ajutat citesc acatistele și sunt mai liniștită. Mulțumesc Sfantului Nectarie.
  Anonim
  24.03.2017
  Multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru ca mi-au ascultat rugaciunile si fetita mea este bine. Analizele au iesit bune. Ma rog in continuare sa fie sanatoasa. Rugati-va si o sa fiti ajutati!
  Kamelita
  25.03.2017
  Bună ziua. Incep prin a spune ca am început sa citesc acatistul Sfantului Nectarie din nou deoarece am probleme de sănătate în familie. La numai doua zile de la citirea acatistului Sfantului Nectarie l-am visat pe Sfânt și știu ca daca Sfantul binevoiește sa ne ajute iți răspunde. Am visat un sicriu fără sa văd chipul cuiva în vis, eram neputinciosa și neliniștita și agitată pentru ca nu puteam vedea cine e acolo. Aveam oarecum și o frica pe care nu mi-o puteam explica. Când m-am trezit în noapte mă cuprins o frica dar..... După ce m-am dezmeticit mai bine am înțeles ca Sfantul mi-a răspuns pentru ca m-am trezit foarte foarte odihnita deși nu am dormit vreo ora. Mulțumesc Sfinte Nectarie din tot sufletul meu.
  Ileana
  25.03.2017
  Buna ziua, ma numesc Ileana si tare ma bucur ca am sansa de a relata binefacerile Sfantului Erem cel Nou si al Sfantului Nectarie. Povestea mea recenta incepe asa: din nefericire acum 10 ani mi-am injectat un lichid in corp in scopul de a avea forme mai proeminente. Locuind la New York de 15 ani, si vazand ca aceste operatii estetice se practica peste tot am vrut si eu sa incerc negandindu-ma ce repercursiuni pot avea. In ultimii 3 ani am inceput sa simt ca numai pot respira cum trebuie, stomacul era mereu deranjat, ficatul ma durea, aveam stari de nervi.
  Mergand la multe controale doctorii nu Imi gaseau absolut nimic. Apoi am ajuns la Manastirea Sfantului Nectarie din afara New York-ului unde deasemeni am auzit si de Sfantul Efrem cel Nou. In tot acest timp sanatatea mea se inrautatea pe zi ce trece, chiar nemaiputand sa stau jos, mereu stari de rau, de lesin. Am gasit pe interent un doctor care avea ca specialitate sa opereze si sa scoate acest silicon injectat. A trebuit sa merg in Florida, mi-am facut o radiografie si atunci am aflat ca toate probleme de sanatate erau din aceasta cauza. Corpul incerca constant sa se lupte cu acel "corp strain", acea substanta injectata care era activa. Efectiv era ca un vulcan.
  Doctorul mi-a spus ca va fi o operatie foarte grea, va dura 5 ore iar apoi nu pot sta decat pe stomac 2 luni si cu mari deformitati. Din dorinta de a-mi salva viata am acceptat. Din pacate a trebuit sa conducem pana in Florida 21 de ore. M-am rugat mult la Sfantul Efrem cel Nou si la Sfantul Nectarie si bineinteles la Maicuta Domnului si vreau sa spun ca si la dus si intors drumul a parut extrem de scurt , lasand la o parte disconfortul ca eram in dureri si stateam pe stomac pe bancheta din spate.
  Operatia a decurs bine. Astazi este 25 Martie 2017 si este deja 1 luna si o zi de la operatie. Sint din ce in ce mai bine cu toate ca am tuburi de drenaj in mine si nu pot sta decat pe burta si nu pot merge prea mult. Ceea ce Doctorul a spus ca este o minune, din cauza siliconului crescuse calciul in corp la 12, el spunandu-mi ca numai as fi trait mult pentru ca faceam blocaj renal curand. Dupa operatie calciul era 2. A spus ca nu a mai intalnit asa ceva. Nu putea crede. In toata incercarea asta grea Sfintul Efrem cel Nou si Sfantul Nectarie au fost alaturi de mine. Mi-au salvat viata si m-au incurajat. Eu fiind tare suparata pe mine insami pentru ce am facut cu 10 ani in urma. Ma caiesc si ma voi cai toata viata pentru asa greseala si nu pot crede cum am putut sa iau asa decizie neobisnuita si daunatoare. Incerc sa ma iert eu pe mine si sa merg mai departe. Durerile sufletesti si trupesti prin care am trecut m-ar fi devastat daca nu aveam acesti Sfinti minunati alaturi. Va multumesc din tot sufletul si din toata inima Sfinte Efrem cel Nou si Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul mare acordat si va voi multumi toata viata si ca recunostinta voi incerca din rasputeri sa imi indrept viata.
  Cora
  26.03.2017
  Inca o minune oameni buni! Eram ingrijorate, eu si mama, pentru fratele meu, astepta un raspuns pentru un contract de munca care nu mai sosea. Ne rugam si speram, mama a inceput, ca si alte dati, sa spuna acatistul Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou pentru 40 de zile. Au trecut doar cateva zile si deja a fost contactat, pentru un contract de munca. Slava Domnului si Sfintilor Lui!S i te rugam, Parinte Nectarie, tine-l sanatos si adu-l cu bine langa familia lui!
  Ionela
  26.03.2017
  De-a lungul vieții, m-am tot lovit de multe greutăți în viața și pot sa va spun cu mana pe inima ca nu am avut alta cale decât a mă ruga Maici Domnului și Sfantului Ierarh Nectarie pentru a mă ajuta sa trec peste orice necaz care vine asupra mea.
  La vârsta de 29 de ani am rămas văduvă cu 2 fetițe și nu va pot spune ce era în inima mea, un dezastru și un haos total. Am aflat de minunile Sfantul Nectarie de la o prietena foarte bună care îmi spusese ca tatăl ei are probleme grave și ea urma sa meargă la Mănăstirea Radu Vodă la moaștele Sfantului Nectarie. Mi-a atras foarte mult atenția și am rugat-o sa-mi cumpere și mie Acatistul Sfantului.
  De atunci am început sa citesc acatistul și cu sufletul am simțit o ușurare enorma. Intr-o seara mă durea capul foarte tare, nu-mi trecea nici cu pastile cu nimic după care am pus Acatistul Sfantului Nectarie pe frunte și nu știu cum dar am adormit atât de profund iar când m-am trezit în miezul nopții nu mai aveam nimic.
  I-am mulțumit Sfântului pentru minunea sa și nu e prima, acum 4 ani eram în Spania la munca și am făcut alergie la ceva și mi-a ieșit pe mine numai bășici mari care erau foarte dureroase și umflate. Au chemat salvarea ca mă simțeam foarte rău și m-au internat în spital timp de 5 zile. Nu pot sa va spun cum arătăm de rău și plus de asta sa fii singura printre străini nu-i ușor mai ales în spital. Am știut limba ca altfel îmi era mult mai greu. Dar pot sa va spun ca nici aici Sfântul Nectarie nu mă uitat, pentru ca am început sa citesc Acatistul și Visul și Brâul Maici Domnului și din nou am avut binecuvântarea acestora în lupta mea cu viata.
  Am avut intr-o noapte și un vis, mi-a apărut un bătrân cu parul și barba alba în care îmi spunea ca dacă vreodată am sa dau de vreun necaz sa mă duc la București la Mănăstirea Radu Vodă sa mă rog la Moaștele Sfantului Nectarie. Nu pot sa exprim în cuvinte ce am simțit când m-am trezit din acest vis. Acum doua săptămâni am făcut o mica operatie. După care la 5 zile am avut unele probleme din cauza efortului iar ca sa va spun ca am luat Acatistul Sfantului și l-am citit și pe cel al Maicii Domnului. După ce îl terminam de citi îl puneam pe locul unde m-am operat. A doua zi nu mai aveam nici dureri nimic iar când fetele îmi spun ca le doare câte ceva le dau cu mir de la Mănăstire și le pun Acatistul Sfantului Nectarie și nu mai nimic.
  Fiica mea a făcut febra acum 2 seri, i-am dat pastile și degeaba. Am luat-o în brațe și am citit acatistul Sfantului și pe cel al Maici Domnului după care am dat și cu mir și i-am pus sub perna acatistul Sfantului Nectarie. Iar intr-o ora fiica mea nu a mai avut nimic. Deci dragii mei vreau sa mulțumesc pe aceasta cale bunului Dumnezeu ca ne-a lasat așa Sfinți binefacatori de minuni ci Fecioarei Maria care nu ne lasă la greu niciodată. Mulțumesc Sfântului Nectarie pentru grija care ne-o poarta de acolo de sus tuturor celor care îl cheamă sa le vina în ajutor. Doamne ajuta.
  Daniela
  26.03.2017
  Sunt ani de zile de cand imi doresc un copil. Cand eram casatorita cu primul meu sot m-am rugat, am sperat dar acest lucru nu s-a intamplat. Dupa doi ani si jumatate, casnicia noastra s-a incheiat. Am inceput o relatie cu un coleg de birou cu care m-am si casatorit dupa mai putin de un an. Din nou sperante, planuri, incercarea de a ramane insarcinata soldandu-se luna de luna cu un esec. Dupa cateva luni de incercari, in urma unor investigatii medicale, am descoperit niste probleme de sanatate, probleme ce ma impiedicau dupa spusele medicilor sa concep copilul mult dorit. Mergeam destul de des sa ma rog la manastirea Radu Voda din Bucuresti, la moastele Sfantului Nectarie si ale Sfantului Efrem cel Nou. Auzisem ca Sfantul Nectarie a ajutat multe femei sa isi implineasca visul asa ca m-am apucat sa citesc Acatistul Sfantului timp de 40 de zile.
  La doua saptamani de la citirea acatistului am mers la duhovnicul meu care slujeste la Manastirea Radu Voda pentru a ma spovedi. In timpul spovedaniei vorbind despre dorinta mea arzatoare de a fi mama i-am mentionat si pe parintii mei care traiesc necununati de aproape 40 de ani. Tatal meu este ateu si ei sunt cununati doar civil, el nu a vrut niciodata o nunta in biserica. L-am intrebat pe parintele ce ma sfatuieste in privinta lor, i-am spus cat sunt de ingrijorata pentru sufletele lor. El mi-a spus " Poate faptul ca traiesc necununati e un motiv pentru care nu ii bucura Dumnezeu cu nepoti. M-am uitat mirata la el si l-am intrebat ce sa fac. Spune-le sa se cunune, mi-a spus. I-am explicat ca tata este ateu si niciodata nu ar face pasul asta. El mi-a spus totusi sa incerc" Am plecat si mai stresata de la biserica gandindu-ma ca daca e sa astept sa se cunune ei nu voi avea copii niciodata.
  Am sunat-o pe mama si i-am povestit ce mi-a spus parintele. I-am spus ca ar trebui sa se cunune si ca poate si asta este un motiv pentru care nu am copii, dar i-am spus mai mult ca o informare, in nici un caz nu m-am asteptat la consecinte. Urmarile insa nu au intarziat sa apara. Peste cateva zile vorbind cu mama la telefon imi spune ca este la matusa mea, sora ei, ca au discutat despre ce i-am spus si ca matusa si unchiul meu se ofera sa le fie nasi. Ramanea doar sa vorbim cu tata. Unchiul meu l-a sunat pe tata si au vorbit, initial nu s-a opus dar a doua zi i-a spus mamei ca el nu are de gand sa faca pasul asta acum, ca o sa il faca poate in viitor. Mi-am dat seama ca nu e timp de pierdut si acum este momentul sa actionez. Am mers sa discut cu el, mi-a spus ca nu se opune dar ca nu vrea sa faca asta acum, ca asteapta sa fie frumos afara, noi fiind in luna noiembrie, ca nu are acum posibilitati financiare pentru un eveniment de genul asta si sa mai asteptam cateva luni. I-am spus ca asta nu este un argument, ca nu este o nunta in aer liber, ca au nevoie sa faca doar cununia religioasa si pe urma vom merge la un restaurant impreuna cu familia si cativa prieteni, i-am demontat toate obiectiile si l-am intrebat daca isi doreste nepoti.
  Mi-a spus ca da, cu siguranta. I-am spus atunci ca trebuie sa faca pasul asta daca vrea sa devina bunic. A acceptat. L-am anuntat ca trebuie sa mearga sa se spovedeasca. Nu se spovedise niciodata pana atunci, avea 69 de ani, nu stiu in copilarie daca a facut-o. A ras dar nu s-a impotrivit. Peste cateva zile m-am dus si i-am luat pe parintii mei de acasa si am mers la duhovnicul meu pentru spovedit. Tata intrand in biserica era ca un copil, se uita mirat si imi punea o gramada de intrebari: "De ce e atata lume aici? Dar asa multa lume e mereu? Vai, dar sunt o gramada de tineri, nu ma asteptam. De ce stau toti oamenii astia la coada? La moastele Sfantului Nectarie? Dar cine a fost Sfantul Nectarie?" intre timp a aparut parintele meu care i-a felicitat pentru decizia luata, spunandu-le vorbind la modul general dar facand aluzie la tata, ca nu venim de nicaieri si nu ne indreptam spre nicaieri si in tot ceea ce facem avem nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu,. S-a asigurat ca nu i-am adus acolo cu forta, intrebandu-i daca vor sa se spovedeasca. Cu tata a stat 40 de minute. Cand a iesit de acolo mi-a spus ca i-a placut de parintele meu, ca e un om cumsecade.
  Cand am ajuns acasa a inceput sa caute pe internet informatii despre Sfantul Nectarie, citind minunile lui despre oameni vindecati de cancer si de tot felul de probleme mi-a spus: "Daca Sfantul Nectarie asta al tau te ajuta sa ramai insarcinata, eu o sa devin credincios" I-am spus sa tina minte vorbele astea pentru ca se va intoarce la ele. S-au cununat la scurt timp, inainte sa inceapa postul Craciunului. Aceasta a fost a doua mare minune facuta de Sfantul Nectarie cu familia mea. In vara tot el ma ajutase sa scap si de problemele de sanatate descoperite de doctor. Aflasem totusi ca am o singura trompa permeabila, sansele mele de a ramane insarcinata fiind mai mici. Am fost si m-am rugat la moastele Sfantului Nectarie, de ziua Sfantului pe 9 noiembrie. M-am rugat Sfintei Parascheva la biserica Sfantul Gheorghe, pe 14 octombrie, Sfantului Nicolae tot la biserica Sfantul Gheorghe pe 6 decembrie, Sfintilor Martiri Brancoveni, Sfantului Spiridon la biserica Sfantul Spiridon cel Nou pe 12 decembrie. Pe 3 ianuarie, exact in ziua descoperii moastelor Sfantului Efrem cel Nou, aflandu-ma in Manastirea Radu Voda o doamna mi-a dat o carticica cu Minunile Sfantului. Am luat-o ca pe un semn. M-am apucat sa citesc Acatistul Sfantului 40 de zile. L-am intrebat pe sotul meu daca raman insarcinata si o sa fie baiat daca este de acord sa ii dam numele Sfantului. Mi-a spus ca da, ii dam ce nume vreau eu. A fost o surpriza pentru mine pentru ca ma mai apucasem sa citesc Acatistul Sfantului cu ceva vreme in urma si cand i-am pus sotului meu aceeasi intrebare s-a strambat, nefiind incantat: "Ce nume mai e si asta? Efrem" nici eu nu am reusit atunci sa duc Acatistul la bun sfarsit, dupa cateva zile renuntand sa il citesc. De data asta am mers pana la capat. Am plecat in vacanta la ski, in luna februarie. Dupa 4 zile de efort intens pe partiile de ski si vazand ca imi intarzia perioada lunara mi-am luat un test de sarcina, mai mult in ideea de a sta linistita. Cea mai mare minune a fost atunci. Testul a iesit pozitiv. Eram insarcinata. Nu imi venea sa cred. Am ramas insarcinata dupa 40 de zile de citire a Acatistului Sfantului. Nu am cuvinte sa exprim bucuria pe care am simtit-o. Tot ce imi doresc este ca ingerasul meu sa fie bine, sanatos, sa fie ostas al lui Hristos. Multumesc din suflet tuturor Sfintilor care s-au rugat pentru mine, Maicii Domnului, m-am rugat de multe ori la Icoana Facatoare de Minuni de la Ghighiu si la Icoana Facatoare de Minuni de la Sfantul Spiridon Vechi, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Sfantului Nicolae, Sfantului Ioanichie cel Nou caruia m-am rugat la Manastirea Negru Voda, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, Sfantul Ioan Rusul, Sfanta Filofteia, Sfintilor Martiri Brancoveni. Slava Tie, Hristoase Dumnezeu Nostru, Nadejdea Noastra Slava Tie
  Claudia
  26.03.2017
  Le multumesc din suflet Sfintilor Nectarie si Efrem pentru ajutorul ce ni l-au dat intr-o situatie foarte tensionata cu niste persoane. Dupa cateva saptamani de neliniste, Dumnezeu, pentru rugacinile sfintilor mei dragi, a lucrat in inima acelor oameni dar si a noastra, iar lucrurile s-au asezat. Ne-au ajutat de asemenea si sa vedem partea noastra de vina, aici cred ca a lucrat su Sfintul Mare Mucenic Mina. Mi-am indreptat rugaciunile si catre Sfanta Xenia, Sf Mina, Sf Ioan Rusul, Pr Arsenie Boca, Sf Anton.
  De asemenea sfintii mei iubiti ne-au pazit cu ceva timp in urma si de izbucnirea unui incendiu din cauza unui foc ce era sa ia proportii nedorite, dar pe care l-am stins la timp, inainte sa se intample ceva. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Maria
  26.03.2017
  Sfantul Nectarie a fost grabnic ajutator cu mine nevrednica. Ingrijorata din pricina unor dureri neobisnuite, am mers cu inima tematoare sa fac investigatii, rugandu-l arzator pe Sfant sa imi ajute. Analizele mi-au spulberat ingrijorarea si, mai mult, de fiecare data cand ma rugam, resimteam o stare de liniste, ca un raspuns bun la ruga mea!
  Anonim
  26.03.2017
  Buna ziua. Revin cu o marturisire privind ajutorul grabnic primit de la Sfantul Nectarie. Fetita mea s-a lovit la un ochisor cu ceva si se inrosise zona. Nu am dat importanta prea mare fiindca nu i se intamplase pentru prima data. Am pus-o la somn si cand s-a trezit, ochiul se umflase in locul in care s-a lovit si incepuse sa se faca vinetiu Dragi crestini, m-am rugat la Sfantul drag si in cateva minute umflatura a disparut! Multumesc Sfinte ca ai grija de fetita mea! Rugati-va si veti primi ajutor!"
  Anonim
  27.03.2017
  Buna seara! Ma numesc Doru Ana Maria am 36 de ani si sunt din Bucuresti. As vrea sa impartasesc tuturor minunile pe care Bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie m-au lasat sa le traiesc. In 2011 am fost diagnosticata cu osteosarcom predominant osteoblastic la bratul drept. Mi s-a explicat ca este o forma galopanta de cancer osos si ca imi va ataca plamanii si in 6 luni pot deceda daca nu plec in strainatate pentru tratament.
  Banii necesari calatoriei la un spital dinafara nu i-am strans asa ca am inceput tratamentul in tara. Am facut cu greu 3 sedinte de chimioterapie si am constatat ca osul de la mana dreapta s-a rupt din cauza cancerului. Il descoperisem pe Sfantul Nectarie de la niste prieteni cunoscuti atunci cand m am imbolnavit. Imi adusesera o icoana cu Maica Domnului Pantanasa si o carte cu minunile Sfantului. In momentul in care doctorii m-au trecut pe derivate de morfina singura speranta mi-a ramas la Sfantul Nectarie .
  M-a luat un prieten pe brate pentru ca nu mai mancasem de doua luni si eram slabita iar pastilele ma faceau sa dorm mereu , si m-a dus in spitalul Foisor. Acolo cu greu a gasit un doctor care sa-mi amputeze bratul drept pentru ca nimeni nu imi m-ai dadea nici o sansa !
  Sfantul a fost cu mine , m-am trezit imediat dupa operatia de 7 ore in care mi s-a facut dezarticulatie de umar la mana dreapta adica mi-au scos cu tot cu umar mana dreapta ! Dupa amputatie am continuat cu inca 6 sedinte de chimioterapie. Pe 1 Martie 2012 mi-am amputat mana iar in luna iulie 2012 am plecat la Sfantul sa-l cunosc la el acasa in Eghina! Nu pot explica ce am simtit, stiu ca am plans mult, foarte mult , contactul meu cu lumea din jurul meu s-a risipit si eram doar eu cu Sfantul si durerile mele, i-am multumit, stiam ca fara el nu aveam cum sa reusesc sa trec prin atatea incercari si m-am intors alt om, eram usoara ca un fluture, oricat era de rau dupa sedintele de chimio eu radeam, eram mascota Fundeniului si inca sunt.
  Ma duc lunar pentru Heparina, am o camera de chimioterapie in piept, trebuie curatata lunar, din 2012 analizele sunt bine, n-am murit ba mai mult in 2014 l-am cunoscut pe actualul meu sot si am ramas insarcinata! Asa s-a nascut Tudor Nectarie pe 11 sept 2015 un baietel sanatos cu 3500kg si 53 cm ! Trebuia sa fiu sterila dupa tratament dar Sfantul mi-a daruit un baietel! Si sarcina a fost plina de evenimente si emotii dar baietelul meu a rezistat ! Ii multumim Sfantului Nectarie si Bunului Dumnezeu pentru toate minunile din viata noastra! Doamne ajuta ! Dumnezeu ne iubeste mult!
  Ana
  27.03.2017
  Buna ziua! Aseară am ajuns cu sotul meu la camera de garda, cu diaree, vărsături, insuficienta respiratorie. Am făcut tot ce am putut pentru el acasa, pastile, ceaiuri, însă in paralel nu am uitat sa apelezi la Sfinti, cei care nu m-au lăsat niciodată. Astfel, cu ajutorul Maicii Domnului, al Sfântului Serafim de Sarov si sl Sfântului Ioan Rusul, ale căror acatiste le-am citit stand la patul soțului, lucrurile s-au aranjat foarte bine. Este internat pentru mai multe investigatii, dar se simte foarte bine si analizele au fost bune. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Larisa
  30.03.2017
  As dori sa fac si eu cunoascuta o minune recenta din viata mea. Numele meu este Larisa si drept ocrotitor al familiei mele il am pe Sfantul Nectarie, Sfant care a facut nenumarate minuni in viata mea.
  Nu stiu carui sfant sa-i atribui aceasta minune din viata mea caci rugaciunea a fost indreptata catre mai multi Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Fanurie, Sfantul Mina, Sfantul Ioan din Kronstand, Parintele Arsenie Boca si nu in ultimul rand Maicii Domnului, minune pentru care ,nu stiu daca voi
  putea multumi indeajuns o viata.Banuiesc ca sfintii au conlucrat in aceasta lucrare.
  Acum 2 saptamani am fost la un control de rutina, anual la ginecologie, acuzand si o durere in partea stanga. S-a descoperit ca am un chist de 2 cm, doctorita recomandandu-mi si o analiza, Roma, pentru depsitarea riscului de cancer ovarian, pe langa alte analize uzuale, spunandu-mi sa stau linistita ca aceasta analiza o recomanda doar pentru a putea pune un diagnostic corect.
  Cu teama in suflet am facut aceasta analiza iar la 3 zile am primit un raspuns, scorul analizei arata un risc crescut de depistare a cancerului ovarian. Am ramas socata, impietrita cazand intr-o depresie profunda. Am un baietel de 4 ani, Maximilian Nectarie si doar uitandu-ma la el ma lua disperarea si plansul. M-am rugat cu disperare, rugaciunea mea era in gandul meu permanent, rugandu-ma sa ma ajute Dumnezeu sa-mi schimbe situatia in care ma aflam. Am luat analiza, m-am dus la doctorita, ea spunandu-mi sa o repet la un alt laborator, eram disperata timpul parca ramasese in loc, asteptam cu disperare o minune, imploram sfintii sa-mi schimbe rezultatul analizei. Nu puteam sa cred ca exista posibilitate sa am cancer la 30 ani.
  A venit si rezultatul, acum markerii tumorali erau in parametrii ,doar scorul era tot marit cu 1,5 procente fata de 7 procente initial, clar rezultatul analizei era schimbat. Intre timp mi-au venit si celalalte analize care erau bune. Inainte de al doilea rezultat, am visat un parinte ce semana foarte tare cu un parinte drag sufletului meu, ce se ruga pentru mine si care are mare evlavie la Sfantul Nectarie, care mi-a dat sa mananc ceva, intrebandu-l ce este mi-a raspuns sa mananc ca este pentru trup.
  Cu toate analizele m-am dus inapoi la doctor care mi-a spus ca este ok ca am markerii in parametrii doar ca tot marit este scorul si sa vin din nou peste o luna cu analizele refacute din nou la 2 laboratoare. Am plecat confuza, suparata si lasata asa in coada de peste nestiind ce sa cred.
  M-am hotarat sa consult un alt medic si a doua zi mi-am facut programare. Acest medic ii voi multumi mereu si bunilor sfinti si Maicii Domului ca am ajuns la el, mi-a spus ca sunt perfect sanatoasa, ca pentru un chist de 2 cm o asemenea analiza nu are nici o valoare, ca un chist de 2 cm poate fi normal la o femeie de 30 ani, atata timp cat nu are aspect diferit si ingrijorator, trebuie doar tinut sub control sa nu creasca si sa ma duc linistita acasa sa-mi traiesc fericita viata ca nu am nimic.
  Aceasta veste m-a facut efectiv sa zbor, am realizat cat de frumoasa este viata si ca atunci cand te afli intr-un impas de viata-moarte nu conteaza absolut nimic decat sa fii sanatos. Inainte de a avea aceasta incercare ma rugam Maicii domnului sa ma ajute, sa-mi recastig pacea si rugaciunea din suflet caci simteam ca fara sa vreau m-am racit.
  Aceasta incercare a vietii am primit-o de la Dumnezeu caci in ultima vreme eram doar un robotel ce nu se mai bucura de nimic, rugaciunea o indepartasem din viata mea , acum simt din nou liniste, pace sufleteasca si mi-am intrors privirea catre cer. Le multumesc sfintilor din toata inima mea si Maicii Domnului pentru aceasta schimbare de situatie din viata mea, mi-am schimbat stilul de viata, am reusit sa reduc considerabil un viciu ce il am de foarte multi ani, viciu ce sper sa renunt definitiv caci i-am promis Maicutei acest lucru.
  Monica
  31.03.2017
  Am promis ca daca voi fi ajutata voi marturisi ajutorul primit. Am o problema cu genunchiul, in urma cu cativa ani am fost intr-o situatie atat de grava incat nu am crezut ca voi scapa fara operatie. Atunci m-am dat cu mir in fiecare zi si am citit Acatiste si Paraclise catre Maica Domnului si Sfantul Nectarie, iar dupa cateva saptamani durerea m-a lasat brusc si am putut sa-mi folosesc piciorul normal. Acum am avut din nou probleme cu acelasi genunchi si m-am rugat sa fiu vindecata, sa scap fara probleme prea mari. Dupa doua saptamani piciorul meu este refacut cat sa pot functiona normal, am scapat si de data aceasta fara operatie. Multumesc, Doamne Iisus Hristoase, cel ce mereu veghezi asupra mea si imi vindeci sufletul si trupul, multumesc, Maica Domnului, pentru toata iubirea si ajutorul tau, multumesc Arhanghelului Rafail, Sfintilor Efrem, Nectarie, Ioan Rusul, Spiridon, Ciprian, Iustina, Parascheva, Dumitru, Sfantului si bunului Mina, Sfintilor Emilian, Haralambie, Nicolae, Ioan Botezatorul si Sfantului Gheorghe Purtatorul de Biruinte.
  Laura
  31.03.2017
  Si noi ii multumim Sfantului Ierarh Nectarie pentru ,,minunea" din casa noastra.
  In urma cu 7 ani am adus pe lume un baietel, dupa 2 sarcini pierdute. Minunea s-a infaptuit dupa ce o maicuta de la Manastirea Ghighiu, mi-a recomandat sa citesc Acatistul Sf. Ierarh Nectarie, mare facator de minuni. In fiecare seara multumesc Bunului Dumnezeu, Sfantului si Maicutei Domnului pentru ca mi-au ascultat rugaciunile si am adus pe lume un copil sanatos. Credeti in minuni!
  Elena
  31.03.2017
  Vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat unui sarman domn care avea cancer la prostata. Sotia lui lucreaza cu mine si in Decembrie s-a plans ca nu mai stie ce sa faca pentru sotul ei bolnav. Ei fiind catolici i-am sugerat sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie pentru 40 de zile cu candela aprinsa. Astazi a venit la mine bucuroasa si mi-a spus ca la ultimul control efectuat ieri, doctorul le-a spus ca nu mai are nici un semn de cancer. Slava tie Doamne pentru tot ajutorul pe care il dai noua prin intermediul Iubitilor nostri Sfinti si prin Maica Domnului. DOAMNE AJUTA!
  Adelina Elena
  04.04.2017
  Abia în iulie 2015 am aflat de prea bunul Sfânt Nectarie, exact de la viitorul meu soț pe care l-am cunoscut chiar atunci. De atunci, mereu m-am rugat la El și i-am citit rugăciunea în fiecare seară și nu pot sa spun cu cate lucruri m-a ajutat și mi-a venit în ajutor. Am avut 4 operații de masele foarte complicate și doar Sfântul Nectarie m-a ajutat sa ma vindec și sa trec peste dureri. Am avut un examen extrem de important și am facut acatistul Sfantului Nectarie și al Sfantului Efrem cel Nou și am trecut cu brio peste el. Apoi a trebuit sa plec din țară, sa vin sa lucrez și ușor ușor sa îmi formez o familie în Grecia. Nicăieri nu sunt vremuri prea bune acum și este extrem de greu sa îți găsești o casa și un serviciu, dar făcând acatistul Sfantului, slava Bunului Dumnezeu, am reușit sa găsesc și casa și de lucru foarte bine. M-a ajutat se închei sesiunea cu bine, m-a ajutat sa fiu un om măcar cu 1% mai bun și ii mulțumesc din tot sufletul pentru asta! Și nu în ultimul rand, datorita Sfantului Nectarie am găsit cel mai bun și blând bărbat și tot datorita Sfantului acum sunt împreună cu el și vrem sa formam o familie. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcători de minuni! Slăvit fii de toți oamenii pentru ca ii ajuți pe toți păcătoșii când te cheamă în ajutor. Slăvit fii ca mereu ești lângă mine și când am nevoie și când nu și ma ocrotești prin rugăciunile Tale!
Comments are closed.