• Anonim
  04.02.2020
  Buna ziua. Am promis ca o sa marturisesc ajutorul daca il primesc. Asadar, weekendul trecut am fost la tatal meu in vacanta cateva zile cu fetita. Urma sa ne duca el inapoi in oras, duminica seara. Ne -am pregatit de drum, si cand sa alimenteze, surpriza, nu mai mergea butonul care deschide usita de la rezervor. Am tot incercat sa o deschidem, dar n-am reusit. Fetita era obosita, aproape incepuse sa planga. Combustibilul era la limita. Am urcat in masina si am plecat ,cu sufletul la gura, sperand sa ajungem la destinatie. Nici n -am plecat bine de la pompa si la un moment dat s-a auzit cum s-a deschis usita singura. Am alimentat si am plecat linistiti. Multumesc Sfantului Nectarie si Divinitatii ca, indiferent de situatie, ne ajuta, doar sa ne rugam si sa credem.
  Anonim
  04.02.2020
  De Sfantul Ierarh Nectarie am aflat acum 1 an si ceva, cand cineva cunoscut a primit ulei sfintit de la racla Sfantului, am zis sa incerc si eu. Am primit uleiul si am inceput sa-l folosesc cand plecam la drumuri lungi sau aveam ceva dureri. In urma cu cateva luni, dupa o "vizita nedorita la urgente" am aflat ca sufar de atacuri de panica, care deveneau din ce in ce mai dese, si de anxietate. Am urmat tratamentul dat de catre medici dar am inceput si sa ma rog Sfantului si sa citesc acatistul.

  Dupa cele 40 de zile in care am citit acatistul, ma simt mult mai bine. Am reusit sa renunt inca la pastile dar am redus cantitatea, ceea ce ma bucura enorm. Stiu ca , cu ajutorul Sfantului Ierarh Nectarie si a Fecioarei Maria o sa renunt cu totul la pastile si o sa fie totul bine.

  Multumesc Sfantului pentru ajutorul acordat. Rugati- va cu credinta si o sa va ajute cu siguranta!
  Ioana
  04.02.2020
  Imi doream foarte mult un copil si mergând în Grecia ne-am dorit să vizităm moaștele Sfântului Nectarie de pe insula Egina. Am ajuns la racla Sfântului si am simtit o liniște în suflet si parca nu mai putem sa plec de acolo. M-am rugat din inima cu toată ființa mea. A doua oară când am fost în Grecia iar am mers iar la moaștele Sfântului si iar am simtit acea liniște sufletească iar în acel an ne-a binecuvântat Dumnezeu cu un copilaș minunat!
  Silvia
  04.02.2020
  Am tot citit si auzit despre minunile Sfintilor Ioan Rusul si Nectarie, asa ca atunci cand am avut dureri groaznice de stomac, de aproximativ 10 zile, am inceput sa ma rog lor. Doctorii nu mi-au dat un diagnostic initial, iar eu am fost foarte speriata si ma gandeam ce e mai rau. Am citit Acatistul Sfantului Ioan Rusul la munca, desi nu m-am putut concentra prea bine. Apoi m-am rugat Sfintilor pentru sanatate. Azi doctorul mi-a zis ca el crede ca e gastrita. Durerile mi-au mai disparut si nu mai sunt puternice. Daca va rugati Sfintilor, sunt sigura ca nu exista problema fara rezolvare. Doamne ajuta!
  Alexandru
  04.02.2020
  Aş dori să împărtăşesc şi eu puţin cu voi o mică parte din ajutorul sfântului Ierarh Nectarie. Spre ruşinea mea, mărturisesc ajutorul Sfântui după foarte multă vreme, dar sunt încredinţată de multa sa milostivire şi de ajutorul său! Prima mea întâlnire cu Sfântul Ierarh Nectarie s-a înfăptuit în timpul unui pelerinaj la o Mănăstire din zonă. Atunci am văzut, pare-mi-se prima dată icoana Sfântului şi nu am mai reuşit să mă despart de ea.

  Am cumpărat-o, iar după un timp am început să mă rog Sfântului fiind încredinţa din cele auzite de la apropiaţii mei de minunile sale! La început nu ştiam concret pentru ce să mă rog, însă Sfântul a ştiut foarte bine în ce să mă ajute. Fiind în pragul unui examen, m-am gândit că ar fi bine să fac acatistul şi să mă rog pentru luminarea minţii. Am făcut acest lucru, timp de 40 de zile, şi cred cu tărie, deşi am avut şi perioade de îndoială, că şi prin ajutorul Sfântului Nectarie am trecut cu bine de acest prag. Sfântul ascultă rugăciunea tuturor şi o înfăptuieşte în cel mai bun mod !

  Vreau să mulţumesc în mod public pentru tot ajutorul Sfântului Ierarh Nectarie. Sunt încredinţa că nu doar în acel lucru m-a ajutat ci şi în multe cele. Fiţi încredinţaţi de ajutorul lui! Nu veţi fi lipsiţi de mângâiere!
  Irina
  04.02.2020
  Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut în 2011, când mama mea a fost operată de cancer de ovar. Recunosc ca atunci, imediat după operație, m-am dus la biserica care-i poartă hramul din oraș și am dat un pomelnic de sănătate și atât. Mama mea s-a vindecat și este bine. Apoi am primit o icoană cu Sfântul, pe care am așezat-o în camera mea. Într-un moment de mare deznădejde ajunsesem sa am gânduri de sinucidere, deși îmi dădeam cumva seama că nu e bine ce fac. Într-unul din aceste momente am strigat cu tot sufletul meu la icoana Sfântului Nectarie și în momentul ăla am simțit o liniște sufleteasca deplină și în același timp îmi era rușine de gândurile necurate pe care le-am avut. Nu am mai avut probleme de genul acesta niciodată de atunci. Mulțumesc Sfântului Nectarie și nu numai: Sfantului Spiridon, Sfantului Efrem cel Nou, Sfintei Parascheva, Sfantului Pantelimon, Sfantului Ioan Rusul, care au fost mereu lângă mine în momentele grele din viața mea. Slava lui Dumnezeu
  Ioana
  04.02.2020
  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Ioan Rusu, Sfantul Spiridon si tuturor Sfintilor ca sunt sanatoasa dupa ce am fost depistata cu cancer. Mare bucuie mi-au facut sfintii ca m-au primit la manastirile lor. De doi ani de zile domna Niculina care face pelerinaje imi tot spunea sa merg cu ea, se oferise si gratis insa sfintii au stiut ei de ce nu am plecat.Anul acesta cu ajutorul Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului, si tuturor Sfintilor am ajuns sa le multumesc pentru tot.

  In ziua vizitei la Manastirea Sfantului Efrem pe itinerarul din pelerinaj era trecut doar daca ne permite timpul, insa mare bucurie ne-a facut ca ne-a primit pe noi pacatosii. Sa ne rugam neincetat, sa cerem ajutor ori de cate ori simtim nevoia si sa credem caci Domnul este cu noi, Maicuta ne protejeaza iar Sfintii se roaga neancetat pentru noi pacatosii.
  Cristina
  04.02.2020
  Am promis ca voi impartasi si eu minunea pe care Sfantul Nectarie, prin rugaciunile catre Imparatul nostru ceresc, a facut-o pentru noi!
  Pe baiatul meu l-a muscat o pisica iar dupa nici 24 de ore pisica a murit! Eu si sotul meu eram foarte speriati ca aceea pisica sa nu fi avut rabie. M-am rugat in primul rand Prea Bunului Dumnezeu si Nascatoarei de Dumnezeu si Sfantului Nectarie si Sfintei Teodora si am primit urmatorul rezultat in urma analizei de Rabie a pisicii:negativ! Ii multumesc Bunului Dumnezeu,Nascatoarei de Dumnezeu,Sfantului Nectarie si Sfintei Teodora pentru ajutor!
  Mariana
  04.02.2020
  Ieri s-a implinit o săptămâna de cand Nectaria a fost operata de polipi. Ne-am dus la spital cu trimitere de la medicul de familie doar pentru un control, dar doctorul cand a vazut ce are, mi-a spus direct: polipi, internare, maine o operam. Am iesit din cabinet buimaca. Nu stiam ce se intampla. Asa repede? Da.

  Pentru ca urmatoarea saptamana urma sa intre in concediu doamna doctor. Si nu era timp de asteptat. Nectaria avea probleme prin somn. Sforaia de ziceai ca acum se ineaca. Multumesc lui Dumnezeu și Sfântului Nectarie ca acum e bine si ca am dus-o la timp. A fost atat de usor, dar atat de multe emotii ce am avut in timpul anesteziei si a operatiei ca nu pot descrie. Si la reanimare a fost greu. Am gasit o iconita cu Sfantul Nectarie in salon si in momentul acela am realizat ca Sfantul este cu noi.

  Am inceput sa citesc acatistul de pe 1 iunie, 40 zile. Pot sa spun ca i-am simtit prezenta, m-am simtit mai linistita. Si acum cand povestesc traiesc niste emotii greu de descris in cuvinte. Acum Nectaria este bine. Doarme mult mai bine, poate respira pe nas, nu mai doarme cu gura deschisa. Am simtit ca Sfantul Nectarie a facut o minune. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni.
  Mihaela
  04.02.2020
  Aş vrea să vă povestesc şi eu o minune pe care Bunul Dumnezeu, Măicuța Domnului şi Sfântul Nectarie au făcut-o cu tatăl meu. S-a întâmplat anul trecut, prin luna martie. Tatăl meu are grave probleme de sănătate. A suferit în urmă cu câțiva ani un AVC, căruia, cu ajutorul lui Dumnezeu, i-a supraviețuit. Anul trecut, aşa cum vă spuneam, a început să aibă dureri abdominale. Noi am făcut diverse supoziții şi i-am dat tot felul de medicamente, dar durerile nu încetau. Până când, după vreo trei săptămâni, nemairezistând, am chemat salvarea.

  La spital, după investigații, nu ştiau clar ce are, dar trebuiau neapărat sa îl opereze. Situația lui era foarte dificilă, pentru că avea mereu fibrilații, sângele nu se coagula din cauza tratamentului specific afecțiunilor lui, iar pulsul era foarte mare. Medicii au spus că operația este foarte riscantă. Ne-au chemat noaptea ca să ne informeze pentru a lua urgent o decizie. Un prieten, preot, căruia i-am povestit , ne-a sfātuit sā îl împărtăşim neapărat. Eu am fost cam reticentă, gândindu-mă la ceva rău, dar el mi-a explicat că de multe ori Sfânta Împărtăşanie este salvatoare. Și aşa a fost! Ne-am rugat mult Măicuței Domnului şi Sfântului Nectarie. După operație, medicii ne-au spus că sigur l-a avut pe Dumnezeu aproape, pentru că sunt rare cazurile în care, după un infarct mezenteric(nu mai auzisem de aşa ceva - i-a fost scoasă o bucată din intestin, deoarece se acumulaseră acolo cheaguri de sânge), mai scapă multe persoane.

  Sunt sigură că Bunul Dumnezeu a fost lângă el. Aş vrea ca pe această cale să ştie şi ceilalți că Bunul Dumbezeu şi sfinții cărora ne rugăm fac minuni.
  C.:
  04.02.2020
  Oameni buni, ne rugam Sfintilor pentru orice problema sau necaz. Eu m-am rugat Sfintilor dragi Nectarie si Efrem cel Nou si Bunului Dumnezeu prin ei, sa schimbe timpul! Si l-au schimbat! Nu am luat-o razna, Ei m-au ajutat pentru ca Ei stiu de ce! Vara, aici unde traim, este de nesuportat, caldura e teribila si in situatia in care ma aflu, m-am rugat sa am parte de temperaturi suportabile. Si asa este! Va multumesc pentru cum sunteti alaturi de noi mereu si in orice situatie!
  Liana
  04.02.2020
  In anul 2010, de ziua Sfantului Nectarie, am mers pentru prima data sa ma inchin la moastele Sfantului. Imi doream mult un al doilea copil si de 2-3 ani nu se concretizase nimic. Facusem mai multe analize in incercarea de a depista cauza pentru care nu mai puteam avea copii. La un moment dat, o doamna doctor mi-a pus diagnosticul de "sterilitate secundara".

  Urma sa merg la endocrinologie pentru mai multe investigatii. In ziua in care aveam programare la endocrinologie, la 2 luni de cand ma rugasem la Sfantul Nectarie, am aflat ca sunt insarcinata si astfel a venit pe lume fetita mea, Maria. O alta minune s-a petrecut in timp ce stateam la rand sa ma inchin la moastele Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem.

  Asteptand la rand, am inceput sa tusesc destul de rau si ma gandeam sa ies din rand ca sa nu deranjez. M-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem sa ma ajute sa ma inchin la Sfintele moaste si in cateva minute m-am linistit.

  Ii multumesc bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel nou, Sfantului Ioan Rusul si tuturor sfintilor pentru tot ajutorul primit.
  Cristina
  04.02.2020
  Pe Sfantului Nectarie si pe Sfantului Efrem ii simt in permanenta langa mine. La inceputul acestui an, tatal meu, deja diagnosticat cu o boala neurologica, a avut o perioada mai grea, cu intrenari in spitale si fel de fel de diagnostice din care reiesea faptul ca boala s-a agravat. M-am rugat din suflet si cu lacrimi in ochi la Sfantul Nectarie si la Sfantul Efrem pentru el, sa ii usureze suferinta si sa ii dea putere sa lupte cu boala. Dupa externare si reintoarcerea tatalui meu acasa ne asteptam sa fie mult mai greu, dar Bunul Dumnezeu s-a indurat de noi si cu voia Lui totul a fost bine, tatal meu revenindu-si destul de repede si putand avea o viata normala, ca si inainte.

  O alta minune pe care am trait-o zilele trecute a fost cand m-am uns cu ulei de la candela Sfantului Nectarie pe spate, eu avand probleme cu coloana si dureri uneori. M-am rugat cu cuvintele mele catre Sfantul Nectarie si instant durerea mi-a trecut. Mi-au dat licrimile de emotie si de bucurie, realizand si mai mult ca el este cu mine si ma aude.

  Trebuie sa credem si sa ne rugam si cu siguranta vom fi ajutati! Multumesc Bunului nostru Dumnezeu Iisus Hristos, Maicutei Domnului si Sfintilor Nectaruri si Efrem pt ca imi asculta rugaciunile si ma ajuta!
  Paula
  04.02.2020
  Sunt mămica unei fetite minunate de 5 luni pe nume Nectaria. Sfântul Nectarie m-a ajutat să o aduc cu bine pe lume când nu aveam nici o speranța fiind bolnava încă din burtică iar unii medici îmi spuneau ca cea mai buna soluție ar fi avortul. Suntem bine, dar avem hidronefroza bilaterala grad 4 cu duplicatie pielocaliceala la ambii rinichi și am ajuns la un medic grozav în București, iar pe 24 iulie suntem programate la operație(destul de grea) la rinichiul drept.

  Avem nevoie de 2 operații ca să fie bine! Va rog frumos din tot sufletul și cugetul meu de mama, pe cei care citesc acest mesaj sa o pomeniți în rugăciunile dumneavoastră pe fetita mea, ca Sfântul Nectarie împreună cu toți Sfinții tamaditori sa ne ajute și sa ne facă bine. Va mulțumesc frumos
  Ioan
  04.02.2020
  Sfântul Nectarie mi-a salvat fiul de la moarte și ca sa înțeleg mai bine minunea la aproape 2 ani firului i s-a născut fetița în ziua de Sfântul Nectarie.
  Ioana
  04.02.2020
  Doamne ajută! Aș dori să vă spun două minuni ale Sfântului Nectarie care au avut loc în viața mea ieri și azi. Aseară făceam de mâncare și m-am ars pe mână. Eram roșie pe mână și mă ustura destul de tare. Mi-am amintit de uleiul sfințit al Sfântului și mi-am pus pe mână. În mai puțin de o oră nu am mai avut nimic. Nici o durere. Azi m-am zgâriat pe picior iar sângele nu se mai oprea să curgă. M-am dat cu mai multe feluri de cremă, dar degeaba. Am folosit uleiul sfințit și am rămas uimită când am observat că în minutul acela sângele s-a oprit. Mulțumesc dinou Sfântului Ierarh Nectarie! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
  Mihaela
  04.02.2020
  Numele meu este Mihaela Gabriela și vreau să încep prin a mulțumi lui Dumnezeu, Fecioarei Mariei, Sfantului Nectarie și Sfantului Arsenie Boca, precum și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, cărora le port numele, pentru minunea pe care au facut-o pentru mine. Anul trecut în aprilie, chiar în a treia zi de Paște am aflat că sunt însărcinată.

  Însă după nici trei zile am avut primul risc de avort. Am ajuns la spital fără mari speranțe și am aflat că sarcina încă mai exista, însă inima bebelui nu bătea. Iar șansele să înceapă să bată erau mici, având în vedere riscul de avort spontan. Cu toate astea, inimioara puiului meu a început să bată! Așa am început să citesc Paraclisul Maicii Domnului și carticica cu rugaciuni a Sfantului Arsenie Boca.

  După 4 săptămâni, timp în care am stat numai în pat, a mai venit un alt risc de avort, în ciuda tratamentului pe care îl făceam pentru a păstra sarcina. Nici atunci nu mi s-au dat șanse prea mari să păstrez copilul, însă doamna doctor a spus: "Dacă Dumnezeu vrea să aveți copilul, îl veți avea!"

  Cumva, am reușit să trec și peste această încercare. Apoi, la dublul test, a venit lovitura dură: risc crescut de o aneuploidie, de preeclampsie și risc de restricție de creștere.
  Atunci am simțit că nu mai pot. Eram distrusă. Simțeam că trecusem peste primele 2 încercări ca să se întâmple tragedia acum.

  Cineva m-a îndemnat să merg la Sfântul Nectarie, la mănăstirea Radu Vodă. Era chiar 1 Iunie, Ziua Copilului. Așa l-am cunoscut pe Sfânt, cu lacrimi în ochi și disperată. Plângeam și eu și soțul meu, atât eram de supărați și lipsiți de putere.

  Din ziua acelui rezultat de la dublul test am inceput să citesc acatistul Sfantului Nectarie. M-am rugat la Sfântul Nectarie cu disperare să mă lase să păstrez copilul și să nu aibă acea boală cruntă. Apoi am făcut o analiză genetică în Cipru ( ce coincidență!). Care a ieșit bine și aducea o speranță în viața noastră, aceea că avem o șansă ca bebele nostru să fie sănătos.
  Am reușit să duc sarcina la termen, deși ușor nu a fost, am născut natural, rapid și tot timpul cât încercăm să nasc m-am rugat lui Dumnezeu și Sfântului Nectarie.

  Fetița mea s-a născut vie și sănătoasă , fără acea boală care ne-a speriat atât de rău.
  Pentru noi Dumnezeu și Sfinții Lui au făcut cea mai mare minune: aceea de a ne lasă să devenim părinții unui copil luptător, care si-a dorit să trăiască și pe care Dumnezeu L-a ajutat să reziste încercărilor prin care a trecut.
  Puterea Sfinților a contrazis unele aspecte ale medicinii. Așa că încrederea și credința în Dumnezeu pot face minuni! Doamne ajută tuturor!
  Nico
  04.02.2020
  Dupa casatorie imi doream foarte mult un copil, ma stiam cu niste chisturi pe ovare si tare imi era teama ca nu o sa pot face copii. M-am rugat Sfantului Nectarie sa-mi ajute sa raman insarcinata si i-am promis ca daca raman insarcinata ii voi pune pruncului meu numele Nectarie. Dupa ce m-am rugat Sfantului urmatoarea luna am ramas insarcinata. Pe toata perioada sarcinii am citit Acatistul Sfantului Nectarie, desi am intampinat greutati Sfantul m-a ajutat sa trec peste , sa reusesc sa duc sarcina la termen. Am nascut un baietel sanatos care ii poarte numele Sfantului Nectarie si cand va creste mare ii voi povestii ca el este o minune de la Dumnezeu si ii multumesc Sfantului Nectarie in fiecare zi pentru asta. Doamne ajuta!
  Irina
  04.02.2020
  Aș dori să împărtășesc cu dumneavoastră minunile Sfântului Nectarie și ale Sfântului Ioan Rusul care s-au săvârșit cu mine și cei dragi. Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut în anul 2000 după nouă ani de suferință în care am fost operata în fiecare an, uneori și de două ori pe an de panarițiu. Deja refuzam să mai merg la medic să fac operația pentru că simteam că era în zadar. Fusesem operată la tot felul de medici în spitale și diverse clinici și niciunul dintre ei nu reușise să mă facă bine. Obosisem de atâta suferință pentru că în cadrul acestor operații mi se smulgeau unghiile bolnave mai mult pe viu și erau dați în care mă operam la ambele picioare odată. În toamna acelui an eram în aceași situație cu răni la ambele picioare și refuzam să mă mai duc la medic. Îmi spuneam: Ce folos? Oricum mă vor chinui degeaba și o voi lua de la capăt cu toată suferința.

  Într-o zi mă sună mama mea și îmi spune de Sfântul Nectarie și de minunile Sfântului rugandu-ma să mă duc să mă operez pentru că ea se va duce și se va ruga pentru mine Sfântului. Cu greu m-am lăsat convinsă știind ce chin mă așteaptă. Și rugăciunile mamei mele au fost ascultate atunci a fost ultima operație, ambele picioare sunt vindecate și de atunci nu am mai avut niciodată probleme cu ele. M-am dus și i-am mulțumit Sfântului Nectarie din tot sufletul pentru tot ajutorul dat și de atunci este unul dintre Sfinții mei dragi grabnic ajutător pe care indiferent de problema pentru care m-am rugat Lui a venit în ajutorul meu și al familiei mele.

  Pe Sfântul Ioan Rusul l-am "cunoscut" în anul 2013...o perioadă foarte grea când fiul meu fusese diagnosticat cu "Epilepsie generalizată" în urma unei crize avute în somn. Eram disperată și mergeam din spital în spital și din medic în medic sperând să descopăr ce a declanșat acea criză și ce puteam să fac să îmi ajut copilul.

  Într-o zi vine mama mea și îmi dă acatistul Sfântului Ioan Rusul și mă roagă să îl citesc și să îl rog pe Sfântul pentru tămăduirea fiului meu pentru că este grabnic ajutător. Iau acatistul și îl pun în locul unde țineam cărticelele de rugăciune spunandu-mi că o să îl citesc însă în acea perioadă citeam și Paraclisul Maicii Domnului și alte acatiste date. Însă într-o seară Sfântul Ioan Rusul știind că aveam nevoie de ajutorul Său a venit El la mine. Iată cum s-a întâmplat: În seara aceea ca de obicei m-am dus să îmi iau cărțile de rugăciune, trebuia să citesc Acatistul Sfântului Gheorghe și Paraclisul Maicii Domnului, le-am luat și m-am așezat în genunchi iar când m-am uitat în mâna mea era acatistul Sfântului Ioan Rusul... m-am cutremurat, pentru că fusesem atentă când alesesem cărțile de rugăciune, și mi-am dat seama că Sfântul Ioan Rusul venise El spre mine știind câtă nevoie aveam de ajutorul Său. Din acea zi am inceput să citesc Acatistul Sfântului Ioan Rusul iar fiul meu este sănătos si fără medicație. Mi-am pus nădejdea în Dumnezeu, Maica Domnului, Sfântul Ioan Rusul, Sfantul Grigorie Decapolitul, Sfântul Nectarie și toți Sfinții la care m-am rugat pentru că ce nu este cu putință omului cu siguranță este cu putință la Bunul Dumnezeu.

  Le mulțumesc din tot sufletul meu Sfinților mei dragi și de suflet pentru că niciodată nu m-au părăsit și sunt grabnic ajutatori ai noștri și ai familiei noastre.
  Simona
  04.02.2020
  Acum câteva săptămâni am găsit pe internet aceasta pagina. Am citit minunile Sfantului Nectarie, si cu cat citeam mai mult, cu atat simteam ca Sfantul poate face o minune si pentru mine. M-am gândit sa citesc acatistul sa ma ajute sa primesc salariul sotului, mai repede decat era prevazut. Mai aveam 3 lei in portofel, nu mai aveam nimic de mancare in frigider si inca 4,5 zile de asteptat. In acel moment am simțit un miros puternic de mir in camera, si mi-am dat seama ca Sfantul imi stie gandul. Am citit acatistul, dupa cateva ore, sotul ma suna sa verific contul, pentru ca banii au întrat in cont. Mare este Sfântul Nectarie si foarte grabnic ajutător! Iti Multumesc din inima ca ma ocrotesti si ma ajuti in toate nevoile mele lumesti! Nu ezitați sa va rugati Sfantului Nectarie , pentru orice problema ati avea!Credeti! Face minuni! Da pace in suflet, linisteste pe oricine ii cere ajutorul, si ajuta neincetat! Dumnezeu sa va binecuvânteze!Doamne ajuta!
  Andreea
  04.02.2020
  Acum 1 an am fost diagnosticata cu atacuri de panica si anxietate. Am mers si m-am rugat la Mănăstirea Sfantului Nectarie-Armenis si am plecat de acolo cu cea mai mare liniste si mi-am revenit. Din pacate, pentru ca asa este omul, după ce mi-am revenit am uitat sa ma mai rog. Acum m-au năpădit iar aceste stări urâte. Cum ma rog Sfântul ma are in paza si imi revin din stările urâte. Cu întrecere si cu bucurie inchinati-va la Sfântul Nectarie, Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfântul Mina, Sfântul Andrei, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu si Bunului si milostivului Iisus Hristos.
  Gianina
  04.02.2020
  Ma numesc Cristina am 30 de ani si doi copilasi frumosi si sanatosi, insa pana sa ajung in acest punct am trait o experienta grea, dificil de explicat in cuvinte. Alinare, ajutor si spirijin am gasit in Sfantul Nectarie si pentru minunea pe care a savarsit-o cu copilasul nostru ma vad datoare sa povestesc tuturor.

  Am ramas insarcinata greu. Trecuse aproape doi ani de la nunta, timp in care ne-am rugat , am asteptat si am sperat sa vina copilasul. Nu au existat probleme medicale care sa impiedice aparitia unei sarcini, insa, chiar si asa aceasta intarzia sa apara asa ca am luat legatura cu un specialist in infertilitate care imi spusese ca in cazul in care nu mai am rabdare sa astept inca cel putin jumatate de an poate efectua o interventie chirurgicala menita sa creasca sansele aparitiei sarcinii. Citisem destul de mult despre acea procedura dar o teama inexplicabila m-a facut sa nu merg la interventie ( despre care ulterior am aflat ca nu se mai practica de vreo 2 ani din cauza efectelor secundare pe care le avea) , iar dupa alte doua saptamani cand m-am prezentat la medic din cauza unor dureri am primit vestea ca un pui de om creste in burtica mea.. nu-mi venea sa cred .

  Mare bucurie m-a invaluit si numaram zilele care treceau, ma bucuram de starile de greata, de somnolenta apasatoare si de faptul ca burtica incepea sa creasca. Am facut analizele si ecografiile recomandate de medic si totul mergea bine. In ziua in care am mers sa fac morfologia pentru trimestrul II de sarcina am primit o veste care m-a devastat: bebelusul suferea de o malformatie congenitala la rinichi.
  Am incercat sa fiu rationala si am intrebat medicul ce este de facut. Care sunt pasii de urmat pentru a rezolva aceasta problema.

  Vad si acum cum doamna doctor s-a uitat la mine cu ochii mari parca putin tematori. Mi-a luat mainile in mana si s-a uitat spre sot spunand " noi medicii avem rolul de a verifica si de a face tot posibilul ca dumneavoastra ca parinti sa ajungeti acasa cu un bebe sanatos. Sa stiti de la bun inceput cum stau lucrurile." Mi-a spus apoi ca suntem intr-o situatie fara iesire si ca singura recomandare este intreruperea sarcinii (care ar fi trebui facuta rapid pt ca avea 21/22 saptamani de sarcina).

  Nu intelegeam sau nu vroiam sa inteleg ce zice pentru ca nu-mi puteam stapani plansul.
  Mi-a explicat ca pana la 18/19 saptamani de sarcina placenta mamei este responsabila cu drenarea lichidului amniotic in care bebelusul sta pana la nastere , iar dupa aceasta varsta bebelusul singur dreneaza lichidul cu ajutorul rinichilor lui, ceea ce in cazul nostru era imposibil, iar conform masuratorilor lichidul amniotic era deja sub limita inferioara permisa si aveam contractii. Practic soarta bebelusului era a unui pestisor in acvariu care ramane fara apa.

  Eu insistam ca exista minuni si medicul mi-a zis " nu vreau sa va agatati de sperante iluzorii. Minuni exista. O minune ar fi daca ati reusi sa duceti sarcina la termen , insa certitudinea este una dureroasa: veti naste un copil mort si nu stim cum veti fi dumneavoastra... Sunteti tanara... aveti timp."

  Imi amintesc ca am iesit din cabinet plangand in hohote. Nu stiu nici cum am ajuns la masina. Sotul meu era in aceeasi stare dar incerca sa ma linisteasca. Eu efectiv am simtit ca pamantul s-a terminat pentru mine si ca viata mea nu are sens. Stiu ca i-am zis ca am dorit copilul acesta, l-am asteptat, m-a bucurat si ca nu renunt la el iar daca Dumnezu vrea sa mi-l ia atunci el sa fie responsabil de asta.Plangeam incontrolabil si m-am trezit la un moment dat cand sotul mi- a zis hai sa coboram putin aici...
  Ne oprisem la Sfantul Nectarie la manastirea Radu Voda .

  Am intrat in biserica. M-am asezat in genunchi in fata icoanei si am plans acolo inghemuita si m-am rugat cu toata inima si toata fiinta mea pana cand am simtit ca durerea si disperarea s-au potolit. Am mers apoi si ne-am inchinat la Sfantul Nectarie si am pornit spre casa ( spre Ploiesti). Pe drum ma simteam epuizata, insa nu mai puteam plange. Am plecat de acolo cu gandul ca Sfantul Nectarie va mijloci pentru noi in fata bunul Dumnezeu si totul va fi bine intr-un sfarsit.

  Am inceput apoi o lupta... am discutat cu medicul ginecolog si i-am explicat decizia noastra, a parintilor de a mentine sarcina, apoi am efectuat niste analize mai complexe, a reiesit ca am si niste probleme hematologice si am inceput sa-mi fac singura injectii cu anticoagulant in burtica. Intre timp am cautat referinte despre medici care au tratat cazuri grele , aparent fara iesire. Am repetat morfologia aceea de 2 ori iar vestile n-au fost bune deloc.

  Auzisem despre un profesor doctor foarte bun , la care trebuie sa te programezi cu luni de zile inainte si am zis sa incerc sa il gasesc. Am sunat in call centerul spitalului privat unde activa si doamna care mi-a raspuns a inceput sa rada cand i-am zis ca vreau sa ajung la el acum sau maine , sau in cateva zile. Mi-a zis ca are programul plin in urmatoarele 4 luni. I-am zis ca am o mare problema, dansa s-a oprit din ras, eu am multumit si am inchis. Am inceput sa plang apoi si ma rugam Sfantului Nectarie sa imi scoata in cale oameni care sa ma poata ajuta , macar cu un fir de speranta. In 30 de minute primesc apel de la clinica. Cineva renuntate la programarea de maine si ma intebau daca mai vreau programarea.

  Am mers a doua zi la dnul doctor Hadi Rahimian ( al carui nume am ales sa il mentionez doar pentru a afla si alti parinti disperati despre el). M-a consultat atent, cu mult calm si m-a intrebat apoi ce m-a adus la el. Eu i-am zis pe scurt si mi-a zis ca deja a trecut perioada in care se putea vedea aceasta malformatie ( este vizibila doar intre 22-25 saptamani, iar eu aveam aproape 27). A zis ca acum el nu mai vede nimic, insa nu garanteaza ca e bine copilul pentru ca erau alte semne care duceau cu gandul spre acea problema : lichidul amniotic la limita inferioara, copilasul intrase in regres de crestere .

  Mi-a spus ce am de facut , printre care si sa beau apa multa... cat de multa sa il ajut pe bebe sa nu se asfixieze si sa ne revedem periodic ( la max 2 saptamani) pentru a vedea cum evolueaza si la nevoie sa imi faca infiltratii cu un ser care ar fi completat lichidul din burtica mea. Totul pentru mine era nou, imi era teama. Ajunsesem sa beau 6l de apa pe zi si nu mai puteam manca.

  Aveam practic o armata de medici care discutau telefonic despre mine. Fiecare modificare a starii era discutata de medicul ginecolog, medicul hematolog si dnul profesor.
  Au urmat multe monitorizari, analize si investigatii ale caror rezultate erau permanet sumbre. Simteam ca am ajuns la capatul puterilor pana cand intr-o zi uitandu-ma la icoana Sfantului mi-a venit o ideea... ca si cum mi-ar fi spus ceva: " sa nu mai fac nimic.. ce nu pot oamenii Dumnezeu poate intr-o fractiune de secunda".

  Si am ales sa fac efectiv ecografiile si analizele normale din timpul sarcinii, sa ma comport ca si cum sarcina nu ar avea probleme, iar toate celalte analize: amniocenteza, teste genetice , cariotip fetal etc... le-am refuzat.

  Ma rugam neincetat Sfantului Nectarie, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor doctori fara de arginti. La fiecare control vestile erau din ce in ce mai proaste si chiar daca mai cadeam, plangeam ... ma ridicam si mergeam inainte.
  Data estimata a nasterii era 15 Octombrie si cu 3 saptamani pana sa ajung la termen dna doctor care ma monitoriza ma anunta ca va avea concediu pana pe 12 Octombrie. Imi da in fata doua formulare pe care le completez pe propria raspundere ca stiu de starea copilului , ca am fost instiintata , ca am refuzat sa efectuez toate testele recomandate si imi spune ca a discutat cu un coleg de-al dansei sa ma preia.

  Expirmarea a fost fix aceasta " nu stiu daca te va prelua dat fiind faptul ca ai o sarcina cu atatea probleme, dar mergi si vorbeste. Si sa ai si declaratiile aceastea la tine." Am plecat de acolo descumpanita , plangand simteam ca ma cuprinde aceeasi disperare ca in momentul in care am aflat diagnosticul. Ma simteam parasita, simteam ca medicul si-a luat mana de pe mine doar pentru a nu-si asuma responsabilitati. Toata acea noapte n-am putut dormi m-am rugat pana spre dimineata Sfantului Nectarie sa nu ma paraseasca asa cum m-au parasit oamenii. Tematoare, plina de griji am mers la spital sa il intalnesc pe dnul doctor Pechi Laurentiu. Cu dosarul medical si declaratiile pe propria raspundere in mana. Nici macar nu stiam cum arata , plus ca aveam marea retinere ca este barbat si nu ma vedeam nascand asistata de un barbat.

  Am asteptat 4 ore pana a iesit din sala de operatie. A venit la camera de garda s-a prezentat si m-a poftit in cabinet sa discutam.
  Declaratiile le-a luat si le-a aruncat la gunoi. Mi-a mai recomandat ceva medicatie si mi-a zis ca psihicul trebuie sa-mi fie bine ca sa iasa totul bine. Nu mi-a primit banii... a zis ca destul m-am chinuit ca am venit din Ploiesti in Bucuresti. A spus ca ma mai asteapta peste alte 5 zile. Am plecat iar linistita si increzatoare.

  Peste 5 zile m-am reintors la control. A zis ca bebe e bine , pregatit si ca va veni cand va dori. Am plecat spre casa, urmand ca in aceeasi noapte (2 Octombrie) sa ne intoarceam la spital pentru ca bebe s-a hotarat sa vina. Domnul doctor era de garda si cand m-a vazut mi-a zis... " v-ati intors pentru ca astazi este garda mea. N-am mai facut garda de o luna si urmatoarea este peste 3 saptamani ."

  Bebelusul a venit in cateva ore. Nu ma gandeam la durerile si starea pe care o aveam atunci, ci ma rugam sa vina sanatos. Lucru care s-a intamplat ... minunea ca am dus sarcina la termen nu sa soldat cu nasterea unui copil mort si cu o minune de baietel de 2800g care m-a cucerit de la prima privire si primul scancet. Abia atunci am simtit o eliberare si o bucurie pe care in timpul sarcinii nu le-am trait, care sigur aveau o sursa dumnezeiasca, inexplicabila.

  Nectarie are acum 3 anisori si jumatate. Este un copilas sensibil, intelegator, frumos , iubitor si grijuliu cu fratiorul sau de un an si jumatate.
  Sper ca nu am plictisit cu multe detalii si amanunte. Am vrut doar sa arat minunea pe care Sfantul Nectarie a facut-o cu noi pentru ca toti cei ce vor citi sa creada si sa se increada in puterea sfintilor si in faptul ca tot ceea ce este imposibil la oameni este cu putinta la Dumnezeu si la sfintii sai. Doamne ajuta Multumesc.
  Raluca
  04.02.2020
  Sfantul Nectarie ne ajuta de foarte multi ani. Am un baietel de 6 ani care ii poarta numele si de cand eram insarcinata m-a ajutat in micile probleme care au aparut in timpul sarcinii. Si la al doilea baietel m-am rugat Sfantului si totul a fost foarte bine. Cand sunt bolnaviori ii cer ajutorul si imediat Sfantul ne ajuta. M-am rugat Sfantului si acum mi-am schimbat serviciul. Nu mai rezistam la fostul loc de munca si a fost nevoie de cateva minute de rugaciune in gand pe strada si Sfantul mi-a gasit un alt loc de munca. Am dat examen si Sfantul a avut grija ca totul sa fie bine. Oricand aveti greutati sa ii cereti ajutorul si imediat vine in sprijin.
  Maria
  04.02.2020
  Αs vrea sa povestesc de inca o minune a Sfantului Meu drag Nectarie. Am fost in vacanta iar sotul meu pe toata durata a avut durere continua la un brat totul pornind de la coloana cervicala. Nu a reusit sa doarma aproape deloc, medicamentele nu mai aveau nici un efect, tot timpul îi faceam masaj, era distrus de durere. Pina cand i-am spus sa il ung cu ulei sfintit din Eghina unde am fost de mai multe ori cu el si cu baietelul nostru care îi poarta numele. I-am facut masaj cu uleiul sfant si nu mare ne-a fost mirarea cand a avut o usurare imediat, cu durere mult mai suportabila..

  Mare esti tu Doamne si mari sunt minunile tale. Multumim Domnului, Maicutii Sfinte si Sfantului Nectarie care ne protejeaza de fiecare data.
  Ioana
  04.02.2020
  Revin cu marturia ca Sfintii sunt vii!

  Mare bucurie am simtit cand am ajuns la fiecare manastire in Grecia in pelerinaj in aceasta primavara. Acum un an am fost diagnosticata cu cancer mamar, insa cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si tuturor sfintilor acum sunt sanatoasa.
  Eu nevrednica de mine am primit semn de la Sfantul Ierarh Nectarie auzint bataia toiagului si sotul meu bataile inimii, la icoana Sfantului Spiridon mi-a deschis ochii iar la Sfantul Efrem cel Nou am simtit cum boala a iesit din mine.

  Cand am plecat in pelerinaj nu am observat ca in paranteza era mentionat ca la Sfantul Efrem cel Nou ajungem doar daca ne permite timpul, insa m-am rugat si am spus Voia Domnului si a Sfantului sa se implineasca. Trebuia sa mergem 10 zile in pelerinaj insa s-au scurtat la 6 zile si s-a scos vizita la manastirea Sfantului Spiridon insa Sfantul ne-a asteptat pe parcusul pelerinajul alaturi de Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni de la Kato Xenia cu papucelul sau iar la Manastirea Sfanta Ecaterina, unde se afla moastele Sfintei Ecaterina se afla icoana care deschide ochii de la care am primit semn prin deschiderea ochilor.

  Am ajuns si la procesiune la Sfantului Ioan Rusu. Eu nu am voie sa stau in soare. Cat am stat la procesiune a fost inorat si placut afara chiar au fost si cateva picaturi de ploaie. Am fost intampinati cu o miresma de mir cum rar mi-a fost dat sa simt. Pe tot parcusul drumului am adus inchinari si cantari Bunului Dumnezeu si Sfintilor. Ajunsi la mănăstire la Nea Makri la moastele Sfantului Efrem cel Nou, mare ne-a fost bucuria cand am gasit portile manastirii deschise.

  Manastirea se inchidea la ora 13 iar noi am ajuns la 13.15. O emotie puternica m-a cuprins, ca si acum cand scriu aceasta marturie. Cand am pasit in curtea manastirii simteam ca plutesc, parca visam. Cu pasi repezi m-am indreptat spre copacul unde a fost martirizat Sfantul, insa pasii fugeau inainte spre moaste.
  Ajunsa langa racla nu imi venea sa mai plec, as fi stat ore intregi.Sa ma ierte maica Macaria ca la ea nici nu am ajuns. La fiecare manastire la icoane am lasat cate o cruciulita ca multumire pentru tot ajutorul dat de Domnul insa aici nu am mai avut cruciulita sa las. Adusesem ulei ca jertfa insa cu ardoare cautam sa las si aici o cruciulita insa pangarul era inchis.

  Toata lumea plecase numai eu ramaneam in urma.

  Sotul ma cauta sa plecam insa eu am spus ca nu pot pleca fara sa las nimic si atunci am rupt un jnur din iia pe care o purtam m-am intors la icoana i-am multumit inca odata Sfantului si am dat sa plec. Pe scarile manastirii, cand coboram, am simtit pe partea dreapta unde sunt operata, o durere, ca si cum a iesit ceva din mine. Apoi spre poarta mergand am simtit o adiere cum nu am simtit nici odata, parca o mangaiere si uitandu-ma jos am gasit ca o pernita mica (cam 1cm) sub forma de triunghi de culoare rosie cu o cruciulita verde in mijloc si încheiată pe margini tot cu ata verde. Am luat-o de jos fiind sigura ca Sfantul mi-a daruit-o si i-am multumit din tot sufletul meu si toata inima mea apoi am plecat.

  La poarta se aflau niste tonete cu cruciulite, iconite si alte cele sfinte. Ce bucuroasa eram ca pot duce ai aici cruciulita. Am luat repede cruciulita insa cand m-am intors portile erau inchise. Atunci am plecat linistita stiind ca Sfantul nu mai vroia nimic ci doar sa ne rugam Domnului in continuare, Maicutei si tuturor sfintilor.

  Acum dupa pelerinaj am facut investigatii si analizele au iesit foarte bune iar trombul care il facusem la mana de la citostative a disparut.
  Eu pacatoasa de mine si nevrednica s-a milostivut Domnul sa ma tamaduiesc trupeste iar eu nu pot decat sa aduc marturie vie sa va rugati neincetat si sa primiti cu bucurie orice vi se intampla ca nimic nu este venit fara scop, iar cel mai mare este spre mantuire.

  Icosul al 8-lea
  "Întru totul luminat fiind de strălucirea dumnezeiască, nu te îndepărtezi nici o clipă de mănăstirea cea sfântă, Sfinte Mare Mucenice Efrem, arătându-te în felurite chipuri celor cu inima curată și dăruind har îmbelșugat celor ce cu râvnă îți cântă ție:.."
  Asa mi te-ai aratat si mie in chip nevazut.

  Slava Tie Doamne, Slava Tie!
  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Spiridon, Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Ciprian si tuturor Sfintilor!
  Anonim
  06.02.2020
  Si pe noi ne-a ajutat Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rθsul, Maica Domnului si Mantuitorul. Mama mea a fost diagnosticata cu cancer endometrial. L-a descoperit din intamplare. A fost operata si de doi ani ne rugam la Sfantul Nectarie sa nu recidiveze. Pentru ca e mai in varsta, avea si alte propbleme de sanatate. Inainte de operatie nu stia ca mai e bolnava si cu inima. Ea nu lua niciun tratament pentru asta. Inainte cu o ora de operatia stabilita, domnul doctor ne anunta ca a intervenit ceva in programul lui si nu o mai opereaza. Stand si asteptand programarea operatie pe a doua zi, un gand imi spune ca ar fi bine sa o duc pe mama la un examen cardiologic, acum inainte de operatie. Si se imbraca si mergem fara programare la cel mai aporpiat cabinet medical.

  I se fac investigatiile si se descopera ca are o afectiune specifica varstei, dar care trebuie tratata si neaparat, inainte de operatie sa ia anumite medicamente. Ne intoarcem in spital, aratam la doctori analizele, ei se supara ca am facut investigatia in afara spitalului, dar iau masuri pentru a doua zi. Am aflat ulterior ca aceaste analize de inima trebuiau facute in spital. Ca era un procedeu obligatoriu. Cert este ca, in timpul operatiei tensiunea mamei a crescut la 200 si, daca nu erau medicamentele date de cardiolog, nu supravietuia.
  In toata aceasta perioada ajutorul Maicii Domnului, a Mantuitorului si a Sfantului Nectarie, Sfantul Efrem si Sfantul Ioan Rusul s-a simtit in tot ce s-a intamplat cu mama mea si cu noi. Aducem rugaciuni de multumire si slava pentru toate cate s-au intamplat.
  Anonim
  06.02.2020
  Doresc sa multumesc Bunului Dumnezeu fiindca am trecut peste niste stari interioare foarte tulbure. Trecerea a fost una usoara fiindca i-am avut alaturi langa mine pe Sfantul Nectarie si pe Sfantul Efrem.

  M-am rugat din tot sufletul sa termin cu bine disertatia, mai ales ca profesoara ce trebuia sa ma coordoneze nu numai ca nu ma ajuta cu niciun sfat dupa ce am rugat-o de nenumarate ori , ba m-a notat si cu nota mica la final.

  Cu toate astea eu mi-am dat silinta la prezentarea disertatiei si am obtinut de la ceilalti examinatori note maxime. Numai cu ajutorul Sfintilor s-a intamplat acest fapt.
  Maria
  06.02.2020
  Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie şi Sfântul Ioan Rusul ne-au fost de mare ajutor, fiindcă familia mea a fost greu încercată. În noaptea în care tatăl meu a suferit un infarct, m-am rugat Sfântului Efrem, am citit acatistul, şi minunea nu a întârziat să apară. A fost salvat, deşi situaţia era foarte gravă.

  În vara acestui an, mama a avut o problemă la un sân, ne-am rugat Sfântului Nectarie, am citit acatistul şi, din fericire, diagnosticul nu a fost cel la care ne-am gândit. Şi a fost o minune, chiar a fost o minune pe care Sfântul a făcut-o cu noi!

  Tot în această vară, am avut analizele foarte proaste, de fapt ele erau aşa de câtva timp, dar m-am rugat Sfântului Nectarie şi Sfântului Ioan Rusul şi ei m-au ajutat mijlocind înaintea bunului Dumnezeu. Acum, la ultimele analize, totul a ieşit aşa cum trebuia! Slavă Tie, Doamne! Mulţumesc Sfinţilor pentru ajutor şi mijlocire. Nu sunt vrednică de nimic bun, pentru că sunt cea mai mare dintre păcătoşi. N-am credinţă şi sunt slabă în trăirea mea duhovnicească. Dar, când nu mai ai ajutor de la nimeni şi nimeni nu-ţi mai dă speranţă, rămâne un ultim, dar de fapt prim, mare ajutor. La Bunul Dumnezeu! Dumnezeu să aibă grijă de sufletele noastre. Să ne rugăm sfinţilor aşa cum putem! Doamne ajută!
  Iuliana
  06.02.2020
  Ma numesc Iuliana B. sunt din Resita si am 31 de ani. Pe Sfantul Necatarie l-am cunoscut in urma cu aproximativ 3 ani. Trecusem printr-o despartire, doream sa ma linistesc si sa se faca ordine in viata mea, trecusera 11 luni de la despartire dar gandul imi era la tot la fosta relatie. Cautand pe internet carui sfant sa te rogi pentru o situatie similara, am citit marturisiri ale oamenilor despre Sfantul Necatarie si minunile sale, m-am hotarat sa citesc acatistul pentru 40 de zile. Nici nu se implinisera aceste zile, cam vreo 30 si ceva ca fostul prieten m-a sunat. Am reluat relatia si ulterior a devenit sotul meu.

  Dupa casatorie am ramas insarcinata, o sarcina cu probleme la inceput dar nu am ezitat sa-l rog pe Sfantul sa ne ajute iar acesta a mijlocit. Am promis ca daca copilul va fi baiat il vom numi Nectarie, nu am vrut sa stim daca e baiat sau fetita pana la nastere. Sarcina a fost monitorizata la Timisoara noi fiind din Resita, la o distanta de 100 km. Eram programata sa nasc prin cezariana pentru ca la penultimul consult copilul nu era intors. Doctorul la intrebarea mea cat ma costa nasterea, mi-a raspuns ca 200 Euro. Initial trebuia sa merg la ultimul consult dar in seara dinaintea consultului mi s-a "rupt apa".

  Am sunat doctorul din Timisoara care m-a monitorizat si a spus sa merg la Resita la urgente la consult sa imi spuna daca pot sa ajung in functie de starea sarcinii. Doctorul de garda a ezitat sa dea un raspuns iar eu de teama am ramas sa nasc la Resita. A fost o noapte lunga, fara contractii, sotul meu era pe hol cu Psaltirea in mana si nu stia ce sa citeasca sa se linisteasca, a deschis din intamplare la Psalmul 126: "... Iata fii sunt mostenirea Domnului, rasplata rodului pantecelui. Precum sunt sagetile in mana celui viteaza asa sunt copii parintilor tineri. Fericit este omul care isi va umple casa de copii; nu se va rusina cand va grai cu vrajmasii sai in poarta", psalm pentru pacea in familie, ceea ce l-a ajutat, linistit si imbarbatat.

  Mie abia dimineata mi-au provocat contractiile pentru a naste natural pentru ca intre timp copilul s-a intors de la penultimul consult. Dupa ore de travaliu simteam ca ma lasa puterile, m-am rugat: Doamne Iisuse Hristoase, Maicuta Domnului, Sfinte Necatarie, ajutati-ma ca nu mai pot!" in acel moment am simtit o apasare usoara pe tot corpul, nici o durere si am nascut, un baietel pe care l-am numit cum am promis Nectarie si David precum regele psalmilor. Nasterea a costat 10 lei, cu Euro pregatiti pentru cezariana am decis sa mergem la Eghina cu copilul, la mormantul, moastele, chilia Sfatului, cu o zi inaintea zilei mele de nastere. Inchiriasem o masina ca nu e puteam baza pe a noastra la un drum lung.

  Ne gandeam ca ar fi bine sa mai vina cineva cu noi sa contribuie la cheltuielile de transport: inchirierea masinii, plata autostrazilor, benzina. Mi-am amintit ca o prietena de familie, in varsta, o femeie evalvioasa vrea sa trimita un pomelnic, am sunat-o si ea a intrebat: " Cand e plecarea ca vin cu voi?" ne-am bucurat de aceasta veste, mai ales ca ii spusesem acum 3 saptamnai si a zis ca nu poate veni. Din cauza cozii de 3 ore la vama greceasca am pierdut ultimul ferryboat spre insula Eghina si am ramas o noapte in Atena. In zorii zilei aniversare am plecat cu primul ferryboat, intr-o duminica stralucitoare, am ajuns la Sfanta Liturghie unde am impartasit copilul si acesta a fost cel mai frumos dar pe care a putut sa mi-l faca Sfantul Necatarie sa randuiasca sa ajung exact in acea zi.

  Rugati-va si nadajduiti la milocirea si ajutorul Sfantului Necatarie care va asculta si implini cererile.
  Georgiana
  06.02.2020
  Am născut prin cezariană o fetița sănătoasă pe care nu am putut sa o alaptez in primele zile de la nastere. Nu mai spun de durerile prin care am trecut, frica, deznadejdea. In salonul in care am fost internata, deasupra patului meu, am zarit icoana Sfantului si neincentat m-am rugat la el 3 zile sa ma ajute sa o pot alapta. A 4-a zi am reusit si ii multumesc enorm, deoarece fetita mea curand va implini 2 anisori si inca este alaptata la san, voinica si sanatoasa!
  Maria
  06.02.2020
  Revin cu o minune pe care sfântul nostru drag, Nectarie alaturi de Fecioara Maria- Maica Noastră, a înfăptuit-o. Nasii noștri de cununie sunt căsătoriți de 8 ani și își doreau foarte mult un copil. După multe încercări și rugăciuni la Maica Domnului și Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem minunea s-a întâmplat. Cât de frumos lucrează Dumnezeu, acest lucru s-a întâmplat după ce nasa a fost avansată la serviciu așa cum își dorea, după multe examene și efort, pe parcursul a mulți ani. Doamne, îți multumim pentru asemenea binecuvântare in familia noastră! Paraclisul Maicii Domnului acum in post precum și Acatistul Sfântului Nectarie, Acatistul Sfantului Efrem sunt adevărate cai ce duc spre împlinirea profundelor dorințe in viata.
  Mihaela
  06.02.2020
  Multumesc, Sfantului Nectarie, pentru ajutorul pe care mi l-a dat astazi. Multumesc Tie, Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni!
  Ina
  06.02.2020
  Mulțumesc Sfinte Nectarie și Sfinte Efrem cel Nou pentru ca mi ați auzit strigatul și m-ați ajutat, va rog din suflet, sa ma mai ajutați citeva zile! Va mulțumesc!
  E.:
  06.02.2020
  Sfântul Ioan Rusu tocmai m-a ajutat sa rezolv o treaba gospodăresca. Am cumpărat 2 rolete sa le pun ca un fel de storuri pe niște dulapuri. Când m-am chinuit sa le montez s-a dezlipit mecanismul și s-a rupt partea de plastic. M-am enervat foarte tare ca stricase roleta. Azi m-am rugat Sfântul Ioan Rusu sa ma ajute sa găsesc o soluție din moment ce nu mai aveam cu ce sa fixez roleta. Am luat 4 cuișoare și le-am uns cu puțin mir de la Sfântul rugându-l sa ma ajute și sa nu ma dea de rușine. Am bătut cu ciocanul cuișoarele gândindu-mă si rugându-l pe Sfântul Ioan Rusu sa ma ajute sa le bat drept și sa nu se crape dulapul din pal. Acum zâmbesc minunandu-ma ce grabnic ajutor am primit de la Sfântul Ioan Rusu. Îmi pare rău că ieri când am încercat sa fixez roleta nu m-am rugat și drept dovada a eșuat acțiunea și era sa cad și după scaun. Mulțumesc mult Sfânte Ioane!
  Dorina
  06.02.2020
  Sunt bucuroasa sa impartasesc cu voi una din cele mai mari bucurii Sfantul Nectarie este tot timpul langa mine si familia mea, acum 3 ani dupa ce am nascut ma simteam rau. In urma unui papanicolau am descoperit ca pe colul uterin erau prezente cateva celule atipice! Dupa o conizatie de col biopsia a indicat un cancer in stadiul 0!

  Atunci am inceput sa ma rog la Sfantul Nectarie si ajutorul nu a intarziat sa apara! Desi ar mai fi trebuit sa fac o operatie pentru inlaturarea definitiva a celulelor, am hotarat sa ma rog si sa tin diferite posturi. In cele din urma la recomandarea unui preot am renuntat la carne! M-am rugat Sfantului sa ma indrume sa fac cum e mai bine si simteam prezenta sa oriunde!

  In vis mi-a aparut de multe ori si mereu ma indruma cum si ce da fac! Imi mai doream un copil si totusi stiam ca nu voi ramane asa usor. Pana acum 3 luni cand fetita mea s-a rugat Sfantului si minunea sa intamplat!

  Sunt insarcinata si asta este o minune! Azi a fost una din cele mai fericite zile din viata mea In urma analizei de Papanicolau s-a adeverit faptul ca sunt complet sanatoasa! Cu o seara inainte am visat rezultatul si pe Sfantul care imi zambea! Credeti si nu incetati sa va rugati, Sfantul este cu toti cei care ii cer ajutorul
  Andreea
  07.02.2020
  Ma numesc Andreea si am 37 de ani. In urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu o formă rara de leucemie si am crezut ca viata mea sa sfarsit fiind un șoc foarte mare de acceptat (am si 2 puisori mici de 8 si 2 ani) dar atunci am primit de la Părintele din Parohia noastră ulei de la Sfantul Nectarie si acatistul Sfantului.

  Am început sa-l citesc seara de seara si inca din primele zile i-am simțit prezența si puterea Sfântului. Am făcut si biopsie unde a iesit ca boala e la început ( 20%avansată) si doctorul mi-au spus că se poate traii mult timp fara sa evolueze făcând periodic analize. Pentru puterea pe care mi-a dat-o Sfantul Nectarie am vrut sa-i multumesc si eu . Cu voia lui am reusit sa ajung acasa la Sfantul in Eghina, Grecia unde nu pot sa va descriu în cuvinte ce am simtit. Prezenta Sfantului o simt permanent si cand il rog ceva imediat ma ajută. Sfantul Nectarie e Sfantul meu iubit si vreau sa-i multumesc inca o data pentru ajutorul care mi-l da mie si familiei mele. Sfinte Nectarie fa rugăciuni la Domnul pentru mine păcătoasă si nevrednica roaba lui Dumnezeu
  Mariana
  07.02.2020
  Ma numesc Andreea si am 37 de ani. In urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu o formă rara de leucemie si am crezut ca viata mea sa sfarsit fiind un șoc foarte mare de acceptat (am si 2 puisori mici de 8 si 2 ani) dar atunci am primit de la Părintele din Parohia noastră ulei de la Sfantul Nectarie si acatistul Sfantului.

  Am început sa-l citesc seara de seara si inca din primele zile i-am simțit prezența si puterea Sfântului. Am făcut si biopsie unde a iesit ca boala e la început ( 20%avansată) si doctorul mi-au spus că se poate traii mult timp fara sa evolueze făcând periodic analize. Pentru puterea pe care mi-a dat-o Sfantul Nectarie am vrut sa-i multumesc si eu . Cu voia lui am reusit sa ajung acasa la Sfantul in Eghina, Grecia unde nu pot sa va descriu în cuvinte ce am simtit. Prezenta Sfantului o simt permanent si cand il rog ceva imediat ma ajută. Sfantul Nectarie e Sfantul meu iubit si vreau sa-i multumesc inca o data pentru ajutorul care mi-l da mie si familiei mele. Sfinte Nectarie fa rugăciuni la Domnul pentru mine păcătoasă si nevrednica roaba lui Dumnezeu
  Maria
  07.02.2020
  Ma numesc Andreea si am 37 de ani. In urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu o formă rara de leucemie si am crezut ca viata mea sa sfarsit fiind un șoc foarte mare de acceptat (am si 2 puisori mici de 8 si 2 ani) dar atunci am primit de la Părintele din Parohia noastră ulei de la Sfantul Nectarie si acatistul Sfantului.

  Am început sa-l citesc seara de seara si inca din primele zile i-am simțit prezența si puterea Sfântului. Am făcut si biopsie unde a iesit ca boala e la început ( 20%avansată) si doctorul mi-au spus că se poate traii mult timp fara sa evolueze făcând periodic analize. Pentru puterea pe care mi-a dat-o Sfantul Nectarie am vrut sa-i multumesc si eu . Cu voia lui am reusit sa ajung acasa la Sfantul in Eghina, Grecia unde nu pot sa va descriu în cuvinte ce am simtit. Prezenta Sfantului o simt permanent si cand il rog ceva imediat ma ajută. Sfantul Nectarie e Sfantul meu iubit si vreau sa-i multumesc inca o data pentru ajutorul care mi-l da mie si familiei mele. Sfinte Nectarie fa rugăciuni la Domnul pentru mine păcătoasă si nevrednica roaba lui Dumnezeu
  Ela
  07.02.2020
  Bine v-am găsit! Sfântul mi-a ajutat azi să găsesc un înlocuitor pentru o excursie după multe căutări. M-am rugat Sfântului și Maicii Domnului să mă ajute să găsesc o soluție si am găsit rezolvare. Am mers seara la Mănăstire sa-i aduc mulțumire Sfântului.
  Rugați-vă Sfântului și Maicii Domnului pentru Ajutor!
  M.
  07.02.2020
  Vreau să multumesc din suflet Sfantului Nectarie pentru fiecare moment in care m-a ajutat, alaturi de Maica Domnului și Dumnezeu și să îl rog in continuare sa ma ajute sa ma pot angaja. Nu imi pierd speranța si cred din inimă că va fi bine! Doamne ajuta!
  Maria
  07.02.2020
  Revin cu o alta mărturie despre ajutorul primit de la sfântul nostru drag, Sfântul Nectarie. M- am trezit cu o durere îngrozitoare de spate, am luat un calmant și nu mi-a trecut, aveam multă treaba și nu putem face nimic, atunci m-am gândit sa ma dau cu ulei Sfințit de la Mănăstirea Radu Vodă și cu ulei de la Moaștele sfinților închisorilor de la Aiud. După ce m- am dat mi- a trecut durerea și nici nu a mai revenit. Fiul meu poarta numele sfântului Nectarie și îl ocrotește mereu. Mulțumesc Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii sale și tuturor sfinților pt binefacerile primite!
  Giani
  07.02.2020
  Multumesc Sfinte Nectarie protectorul meu si al familiei mele, care de fiecare data de cate ori mi-am inaltat gandul si ochii spre a-i cere ajutor, ma ajutat pe mine pacatoasa. Sfantul Nectarie iti multumesc ca m-ai redat vietii din nou cand stiu ca mai aveam doar 2 luni de trait, asa cum simteam si cum au spus si medicii. Multumesc ca mi-ai trimis ingeri salvatori la timp, multumesc pentru ca esti langa noi tot timpul. Te rog Sfinte ajuta-ne si acum, tu stii ce ne doare si nu ne lasa.
  J
  07.02.2020
  Dumnezeu sa miluiasca pe toata lumea cu ajutorul sfintilor, vreau sa marturisesc una din multele minuni facute de Sfantul Nectarie, Maica Domnului si toti sfintii: dupa un pacat facut de mine pacatoasa cu voie dar farà cap, dupa un bebè ingeras, am inceput sa citesc 40 de zile acatistul Sfantului Nectarie si am ramas din nou insarcinata, la foarte putin timp dupa ce am terminat de citit.

  Vreau sa va rog sa aveti credinta si nadejde in DUMNEZEU ca oricat de pacatosi am fi tot ne iubeste daca avem macar un pic de parere del rau, multumesc Doamne, multumesc Sfinte Nectarie, multumesc tuturor Sfintilor!
  Alexandra
  07.02.2020
  Sfantul meu drag iar m-a ajutat ca de fiecare data am trecut prin multe încercări, soțul meu nu muncește de câteva luni m-am rugat mereu dar poate nu din tot sufletul iar ieri dimineață cu lacrimi in ochi am strigat din tot sufletul sa mă ajute să-și găsească și el de munca și aseară minunea nu a întârziat să apară. L-a sunat cineva si astăzi a inceput munca mulțumim din tot sufletul sfinte Nectarie Sfântul meu drag.
  Patricia
  07.02.2020
  Sfantul meu drag iar m-a ajutat ca de fiecare data am trecut prin multe încercări, soțul meu nu muncește de câteva luni m-am rugat mereu dar poate nu din tot sufletul iar ieri dimineață cu lacrimi in ochi am strigat din tot sufletul sa mă ajute să-și găsească și el de munca și aseară minunea nu a întârziat să apară. L-a sunat cineva si astăzi a inceput munca mulțumim din tot sufletul sfinte Nectarie Sfântul meu drag.
  Giani
  07.02.2020
  Revin cu o alta marturisire, Sfantul nostru mare protector al familiei desi i se puse diagnosticul de tumoare la genunchi sotului meu, rugaciunile si ungerea cu mir de la Sfantul Nectarie din Grecia, rugaciunile Parintelui Popa Viorel de la Tropsaisar Constanta, a facut ca rezultatul la CT sa nu fie atat de rau cum ne speriasem si chiar medicul care ne pusese diagnosticul sa fie uimit de rezultat si sa-si ceara scuze ca ne a pus pe jar. Desi zilele trecute ma rugam pentru acest rezultat, acum vin sa multumesc si sa va indrum sa nu va indoiti de ajutorul Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem mare facator de minuni si a Domnului Iisus si a Maicii Domnului. Doamne ajuta tuturor
  Anicuta
  07.02.2020
  Multumesc, Sfantului Nectarie, pentru ajutorul pe care mi l-a dat. A fost o vara cu multe probleme dar cu ajutorul Sfantului Nectarie le am depasit cu bine. Multumesc Tie, Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni!
  Veronica
  07.02.2020
  Revin cu o noua marturisire asa cum am promis. Intai de toate vreau sa precizez ca Sfantul Efrem este ocrotitorul familiei mele, care s a rugat Domnului ca sa am un copil, dupa o sarcina pierduta la 5 luni.

  Aflandu ne in Grecia in concediu, fetita (1,3 luni) a facut o reactie alergica la un aliment si s-a umplut de bubite si pete rosii pe fata, care s au agravat de la ora la ora. Ne-am speriat foarte tare, ne era tare frica ca un soc anafilactic, intr-o tara straina. Am sunat la compania de asigurari, ne-au spus ca nu au un spital cu care colaboreaza in zona si ne-au sa mergem la un centru in statiune. Ne-am tot gandim ce sa facem, eu eram in panica, vroiam sa plec in Romania, sotul nu era de acord ca sa plecam cu ea asa pe drum. Am inceput sa ma rog la Maica Domnului, Sfantul Efrem, Sfantul Gheorge, ingerasi, Sfantul Nectarie, am citit rugaciuni si nu a durat mult si ma anunta sotul ca pe plaja este un medic pediatru roman care ne poate ajuta. Ne-a explicat ce avem de facut si ne-am mai linistit.

  Cateva minunte mai tarziu vine o doamna la noi acasa si ne aduce mir si aghiazma de la Sfantul Nectarie direct din Eghina. Atunci am inteles ca Sfintii sunt cu noi si totul va fi bine. In 2 ore deja la ochiul drept trecusera bubitele.

  In 3 zile fetita avea fata curata. Ne-a ferit Dumnezeu de alte complicatii, prin rugaciunile Sfintilor. Multumim, Doamne! Multumim si pentru raspunsurile bune la analize!
  Simona
  07.02.2020
  Nu stiu de unde sa incep sa marturisesc despre ajutorul dat de Sfantul Nectarie, deoarece multe sunt minunile ce le-a facut pentru familia noastra. Am sa enumar doar cateva.

  In primavara aceasta m-am imbolnavit foarte tare si timp de o saptamana am avut o durere de ureche si gat ce devenise complet insuportabila. M-am trezit de durere din somn, si nemaistiind ce sa fac, am inceput sa citesc acatistul sfantului din pat, extenuata fiind de atata durere si nesomn. Dupa 4 condace am adormit din nou, iar dupa doua ore, cand m-am trezit durerea era complet dusa. Inainte de aceasta facusem deja o tura de antibiotice tari si multe alte pastille si cu nimic nu-mi trecuse. A mai durat doua saptamani sa-mi revin complet, dar nu am mai avut acea durere insuportabla.

  Sfantul ne-a ajutat sa ne gasim de lucru si pe mine si pe sotul meu. In doua ocazii diferite, sotul meu s-a rugat sa primeasca o anumita slujba (era foarte prost platit si intr-un serviciu cu mult sub nivelul lui de educatie – doctorat in medicina). In prima instanta, i s-a trimis un email spunandu-i-se ca nu a fost selectat. Fara sa-si piarda increderea, cand a primit decizia, dar suparat desigur, s-a rugat din nou la Sfatul Nectarie si in cateva zile l-au sunat inapoi si i-au dat acea pozitie. In a doua situatie, a aplicat in cadrul aceleasi companii pentru o alta slujba, de data aceasta de director global de imuno-oncololgie si i-a fost oferita pozitia. Cand sa finalizeze tranzitia, cineva mai sus pus i-a facut pe cei care i-au oferit slujba sa-si retraga oferta, spunand ca nu are suficienta experienta pentru a fi pe o pozitie globala. Va dati seama cat de distrus a primit vestea. In loc sa deznadajduiasca, imediat dupa acel telefon s-a rugat din nou Sfantului Nectarie ( de obicei citim al doilea acatist al sfantului). Imediat ce a terminat acatistul, o alta persoana din cadrul companiei, care auzise ce s-a intamplat, l-a sunat si la intrebat daca nu vrea sa aplice in departamentul lor, tot pe functie de director de imuno-onclogie , dar pe toata America, in loc de pozitie globala. Desigur ca a reusit sa primeasca a doua pozitie si acum uitandu-ne in urma, ne dam seama ca aceasta pozitie este mult mai buna decat cea globala, caci ar fi calatorit prea mult (noi locuim in S.U.A). Sfantul Necatarie a stiut mai bine decat noi de ce avem nevoie.

  Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine sa reusesc sa imi gasesc o slujba mai buna. Eram tare suparata deoarece un coleg imi facea tot felul de probleme, aprope zilnic, la lucru. Deoarece era deja insuportabila situatia, am aplicat pentru o slujba la un nivel mult mai jos decat ce aveam deja, numai ca sa ma scap din acel department si de acel coleg. Directorul de program, cand a primit CV-ul meu si mi-a vazut educatia si experienta, a ramas placut impresionat si m-a intebat daca nu as vrea sa aplic pentru alta slujba, pe care ei inca nu o scosesera la concurs. O pozitie extrem de bine platita cu mult, mult, mult mai sus de unde eram si unde aplicasem initial. In tot acest timp eu ma rugam la Sfantul Nectarie sa ma ajute sa pot indura calvarul de la acel om, stiind ca Sfantul Nectarie a suferit mult de la oamenii rai din jurul lui. Iata ca Sfantul, nu numai ca m-a scos din acea situatie si am nimerit niste colegi fantastici la noua pozitie, dar mi-a dat o slujba ce nici prin cap nu mi-ar fi trecut vreodata ca as putea-o avea. Dupa cum am spus, multe sunt minunile sfantului in viata noastra, acestea sunt doar cateva exemple. Pe langa Sfantul Nectarie ii avem mijlocitori pe Maica Domnului, Sfanta Parascheva, Parintele Arsenie Boca, Sfintii Efrem, Sfantul Ioan Maximovici, Sfantul Mina, Sfantul Pantelimon si multi altii.
  Mihaela
  07.02.2020
  Vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ca m-a ajutat de nenumarate ori. Prima data mama mea facuse un accident vascular celebral (AVC), doctorii erau foarte rezervati in ceea ce o priveste, unii chiar sustineau ca nu e AVC ci anevrism cerebral si trebuie interventie chirurgicala pe creier ceea ce nu se putea face in orasul unde locuim noi ci intr-un centru universitar unde exista sectie de neurochirurgie, interventie care ar fi fost cu mare risc la varsta ei (aproape 70 ani). Doctorii erau nesiguri in a pune un diagnostic concret, aproximativ o saptamana nu au stabilit un diagnostic. Disperata fiind am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie, Sfantului Pantelimon si Sfantului Spiridon, citind acatistele lor seara de seara. In cele din urma tomograful si RMN-ul mamei mele a ajuns la un profesor universitar neurochirurg care a stabilit clar diagnosticul- AVC, si a rugat colegii sai din orasul meu natal sa trateze ca atare cazul mamei mele. Ea a inceput sa isi revina, dupa 3 saptamani s-a ridicat si a facut cativa pasi, a fost externata si am continuat recuperarea acasa. Cu ajutorul Lui Dumnezeu si a Sfintilor Nectarie, Pantelimon si Spiridon mama si-a revenit, umbla si se descurca singura, gateste ba mai mult mai trebaluieste prin gradina. Multumesc Sfinte Nectarie pentru minunea de a o salva pe mama mea!
  Gabriela
  07.02.2020
  Sfântul Nectarie alături de Sfântul Părinte Arsenie sunt cei care îmi protejează și ajută familia, indiferent de situatie. Cei doi Sfinți au ,,intrat" în viața mea ,,întâmplător " în urma cu vreo 11 ani. Mai exact, în timp ce căutam pe internet diferite informații am găsit un articol despre Sfântul Nectarie ( mărturisesc că până atunci nu auzisem nicăieri de El). Ceva m- a atras să citesc articolul amintit, aflând astfel că este cel care vindecă diferite boli, ajută la găsirea unui loc de muncă, oferă ajutor și alinare tuturor celor care se roagă lui. Am cautat in zilele următoare acatistul Sfantului și am început sa- l citesc frecvent. Astfel, am rămas însărcinată și El a fost cel care m- a vegheat pe toată durata sarcinii, dar și la naștere. Am nascut o fetita frumoasă și sănătoasă, în doar 3 ore și foarte usor a decurs totul. Un an și jumătate mai târziu, l- a un control de rutină mi s- a descoperit un Papa Nicolau modificat. Am început să staruiesc in rugăciune și ajutorul nu a încetat să apară, repetand testul, fără să fac nici un tratament rezultatul a fost foarte bun. Tot în acea perioadă l- am descoperit si pe Părintele Arsenie, apoi pe Sfântul Ioan Rusul și Sfântul Efrem. Mă rog în permanență acestor Sfinți dragi, Maicii Domnului, iar raspunsurile nu se lasă așteptate. Le mulțumesc în fiecare clipă pentru ajutorul oferit, de-a lungul timpului, si îi rog cu smerenie și nădejde că-mi vor proteja familia si de-a acum înainte.
  Anonim
  07.02.2020
  Vreau sa marturisesc si eu o minune a Sfantului Nectarie pe care l-am descoperit de curand citind diferite postări. Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie din Eghina pentru a ma ajuta sa ies din niste stari de depresie, anxietate, frica, pe care le am de ceva timp si deja am simtit de indata ajutorul lui si al Sfantului Efrem. Apoi de fiecare data cand intampinam o problema si chemam in gand ajutorul lui, nu intarzia sa apara. Continui sa citesc Acatistul pentru a reusi sa trec intru-totul peste aceste stari urate.
  Alina
  07.02.2020
  Vă scriu pentru a mărturisi minunile săvârștite de Sfântul Nectarie și de Sfântul Ioan Rusul în familia mea: tatăl meu, în vârstă de 81 ani, suferă de vasculită, boală autoimună care i-a atacat rinichii si plămânii. Este internat în spital din data de 14 august 2019, iar medicii au fost foarte rezervați până acum câteva zile când i-au spus că va pleca pe picioarele lui din spital. Face dializă, este dependent de oxigen, dar cu ajutorul Domnului va fi externat saptamâna viitoare. M-am rugat permanent Maicii Domnului, Sfântului Nicolae, Sfântului Nectarie, Sfântulului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Spiridon, Sfântului Mina. I-am promis Sfântului Nectarie că, dacă tata se va recupera, voi mărturisi minunea și voi merge în Eghina.

  O altă minune săvârșită de Sfântul Nectarie este vindecarea mea: am mai avut probleme digestive, dar în luna iulie a.c. dezechilibrele au fost mai grave decât în trecut, am fost la medic, chiar am chemat salvarea. După aceasta am rămas cu o teamă, iar o lună am mâncat în cea mai mare parte doar orez fiert, carne fiartă și grisine, însă problemele, deși nu erau violente, nu se rezolvau…am început să mă dau de 3 ori pe zi cu ulei din Grecia, de la candela Sfântului Nectarie și a Sfântului Efrem cel Nou, iar curând starea de disconfort a trecut și acum mănânc normal.

  Băiatul meu a avut niște probleme dentare, cu o interventie chirurgicală în luna ianuarie a acestui an, iar la radiografia de control (după 6 luni), făcută în luna iulie, cu ajutorul Domnului, totul a ieșit bine, iar dintele se recuperează.

  Mulțumesc Maicii Domnului, Sfântului Nicolae, Sfântului Nectarie, Sfântulului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Spiridon, Sfântului Mina, Sfântului Pantelimon, Sfintei Paraschiva, Sfintei Filofteia, Sfântului Antonie cel Mare, Sfântului Fanurie.

  Doamne ajută tuturor! Amin!
  Andrada
  07.02.2020
  Va împărtășesc aceste minuni, pentru a va da puterea de a crede in puterea Lui Dumnezeu ! Sfântul Nectarie este un sfânt bun, blând și rezervat! In primul rând, a ascultat rugăciunile familiei mele, când in 2014 ne-am confruntat cu o gravă problema de sănătate a fratelui meu! Atunci, Sfantul Nectarie și-a făcut prezenta in viața noastră, și intr-un timp scurt a început a lucra in însănătoșirea fratelui meu! Revenind in 2019, ii multumesc Lui Dumnezeu ca fratele meu este sănătos, și Sfântului Nectarie ca ne-a fost grabnic ajutător! In acest an, la începutul lunii Septembrie, am început sa am probleme cu banii, iar pana pe data de 7 Septembrie, trebuia sa achit 750€, altfel nu reușeam sa intru intr-un examen! Cu câteva zile înainte nu găseam nici-o cale de scăpare, și am început sa citesc acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, rugându-l sa găsească o rezolvare pentru problema mea! M-am rugat și la Sfântul Ierarh Nicolae, care m-a ajutat nespus de mult! Nu in ultimul rând am citit și Acoperământul Maicii Domnului! Pe data de 5 Septembrie, un prieten, m-a ajutat cu 1000€, așadar am rezolvat problema și am trecut cu bine examenul! Ii multumesc Lui Dumnezeu și tututor Sfinților grabnic ajutători! Sfântul Ierarh Nectarie , este iubitor și ajutător dacă avem încredere!
  Anonim
  07.02.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem pentru ajutorul oferit. Ieri noapte, fetita mea a inceput sa tuseasca aproape incontinuu. I6am dat siropuri, pastilute pentru gat si tot tusea. Nu se putea odihni si eram in toiul noptii. Am uns-o cu ulei de la Sfantul Nectarie, si in cateva minute s-a linistit si s-a putut odihni pana dimineata. Multumesc Sfintii mei dragi! Va rog sa-l ajutati si pe sotul meu sa obtina locul de munca dorit. Multumesc! Sanatate si credinta tuturor!
  Mihaela
  07.02.2020
  Sfântul Nectarie m-a ajutat de fiecare data sa depășesc starea de rău pe care am avut-o, nu era ceva grav, dar nu mă mai simțeam om, nici la rugăciune nu mă mai puteam concentra, după acatistul Sfântului Nectarie, mă simțeam mai ușoară, eram altcineva, chiar am simțit acea eliberare din boala apăsătoare.
  Maria
  07.02.2020
  Sfântul Nectarie m-a ajutat de fiecare data sa depășesc starea de rău pe care am avut-o, nu era ceva grav, dar nu mă mai simțeam om, nici la rugăciune nu mă mai puteam concentra, după acatistul Sfântului Nectarie, mă simțeam mai ușoară, eram altcineva, chiar am simțit acea eliberare din boala apăsătoare.
  Claudia
  07.02.2020
  Vreau sa marturisesc inca o minune pe care a facut-o si astazi Sfantul Nectarie! Ma numesc Maria si cu ajutorul Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului cu toti sfintii, am avut parte de o mare bucurie. In luna iunie am dat un examen foarte important la care nu stiam daca il puteam trece, nu eram pregatita dar m-am presentat la examen farà ca cineva din familie mea sa stie.

  Doar cu rugaciune si cu mare speranta la Sfantul Nectarie m-am prezentat. Pe toata durata examenului aproximativ 8 ore scris si oral, simteam un ajutor linga mine. Cuvintele i-mi veneau in memorie farà sa mi explic.

  La sfarsitul lucrari am uns foile de la examen cu Sfantul Mir de la Manastirea Eghina iar astazi am aflat rezultatul: admis.

  Sunt sigura ca numai Sfantul meu drag Nectarie mi-a fost alaturi si mi-a luminat mintea in acel moment. Nu am cuvinte cum sa pot sa ii multumesc ca si de data aceasta mi -a ascultat ruga.
  Maria
  07.02.2020
  Vreau sa marturisesc inca o minune pe care a facut-o si astazi Sfantul Nectarie! Ma numesc Maria si cu ajutorul Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului cu toti sfintii, am avut parte de o mare bucurie. In luna iunie am dat un examen foarte important la care nu stiam daca il puteam trece, nu eram pregatita dar m-am presentat la examen farà ca cineva din familie mea sa stie.

  Doar cu rugaciune si cu mare speranta la Sfantul Nectarie m-am prezentat. Pe toata durata examenului aproximativ 8 ore scris si oral, simteam un ajutor linga mine. Cuvintele i-mi veneau in memorie farà sa mi explic.

  La sfarsitul lucrari am uns foile de la examen cu Sfantul Mir de la Manastirea Eghina iar astazi am aflat rezultatul: admis.

  Sunt sigura ca numai Sfantul meu drag Nectarie mi-a fost alaturi si mi-a luminat mintea in acel moment. Nu am cuvinte cum sa pot sa ii multumesc ca si de data aceasta mi -a ascultat ruga.
  Cristina
  07.02.2020
  Doresc sa va aduc si eu Cristina pacatoasa marturia mea dar nu în ultimul rând un simplu si sincer multumesc Maicutei Domnului, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Mare mucenic Efrem cel nou, Sfintei Xenia, Sfantului Mare Mucenic Mina, ca mult ajutor sufletesc si trupesc am primit!

  Stim cu totii ce vremuri grele traim, dar cu ajutorul puterilor ceresti reusim sa depasim multe si diferite greutati. Am fost ajutata într-o problema serioasa de sanatate unde tocmai astazi am avut un raspuns pozitiv si un diagnostic într-o situatie cu care ma confruntam de un an jumate, Slava Tie Doamne!

  Ungandu-ma cu mir si rugându-ma la Sfantul Nectarie mi-a trecut un disconfort fizic care îl aveam lunar, aproape mereu. Doar prin mila bunului Dumnezeu si ajutorul Sfintilor nostri dragi l-am cunoscut pe viitorul meu sot, credeti ca se poate cu staruinta în rugaciune si mai ales sa nu lipsim de la Sfanta Liturghie, sa ne spovedim ori de câte ori putem sau simtim nevoia.

  Dragilor prin mila si mijlocirea Sfintilor nostri dragi, Bunul Dumnezeu ne ajuta! Sa ne rugam doar sa ne dea forta si putere în a starui în rugaciune, caci stim foarte bine, de cele mai multe ori intampinam diferite piedici sau nu avem forta sau vointa necesara în a spune sau a citi o rugaciune, acatist, etc.

  Citesc cu drag marturiile de pe acest minunat site, îmi dau putere, speranta, credinta. Stiu, nu am relatat în detalii starile sufletesti prin care am trecut si sincer au fost momente de disperare, neputinta. Nu am relatat în detalii situatiile prin care am trecut, locul de munca, singuratatea si altele dar doar cu ajutorul Maicutei Domnului si Sfantului Nostri dragi am trecut peste si nu am fost lasata fara ajutor.

  Bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii nostri dragi sa va ajute si sa va binecuvânteze pe voi pe toti, pe toti cei care ii cheama ii striga în rugaciune si pe mine mare pacatoasa Cristina. Slava lui Dumnezeu pentru toate.
  Raluca
  07.02.2020
  Doresc sa va aduc si eu Cristina pacatoasa marturia mea dar nu în ultimul rând un simplu si sincer multumesc Maicutei Domnului, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Mare mucenic Efrem cel nou, Sfintei Xenia, Sfantului Mare Mucenic Mina, ca mult ajutor sufletesc si trupesc am primit!

  Stim cu totii ce vremuri grele traim, dar cu ajutorul puterilor ceresti reusim sa depasim multe si diferite greutati. Am fost ajutata într-o problema serioasa de sanatate unde tocmai astazi am avut un raspuns pozitiv si un diagnostic într-o situatie cu care ma confruntam de un an jumate, Slava Tie Doamne!

  Ungandu-ma cu mir si rugându-ma la Sfantul Nectarie mi-a trecut un disconfort fizic care îl aveam lunar, aproape mereu. Doar prin mila bunului Dumnezeu si ajutorul Sfintilor nostri dragi l-am cunoscut pe viitorul meu sot, credeti ca se poate cu staruinta în rugaciune si mai ales sa nu lipsim de la Sfanta Liturghie, sa ne spovedim ori de câte ori putem sau simtim nevoia.

  Dragilor prin mila si mijlocirea Sfintilor nostri dragi, Bunul Dumnezeu ne ajuta! Sa ne rugam doar sa ne dea forta si putere în a starui în rugaciune, caci stim foarte bine, de cele mai multe ori intampinam diferite piedici sau nu avem forta sau vointa necesara în a spune sau a citi o rugaciune, acatist, etc.

  Citesc cu drag marturiile de pe acest minunat site, îmi dau putere, speranta, credinta. Stiu, nu am relatat în detalii starile sufletesti prin care am trecut si sincer au fost momente de disperare, neputinta. Nu am relatat în detalii situatiile prin care am trecut, locul de munca, singuratatea si altele dar doar cu ajutorul Maicutei Domnului si Sfantului Nostri dragi am trecut peste si nu am fost lasata fara ajutor.

  Bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii nostri dragi sa va ajute si sa va binecuvânteze pe voi pe toti, pe toti cei care ii cheama ii striga în rugaciune si pe mine mare pacatoasa Cristina. Slava lui Dumnezeu pentru toate.
  Raluca
  07.02.2020
  Imi cer scuze Sfinților mei ocrotitori: Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie, Maicutei Domnului, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul l Părinte Arsenie Boca pentru ca am întârziat cu mărturisirea minunilor care s-au petrecut în viața , datorită Sfinților mei ocrotitori: imi doream mult o icoană a Sfantului Efrem cel Nou, anul trecut cand am fost in Grecia la Nea Makri am ajuns in jurul prânzului si era inchis , n-am avut de unde sa cumpăr, dar anul acesta am primit-o cadou de la fina mea care a ajuns la Nea Makri, fără ca ea sa stie ca mi-o doresc.

  Cu Sfantul Nectarie, cu Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Parinte Arsenie Boca am icoane, m-a ajutat la toate examenele, printre care și unul foarte greu la o doamnă profesoara foarte exigenta, la care au picat multi si am luat o notă buna Am luat tema de licenta la doamna profesoară la care am vrut, tot cu ajutorul Sf Efrem cel Nou.

  Alta data, intr-o seara soțul meu s-a simțit foarte rau, am ajuns la urgente, dar a fost foarte greu pentru soțul meu până am ajuns si i s-au administrat calmante, i-am rugat pe toti Sfinții mei ocrotitori sa-l mai calmeze si intr-adevar s-a mai liniștit, apoi nu știau ce are si ne-a tot plimbat prin mai multe cabinete, dar tot cu ajutorul Sfinților mei ocrotitori am ajuns la medicul care trebuia si i-a stabilit diagnosticul si i-a prescris tratamentul corespunzător, iar acum Slava Domnului ca este bine.

  La fel si cu fetele m-au ajutat Sfinții mei ocrotitori, cand făceau febra mare si ceda foarte greu, am fost plecați în concediu in afara tarii si uneia dintre fete i-a fost rau, am ajuns la urgente acolo, am avut asigurare medicală, dar tot datorita Sfinților mei ocrotitori am intalnit un medic bun si in general tot personalul medical de acolo , i-au administrat calmante si o perfuzie si astfel s-a simțit mai bine si ne-am continuat concediul.

  Multumesc inca o data Sfinților mei ocrotitori pentru ca imi sunt alături mereu si ma ajuta în toate problemele pe care le întâmpin. Rugați-va neîncetat Maicii Domnului si Sfinților care mijlocesc pentru noi la Bunul Dumnezeu si ajutorul va veni negreșit, chiar dacă noi suntem nevrednici si păcătoși! Slava Tie, Doamne! Doamne ajuta!
  Anonim
  07.02.2020
  Azi noapte fetitei mele i s-a facut rau, cu stari de voma. M-am speriat pentru ca nu mai facuse niciodata in 4 ani asa. M-am rugat Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie sa o ajute si sa-l aline durerile de burtica. I-am dat medicamete, apa, nimic nu putea sa tina saracuta in stomac. Am uns-o cu ulei si dupa o perioada s-a linistit. Multumesc Sfintii mei dragi. Azi a fost mai bine. Sper sa si revina complet. Credeti si rugati-va din inima si minunile se intampla. Doamne ajuta tuturor.
  Oana
  07.02.2020
  Bună ziua! Vreau să mărturisesc minunile pe care Sfântul Nectarie le-a făcut în viața noastră, sunt căsătorită și multi ani nu am putut avea copii, doctori multe tratamente nimic nu a dat rezultate, până într-o zi când cineva mi-a spus de Sfântul Nectarie și am început să citesc acatistul și să mă rog pentru a avea copii, am și promis Sfântului că va purta numele lui, am citit acatistul iar minunea nu sa lăsat așteptată La scurt timp am aflat că sunt însărcinată, acum am 2 copii (cel mare Nectarie și cel mic Ioan) pentru care mulțumim Domnului și Sfântului Nectarie! Mulțumim Maicii Domnului, Sfântului Nectarie și Sfântului Ioan pentru tot! Dumnezeu sa vă ajute!
  Elena
  07.02.2020
  Sotul meu are diabet si s-a lovit la ureche avand o rana care nu se mai inchidea. L-am dat cu fel de fel de alifii dar degeaba. Intr-o zi mi-am propus sa citesc 40 zile Acatistul Sfantului Nectarie. Va rog sa ma credeti ca inca din a doua zi am primit raspuns la rugaciunea mea! Slava Sfantului Nectarie!
  Petronela
  07.02.2020
  Am început sa citesc acatistul Sfântului Nectarie si înainte să ajung la 20 de zile, Sfantul mi-a dăruit cea ce am cerut, un loc de munca, sanatate mie si familiei mele. M-a ajutat ori de cate ori i-am cerut. Rugati-va Sfantului, fiindcă e grabnic ajutator. Mulțumesc Sfinte Nectarie, Sfinte Nicolae, Sfinte Efrem cel nou, Măicuță Domnului,Iisuse Hristoase
  Valentina
  07.02.2020
  De curand am avut o interventie chirurgicala si un rezultat al biopsiei nu tocmai placut, am fost cu moralul la pamant. Nu mai aveam chef de viata, nu ma puteam descurca singura din cauza taieturii foarte mari, ma vedeam neputincioasa si asta ma enerva teribil. Am mers la duhovnicul care mi-a fost profesor in liceu, mi-a citit ceva pentru liniste, cateva rugaciuni si am stat de vorba cu el despre tot ce ma apasa.

  La toata convorbirea noastra, mi-a aratat parintele la un moment dat ca a fost martor Sf Nectarie, icoana lui fiind pusa intre mine si parinte in momentul in care am stat de vorba (pur si simplu asa s-a nimerit..sa sta alaturi de ea). Dupa ce mi-a ascultat povestea, parintele a hotarat sa-mi faca cadou icoana, o primise si el intr-un moment in care nu statea foarte bine cu sanatatea, am luat o acasa si m-am rugat la ea. Intr-o saptamana m-am putut descurca singura si mi-am revenit complet.
  Cristina
  07.02.2020
  Αs dori sa va marturisesc si eu cum m-a ajutat Sfantul Nectarie, desi sunt din Romania, nu auzisesem de acest Sfant. Pana nu m-am mutat in Grecia, in urma casatoriei (nici o persoana foarte credincioasa nu eram/si probabil ca nici acum nu sunt, comparativ cu ce vad in jur).)

  Auzind de la atatia romani, serviciul nostru presupune contact cu turisti de oriunde/ca se duc in Egina, am decis cu sotul meu sa ne ducem si noi, doar asa pentru binele nostru, al familiei. Numai ca totul a fost cu un scop dinainte pregatit fara ca noi sa stim! Dupa cativa ani, vine vestea peste noi ca mama are cancer care invadase si sistemul limfatic! Ceva "obisnuit" in familia mea pe partea materna. Deznadejde, certuri, nu vroia operatie pentru ca stia ca finalul era acelasi

  In final decide sa se opereaze la un centru privat in Bucuresti cu ajutor banesc din partea mea si a sotului. Face si sedinte de chimioterapie etc. (trece prin niste etape cel putin "ciudate." In toata perioada eu il rugam pe Sfantul Nectarie sa aiba grija de ea si in anul urmator calvarului, cand ies si ultimele analize ok,ii propun sa vina impreuna cu tata, la Sfantul sa-i multumeasca.

  De atunci totul e bine cu mama (au trecut 4 ani) si bineinteles ca de atunci, pe 8 noiembrie suntem toti 4 acolo. Anul acesta, cu voia lui Dumnezeu si a Sfantului Nectarie, ne vom duce iar, de data asta vom fi 5! Si asta tine de minunea pe care a facut-o Sfantul cu noi (eu si sotul meu nu puteam avea copii, o varsta inaintata amandoi si cateva probleme).

  Mentionez ca nu vroiam copii de cand ma stiu (poate pentru ca a trebuit sa-mi cresc fratiorul, in adevaratul sens al cuvantului, si stiam cat de greu e, poate pentru ca nu vroiam niciodata sa mai am asemenea obligatie, si mai ales frica de un alt cancer si sa-mi oblig copilul sa aiba grija de mine,si multe altele.

  Oricum, ideea e ca trecusera mai bine de 10 ani de cand ma stabilisem in Grecia, sotul ma tot cicalea,si intr-un final am cedat. Probabil a fost voia Domnului asa, cert e ca degeaba incercam, nu puteam ramane cu problemele noastre. Am decis sa apelam la o clinica din atena pentru ivf.(foarte multi bani, stres si sanse minime iar terapia hormonala ma speria) dar am vorbit cu Sfantul Nectarie amandoi ca vom incerca numai o data (nu ne-am fi putut permite financiar inca o incercare) si ca daca voi ramane, copilul ii va apartine. Si trebuie sa recunosc eu ma rugam si Sfintei Marii,dar sotul meu a decis un singur nume.

  Ideea e ca in dimineata in care ne duceam pentru transferul embrionar, in taxi-ul pe care l-am folosit, pe bordul masinii era o iconita din plastic a Sfantului. Stateam in fata, pentru ca eram ametita, aveam stari de voma si greata din cauza tratamentului si cum l-am vazut am inteles ca e cu noi. Am avut o sarcina foarte grea per total dar am nascut in august 2018 un inger de fata: Nectaria.

  Am botezat-o in saptamana Sfantului la o biserica care are bucati din moastele Sale..noi locuim in Grecia continentala,nu am putut ajunge in insula anul trecut,fiind fata prea mica si soacra mea in varsta ,nu putea calatori pt a face botezul in insula,cum vroiam.

  Dar anul asta ca are un an, vom merge toti 5 in Egina sa-i multumim din nou Sfantului Nectarie pentru ca e langa noi tot timpul si ne protejeaza. Sunt multe de scris: pe sotul meu l-a scapat de o pneumonie foarte rea, pe fratele meu de o operatie la coloana dictata de niste "macelari de doctori", pe tatal meu l-a scos cu bine din 2 operatii cu terapie intensiva si multe din viata de zi cu zi).

  Nu stiu de ce Sfantul Nectarie a considerat sa ne ajute familia si sa ne calauzeasca si pe cei din Romania si pe cei din Grecia, dar trebuie sa ii multumesc si in scris, asa cum cere de la toti cei pe care ii ajuta. Iti multumesc Sfinte Nectarie ca existi si ca impreuna cu Sfanta Maria va rugati pentru pacatele noastre la Domnul.
  Maria
  07.02.2020
  Copilul meu de 11 ani avea o rana în cap pe pielea capului urata. Imi era frica dar inainte sa merg la doctor am rugat pe Sfantul Nectarie, am citit acatistul si cu Sfantul mir ungeam si scadea rana ciudata. In cateva zile, pielea capului devenit curata si am simtit ajutorul Sfantului Nectarie si voluntarilor ce mi-au trimis uleiul acasa.
  Anonim
  07.02.2020
  Ii mulțumesc Maicii Domnului și Sf Nectarie pentru liniștea sufleteasca și pentru faptul ca m-au ajutat sa îmi pun gândurile în ordine. După ce am ajuns la Mănăstirea Radu Vodă din București, am reușit sa iau decizia corecta legata de casnicia mea și altfel mi-am recăpătat liniștea în casa și în suflet.
  Andreea
  07.02.2020
  Nu stiu cum sa incep, rugati-va la Sfantul Nectarie si El o sa va ajute mereu. De luni citesc acatistul Sfântului Nectarie, si azi sotul meu a trecut cu bine peste o operatie de hernie de disc. Trebuie sa credem mereu ca primim ajutor daca ne rugam. La anul imi doresc sa ajungem la biserica din Eghina (Grecia), la Mormantul Sfantului , si sper ca o sa ma ajute in continuare pentru a gasi un job. Sa ne rugam mereu.
  Gina
  07.02.2020
  Ma numesc Gina și pot spune am trecut peste o depresie cu ajutorul Sfantului Nectarie Mulțumesc lui și tuturor Sfintilor prentru ajutorul dat, nu uitați, rugați-vă și credeți ca minunile exista. Băiatul meu s-a vindecat de hepatita B cu ajutorul lui Dumnezeu.
  Simona
  07.02.2020
  Mărturisesc cu ceva intârziere ajutorul și sprijinul oferit in permanenta de Maica Domnului cea grabnic ascultătoare și ajutătoare, a folosului duhovnicesc primit dupa citirea Paraclisului Maicii Domnului si Acatistului Maicii Domnului Vindecătoarea (Pantanassa-Împărăteasa a toate, vindecătoarea cancerului), preoților care au mijlocit cu rugăciunile lor si sfinții cerului si ai pământului la care m-am rugat in momente grele- Sfântul Nectarie cu ale sale sfinte moaște făcătoare de minuni si cu uleiul sfințit de la a sa icoană, Sfântul Efrem cel Nou, Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, Sfintilor Mărturisitori Ilie Lăcătușu, Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu, Sfantul Mare Mucenic Mina, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Nicolae, Sfantul Ciprian, Sfintii Doctori fără de arginți Pantelimon, Epictet si Astion.

  Toți acești sfinți și-au desăvârșit lucrarea și harul dumnezeiesc în familia mea! Mama avand un nodul pulmonar cu imagini limfoganglionare situate langa, apăreau active la rezultatul PET CT, doctorii crezând că sunt metastaze pulmonare. Dupa operatie, probele extirpate nefiind defapt metastaze, nodulul fiind destul de izolat, nu apucase sa se extinda fiind totusi de natura maligna, dar plecand de la primul diagnostic de cancer colo-rectal în urma cu 2 ani (cu rezultat foarte bun după operatie, fără celule tumorale adică tot o MINUNE), iar acum dupa spusele doctorilor, având șanse foarte ridicate de prelungire a vieții continuând pentru orice siguranta cu 6 sedinte de chimioterapie.

  In timpul ambelor operatii nu aș fi rezistat psihic dacă nu aș fi alergat în brațele Domnului, a Maicii Sale și ale sfinților, citind acatistele și mergând la Mănăstirea Radu Vodă, unde se află moaștele Sfantului Nectarie și Sfantului Efrem cel Nou, la a doua operație nimerind chiar în timp ce se citea Acatistul Sfantului Nectarie.

  Nădăjduiesc in continuare la Bunul Dumnezeu, Măicuța Sa, Sfintele Taine ale Bisericii și toți sfinții să o ajute în același chip minunat să treacă cu bine și peste această încercare!
  Olga
  07.02.2020
  Ma numesc Olga și vreau sa dau mărturie ajutorului Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților fără de arginți printre care este și Sfantul Nectarie. Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut în anul 2 de facultate (2006). Am fost student la Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Și cum toamna orașul Iași se îmbracă în haine de sărbătoare, hramul orașului, Sărbătoarea Sfintei Paraschiva (una din Sfintele care o simt mereu în viață mea prin ajutorul ei), stand în coada imensa care se formează de credincioși ca să se închine la moaștele Sfintei am cunoscut o domnișoară care stătea în fața mea și îmi dăruiește un acatist: Acatistul Sfantul Nectarie. Eu bineînțeles pana la moment nu am știut de Sfânt.

  Ea mi-a spus ca este Sfântul ajutător și tămăduitor de cancer, la momentul respectiv nici nu prea știam multe nici despre boală. Tot ea îmi spune ca anul acesta sunt aduse și părticele din Moaștele Sfântului Nectarie și putem sa ne închinăm. Vreau sa menționez ca în fiecare an de Sărbătoarea Sfintei Paraschiva de la Iași când sunt scoase moaștele afara spre închinare se obișnuiește sa se aducă și moaște spre închinare ale altor sfinți tămăduitor și ajutători. Am primit carticica cu Acatist bucuroasă și curioasa sa aflu mai multe. De atunci pe lângă alte Acatiste pe care le aveam în colțișorul cu icoane aveam și acatistul sfântului Nectarie.

  După terminarea facultății am mers în București și ne-am angajat( eu și sora și alte prietene). În București am aflat ca este chiar o bisericuță cu moaștele Sfântului. Între timp mi-am întărit și îmbogățit cunoștințele despre viata și minunile Sfântului Nectarie. Sfântul Nectarie face parte din viata mea și a familie mele. Ele ne-a fost și este mereu alături și la bine și la greu.

  În 2016 tata a avut Accident Vascular Cerebral cu paralizie pe partea stânga a corpului. Rugăciunile intense la Bunul Sfânt și Măicuţa Domnului mijlocitorii noștri la Bunul Dumnezeu l-au pus pe picioare. În 5-6 săptămâni el mergea singur. În 2017 mama este diagnosticata cu Cancer la san. Bunul Dumnezeu, Maică Domnului și Sfantul Nectarie nu ne-au lăsat nici acum. A urmat chimioterapie, operație și radioterapie, toate cu rugăciune și credința în ajutorul cerului și Sfântului Nectarie. Azi mama se simte bine, este mereu sub observația medicilor, cu analize și controale periodice.

  Și nu în ultimul rand o minune a Sfântului Nectarie pe care trăit-o eu. Fiind însărcinată cu a doua fetiță ca și cu prima in timpul sarcinii m-am străduit mereu sa citesc Paraclisul Maicii Domnului, rugăciuni și Acatiste ale Sfintilor. Citeam care îmi nimereu la mâină. Recunosc nu am citit foarte des acatistul Sfântului. Sora îmi spunea citește mereu acatistul Sfântului Nectarie,eu când citeam când mai uitam. Cu ajutorul Domnului s-a apropiat și termenul nașterii. Inițial la ultimul control copilul era poziționat cu capul în sus nu cu capul în jos cum trebuie sa fie poziționat bebe ca să se nască, ceea ce presupunea operație cezariana.

  Cu o zi înainte de terenul de operație de cezariana, când am făcut controlul, fetița era în poziția bună ca să se nască singura. Bineînțeles medicii m-au felicitat și trimis acasă ca să așteptăm nașterea naturala când o sa fie bebe pregătit. (Menționez ca am născut în Viena, Austria unde locuim cu familia. Aici au prioritate nașterea naturală se intervine cu operație doar când decide doctorul ca este necasar nu dacă vrea mama ). M-am rugat mereu la Domnul și la Sfânt ca să nasc natural deoarece ma temeam mult de operație. După vreo 2 săptămâni fetita nu dădea semne ca ar vrea sa se nască. Deja o săptămână după termen, eu am început sa îmi fac griji deja, îmi era și greu. Și în seara de 16 spre 17 aprilie îngenunchez și citesc și paraclisul Maicii Domnului și acatistul Sfântului Nectarie știind ca el este ajutator femeilor însărcinate și al durerilor de naștere.

  Ei vreau sa va zic căci a doua zi a venit pe lume a doua minunea a noastă pe nume Maria, o fetita sănătoasă și frumoasă. Am avut o naștere foarte ușoară. În 20 minute fetita s-a născut. Totul a decurs foarte ușor și repede. Doctorul fără de arginiti Sfantul Nectarie m-a ajutat. A fost destul doar sa îl rog și el nu întârziat sa vina în ajutor. Sfântul Nectarie ne este alături și ne asculta rugăciunea mereu și o duce mai departe la Domnul în fiecare zi din viata noastră și varsă minuni din belșug. Bucură-te Sfinte Nectarie, mare făcător de minuni. Slăvit fie Domnul și Sfinții lui.
  Alina
  07.02.2020
  Ma numesc Olga și vreau sa dau mărturie ajutorului Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților fără de arginți printre care este și Sfantul Nectarie. Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut în anul 2 de facultate (2006). Am fost student la Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Și cum toamna orașul Iași se îmbracă în haine de sărbătoare, hramul orașului, Sărbătoarea Sfintei Paraschiva (una din Sfintele care o simt mereu în viață mea prin ajutorul ei), stand în coada imensa care se formează de credincioși ca să se închine la moaștele Sfintei am cunoscut o domnișoară care stătea în fața mea și îmi dăruiește un acatist: Acatistul Sfantul Nectarie. Eu bineînțeles pana la moment nu am știut de Sfânt.

  Ea mi-a spus ca este Sfântul ajutător și tămăduitor de cancer, la momentul respectiv nici nu prea știam multe nici despre boală. Tot ea îmi spune ca anul acesta sunt aduse și părticele din Moaștele Sfântului Nectarie și putem sa ne închinăm. Vreau sa menționez ca în fiecare an de Sărbătoarea Sfintei Paraschiva de la Iași când sunt scoase moaștele afara spre închinare se obișnuiește sa se aducă și moaște spre închinare ale altor sfinți tămăduitor și ajutători. Am primit carticica cu Acatist bucuroasă și curioasa sa aflu mai multe. De atunci pe lângă alte Acatiste pe care le aveam în colțișorul cu icoane aveam și acatistul sfântului Nectarie.

  După terminarea facultății am mers în București și ne-am angajat( eu și sora și alte prietene). În București am aflat ca este chiar o bisericuță cu moaștele Sfântului. Între timp mi-am întărit și îmbogățit cunoștințele despre viata și minunile Sfântului Nectarie. Sfântul Nectarie face parte din viata mea și a familie mele. Ele ne-a fost și este mereu alături și la bine și la greu.

  În 2016 tata a avut Accident Vascular Cerebral cu paralizie pe partea stânga a corpului. Rugăciunile intense la Bunul Sfânt și Măicuţa Domnului mijlocitorii noștri la Bunul Dumnezeu l-au pus pe picioare. În 5-6 săptămâni el mergea singur. În 2017 mama este diagnosticata cu Cancer la san. Bunul Dumnezeu, Maică Domnului și Sfantul Nectarie nu ne-au lăsat nici acum. A urmat chimioterapie, operație și radioterapie, toate cu rugăciune și credința în ajutorul cerului și Sfântului Nectarie. Azi mama se simte bine, este mereu sub observația medicilor, cu analize și controale periodice.

  Și nu în ultimul rand o minune a Sfântului Nectarie pe care trăit-o eu. Fiind însărcinată cu a doua fetiță ca și cu prima in timpul sarcinii m-am străduit mereu sa citesc Paraclisul Maicii Domnului, rugăciuni și Acatiste ale Sfintilor. Citeam care îmi nimereu la mâină. Recunosc nu am citit foarte des acatistul Sfântului. Sora îmi spunea citește mereu acatistul Sfântului Nectarie,eu când citeam când mai uitam. Cu ajutorul Domnului s-a apropiat și termenul nașterii. Inițial la ultimul control copilul era poziționat cu capul în sus nu cu capul în jos cum trebuie sa fie poziționat bebe ca să se nască, ceea ce presupunea operație cezariana.

  Cu o zi înainte de terenul de operație de cezariana, când am făcut controlul, fetița era în poziția bună ca să se nască singura. Bineînțeles medicii m-au felicitat și trimis acasă ca să așteptăm nașterea naturala când o sa fie bebe pregătit. (Menționez ca am născut în Viena, Austria unde locuim cu familia. Aici au prioritate nașterea naturală se intervine cu operație doar când decide doctorul ca este necasar nu dacă vrea mama ). M-am rugat mereu la Domnul și la Sfânt ca să nasc natural deoarece ma temeam mult de operație. După vreo 2 săptămâni fetita nu dădea semne ca ar vrea sa se nască. Deja o săptămână după termen, eu am început sa îmi fac griji deja, îmi era și greu. Și în seara de 16 spre 17 aprilie îngenunchez și citesc și paraclisul Maicii Domnului și acatistul Sfântului Nectarie știind ca el este ajutator femeilor însărcinate și al durerilor de naștere.

  Ei vreau sa va zic căci a doua zi a venit pe lume a doua minunea a noastă pe nume Maria, o fetita sănătoasă și frumoasă. Am avut o naștere foarte ușoară. În 20 minute fetita s-a născut. Totul a decurs foarte ușor și repede. Doctorul fără de arginiti Sfantul Nectarie m-a ajutat. A fost destul doar sa îl rog și el nu întârziat sa vina în ajutor. Sfântul Nectarie ne este alături și ne asculta rugăciunea mereu și o duce mai departe la Domnul în fiecare zi din viata noastră și varsă minuni din belșug. Bucură-te Sfinte Nectarie, mare făcător de minuni. Slăvit fie Domnul și Sfinții lui.
  Dan
  07.02.2020
  Am fost depistat cu melanom malign in spate, care la extirpare s-a constatat indicele Braslow 1,2. Am fost chemat la rezectia ganglionilor santinela, unde la scintigrafia radioactiva s-au constatat doi inghinali dreapta si doi inghinali stanga . Dupa efectuarea rezectiei din zona operatiei si implicit la ganglioni santinela s-a procedat la biopsia acestora . Bineinteles ca m-am rugat la Ocrotitorul meu Sfantul Nectarie, care cu vointa lui Dumnezeu a facut ca nici unul din ganglionii santinela sa nu fie metastazati.Trebuie sa mai adaug aici chiar cu riscul de a fi considerat nebun de unii ca acest minunat Sfant , in perioada celui de intai control aflandu-ma intr-o stare dintre somn si atipire Sfantul Nectarie a aparut in fata mea spunand cu voce blajina : CREDINTA TE VA VINDECA ! repetand aceasta de trei ori . Nu in ultimul rand la cel de al doilea control cand a aparut din nou teama l-am visat pe Sfantul Nectarie cum statea pe patul din cabinetul unde eram controlat anual si ma mustra de ce ma tem in timp ce doctorita imi spunea ca totul este bine. Uimirea si infiorarea care imi dainuie in suflet au facut ca tot ce am vazut si auzit in vis , incepand de la cuvintele doamnei doctor, continuind cu pozitia si asezarea dumneaei cu pozitia si asezarea mea m-au cutremurat si bineinteles ca in secunda imediat urmatoare am privit spre patul de consultatie, pentru ca singurul lucru diferit de vis era ca Sfantul Nectarie nu era asezat pe pat in pozitia sezut, cu fata spre mine. Aceste lucruri mi-au demonstrat puterea tamaduitoare si grabnic ajutatoare a Sfantului Nectarie pentru cei cu credinta in Dumnezeu.

  Multumesc Sfinte NECTARIE si sa-l cinstim cei credinciosi ca pe un dumnezeiesc slujitor al lui HRISTOS, ca izvoraste bogate tamaduiri celor ce striga cu evlavie : Slava lui Hristos Celui ce te-aslavit ! Slava Celui cde minunat te-a aratat ! Slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.
  Ina
  07.02.2020
  Vreau sa-i mulțumesc Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou si Sfântului Nectarie ca mi-au venit in ajutor azi, cind mi s-a stricat laptopul, stiu ca pare o prostie, dar cu el imi fac meseria. Desi l-am resetat de citeva ori, nu imi recunostea tastatura, care se desprinde si m-am intristat foarte mult. Cind am venit acasa, am pus icoana Sfântului Efrem cel Nou pe el si pandativul Sfântului Nectarie, si i-am rugat din tot sufletul meu, sa faca cumva, sa mearga laptopul cind il deschid. Va spun, cand am deschis laptopul hibrid, mi-a recunoscut tastatura! Nu-mi vine sa cred! Va mulțumesc Sfintii mei de suflet, ingerii mei! Iti mulțumesc Sfinte Nectarie si Efrem cel Nou pentru grabnicul ajutator! Rugati va neincetat!
  Catalina
  07.02.2020
  Marturisesc o alta minune si mare ajutor a Sfintilor Nectarie si Efrem. Primesc o veste neimbucuratoare in legatura cu un document important pentru mama. Astept aproape sigura ca vor fi probleme. In timpul in care persoana care mi-a dat vestea trebuia sa vina acasa pentru a discuta ma rog neincetat Sfintilor sa nu fie complicat si Bunului Dumnezeu sa ma ajute sa gasesc o solutie daca vor fi probleme. Sanatatea mamei tine de acel document. Soseste persoana cu pricina, mi-aduce toate hartiile in regula, e totul rezolvat, si dintr-o data totul pare atat de simplu. Le multumesc Sfintilor care continua sa ne binecuvanteze existenta prin prezenta lor. Fie laudat Numele Domnului!
  Delia
  07.02.2020
  Vreau să aduc mulțumire Sfântului meu de suflet, Sfântului Nectarie, Preacuratei Născătoare de dumnezeu , Împărăteasa Cerului al Pământului și inimilor noastre si bunului Dumnezeu pentru toate binecuvantarile, binefacerile si izbavirile din diferite necazuri. Pe Sfântul Nectarie l-am cunoscut in Eghina, copil fiind si de atunci ma rog lui oti de cate ori simt nevoia. M-a scos din multe incurcaturi si situatii delicate. M-a ajutat de fiecare data fie in gasirea unui loc de munca fie in rezolvarea problemelor. Ba chiar mi s-a aratat in vis cand aveam cea mai mare nevoie si eram chinuita de diverse intrebari. Acm recent am nascut o fetita. La nastere m-am rugat sa ma ajute sa trec cu bine pests si sa o ajute si pe fetita mea . Si ce credeti ? cand m-am dus sa o vad in salonul bebelusilor icoana sfântului stătea discret pe un perete. Mi s-a umplut de bucurie inima pentru ca stiam ca nu e coincidență ci chiar Sfântul era acolo si avea grija de ea .
  Florentina
  07.02.2020
  As vrea sa fac si eu o marturisire, despre ajutorul dat de Mântuitorul nostru, Maica Domnului si a Sfantului Nectarie. În luna Februarie am fost în Ierusalim, la Mormântul Sfant , iar mai apoi minunile au început sa apara în viata mea! Am gasit un serviciu de care sunt foarte multumita. Rugati-va neîncetat si nu va îndoiti de puterea Lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului! Iti multumesc Doamne pentru tot!
  Maria
  07.02.2020
  As vrea sa va spun ca Sfantul Ierarh Nectarie m-a ajutat sa trec un exam de care ma temeam ca nu il voi trece deoarece fiind panicata, am uitat totul. Chiar si faptul ca trebuia sa ma schimb de uniform pe care o aveam in timpul examenului, am uitat sa o schimb dupa, fiind prea emotionata dupa examen.

  Iar cand am iesit afara din examen, doua doamne care erau parte din examen, erau afara fumau. Iar uniform era o crierie prin cate puteai fi respins la acest examen. Dar dupa cateva luni am aflat cu mare surprindere, ca am trecut de acest examen. I-a fost grabnic ajutator tatalui bolnav de cancer. Totul datorita Sfantului Nectarie.Multumesc Sfinte Ierah Nectarie pentru minuni le din viata noastra. Slava Domnului!
  Corina
  07.02.2020
  Doresc sa relatez ajutorul Sfântului Nectarie. Acum sase luni în urma investigațiilor medicale mi s-a depistat un macronodul la tiroida. Am fost programata pentru operatie. M-am rugat cu toată ființă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Mantuitorului Iisus Hristos, Sfantului Nectarie, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ioan Rusul și Părintelui Arsenie Boca. După sase luni am fost operata, m-am simțit bine din a doua zi. Cea mai grea parte a fost așteptarea rezultatului biopsiei. După trei săptămâni de la operație am primit rezultatul cu lacrimi în ochi, nodulul nu era malign. Multumesc Sfintului Nectarie pentru ajutor.
  Georgiana
  07.02.2020
  Buna seara, doresc sa mai marturisesc o minune pe care a facut-o Sfantul Nectarie, Preacurata Maica Domnului si Sfantul Efrem pentru mine si familia mea. Bunica mea a fost internata in spital dupa ce a suferit un accident vascular cerebral si nu raspundea la nici un tratament sa dea semne ca isi va reveni, medicii fiind rezervati in privinta ei iar noi am inceput sa ne gandim la tot ce e mai rau. Am inceput sa ma rog intr-o seara Sfantului Nectarie, sa citesc Acatistul punandu-mi toata increderea in el. In seara respectiva l-am visat ca statea pe pat langa bunica mea dar nu stiam cum sa interpretez acest vis. A doua zi am primit vestea ca bunica era deja mult mai bine. M-am bucurat! Minunile exista daca ne rugam!! Doamne Ajuta si sa nu incetam sa ne rugam si sa multumim pentru toate!
  Andrei
  07.02.2020
  Buna seara, doresc sa mai marturisesc o minune pe care a facut-o Sfantul Nectarie, Preacurata Maica Domnului si Sfantul Efrem pentru mine si familia mea. Bunica mea a fost internata in spital dupa ce a suferit un accident vascular cerebral si nu raspundea la nici un tratament sa dea semne ca isi va reveni, medicii fiind rezervati in privinta ei iar noi am inceput sa ne gandim la tot ce e mai rau. Am inceput sa ma rog intr-o seara Sfantului Nectarie, sa citesc Acatistul punandu-mi toata increderea in el. In seara respectiva l-am visat ca statea pe pat langa bunica mea dar nu stiam cum sa interpretez acest vis. A doua zi am primit vestea ca bunica era deja mult mai bine. M-am bucurat! Minunile exista daca ne rugam!! Doamne Ajuta si sa nu incetam sa ne rugam si sa multumim pentru toate!
  Remus
  07.02.2020
  Buna ziua, ma numesc Remus Stefan din Brasov nevazator de gradul 1. Doresc sa ii multumesc Sfantului Ierarh Nectarie, pentru implinirea dorintei de a avea ulei din candela care arde langa racla cu sfintele sale moaste! Acesta dorinta mi-a fos implinita la cateva zile de cand am inceput sa fac paraclisul si acatistul Sfantul Nectariei! Doar gandindu-ma in timpul unei discuti telefonice cu un preot slujitor a unei biserici din Bucuresti mi-a venit in gand sa il rog daca poate sa ma ajute cumparandu-mi o sticluta cu mir de la manastirea Radu Voda, dar findu-mi rusine nu i-am mai spus dorinta mea. Dar acum o saptamana povestind unei prietene despre minunile Sfantului Nectarie intrand si aceasta pe pagina pentru a se convinge si ea la randul ei de minunile de Sfantului Nectarie! Accesand pagina sa vazut postarea prin care eram anuntati cei care doresc ulei din candela care ardea langa racla postelor Sfantului Nectarie! Multumesc Sfantului Nectarie pentru implinirea dorintei si ascultarea rugaciunilor!Iti multumesc Sfinte Nectarie! Pentru gandul bun trimis bunei mele prietene Monica care mi-a facut cunoscute minunile tale! Multa sanatate tuturor rugati-va Sfantului Ierarh Nectarie si acesta va veni intr-un ajutor!
  Eugenia
  07.02.2020
  Vreau sa marturisesc pentru ca am primit ajutor de la Sfanta Maria, Iisus si de la Sfintii la care ma rog Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rusul. M-am rugat sa ajung in Grecia si am ajuns la ei sa ma inchin. Ma ajuta in diferite situatii de boala, etc .Ma rog in continuare pentru rezolvarea unei situatii familiale. Am sa o cinstesc pe Maica Domnului, pe IISUS si pe sfintii cat voi trai ei sunt sprijin pentru noi si nu in ultimul rand pe parintele nostru Arsenie Boca.
  Florentina
  07.02.2020
  Sfantul Nectarie este unul din sfintii pe care ii tin langa inima mea, am fost nevoita sa fac o operatie la coloana vertebrala, l-am chemat pe Sfantul Nectarie sa vina cu mine in sala de operatie si sa imi ajute sa scap de durerile insuportabile Acum, la trei luni de la operatie ma simt minunat, m-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul indiferent de problema care am avut-o, a fost mereu langa mine. Iarta-ma Sfante Nectarie si toti ceilalti sfinti pe care va chem ca mijlocitori ca nu ma rog cat ar trebui si ca uneori cad in deznadejde dar sunt om si sunt slab.
  Oana
  07.02.2020
  Imi cer iertare Sfântul Nectarie și Maicii Domnului pentru nesăbuință și vreau să mărturisesc încă o minune de-a Sfântului Nectarie pentru noi! Băiețelul meu avea o tuse foarte urâtă și tusea într-una și ne mai știind ce sa fac, m-am rugat Sfântului Nectarie să îl ajute și să îl ocrotească, după câteva minute tusea sâcâitoare sa oprit că prin minune! Mulțumesc Sfântul Nectarie și Maicii Domnului! Doamne ajută și zi binecuvântată!
  Cristina
  07.02.2020
  Pe Sfântul Nectarie îl știu de vreo 5 ani, atunci am avut un necaz mare și el m-a ajutat sa merg mai departe, de atunci a tot făcut minuni pentru mine și familia mea, însă anul acesta am citit acatistul Sfântului Nectarie 40 de zile și m-am rugat Sfântului pentru un job soțului și dacă era cu putință și pentru un bebeluș, noi de doi ani tot încercam să avem un bebe dar cred că nu era momentul, revenind la acatist, când mai aveam de citit o săptămână cred, soțul meu a obținut jobul pe perioada nedeterminata și la 2 săptămâni după vestea buna din partea soțului aflu și că sunt însărcinată . Mulțumesc Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni !
  Maria
  07.02.2020
  Incep prin ai multumi Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul dat de cand l-am cunoscut. A fost de fiecare data alaturi de mine si cei pentru care m-am rugat. Bunul Sfant mi-a ascultat durerile si m-a sprijinit intotdeauna. Cele mai recente rugaciuni au fost indreptate catre Sfantul Nectarie acum un an de zile cand m-am rugat sfantului sa ne daruiasca un alt copilas noua dar si cumnatei mele.

  Minunea s-a intamplat simultan, ambele ramanand insarcinate la o mica distanta de timp. Anul asta in aprilie si cumnata in luna iunie am adus pe lume 2 baitei sanatosi.

  De asemenea, bunul Sfant ne-a ajutat si in perioada cand bebelusului nostru i-a aparut pe corp si eczema, din cauza careia a fost foarte nelinistit. Dupa ce am citit acatistul si l-am uns cu mir de la Sfantul Nectarie adus de o buna prietena de la Manastirea Radu Voda, eczema i-a disparut. Desi mai are perioade cand apare, copilul nu este atat de nelinistit si doarme mai bine.

  Nu sunt cuvinte de multumire indeajuns pentru tot ajutorul acordat de-a lungul timpului noua pacatosilor. In tot ceea ce facem, Sfinte Nectarie, ajuta-ne si fii alaturi de noi!
  Geanina
  07.02.2020
  In anul 2006, m-am măritat, eu fiind din Timișoara și soțul din Pitești, m-am mutat în casa soțului la Pitesti. Mărturisesc ca nu prea aveam cunoștințe despre Sfinți, soțul meu avea un mic altar. Intr-o zi, am făcut curat la altar și am găsit o iconiță mică în care era un călugăr. Pe iconiță nu scria nimic, am sărutat-o si am zis: Sfantule, nu știu cine ești, dar ai grijă de noi. (precizez ca eram și însărcinată).

  După un timp, 2 sau 3 ani, am ajuns la București la Manastirea Radu Vodă ca sa ne rugam la Sfantul pentru sănătate. In anul 2013, m-am îmbolnăvit foarte grav, menigita, eram cu un picior în groapă. Soțul meu mergea și se ruga la Sfantul Nectarie la Manastirea Radu Vodă eu fiind internată la Matei Balaș . Intr-o Duminică m-a dus soțul cu mașina la Manastirea Radu Vodă ca să mă împărtășesc și m-am rugat Sfantului să mijloceasca la Dumnezeu pentru mine pentru a-mi da zile să cresc copii.

  Cu ajutorul Sfantului, după 2 luni am iesit din spital vindecată, soțul meu promisese că vom merge la Manastirea Sfantului de pe insula Eghina ca să mulțumim Sfantului. După un an, mi-a făcut surpriză și a cumpărat bilete pentru pelerinaj de ziua Sfantului. Ajunși in Eghina, in seara de priveghere, am stat la rand sa ne închinăm la capul Sfantului, mai era o persoană înaintea mea. Venise un călugăr și a luat racla cu capul Sfantului. Am început să plang și ziceam Sfantul e supărat pe mine și am ieși în lateral și ce credeți a trecut în fața mea călugărul cu capul Sfantului.

  Am mers după el, soțul meu era langă mine iar la un momen dat, pe o parte și pe alta, era lumea cu lumanări aprinse iar atunci am înțeles că e procesiunea. Nu îmi venea să cred ca sunt in spatele călugărului care ducea racla cu capul Sfantului . Langa noi erau jandarmii, au început să bată clopotele. In catedrala mare, era plin de oameni iar un sobor de călugări au pus racla spre inchinare , am ajuns ne-am închinat, am mai stat 2 ore și ne-a dus la hotel.

  Patronul era Roman, am vorbit si ne-a cazat iar cand am ajuns în cameră era frig. Ii spusesem soțului, nu știu cu dormim că e cam frig, am scos noi din geanta să mancăm ceva și de o data se aude poc și toată camera era cu apă pe jos.

  Am coborat la recepție și i-am zis patronului ce s-a intamplat. A venit și a zis luați bagajul si veniti cu mine, ce credeți ne-a dus în apartamentul lui, era o căldură , vă dați seama cum arata de frumos și cand dau cu ochii de portretul Sfantului Nectarie . A doua zi, toată lumea se plangea că a fosta frig și eu îi spuneam soțului , ai văzut ce primire ne-a făcut Sfantuletul, cum a lucrat să nu dormim în frig.

  Am ajuns la biserică și părintele, care era cu grupul, ne-a dus pe toți sa vedem chilia părintelui in care a trăit. Deasupra usi, era același portret pe care îl găsisem în apartamentul patronului de hotel. Cand am intrat, a inceput sa ne povestească părintele și la un momendat ne-a arăta o icoană unde era parintele și ne spune: aici e parintele care a trecut la Domnul. Cand am văzut, nu îmi venea să cred, era icoana care am zis: Sfantule, nu știu cine ești, dar ai grijă de noi. După atația ani, am aflat că eram Sfantul meu drag Nectarie .

  În biserică nu mai putea intra, era foarte multă lume, am vorbit de afara și i-am zis imi pare rău ca nu pot sa mai ajung la tine pentru a- imi lua la revedere. Parintele din grup a zis sa mergem sa nu pierdem feribotul. Ajunși în port restul gruplui, au mers după suveniruri iar eu am văzut în depărtare o biserică și i-am zis soțului și la încă două persoane care le-am cunoscut în pelerinaj: haideți să mergem și noi la biserică aia pană vine feribotul .

  Am ajuns în fața bisericii, era plin de lume, erau cu fata spre mare și i-am zis soțului: oare ce face lumea aia acolo pe scarile bisericii cu spatele la biserică și față la mare și el a zis : cred că o fi vreun eveniment cu avioane ceva. Ne-am văzut de drum, am trecut pe langă ei și am intrat să ne închinăm în biserică. Cand să ieșim se aud clopotele și cand am ieșit ce credeți: venise procesiunea cu capul Sfantului și au oprit exact în fața mea. Am început să plang, nu îmi venea să cred și am zis, nu am putut eu să intru, să îmi i-au rămas bun dar a venit Sfantului la mine.

  Asta e povestea mea, mă bucură faptul că am si înregistrări și poze de la Sfantul de acasă, Sfantuletul meu iubit.
  Diana
  07.02.2020
  Daca ati stii ce fericita sunt in fiecare zi cand mai citesc o marturie relatata pe forum. O citesc si zambesc, reamintindu-mi inca o data de Minunile Sfantului Meu. Vreua sa va relatez trairile mele. Am reusit sa merg in casa Sfantului anul acesta, sa ma rog, sa ma ajute, sa imi revin din niste stari de anxietate si insomnii. A fost asa de bine incat nu imi mai venea sa vin acasa. Eu stau in State si pentru mine sa merg la Sfantul meu e cel mai perfect de cand am fost in Grecia, ii simt prezenta mereu, cand mi-e greu, strig catre el si cate Maica Domnului si ma ajuta! M-am rugat in taina lui sa imi gasesc un loc de munca dupa ce am terminat scoala si cand nu ma asteptam mai putin. Am gasit un loc de munca si m-au angajat in 3 zile. A fost ceva de neimaginat! Il simt mereu langa mine si la bine si la greu, m-am obisnuit atat de mult cu el in viata mea incat e ca si cum face parte din familia mea! Iar Eghina e locul meu de incarcare in fiecare an! Multumesc Sfantul meu drag pentru tot ce imi dai si ca mijlocesti pe Langa Maica Domnului ascultarea rugaciunii mele!
  A.
  07.02.2020
  Daca ati stii ce fericita sunt in fiecare zi cand mai citesc o marturie relatata pe forum. O citesc si zambesc, reamintindu-mi inca o data de Minunile Sfantului Meu. Vreua sa va relatez trairile mele. Am reusit sa merg in casa Sfantului anul acesta, sa ma rog, sa ma ajute, sa imi revin din niste stari de anxietate si insomnii. A fost asa de bine incat nu imi mai venea sa vin acasa. Eu stau in State si pentru mine sa merg la Sfantul meu e cel mai perfect de cand am fost in Grecia, ii simt prezenta mereu, cand mi-e greu, strig catre el si cate Maica Domnului si ma ajuta! M-am rugat in taina lui sa imi gasesc un loc de munca dupa ce am terminat scoala si cand nu ma asteptam mai putin. Am ggasit un loc de munca si m-au angajat in 3 zile. A fost ceva de neimaginat! Il simt mereu langa mine si la bine si la greu, m-am obisnuit atat de mult cu el in viata mea incat e ca si cum face parte din familia mea! Iar Eghina e locul meu de incarcare in fiecare an! Multumesc Sfantul meu drag pentru tot ce imi dai si ca mijlocesti pe Langa Maica Domnului ascultarea rugaciunii mele!
  Ionela
  07.02.2020
  Daca ati stii ce fericita sunt in fiecare zi cand mai citesc o marturie relatata pe forum. O citesc si zambesc, reamintindu-mi inca o data de Minunile Sfantului Meu. Vreua sa va relatez trairile mele. Am reusit sa merg in casa Sfantului anul acesta, sa ma rog, sa ma ajute, sa imi revin din niste stari de anxietate si insomnii. A fost asa de bine incat nu imi mai venea sa vin acasa. Eu stau in State si pentru mine sa merg la Sfantul meu e cel mai perfect de cand am fost in Grecia, ii simt prezenta mereu, cand mi-e greu, strig catre el si cate Maica Domnului si ma ajuta! M-am rugat in taina lui sa imi gasesc un loc de munca dupa ce am terminat scoala si cand nu ma asteptam mai putin. Am ggasit un loc de munca si m-au angajat in 3 zile. A fost ceva de neimaginat! Il simt mereu langa mine si la bine si la greu, m-am obisnuit atat de mult cu el in viata mea incat e ca si cum face parte din familia mea! Iar Eghina e locul meu de incarcare in fiecare an! Multumesc Sfantul meu drag pentru tot ce imi dai si ca mijlocesti pe Langa Maica Domnului ascultarea rugaciunii mele!
  Tatiana
  07.02.2020
  Daca ati stii ce fericita sunt in fiecare zi cand mai citesc o marturie relatata pe forum. O citesc si zambesc, reamintindu-mi inca o data de Minunile Sfantului Meu. Vreua sa va relatez trairile mele. Am reusit sa merg in casa Sfantului anul acesta, sa ma rog, sa ma ajute, sa imi revin din niste stari de anxietate si insomnii. A fost asa de bine incat nu imi mai venea sa vin acasa. Eu stau in State si pentru mine sa merg la Sfantul meu e cel mai perfect de cand am fost in Grecia, ii simt prezenta mereu, cand mi-e greu, strig catre el si cate Maica Domnului si ma ajuta! M-am rugat in taina lui sa imi gasesc un loc de munca dupa ce am terminat scoala si cand nu ma asteptam mai putin. Am ggasit un loc de munca si m-au angajat in 3 zile. A fost ceva de neimaginat! Il simt mereu langa mine si la bine si la greu, m-am obisnuit atat de mult cu el in viata mea incat e ca si cum face parte din familia mea! Iar Eghina e locul meu de incarcare in fiecare an! Multumesc Sfantul meu drag pentru tot ce imi dai si ca mijlocesti pe Langa Maica Domnului ascultarea rugaciunii mele!
  Mihaela
  07.02.2020
  Îi mulțumesc Sfântului Nectarie pentru că a stat aproape de fiica mea, elevă in clasele I-IV, in niste încercări foarte grele si foarte multe prin care a trecut de aproape doi ani de zile cu o colegă de clasă. Fetițele aveau conflicte copilărești, pe care eu am preferat să nu le iau foarte in serios, însă mamica celeilalte fetițe le dădea foarte multă importanță.

  Fetița mea era foarte mult acuzată că face lucruri pe care nu le făcea, pentru că cealalta fetiță mințea foarte mult acasă inventând diverse scenarii din care fiica mea iesea cu obrăjorul pătat. Chiar dacă sunt micuțe amândouă, a fost foarte greu pentru fiica mea si pentru mine să trecem prin toate situatiile acelea care au creat enorm de multa tensiune in casa noastră si in clasa de elevi.

  Doamna învățătoare intervenea uneori in conflictele lor, însă nu intotdeauna iesea adevărul la iveală, asa ca fiica mea si-a incasat timp de aproape doi ani, multe mustrări care nu i se cuveneau si cu care a trebuit sa învețe sa trăiască cumva... (si eu la fel...).

  De abia miercuri s-au clarificat lucrurile când mai multe mămici au confirmat că cealaltă fetiță face presiune psihică si pe alti copii, nu doar pe a mea. Am avut rabdare doi ani... si de abia joi am stat față in față cu familia celeilalte fetițe. A fost foarte greu pentru ca fetita cealaltă mintea chiar si in prezenta parintilor ei.

  Era însoțită de mama si tatal ei, pe când eu o cresc singură pe fiica mea, tăticul ei fiind mult timp plecat departe. Cand am plecat de acasa spre întâlnire, l-am rugat pe Bunul Dumnezeu, prin icoana Sfantului Nectarie, să ne însoțească si să îi tină loc de tătic copilului meu ca să nu simtă lipsa si sa reușim să plecăm de acolo cu problemele rezolvate.

  Sfantul Nectarie a fost cu copilul meu, pentru ca a vorbit singură in fața familiei celeilalte, foarte clar, foarte coerent, s-a "aparat" cu cuvintele ei mici fără sa fie nevoie sa intervin eu prea mult. In urma discutiei, fetitele s-au mai linistit, chiar daca celeilalte ii era rusine sa isi recunoască vina de față cu noi.

  Tensiunea s-a mai domolit, cealaltă mamica si-a dat seama ca de fapt mititica dumneaei o mintea mereu si fiica mea a respirat ușurată ca a iesit adevarul la iveală. Doi ani de tensiune, multe certuri, reproșuri si indoieli s-au sfarsit atunci cand Bunul Dumnezeu s-a îndurat de noi sa lase adevărul sa iasa la lumină. Doi ani in are Sfantul Nectarie a vegheat zilnic fetitele si a avut grijă de sufletelul mult incercat al fetiței mele, pentru că Sfântul stie bine cum s-a simțit fetița mea căci si El a răbdat atatea asupriri pe nedrept.

  Ii multumesc in gând si ii multumesc si aici, si pentru ca știu ca ii place, dar si pentru a vă aminti să nu deznadajduiti NICIODATĂ si, ori de câte ori treceți printr-o situatie mai complicată, să ii cereți Lui Dumnezeu si Sfintilor să vă însoțească in toate. Sunt cei mai buni "tătici "... vă puteti baza pe Ei cu răbdare si fără nicio îndoială! Si cel mai important, să nu lăsați greutățile să vă innegrească sufletul. Rugați-va sincer, cu sufletul curat, sa le lumineze Dumnezeu mintea celor care vor să vă facă rău. Cea mai sigură "armă " este adevarul si rabdarea.

  "Pe nedrept ai fost prigonit în Alexandria din pricina urzelilor diavolești, iar Tu ai purtat fără să te tulburi crucea răbdării, învățându-i pe cei prigoniți să se roage pentru prigonitorii lor și Domnului să-I cante Aliluia!
  Paula
  07.02.2020
  Si eu vreau sa marturisesc marele ajutor a Sfantului Nectarie si a Maici Domnului! Inainte de nasterea primului copil eram destul de speriata ,mai ales ca voiam sa nasc natural si am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie,am vizitat si Manastirea Rameti unde se afla particele din Sfintele Moaste si m.am rugat si Maicii Domnului sa ma ajute sa nasc usor si asa s-a si intamplat! Am avut durerile normale ale nasterii dar travaliul activ a durat putin bebe a venit pe lume repede si e voinica si sanatoasa, pentru care multumesc din suflet Bunului Dumnezeu ca ne ajuta atat de mult prin Sfinti. Si nu in ultimul rand multumesc si Sfantului Paisie Aghioritul ca mi-a venit in ajutor de atatea ori cu blandete si iubire. Multumesc Bunului Dumnezeu ca suntem sanatoase si eu si fetita si multumesc Maicii Domnului si tuturor Sfintilor ca ne ajuta atat de mult.
  Rodica
  07.02.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ca i-a dat baiatului meu servici.
  Geanina
  07.02.2020
  Slava lui Dumnezeu! Slava Maicii Domnului! Slava Tuturor Sfintilor!

  Doresc sa impartasesc cu voi toti o mare bucurie si realizare: am reusit la un examen la care imi doream din 2006 ( un examen greu, timp in care Dumnezeu a avut grija sa-mi dea toate experientele necesare pentru a ajunge aici).

  M-am rugat la Maica Domnului, Sfantului Efrem, Sfantilui Nectarie, Sfintei Paraschiva, Sfantului Mucenic Mina, Sfantului Dumitru, Sfantului Gheorghe si alti Sfinti dragi care de fiecare data cand am avut nevoie, m-au ajutat!

  Pe Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie i-am cunoscut de anul trecut si de atunci, de fiecare data cand le cer ajutorul, vin degraba si ma ajuta (sunt foarte multe exemple, unele pot parea mici si banale, dar de care avem nevoie).
  Tin sa precizez ca era foarte probabil sa nu ajung la acest examen azi, dar Sfantul Efrem m-a ajutat si in termen limita a asezat totul si am putut sustine examenul si am luat nota cea mai mare dintre toti candidatii (desi am avut indoiala ca nu voi promova).

  Rugati-va neincetat! Mari minuni fac Sfintii si Maica Domnului mijloceste cu usurinta ceea ce noi cerem! Aduceti Slava si multumire, fiti recunoscatori! Multumesc Doamne, Multumesc Maica Domnului, Multumesc Tuturor Sfintilor!
  Maria
  07.02.2020
  Anul trecut 2018 m-am rugat pentru o prietena-colega sa rămână însărcinată și nici după 40 zile a descoperit ca este însărcinată cu un băiețel : Nectarie. Și acum anul acesta merg iarăși să-i mulțumesc și să-i cer ajutor și pentru fata mea. Sfintul Nectarie marea îți este puterea Ta.
  Cornelia
  07.02.2020
  În urmă cu 11 ani am suferit de depresie atunci am citit in revista formula AS despre Sfantul Nectarie din Eghina, mare facator de minuni. Am cumparat Acatistul și l-am citit 40 de zile. De atunci îl citesc zilnic și îi mulțumesc nencetat pentru ocrotirea Sa. Acatistul Sfantului Nectarie din Eghina îl port cu mine. Mă ascultă și mă ajută tot timpul indiferent de situatie. De cîte ori am o problema, un necaz mă rog LUI iar EL mă ajută. Multumesc Sfinte NECTARIE pentru toata ocrotirea Ta.
  Ella
  07.02.2020
  Aș vrea să aduc sincere mulțumiri Sfântului nostru drag, Sfântului Părinte Nectarie, Sfântului Mucenic Efrem cel Nou și Sfintei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, precum și celorlalți Sfinți care mijlocesc pentru noi Bunului Dumnezeu.

  Sfântul Ierarh Nectarie are un loc aparte în inima mea, l-am cunoscut acum vreo 2-3 ani, cînd eram foarte deznădăjduită, în dorința de a avea un copilaș.

  A urmat o perioadă destul de dificilă pentru noi, soțul fiind nevoit să plece în străinătate, eu rămînînd în țară cu probleme de sănătate.

  După care au urmat 2 intervenții chirurgicale la doar 2 luni diferența între ele, dar care cu ajutorul sfinților mei dragi: Sfântului Nectarie și Sfântului Efrem cel nou au fost cu succes. În tot acest timp , citind acatistele Sfinților am simțit ajutorul și prezența lor, nelăsîndu-mă să cad în deznădejde.

  Însă, bunătatea și ajutorul Sfinților nu s-au oprit aici, după 6 luni de la ultima operație, s-a întîmplat marea minune în viața noastră: Am rămas însărcinată!

  Sarcina decurge bine, cu toate că au existat unele riscuri pentru bebe ( am hotărît să mergem la mănăstirea Radu-Vodă din București, să ne rugăm Sfântului Nectarie pentru pruncul nostru, luînd de acolo ulei sfințit și am continuat să citesc în fiece zi acatistul Sfântului și să mă ung cu ulei sfințit pe burtă).

  La următorul USG, medicul îmi spune că nu știe cum s-a întîmplat, însă nu mai există nici un risc pentru bebele nostru. Sunt sigură că acesta a fost ajutorul și răspunsul la rugăciunile noastre.

  Pentru aceasta doresc să le mulțumesc Sfinților noștri ocrotitori pentru toate cîte fac pentru mine și familia mea, le sunt profund recunoscătoare și cred cu tărie că și la nașterea, ce urmează în cîteva săptămîni îmi vor fi alături.

  Îmi doresc nespus de mult să ajung la mănăstirea Sfântului din Eghina, sper ca în viitor să pot realiza această dorință și să ajungem acolo împreună cu familia.

  Slavă ție, Sfinte Ierarhe Nectarie pentru toate cîte faci pentru noi!
  Simona
  07.02.2020
  Poate nu voi fi crezuta dar trebuie să mărturisesc sunt mama a trei copii însă al treilea copil are niste probleme de sănătate. Diana pentru mine este o minune de copil care de cand s-a nascut am vazut că are ceva special, privea icoanele de pe perete și gangurea la ele in timp le-a cerut si toată ziua vorbea cu ele.

  Am zis in sufletul meu că e un semn de la Dumnezeu să nu iau problemele ei de sănătate ca pe o palmă ci ca pe un beneficiu asa m-am apropiat mai mult de Dumnezeu si Sfinții Săi asa l-am descoperit pe Sfântul Nectarie la care mă rog in fiecare clipa a vietii mele să îmi vindece fetița, am tinut post 40 de zile iar în a 40 noapte l-am visat pe Sfântul Nectarie că eram la El cu fetița in brate iar fetița mea a spus Doamne Dumnezeul meu in acel vis Sfântul Nectarie mi-a spus sa merg la El să-l caut.

  Minuni au fost multe căci sincer vă spun că ori de câte ori fetița mea e bolnavă o ung cu ulei de la candela de la Sfantul Nectarie și puiutul meu iși revine .

  Fetița îi spune Bunicu la Sfantul Nectarie este autista si nonverbala dar acest cuvant il zice cu mare drag. Sper din suflet ca intr-o buna ZI să mergem in Eghina la Sfântul Nectarie.
  Iuliana
  07.02.2020
  Minunile din viața părințiilor mei, Stoica și Elena, făcute de Sfântul Nectarie.

  De ceva vreme am început să-l îndrăgim pe acest minunat Sfânt care apare din ce în ce mai des pe buzele tuturor cunoscuților noștri, pentru minunile făcute și prin implicarea lui în viața multora aflați la mare dificultate.

  Așa se face că în septembrie 2014 urma să mergem într- un pelerinaj în Grecia, la Sfântul Nectarie, pentru a-i prezența mulțumirile noastre pentru micile minuni pe care le-a făcut în viața noastră, fără să știm că vor mai urma alte minuni și mai mari decât până atunci.
  În acel an încă locuiam în Italia, iar părinții mei au decis să vină în vizită înainte de pelerinajul pe care urma să îl facem.

  La sfârșitul lunii august 2014, la invitația unor prieteni, am fost împreună cu aceștia la munte pentru a ne relaxa și a face un grătar.
  Momente frumoase de altfel, doar că după această plimbare tatăl meu a început să se simtă rău: frisoane, oboseală, stare în general rea. Am pus totul pe seama grătarului, că probabil nu a digerat bine mâncarea, dar nici pe departe nu ne gândeam că tatăl meu ar fi putut muri dintr-o clipă în alta, având o gravă problemă cu inima.

  Ca fost militar a avut pe toată durata carierei parte de activități fizice intense, cerute de meserie și deci nu ne-am fi putut imagina că inima lui suferise „în tăcere” deja de un infarct și că își crease canale de irigare proprii, doar cât să poată funcționa bine.

  Tatăl meu obișnuiește să facă zilnic Acatistul Sfântului Nectarie deja cu mult timp dinaintea acestor evenimente. Abia după cinci zile de stare de rău am decis în cele din urmă să mergem la urgență, pentru a vedea despre ce este vorba. Ajunși acolo, spre surprinderea noastră, doctorița care era de gardă s-a arătat foarte agitată și fiind foarte grăbită – noi încă neînțelegând de ce – printre rânduri mi-a spus că tatăl meu stă să facă un infarct.

  Din acest motiv am fost trimiși imediat cu ambulanța la un alt spital, de specialitate, unde urma să fie supus unei intervenții non-invazive: angioplastie coronariană. Ajunși acolo, am crezut și sperat că această intervenție îi va fi de ajutor și că va rezolva mică problemă pe care noi credeam că o are.

  Din păcate, doctorii au refuzat să meargă înainte cu această intervenție, deoarece riscau să îl piardă pe loc datorită canalelor adiacente realizare între timp de inimă. Așa se face că așteptarea a părut foarte lungă, dar speranța și încrederea în Sfântul Nectarie ne-a dat putere să sperăm că totul va fi bine...și așa a fost.

  Într-un târziu a urmat o operație pe inimă realizată cu foarte mare succes, în care i-au fost implantate tatălui meu patru by-pass-uri. Recuperarea a fost la fel de bună, totul a mers conform așteptărilor medicilor.

  Datorită celor întâmplate am fost nevoiți să amânăm pelerinajul pe care ni-l propusesem, fără să știm de fapt că va urmă o altă mare încercare și o altă minune prin care urma să trecem, de data aceasta cu mama.

  Au trecut mai bine de doi ani, în care din păcate nu am reușit să ajungem să-i mulțumim sfântului Nectarie la el acasă, în Grecia, ci doar vizitându-i sfintele moaște la Catedrala Patriarhală din București și la Mănăstirea Radu-Vodă, tot din București.

  La sfârșitul anului 2015, mai exact pe 9 noiembrie, de ziua Sfântului Nectarie, mama m-a anunțat că și-a descoperit un nodul la sânul stâng și că urmează să facă toate investigațiile necesare, pentru a vedea despre ce este vorba, ea având presentimentul că ceva nu e bine.

  Ulterior sosirii rezultatelor acestor investigații, care nu erau deloc optimiste, mama a făcut și o biopsie, pentru a ști cu siguranță, dacă acele rezultate se vor confirma în acest fel. Din păcate, rezultatul confirmat a fost un nodul malign.

  La o asemenea veste am reușit să ne păstrăm cumpătul și să înțelegem repede ce era de făcut. Au urmat apoi multe sesiuni de chemioterapie și radioterapie, însoțite de clipe de speranță, dar și de deznădejde, clipe de bucurie, dar și de frustrare.

  Timpul a trecut destul de repede, iar acum rezultatele sunt pe măsură: nu mai există urmă de celulă canceroasă și totul a reintrat în normal.

  Cu ajutorul Sfântului Nectarie, părinții mei au reușit să depășească aceste clipe de mare încercare și să ii dea slavă și mulțumire pentru toate câte a făcut pentru familia noastră.

  Slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, sfântului Nectarie și tuturor sfinților pentru toate!
  Laura
  07.02.2020
  Sfantul Nectarie, mare, bun și grabnic ajutător m-a vindecat și pe mine, spre bucuria mea de mamă care îmi cresc cu sănătate copiii.
  Am cit acatistul Sfântului, era acum aproape 5 ani și m-am rugat din inimă să am sănătate si să-mi văd copiii mari, la casele lor. Eram rău deznăzduită și Sfântul m-a ajutat, totul decurgând spre vindecarea mea. Ii mulțmesc din suflet și Il rog fierbinte să rămănă ocrotitorul familiei mele și a mea. Rugați-vă cu credință și Sfântul Nectarie vă va ajuta!
  Anonim
  07.02.2020
  Slava Sfantului Nectarie! Azi noapte fetita mea a inceput sa tuseasca foarte tare si fara intrerupere. Era noaptea tarziu si nu mai putea sa adoarma. Am uns-o cu ulei de la Sfantul nostru drag si s-a linistit, a dormit pana dimineata fara intrerupere. Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem au grija de familia mea, fapt pentru care le sunt recunoscatoare. Dumnezeu sa ne ajute si sa fim sanatosi. Ma rog in continuare pentru ajutor la un examen foarte important pentru mine si mai ales pentru sanatatea fetitei mele si a familiei mele.
  Mihaela
  07.02.2020
  Acum 7 ani, la 33 de ani, medicii au descoperit că am cancer mamar. Operatie, chimioterapie, tratament pentru un cancer triplu pozitiv, cu grad înalt de recidiva. Inainte de a afla că am cancer mă rugam Sfântului Nectarie sa-mi dea un copilas, neștiind că e grabnic ajutător și bolnavilor de cancer. Si, daca azi sunt vie și sănătoasă, e pentru că el a lucrat pentru vindecarea mea. E Sfântul care mă ocrotește și la care mă rog mereu atunci când vin vremuri mai tulburi in viața mea. Spre fericirea mea, am ajuns și în Eghina. Am simțit că și cum ar fi raiul pe pământ. Rugati-va lui, este grabnic ajutător. Doamne ajuta la toată lumea!
  Elena
  07.02.2020
  Bucura-te sfinte Ierarhe Nectarie, mare facator de minuni! Chiar astăzi, 9 noiembrie, de ziua Sfântului Nectarie, copilul meu cel mare de 4 ani, a trecut printr o mare încercare. Am mutat o oala cu apa clocotita de pe un ochi pe altul al aragazului si nu stiu cum de s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe piciorul copilului care era pe un scaun lângă aragaz. Nu pot descrie in cuvinte ce durere a avut, arsura de grad 2 pe tot piciorusul, durere manifestata cu urlete de fiară ce eu ca mama nu o puteam stinge cu nimic.

  Am sunat ambulanță, au venit si au constatat că e de mers la spital. A plecat impreuna cu soțul iar eu in disperare am luat fetita mică si am plecat la Radu Vodă. Acolo l-am implorat din toata inima mea sfîșiată de durere pentru copilul ei sa ii ia durerea micuțului, sa il mângâie si sa-mi o dea mie, doar sa nu mai sufere el. Spre seară, dupa rugăciuni din inima, m-a sunat soțul sa imi spuna ca e bine băiețelul, ca vin acasa si trebuie doar sa meargă zilele viitoare zilnic la schimbat bandajul.

  Nu va spun, din ce se preconiza a fi, Sfantul Nectarie mi-a ascultat inima îndurerată de mama si a luat cu mâna durere copilului care a cerut singur sa meargă si el la Sfântul Nectarie sa-i mulțumească ca l-a ajutat si nu il mai dor rănile.

  Pana acum, deși e bandajat si usor imobil, pare ca nu s-a intamplat nimic, nu il doare nimic, deși toți știm ce înseamnă o arsura cat de mica, dapai una de gradul 2 pe tot piciorul.

  Multumesc din inima, sfinte drag. Doamne, minunat esti TU intru sfinții tai! Am uitat sa mentionez ca si fetita mică era pe jos, în spatele scaunului pe care stătea băiețelul dar cu toate ca a cazut apa clocotita si pe jos, ea nu a fost atinsă. Milostiv fii mie păcătoasă, Doamne!
  Ramona
  07.02.2020
  Astăzi, am fost sa ii Multumesc Sfântului pentru absolut tot ceea ce mi-a dat! Ultima minune fiind sarcina mea, deși era imposibil, Sfântul a făcut sa fie posibil, este lângă mine zi de zi și nu contenesc sa ii Multumesc Bebelusul meu va purta numele Sfântului Nectarie exact asa cum am promis! Cand am rămas însărcinată eu și fiica mea de 5 ani am avut același vis ,multe icoane cu Maica Domnului și un bătrânel care ne zambea!Sfantul era! Multumesc pentru fiecare minune Sfinte Nectarie.
  Veronica
  07.02.2020
  Astazi de ziua Sfantulii Nectarie, in timpul Sfintei Liturghii eram cu mama mea in varsta de 85 de ani si care mereu când mergem la biserica trebuie sa stea jos caci inafara de batranete are are si picioarele pline cu varice insa fiind hram si slujba tinandu-se afara nu avea unde sa se aseze asa cum ar fi vrut. I-am oferit un loc pe scaunelul adus de acasa insa nu era tocmai ceva bun pentru o batranica asa ca a continuat sa stea in picioare. Marea mea teama a fost ca o sa-mi comunice:, " Sa plecam ca ea nu mai poate" si atunci gandul mi-a plecat spre Sfantul Nectarie si l-am rugat sa o ajute sa stam pana la finalul slujbei. Daca ieri de ziua Sfantului Arahangeli nu am procedat asa si am plecat in timpul Sfintei Impartasanii, desi statea in biserica pe o strana, astazi din mila Sfantului Nectarie nu a durut o picioarele de care se plange si când sta jos. Sfantul Nectarie, roaga-te pentru noi! Slava Bunului Dumnezeu pentru toate.
  Bianca
  07.02.2020
  A vorbi despre Sfantul Nectarie este o mare binecuvantare. Dumnezeu mi-a trimis inca un inger pe pamant care sa aibe grija de mine si sa ma ghideze in tot ceea ce fac dupa Voia Sa. Pe Sfantul Nectarie l-am cunoscut la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Ma mutasem de curand in Bucuresti cu munca si intr-o zi m-am hotarat sa caut pe internet o biserica unde se afa si Sfantul Efrem un alt inger trimis de Dumnezeu care sa imi fie alaturi in toate momentele vietii.

  Am dat de Manastirea Radu Voda unde in urmatoarea zi am si mers la Sfant. Despre Sfantul Nectarie inca nu stiam nimic. Am mers la Manastire m-am inchinat si m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem dupa care mi-am luat cate un acatist si cate o iconita cu sfintii, dar si ulei de la candela Sfantului Nectarie. Am cautat pe internet despre viata si minunile Sfantului Nectarie despre care cum va scrisesem si sus inca nu stiam nimic. Am aflat lucruri minunate despre Sfant cu vindecari minunate care le-a savarsit si altor oameni care i-au cerut ajutorul.

  Avand probleme cu menstruatia care era neregulata si avand sindromul ovarelor polichistice m-am uns cu ulei sfintit atat de la Sfantul Nectarie cat si de la Sfantul Efrem Cel Nou si am citit acatistul Sfintilor, si spre surprinderea mea dupa 40 de zile sfintii m-au vindecat.

  Mi-am notat de fiecare data cand mi-a venit menstruatie si surpriza, din acea zi menstruatia mi-a venit regulat pe aceeasi data si nici chisturile nu le mai aveam pe ovar. O alta minune pe care Sfantul a savarsit-o cu mine a fost atunci cand o doamna credincioasa si binevoitoare mi-a raspuns la mesajul meu si la ruga mea aceea de a-mi da si mie ulei sfintit din Grecia de a Sfintul Nectarie si Sfantul Efrem Cel Nou.

  Intarziasem destul de mult la autogara ca sa iau pachetelul cu uleiurile facatoare de minuni desi soferul m-a avertizase ca daca in 10 minute nu voi fi la autogara va pleca si va trebui sa dea retur pachetul. In momentul acela m-am rugat Sfintilor si spre surprinderea mea soferul m-a asteptat chiar daca intarziasem 15 minute si mi-a inmanat pachetul pe care il asteptam, atat de mult.

  O alta minune pe care am trait-o a fost atunci cand a trebuit sa ma mut in chirie intr-un timp foarte scurt. M-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem Cel Nou si in cateva zile mi-am gasit chirie la un pret accesibil si fara agentie exact cum voiam, dar atunci cand am intrat in casa icoana Sfantului Nectarie era pe perete la intrarea in casa semn ca Sfantul a fost si va fi cu mine intotdeauna.

  El este protectorul meu si al familiei mele. Am hotarat astazi pe 9.11.2019 sa scriu despre minunile savarsite de Sfinti chiar de ziua Sfantului Nectarie ca sa afle si alti oameni despre vindecarile minunate. Iarta-ma sfinte Nectarie ca de abia acum am facut cunoscute minunile tale. Mare este Dumnezeu intru Sfintii Tai !
  Alina
  07.02.2020
  A vorbi despre Sfantul Nectarie este o mare binecuvantare. Dumnezeu mi-a trimis inca un inger pe pamant care sa aibe grija de mine si sa ma ghideze in tot ceea ce fac dupa Voia Sa. Pe Sfantul Nectarie l-am cunoscut la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Ma mutasem de curand in Bucuresti cu munca si intr-o zi m-am hotarat sa caut pe internet o biserica unde se afa si Sfantul Efrem un alt inger trimis de Dumnezeu care sa imi fie alaturi in toate momentele vietii.

  Am dat de Manastirea Radu Voda unde in urmatoarea zi am si mers la Sfant. Despre Sfantul Nectarie inca nu stiam nimic. Am mers la Manastire m-am inchinat si m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem dupa care mi-am luat cate un acatist si cate o iconita cu sfintii, dar si ulei de la candela Sfantului Nectarie. Am cautat pe internet despre viata si minunile Sfantului Nectarie despre care cum va scrisesem si sus inca nu stiam nimic. Am aflat lucruri minunate despre Sfant cu vindecari minunate care le-a savarsit si altor oameni care i-au cerut ajutorul.

  Avand probleme cu menstruatia care era neregulata si avand sindromul ovarelor polichistice m-am uns cu ulei sfintit atat de la Sfantul Nectarie cat si de la Sfantul Efrem Cel Nou si am citit acatistul Sfintilor, si spre surprinderea mea dupa 40 de zile sfintii m-au vindecat.

  Mi-am notat de fiecare data cand mi-a venit menstruatie si surpriza, din acea zi menstruatia mi-a venit regulat pe aceeasi data si nici chisturile nu le mai aveam pe ovar. O alta minune pe care Sfantul a savarsit-o cu mine a fost atunci cand o doamna credincioasa si binevoitoare mi-a raspuns la mesajul meu si la ruga mea aceea de a-mi da si mie ulei sfintit din Grecia de a Sfintul Nectarie si Sfantul Efrem Cel Nou.

  Intarziasem destul de mult la autogara ca sa iau pachetelul cu uleiurile facatoare de minuni desi soferul m-a avertizase ca daca in 10 minute nu voi fi la autogara va pleca si va trebui sa dea retur pachetul. In momentul acela m-am rugat Sfintilor si spre surprinderea mea soferul m-a asteptat chiar daca intarziasem 15 minute si mi-a inmanat pachetul pe care il asteptam, atat de mult.

  O alta minune pe care am trait-o a fost atunci cand a trebuit sa ma mut in chirie intr-un timp foarte scurt. M-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem Cel Nou si in cateva zile mi-am gasit chirie la un pret accesibil si fara agentie exact cum voiam, dar atunci cand am intrat in casa icoana Sfantului Nectarie era pe perete la intrarea in casa semn ca Sfantul a fost si va fi cu mine intotdeauna.

  El este protectorul meu si al familiei mele. Am hotarat astazi pe 9.11.2019 sa scriu despre minunile savarsite de Sfinti chiar de ziua Sfantului Nectarie ca sa afle si alti oameni despre vindecarile minunate. Iarta-ma sfinte Nectarie ca de abia acum am facut cunoscute minunile tale. Mare este Dumnezeu intru Sfintii Tai !
  Irina
  07.02.2020
  A vorbi despre Sfantul Nectarie este o mare binecuvantare. Dumnezeu mi-a trimis inca un inger pe pamant care sa aibe grija de mine si sa ma ghideze in tot ceea ce fac dupa Voia Sa. Pe Sfantul Nectarie l-am cunoscut la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Ma mutasem de curand in Bucuresti cu munca si intr-o zi m-am hotarat sa caut pe internet o biserica unde se afa si Sfantul Efrem un alt inger trimis de Dumnezeu care sa imi fie alaturi in toate momentele vietii.

  Am dat de Manastirea Radu Voda unde in urmatoarea zi am si mers la Sfant. Despre Sfantul Nectarie inca nu stiam nimic. Am mers la Manastire m-am inchinat si m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem dupa care mi-am luat cate un acatist si cate o iconita cu sfintii, dar si ulei de la candela Sfantului Nectarie. Am cautat pe internet despre viata si minunile Sfantului Nectarie despre care cum va scrisesem si sus inca nu stiam nimic. Am aflat lucruri minunate despre Sfant cu vindecari minunate care le-a savarsit si altor oameni care i-au cerut ajutorul.

  Avand probleme cu menstruatia care era neregulata si avand sindromul ovarelor polichistice m-am uns cu ulei sfintit atat de la Sfantul Nectarie cat si de la Sfantul Efrem Cel Nou si am citit acatistul Sfintilor, si spre surprinderea mea dupa 40 de zile sfintii m-au vindecat.

  Mi-am notat de fiecare data cand mi-a venit menstruatie si surpriza, din acea zi menstruatia mi-a venit regulat pe aceeasi data si nici chisturile nu le mai aveam pe ovar. O alta minune pe care Sfantul a savarsit-o cu mine a fost atunci cand o doamna credincioasa si binevoitoare mi-a raspuns la mesajul meu si la ruga mea aceea de a-mi da si mie ulei sfintit din Grecia de a Sfintul Nectarie si Sfantul Efrem Cel Nou.

  Intarziasem destul de mult la autogara ca sa iau pachetelul cu uleiurile facatoare de minuni desi soferul m-a avertizase ca daca in 10 minute nu voi fi la autogara va pleca si va trebui sa dea retur pachetul. In momentul acela m-am rugat Sfintilor si spre surprinderea mea soferul m-a asteptat chiar daca intarziasem 15 minute si mi-a inmanat pachetul pe care il asteptam, atat de mult.

  O alta minune pe care am trait-o a fost atunci cand a trebuit sa ma mut in chirie intr-un timp foarte scurt. M-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem Cel Nou si in cateva zile mi-am gasit chirie la un pret accesibil si fara agentie exact cum voiam, dar atunci cand am intrat in casa icoana Sfantului Nectarie era pe perete la intrarea in casa semn ca Sfantul a fost si va fi cu mine intotdeauna.

  El este protectorul meu si al familiei mele. Am hotarat astazi pe 9.11.2019 sa scriu despre minunile savarsite de Sfinti chiar de ziua Sfantului Nectarie ca sa afle si alti oameni despre vindecarile minunate. Iarta-ma sfinte Nectarie ca de abia acum am facut cunoscute minunile tale. Mare este Dumnezeu intru Sfintii Tai !
  Maria
  07.02.2020
  Dumnezeu mi l-a dăruit pe Sfântul Nectarie

  Speranţa, pentru mine, de o vreme încoace, poartă alt nume – DUMNEZEU.
  Spun, „de o vreme” deoarece, cu mult timp în urmă, îl pierdusem pe Dumnezeu, pe Dumnezeul copilăriei mele, pe care mi-l dăruiseră părinţii, în dragostea şi înţelepciunea lor de oameni simpli şi curaţi. Îl pierdusem undeva, îl abandonasem, la sfârşitul adolescenţei, ca pe o haină zdrenţuită, cu o inconştienţă teribilă. Uneori îmi e teamă să privesc în urmă, la toţi anii mei în care am rătăcit aiurea. Cuvintele sunt sărace şi goale, pentru a descrie cât zbucium, câtă suferinţă, câtă nelinişte, câte nopţi de nesomn, câte dureri ascunse, câte lacrimi m-au zdrelit, până L-am regăsit, în pragul fiinţei mele, cu trupul schingiuit şi plin de rănile păcatelor pe care le făcusem (cu o dezinvoltură greu de egalat), dar zâmbind şi cu braţele întinse, gata să mă ajute din nou, să-mi stea alături şi să-mi vegheze paşii ca să nu mai alunec.

  M-am trezit, în acel moment, din somnul adânc şi putred al existenţei fără Dumnezeu, dar nu definitiv. Nu! Deşi, de când l-am regăsit, viaţa mea e plină de miracole. Acum trei ani, tatăl meu a paralizat şi când nici unul dintre medicii specialişti nu-i mai acorda nici o şansă, Dumnezeu, în nemărginita Lui bunătate, l-a făcut sănătos, încât, acum lucrează mereu în atelier, deşi are 78 de ani. În anul următor s-a îmbolnăvit, brusc, mama. Nu răspundea la nici un fel de tratament, eram îngrozită pentru că se presupunea că are meningită virală, o afecțiune care este, de cele mai multe ori, fatală, dar bunul Dumnezeu s-a îndurat de mine şi de data asta, iar acum e perfect sănătoasă. A venit, bineînţeles şi rândul meu. În primăvara anului 2009, un diagnostic eronat a spart liniştea mea şi aşa şubredă, în mii de cioburi.

  A urmat un an de coşmar, cu bani aruncaţi aiurea pe medicamente, cu vizite la medici specialişti, cu analize repetate la nesfârşit şi toate astea pe fundalul unei spaime ciudate că micoza scalpului netratată corespunzător poate provoca alopecia totală şi definitivă. Calvarul a durat până când, Dumnezeu a intervenit, iar şi unul intre medici a ajuns la concluzia că nu e vorba de nici o micoză, ci de o alopecie difuză, determinată de o disfuncţie a glandei tiroide. Îl regăsisem pe Dumnezeu, dar zbuciumul a continuat până în momentul în care, Dumnezeu mi l-a dăruit pe Sfântul Nectarie, realizând, astfel, cel mai mare miracol din viaţa mea. Deşi la început, fusesem un alt „Toma Necredinciosul”, Sfântul Nectarie mi-a demonstrat că pot avea încredere deplină în ajutorul lui. L-am rugat, superficial desigur, să-mi stea alături şi din septembrie 2008, nu m-a părăsit nici măcar o secundă. De atunci, oricare ar fi problemele mele, e suficient să mă rog, cu toată încrederea Sfântului Nectarie, şi totul se rezolvă ca prin minune. E greu de crezut că există miracole şi în zilele noastre, dar, cu toată convingerea pe care mi-au oferit-o faptele împlinite, ştiu că Sfântul Nectarie este mereu alături de mine, lucru pe care l-au constatat şi cei din jurul meu. E uluitor cum, Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât e suficient ca noi, sclavii păcatelor, să facem un pas mic şi şovăielnic către El, iar El să ne ajute necondiţionat.

  Nimic, nici o bucurie umană nu se compară cu aceea de a-L fi redescoperit pe Dumnezeu şi de a-L regăsi pretutindeni în jurul meu, în razele blânde ale soarelui de primăvară, în splendoarea copacilor înfloriţi, în verdele crud al ierbii, în elegia multicoloră a florilor. El, Dumnezeu e peste tot, aşteptându-ne să-L descoperim în fiecare clipă.
  Paula
  07.02.2020
  Vreau sa marturisesc inca un ajutor din partea Sfantului Nectarie! Am avut de rezolvat cateva acte impreuna cu sotul si programarea a durat destul de mult cam 3-4 ore dar cum a trebuit sa mergem amandoi la programare. Bebe Maria a venit cu noi, eram destul de stresata ca o sa trebuiasca sa mai mergem si a doua zi si cu bebe e destul de greu dar am cerut in gand ajutorul Sfantului Nectarie si am reusit sa rezolvam tot in ziua aceea. La mine a fost o minune, o programare care trebuia sa dureze o ora a durat undeva la 25 de minute incat doamna de la calculator a mai verificat o data sa se asigure ca nu a gresit ceva dar totul era corect si am putut merge acasa! Sotul mai are de dus un contract dar ne rugam sa ne ajute Sfantul Nectarie si de data aceasta sa putem rezolva totul cu bine. Multumim Bunului Dumnezeu pentru toti Sfintii Sai!
  Daniela
  07.02.2020
  Am avut o durere foarte puternică de stomac. M-am uns cu ulei sfințit de la Mănăstirea Radu Vodã din București, unde se afla Sfintele Moaște ale Sfantului Ierarh Nectarie, Fãcãtorul de Minuni. Aceasta este una din multele minuni pe care le face Sfântul meu drag. Mulțumesc, Sfinte Ierarhe Nectarie, pentru binefacerile primite!
  Mihaela
  07.02.2020
  Dau slavă lui Dumnezeu, Maicii Sfinte și tuturor sfinților pentru minunile din viața mea Am avut probleme familiale dar, de când i-am cunoscut pe Sfântul Nectarie, pe Sfântul Efrem și pe Cuvioasa Parascheva, acestea au început să se rezolve în mod favorabil, rând pe rând. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a întărit în credință prin sfinții săi și Maicii Sfinte pentru mijlocirile Sale către bunul Dumnezeu! Mulțumesc, Sfinte Nectarie! Mulțumesc, Sfinte Efrem! Mulțumesc, Cuvioasa Parascheva!
  Andreea
  07.02.2020
  Ma numesc Andreea! Vreau sa ii multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie, pentru minunile pe care le-a savarsit pentru mine.Treceam printr-o perioada mai grea din viata mea, ma despartisem de persoana draga. Pot spune faptul ca imi era foarte greu si nu puteam sa trec peste aceasta despartire, simteam o neliniste. Iar intr-o zi m-am gandit sa citesc si eu acatistul Sfantului Nectarie. Pot spune ca de atunci ma simt mult mai bine si nu mai am accea stare de neliniste continua.Am reusit sa trec peste aceea perioada grea din viata mea cu ajutorul Sfantului Nectarie. Multumesc din suflet, Sfinte Nectarie!
  Simona
  07.02.2020
  Cand deznadejea te cuprinde si sufletul innoata in marea necazurilor, cineva, de acolo de sus iti intinde intotdeauna o mana. Trebuie doar sa crezi! Vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat in vindecarea tatalui meu de cancer. Vreau sa-i multumesc pentru mijlocirea rugaciunilor mele pacatoasa inaintea tronului ceresc, alaturi de Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Ioan Rusul si Maicuta Domnului. Multumesc din suflet Sfinte Nectarie!
  Simona
  07.02.2020
  Cand deznadejea te cuprinde si sufletul innoata in marea necazurilor, cineva, de acolo de sus iti intinde intotdeauna o mana. Trebuie doar sa crezi! Vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat in vindecarea tatalui meu de cancer. Vreau sa-i multumesc pentru mijlocirea rugaciunilor mele pacatoasa inaintea tronului ceresc, alaturi de Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Ioan Rusul si Maicuta Domnului. Multumesc din suflet Sfinte Nectarie!
  Georgiana
  07.02.2020
  Vreau să îl proslăvesc pe Sfântul meu drag Nectarie, pentru minunile pe care le-a făcut în ultima perioadă. Cea mai mare a fost recent când, fiind in spital, am rămas practic cu o situație financiară foarte precară. M-am rugat Sfântului și prin mijlocirea sa, a Sfântului Mina către Preacurata și Fiul Său, am primit un ajutor nesperat O sumă neașteptată de bani Mulțumesc, Sfântul meu drag! SFINȚII EXISTĂ!
  Iuliana
  07.02.2020
  Ma numesc Iuliana. Acum 5 ani l-am descoperit pe Sfantul Nectarie. Dupa o despartire groaznic de dureroasa de omul alaturi de care trebuia sa am o familie, in lacrimi am alergat la Sfant pentru a ii cere ajutorul. Egoista fiind, am cerut Sfantului sa faca voia mea, sa indeplineasca dorinta mea, neluand in calcul faptul ca aceasta voie a mea putea fi daunatoare pentru sufletul si viitorul meu.

  Ei bine, Sfantul mi-a indeplinit dorinta, aceea de a-l intoarce pe omul iubit in bratele mele dar mi-a indeplinit aceasta dorinta nu cand am cerut eu, ci atunci cand a considerat ca este mai bine, adica atunci cand ma ajutase suficient sa realizez ca nu era omul potrivit pentru mine si sufletul meu, desi in orbirea mea eu asa vedeam!

  Multumesc ,Sfinte Nectarie, Sfantul drag sufletului meu, ca ai actionat asa cum a fost cel mai bine pentru noi toti! Multumesc ca mi-ai deschis ochii si ai alungat din viata mea oamenii nepotriviti! Multumesc ca ma luminezi, ca ma ocrotesti, multumesc lui Dumnezeu ca te-am gasit! Si mai vreau sa imi cer iertare ca nu iti vizitez manastirea atat de des pe cat ar trebui! Esti minunat! Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Alina
  07.02.2020
  Mărturisesc ajutorul pe care l-am primit acum câteva zile când plecata în căutarea unui doctor la IOB Fundeni și negăsindu-l, venita din provincie și cu un diagnostic sumbru, cuprinsa de disperare mare, aproape de spital la care m-am reîntors ca o ultima șansă să găsesc totuși pe cineva care sa ma primească sub tratament, m-am rugat deznădăjduită sfintelui părinte Nectarie și Maicutii Domnului Pantanassa sa ma ajute. Și am primit imediat ajutor. Am primit tot ce nădăjduiam sa găsesc în acea zi chiar și puțină incurajare din partea a 3 medici minunați. Mulțumesc Doamne Isuse Christoase pentru mininatii tai sfinți care se roagă Ție pentru noi.
  Monica
  07.02.2020
  Ma numesc Monica si vreau sa ii multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie pentru ajutorul primit. Eram in cautarea unui loc de munca de foarte mult timp si nu am gasit nimic pana intr-o zi cand am hotarat sa citesc acatistul Sfantilui Nectarie. La 15 zile de cand am inceput sa-l citesc mi-am gasit de munca. Multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului pentru ajutorul primit.
  Anonim
  07.02.2020
  Prima minune a fost cand am absolvit facultatea si imi cautam un loc de munca, il gasisem insa era pe perioada determinata , m-am angajat si m-am rugat sfintilor: Nectarie, Efrem, Mina si tuturor sfintilor pentru cautarea unui loc de munca pe perioada nedeterminata, cand mi-am dat demisia de la fostul job, cealalta zi am mers la banca sa scot niste bani si am vazut erau in cautare de personal si am dat si interviu in aceiasi zi, directoarei i-a placut de mine si m-a trimis la urmatorul interviu unde a fost un succes si acolo, toate mergeau struna si in nici 7 zile eran angajata ( mentionez ca eu terminasem studiile in domeniul economic).

  A doua minune a fost, dupa ceva incercari, imi doream un al doilea copil, am ramas insarcinata imediat si mi s-a oprit sarcina din evolutie, eram foarte suparata si ma rugan necontenit la Sfantul Efrem sa raman din nou si daca va fi baiat ii va purta numele ,ce credeti la nici doua luni de prima sarcina pierduta am ramas din nou insarcinata, totul a decurs perfect si anul acesta ni s-a marit familia cu un baietel pe nume Efrem .Sfintii sunt mereu langa noi si ne ofera sprijin in incercarile vietii, doar noi sa le cerem ajutorul si sa le multumim asa cum se cuvine ! Rugati-va neincetat ! Doamne ajuta !
  Nicoleta
  07.02.2020
  Prima minune a fost cand am absolvit facultatea si imi cautam un loc de munca, il gasisem insa era pe perioada determinata , m-am angajat si m-am rugat sfintilor: Nectarie, Efrem, Mina si tuturor sfintilor pentru cautarea unui loc de munca pe perioada nedeterminata, cand mi-am dat demisia de la fostul job, cealalta zi am mers la banca sa scot niste bani si am vazut erau in cautare de personal si am dat si interviu in aceiasi zi, directoarei i-a placut de mine si m-a trimis la urmatorul interviu unde a fost un succes si acolo, toate mergeau struna si in nici 7 zile eran angajata ( mentionez ca eu terminasem studiile in domeniul economic).

  A doua minune a fost, dupa ceva incercari, imi doream un al doilea copil, am ramas insarcinata imediat si mi s-a oprit sarcina din evolutie, eram foarte suparata si ma rugan necontenit la Sfantul Efrem sa raman din nou si daca va fi baiat ii va purta numele ,ce credeti la nici doua luni de prima sarcina pierduta am ramas din nou insarcinata, totul a decurs perfect si anul acesta ni s-a marit familia cu un baietel pe nume Efrem .Sfintii sunt mereu langa noi si ne ofera sprijin in incercarile vietii, doar noi sa le cerem ajutorul si sa le multumim asa cum se cuvine ! Rugati-va neincetat ! Doamne ajuta !
  Anonim
  07.02.2020
  Prima minune a fost cand am absolvit facultatea si imi cautam un loc de munca, il gasisem insa era pe perioada determinata , m-am angajat si m-am rugat sfintilor: Nectarie, Efrem, Mina si tuturor sfintilor pentru cautarea unui loc de munca pe perioada nedeterminata, cand mi-am dat demisia de la fostul job, cealalta zi am mers la banca sa scot niste bani si am vazut erau in cautare de personal si am dat si interviu in aceiasi zi, directoarei i-a placut de mine si m-a trimis la urmatorul interviu unde a fost un succes si acolo, toate mergeau struna si in nici 7 zile eran angajata ( mentionez ca eu terminasem studiile in domeniul economic).

  A doua minune a fost, dupa ceva incercari, imi doream un al doilea copil, am ramas insarcinata imediat si mi s-a oprit sarcina din evolutie, eram foarte suparata si ma rugan necontenit la Sfantul Efrem sa raman din nou si daca va fi baiat ii va purta numele ,ce credeti la nici doua luni de prima sarcina pierduta am ramas din nou insarcinata, totul a decurs perfect si anul acesta ni s-a marit familia cu un baietel pe nume Efrem .Sfintii sunt mereu langa noi si ne ofera sprijin in incercarile vietii, doar noi sa le cerem ajutorul si sa le multumim asa cum se cuvine ! Rugati-va neincetat ! Doamne ajuta !
  Cristina
  07.02.2020
  Aduc din nou mulțumiri și dau slavă Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou și Sfântului Nectarie pentru tot ajutorul pe care îl primesc eu și familia mea atunci când durerile și necazurile sunt greu de dus. Ma ajuta și m-au ajutat atât de mult ca orice as spune, cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi îndeajuns! Va mulțumesc din tot sufletul, și voi, Sfinților, care știți necazul și suferința mea, va rog sa ma ajutați în continuare! Doar cu ajutorul lui Dumnezeu și a voastră Sfântă Fecioară Maria, Sfinte Efrem cel Nou și Sfântul Nectarie pot sa îmi duc crucea cu nădejde și dragoste. Mulțumesc mult și pentru ajutorul dat fiicei celei mari la examenele grele ale Facultății de Medicina, dar și ca fiica cea mica(bolnava) e ocrotita de voi dragi Sfinți. Minunat e Dumnezeu întru Sfinții Lui! Când aveți necazuri, rugați-vă lui Dumnezeu și Sfinților Lui și veți vedea cât de mult va ajută. Mulțumesc din nou și din nou! Doamne ajuta tuturor!
  Alina
  07.02.2020
  Aduc din nou mulțumiri și dau slavă Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou și Sfântului Nectarie pentru tot ajutorul pe care îl primesc eu și familia mea atunci când durerile și necazurile sunt greu de dus. Ma ajuta și m-au ajutat atât de mult ca orice as spune, cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi îndeajuns! Va mulțumesc din tot sufletul, și voi, Sfinților, care știți necazul și suferința mea, va rog sa ma ajutați în continuare! Doar cu ajutorul lui Dumnezeu și a voastră Sfântă Fecioară Maria, Sfinte Efrem cel Nou și Sfântul Nectarie pot sa îmi duc crucea cu nădejde și dragoste. Mulțumesc mult și pentru ajutorul dat fiicei celei mari la examenele grele ale Facultății de Medicina, dar și ca fiica cea mica(bolnava) e ocrotita de voi dragi Sfinți. Minunat e Dumnezeu întru Sfinții Lui! Când aveți necazuri, rugați-vă lui Dumnezeu și Sfinților Lui și veți vedea cât de mult va ajută. Mulțumesc din nou și din nou! Doamne ajuta tuturor!
  Bianca
  07.02.2020
  Aduc din nou mulțumiri și dau slavă Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou și Sfântului Nectarie pentru tot ajutorul pe care îl primesc eu și familia mea atunci când durerile și necazurile sunt greu de dus. Ma ajuta și m-au ajutat atât de mult ca orice as spune, cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi îndeajuns! Va mulțumesc din tot sufletul, și voi, Sfinților, care știți necazul și suferința mea, va rog sa ma ajutați în continuare! Doar cu ajutorul lui Dumnezeu și a voastră Sfântă Fecioară Maria, Sfinte Efrem cel Nou și Sfântul Nectarie pot sa îmi duc crucea cu nădejde și dragoste. Mulțumesc mult și pentru ajutorul dat fiicei celei mari la examenele grele ale Facultății de Medicina, dar și ca fiica cea mica(bolnava) e ocrotita de voi dragi Sfinți. Minunat e Dumnezeu întru Sfinții Lui! Când aveți necazuri, rugați-vă lui Dumnezeu și Sfinților Lui și veți vedea cât de mult va ajută. Mulțumesc din nou și din nou! Doamne ajuta tuturor!
  Liana
  07.02.2020
  Multumesc si eu, din nou, Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul si toate minunile pe care le-a facut in viata mea, atat cu mine, cat si cu familia mea. Multumesc pentru ajutorul pe care l-a primit baiatul meu la examene, dar și la școală, în diferite situatii cand nu i-a fost foarte greu. Multumesc pentru ajutorul primit de fetita mea pe tot parcursul investigațiilor medicale pe care le-a facut si pentru toata grija pe care Sfantul Nectarie o are fata de ea. Multumesc din suflet pentru minunea pe care a facut-o cu mine, cand m-a ajutat si am reusit sa ma spovedesc si sa ma împărtășesc chiar de ziua Sfantului, pe 9 noiembrie, în acest an. Imi doream sa ma împărtășesc, pentru că la începutul lunii noiembrie, în urma unei ecografii de rutina, mi s-a descoperit o leziuni la san, care nu arata foarte bine si mi s-au recomandat si alte investigatii. Si cu ajutorul Santului Nectarie, o parte din investigațiile pe care le-am făcut au iesit bine. Cred ca si celelalte vor avea un rezultat bun. Mulțumesc din suflet Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Mina, Sfantului Luca al Crimeii, Sfantului Nicolae, Sfantului Spiridon si tuturor sfinților pentru tot ajutorul si toate minunile din viata mea!
  Mirela
  07.02.2020
  As vrea sa va povestesc cele două minuni trăite de mine si familia mea de cand l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie. Prima minune este fetița noastră Nectaria Maria, care a venit pe lume dupa 7 ani de mers pe la diversi medici, dupa multe analize făcute, operatii si inseminari nereușite.

  In anul acela (2014), ne pregăteam de fertilizare cand o cumnata a mea mi-a vorbit despre minunile Sfantului Nectarie si despre mănăstirea Radu Vodă din Bucuresti. Am început să mergem la mănăstire și să ne rugăm Sfântului Nectarie si Maicii Domnului din suflet ca sa ne ajute sa avem si noi un copilaș.

  Am luat ulei de la candela cu care ma ungeam si ne rugam neîncetat. A venit vremea sa începem tratamentul pentru fertilizare (mentionez ca banii pentru procedura aceasta erau împrumutați). Înainte de asta trebuie sa va spun ca doctora care se ocupa de fertilizare mi- a zis ca doar printr-o minune as mai putea rămâne însărcinată pe cale naturală.

  Asa ca am mers la biserica ne-am spovedit, am luat dezlegare ca sa zic asa de la preot (soțul meu a terminat facultatea de teologie si nu prea era de acord cu fertilizarea) si am pornit la drum. Am început injectiile in burta care erau foarte dureroase pentru mine asa ca dupa fiecare injecție făcută ma un geam cu ulei sfintit de la candelă.

  După prima serie de injectii am mers la doctorita care bănuia ca făcuse o dereglare hormonala si ca trebuia sa fac niste analize. Dar mare i-a fost surpriza sa vada la ecograf ca de fapt era vorba despre un bebe si nu despre o dereglare. Am reusit sa duc sarcina până la final cu multe încercări, avand o sarcina foarte grea cu multe internări si timp de 9 luni un singur diagnostic aveam: amenințare de avort, dar prin rugăciunile si ajutorul primit de la Maica Domnului si Sfantului Nectarie am reusit sa aduc pe lume o fetiță sănătoasă ( pentru ca in timpul sarcinii a fost suspecta si de sindrom Down ).

  Multumesc Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si tuturor Sfinților pentru ajutorul dat. A doua minune a venit in urma cu doi ani cand din senin am descoperit la sânul drept un nodul.

  După analize, ecografii, mamografi am avut un birads de 4, toți cei care vedeau erau aproape siguri că este cancer după cum arată. Am plans mult, ma uitam la fetita mea si ma gandeam ce o sa se intample cu ea daca eu mor, eram distrusa. Am mers din nou la Sfantul Nectarie sa-i cer ajutor si l-am primit de îndată. Din situatia de a nu gasi un medic care sa ma opereze pentru ca programarile se fac cu multe luni inainte, am ajuns sa fiu primita de unul dintre cei mai mari medici In oncologie si sa imi si spună că totuși nu pare a fi cancer, ci ceva benign.

  Asta se intampla in luna noiembrie (chiar pe 9 noiembrie am aflat ca de fapt este aproape sigur că este ceva benign si nu malign). In luna ianuarie am mers la operație iar Sfantul Nectarie m-a însoțit si totul a decurs foarte bine, eram un caz fericit care scăpase ca printr- o minune.

  Multumesc din suflet Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor pentru ajutorul acordat. Sa nu deznadajduim fratilor ca mare este puterea lui Dumnezeu! Va rog sa-mi iertati greșelile de ortografie!
  Claudia
  07.02.2020
  Deși am o vârstă înaintată am rămas însărcinată. Am citit acatistul Sfantului Nectarie când puteam și pe unde apucam. La munca în metrou acasă. Adormeam ascultând acatistul Sfântului. Când am primit analizele genetice și am văzut ca sunt bune am știut ca mi au fost ascultate rugăciunile. Nu ma opresc din a citi acatistul. Dumnezeu sa ne ajute.
  Paula
  07.02.2020
  Dupa trei ani de la casatorie, sotul meu Constantin, a fost diagnosticat cu cancer testicular drept. Au inceput zilele de cosmar, neliniste, lacrimi varsate. In timpul internarii, o doamna asistenta mi-a zis de Sfantul Nectarie, mi-a recomandat sa citesc Viata si Acatistul Sfantul Nectarie. Noaptea in masina ce era parcata in fata spitalului ca acolo dormeam am citit cartea. Asa am aflat ca exista in Iasi Biserica Sfantului Nectarie, care era in constructie. Cum s-a facut ziua am plecat intr-un suflet la aceasta biserica, unde m-am rugat asa cum m-am priceput. Am iesit de acolo plina de speranta si putere. Sotul a fost operat, a urmat chimioterapia si apoi controalele de rutina. Acum este bine, multumim Bunului Dumnezeu, Maicii sale Maria si Sfantului Nectarie. La ei m-am rugat si minunea s-a savarsit. Dupa mai multi ani am ramas insarcinata. Am nascut un baietel si i-am pus numele de Nectarie. Slava Tie Dumnezeule si Sfintilor Tai! Cum zice sotul meu: Crede si asa va fi!
  Claudia
  07.02.2020
  Dupa trei ani de la casatorie, sotul meu Constantin, a fost diagnosticat cu cancer testicular drept. Au inceput zilele de cosmar, neliniste, lacrimi varsate. In timpul internarii, o doamna asistenta mi-a zis de Sfantul Nectarie, mi-a recomandat sa citesc Viata si Acatistul Sfantul Nectarie. Noaptea in masina ce era parcata in fata spitalului ca acolo dormeam am citit cartea. Asa am aflat ca exista in Iasi Biserica Sfantului Nectarie, care era in constructie. Cum s-a facut ziua am plecat intr-un suflet la aceasta biserica, unde m-am rugat asa cum m-am priceput. Am iesit de acolo plina de speranta si putere. Sotul a fost operat, a urmat chimioterapia si apoi controalele de rutina. Acum este bine, multumim Bunului Dumnezeu, Maicii sale Maria si Sfantului Nectarie. La ei m-am rugat si minunea s-a savarsit. Dupa mai multi ani am ramas insarcinata. Am nascut un baietel si i-am pus numele de Nectarie. Slava Tie Dumnezeule si Sfintilor Tai! Cum zice sotul meu: Crede si asa va fi!
  Adina
  07.02.2020
  Din 10 noiembrie m-am simțit foarte rău. Am avut invarteli in stomac si mergeam afara de 6-7 ori. Totul cu pauza de cateva zile între. Primele doua zile din post nu am mancat decat o banana si pâine. Mi-am pierdut si serviciul pe baza unor amenințări cu o zi inainte sa inceapa postul. Urechile și capul imi tiuie tot de pe atunci. Duminica a fost rau, dimineață la 6 m-am dus la baie, imi piuiau urechile foarte tare, mi s-a intunecat tot si am cazut jos. Durerea de cap a persistat si mai exista si acum in mica masura si tiuiala in urechi la fel. În contextul asta au început sa ma doara rinichii tare desi cred ca ma dureau de mai demult in mica masura dar am neglijat. Cred ca abia acum am inceput sa ma rog cu rost. Astăzi am sustinut activitate la grădiniță ca studentă. Dimineata mi-a fost rau cu dureri de cap si tiuiala dar rugandu-ma Maicii Domnului, Sfintilor, lui Hristos si părintelui Arsenie Boca mi-am revenit. In Arad, am intrat la Mc Donalds sa mananc ceva. Post am ținut cateva zile, acum nu pot ca ma simt foarte slăbită. Mananc o data pe zi normal, iau calciu si magneziu si pastile pentru durere de cap si rinichi. Pastile de rinichi nu mai am si nu am apucat sa iau reteta de la medic, asa ca azi dimineata m-au apucat niste dureri crunte. Port in geanta iconite. Am zis sa scot una, oricare și sa-l rog pe Sfantul care a ieșit sa ma ajute. Cel care a iesit era Sfantul Nectarie. Aseara ma gandeam cat de mult il neglijez, ca poate dansul tare mult vrea sa ma ajute si eu nu-l las. L-am pus pe cap si pe rinichi si mi-a trecut durerea. L-am pastrat in mana pana am ajuns la grădiniță si l-am pus sub telefon langa apa. Sfântul Nectarie a ramas acolo la grupa. Știe Dumnezeu de ce, eu nu stiu. Am fost mai activa decât sunt cand sunt sănătoasă si m-am mirat si eu. Maica Domnului si parintele Arsenie Boca m-au însoțit in călătorie si i-am rugat sa vina cu mine peste tot. Asta datorita rugăciunilor unuia dintre preotii mei duhovnici care mereu m-au ajutat. Rugați-va neincetat.
  Liana
  07.02.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru minunile pe care le-am trăit în ultima luna. La începutul lunii noiembrie, în urma unei echografii mi s-a descoperit o leziune la san. Astăzi am primit rezultatul RMN-ului si cu ajutorul Sanțului Nectarie, al Maicii Domnului, al Sfantului Efrem cel Nou, al Sfantului Ioan Rusu, al Sfantului Luca al Crimeii, al Sfantului Mina, este un rezultat bun. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Cristina
  07.02.2020
  Deși sunt tânără, am avut parte de un avort spontan. Îmi doream foarte mult sa avem un copil dar și la a doua sarcina când am fost la primul control doamna doctor a descoperit ca practic eram și nu eram însărcinată, adică săculețul gestatiinal era gol. Era în perioada sărbătorilor de iarna. Singurul lucru pe care puteam sa îl fac era sa ma rog lui Dumnezeu ca să fie totul în regula. Cautam zi și noapte informații pe internet despre situația mea pana când la un moment dat mi-a apărut pe un forum un sfat de la o femeie pe care acatistul Sfântului Nectarie a ajutat-o. Am început și eu sa ma rog Lui și sa-i cer ajutorul și chiar în acea seara am simțit o mare căldură în burta. După câteva zile am avut o mica sângerare care m-a trimis direct la urgente. Nu a fost nimic grav din contra a fost cea mai fericita zi din viata mea: am auzit inima băiețelului meu care acum are 3 anișori. Sunt convinsa ca Sfântul nectarie a contribuit la aceasta minune alături de Dumnezeu.
  Emilia
  07.02.2020
  Mulțumesc Sfantului Nectarie pentru tot. Nu am cuvinte suficiente pentru ați mulțumi indeajuns, ocrotitorul familiei. Nectaria are probleme cu burtica azi după suferință ungand-o cu undelemn durerea a dispărut.
  Renata
  07.02.2020
  Sfintii sufletului meu.

  Oare cum voi putea vreodata sa multumesc Maicii Domnului si Sfintilor sufletului meu: Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Spiridon?

  Am fagaduit ca voi face cunoscut ajutorul primit in acest an. Parca nici nu mai indraznesc sa-l rog pe Sfantului Nectarie, atat de mult m-a ajutat de-a lundul anilor. Am facut cunoscut acest lucru si o voi mai face.

  In vara acestui an, fiind la mama mea acasa, aveam o treaba foarte importanta de terminat, dar vremea era atat de rea ca nu puteam sa stau afara. Atunci l-am rugat in lacrimi pe Sfantul Spiridon sa opreasca ploaia. Sfantul imediat mi-a ascultat rugaciunea, curgand dor cativa stropi de ploaie, terminandu-mi treaba.
  O minune a Sfantuluu Efrem cel Nou a fost cu verisoara mea. Desi este foarte foarte bolnava (cu un san taiat si alte probleme medicale) doamna doctor de la comisia medicala ii spunea mereu sa mearga la munca.

  Spunandu-mi problema ei, eu L-am rugat pe Sfant sa o insoteasca la comisie si asa s-a intamplat. In acea zi a fost alt medic si totul s-a rezolvat favorabil.

  Copilul meu e bine, tot prin ajutorul Maicii Domnului si al Sfintilor nostrii dragi, eu am trecut cu bine peste toate problemele (nu a mai fost nevoie sa fac un tratament agresiv).
  O iubesc pe Maica Domului si pe Sfintii mei dragi. Nu pot sa nu amintesc de Sfantul Mina, Sfanta Parascheva, Sfantul Parinte Arsenie Boca, pentru ca-mi aud rugaciunile de fiecare data.

  Rugandu-ne cu credinta si facand o fapta buna (atat cat putem) vom primi ajutorul sfant de care atata nevoie avem.Slava Bunului Dumnezeu pentru Maica Sfanta si pentru Sfintii pe care ni I-a daruit!
  Anonim
  07.02.2020
  Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem ca au fost cu noi la programarea de ieri la cardiologie a fetitei mele de 4 ani. Si ca, rezultatul ecografiei a fost bun. Multumesc pentru ca au grija de noi, pentru ca sotul si-a gasit servici si pentru multele binefaceri. Nu sunt vrednica de atatea bunatati, dar ii rog din suflet sa ma vindece si pe mine de durerile si starile pe care le am ! Doamne ajuta tuturor!
  Simona
  07.02.2020
  Nu am cuvinte de mulțumire pentru Sfântul Nectarie. Mulți Sfinți mă ajută mereu, dar când ajung la capătul puterilor și chiar simt că nu mai pot și am nevoie de ajutor imediat, mă rog Sfântului Nectarie. Este cel mai grabnic ajutător Sfânt din câți am "cunoscut". Acum câteva luni am trimis o mărturie cum Sfântul m-a tămăduit de o durere de ureche groaznică care nu trecea nici după o săptămână de antibiotice. Se pare că am dezvoltat o sensibilitate de atunci căci săptămâna aceasta am răcit și iar am avut probleme. Eram in avion și când a început aterizarea mi s-a înfundat o ureche și a început să mă doară de îmi venea să plâng. Am rămas pur și simplu surdă de urechea stângă și când mișcam capul simțeam că este ceva înăuntru. Din păcate plecasem in vacanță într-o insulă mică unde nu exista transport public și deja mă gândeam cum și cât o să mă coste un taxiul să pot ajunge la o farmacie. Am spus plângând rugăciunea către Sfântul Nectarie de la sfârșitul acatistului. Nu am apucat mai mult deoarece soțul mă grăbea să mergem la masă. Aceasta se întâmpla seara. Chiar și când am mers la culcare eu nu mai auzeam cu o ureche. A doua zi dimineața când m-am trezit nu mai aveam nimic. Nu îmi venea să cred. Puteam să aud din nou și durerea dispăruse fără nici un medicament, răceala a rămas dar e suportabilă, nu ca acea durere continuă . Sfântul Nectarie m-a ajutat și de această dată. Rugați-va cu nădejde la el de fiecare data când aveți nevoie de ajutor!
  M.
  07.02.2020
  Aș vrea să mulțumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie, Sfântului Spiridon, Sfântului Mina, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Teodosie cel Mare, Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfinților arhangheli Mihail si Gavriil, Sfinților împărați Constantin și Elena, Sfântului părinte Arsenie Boca pentru tot ajutorul primit!

  În urma cu putin timp mi s-au descoperit 3 noduli la sân și eram tare panicată. Am inceput să citesc acatistul Sfântului Nectarie timp de 40 de zile și m-am uns cu ulei din candela ce arde la moaștele sfantului la Manastirea Radu Vodă. La urmatoarea ecografie am mers la alt medic si mi-a spus ca e totul bine și că nu am nici un nodul. Rugăciunea și credința ne ajută în cele mai grele momente. Slavă tuturor sfinților lui Dumnezeu!
  Nina
  07.02.2020
  Mulțumesc Sfântului meu drag, Sfântul Nectarie, caci azi, fiindu-mi foarte rau, avand extrasistole, ele nu au cedat nici pe pastila, si nu puteam sa-mi iau alta, in 3 ore, dar am pus acatistul Sfântului pe inimă si am adormit. M-am linistit si m-am trezit foarte bine! Mulțumesc, Sfinte, ca m-ai sarit in ajutor!
  Catalina
  07.02.2020
  Astăzi m-am trezit cu o durere îngrozitoare de stomac nu ma puteam ridica din pat sa merg la serviciu. Am dat cu putin ulei de la candela Sfântului Nectarie si mi-am revenit, inca ma doare dar nu foarte tare..l Multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem pentru tot ajutorul. La orice am nevoie ii chem in ajutor si vin.
  Nicoleta
  07.02.2020
  Le multumesc Sfintilor Nectarie, Efrem, Nicolae, Spiridon si Maicii Domnului pentru grabnicul ajutor! Copilul meu avea o luna si ceva de cand nu mai dormea noptile, trezindu-se din 10 in 10 minute direct in tipete, probabil si din cauza eruptiei dentare, pana acum cateva seri cand m-am gandit sa il ung cu ulei de la Sfantul Nectarie si sa ma rog din suflet cu cuvintele mele si de atunci a inceput sa doarma.I-au iesit si dintisorii. Multumesc din suflet!
  Catalina
  07.02.2020
  Vreau sa le mulțumesc Sfintilor Nectarie si Efrem pentru tot. Pentru tot ajutorul din trecut, din prezent si din viitor. Pentru că sunt sigura ca vor fi mereu cu noi! Ne ungem cu ulei de la sfintele lor candele si ne trec dureri fizice si sufletești! Îi rugăm sa ne însoțească in drumurile noastre si ei nu lipsesc niciodată! Sunt sprijinul si scaparea noastra in orice situație.
  Otilia
  07.02.2020
  Doamne ajuta, multumim Bunului Dumnezeu si Maicii Sale ca prin mijlocirea Sfintilor nostri dragi Nectarie, Ioan Rusul, Spiridon, Efrem si Parascheva de la Iasi am dobandit ajutorul mult asteptat, sotul s-a chinuit doi ani sa ia carnetul de soferi, astazi am primit reusita ca pe o ruga implinita.
  Anonim
  07.02.2020
  Vreau sa le multumesc Sfintilor Nectarie si Efrem cel Nou pentru grija fata de mine si familia mea. M-au ajutat sa trec peste o ecografie, de care imi era teama, de un examen foarte important, de care depindea locul meu de munca si de multe alte nevoi si probleme. Chiar inainte de ecografie, am deschis cutia postala si acolo am gasit o scrisoare. Era de la o Manastire care are alt hram bisericesc dar care mi-a expediat o iconita cu Sfantul Nectarie.

  Chiar ma gandisem ca nu m-am rugat Sfantului sa vina cu mine la analiza pentru ca mergeam singura si mi-era teama. Dupa ce am deschis plicul si am dat de icoana, m-am linistit, Sfantul mi-a aratat ca v-a fi cu mine, si asa a fost. Si la examenul acesta important a fost cu mine. Multumesc Sfintilor dragi si ii rog sa-mi ierte lenea in rugaciune si ii mai rog sa ma vindece de toate bolile stiute si nestiute de mine. Sa aiba grija si de fetita mea. Doamne ajuta si sanatate tuturor celor care citesc aceste randuri, spor in toate si mai ales in credinta.
  Ionela
  07.02.2020
  Vreau sa multumesc din suflet Sfantului meu drag, Sfantul Ierarh Nectarie, cat si Sfintei Fecioare Maria si tutor Sfintilor, pentru ajutorul dat ori de cate ori il cer. Stiu ca nu-l merit, ca poate nu ma rog cu credinta care trebuie, dar Ei ma ajuta. Sufar de anxietate si atacuri de panica, dar citind acatistul Sfantului Ierarh Nectarie am reusit sa mai scap de ele si sa-mi revin cat de cat. Am avut probleme familiale si mereu mi-a venit in ajutor, chiar daca i-am promis ceva si n-am reusut sa ma tin de promisiune, El este in continuare langa mine. Stiu ca in curand o sa-mi ajute si in celelalte probleme si in dorinta mare pe care o am. Rugati-va neincetat si minunile nu o sa conteneasca sa apara. Multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie, Sfanta Fecioara Maria si Bunului nostru Iisus Hristos,cat si tuturor Sfintilor.
  M.C.
  07.02.2020
  Multumesc din inima Sfantului Efrem cel Nou si Sfantului Nectarie pentru ca au grija de noi si ne-a ajuta cand avem cea mai mare nevoie. Multumesc tuturor celor care se roaga pentru noi stiuti si nestiuti, Sfintilor nostri dragi ,dar si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria.
  Geanina
  07.02.2020
  Multumesc din suflet lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Tuturor Sfintilor (si a Sfintilor mei ocrotitori Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie), Ingerilor pentru ca se roaga neincetat pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, pentru tot binele facut si pentru ca de fiecare data ne asculta si ne indeplinesc cererile noastre!

  Sfintii mei dragi si ocrotitori m-au ajutat de fiecare data cand le-am cerut ajutorul! De aceasta data, aveam nevoie de o suma de bani pentru a ma muta intr-o alta localitate. Desi, se intampla sa uit de promisiunile facute Sfintilor, ei ma ajuta de fiecare data! Am reusit sa inchiriez apartamentul unor persoane potrivite si sa gasesc si eu la randul meu chirie in alta localitate.

  De asemenea, ori de cate ori ma rog pentru parintii mei, Sfintii mei ocrotitori ii ajuta de indata si sunt sigura ca ii ocroteste! La fel si pentru prietenii mei, care si ei au inteles pana la urma ca Sfintii exista, ajuta, se roaga neincetat pentru noi. Maica Domnului, mijloceste toate rugaciunile noastre! Slava Domnului, Slava Maicii Domnului, Slava Tuturor Sfintilor!
  Monica
  07.02.2020
  Buna ziua, numele meu este Monica si am trait si eu o minune a Sfantului Nectarie.Timp de 17 ani am avut noduli la tiroida si luam tratament. O prietena, Gabi, mi-a adus o carte a Sfantului, cum am citit-o am hotarat sa fac un baiat si sa-i pun numele Nectarie. Dupa ce l-am nascut, nodulii mei au disparut. Acum baiatul are ceva la gat si il rog pe Sfantul nostru Nectarie sa mai savarseasca o minune si sa-l faca bine.
  N.
  07.02.2020
  Mulțumesc tuturor Sfinților, Maicii Domnului, Sfantului Efrem, dar şi Bunului şi Apărătorului Sfântul Nectarie pentru că în El mi-am pus toată nădejdea. Am avut de dat un examen foarte dificil. M-am rugat să mă ajute să-l promovez cu bine. Mă pregăteam pentru acest examen de ani de zile şi mă temeam de un eventual eşec. În perioada premergătoare examenului, m-am rugat zilnic, chiar şi de câteva ori pe zi. Nu ştiu de ce mi-am pus toată nădejdea în Sfântul Nectarie, cred că m-am apropiat de el pentru că am simțit că mă poate ajuta. Şi aşa a fost. Nu am avut prima notă, dar a fost peste 9. Mai important decât nota şi promovarea este faptul că mai mult decât atât nu aş fi învățat. Este vorba despre detalii, pe care nu le-aş fi luat în considerare nici dacă mai stăteam 5 ani să învăț. De atunci m-am apropiat de toate cele sfinte. Bucură-te Sfinte Ierarhe Nectarie, Mare Făcător de minuni! Mulțumesc tuturor Sfinților: Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Maicii Domnului, Sfanta Parascheva, Sfantul Nicolaie, lui Iisus Hristos!
  Delia
  07.02.2020
  Îi mulțumesc mult Sfântului meu de suflet, Sfântului Nectarie pentru tot ajutorul primit. L-am rugat anul trecut cam prin vremea aceasta sa îl roage pe Dumnezeu sa avem și noi un copil deși știam că șansele sunt prea mici și nici nu credeam că se poate împlini o asemenea dorință. Acum am o fetiță. În timpul sarcinii m-am rugat sa o păzească să o scape de ce e rău si să ii dăruiască sănătate. La naștere la fel i-am simțit ajutorul. În salonul în care era fetița mea, pe peretele unui hol era icoana Sfântului. Atunci mi-am dat seama că nu era singură și că Sfântul Nectarie o păzea. M-am rugat mai apoi pentru orice aveam pe suflet. Botezul s-a făcut exact de sărbătoarea Sfântului Nectarie. Acum mă rog mereu să mă ajute în diverse situații cu fetița mea , chiar si cele mai banale și să nu ne lase singure. Vreau să ii mulțumesc frumos pentru ajutorul primit și il rog din tot sufletul sa fie lângă noi .
  Mulțumesc bunului Dumnezeu, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și tuturor Sfinților pentru binefacerile din viata noastră.
  Nicoleta
  07.02.2020
  La jumătatea anului 2019 soțul meu a fost diagnosticat cu un cancer colorectal stadiul III; toți medicii la care am ajuns au indicat acelasi protocol: chimio, radio și apoi operatie.

  Tumoarea se întindea pe o distanță de 10 cm si avea o grosime in profunzime de 12 mm. La presiunea părinților soțul a urmat tratament cu chimio, radioterapie, însă cel mai important noi doi alături de soacră mea am citit timp de 40 de zile la îndrumarea unui preot minunat din Hunedoara Acatistul Sfântului Nectarie (noi l-am citi pe cel de-al doilea) ; era perioada din vara spre toamnă.

  Vreau sa va spun ca primul semn primit de la Sfântul a fost acela că soțul meu a suportat foarte bine chimioterapie nu a fost nevoie sa faca decât trei sesiuni de chimio, nu i-a căzut părul, nu a avut stati de comă sau dureri doar stati de slăbiciune cate doua zile dupa fiecare sesiune de chimio. În urma CT-ului facut, medicii de la Cluj i-au recomandat sa renunte la chimio si sa meargă la cluj sa înceapă radioterapie. A facut o lună și jumătate radioterapie in octombrie-noiembrie.Si aceasta procedură a suportat-o foarte bine.

  In aceasta perioada părintele m-a îndrumat sa mai citesc încă odată timp de 40 de zile acatistul Sfantului. În acest timp ma rugam Sfantului: Sfinte Nectarie, fii tu chirurgul care il operează pe soțul meu. După ce a terminat și radioterapie, in data de 2 decembrie a făcut un nou RMN la aceeași clinică in care il făcuse in iunie pe primul. Concluzia a fost că: a dispărut o tumora adiacentă iar din cea de 10 cm a mai ramas doar 3 cm. Radiologul a rămas uluit, a spus că nu a avut pana in prezent un astfel de rezultat. Noi știm însă care este adevarul și ca de fapt altul a fost chirurgul. De atunci am vorbit oricărei persoane interesate despre ajutorul primit ; am datoria de a face cunoscută minunea Sfântului cu noi pentru ca oamenii să ceară ajutor.

  De altfel chiar Sfântul ne îndeamnă să facem acest lucru. Sunt convinsă că tot sfântul va rezolva și restul de 3 cm ce a mai ramas.
  Anonim
  07.02.2020
  Si noi am fost ajutați de Sfantul Nectarie, în urmă cu 6 ani, cand soțul meu a fost paralizat de la o injecție, iar datorită ajutorului primit de la Sfantul Nectarie, am ajuns tot la Cluj, la Clinica de Neurochirurgie, unde în urmă operației pe coloana vertebrală, efectuată de doctorul Tiberiu Maior, prin care s-au fixat pe coloana vertebrală, 2 tije de titan, cu 8 șuruburi, iar apoi recuperarea la Spitalul de recuperare din Baile Felix, astăzi este vindecat. Mulțumim mult Sfinte Nectarie!
  M.
  07.02.2020
  Încep prin a va povesti ca m-a binecuvântat Bunul Dumnezeu, pe mine și pe soțul meu cu un copilaș. Am aflat recent iar astăzi dimineața am avut niște dureri groaznice și sângerări. Am mers la medicul din orașul nostru și ni s-a spus ca sunt suspecta de sarcina extrauterina și de asemenea, mai am alte probleme. M-au trimis la alt spital sa îmi spuna și a doua părere, în alt oraș, pentru ca este prea grav și trebuie sa ma operez urgent. Tot drumul spre spital m-am rugat la Sfântul Nectarie să îmi apere copilașul, sa fie sănătos, sa nu exista nicio sarcină extrauterina și să fie totul bine. Am ajuns la spital și mi s-a spus ca este imposibil sa mi se pună un astfel de verdict deoarece sarcina este mult prea mica și nu se poate observa acest lucru. Mi s-a dat tratament și acum sunt în drum spre casa. Doamne, cât îți mulțumesc! Sfinte Nectarie, mulțumesc și ajută-mă în continuare sa fie bine, Sfântul meu de suflet! Dacă o sa ma ajute Maica Domnului, Dumnezeu și Sfântul Nectarie sa fie totul bine, îmi voi numi copilul și Nectaria sau Nectarie. Mă rog și vă rog și pe voi să vă rugați pentru bebelușul meu.
  Anonim
  07.02.2020
  Se întâmpla prin anul 2006, perioadă tulbure pentru viața mea. Eu aveam în jur de 13 ani, iar părinții mei divortaseră de curând. Intrasem într-un anturaj periculos și în patima alcoolului și a fumatului. Și câte și mai câte. Viața mea era distrusă. Sufeream enorm. Mă simțeam singură pe lume și nimic și nimeni nu mă îmbrățișa.

  Tatăl meu suferind și el, în acea perioadă m-a dus săptămânal la o biserică unde se făceau slujbe de exorcizare. Spunea el că e un preot puternic și ajută aceste slujbe pe toată lumea pentru curățarea sufletului. Eu copil de 13 ani nu mă puteam opri din închinăciune și tremurat. Îmi era frică mereu. Acasă nu stăteam singură nici ziua, iar noaptea căutam mereu un membru al familiei să dorm în pat cu el.

  Auzeam blestemele părintelui: te blestem pe tine etc.. Mereu răsuna vocea lui în mintea mea și mă cutremuram de frică. Așa îl descoperisem eu pe Dumnezeu. Prin frică mare.

  Tot în această perioadă familia mea organizează un pelerinaj pe insula Evvia la Sfântul Ioan Rusul. Nu știam nimic de acest sfânt. Eu eram bucuroasă să merg în Grecia. În drum spre Sfântul Ioan Rusul, mătușa mea începe să îmi povestească viața acestuia și cât de repede ajută credincioșii. Eu aveam pe mâna stângă o cicatrice făcută de mine în disperata depresie de atunci. O cicatrice cusută la spital cu nouă copci. Era vânătă și umflată. Auzind eu de acest sfânt mi-am luat cruciulița de la gât, am pus-o pe rană și am început sa mă rog la el să mi-o vindece.

  Când am ajuns în biserica lui, m-am dus la raclă și mi-am continuat rugăciunea cu și mai multă ardoare. Privesc rana și văd o luminiță cum se petrecea din capul rănii, treptat și lin până jos. Sfântul îmi vindeca rana, iar eu priveam in taină, bucurie și recunoștință. Credeam din suflet ce mi se întâmplă, iar rana se albea bucățică cu bucățică. De atunci rana mea nu mai este umflată și vânătă. Este parțial vindecată de culoarea pielii. A lăsat o parte din ea amintirea minunii lui.

  Au trecut ani mulți și am rămas cu minunea nepomenită. Mă bucur să o pot împărtăși cu voi!
  G.V.
  07.02.2020
  Pe Sfântul Nectarie l-am descoperit în urmă cu 8 ani, când s-a îmbolnăvit tatal meu de cancer. In perioada aceea m-am rugat mult, eram speriată, deznădăjduită și tot ce îmi doream era ca tatăl meu să fie vindecat. Bunul Dumnezeu, in schimb, a orânduit ca lucrurile sa se întâmple altfel decât îmi doream, iar tata a decedat. Pierdută în durere, in supărare m-am oprit din rugăciune, iar în tot timpul care a trecut de atunci m-am închinat doar formal, fara sa simt ci adevărat conexiunea cu Dumnezeu.

  Sunt convinsă că, in ciuda comportamentului meu și a necredinței mele, Sfântul Nectarie m-a ajutat în și mi-a dat tot ce aveam nevoie. La un an după moartea tatălui am născut un băiețel, apoi, după câțiva ani am cumpărat un apartament, mi-am schimbat serviciul cu unul mai bine plătit (astfel va îmi pot plati rata liniștită).

  Anul acesta a fost, in schimb, mai special. De prin februarie am inceput sa am dereglări menstruale. La început am crezut că sunt cauzate de stres, dar apoi pt că s-au accentuat am mers la doctor pentru investigații mai amănunțite. După tratamente hormonale, am reușit să opresc sângerarea, iar testul Babeș Papanicolau a arătat suspiciune de cancer de col uterin.

  M-am speriat foarte tare, dar sperietura asta m-a adus mai aproape de Dumnezeu. Am mers din nou la Biserica Sfântului Nectarie din Iași și l-am rugat sa mă ierte că am stat atâta timp departe și sa mă ajute. Timp de o luna cat au durat analizele, inclusiv o biopsie, doar rugăciunea mă liniștea.

  La început, când mă uitam la chipul sfântului din icoana mi se parea că e supărat pe mine. Plângeam și îl rugam sa mă ierte, să nu mai fie supărat pe mine. Apoi, au fost momente când simțeam miros de mir și îmi găseam liniștea ( mai ales când eram în spital), iar încetul cu încetul chipul sfântului mă privea cu blândețe.Cu o săptămână înainte de a primi rezultatul biopsiei, am visat că am primit rezultatul dar literele se amestecau și nu se puteau citi, iar cineva mi-a spus că va fi bine.

  Așa a și fost; in ziua când trebuia să primesc rezultatul, doctorul de la laborator mi-a spus că trebuie să facă niște analize suplimentare pentru că nu e concludent încă, dar crede că e totuși un cancer. A doua zi, in schimb, am primit vestea că diagnosticul nu s-au confirmat, că celulele sunt precanceroase.
  Am primit, totuși, indicația de histerectomie. Pe 14 noiembrie m-am operat, iar acum sunt foarte bine. Cu ajutorul Sfântului m-am recuperat repede, iar numai după 2 săptămâni am mers la serviciu.

  După operație, sfântul m-a binecuvântat cu un nou vis in care mi-a spus că nu e de ajuns să mă rog, trebuie să mă și împărtășesc, ceea ce am și făcut.
  Mulțumesc Sfântului Nectarie care îmi este alaturi și care m-au ajutat sa îmi recapăt sănătatea dar și să mă întăresc in credință!

  Mă rog pentru sănătatea și liniștea sufletească, întărirea in credință a celor ce își fac timp sa citească rândurile mele, iar pe doamne și domnișoare le sfătuiesc cu drag să își facă testul Papanicolau anual că sa nu treacă prin ce am trecut eu. Doamne ajuta!
  Teodora
  07.02.2020
  As vrea sa multumesc inca o data Sfantului Nectarie pentru ca mijloceste in fiecare zi pentru mine si familia mea inaintea Maicii Domnului si a Donmului nostru Iisus Hristos.

  Tin sa povestesc ca inainte sa adopt fetita, pe care o am acum si care este un ingeras de copil trimis de Sfantul meu drag si de Fecioara Maria, dupa ani intregi de rugaciuni, fara sa-mi pierd speranta, mereu eram bolnava si suparata, iar o data cu adoptarea fetitei starile acelea au trecut, iar eu am mai mult chef de viata, simt pentru ce traiesc. De asemenea pe fetita mea o ung cu ulei de la candela Sfantului aproape in fiecare seara pe crestet si manute, iar fata mea este bine, nu a mai racit de luni bune.

  Zilele acestea tatal meu imi spune ca nu are pofta de mancare de cateva zile, doar ciuguleste. Eu am citit acatistul Sfantului Nectarie pentru el, iar seara imi spune ca a mancat doua feluri de mancare cu pofta. Poate pentru unii nu sunt considerate minuni, ci simple coincidente, dar pentru mine sunt minuni pe care eu le-am simtit.

  Trebuie doar sa credem ca sfintii sunt alaturi de noi ,iar prin credinta, minunile incep sa apara. Doamne ai grija de noi pacatosi
  Cristian
  07.02.2020
  Intamplarea este traita chiar de mine, pe la varsta de 14 ani sufeream de o boala foarte urata, care se numeste psoriazis, care dupa cum stim nu prea exista leac pentru aceasta boala, am urmat multe tratamente aduse de prin strainatate, de la noi si nimic. Trecea si aparea tot mai puternic, nu aveam loc sa pun degetul pe mine de cum eram plin de cruste, dar intr-o zi intr-o piata de la noi, unde o maicuta vindea carti de rugaciuni, ducandu-se mama mea, in spatele mamei o voce ii spuse sa ia acatistul Sfantului Ioan Rusul ca este vindecator de boli! Mama se intoarce dar nu este nimeni, fara sa stea pe ganduri cumpara cartea si mi-o aduce acasa. Asa am inceput sa citesc in fiecare zi, seara, oprind orice tratament, vedeam cum dispareau in fiecare zi, rugaciunea spunand-o si invatand-o pe de rost, minunile Sfantului, orice, simt ca este langa mine si familia mea in fiecare zi,si este protectorul casniciei noastre. Doamne ajuta.
  Cosmina
  07.02.2020
  Vreau sa multumesc din nou Sfantului Nectarie pentru toata pacea sufleteasca pe care mi-o ofera si pentru toate minunile pe care le revarsa asupra familiei mele. In data de 1 octombrie am fost la Sibiu pentru a ma inchina icoanei sale adusa de pe Sfantul Munte si l-am rugat sa ma ajute in legatura cu un examen foarte greu. Am citit Acatistul Sfantului timp de 40 zile si mereu am simtit ca ma va ajuta sa trec cu bine. In dansul mi-am pus toata nadejdea iar acesta m-a ajutat, promovand examenul. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru cat de mult ne iubesti pe noi pacatosii! Iti multumesc pentru tot ajutorul din acest an care se termina. Iti multumesc pentru ca ne iubesti! Mereu iti simt prezenta si acest lucru ma ajuta in orice problema
  Geanina
  07.02.2020
  Dragii mei, Sfinti Ocrotitori: Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie, Sfantul Gheorghe, Sfantul Vasile al Ostrogului, Sfanta Paraschiva, Sfantul Mucenic Mina, Sfantul Stefan, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Ioan Gura de Aur
  Maica Domnului, Doamne, Iisuse Hristoase, va multumesc din suflet pentru ca a-ti fost alaturi de mine atunci cand aveam cel mai mult nevoie de voi!

  Va multumesc pentru minunile voastre facute mie: achizitionarea unei locuinte, reusita la un examen prin care mi s-a indeplinit un vis din anul 2006, faptul ca am liniste sufleteasca, pace si iubire in suflet, sanatate, oameni credinciosi in viata mea! Va multumesc pentru minunile din viata parintilor mei: castigare procese, recuperare pagube, achizitionarea unei case, sanatate, intelegere, faptul ca prin credinta au trecut peste multe incercari!
  Multumesc Bunului Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul- Iisus Hristos, Maicii Domnului, Tuturor Sfintilor, Ingerilor, Arhanghelilor, Apostolilor!

  Tuturor celor care se roaga pentru noi! Multumim celor care a-ti realizat aceasta pagina de Facebook si tuturor celor care posteaza minunile Sfintilor!

  Multumim, Doamne, pentru acest an binecuvantat, pentru tot ceea ce am trait, toate experientele, pentru toate persoanele din viata noastra, pentru toate minunile petrecute in viata noastra! Dumnezeu sa fie mereu alaturi de noi, sa ne binecuvanteze, sa ne iubeasca, sa ne ocroteasca, sa ne ajute, sa ne mantuiasca!

  Maica Domnului sa ne ocroteasca mereu si sa se roage pentru toti oamenii si pentru a noastra mantuire! Toti Sfintii sa ne ocroteasca si sa se roage pentru noi! Ingerii sa ne fereasca de rele, de primejdii si sa ne fie mereu alaturi! Sa avem un an binecuvantat, cu credinta, sanatate si bucurii! Amin!
  Alina
  07.02.2020
  Dragii mei, Sfinti Ocrotitori: Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie, Sfantul Gheorghe, Sfantul Vasile al Ostrogului, Sfanta Paraschiva, Sfantul Mucenic Mina, Sfantul Stefan, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Ioan Gura de Aur
  Maica Domnului, Doamne, Iisuse Hristoase, va multumesc din suflet pentru ca a-ti fost alaturi de mine atunci cand aveam cel mai mult nevoie de voi!

  Va multumesc pentru minunile voastre facute mie: achizitionarea unei locuinte, reusita la un examen prin care mi s-a indeplinit un vis din anul 2006, faptul ca am liniste sufleteasca, pace si iubire in suflet, sanatate, oameni credinciosi in viata mea! Va multumesc pentru minunile din viata parintilor mei: castigare procese, recuperare pagube, achizitionarea unei case, sanatate, intelegere, faptul ca prin credinta au trecut peste multe incercari!
  Multumesc Bunului Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul- Iisus Hristos, Maicii Domnului, Tuturor Sfintilor, Ingerilor, Arhanghelilor, Apostolilor!

  Tuturor celor care se roaga pentru noi! Multumim celor care a-ti realizat aceasta pagina de Facebook si tuturor celor care posteaza minunile Sfintilor!

  Multumim, Doamne, pentru acest an binecuvantat, pentru tot ceea ce am trait, toate experientele, pentru toate persoanele din viata noastra, pentru toate minunile petrecute in viata noastra! Dumnezeu sa fie mereu alaturi de noi, sa ne binecuvanteze, sa ne iubeasca, sa ne ocroteasca, sa ne ajute, sa ne mantuiasca!

  Maica Domnului sa ne ocroteasca mereu si sa se roage pentru toti oamenii si pentru a noastra mantuire! Toti Sfintii sa ne ocroteasca si sa se roage pentru noi! Ingerii sa ne fereasca de rele, de primejdii si sa ne fie mereu alaturi! Sa avem un an binecuvantat, cu credinta, sanatate si bucurii! Amin!
  Adelina
  07.02.2020
  Dragii mei, Sfinti Ocrotitori: Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie, Sfantul Gheorghe, Sfantul Vasile al Ostrogului, Sfanta Paraschiva, Sfantul Mucenic Mina, Sfantul Stefan, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Ioan Gura de Aur
  Maica Domnului, Doamne, Iisuse Hristoase, va multumesc din suflet pentru ca a-ti fost alaturi de mine atunci cand aveam cel mai mult nevoie de voi!

  Va multumesc pentru minunile voastre facute mie: achizitionarea unei locuinte, reusita la un examen prin care mi s-a indeplinit un vis din anul 2006, faptul ca am liniste sufleteasca, pace si iubire in suflet, sanatate, oameni credinciosi in viata mea! Va multumesc pentru minunile din viata parintilor mei: castigare procese, recuperare pagube, achizitionarea unei case, sanatate, intelegere, faptul ca prin credinta au trecut peste multe incercari!
  Multumesc Bunului Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul- Iisus Hristos, Maicii Domnului, Tuturor Sfintilor, Ingerilor, Arhanghelilor, Apostolilor!

  Tuturor celor care se roaga pentru noi! Multumim celor care a-ti realizat aceasta pagina de Facebook si tuturor celor care posteaza minunile Sfintilor!

  Multumim, Doamne, pentru acest an binecuvantat, pentru tot ceea ce am trait, toate experientele, pentru toate persoanele din viata noastra, pentru toate minunile petrecute in viata noastra! Dumnezeu sa fie mereu alaturi de noi, sa ne binecuvanteze, sa ne iubeasca, sa ne ocroteasca, sa ne ajute, sa ne mantuiasca!

  Maica Domnului sa ne ocroteasca mereu si sa se roage pentru toti oamenii si pentru a noastra mantuire! Toti Sfintii sa ne ocroteasca si sa se roage pentru noi! Ingerii sa ne fereasca de rele, de primejdii si sa ne fie mereu alaturi! Sa avem un an binecuvantat, cu credinta, sanatate si bucurii! Amin!
  George
  07.02.2020
  Sfinte Nectarie, Sfinte Ioan Rusul, Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, va multumesc din suflet pentru tot ajutorul, la vârsta de 3 ani jumatate, am fost călcat de mașină și am fost în comă 2 săptămâni la spitalul Marie Curie din București, întotdeauna i-am simți alături de mine. Pe data de 27 decembrie 2019 am fost la Catedrala Patriarhală din București, si m-am dus către Sfantul Nectarie să mă rog, am stat 30 de minute lipit de Sfanta Racla efectiv nu puteam să mă dezblipesc, am simțit o căldură sufletească. Sfinților a lui Dumnezeu, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi.
  Maria
  07.02.2020
  Vai mie, păcătoasa! Cat ajutor am primit de la prietenul meu Sfântul Ioan Rusul!

  O sa povestesc o ultima întâmplare mai importanta pentru ca multe sunt clipele în care Sfântul m-a sprijinit și mi-a daruit ajutorul sau. Am început scoala de soferi și speram sa o termin înainte de a începe clasa a 12 a pentru ca știam ca trebuie sa ma concentrez pe examene și pe admiterea la facultate. Dar planurile mele au fost date peste cap și în luna octombrie am avut programat orașul.
  Nu aveam timp de pierdut. Îmi doream din tot sufletul sa iau carnetul din prima. Pana în ziua examenului nu am avut emoții, dar în dimineața respectiva nu îmi puteam controla gândurile și nici o parte a corpului. Tremuram toată! S-a întâmplat și în ziua respectiva sa se lase o ceață deasa care nu te lasă să vezi mai departe de 20 de metri. Cu o seara înainte l-am rugat pe prietenul meu, Sfântul Ioan, sa îmi lumineze mintea mie pentru a nu face greșeli și examinatorul pentru a nu face vreun gest care sa ma inhibe. L-am rugat sa fie lângă mine în timp ce conduc. Ajutorul lui a fost mult peste cererea mea. În dimineața respectiva am aflat ca pe examinator il cheamă Ioan. Un sentiment de bucurie mi-a cuprins sufletul și aproape ca nu îmi venea sa cred! Înainte sa pornesc motorul polițistul mi-a spus sa las emoțiile deoparte și mi-a zâmbit.

  Bineînțeles că am luat carnetul din prima! Ii multumesc Sfantului Ioan Rusu pentru tot ajutorul pe care mi-l da necontenit și pentru faptul ca trece cu vederea toate neputintele mele și îmi este prieten.

  "Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Slavă lui Dumnezeu pentru mulțimea de sfinți care au crescut în Biserica Sa, unde a inflorit și Sfântul Ioan Rusul!"
  Madalina
  07.02.2020
  L-am întâlnit pe Sfantul Nectarie prima data in 2013 in vremea când mergeam la biserica pentru a ma ruga lui Dumnezeu sa ne binecuvânteze cu un copilaș. Nu auzisem de acest Sfânt, dar nici nu am cercetat mai mult despre El. M-am rugat la sfintele sale Moaște din orașul meu, insa doar atat. Anii au trecut iar anul acesta l-am regăsit pe Sfântul Ierarh Nectarie. In luna mai am fost diagnosticata cu neoplasm la sân, am fost operata, urmând ca după operație sa știu dacă va fi necesar și tratamentul cu chimioterapie. Din nefericire a fost nevoie. In toată aceasta perioada, căutând pe internet, am găsit acatistul Sfântul Nectarie și am început sa îl citesc. Cu prima ocazie am ajuns la mănăstirea Radu Voda pentru a ma ruga și închina sfintelor moaște ale Sfântului Nectarie sa mijlocească bunului Dumnezeu pentru sănătatea mea.

  Îl simt aproape de mine și de familia mea, m-a întărit in credință și mi-a dat răbdare și putere sa trec peste acest tratament, pe care l-am suportat foarte ușor. Uitându-ma in spate, mi-am dat seama ca Sfântul a fost aproape de mine in toți acești ani fără ca eu sa îmi dau seama. Nimic nu este întâmplator in aceasta viața. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și Tuturor Sfinților ca au fost aproape de mine. Fără ei nu știu ce as fi făcut.
  Claudia
  07.02.2020
  În urma cu ceva timp,mama mea s-a confruntat cu probleme de sănătate. Interpretarea rezultatelor întârzia, apăreau o serie de diagnostice, unele puse gresit. Atunci au intervenit Sfantul Efrem cel Nou si Sfantul Nectarie. Au aparut oamenii care m-au ajutat, medici competenti care au analizat dosarul cu atentie si s-a stabilit un diagnostic corect. Eu am luat un examen greu, pe care nici în vis nu credeam ca voi reușiți, iar datorită si de ziua Sfantul Mina am schimbat si locul de muncă. Mulțumiri Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie si Sfantul Mina! Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Adela
  07.02.2020
  In urma cu doi ani, mama mea a avut o durere mare la picior, nu mai putea umbla iar medicii nu ii gasea nimic. Nu stiau ce are, ajungandu-se sa-i dea scaun cu rotile. Eram foarte suparati, mama mea nu se mai ridica din pat. In urma cu ceva timp, am fost la Bucuresti la moastele Sfantului Nectarie, unde am luat ulei din candela care arde mereu la moaste, am uns-o cu acest ulei si la 2 zile s-a luat durerea cum nu a fost niciodata. Sfantul Nectarie a facut aceasta minune. Sfantul Nectarie a ramas ocrotitorul nostru. Mentionez ca mama mea sufera de boala parkinson stadiu agravat. Se roaga zilnic la Sfantul Ierarh Nectarie, o ajuta foarte mult! Ne rugam la Sfantul Nectarie face cu adevarat minuni. Ii multumim Sfantului Ierarh Nectarie pentru tot ceea ce ne-a ajutat, mare facator de minuni!
  Ani
  19.03.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul primit. Soțul meu a avut o problemă de sănătate saptamana trecuta si i-am dat medicamente doua-trei zile si tot nu se simtea bine. Intr-o seara i-am dat cu ulei sfințit de la Mănăstirea Radu Vodă si m-am rugat. Dimineață era mult mai bine si nu a mai fost nevoie sa meargă la doctor. Eu ma rog mereu pentru sănătate familiei mele. Doamne ajută!
  Sfatul Nectarie este ocrotitori familiei mele și îi multumesc din suflet pentru binefacerile primite.

  In seara de 31 decembrie fata mea a plecat cu masina la o colega sa ramana de revelion. In drum spre casă fetei a facut accident. A trecut un băiat cu viteza mare si i-a spart oglinda. Zgomotul a fost foarte mare, ea s-a speriat foarte rau. Dupa ce s-a linistit, si-a dat seama ca este sparta doar oglinda si a dat seama ca a fost o minune ca a scăpat cu bine. In acel loc a mai fost un accident în urma cu un an unde si a pierdut viața un tânăr. Multumim lui Dumnezeu și Sfântul Nectarie pentru ocrotirea familiei mele!
  Alina
  19.03.2020
  Pentru ca anul a început cu programarea mea în vederea operației la Institutul Trestioreanu din București secția de chirurgie oncologica as vrea sa mulțumesc și în scris Sfantului Nectarie și Maicutii Domnului ce mi-au deschis calea către un profesor doctor minunat în urma rugăciunii mele de dinaintea anului noi. Umblam printre spitale fără ca sa ma pot îndrepta cu adevărat spre cineva și speriata foarte m-am rugat sa primesc ajutor. Și ajutorul a venit imediat. Profesorul m-a primit și acum sunt și operata și cu un diagnostic în afara oricărui pericol. Nici o urma de cancer. Anul trecut în timp ce ma rugam Sfantului sa ma păzească l-am închipuit precum ma învelea în pat, trăgându-mi pătură peste mine în semn de liniște. El cu Măicuța Domnului au făcut minuni în viata mea și le mulțumesc.

  Atunci când am avut nevoie de Sfântul Nectarie am descoperit cu mare bucurie ca moaștele sale pot fi vizitate chiar la mine în oraș fiind aduse prin procesiune spre inchinare. Am primit aceasta bucurie exact în clipele în care aveam nevoie și am mers în vizita de m am închinat înaintea lor. A fost ca și când Sfântul a venit la mine pentru ca îl cautam. Ceva deosebit și nesperat. Mulțumesc Doamne Isuse Christoase pentru sfinții minunați pe care ni i ai dat noua spre ajutor. Mulțumesc sfantului Efrem pentru ajutor și Sfantului Ioan Rusul
  Irina
  19.03.2020
  Încep prin a mulțumi Sfântului Nectarie, Sf Efrem, Sfantului Patapie, Sfantului Ioan Rusul si altor sfinți la care am avut binecuvântarea de a ajunge la ei. Sa incep mică mea poveste si marea minune care Sfantul Nectarie a facut cu tatăl meu!

  La sfârșitul lui noiembrie 2019, primesc telefon de la sora mea, ca tatăl nostru este inconștient la spital, prin plâns, griji, gânduri și fel si fel de analize, ni se da crudul adevăr ca tatăl nu mai are mult de trăit. Eu mi-am pus niște haine in geanta si am plecat către mama mea care la rândul ei a avut de trecut prin multe operati.

  Ajunsă la ea, am incercat sa o incurajez ca totul ca fi bine. (Eu încă nu il văzusem pe tatăl meu). A doua zi, mergem la el, am ramas socata si in acelasi timp, eram conștientă ca nu este scapare. Nu am stat prea mult pe gânduri și am cerut numărul preotului din spital, l-am sunat si l-am rugat foarte mult daca îi stă în putință, cu încă un preot, sa vina sa faca Sfantul Maslu si daca se poate sa fie spovedit si împărtășit.

  Au venit doi preoți, i-au facut Sfantul Maslu, a doua zi, al doilea Sfantului Maslu si Impărtășanie.

  In noaptea aceea, am visat ca Sfantul Nectarie mi-a deschis ochii, eu plângeam foarte mult fiind marcată ca se uita numai la mine. (In aceiași luna, Noiembrie pe 9, am fost acasă la el si ma rugam in sinea mea, să-mi deschidă ochii). M-am trezit dimineață si i-am zis mamei ce am visat, zicându-i ca tata o să-și revină. Asa a si fost! L-a împărtășit. Am facut si al treilea Sfantul Maslu si tatăl după o săptămână a fost acasă! Multumesc Sfinților mei dragi si ma rog mereu sa ma ierte Sfantului Nectarie pentru lenea mea si nepăsarea!
  Ramona
  19.03.2020
  Vreau sa va povestesc si eu cum Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie m-au ajutat din nou, desi nu merit ajutorul lor. Azi noapte m-am trezit cu o durere puternica la spate si, deodata, m-am rugat sfintilor sa ma ajute sa ma lase durerea sa adorm din nou. Durerea nu a disparut in totalitate, dar m-am linistit si am adormit la loc. Mare este puterea acestor sfinti, care ne ajuta ori de cate ori le cerem ajutorul!
  Ionela
  19.03.2020
  Ma numesc Ionela și as vrea sa împărtășesc tuturor minunile Sfântului Nectarie. Am cunoscut in urma cu 5 ani pe actualul meu soț, la vremea aceea el se numea ateu, nu era Botezat și nu avea in gând sa ne căsătorim. Bineînțeles ca eu doream binecuvântare lui Dumnezeu la Biserica. Am primit cartea cu minunile Sfântului de la duhovnicul meu, pana atunci nu auzisem de dânsul.

  Mi-a intrat direct la inima și nu după mult timp a hotărât sa se boteze sa ne căsătorim la Biserica( trebuie sa precizez ca e Neamț).

  Apoi a urmat școala mea de soferi, eram atât de nervoasa și emoționată la examene ca abia a 3-a oară m-am rugat Sfântului sa înmoaie inima acelui om și am luat permisul in acea zi. Apoi, după 15 ani de fumat am hotărât sa le las, nimic usor! Dar cu ajutorul Maicii Domnului și Sfântului Nectarie am lăsat și țigările. In Martie se fac 2 ani de când m-am lăsat.Ne protejează de fiecare data când ii cerem ajutorul! Acum pot sa spun ca am un prieten de nădejde! Sfinte Nectarie îți mulțumesc pt tot și te rog sa fii lângă noi in fiecare clipa chiar de suntem nevrednici.
  Virginia
  19.03.2020
  Mulțumesc în fiecare zi Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Efrem cel Nou și Tuturor Sfinților.

  Până în 2014 nu știam mai nimic despre viața duhovnicească, până când, m-am îmbolnăvit de cancer. Primul drum pe care l-am făcut când m-am externat după prima operație (tot în acel an am trecut și prin a doua operație) a fost la Manastirea Radu Vodă unde m-am rugat. După aceea am început să merg la biserică, să mă spovedesc și să mă împărtășesc. Am primit canon citirea Acatistului Sfantul Efrem cel Nou, dar am cerut binecuvântare și pentru Acatistul Sfantului Nectarie. Prin acești sfinți, Bunul Dumnezeu mi-a dat atâta putere încât am trecut și prin a doua operație, chimioterapie, radioterapie, fără a întrerupe serviciul. Minuni fac dacă te rogi cu râvnă în fiecare zi.

  În 2016 mi-a apărut la tâmpla dreaptă o excrescență foarte urâtă (de culoare cenușie- închisă), care se mărea pe zi ce trecea. Având deja problemele de sănătate, m-am gândit și la ce e mai rău. M-am dus la un medic dermatolog care mi-a spus că va deveni periculos dacă își va schimba culoarea sau se va sparge și m-a sfătuit să revin dacă se întâmplă ceva. La două zile a început să se facă roșiatică pe margine și franjurată, iar în următoarea zi, am simțit ceva cald pe față. Când m-am uitat în oglindă spărsese și curgea. Am tamponat și am început să mă rog. Mi-am adus aminte că aveam o sticluță cu ulei pe care mi-o adusese cineva din Grecia, de la Sf. Ioan Rusul. După o săptămână de rugăciune și dat cu ulei sfințit, în locul acela nu mai era nici cel mai mic semn că ar fi fost ceva. Era minunea Sfântului!

  În 2017, urma să merg la monitorizare la Fundeni și trebuia să fac o scintigrafie osoasă, iar la rezultat mi-au spus că mi-ar fi apărut ceva la coloană. Am rămas ,,fără grai,, două ore, după care m-am dus la Manastirea Radu Vodă și m-am rugat la Sfântul. Până atunci citisem în fiecare zi acatistul. Am fost nevoită să fac si un computer tomograf ca să confirme sau să infirme rezultatul scintigrafic. În ziua când trebuia să iau rezultatul, parcă nu aveam curaj sa ma duc. Eram întinsă în pat, am ațipit și deodată m-a trezit ceva. Eram trează, dar nu puteam deschide ochii, cu toate că mă străduiam. Lângă pat era Sfantului Nectarie, pe care l-am vazut cu ochii închiși, care îmi zâmbea, parcă ,,mă mângâia,, cu zâmbetul lui și era însoțit de încă doi sfinți care erau în spatele Său. Stăteau toți trei lângă patul meu, cam înghesuiți din cauza spațiului mic dintre pat, fereastră și șifonier (ca la bloc). Din acest motiv nu le-am văzut fața celorlalți doi Sfinți. M-am străduit chiar să ridic mâna dreaptă spre Sfântul Nectarie, dar nu puteam. Parca era țintuită. După ce ,,au dispărut,, m-am dus să iau rezultatul la CT care a fost foarte bun.

  Mulțumesc și voi mulțumi cât voi trăi pentru boală. Dacă nu mă îmbolnăveam, aș fi fost și astăzi oaia cea rătăcită. Prin acești Sfinți, Dumnezeu mi-a dat putere, răbdare, și m-a întărit în credință. În viață nimic nu este întâmplător! ,,Credeți și vi se va da!,,
  Liliana
  19.03.2020
  As vrea sa va povestesc cum m-a ajutat Sfantul Nectarie. M-am rugat pentru baiatul meu sa-si schimbe atitudinea fata de noi. Eu si tatal lui nu puteam discuta cu el prea multe lucruri, se inchidea in camera lui, pur si simplu ne evita. De multe ori incercam sa vorbesc cu el, dar ne raspundea foarte scurt, uneori chiar rastit.

  Am citit Acatistul Sfantului Nectarie cu capul plecat si cu inima la cer. Dupa doar doua zile fiul meu s-a schimbat foarte mult, vine langa noi cand suntem acasa, facem planuri impreuna sau pur si simplu sta in compania noastra . Ii multumesc Sfantului Nectarie ca m-a ajutat atat de repede intr-o problema pe care incerc sa o rezolv de cativa ani.
  Mariana
  19.03.2020
  Nu am cuvintele potrivite pentru a mulțimii Sfantului Nectarie însă e foarte adevărat că de fiecare dată când am cerut ajutorul Sfantului niciodată slaba si putina mea rugaciune nu a fost trecută cu vederea. Stiu ca nu am fost niciodată vrednică pentru ajutorul primit însă am văzut că daca este spre folosul omului Sfantul Nectarie se milostiveste asupra noastră si nu întârzie niciodata sa vina in ajutorul nostru. Iti multumesc dupa puterea credinței mele Sfinte Nectarie pentru toate binefacerile primite!
  Irina
  19.03.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie care m-a vindecat de cancer in stadiul 3, neoperabil, cînd medici nu au mai dat decit 6 luni de trait, ii multumesc pentru ca mi-a dat un servici pe care mi-l doream nespus, iar prima zi fiind pe 8 Noiembrie 2016, iar Hramul Sfîntului Nectarie are loc pe 9 si pentru toate rugaciunile la care mi-a raspuns nencetat. Slava tie Doamne Dumnezeul nostru pentru toate.Rugati-va neincetat Sfîntului Nectarie si credeti in minunile pe care le savarseste cu noi păcătoși.
  Anca
  19.03.2020
  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Ioan Rusul si tuturor Sfintilor pentru ajutorul dat. Le multumesc pentru ajutorul dar in a ramane insarcinata, pentru ca mi-au pus in cale un medic foarte bun, ma rog sa ma ajute in continuare sa am sarcina si nastere usoare si sa aduc pe lume copilasi sanatosi! Le mai multumesc pentru ca zilele trecute m-au intors din drum sa imi iau cheile pentru serviciu ( daca nu le luam era foarte rau ) si pentru ca intr-o zi in care am fost la spital pentru un control, imi era foarte teama de cum va fi si ca voi intarzia la serviciu fiind foarte aglomerat insa la receptie am zarit icoana Sfantului Efrem cel Nou care statea frumusel si atunci mi-am dat seama ca lucrurile se vor rezolva asa cum trebuie, exact asa a si fost! Multumesc din suflet tuturor pentru ajutor si ii rog sa fie in continuare ocrotitorii familiei mele si ai tuturor oamenilor !
  Corina
  19.03.2020
  Ma numesc Corina si as vrea sa va povestesc despre minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut pentru mine. L-am descoperit pe Sfant chiar pe facebook, cand mi-a aparut intamplator pagina Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul. Am inceput sa ma rog lui si sa fac acatistul. Ma luptam cu depresia de multa vreme si eram deja la capatul puterilor, orice faceam, nu reuseam sa-mi mai revin si sa-mi recapat pofta de viata. Simteam ca ma afund de la o zi la alta, nu mai gaseam nici o salvare. Nimic nu mai functiona si totul parea fara rost. La aproximativ doua saptamani de cand incepusem sa ma rog, m-a ridicat din depresie. Pur si simplu, de la o zi la alta. Mi-am revenit. Am inceput sa sper, sa ma bucur de viata, sa ma bucur de tot ce era in jurul meu. Am inceput sa simt ca va fi bine. Ca sunt deja bine. Apoi am inceput sa-l rog pe sfant sa aduca in viata mea un om pe care sa-l iubesc, sa-mi creez un camin, o familie. La doua saptamani l-am cunoscut. Pentru unii poate parea putin, insa mie mi-a schimbat viata. Intr-o luna de zile am fost cu totul alta. M-a ridicat, m-a alinat si m-a schimbat. Si pentru asta ii multumesc toata viata. Este Sfantul sufletului meu. Multumesc, Sfinte Nectarie, ca m-ai gasit!
  Alexandra
  19.03.2020
  Aseară, pe 21 ianuarie am mers prin oraș cu mașina cu soțul meu sa rezolvăm niste probleme. Ne-am oprit la supermarket pentru niste provizii, iar înainte de a ne urca in mașina sa mergem înapoi spre casă am observat că pierduserăm plăcuța de înmatriculare din față. Am intrat în panică deoarece, locuind în străinătate aflasem că în cazul pierderii, reemiterea alteia ne-ar fi costat 600 euro, o cheltuiala pe care nu ne-o permitem in momentul de față. Am inceput sa mă rog lui Dumnezeu, Maicii Sale, Sfântului Mina si Sf Efrem cel Nou să ne ajute să o găsim. Am reparcurs traseul pe care îl făcuserăm, iar când am ajuns in locul in care fusese soțul meu in acea dimineață am gasit-o sprijinită de un gard. Am fost încântați si ușurați. Am mulțumit Domnului si Sfinților Săi. Pentru unii poate părea banal, dar noua ne-a fost mare ajutor căci am fost feriți de pagubă. Slava Ție, Doamne! Minunat ești întru Sfinții Tai
  Alina
  19.03.2020
  Minunati sunt Sfintii lasati de Dumnezeu pentru noi pacatosi. Numai cine nu i-a cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie si Sfantul Serafim de Sarov nu cunoaste prietenia adevarata. Cand ajungi sa citesti despre viata lor intelegi sensul vietii pe pamant.

  Aseara am avut de primit rezultatul unor analize, am plecat spre cabinet cu nadejde si cu iconitele Sfintilor iar rezultatul a fost bun. Tot aseara nu reuseam sa schimb parola de la leptop, dupa mai multe incercari gandul s-a indreptat catre bunicutul meu drag Sfantul Efrem cel Nou si in 10 secunde totul a fost rezolvat.

  Cu nadejde astept si rezultatul copilasului meu cand si unde stiu doar Sfintii mei dragi. Va iubim din tot sufletul! Nu incetati sa o cinstiti pe Maicuta Domnului si Sfintii vostri dragi, nu incetati sa-I chemati in momente grele dar si de bucurie. Multumim Doamne Iisuse Hristoase, Maicuta Domnului si tuturor Sfintilor pentru ajutorul primit.
  Delia
  19.03.2020
  Îi mulțumesc frumos pentru ajutorul primit și sprijinul acordat Sfântului Nectarie care in fiecare zi ne este alături în orice situație. Când sunt singură cu fetița mea, ma rog Sfântului să mă ajute, să îmi dea putere să mă descurc și să mă îndrume să știu ce trebuie sa fac iar el mereu vine în ajutorul nostru. Mă rog și de îndată nu mă mai simt atât de singură. Îți mulțumesc Doamne ca Tu nu m-ai părăsit. Mulțumesc Preacuratei Maicii tale că ne mângâie ca o adevărată mamă. Le mulțumesc tuturor Sfinților pentru ajutorul și mijlocirea lor. Mulțumesc Sfântului Vasile că a venit în casa mea printr-o iconiță primită întâmplător
  Mulțumesc Sfinte Nectarie că ești lângă mine, ai grijă de noi și mă ajuți in toate cazurile.
  Anonim
  19.03.2020
  Vreau sa mărturisesc si eu o minune a Sfantului Nectarie pe care l-am descoperit de recent citind diverse postari pe pagina aceasta. Am început să citesc acatistul Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Mina si al Maicii Domnului pentru a mă ajuta să ies din niște stări de depresie, frica,ganduri urâte pe care le avem de ceva timp.

  Nici la rugăciuni nu mă puteam concentra. Acum mă simt ușoară si continui să citesc acatistul pentru a reuși să trec aceste stări urâte si pentru a rezolva o mare problemă judiciară pe care o are soțul meu.Doamne ajuta pe toti.
  Anonim
  19.03.2020
  Ii multumesc Sfântului Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Mina pentru ajutorul primit, avand copii mici se tot intampla incidente, insa Sfintii nostri ne ajuta mereu intr-un mod miraculos! Nu mai zic si de treburile casnice, saptamana trecuta calcam cu noul fier si a căzut pe jos si nu se mai aprindea, m-am rugat iar dupa o ora si-a revenit ! Mare este puterea sfinților! Doamne ajuta!"
  Florentina
  19.03.2020
  Vreau sa mai mărturisesc si eu o minune facuta de Sfαntul meu drag, Sfântul Nectarie. Am un băiețel mic care la începutul anului a răcit la plămâni, febra, tuse, nas înfundat, i-am dat antibiotic, pentru 2 zile părea că ii merge dar nu a fost așa s-a întors febra mul mai mare. După un șir lung de tratamente, nopți nedorite am zis gata, am scapat, dar nu a fost așa, după 4 zile de la terminarea tratamentului a facut o enterocolita foarte urâtă, iar nopți nedorite, febra, tratamente până într-o seara cand am simtit ca nu mai pot, ca mi se terminase orice putere, imi pregătisem bagajul sa merg la spital cu el, dar am zis sa mai incerc o noapte, am pus iconita Sfantului Nectarie sub perna celui mic si i-am spus : Sfinte Nectarie eu nu mai pot, ai te rog grija de el până maine dimineață, copilul nu a mai facut febra din seara aceea si parca totul trecuse peste noapte, el făcând febra din 3 în 3 ore. Pentru noi a fost încă o minune, ii multumim si Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Efrem si la toti Sfinții pentru minunile făcute.
  Ionela
  19.03.2020
  M-am casatorit in 2011 si nu reuseam sa avem un copil. Dupa an an am fost la medic si eu si sotul dar ne-a zis sa avem rabdare cel putin un an. Asa a trecut un alt an! Intre timp mama a intrebat o femeie la biserica un sfat: ce rugaciune sa mai faca pentru fata ei sa ii dea si ei Dumnezeu un copil, iar femeia aceea i-a dat de la pangar cartea cu minunile si acatistul Sfantului Nectarie, spunandu-i : cititi amandoua acatistul timp de 40 de zile la aceeasi ora. Si asa am facut. Ne telefonam inainte de a citi: in fiecare zi alegeam o ora in care reuseam sa citim impreuna in functie de serviciul amandurora. Iata ca nici nu terminasem cele 40 de zile si eram gravida! A fost o mare minune facuta cu ajutorul sfantului! Am avut un baiat sanatos si frumos. Iar dupa 2 ani jumate am avut 2 gementi, baiat si fata. Iata ca cu ajutorul sfantului Nectarie casa noastra s-a umplut de rasete de copii! Ii multumim foarte mult si ii cer si acum ajutorul de fiecare data cand am problema . Acum am mari probleme la servici dar sper ca cu ajutorul sfantului sa se rezolve totul. Am inceput sa citesc iar acatistul.
  Anonim
  19.03.2020
  Doamna Elena (sper ca nu v-am gresit numele) sunteti din Bucuresti si bunul Dumnezeu si cu Sfintii Lui v-au invrednicit sa imi trimiteti ulei sfintit de la candela Sfantului Necatrie de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti si de asemenea mi-ati trimis si trei iconite cu Sfantul Nectarie, cu Sfantul Efrem cel Nou si cu Sfantul Ioan Rusul.

  In primul rand ii multumesc Bunului Dumnezeu si acestor sfinti dragi ca lucreaza prin oameni si fac minuni. Sa incep sa va spun povestea mea. Sunt casatorita cu sotul meu de 4 ani jumatate si nu am ramas insarcinata niciodata. Nu am folosit niciodata nicio metoda de contraceptie si ne tot rugam (asa cum puteam si noi) sa ne binecuvanteze Dumnezeu familia cu copilasi. Anul trecut inainte de Sfantul Post al Craciunului aceasta minunata doamna a postat pe acest grup ca doreste sa trimita din bucuria ei si altora ca drept multumire sfintilor ulei sfintit si cele 3 iconite. Am zis hai sa las si eu adresa sa vad daca primesc mai ales ca locuieac in UK. Cand am primit pachetelul am ramas uimita si asa o bucurie s-a creat in sufletul meu, chiar si sotului nu i-a venit a crede.

  Am inceput sa citim acatistul Sfantului Nectarie exact de la inceputul postului timp de 20 zile, nevrednici fiind ne-am indoit de puterea Sfintilor si am oprit citirea acatistului. Adica pe zi ce trecea ma gandeam ca poate am ceva medical, ca poate e ceva ce trebuie sa descopar si apoi pot apela la ajutorul Sfintilor. Ganduri nesabuite, incarcate cu deznadejde si cu incercarea de a cauta explicatii.

  Doamne ce frumos ai lucrat si acum am inteles !

  Am inceput sa facem controale. Analizele sotului erau perfecte. La mine ceva nu era clar si au zis ca numai laparoscopic pot vedea ceva si daca nu e nimic voi putea beneficia de IVF . Nu imi doream asa ceva si vorbeam cu sotul daca nu e nimic acolo nu vom face IFV si ca asa e voia lui Dumnezeu sa nu avem copii poate si ca poate mantuirea noastra nu e prin nastere si crestere de copii. Urmeaza sa astept programare pentru laparascopic sa vada daca nu am trompele imfundate sau sa am endometrioza pentru ca toate analizele hormonale iesisere corect. Dar acum prin aceasta minune nu mai e nevoie de nicio interventie. Am continuat sa citim troparul Sfintilor in loc de acatist si acum 2 zile in urma am avut surpriza sa aflu ca sunt insarcinata. A fost minunat cum a lucrat Dumnezeu si cum Sfintii Lui fac minuni si modul de a intelege ca nu trebuia sa ma indoiesc nici o secunda si sa imi pun toata nadejdea in ei. Pana la urma tot m-au ascultat pe mine pacatoasa in acele 20 de zile de rugaciune.

  Sa nu deznadajduiti niciodata ca bunul Dumnezeu stie cand e momentul potrivit pentru toate dorintele noastre. Asa cum nu m-a lasat nici pe mine pacatoasa ca intr-un moment de disperare sa ma razgandesc si sa apelez la IFV. Doamna draga, Dumnzeu sa te rasplatesca inzecit ca prin bucuria dumneavoastra ati facut alta bucurie in suflet si in familia mea.

  Doamne minunat esti intru Sfintii Tai si in lucrurile Tale! Toate sunt asa cum le randuieste bunul Dumnezeu. Sa nu deznadajduiti NICIODATA!
  Anonim
  19.03.2020
  Pentru mine Sfantul Nectarie si Sfanta Fecioara au facut o mare minune. Am pierdut o sarcina la 8 saptamani fara sa stiu motivele. Anul acesta am ramas din nou insarcinata si toata sarcina am inceput sa citesc Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sfantul Nectarie. Toata sarcina a decurs foarte bine si am nascut o minunatie de copilas sanatos si la termen, desi sufar de o boala autoimuna si exista riscul sa mai pierd sarcina din nou sau sa nasc prematur. Am simtit ajutorul mereu si ii sunt recunoscatoare toata viata. Voi continua sa ma rog si le multumesc din suflet pentru tot ce au facut pt mine si copilas. Am o mare dorinta sa ma rog si Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Mina, Sfantului Arsenia Boca, Sfantului Sfrem cel Nou. Sunt sigura ca ne pot ajuta in orice situatie disperata.Multumesc!
  Monica
  19.03.2020
  Eram studenta la Facultatea de Teologie Ortodoxa. In perioada de sesiune examenele erau multe si, nu toate usoare. Puterea mea de invatare sau de intelegere, uneori, ma depaseau. Imi doream sa invat, caci imi placea ceea ce invatam. De aceea, incepeam perioada examenelor din sesiune cu Acatistul Sfantului Nectarie (caruia ma rugasem si inainte de a da exemanul de admitere la aceasta facultate, in 2004). Astfel, intr-o seara, eram foarte obosita in urma invatarii pentru un examen la Istoria Bisericeasca Universala. Imi ramasesera cateva subiecte din bibliografie, pe care nu mai aveam puterea sa le invat; pe unele, le lasasem de-oparte, caci imi ziceam, nu vor pica acestea la examen. M-am aplecat cu capul in piept si m-am rugat in gand Sfantului Nectarie asa: "Sfinte Nectarie, nu mai am putere sa invat, uite, mi-au ramas subiectele acestea; ma voi trezi mai devreme maine dimineata si voi mai citi, dar sunt multe, spune-mi tu, pe care sa le citesc?". Deodata, aud in urechea-mi dreapta: "citeste aceasta!', inδicandu-mi exact ce anume. Am tresarit.

  O, Doamne! A doua si, de dimineata, am citi acest subiect. Peste cateva ore, in sala de examen, profesorul de Istorie bisericeasca (Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca! caci s-a dus la Domnul), ne-a indicat subiectele, pe numere "Numarul unu, numarul 2...", eu fiind la "numarul 1". si rosteste numele primului subiect pentru "numarul 1". O, minune! Era cel pe care mi-l rostise Sfantul, si pe care eu nu mai aveam putere sa il mai invat, si pe care chiar aveam de gand sa il ignor. Dupa examen am mers la Manastirea Radu Voda, la Sfintele sale Moaste, asa cum obisnuiam sa fac de fiecare data dupa examene. Si nu doar din acest impas m-a scos Sfantul si, a mai fost unul, mare, in care am strigat tare in gand " Sfinte, nu ma lasa, stii ca nu voi reusi fara de tine!" si in care, pe loc, vadit,si-a aratat milostivirea si purtarea sa de grija fata de mine, si pe care nu le meritam. Il purtam mereu in rugaciune si in gand, pe-atunci, caci, iata, cu timpul s-a racit ticaloasa mea inima, si am mers foarte rar pe la dansul si rar i-am citit acatistul, eu nerecunoscatoarea.

  Iata, acum, cautand pe internet niste carti am dat de site-ul acesta, in care am vazut acest chenar in care putem indica o minune a Sfantului Nectarie, daca am avut parte in viata de vreuna. Iar eu, nu puteam sa nu o scriu, pe cele intamplate si mie. Poate, asa a vrut Sfantul, sa imi aduc aminte ca ... eu l-am uitat, dar dansul, nu. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru toate, caci nenumarate mile ai facut cu mine, si nu ma lasa nici acum, nici vreodata! O! Doamne!
  Andreea
  19.03.2020
  Ma numesc Andreea! Vreau sa multumesc din suflet Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem si Sfantului Antonie cel Mare, pentru minunile pe care le-a savarsit pentru mine. De fiecare data cand m-am rugat, ajutorul nu a intarziat sa apara, mereu am avut parte de minuni.

  De curand, m-am rugat Sfintilor pentru a-mi se indeplini o mare dorinta, ceva care imi doream de foarte mult timp si anume sa obtin permisul de conducere.Vreau sa specific faptul ca am mai incercat dar fara niciun rezultat, de la prea multe emotii picam examenul de conducere, nu puteam sa trec de el. Iar de cand m-am apucat sa citesc acatistele Sfintilor si sa ma rog, minunea a aparut si am obtinut permisul de conducere. In ziua de examen m-am rugat Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem si Sfantului Antonie cel Mare sa ma ajute sa ma calmez si sa depasesc orice emotie, pentru ca numai in acest fel puteam sa iau examenul.

  Vreau sa spun ca Sf. m-au ajutat , am reusit sa ma calmez si sa obtin ceea ce mi-am dorit foarte mult. Va multumesc din suflet Sfinte Nectarie, Sfinte Efrem si Sfantul Antonie cel Mare!
  Ion
  19.03.2020
  Am promis că voi mulțumi încă o dată pentru ajutorul primit. Copilului meu începuse să-i curgă năsucul și cu toată isteria creata de gripele astea, m-am alarmat. Începuse să și tușească puțin. Îndată ce s-a instalat o mica teama, m-am rugat Sfântului Efrem, Sfântului Nectarie, Sfântului Nicolae, Sfântului Ioan Rusul, nu in ultimul rand Măicuței Sfinte, Sfintei Treimi și tuturor puterilor ceresti sa nu aibă nimic. A doua zi, copilul nu mai prezenta nici un simptom de răceală sau început de posibilă gripa. Mulțumesc pentru ajutorul primit și voi citi și acatistul Sfântului Efrem așa cum i-am promis pentru a i mulțumi
  Irina
  19.03.2020
  Buna ziua ma numesc Irina si locuiesc in Cipru! Acum ceva ani in urma am avut un accident de motor, am avut capul spart, mana fisurata, lovita la picioare, maini solduri, am stat in spital 8 zile. In momentul accidentului, cand am vazut ca aceea masina ne trece calea singurul lucru pe care l-am facut m-am uitat spre cer si m-am rugat la Bunul Dumnezeu si Maica domnului sa aibe grija de fetita mea si apoi am inchis ochii!

  M-am trezit dupa cateva ore la spital eu fiind inconstienta si nu-mi aduceam aminte de nimic decat de faptul cand m-am rugat si acei nori frumosi de pe cer. Dupa cateva saptamani cand puteam mergea singura si fara ameteli simteam sa ma duc la biserica sa multumesc Domnului ca nu am murit! Biserica cea mai aproape de mine era cea a Sfantului Nectarie si spre surprinderea mea se afla chiar aproape de locul accidentului.

  Gaseam mereu biserica inchisa deoarece mereu ma duceam dupa apunerea soarelui din simplu fapt ca lovitura la cap nu-mi permitea sa pot avea contact cu lumina puternica deoarece ma deranja si-mi provoca ameteli. Ma rugam la icoana pictata la intrarea in biseica sa ma faca bine sa-mi pot creste fetita si sa ma faca bine! Pot spune ca de atunci numai minunile Sfantului m-a tinut pe picioare si sa ma insanatosesc. Dupa ceva timp nestiind nimic despre acest Sfant despre minunile lui, sora mea mi-a zis sa ma rog la acest Sfant ca este grabnic ajutator si face minuni! Ceea ce am si facut desi pe atunci eram foarte dezorientata din multe puncte de vedere, neavand un job stabil, cazusem psihic si parca totul era negru in viata mea.

  De atunci am inceput sa citesc Acatistul Sfantului si vedeam cum usor usor viata mea prindea culoare. Sunt multe de spus despre acest Sfant deoarece nu a facut doar o minune ci foarte multe in ceea ce ma priveste! Rugandu-ma la Sfant am gasit si serviciu si am inceput sa am mai multa incredere in mine si sa fiu mult mai obtimista! Alta minune a fost cand trebuia sa gasesc o casa in care sa locuiesc cu fata mea si sa fie aproape de scoala unde o inscrisesem eram cu bagajele in strada si cu un copil si nu gaseam chirie, minunea mare a fost cand ruganduma la Sfant neavand toti banii necesari sa platim am gasit o casa langa cea in care statusem si colega de apartament din cauza rautatii ei a sunat la proprietar sa nu ne inchirieze deoarece suntem persoane incapabile sa platim chiria si multe alte cuvinte rele la adresa mea, ceea ce nu era adevarat, dar rautatea acelei persoane nu a fost o piedica pentru noi deoarece Sfantul ne-a ajutat si am reusit sa inchiriem aceea casa pana la inserare, proprietara recunoscand de fapta rautatii acelei colege, ceea ce m-a uimit cata rautate poate exista in sufletul unor persoane.

  O alta minune a Sfantului a fost cand dupa o perioada fostul sot a deschis proces sa-mi ia fata. Cum am ajuns in Romania sora mea m-a dus la Radu-Voda acolo unde sunt moastele Sfantului si m-am rugat pentru a nu pierde fata si asta doar pentru a-mi face mie rau. Inainte sa ne ducem la judecatorie am trecut pe langa o biserica, am aprins o lumanare si m-am rugat din tot sufletul Sfantului, Maicii Domnului lui Iisus Cristos si m-a ajutat sa nu pierd fata, bineteles procesul a durat cateva luni deoarece nu reusea fostul sot sa-mi ia fata dar rugaciunile mele Sfantului m-a tinut tare si dupa 1 an am reusit sa avem custodie comuna.

  O alta minune a Sfantului a fost cand ma simteam foarte singura, neavand cu cine sa-mi impart bucuriile si necazurile, cum ii spun eu mereu "bunicul" Nectarios deoarece vorbesc mereu cu icoana acestui Sfant. M-am hotarat sa incep sa citesc iar acatistul Sfantului dar totosata am citit si acatistele Sfantului Ciprian, Maicii Domnului, Iisus Hristos, Sfantului Nicolae si ma rugam pentru am gasi si eu jumatatea si sa ma accepte cu un copil si binenteles sa fie la 360 grade diferit de fostul sot .Pot spune ca dupa 17 zile de rugaciune am intalnit un baiat cipriot cu numele Hristos . Chiar este diferit de fostul sot din toate punctele de vedere. Asta s-a intamplat in vara anului 2014 si pana in prezent suntem impreuna! Fara acest Sfant si puterea lui nu reuseam sa trec singura prin aceste incercari! Acum ma rog Sfantului de a ma ajuta sa facem un bebe si bineinteles se va numi Nectarios sau Nectaria! Visul meu a fost dupa prima minune a Sfantului sa pot ajunge la Egina unde se odihneste Sfantul ca sa-i aduc multumire, dupa 3 ani am ajuns si la Sfant ceea ce este de vis, mi-a placut asa de mult incat pana acum am fost de 2 ori!

  Sper ca nu v-am plictisit desi vorbesc cu mare drag despre acest Sfant si nu ma pot opri vorbind despre acesta deoarece au mai fost si alte minuni. Pot spune ca in fiecare zi simt prezenta acestui Sfant in viata mea si nu numai. O alta minune recenta a fost cand am fost cu logodnicul in Budapesta, intorcandu-ne spre casa, in aeroport am fost la toaleta luand telefonul cu mine si am plecat. In drum spre imbarcare am inceput sa caut telefonul vazand fermuarul la geaca deschis stiind ca in acel buzunar trebuia sa fie telefon dar nu era de gasit. Am luat buletinul si am inceput sa alerg spre toaleta cu speranta ca-l pot gasi, in drum spre toaleta am gasit un vames pe care l-am rugat sa ma lase sa trec mai repede sa ma duc sa-l caut si binenteles ca m-a ajutat.

  Ajungand la toaleta nu l-am gasit, m-a apucat plansul si am intrat in panica deoarece aveam biletul scanat in telefon, m-am intors sa-i spun vamesului ca nu l-am gasit si el in acel moment mi-a spus ca mai devreme era pe acolo o femeie de serviciu si poate l-a luat ea. M-am intors la toaleta negasind femeia de serviciu, bine inteles cu lacrimi in ochi m-am intors si ma duceam sa-i gasesc pe cei cu care eram. In acel moment m-am rugat la Sfantul Nectarie si Maica Domnului, dupa nici un minut vamesul fugand spre mine m-a anuntat ca s-a intors femeia de serviciu si a gasit si un telefon.

  Am alergat spre ea cu speranta sa fie al meu deoarece ma gandeam ca poate a mai uitat si altcineva vreun telefon. Cand am ajuns la ea era chiar telefonul meu. Vreau sa mentionez ca in carcasa telefonului am icoana Sfantului Nectarie. O mare bucurie si o mare multumire Sfantului si de aceasta data!
  C.M.:
  19.03.2020
  Doamne Ajuta! Nu este prima data cand scriu aici despre ajutorul Sfantului Nectarie si Efrem cel Nou. Am trecut zilele acestea prin mari emotii cu fetita mea Natalia Efremia, cand, din joaca, ea si surioara ei mai mare, Maria Nectaria, au spart o sticla de sirop antitermic, si il luau cu degetele si il bagau in gurita. Erau cioburi mici peste tot, si am intrat intr-o panica, crezand ca cea mica inghitise vreun ciob. Slava Domnului este bine, nu inghitise nimic, am urmarit starea ei, si este in afara oricarui pericol.
  Domnica
  19.03.2020
  In anul 2016, am fost diagnosticata cu tumora ovariana, am fost operata si trimisa catre Institutul Oncologic Cluj, eu imi doream foarte mult un copil, si nu am renuntat sa ma rog la Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, la Maica Domnului Vindecatoarea,si Sfanta Cuvioasa Parascheva desi medicii nu au fost deacord ca eu sa fac un copil, si minunea s-a intamplat sa raman insarcinata in perioada aia, nu am mai facut chimioterapie. Am o fetita de 2 ani sanatoasa si eu sunt bine. Exista miracole si Dumnezeu ne ajuta si toti Sfintii. Fetitei mele I-am pun numele Parascheva, si chiar o ocroteste. Doamne ajuta si sa stiti ca se intampla minuni si in zilele noaste. Vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie.
  Anonim
  19.03.2020
  Buna ziua, o sa fac si eu cunoscut ajutorul pe care l-am primit inca o data de la Sfintii mei ocrotitori: Sfantul Efrem cel Nou si Sfantul Nectarie, in sesiunea de iarna ce tocmai s-a terminat si am luat toate examenele cu note bune, aveam mari emotii la un examen, dar cu ajutorul Sfintilor mei dragi am trecut cu bine si acest examen. M-a ajutat si cu fetitele mele atunci cand incepeau sa dea semne de raceala, dar cu rugaciune si mir am trecut cu bine si peste asta. Fetita mea cea mare a citit rugaciunea Sfantului Efrem cel Nou inainte de examen si a prins incredere in fortele ei, s-a putut concentra si astfel a trecut de faza pe scoala la olimpiada de limba romana si asteptam raspunsul si la matematica.

  Si primim ajutor in nenumarate randuri cand avem probleme si cerem ajutorul prin rugaciune Sfintilor nostri ocrotitori. Va rog sa nu va pierdeti nadejdea, mai ales cand aveti probleme, apelati prin rugaciune la ajutorul Sfintilor si al Maicutei Domnului si ajutorul o sa apara numaidecat. Multumesc Bunului Dumnezeu si Sfintilor mei ocrotitori pentru tot ajutorul si protectia pe care mi-o ofera mie si familiei mele, chiar daca sunt nevrednica de acesta. Slava Tie,Doamne pentru tot ajutorul!
  Irina
  19.03.2020
  Asa cum am promis Sfantului Nectarie, marele nostru binefacator, aduc marturie pentru grabnicul ajutor pe care l-am primit atunci cand m-am rugat pentru sanatatea fiului meu. Desi nu merit indeajuns si de multe ori am prea putina credinta si perseverenta, el ma ajuta intotdeauna cu grabire, dragoste si rabdare. Acum am primit semne ca ma va ajuta si intr-o alta problema importanta pentru mine, financiara de aceasta data si de care a carei rezolvare depinde si asezarea pe bun fagas si a altor lucruri din viata mea care ma supara de mult timp. Rugati-va Sfantului nostru drag, cu incredere si bucurie, iar el va va ajuta cu dragoste si ingaduinta!
  Andreea
  19.03.2020
  Bună ziua, sunt Andreea și aș vrea să îi mulțumesc Sfântului Nectarie că mă ajută de fiecare dată când mă rog la el. A făcut multe minuni cu mine și familia mea. M-a ajutat cand soțul voia să ne despărțim. Pe parcursul sarcinii a fost mereu cu mine. Pe masa de operație, la cezariană mi se făcuse rău și ma rugam într-una la Măicuță Domnului, Dumnezeu și Sfântul Nectarie să se termine cu bine operația. Pe tot parcursul sarcinii îmi făcusem gânduri rele în legătură cu operația. Ultima dată l-am rugat pentru fratele meu, căci are un necaz. Și mi-a ascultat rugămințiile mereu, pentru mine sau pentru altcineva. Mulțumesc Sfinte Nectarie. Mulțumesc Lumină Lină că l-ai adus în viața mea
  Corina
  19.03.2020
  Buna ziua! Doresc sa marturisesc o minune ce mi s-a intamplat. Am fost ajutata in mod miraculos de Sfantul meu drag, Marele Ierarh Facator de minuni Nectarie. La serviciu s-a propus restrangerea de posturi si eu eram cea vizata sa plec de catre multi din colegi. M-am rugat Sfantului Nectarie si Maicii Domnului sa ies din situatia aceasta care parea fara solutie pentru mine. Am citit acatistul Sfantului Nectarie si paraclisul Maicii Domnului pe parcursul realizarii dosarului meu de reducere de activitate, cu incredere, desi sansele mele de a ramane pe post erau cele mai mici. Mare ajutor am primit de la Sfant si Maica Domnului cand, dupa o foarte tensionata saptamana de asteptare, am primit rezultatul evaluarii dosarelor noastre de reducere. Am trecut cu bine si am ramas pe post, desi nimeni nu imi dadea sanse. Multumesc din inima Sfantului.Nectarie si Maicii Domnului fiindca stiu ca doar prin mijlocirea lor am reusit. Doamne ajuta tuturor!
  Corina
  19.03.2020
  Buna ziua! Doresc sa marturisesc o minune ce mi s-a intamplat. Am fost ajutata in mod miraculos de Sfantul meu drag, Marele Ierarh Facator de minuni Nectarie. La serviciu s-a propus restrangerea de posturi si eu eram cea vizata sa plec de catre multi din colegi. M-am rugat Sfantului Nectarie si Maicii Domnului sa ies din situatia aceasta care parea fara solutie pentru mine. Am citit acatistul Sfantului Nectarie si paraclisul Maicii Domnului pe parcursul realizarii dosarului meu de reducere de activitate, cu incredere, desi sansele mele de a ramane pe post erau cele mai mici. Mare ajutor am primit de la Sfant si Maica Domnului cand, dupa o foarte tensionata saptamana de asteptare, am primit rezultatul evaluarii dosarelor noastre de reducere. Am trecut cu bine si am ramas pe post, desi nimeni nu imi dadea sanse. Multumesc din inima Sfantului.Nectarie si Maicii Domnului fiindca stiu ca doar prin mijlocirea lor am reusit. Doamne ajuta tuturor
  Maria
  19.03.2020
  Vreau să mulțumesc și eu Sfântului Efrem Cel Nou, Maica Domnului și Sfântului Nectarie pentru ajutoru primit. Am cunoscut pe Sfântul Efrem Cel Nou în primăvara anului 2019 pe internet, am prins mare drag și încredere de Sfânt. Cu credință în Bunul Dumnezeu și Maica Sfântă am început să citesc Acatistul Marelui Mucenic Efrem cerandu-i ajutorul în găsirea unui loc de munca a unui membru din familia mea. Într-adevăr s-a și întâmplat în scurt timp. Mai apoi am citit vreo două săptămâni Acatistul Marelui Mucenic Efrem Cel Nou pentru a-mi ajuta să vând o mașină, dar nu s-a întâmplat. Deznădăjduită am plâns și m-am rugat Sfântului Efrem să mă ajute. Bineinteles că minunea nu a întârziat și mașina s-a vândut. Și tot ce poate fi mai dureros decât să nu fie înțelegere în familie, am început să citesc Acatistul Marelui Mucenic Efrem Cel Nou și al Sfântului Nectarie Acatistul Maicii Domnului Împăcarea celor invrajbiti 40 de zile. Mulțumesc Bunului Dumnezeu,Maica Domnului, Sfântului Efrem Cel Nou și Sfântului Nectarie pentru ajutoru primit.Nu incetati a vă ruga."
  Andreea
  19.03.2020
  Acum câțiva ani eu și soțul meu eram plecați în concediu la munte. Ne-am decis să vizităm o mănăstire aflată pe munte de care auzisem. Am mers ceva timp cu masina pe un drum asfaltat dar de la un punct gps-ul ne-a dus pe un drum foarte îngust neasfaltat. Masini nu prea treceau pe acolo. Ideea e că vremea s-a schimbat brusc și deși când plecasem era soare și frumos a început să picure. Eu cu o dorința arzătoare de a vizita totusi mănăstirea am insistat ca soțul să continue drumul deși ni se parea foarte ciudat traseul și cam inaccesibil.

  La un moment dat era loc doar de o singură mașină. A început să îmi fie foarte frică când a început să plouă mai tare și soțul a decis să întoarcem, dar era foarte greu de întors mașina pe un drum așa strâmt, la stânga aveam un versant al muntelui iar la dreapta prapastie și curgea de pe versant apă care inunda drumul, care devenise între timp innoroiat.

  Mă rugam Măicuței Domnului și Sfântului Nectarie în tot acest timp. Am reușit să întoarcem mașina și să ajungem la drumul asfaltat dupa care a început o ploaie foarte mare, încât ștergătoarele mașinii nu făceau față. Sfântului Nectarie și Maica Domnului ne-au păzit și am ajuns cu bine la cazare. A doua zi ne-am pornit iar la drum să vizităm mănăstirea dar am verificat starea vremii și ne-au îndrumat gazdele pensiunii către drumul bun care ajunge la mănăstire,un drum asfaltat și atât de minunat când l-am parcurs a doua zi. O alta minune pe care Sfântul Nectarie împreună cu Sfântul Efrem, Sfântul Mina, Sfânta Parascheva si Sfântul Spiridon au săvârșit-o în privința mea este că m-au ajutat în susținerea unor examene foarte grele pt dobandirea unui loc de muncă care s-au finalizat cu note mari și implicit angajarea. Slavă Lui Dumnezeu, Măicuței Domnului și Sfântilor săi!
  Marinela
  19.03.2020
  Sfântul Nectarie niciodată nu ne lasă! De o jumătate de an incerc sa ma mut cu serviciul mai aproape de casă, făceam naveta săptămânal 400 km dus-intors și simțeam că astfel imi neglijez copiii. Presiunea era mare, vroiam un transfer aproape de casă, promisiuni aveam din partea tuturor dar nu se realiza nimic concret. Citesc acatistul Sfantuluu Nectarie de aproape 2 ani zilnic și l-am rugat să mă ajute el asa cum stie mai bine. Ieri am primit telefon de la vechiul loc de muncă sa imi fac lichidarea fiindcă de luni voi fi transferată acolo unde mi-am dorit, la 15 km de casă. Mare este Dumnezeu și mult ne ajută pe noi sfinții ocrotitori!
  Andreea
  19.03.2020
  Când fostul meu soț a divorțat de mine, a fost o palmă data mie de la viață foarte mare. Atunci am căutat ajutorul in rugăciune, o prietena la vremea aceea m-a sfătuit să mă rog Sfântului Nectarie, ceea ce am și făcut. Mi-am cumpărat acatistul, și m-am rugat mereu pentru sănătate, liniște, și o soartă mai bună. De fiecare data când citeam acatistul, a doua zi era pentru mine o zi foarte liniștită și după șapte ani Dumnezeu mi-a scos în cale și pe actualul meu soț. Oameni buni, Dumnezeu exista, credeți în el.
  Mariana
  19.03.2020
  Ma numesc Mariana, l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie acum 4-5 ani cand am cautat in București pe internet icoane facatoare de minuni. Nu stiu cum de nu auzisem pana atunci despre Sfant avand in vedere ca stau la 15 km de Bucuresti. M-am rugat tare mult Sfantului Nectarie si Maicii Domnului pentru un copil si mi-au daruit gemenii Luca si Matei.

  L-am numit ocrotitorul casei si de cand au ajuns gemenii acasa ii ung in fiecare seara la culcare cu mir. Anul trecut am mers la Radu Voda sa mai iau mir si nu aveam sticluta, nici nu voiam sa cumpar de la magazinul de jos pentru ca aveam deja acatistul si iconita mica care se vsnd impreuna cu mirul, am plecat sa ma inchin la icoana Mantuitorului si cand sa ies o doamna a venit la mine si mi-a spus ca a adus vreo 5 sticlute pentru cine vrea sa ia mir, intre timp eu ma gandeam ca o sa cumpar de la pangar pana la urma.

  Mi-am dorit mult sa ajung in Eghina sa stau de vorba cu Sfantul despre copii si familie, despre problemele zilnice, am mers singura pe 27 Januarie, liniste, miros de flori si mir la manastire, pasari si o stare de pace sufleteasca.

  Mergeti iarna, primavara sa evitati turistii si aglomeratia plus ca este ieftin, eu din Londra in Atena am platit 60 lire biletul, daca va rugati de Sfantul Nectarie sa va ajute sa veniti in vizita o sa vedeti ca se poate gasi o solutie. Multumesc Sfinte Nectarie ca faci parte din viata mea si a copiilor mei.
  Cristina
  19.03.2020
  Vreau să mulțumesc bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, tuturor puterilor cerești ale lui Dumnezeu și tuturor sfinților, Sfântului Nectarie care este alături de mine în orice situație. Locuiesc departe de țară, în America de Nord și îmi doream să mă închin la sfintele sale moaște și l-am rugat să le trimită în tara în care locuiesc și minunea s-a întâmplat. M-a ajutat în problemele de sănătate, m-a ajutat să-mi recuperez o suma de bani, m-a ajutat la examene. Mulțumesc Sfinte Nectarie!
  Anonim
  19.03.2020
  Multumesc Sfantului Nectarie care aseara a calmat tusea fetitei mele. Imediat dupa ce am uns-o cu uleiul de la candela Sfantului, s-a linistit si a reusit sa se odihneasca. Multumesc Sfantul meu drag.
  Mihaela
  19.03.2020
  Dragii mei, Mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a dat-o pe Maica Sfântă și pe Sfinții Săi să ne ajute, să ne ocrotească și să ne întărească în credință! Mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Sfinte, Sfântului Nectarie (pe care îl consider ocrotitorul familiei mele), Sfântului Efrem, Preacuvioasei Maicii Parascheva și tuturor sfinților pentru ajutorul dat copiilor mei (în examene și în viața de zi cu zi). Rugați-vă cu încredere Sfântului Nectarie de câte ori aveți o problemă (de sănătate, examene sau orice ne-ar tulbura în viața de zi cu zi, de la probleme mai grave, până la cele mai nesemnificative) și sigur se va rezolva în mod favorabil! ,,Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile Tale și niciun cuvânt nu este de ajuns spre lauda măririi Tale!
  Maria
  19.03.2020
  Aseara am inceput sa am frisoane, apoi febra, sa ma simt foarte rau dintr-o data. L-am rugat pe sotul meu sa ma unga cu ulei sfintit al Sfantului Nectarie si cu ulei de la moastele sfintilor de la Aiud, am inceput sa ma simt mai bine, apoi mi-am revenit si am putut sa dorm. Si sotul meu a avut un accident si cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al Maicii Domnului si a Sfantului Nectarie, a Sfantului Cuvios Gherontie de la Tismana si a tuturor sfintilor, nu a avut nimic fracturat si s-a recuperat foarte bine, ungandu-se mereu cu aceste uleiuri pe locul ranit. Si pe copilul meu il ung cu aceste uleiuri pe o eruptie care nu se mai vindeca cu toate cremele, iar acum da semne de vindecare! Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Maria
  19.03.2020
  Mulțumesc Sfinte Nectarie, Maicii Domului, Sfantului Nicolae, Sfantului Gherasim, Sfantului Efrem cel nou, Sfintei Rita, Cuvioasei Paraschiva și tuturor sfinților pentru vindecarea copilului meu. Slăvit fie Domnul!
  Andreea
  19.03.2020
  As vrea prin a începe sa spun ca atunci când vrei sa-ți schimbi ceva în viata trebuie sa te "agăți" de ceva, dacă stai și aștepți nu se întâmplă nimic, dar dacă crezi în Bunul Dumnezeu și te silesti puțin printr-o rugăciune înainte de masa, înainte de culcare și cu mulțumire, căci vezi ca viata decurge ușor ușor spre bine, îți trimite semne clare.

  Am ajuns într-o zi sa vad pagina de Facebook dedicata Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusul, acolo am văzut atâtea minuni, apoi am mai văzut pe o pagina în care mulțumea din suflet Sfantului Ierarh Nectarie și propunea sa spunem împreună acatistul Sfântului timp de 40 zile.

  Am început a-l spune, peste câteva zile se împlinesc 40 zile iar necazul îl aveam, l-am descoperit și Sfântul m-a ajutat. Zilele trecute am fost la un control ginecologic, în urma unor dureri la ovarul drept acolo am aflat ca am un chist foarte foarte mare, dar nu canceros, care m-a speriat, eu crezând ca am vreo raceala sau durerile provin de la ridicarea greutăților.

  Doctora îmi recomanda sa merg la spital pentru un tomograf mai amănunțit, mi-a spus ca dacă nu iese bine, astfel încât sa-mi poată da tratament, ma v-a opera. Am merg a doua zi la tomograf, acolo la urgente era o coada, o așteptare mare, de la ora 3 (15) după amiaza pana la ora 23:40 pana am întrat am avut nevoie de răbdare pe care o dobândești tot Slava Cerului, m-am rugat mereu, și m-a întărit cu răbdare, tomograful l-am realizat iar când doctora care era de garda în spital l-a luat sa-l citească, nu i-a venit sa creadă ca ei nu vedeau nimic din ce văzuse ea, a hotărât sa ma urce pe masa pentru a mai verifica și ea, uimita tare, îmi spunea:"parca nu mai ești tu cea de ieri, uite acum îți pot vedea uterul, nu mai este împins de chist", apoi ma intreaba dacă ma doare ceva, într-adevăr piciorul nu-l mai simțeam, pentru ca chistul se resorbise de la sine, iar durerile de la picior se resemna din aceasta.

  Mi-au dat lacrimile de bucurie căci s-a întâmplat minunea de a se resorbi și de a nu ajunge la cuțit, fiind într-o atât de mare dimensiune. Țin sa precizez ca am 21 ani, nu am avut nici un copil, sunt o tânără care muncește și care vrea sa și ajute părinții și sa trăiasca în liniște. Mulțumesc Sfantului Ierarh Nectarie, Maicii Domnului, Bunului Dumnezeu! Rugați va si credeți!
  Iulian
  19.03.2020
  Vreau sa fac o marturisire! Sotiei mele i-au aparut chisturi la ovare, incepand din primavara-vara anului 2019, stangul polichistic iar dreptul avea un chisture mare, dupa spunsele doctoritei. M-am rugat la bunul Dumnezeu, Maica Domnului, Sfintei Cuvioasa Paracheva, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Efrem Cel Nou, Sfantului Nectarie ca sa se faca bine, sa ii treaca acei chisturi, fiind in nr.mareA facut tratament si dupa noile analize nu mai are chisturii. Multumesc Sfintilor, Maicii Domnului si Bunului Dumnezeu pentru ajutorul primit.
  Alexandra
  19.03.2020
  Încă de când a intrat in viețile noastre, Sfântul Nectarie a fost un foarte mare grabnic ajutător in orice problema aveam. De fiecare data când mi-a fost rau sau când am avut probleme cu soțul meu, când am cerut ajutorul, rugăciunile mele nu au rămas niciodată fără răspuns.

  Dar as vrea sa mărturisesc experiența de aseară, unde Sfântul Nectarie și-a făcut simțită prezenta atât de clar și de puternic. Eu am de câteva zile o gripa foarte puternica, cu febra in fiecare noapte, cu dureri de oase foarte puternice și cu tot ce mai vine la pachet o gripa. Dar eu mai am și mari probleme cu fierea(vezica biliară) și mai am și ulcer duodenal deci posibilitatea ca eu sa iau antiinflamatoare sau alte cine știe ce pastile, este foarte scăzută. Și cu toate astea, aseară când am văzut ca îmi creste febra peste 39 și aveam mari frisoane, am luat o jumătate de pastila pentru febra. In scurt timp de atunci am început sa vars, am făcut criza de fiere foarte puternica. Și nu ma mai puteam opri, simțeam ca ma rup in doua, ma chinuiam foarte tare și peste toate astea mai și tușeam foarte puternic.

  Am ascultat acatistul Sfântului Nectarie, de mai multe ori. M-am rugat și ajutorul nu a întârziat sa apara. M-am liniștit doar ca am făcut greșeală sa beau totuși o gura de ceai. Am adormit și la o scurta perioada m-am trezit cu foarte mare greață și stare de voma. Atunci am crezut ca mor. Am vărsat continuu pentru aproximativ doua ore. Noi nu locuim in țara, locuim intr-un mic orășel dintr-o țara nordica deci când am sunat la salvare au refuzat pur și simplu sa îmi trimită pe cineva deși imploram pentru ajutor. Au spus ca e normal sa vomit și ca nu mor. Atunci am luat icoana Sfântului meu drag și bun in brațe si am închis ochii rugandu-ma cum știam mai bine dar și cu disperare. Am ațipit pentru o secunda, timp in care am auzit clar o voce care îmi spunea: “acum îți voi lua toată durerea”.

  Am deschis brusc ochii și atunci a fost momentul in care l-am rugat pe soțul meu sa ma ajute sa ma urc in pat sa încerc sa dorm și sa ma liniștesc, pentru ca știam ca s-a produs o minune și ca din momentul acela avea sa dispară orice durere. Și asa a fost. După ore in care m-am chinuit și am disperat, intr-o secunda, Sfântul Nectarie și-a arătat nemarginita putere și iubire și m-a ajutat sa trec noaptea cu bine. Am reușit sa ma odihnesc iar acum am știut ca următorul pas este sa scriu o mărturie și sa ii mulțumesc din tot sufletul pentru grabnicul sau ajutor. Îți mulțumesc din tot sufletul, Sfinte Ierarh Nectarie, mare făcător de minuni!
  Ionela
  19.03.2020
  Vreau sa fac si eu o marturisire despre ajutorul si minunea pe care Sfantului Nectarie a facuto cu mama. Cred cu tarie ca Dumnezeu are un scop cu fiecare cum la fel a avut ai cu mine . Aveam o perioada cand eu si prietenul meu nu ne mai intelegeam (fiind impreuna de 4 ani). Intr-o noapte am avut un vis, eram in curtea unei biserici pe o banca, s-a asezat langa mine un barbat si incepe sa imi vorbeasca:

  -Vezi acei tineri (soț-soție) cu copilul langa ei s-au rugat foarte mult la Sfantul Nectarie de sunt asa ,roagă-te si tu la Sfantul Nectarie, imi spune barbatul si visul meu se termina. Asa am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie si treptat situatia intre noi se imbunatatea. Pe atunci nu intelegeam ca Dumnezeu imi arata calea si ma pregateste pentru ce urma sa vina.

  Peste putin timp am avut un nou vis cu mama mea, care era bolnava la un picior si internata in spital. Era un semn de la Dumnezeu. Peste o saptamana mama s-a imbolnavit exact la picior cum am si visat. Mama are diabet ca urmare, i-a afectat toata circulatia la picioare dar mai afectat fiind piciorul drept. Am ajuns cu ea la spital, dupa mai multe investigatii medicul ne-a spus ca trebuie sa treaca printr-o interventie chirurgicala.

  Deznadajduita si plina de necaz mi-am adus aminte cum am visat cu Sfantul si mi s-a spus sa ma rog lui. Asa a si fost am inceput sa citesc acatistul si sa ma rog Sfantului. Intr-o seara pe cand ma rugam am adormit, era o fractiune de secunda am visat cu mama cum o voce de barbat ii spune "Ridicatate si umbla" iar mama s-a ridicat din patul de spital si a umblat. M-am trezit brusc si m-am gandit cum am putut sa adorm la rugaciune si sa am asemenea vis, dar toata randuiala a venit de la bunul Dumnezeu si Sfantul Ierarh Nectarie ! Mama a trecut cu bine peste operatie. Inca suntem in perioada recuperatorie dar cred cu tarie ca totul va fii bine cu ajutorul lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie
  Marcela
  19.03.2020
  Acum 2 ani in urma unei căzături acasă în curte, mi-am rupt mana. Am mers la spital unde mi s-au pus 3 diagnostice, apoi am mers la o clinica privata unde mi s-au făcut mai multe investigații și filme (CT și RMN) iar medicii nu știau ce sa îmi zică, ziceau ca nu sunt siguri de ceea ce vad ei la film adică ca pare a fi un hematon pe os(humerus stâng).

  Cat timp am făcut investigațiile ma rugam mereu Maicii Domnului sa ma păzească și sa ma ajute. Când m-am operat mi-au luat medicii biopsie, și rezultatele au venit "fara a se putea exclude o tumoare maligna de osteosarcom". Apoi a zis doctorița de la oncologie sa merg cu acele părticele de biopsie la Cluj sa le mai verificam. La Cluj când am mers am aflat ca cd de la unul din CT nu era al meu. După o luna mi-au dat rezultatele cum ca ar fi o tumoare, dar în acel moment când am aflat nu mi-a venit sa cred și am zis ca nu cred, am rămas cu un zâmbet pe buze și am zis ca trebuie sa merg mai departe!

  Întâmplător mama mea mi-a zis ca cineva a fost la Mănăstirea Izbuc (jud. Bihor) și s-a rugat la moaștele Sfantului Nectarie și a luat apa de la izvorul Maicii Domnului sa bea și asa s-a vindecat de tumoare. Din acel moment îmi stătea gândul sa merg și eu la aceasta mănăstire sa ma închin la moaștele Sfântului Nectarie sa ma ajute și pe mine. În prima duminica din luna se face Taina Sfântului Maslu, și am mers împreună cu sotul și copilul nostru, și cu părinții mei.

  Când am pășit în curtea mănăstirii am simțit o liniște de nedescris. Am stat la slujba și la Taina Sfântului Maslu, apoi am mers sa vorbim cu un preot de acolo sa ne îndrume ce am putea face. Preotul a zis ca ne face o rugăciune pentru sănătate și sa luam ulei din candela Sfântului Nectarie și sa ne rugam Sfântului și o sa vedem ca ne va ajuta!

  În momentul în care preotul se ruga pentru noi am simțit un fior pe mana stânga unde am fost operata, am simțit o căldură de nedescris. Ne-am rugat Sfântului Nectarie și am băut și ulei din candela, și când am început la chimioterapie doamna doctor mi-a zis ca ea nu știe ca să zică pentru ca toate analizele și filmele îmi ieșeau bine. Am făcut 4 ședințe de chimioterapie (doamna doctor zicea ca le fac preventiv, pentru ca ea nu știa ce sa zică pt ca mereu îmi ieșeau bune analizele).

  Îmi aduc aminte ca eram la a treia ședința de chimioterapie și la mănăstirea din localitatea noastră a anunțat preotul ca va fi sfințirea, îmi doream foarte mult sa ajung la sfințire. Duminica noaptea am visat ca eram la mănăstirea din localitatea noastră și în altar era un preot bătrân cu barba alba care m-a binecuvântat apoi m-am trezit și am tot stat sa ma gândesc la acel vis. După cele 4 ședințe de chimioterapie am mers înapoi la Cluj sa vadă doctorul specialist pe asa ceva ca am făcut chimioterapia, dansul mia zis sa fac radioterapie.

  Atunci am început sa citesc iar Acatistul Sfântului Nectarie și am mai făcut un CT Pet, unde rezultatele au ieșit ca nu exista celule tumorale în formare. Doamna doctor de la radioterapie mi-a zis ca o sa ma sune când sa încep tratamentul (radioterapia). Văzând ca nu ma suna am mers sa vorbesc cu dansa când încep tratamentul dar ea mereu îmi zicea ca ma suna, intr-un final mi-a zis ca nu mai pot face radioterapie pentru ca a trecut un an de zile de la terminarea chimioterapiei și sa nu ma sperii pentru ca o sa fac un CT și e convinsa ca o sa am rezultate bune.

  Am făcut acel CT și toate rezultatele au ieșit bune. Menționez ca anul trecut am umblat la Mănăstirea Izbuc și m-am rugat la moaștele Sfântului Nectarie sa îmi dea sănătate, sa ma vindece pentru ca avem un copil de crescut. După cea de a doua ședința de chimioterapie am fost la mănăstire pentru ca era Taina Sfântului Maslu, unde o doamna care vindea la pangarul manastirii m-a întrebat:"nu va supărați, vad ca aveți turban pe cap, ați avut probleme de sănătate? I-am zis ca da, apoi a zis credeți în Dumnezeu și în Sfinți? Am răspuns ca da. Apoi doamna a zis" nu aveți dvs nimic, nu sunteți bolnava, veniți dacă puteți cât mai des și va rugați Sfântului Nectarie, și o sa vedeți ca Sfântul și Maica Domnului o sa facă minuni". Am plecat cu ochii înlăcrimați și doar acele vorbe le aveam în mintea mea. De atunci eu și familia mea credem în minunile Sfântului Nectarie și ale Maicii Domnului și ale tuturor sfinților!
  Liliana
  19.03.2020
  De când l-am descoperit pe Sfântul Nectarie, viața mea s-a schimbat foarte mult. Nu știu dacă eu l-am găsit sau el a venit spre mine, cert este că m-a ajutat de fiecare dată când am avut nevoie.

  Mai întâi m-am rugat ca băiatul meu să-și schimbe atitudinea față de familie, și nu l-a schimbat doar pe el, ci m-a făcut și pe mine să înțeleg unde am greșit în comportamentul meu față de el.

  Apoi mă rugam în fiecare zi pentru fiul meu să-și găsească un loc de muncă potrivit pentru el. După o săptămână, citind din Acatist, Sfântul Nectarie mi-a trimis un gând: "Răbdare ". După încă o săptămână de rugăciune, fiul meu a primit două oferte de muncă și a ales-o pe cea mai convenabilă. Acum mă rog pentru mama mea să aibă sănătate și o bătrânețe ușoară. Mă bucur atât de mult si-i mulțumesc că îmi ascultă rugăciunile acest Sfânt minunat, despre care nu auzisem până acum o lună de zile. Aveam printre cărți pe un raft, Acatistul Sfântului Nectarie de vreo 10 ani de zile, dar niciodată nu m-am gândit că, rugandu-te, îți vine atât de repede în ajutor. Trebuie doar să crezi și să te rogi din inimă.
  Maria
  19.03.2020
  Multumesc Tie Doamne, Maicii Domnului si Tuturor Sfintilor! In urma cu multi ani Sfantul Nectarie mi-a aparut in vis si m-a videcat de boala. Acum il rog din nou sa ma ajute. Va rog pomeniti-ma la rugaciune Maria bolnava.Ma iertati.
  Tatiana
  19.03.2020
  Vreau să mulțumesc Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Efrem pentru ajutorul primit din partea lor. Sfintii sunt grabnic ajutători. Am primit de la medic un diagnostic care mi-a dat viața pentru cap. Eram bulversanta, neliniștită. Am început să fac acatistul Sfinților mai sus pomeniți, să mă ung cu ulei din candela Sfantului Nectarie. Ii imploram să mă ajute. Când mi-am repetat analizele medicale, îmi era frică să citesc rezultatele. Dar Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunile și rezultatele au ieșit negative.

  Boala nu se confirma. Un sentiment profund de recunoștință mi-a inundat sufletul. Soarele răsărise din nou pentru mine.
  La puțin timp după ce am aflat rezultatele analizelor, uleiul din candela Sfantui Nectarie cu care mă ungeam zilnic se terminase.

  Incepusem să mă gândesc cum sa procur o alta sticluță de ulei și minune, pe site-ul​ dvs. d-na Mihaela s-a oferit să trimită ulei celor ce doresc. Dumnezeu sa-i răsplătească jertfa. Ulei pe care l-am primit și îmi este de mare ajutor. Slava lui Dumnezeu care lucrează prin sfinții săi!
  Irina
  27.08.2020
  Este Sfantul care m-a vindecat de cancer in stadiul 3 neoperabil, iar acum 4 ani in ziua de Buna Vestire cînd plîngeam si ma rugam, lacrima a căzut la dînsul pe frunte si s-a imprimat in forma de cruce, sper ca se vede, iar azi cu 2 zile inainte a ajuns mirul de la dumneavoastra. Multa sanatate si un post binecuvintat, sa trecem cu bine peste aceasta boala.
  Anastasia
  27.08.2020
  Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie mare facator de minuni! In anul 2016 am fost diagnosticata cu cancet stadiul IV, citind acatistul Sfantului Nectarie la un moment dat parca a trecut un fulger prin mine, o durere mare in spate. La scurt timp am trecut tomografia care a aratat plamanii complet curati. Tot acest timp Sfantul Nectarie ma ajutat sa trec cu bine peste chimioterapii si sa le suport mai usor. Ii multumesc Sfantului Nectarie ca a avut si are grija in continuare de noi. Peste cativa ani speram sa avem un copilas caruia ii vom pune numele Sfantului Nectarie.
  Petronela
  27.08.2020
  Aș vrea să multumesc mult, Sfântului Nectarie, pentru minunea care crește in burtă și pe care o voi numi Nectaria la botez. În ciuda analizelor rele si a doctorilor care spuneau că nu pot ramane însărcinată pe cale naturală, dar citind acatistul Sfântului minunea a apărut atunci cand ne așteptam mai puțin. Stiu ca Sfântul o sa fie cu noi pana la sfarsit si vom depasi toate problemele. După 8 ani de la prima fetita (care vroia si ea mult o surioara) minunea care crește in burtă și o voi aduce pe lume peste 5 luni a apărut atunci cand ne așteptam mai puțin. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie, Sfântului Efrem si Sfântului Nicolaie din tot sufletul.
  Anonim
  27.08.2020
  Multumesc Sfinte Nectarie ca analizele mi-au iesit bune, vindeca-ne pe noi pacatosii de orice boala stiuta sau nestiuta. Doamne ai in paza pe fiica mea de 5 ani!
  Stefana
  27.08.2020
  Am citit aici o postare in care o femeie povestea minunea prin care Sfαntul Nectarie a ajutat-o sa aiba un copilas. Am hotarat sa fac la fel ca doamna aceea sa citesc Acatistul Sfantului timp de 40 de zile menttionez ca de ceva timp ne doream un copilas dar intarzia sa apara asa ca am inceut in postare doamna spunea ca il citeste la aceiasi ora impreuna cu mama neavand aceasta posibilitate am hotarat sa citesc si Paraclisul Macii Domnului si minunea nu a intarziat sa apara la nici 2 saptamani de cand am inceput am aflat ca sunt insarcinata acum aveam aproape 12 saptamani ! Multumesc Maicuta Domnului ! Multumesc Sfinte Nectarie!
  N.
  27.08.2020
  Revin mereu cu bucurie prin a împărtăși tuturor credincioșilor despre minunile dumnezeiești care ne dau curaj și nădejde să rămânem cu piciorul pe treapta mântuirii mai ales în vremuri de strâmtoare! Având-o pe măicuța mea cu doua intervenții chirurgicale grele, plus tratamentele oncologice la fel de grele, nu am încetat în a crede mai ales în ajutorul în chip nevăzut, dar totuși recunoscut și simțit, oferit de bunii noștri prieteni ai Împărăției Cerurilor și totodată al Maicii tuturor, Născătoarea de Dumnezeu : așadar, cu multe emoții și teamă când vine vorba de controalele medicale periodice ale mamei, am trecut recent prin același foc al crucii scanării și așteptării rezultatului, mai ales în condițiile actuale și al măsurilor luate cu privire la pandemie.
  La penultimul control apăruseră noi micronoduli pulmonari și de aceea am trăit cu încordare până la următoarea scanare, însă Bunul Dumnezeu a vrut să primim rezultatul chiar a doua zi în condițiile în care de obicei îl primeam într-o săptămână, iar rezultatul a fost neașteptat de bun: regresie numerică și dimensională a micronodulilor pulmonari nou apăruți, în rest fără leziuni pulmonare nou apărute decelabile CT! Ce am făcut până acum? Am uns mereu cu ulei de la candela Sfântului Nectarie și cu ulei de la icoana Maicii Domnului Pantanassa (vindecătoarea cancerului), procurat de la Paraclisul Universitar din București unde se află și icoana făcătoare de minuni Pantanassa, bineînțeles și citirea acatistelor sfinților făcători de minuni Nectarie, Efrem cel Nou, Spiridon, Haralambie, Luca al Crimeii și a Paraclisului Maicii Domnului în măsura dispoziției și putinței, cel mai important este să învățăm să avem încredere în Dumnezeu și să ne lăsăm in voia Lui pentru că astfel și Lucrarea se va face pe măsură!
  În aceeași ordine de idei, cu umilință imi cer iertare că în decursul a câtorva ani nu am fost în stare să aduc mulțumire prin mărturisire tot Sfântului Nectarie și Sfântului Mărturisitor Ilie Lăcătușu pentru că m-au izbăvit tot de boala cea cumplită a cancerului. În urma testului Babeș Papanicolau, rezultatul nu a fost unul tocmai bun, având niște leziuni precanceroase pe colul uterin, dar ceva s-a intâmplat între timp până am fost trimisă la un alt control pentru a se stabili o forma de tratament.
  Adică, mai exact am fost liniștită de doamna doctor la care am fost trimisă, spunându-mi că arată bine colul, că este curat, doar sa urmez timp de 3 luni un tratament pentru a elimina toate riscurile. Am plecat de la spital direct la Mănăstirea Radu Vodă unde se află moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfântului Efrem cel Nou, acolo m-a trimis Duhul Sfânt pentru că am recunoscut Adevărul Minunii petrecute, deoarece înainte în disperarea mea, realizând că acel rezultat primejdios se datora vieții mele trăite in virtutea inerției si a multelor desfrânări de-a lungul anilor (vorbele Sfântului Părinte Arsenie Papacioc pe care am avut șansa să-l văd, aud, simt în carne și oase).
  Ajungând după cum spuneam mai devreme la Mănăstirea Radu Vodă, pentru a aduce slavă lui Dumnezeu și sfinților Săi, în timpul Slujbei, plângeam in genunchi cu atâta amar încât nu am mai trăit așa ceva niciodată, chiar o doamnă din apropiere mi-a oferit câteva șervețele pentru a mai controla căderea lacrimilor la pământ. Am plecat de acolo ca NOUĂ, însă, inerția tot și-a mai făcut de cap în continuare dar sfinții nu ne lasă ca să știți, chiar zilele trecute am simțit iar dureri în zona uterului care m-au pus pe gânduri și văzând acestea, am început să ung cu ulei de la candela Sfântului Nectarie cu semnul crucii de 7 ori (așa mi-a trecut prin gând), din ziua următoare nu am mai simțit acea durere slavă Domnului, Sfântului Nectarie și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu!
  Așadar, oameni dragi, să nu ne pierdem nădejdea în nicio primejdie a vieții, mai ales ca cea în care ne aflăm acum, să facă fiecare cât poate pe măsura credinței și a voinței, căci Dumnezeu nu ne lasă! Nu vrea moartea noastră a păcătoșilor, ci doar să ne vadă că ne întoarcem la El și să fim vii! Amin!
  G.
  27.08.2020
  Doresc sa marturisesc si eu o minune infaptuita recent de Sfantul Nectarie si Sfanta Cuvioasa Parascheva asupra soțului meu. La ora 05 dimineata, sotul s-a trezit in dureri groaznice frisoane, febra si transpiratii, provocate de o colica renala acuta. Nici nu stiam ce sa mai facem, ca paracetamol luase, urinal acut luase, algolcalmin luase si tot degeaba, eram disperati mai ales ca nu este de mers la spital, cand peste tot sunt cu suspecti de covid.

  M-am rugat fierbinte tuturor Sfintilor si cum primisem de la dumneavoastra ulei de la candela Sfantului Nectarie de la Radu-Voda, imediat l-am uns pe sot pe locul dureros de 3 ori si l-am atins si cu o bucata din Vesmantul Cuvioasei Parascheva. L-am rugat fierbinte sa-i ridice durerea cu promisiunea ca in fiecare zi de vineri va tine post ( cu o vinere in urma nu tinuse post, el care de obicei tine). Dupa 10 minute l-am uns iar cu ulei de la Sfantul Nectarie si in sfarsit , sotul s-a putut intinde si a adormit imediat. Multumim lui Dumnezeu si tuturor Sfintilor sai, Maicii Domnului, criza a trecut ca si cum nici nu a fost si lucrurile au revenit la normal. Suntem recunoscatori si va multumim din suflet pentru uleiul binecuvantat!! Sa va ajute Bunul Dumnezeu!
  M.
  27.08.2020
  Ma rog din suflet sa fie bine și sănătos copilașul meu din burtică. Am pierdut o sarcina anul trecut iar acest lucru ma face sa imi fie frica in fiecare zi si sa nu patesc la fel! Doamne ajuta! Sfinte Nectarie, ai grijă de noi si protejează-ne de orice rău!
Comments are closed.