• Adresa Manastirii Sfantului Nectarie din Eghina:

    Adresa Manastirii Sfantului Nectarie – puteti sa trimiteti pomelnicul sau scrisoarea in limba romana-

    HOLY MONASTERY HOLY TRINITY/
    SAINT NEKTARIOS 180 10,
    AEGINA ISLAND,
    GREECE

    sau

    HOLY TRINITY
    GREEK ORTHODOX MONASTERY (AGIOS NEKTARIOS),
    AEGINA ISLAND,
    GREECE, 180 10.

                   Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina este cunoscuta mai ales pentru pastrarea in mareata ei biserica a Moastelor Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Recent canonizat de catre Biserica Ortodoxa a Greciei, Sfantul Nectarie a fost episcop de Pentapole si ctitor al Manastirii “Sfanta Treime” din insula Eghina. In insula Eghina se ajunge numai cu vaporul, care face curse zilnice. Odata ajunsi in insula, la manastirea Sfantului Nectarie se poate ajunge cu masina sau cu autobuzul, care pleaca din Eghina si ajunge in partea opusa a Muntelui Palaiochora.

                  Manastirea Sfantului Nectarie se afla la o distanta de aproximativ sase kilometri fata de orasul Eghina. Biserica centrala a manastirii, numita si “Catedrala Sfantul Nectarie”, este una dintre cele mai mari si spatioase catedrale ortodoxe din Grecia. Manastirea a fost ridicata pe ruinele unei manastiri bizantine mai vechi. Inceputul lucrarilor de ridicare a manastirii a fost rezultatul cerintelor cu credinta ale maicilor din zona. Sfantul Nectarie, protectorul insulei Eghina, a ajutat la ridicarea acestei manastiri intre anii 1904-1910. Cu toate ca in acel moment, Sfantul Nectarie era mitropolit de Eghina, el a lucrat si la ridicarea manastirii, carand pietre, aranjand gradinile si facand si alte asemenea munci. La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sfantului Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram – cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Moastele acestuia se pastreaza astazi in interiorul manastirii, fiind puse spre inchinarea pelerinilor ce vin cu credinta la acestea.

                  Sfantul Nectarie s-a nascut in ziua de 1 octombrie 1846, in localitatea Silivri, in Tracia, si a adormit in Domnul in data de 8 noiembrie 1920, pe cand se afla in Atena. Sfantul Nectarie s-a nascut intr-o familie saraca de pe malul marii Marmara. Parintii sai, Dimos si Marie Kephala, i-au pus pruncului numele Anastasie.

    Adresa Manastirea Sfantului Nectarie

Comments are closed.