• Sfantul Sava cel Nou din Kalimnos

                    Sfântul Sava cel Nou din Kalimnos a stat în mânăstirea din Eghina timp de 6 ani, până în anul 1925. În acest timp, la această mânăstire, s-a întâmplat unul dintre lucrurile cele mai semnificative ale vieţii sale, datorită îndrumătorului său spiritual, Sfântul Nectarie din Eghina. Sfântul Nectarie era la apogeul vieţii sale duhovniceşti. Sfântul Sava a avut ocazia să se confeseze şi să primeasca sfat de la acest mare sfânt al al secolului XX. L-a avut ca părinte duhovnicesc, model în virtute, smerenie, blândeţe şi fapte bune, îndrumându-l spre tot lucrul bun, folositor şi mântuitor de suflet. De fapt Sfântul Sava a pictat prima icoană a Sfântului Nectarie. Într-o zi, după adormirea Sfântului Nectarie, Sfântul Sava a spus stareţei să nu lase pe nimeni să îl deranjeze timp de 40 de zile, în care va rămâne închis în chilia sa. După 40 de zile a ieşit din chilie, purtând în mână o icoană a Sfântului Nectarie şi a cerut stareţei să o pună în biserică pentru a fi venerată. Stareţa a fost surprinsă de această cerere, deoarece Sfântul Nectarie nu fusese încă canonizat şi s-a temut să o aşeze în biserică. Dar Sfântul, blând şi smerit, a insistat spunându-i poruncitor: “Trebuie să faci ascultare, ia icoana şi pune-o în iconostas si nu te împotrivi Voinţei lui Dumnezeu”. El ştia de sfinţenia Sfântului Nectarie.

                Sfantul Sava cel Nou este un sfant praznuit de Biserica Ortodoxa de doua ori pe an, anume in data de 5 decebrie si in cea de-a cincea duminica a Postului Mare. Sfantul Sava este ocrotitorul insulei grecesti Kalymnos, unde acesta a si trait in ultimii douazeci de ani, ca preot si duhovnic in obstea de maici de la Manastirea Tuturor Sfintilor. Inca din timpul vietii sale, Cuviosul Sava a fost cinstit ca un mare ascet, duhovnic, zugrav de icoane si facator de minuni.

    Sfantul Sava cel Nou din Kalimnos Άγιος-Σάββας1α1 Αγιος Σάββας ASPROMABRH FOTO AGIOY SABBA bc8dda_d0366a276611460a965e6af9de18dc67.jpg_srz_299_469_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz index

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     AGIOS SABBAS 42 AG SAVVASWagsavvasSfantul Sava cel Nou

     

     

     

     

     

     

     

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *